pink Zverejnené 19. Júl, 2012 Zverejnené 19. Júl, 2012 viera a povera nie su rovnake hodnoty. veriaci clovek veri svojim srdcom, myslou, dusou .. nema pochybnost o Stvoritelovi, proste verí, uvedomuje si svoju krehkost, vazi si svoju hodnotu, ze je jedinecny, vzacny, vazi si svoj zivot, vnima ho ako dar, zije si svoj zivot, vzdelava sa, pracuje, miluje, citi, vie rozlisit dobro aj zlo, pada, vstava, tuzi prezit naplneny zivot, byt osoznym a stastnym... veriaci clovek si uvedomuje, ze nie je Tvorcom sveta, vesmiru.. clovek veriaci, to neznamena, ze taky clovek je zaostaly, hlupy, naivny, ze veri v povery, alebo ze je zlym clovekom. Veriaci clovek ma pravo verit, sam si slobodne zvolit cestu, tak isto ako aj neveriaci. respekt viera a povera nie su rovnake hodnoty. neveriaci clovek neveri svojim srdcom, myslou, dusou .. nema pochybnost o Stvoritelovi, proste neverí, uvedomuje si svoju krehkost vo vztahu k prirode, vazi si svoju hodnotu, ze je jedinecny, vzacny, vazi si svoj zivot, vnima ho ako dar, zije si svoj zivot, vzdelava sa, pracuje, miluje, citi, vie rozlisit dobro aj zlo, pada, vstava, tuzi prezit naplneny zivot, byt osoznym a stastnym... neveriaci clovek si uvedomuje, ze nie je Tvorcom /tu by som dala radsej male t/ sveta, vesmiru.. clovek neveriaci, to neznamena, ze taky clovek je zaostaly, hlupy, naivny, ze veri v povery, alebo ze je zlym clovekom. neveriaci clovek ma pravo neverit, sam si slobodne zvolit cestu, tak isto ako aj veriaci. ach, ake krasne a vzletne bachorky... obidve.. ze? 2
alarm Zverejnené 19. Júl, 2012 Zverejnené 19. Júl, 2012 iskra: nenosím v sebe znak kríža... Nenarodil som sa preto aby som niekomu škodil, a znak kríža u mňa predstavuje utrpeniie (nie len Ježišovo).Za znakom kríža sa skrývajú miliony mrtvych, zbytočne vyhasnuté životy- ako som už niekde uviedol-pokresťančovanie Rusy stalo odhadom 9 000 000 životov. Nie ďakujem-neprosím si! musím to sem napísať, lebo sa mi to páči: V skutočnosti som sa pýtal jedného z týchto ľudí. "Ok, skameneliny dinosaurov!" Odpovedal: „Skameneliny dinosaurov? Boh ich sem dal, aby skúšal našu vieru.“ Ja myslím, že boh sem dal teba, aby skúšal moju trpezlivosť kámo.... malá námietka k predchádzajúcemu príspevku "Veriaci clovek ma pravo verit, sam si slobodne zvolit cestu"...s týmto trochu nesúhlasím, pretože ak je človek raz veriaci, už si nemôže slobodne zvoliť cestu. Dôvod: Už aj samotné pochybovanie je priestupok proti viere, takže čokolvek si takýto človek prečíta, nemôže s touto informáciou nič robiť, len ju zavrhnúť. To nie je slobodné rozhodovanie. 1
informator Zverejnené 20. Júl, 2012 Autor Zverejnené 20. Júl, 2012 No dobre, poďme teda po poriadku : napíš nejakú originálnu myšlienku kresťanstva, niečo, čo neobsahujú náboženstvá pred tým. Takže skús, ale nie nejaké nepodstatné veci, skús princípy, alebo body ,ktoré sú dôležité Stále operuješ zo zmrtvychvstaním a dôkazoch o ňom.Dokaz existuje, ale len v hlave veriacich (nemám im to za zlé) pretože základ je v tom, že ho všetci skutočne mohli vidieť, mohol s nimi večerať. To ale nevylučuje pôvodnú myšlienku, že nezomrel na kríži, prežil to, a zázrak sa nekonal. Uz som to tu spominal x krat.....pre krestanstvo, je podstatou smrt a vskriesenie Jezisa a to je originalne.......darmo tu vytahujes akesi plagiatorske pokusy. Ked teda aj by som sa pridrzal tvojej myslienky, ze Jezis prezil, tak my akosi z vedeckeho pohladu sa nedari pochopit ako mohol sa vymotat z tych obvazov, ktorych mal na sebe tolko, ze by ho to bolo pravdepodobne zadusilo (ak bol zivy), potom vstat "vykopnut" dvere, po chvile oddychu sa pozvat na veceru k ucenikom.....a skratka fungovat bez problemov. No neviem ako ty, ale ja mam s tym teda ozaj problem. Aj ked si (ako vravis) ateista, skus si precitat Skutky a uvidis (mozno), ako boli ucenici ochotni trpiet za svoje presvedcenie, ze Jezis vstal z mrtvych. Cirkevni otcovia Klement, Polykarp, Igmatius, Tertulian ci Origenes, to vsetci potvrdzuju. Mozes sice namietnut, ze aj ludia s inych nabozenstiev boli v priebehu vekov ochotni trpiet za svoje presvedcenie , ale po prve.....oni (ucenici) urcite povazovali svoje presvedcenie za spravne. Neklamali o nom umyselne. Z klamarov su nanic mucenici. Po druhe...ucenici nemali iba vieru, ze Jezis vstal z mrtvych, ale vedeli to ako fakt. Boli na mieste "cinu" a mali moznost sa presvedcit nad vsetku pochybnost, ze vstal. A za tuto pravdu-fakte o vzkrieseni, boli ochotni zomriet.
alarm Zverejnené 20. Júl, 2012 Zverejnené 20. Júl, 2012 Ked teda aj by som sa pridrzal tvojej myslienky, ze Jezis prezil, tak my akosi z vedeckeho pohladu sa nedari pochopit ako mohol sa vymotat z tych obvazov, ktorych mal na sebe tolko, ze by ho to bolo pravdepodobne zadusilo (ak bol zivy), potom vstat "vykopnut" dvere, po chvile oddychu sa pozvat na veceru k ucenikom....ján:: 40 Vzali Ježišovo telo a zavinuli ho do plátna s voňavými olejmi, ako je u Židov zvykom pochovávať.lukaš:53 Keď ho sňal, zavinul ho do plátna a uložil do vytesaného hrobu, v ktorom ešte nik neležal.marek:6 On kúpil plátno a keď ho sňal, zavinul ho do plátna a uložil do hrobu vytesaného do skaly. A ku vchodu do hrobu privalil kameň.matuš:59 Jozef vzal telo zavinul ho do čistého plátna 1)ja nevidím žiadnu haldu obväzov,( všeobecná by mu to aj tak nepreplatila,z neho nerobili múmiu)2)nemusel vykopávať dvere, nemali pánty. Matúš píše, že Jozef privalil kameň, nie kamenisko ako v Mohenjo daro3)chvíla oddychu bola tri dni tá citovaná veta je jediná veta, ktorá dáva možnosť na diskusiu, zbytok je len dogma o ktorej sa diskutovať nedá.Napísal si že "Cirkevni otcovia Klement, Polykarp, Igmatius, Tertulian ci Origenes, to vsetci potvrdzuju"https://www.freespace.sk/tema/5282-su-zazraky-a-bozstvo-jezisa-len-vymysel-cirkvi/strana__view__findpost__p__179709Oni potvrdzujú niečo, o čom sa len domnievajú ako to bolo, lebo tam neboli. Ja napríklad poznám ešte aj dnes mnohých čo to potvrdzujú, akoby tam boli, patrí medzi nich aj člen diskusného fóra informátor.Ďalej ma život a história dostatočne poučili, že vysokopostavené osoby sa všemožne snažia udržať sa na vysokom poste akýmikoľvek prostriedkami, ktoré zabezpečia ich vysoký post a vysoké príjmy.Platí to dnes, v stredoveku, aj v časoch Ježiša.A ešte jedna poznámka.Niekedy je človek uvedený do omylu sám-sebou schopný tento omyl podporovať. Ak učeníci videli, že Ježiš zomrel a uverili tomu, ťažko ich niekto presvedčí, že je človek z mäsa a kostí.lukaš: 37 Zmätení a naľakaní si mysleli, že vidia ducha. (lebo si mysleli , že zomrel) 38 On im povedal: "Čo sa ľakáte a prečo vám srdcia zachvacujú také myšlienky? (som živý) 39 Pozrite na moje ruky a nohy, že som to ja! Dotknite sa ma a presvedčte sa! Veď duch nemá mäso a kosti - a vidíte; že ja mám."( prežil som to) 40 Ako to povedal, ukázal im ruky a nohy.(dokazuje to) 41 A keď tomu stále od veľkej radosti nemohli uveriť a len sa divili, povedal im: "Máte tu niečo na jedenie?"(po troch dňoch pôstu sa ani nečudujem) 42 Oni mu podali kúsok pečenej ryby. (telo potrebuje energiu) SKUTKY som čital, ale je to rovnaké (ak niekto trpí za svoje presvedčenie) ako mnohokrát v minulosti a nemá to nič z Ježišom. Ján Hus,Giordano Bruno,Jacques de Molay,Johanka z Arcu......asi by sme ich našli mnoho. 1
Hellé Zverejnené 20. Júl, 2012 Zverejnené 20. Júl, 2012 Ked teda aj by som sa pridrzal tvojej myslienky, ze Jezis prezil, tak my akosi z vedeckeho pohladu sa nedari pochopit ako mohol sa vymotat z tych obvazov, ktorych mal na sebe tolko, ze by ho to bolo pravdepodobne zadusilo (ak bol zivy), potom vstat "vykopnut" dvere, po chvile oddychu sa pozvat na veceru k ucenikom..... mozno informator ma nejake ine zdroje a Jezis bol zamotany v obvazoch...a teda sa pytam na co su mrtvole obvazy???tie sa davaju skor ranenym, ci? a pokial viem Zidia mrtvych nemumifikovali, takze ziadne obvazy nepouzivali..na mrtvoly teda... :zubiska:
alarm Zverejnené 20. Júl, 2012 Zverejnené 20. Júl, 2012 Jezis bol zamotany skôr sa zamotáva niekto iný :thumbsup:
informator Zverejnené 21. Júl, 2012 Autor Zverejnené 21. Júl, 2012 ján:: 40 Vzali Ježišovo telo a zavinuli ho do plátna s voňavými olejmi, ako je u Židov zvykom pochovávať. lukaš:53 Keď ho sňal, zavinul ho do plátna a uložil do vytesaného hrobu, v ktorom ešte nik neležal. marek:6 On kúpil plátno a keď ho sňal, zavinul ho do plátna a uložil do hrobu vytesaného do skaly. A ku vchodu do hrobu privalil kameň. matuš:59 Jozef vzal telo zavinul ho do čistého plátna 1)ja nevidím žiadnu haldu obväzov,( všeobecná by mu to aj tak nepreplatila,z neho nerobili múmiu) 2)nemusel vykopávať dvere, nemali pánty. Matúš píše, že Jozef privalil kameň, nie kamenisko ako v Mohenjo daro 3)chvíla oddychu bola tri dni tá citovaná veta je jediná veta, ktorá dáva možnosť na diskusiu, zbytok je len dogma o ktorej sa diskutovať nedá. Napísal si že "Cirkevni otcovia Klement, Polykarp, Igmatius, Tertulian ci Origenes, to vsetci potvrdzuju" Podľa talianskeho vedca Gina Zaninottiho pochádza grécky výraz „soudarion“ z aramejského slova „sodara“, ktoré označuje „plátno“ rôznych rozmerov, a ktoré sa používa na rôzne účely. Plachta (alebo šatka), do ktorej bolo zabalené Ježišovo telo, bola dlhá asi 4,3 m a široká asi 1,1 m. Táto šatka („sodara“) zakrývala hlavu a celé telo. Jedna polovica ležala pod telom, zatiaľ čo druhá bola preložená cez hlavu a pokrývala vrchnú časť. Takto zakryté telo bolo ovinuté dvoma plátenými pruhmi kolmo k hlavnej „sodare“. Hlava a chodidlá neboli prekryté kolmými pruhmi. Potom, čo vzkriesené telo „prešlo cez“ pohrebné rúcho, plátno spadlo na zem, lebo ho už nemalo čo držať. Iba šatka („sodara“), ktorá pokrývala celé telo, si zachovala svoj tvar, pretože ju spevnili zaschnutá krv a pot a tiež preto, že bola mimo kolmých pruhov. Takto teda chápe profesor Zaninotti zmysel tejto nejasnej vety v Jánovom opise zmŕtvychvstania: „Šimon Peter [vošiel do hrobu]. Videl tam položené plachty aj šatku („sodara“), ktorú mal Ježiš na hlave. Lenže tá nebola pri plachtách, lež osobitne zvinutá na inom mieste“ (Jn 20, 7). Pohľad na toto pohrebné rúcho, z ktorého Ježišovo telo záhadne zmizlo, bol natoľko presvedčivý, že Ján uveril v zmŕtvychvstanie, hoci ešte nevidel zmŕtvychvstalého Krista. .....pridaj k tomu este 100 libier vonnych masti, ktore by svojou aromou urcite neulahcovali dychanie, a mas patent na "pridusenie". Zdroj: http://www.milujtesa.org/nr/veda_a_viera/videl_a_uveril.html Tie tvoje prirovnania napr. z Johankou ci s Husom su scestne. Oni verili tomu co sa stalo s pocutia, ale ucenici uverli tomu, co videli a prezili. Potom podla teba, by taky zivotopis napr. Alexandra bola rozpravka, taktiez zivotopisy........cojaviem .....rimskych cisarov, egyptskych faraonov, obete pri pokrestancovani Rusy.....skratka cela historia :(
alarm Zverejnené 21. Júl, 2012 Zverejnené 21. Júl, 2012 Oni verili tomu co sa stalo s pocutia, ale ucenici uverli tomu, co videli a prezili. Takže, čo videli? Videli ho ,ako vstáva zmŕtvych-NIE, NIKTO TO NEVIDEL- pochopíš to už? Videli ho, keď k nim prišiel, ale to nič nehovorí o tom , že nebol človek. Ak jeho predčasné sňatie z kríža bol dopredu naplánovaný komplot pripravený na jeho záchranu, tak môj príbeh, logickejší, môže pokračovať... Jozef podla Biblie umiestnil telo do hrobky a zavalil kameňom. Nikto nevie, čo robil v hrobke. Ak bol Ježiš v kóme, mohol ho uvolniť z plátna a prikryť ho tak , ako sa prikrývame perinou, akurát Ježiš bol zabalený v liečivých bylinách. Ak Jozef dokázal zavaliť kameň, môže ho iný človek odvaliť, netreba na to boží zásah. A nepochopil som ,čo myslíš tým, že to mali z počutia. Čo mali z počutia mnou uvedené osoby:Ján Hus,Giordano Bruno,Jacques de Molay,Johanka z Arcu..... A čo sa týka histórie, netvrdím, že Ježiš nežil a bola to vymyslená postava. Myslím si len, že ak sú životopisy významných ludí zachytené históriou, tak sú to životopisy a nie prifarbené rozprávky. Asi by som ťažko uveril, keby v životopise Alexandra bolo, že ho rozdupal perzský slon na kašu a on na tretí deň viedol vojsko do bitky. Priradil by som ho ku gréckym bájam a stratil by vierihodnosť.Tam radím aj Bibliu, je to zapísaná história izraelského národa, jeho cesty, výhry a prehry..až na ten koniec.
informator Zverejnené 22. Júl, 2012 Autor Zverejnené 22. Júl, 2012 Takže, čo videli? Videli ho ,ako vstáva zmŕtvych-NIE, NIKTO TO NEVIDEL- pochopíš to už? Ak jeho predčasné sňatie z kríža bol dopredu naplánovaný komplot pripravený na jeho záchranu, tak môj príbeh, logickejší, môže pokračovať... Jozef podla Biblie umiestnil telo do hrobky a zavalil kameňom. Nikto nevie, čo robil v hrobke. Ak bol Ježiš v kóme, mohol ho uvolniť z plátna a prikryť ho tak , ako sa prikrývame perinou, akurát Ježiš bol zabalený v liečivých bylinách. Ak Jozef dokázal zavaliť kameň, môže ho iný človek odvaliť, netreba na to boží zásah. A nepochopil som ,čo myslíš tým, že to mali z počutia. Kedze v hrobke s nim nikto nebol, tak mas pravdu a nemohol to nikto vidiet, ako mrtvola "ozila". Len neviem, co chces tym stale povedat, lebo prazdny hrob je prazdny hrob....a o akom predcasanom zlozeni s kriza to vravis? Tym "pocutim" som mal na mysli zmrtvychvstanie Jezisa.
alarm Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 No takže konečne sme pokročili= nikto to nevidel. Takže prázdna hrob je prázdny hrob.Musí prázdny hrob "vzniknúť" len zmrtvychvstaním? Nemusí. Ak dotyčná mrtvola nie je mrtvolou ale zraneným človekom, môže odísť sám ? Môže. Počuť a vidieť je rozdiel Zobral by si si za manželku ženu, ktorú len počuješ, napr. cez telefón??? Čo sa týka zloženie z kríža...zisti a napíš (aby to bolo z tojej ruky) , aký dlhý čas tam visel.... čakám na originálnu myšlienku...... 1
David Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 No takže konečne sme pokročili= nikto to nevidel. ... čakám na originálnu myšlienku...... Akto, nikto to nevidel? Navrhujem Vám prečítajte pozorne evanjelium podla Luke 24. 36-53 a pochybnosti zmiznú :) http://www.svatepismo.sk/listovat.php?action=pokr&kniha=49&kapitola=24&zaciatok_vypisu=30 1
Darkman Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 Argumentovat Bibliou pri dokazovani krestanskych dogiem, je ako argumentovat Mein Kampf pri obhajovani Hitlerovho pohladu na svet. 2
David Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 Argumentovat Bibliou pri dokazovani krestanskych dogiem, je ako argumentovat ... Evanjelia to nie sú dogma. To je Zjavenia Boha. Ak môžete diskutovať o otázky kresťanské, tento autoritet musí byť Biblie. V opačnom prípade diskusia nie slúži žiadny účel. :hanba: 1
Darkman Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 Zjavenie boha maju pre mna, ako ateistu, hodnotu asi ako zjavenie pod acid tripom.
alarm Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 David:prečítal som si to, nič som nenašiel....ale skús mi sem skopírovať, ktorá pasáž podľa teba hovorí o tom, že niekto videl ako vstáva z mrtvych.Ďakujem
David Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 Zjavenie boha maju pre mna, ako ateistu, hodnotu asi ako zjavenie pod acid tripom. Ste-li ateista, to já nerozumím prečo zaujmujú Vás zázraky Ježiša :D
iskra Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 iskra: nenosím v sebe znak kríža... Nenarodil som sa preto aby som niekomu škodil, a znak kríža u mňa predstavuje utrpeniie (nie len Ježišovo).Za znakom kríža sa skrývajú miliony mrtvych, zbytočne vyhasnuté životy- ako som už niekde uviedol-pokresťančovanie Rusy stalo odhadom 9 000 000 životov. Nie ďakujem-neprosím si! musím to sem napísať, lebo sa mi to páči: malá námietka k predchádzajúcemu príspevku "Veriaci clovek ma pravo verit, sam si slobodne zvolit cestu"...s týmto trochu nesúhlasím, pretože ak je človek raz veriaci, už si nemôže slobodne zvoliť cestu. Dôvod: Už aj samotné pochybovanie je priestupok proti viere, takže čokolvek si takýto človek prečíta, nemôže s touto informáciou nič robiť, len ju zavrhnúť. To nie je slobodné rozhodovanie. alarm: kazdy clovek v sebe nosi znak kriza :), ci sa mu to paci alebo nie. ak tvrdis opak, klames sam seba, nepochopil si podstatu, nie si otvoreny a dostatocne zrely pochopit duchovne skutocnosti a si velmi upaty, len na to vsetko materialne . nemusis so mnou vobec suhlasit, chapem to, ale je to obmadzeny pohlad, neuplny... podla teba: voda - zakonite musi znamenat to najhorsie - potopu? laska - nenavist, lahostajnost? iskra - poziar? ............. ............. svet je ovela pestrofarebnejsi, nie len cierny ako si ho popisal. upokoj sa a v klude popremyslaj, co sa ti druhy clovek snazi povedat k tej druhej casti: moj nazor zase je: verim tomu , zijem to .. ako clovek veriaci som slobodna :) to mas , ako ked ty- alarm :) niekoho velmi milujes, doverujes mu..., ci sa vari necitis slobodne? laska nie je vlastnit , stratit slobodu, laska je nieco uzasne, bozske....neopisatelne...to clovek musi zazit...
Darkman Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 Ja ta opravim, ty si myslis, ze kazdy clovek nosi v sebe znak kriza. Zas a dookola ta ista arogancia od teba a tebe podobnych. Len vas nazor je ten spravny, ci sa nam to paci, alebo nie. A hned ako clovek s vasim nazorom, a s vasim kultom ozivlej mrtvoly, nesuhlasi je hned vyhlaseny za upjateho, obmedzeneho, neschopneho pochopit podstatu a naviazaneho na vsetko materialne. Mila iskricka, svet nie je len cierno-biely, ci v tvojom pripade ruzovucko-cierny, clovek nemusi mat s krestanstvom, jezisom, vsemi svatymi nic.. a aj tak nemusi byt materialne zalozeny, nemusi byt upjaty, nezrely a ja neviem co este. Ono existuje ne-materialno aj mimo toho vasho krestanstva. Ver si, zi si, bud spokojna. Ale neprezentuj tvoj pohlad na svet, ako jedinu pravdu. 1
iskra Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 ano, myslim si to, ze kazdy clovek nosi v sebe znak kriza. a kto nie? kto si nenesie v zivote svoj kriz? ha? existuje clovek, ktory ma zivot bez problemov? na ruziach ustlane? neverim. alebo, clovek vari nema v sebe zakorenene dobro, lasku, nadej ? netuzi clovek po stasti, pokoji, nesnazi sa aby ten jeho zivot na zemi bol co najosoznejsi, prezival ho v harmonii sam so sebou aj svojimi blizkymi? ale ano. v cloveku je dobre aj zle... zivot tiez prinasa dobre aj zle... nikto z nas nie je dokonaly, clovek robi aj chyby, uci sa, nabera zivotne skusenosti, odovzdava a sam sa uci cely zivot ... :) mam pravo si to mysliet , verit , zit... a ty, ani nikto druhy mi to nemoze zakazat tak isto , ako aj ty mas pravo mysliet, neverit..., zit ja na rozdiel od teba nemyslim si, že som preto arogantná a prečo? lebo pisem svoj nazor ako aj ty. ked sa ti moja pravda comu verim nepaci, tak ok, ty si jednoducho never. stale sa nas nieco dotkne len natolko, nakolko my, tomu dovolime . ja som veriaca a ten moj pohlad na svet je prave taky, mozno som divna :), ale nie arogantna. Mily Darkman, ja verim tomu, ze aj neveriaci vedia milovat ako aj veriaci, ved to je bez pochyb, ale az pochopite, ze pre veriaceho cloveka je dolezitou prioritou aj Boh..., ze je tak isto sucastou jeho zivota, tak pochopite, ze tiez sa mame pravo ozyvat, aby ste mali s kym diskutovat a aby ste neprezentovali svoj pohlad na svet, ako jedinu pravdu. 1
Darkman Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 alarm: kazdy clovek v sebe nosi znak kriza :), ci sa mu to paci alebo nie. ak tvrdis opak, klames sam seba, nepochopil si podstatu, nie si otvoreny a dostatocne zrely pochopit duchovne skutocnosti a si velmi upaty, len na to vsetko materialne . nemusis so mnou vobec suhlasit, chapem to, ale je to obmadzeny pohlad, neuplny... Nie je vyjadrenie nazoru, ale absolutisticky vyrok, v ktorom hovoris, ze len tvoja pravda je ta spravna a kazdy kto s nou nesuhlasi klame sam seba, je obmedzeny, nezrely..atd. kto si nenesie v zivote svoj kriz? ha? existuje clovek, ktory ma zivot bez problemov? na ruziach ustlane? neverim. Je rozdiel v sebe niest 'znak kriza', vo vnimani krestanskeho symbolu, alebo mat problemy v zivote. Pre mna (a asi aj Alarma) znak kriza symbolizuje nieco ine. alebo, clovek vari nema v sebe zakorenene dobro, lasku, nadej ? Tak koniec-koncov, mal Hitler velmi rad svojho psa... Mily Darkman, ja verim tomu, ze aj neveriaci vedia milovat ako aj veriaci, ved to je bez pochyb, ale az pochopite, ze pre veriaceho cloveka je dolezitou prioritou aj Boh..., ze je tak isto sucastou jeho zivota, tak pochopite, ze tiez sa mame pravo ozyvat, aby ste mali s kym diskutovat a aby ste neprezentovali svoj pohlad na svet, ako jedinu pravdu. Noze sa pozri este raz, kto koho nazory nazyva obmedzene, a samotneho diskutujuceho nezreleho...atd. Ked ta nazvem obmedzenou, tak to budes brat ako normalne vyjadrenie nazoru a normalny sposob diskusie? Ak ano, tak ta tak pri mojom vyjadrovani budem kludne nazyvat obmedzenou... ja s tym problem nemam.
pink Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 Akto, nikto to nevidel? Navrhujem Vám prečítajte pozorne evanjelium podla Luke 24. 36-53 a pochybnosti zmiznú :) http://www.svatepism...iatok_vypisu=30 david, si uz dalej, ako alarm.. alarm rozobera ociteho svedka zmrtvychvstania v hrobe... nikto ho nevidel, ako mrtvolu, ktora ozila... a pokial viem, tak jk zmtvychvstal aj s telom, nie iba duch, takze nikto priamo nevidel, ze lezal mrtvy a zrazu telo ozilo a odkracalo.. a tu je tiez mozno mat pochybnost, ved predsa jezisa ludia nepoznavali... ak uz teda beriem, ze biblia opisuje fakty, aj ked ja si to nemyslim... ja si nemyslim, ze to tak bolo /hrob, zeny, vonne masti../, mozno je to cele obrazne, ze jeho myslienky a nazory neskoncili s nim na krizi, ale mali sa sirit dalej.. ale vy ste si vsetko preonacili a zaklad je, ze ozil a nie co hovoril.. mozno bozie kralovstvo vobec nemyslel ako zivot po smrti, ale za zivota.. bol apokalyptik, ti mali vselijake vidiny... podla teba: voda - zakonite musi znamenat to najhorsie - potopu? laska - nenavist, lahostajnost? iskra - poziar? svet je ovela pestrofarebnejsi, nie len cierny ako si ho popisal. upokoj sa a v klude popremyslaj, co sa ti druhy clovek snazi povedat je to sice adresovane alarmovi, ale opytat sa mozem.. co? svet je pestrofarebny, ved prave.........
wysky Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 No takže konečne sme pokročili= nikto to nevidel. Takže prázdna hrob je prázdny hrob.Musí prázdny hrob "vzniknúť" len zmrtvychvstaním? Nemusí. Ak dotyčná mrtvola nie je mrtvolou ale zraneným človekom, môže odísť sám ? Môže. Alarm ty čo, potrebuješ posudok koronera ? :zubiska: Podľa teba mal telá odsúdených, keď ich sňali z krížov obhliadnuť koroner??! A dať oficiálny šempeľ a vypísať všetky papiere.... :) X-ľudí videlo odsúdených umierať, niekoľko bolo pritom, keď odsúdených sňali z krížov. Niekoľko bolo prítomných, keď sa Ježišovo telo oplakávalo a ukladalo do hrobu. Nikto ani len nespozoroval, žeby šlo o zraneného človeka. A ty tu budeš teraz špirizovať a špekulovať, či sa tam niekto s ním zavrel alebo nie, či ho vôbec niekto videl otvoriť oči, nebodaj nadýchnuť sa a vykrikovať, "ja som vám to vravel...??!!" Ježiš zomrel na kríži, a na ten tretí deň ho videli živého. A keď je niekto mŕtvy a o niekoľko dní behá živý, tak to je čo??? Fotosyntéza??? Okrem toho, všetkým týmto ľuďom, ktorí tu o sebe prehlasujú, že sú ateisti uniká podstata celého príbehu Ježiša. Oni sa tu bavčajú so slovíčkami, vykrikujú že nie je možné zmŕtvychvstanie atď, atď.... A furt tu pletú rozum (vôbec netuším, prečo niektorí ľudia do všetkého pletú rozum, pritom je viac ako isté, že sa ľudia rozhodujú najmä podľa inštinktu a intuície a hlavne sa rozhodujú emotívne). A tá podstata im stále uniká... Oni nerozumejú, že princípom celého Nového zákona a náboženstva je síce manipulácia, ale pozitívna. Je tu snaha robiť človeka lepším. Že človek za svoje konanie počas pozemského života raz nájde spravodlivej odmeny. To je celé... Biblia sa tu prirovnáva ku Mein Kampfu. No to je pekný nezmysel.
pink Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 - vychadzas z toho, co je v biblii a nemozes chciet, aby neveriaci bral to, co je tam napisane ako nespochybnitelny fakt.. dalej nevidim dovod, preco nepolemizovat o tom celom.. ty to povazujes za fakt, neveriaci nie, tak preco nespochybnovat, hlavne, ked je to tak lahke :) ved cely svet debatuje o biblii a skutkoch, religionisti sa tym zaoberaju, strc si do googlu zmrtvychvstanie a vyskoci na teba kvantum odkazov.. tuto alarma obvinujes z nezmyslu, sam vies, ze co pises je pritiahnute za vlasy.. jednoznacne nie je ocity svedok, nehovoriac uz o tom, ze evanjelia nepisali ti, co v tom case zili.. - ja by som povedala, ze sa s kritikou obrat na infa, je to jeho tema.. podotykam, ze je veriaci.. - podstata unika, vratane vas, pretoze info na pf tvrdil, ze najpodstatnejsie na celom je to, ze vstal z mrtvych a nie to, co ucil.. tak si najskor dajte dokopy vy veriaci, co je vobec dolezite, aby ste nevraveli kazdy daco ine.. a ked uz pises o tom robeni cloveka lepsim - myslis, ze je to dobry priklad, ked rodic necha mucit svoje decko, necha ho zabit a tym sa vykupia hriechy tych, co budu zit o tisic rokov? ked uz by sme sli po biblii doslovne... 1
iskra Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 Nie je vyjadrenie nazoru, ale absolutisticky vyrok, v ktorom hovoris, ze len tvoja pravda je ta spravna a kazdy kto s nou nesuhlasi klame sam seba, je obmedzeny, nezrely..atd. Je rozdiel v sebe niest 'znak kriza', vo vnimani krestanskeho symbolu, alebo mat problemy v zivote. Pre mna (a asi aj Alarma) znak kriza symbolizuje nieco ine. Tak koniec-koncov, mal Hitler velmi rad svojho psa... Noze sa pozri este raz, kto koho nazory nazyva obmedzene, a samotneho diskutujuceho nezreleho...atd. Ked ta nazvem obmedzenou, tak to budes brat ako normalne vyjadrenie nazoru a normalny sposob diskusie? Ak ano, tak ta tak pri mojom vyjadrovani budem kludne nazyvat obmedzenou... ja s tym problem nemam. moja pravda je spravna :) lebo, je to moja viera .... a vasa pravda je spravna, lebo je to vasa "viera", ci neviera... vy, nie ste ziadne neviniatka, mate tiez len svoju pravdu, casto urazate veriacich, staci pozorne citat ....aj ty Darkman s radostou si kopnes do ovecky :) a zabudas, ze je to tiez clovek ako ty .. ovecka, a? :) kraca za Pastierom - Bohom - Tvorcom, ktory nas vola k sebe a ovecka, rozozna "hlas"svojho Pastiera horsie by bolo, ak ovecka kraca za pastierom, ktory zneuziva svoju moc, vabi roznymi svetskymi lakadlami a clovek straca prehlad, co je dobre a co zle.. to som si u vas vsimla ... ale, az taky rozdiel to nie je: jedno suvisi s druhym . láska ide ruka v ruke s krizom. tam kde je laska je aj kriz a kriz bez lasky neunesies. a snad uz len to, ze ty si pozorne precitaj, co pisem a nie len citaj, ale aj sa zastav, porozmyslaj o com som to vlastne pisala :) volaj ma ako chces. :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz