informator Zverejnené 14. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 14. Apríl, 2013 nie je problém skôr v tom že Ježiš svoje učenie nespísal osobne?možno preto je napokon "Ježišovo učenie" také úspešné, každý si ho môže prekrútiť ako mu vyhovuje.. Myslis, ze ked chodil Jezis kazat, tak musel pouzivat tlmocnikov, ako v Rak.-Uhors monarchii?. info:otázka:Sú v Biblii spomímaní Ježišovi bratia?ANO.otázka:Môže byť žena pannou ak raz otehotnela zázračne a niekolkokrát normálne?NIEotázka:Môže byť Ježiš z pokolenia Dávidovho, ak jeho sploditel nie je z tohto pokolenia?NIE Skutočne otrepané, ale ak na ne dopíšem odpoveď, nemôžem si pomôcť, ale čističi Biblie niekde urobili chybu..... Je velm tazke, a mozno uz aj nemozne, sa dopatrat toho, co sa pod slovom bratia - sestry v evanjeliach spominanych mysli. Vysvetlenia su rozne. Takze preto otrepane. Evanjelici maju svoju teoriu, pravoslavny svoju, katolici svoju. Preto sa ta aj pytam, ci to nieco meni na Jezisovom uceni, kazani, smrti a zmrtvychvstani.
alarm Zverejnené 14. Apríl, 2013 Zverejnené 14. Apríl, 2013 Áno, mení...Ak niekto verí, že Bibia je pravdivá, a na uvedené otázky sa nedá inak odpovedať, tak musí priznať pri troche zdravého rozumu, že aj ostatné pasáže tejto knihy nemusia byť pravdivé,(respektíve, ich výklad nie je pravdivý) a pod napr. nanebovstúpením sa dá chápať prenesene aj to, že išiel do večných lovíšť, ale nevystúpal fyzicky hore.....
informator Zverejnené 16. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 16. Apríl, 2013 Ale prosim ta........bratia - sestry moze znamenat : 1.surodenci s prveho manzelstva Jozefa;2.bratranci a sestranice;3.bratia a sestry v spolocnej veci;4.mladsi surodenci (deti Marie); ....pretoze vyznam pouziteho pomenoivania mohlo mat (a dost pravdepodobne aj malo) viacero vyznamov. Ci tazke pochopit?
alarm Zverejnené 16. Apríl, 2013 Zverejnené 16. Apríl, 2013 ale jasné... ak je tam napísané bratia, mohli to byť trebárs aj sloni....
informator Zverejnené 17. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 17. Apríl, 2013 :) Co ja viem, mozno mas aj pravdu. No ked si precitas - Mt 25-40 - zistis, ze Jezis, tam Jezis vola deti "bratia". Takze s tou sloninou, to pravdepodobne bude konina :) .
iskra Zverejnené 18. Apríl, 2013 Zverejnené 18. Apríl, 2013 Matka a bratia Ježišovi31Tu prišla Jeho matka a Jeho bratia; zostali vonku a poslali po Neho. 32Zástup, ktorý sedel okolo Neho, Mu povedal: Ajhľa, Tvoja matka a bratia i sestry sú vonku a hľadajú Ťa. 33A On im odpovedal: Kto je moja matka a moji bratia? 34A poobzerajúc sa po tých, čo sedeli okolo Neho, povedal: Ajhľa, moja matka a moji bratia! 35Lebo kto činí vôľu Božiu, ten mi je bratom aj sestrou aj matkou.
alarm Zverejnené 18. Apríl, 2013 Zverejnené 18. Apríl, 2013 Matúš 13:55Evanjelium podľa Matúša…54 Keď prišiel do svojej otčiny, učil v ich synagóge, tak že sa veľmi čudovali a hovorili: Odkiaľ je u Neho taká múdrosť a divy? 55 Či nie je synom toho tesára? Či sa Mu matka nevolá Mária a bratia Jakub, Jozef, Šimon a Júda? 56 A či Jeho sestry nežijú všetky medzi nami? Odkiaľ teda má všetko toto?…
informator Zverejnené 19. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 19. Apríl, 2013 Ale prosim ta........bratia - sestry moze znamenat : 1.surodenci s prveho manzelstva Jozefa;2.bratranci a sestranice;3.bratia a sestry v spolocnej veci;4.mladsi surodenci (deti Marie); ....pretoze vyznam pouziteho pomenoivania mohlo mat (a dost pravdepodobne aj malo) viacero vyznamov. Ci tazke pochopit? Tie vase prispevky potvrdzuju to, co som tot hore napisal....takze ziadna senzacia, len si treba zistit ked chcem nieco vydavat za sloninu. Ze, alarm :) .
alarm Zverejnené 19. Apríl, 2013 Zverejnené 19. Apríl, 2013 tomu, čo si napísal vôbec nerozumiem....Ja tam vidím jasne napísané mená jeho bratov,.... alebo sa mi to len zdá.....?
informator Zverejnené 23. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 23. Apríl, 2013 Kto chce, rozumie. Ved som ti to napisal slovensky. Slovo co oznacovala brata (v originali), mohlo znamenat aj bratranci, sesternice a mohlo tiez byt vyznamovo, ako pomenovanie Jezisovych surodencov s Jozefovho prveho manzelstva......toto nemyslim ako nejaku "obstrukciu", ale je to fakt, a preto to nemuseli byt nutne Mariine deti, teda jeho vlastni surodenci (co ale nepopieram). Ja sa ale skor priklanam k tej moznosti, ze to neboli Mariine deti a teda Jezisovy surodenci (podla dnesneho chapania).
game Zverejnené 23. Apríl, 2013 Zverejnené 23. Apríl, 2013 ... mohlo tiez byt vyznamovo, ako pomenovanie Jezisovych surodencov s Jozefovho prveho manzelstva......toto nemyslim ako nejaku "obstrukciu", ale je to fakt, a preto to nemuseli byt nutne Mariine deti, teda jeho vlastni surodenci (co ale nepopieram). Ja sa ale skor priklanam k tej moznosti, ze to neboli Mariine deti a teda Jezisovy surodenci (podla dnesneho chapania).Jozefovo prvé manželstvo ? je niekde písomná zmienka o tom, že bol pred Máriou ženatý ? Sv. Jozef bol pestúnom Pána Ježiša a pred zákonom bol jeho otcom a manželom Panny Márie. Vieme o ňom veľmi málo, len to, čo je o ňom napísané v Sv. Písme. Pochádzal z kráľovského rodu, bol potomkom kráľa Dávida. Narodil sa v Betleheme, no potom neskôr sa presťahoval do Nazareta, pravdepodobne kvôli práci. Bol chudobným tesárom. V Nazarete sa zasnúbil s Máriou, tradícia hovorí, že vtedy už bol v pokročilom veku. Keď Mária počala, bolo to tajomstvo, takže ani Jozef o tom nevedel.....http://www.vyveska.sk/svateho-jozefa-zenicha-panny-marie.html
informator Zverejnené 24. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 24. Apríl, 2013 Ja neviem ci bol alebo nebol zenaty, ja len vravim, ze sa skor priklanam k verzii, ze Maria nemala viac deti okrem Jezisa. Alebo si si to niekde vsimla, ze to tvrdim?
game Zverejnené 24. Apríl, 2013 Zverejnené 24. Apríl, 2013 Ja neviem ci bol alebo nebol zenaty, ja len vravim, ze sa skor priklanam k verzii, ze Maria nemala viac deti okrem Jezisa. Alebo si si to niekde vsimla, ze to tvrdim? samozrejme. tu dávaš k dobru jednu svoju teóriu o Jozefovom prvom manželstve:Kto chce, rozumie. Ved som ti to napisal slovensky. Slovo co oznacovala brata (v originali), mohlo znamenat aj bratranci, sesternice a mohlo tiez byt vyznamovo, ako pomenovanie Jezisovych surodencov s Jozefovho prveho manzelstva......toto nemyslim ako nejaku "obstrukciu", ale je to fakt, a preto to nemuseli byt nutne Mariine deti, teda jeho vlastni surodenci (co ale nepopieram). Ja sa ale skor priklanam k tej moznosti, ze to neboli Mariine deti a teda Jezisovy surodenci (podla dnesneho chapania). aj keď niečo tvrdíš len ako svoju hypotézu, či svoje zbožné prianie, či teóriu, aby sa tým akosi veci vysvetlili, je dobre to mať aspoň niečím podložené. z niečoho je dobre vychádzať, lebo ináč je to len konšpirácia ...pritom je jedno, že je to tvoja hypotéza či zbožné želanie, ktoré by uľahčilo tvojej predstave o rodinnom živote svätej rodiny - stačilo popozerať heslo sv.Jozef v google - sväté texty sú tak prebádané, že keby bolo o Jozefovi čo len zrnko zmienky o jeho nejakom predchádzajúcom manželstve, na stopercent je to u tisícov vykladačov spomenuté už dvetisíc rokov na tisíckrát. o sv. Jozefovi je prakticky len tak málo informácií, že stačí zahrabnúť do kresťanských stránok dvoch či troch prvých na prvej stránke google / nemusia byť zďaleka tisíce / a už sa nevedia zhodnúť, či bol Jozef starý alebo mladý ... klasickú predstavu starca vyvracia iná predstava mladého muža, ktorý bude mať silu Máriu ochrániť ... a predstava sa mení stránka po stránke.a obmieňa sa predstava Jozefa čistého, vybraného pre Máriu Bohom, ako vhodného ochrancu - ani jediné slovo o predchádzajúcom manželstve nikde ... :nienie:
informator Zverejnené 25. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 25. Apríl, 2013 samozrejme. tu dávaš k dobru jednu svoju teóriu o Jozefovom prvom manželstve: aj keď niečo tvrdíš len ako svoju hypotézu, či svoje zbožné prianie, či teóriu, aby sa tým akosi veci vysvetlili, je dobre to mať aspoň niečím podložené. z niečoho je dobre vychádzať, lebo ináč je to len konšpirácia ...pritom je jedno, že je to tvoja hypotéza či zbožné želanie, ktoré by uľahčilo tvojej predstave o rodinnom živote svätej rodiny - stačilo popozerať heslo sv.Jozef v google - sväté texty sú tak prebádané, že keby bolo o Jozefovi čo len zrnko zmienky o jeho nejakom predchádzajúcom manželstve, na stopercent je to u tisícov vykladačov spomenuté už dvetisíc rokov na tisíckrát. Toto tu hore si akosi doplietla. Ja v tom prispevku tvrdim, ze podla mna nemala Maria dalsie deti iba Jezisa. To ci bol Jozef uz raz zenaty jke iba teoria, tak isto, ako slovo "brat" - "sestra", mohlo v staroveku v Izraeii mat aj vyznam "bratranec" - "sestranica". To aj nazyvam faktom, nie to, ze Jozef bol uz raz zenaty. Vid tu dolu: Kto chce, rozumie. Ved som ti to napisal slovensky. Slovo co oznacovala brata (v originali), mohlo znamenat aj bratranci, sesternice a mohlo tiez byt vyznamovo, ako pomenovanie Jezisovych surodencov s Jozefovho prveho manzelstva......toto nemyslim ako nejaku "obstrukciu", ale je to fakt, a preto to nemuseli byt nutne Mariine deti, teda jeho vlastni surodenci (co ale nepopieram). Ja sa ale skor priklanam k tej moznosti, ze to neboli Mariine deti a teda Jezisovy surodenci (podla dnesneho chapania). A co ma vedie k tomu, ze Maria nemala viac deti, je len na zaklade evanjelii. Ak si citala, tak by si to aj mala vediet.
alarm Zverejnené 25. Apríl, 2013 Zverejnené 25. Apríl, 2013 ak by to bolo v preklade bratranec, tak by to asi nejaký múdry prekladatel preložil ako "bratranec". Ale ešte som nemal v ruke Bibliu, kde by to tak bolo napísané....Prečo asi...? jedna pasáž z:http://christianfreeman.wordpress.com/2009/01/12/frederick-forkrist-jezisovi-surodenci-bratia-ci-bratranci/ Je však bez diskusie, že nikde v Novej Zmluve sa neuvádza, že by Mária nemala žiadne iné deti alebo že by bola vždy pannou – nič také nie je prorokované ani v Starej Zmluve v proroctvách týkajúcich sa narodenia Mesiáša a panenstva Márie. Proroctvo uvádza, že matka Mesiáša bude PANNOU V ČASE JEHO NARODENIA. No pôrodom dochádza k pretrhnutiu hymenu – a navyše, v súlade s poznaním snahy Hebrejov o zachovanie svojej rodovej línie a s predpovedaným údelom Ježiša, je absurdné predpokladať, že by Jozef s Máriou nemal žiadnych ďalších potomkov. To dokladá aj Matúš 1:25 „Ale nepoznal ju, kým neporodila syna; a dal mu meno Ježiš.“ (Z čoho jednoznačne vyplýva, že ju skutočne „poznal“ po pôrode). Takže nebyť vymyslenej doktríny, nikto by existenciu skutočných biologických súrodencov Ježiša nespochybňoval.
game Zverejnené 25. Apríl, 2013 Zverejnené 25. Apríl, 2013 Toto tu hore si akosi doplietla. Ja v tom prispevku tvrdim, ze podla mna nemala Maria dalsie deti iba Jezisa. To ci bol Jozef uz raz zenaty jke iba teoria, tak isto, ako slovo "brat" - "sestra", mohlo v staroveku v Izraeii mat aj vyznam "bratranec" - "sestranica". To aj nazyvam faktom, nie to, ze Jozef bol uz raz zenaty. Vid tu dolu: A co ma vedie k tomu, ze Maria nemala viac deti, je len na zaklade evanjelii. Ak si citala, tak by si to aj mala vediet.žiadnych bratov a sestry som nespochybňovala, nahodil si teóriu, tak si ju obháj, nehádaj sa so mnou o niečom, čo som ani nenapísala :) napísal si tvoju hypotézu, že deti, keď tam boli / a nech sa nazývali bratia či bratranci či sestry, je v tomto prípade jedno / pochádzali z prvého manželstva Jozefa.ja som napísala, že nikde sa za 2000 rokov neobjavil ani jediný zdroj, ktorý by niečo podobné čo len naznačoval.to je všetko - aj hypotéza musí mať nejaký základ, nestačí chcenie na základe čítania štyroch evanjelií ... je to tvoja teória, dobre. ale nemá základ, žiadny. to, že Mária nemala viac detí - nie tak dávno som sem dávala jedno video - video z bádania jedného kresťana vo Svätej zemi, o samom pôvode vzniku kresťanstva / nehovorím teraz o učení / ... o Ježišových pravých sestrách a bratoch nebolo pochýb v prvých časoch začiatkov kresťanstva ... dodnes sú na východe kláštory, pamiatky a nástenné maľby, ktoré to vôbec nespochybňujú.pozri si to. v tomto príspevku : https://www.freespace.sk/tema/5282-su-zazraky-a-bozstvo-jezisa-len-vymysel-cirkvi/?p=190319 nie len 4 evanjeliá sú o kresťanstve. pridám ten dokument - bádanie kresťana pre kresťanov a každého, koho to zaujíma - aj sem : http://www.youtube.com/watch?v=mCwfOA38ilA 1
pink Zverejnené 25. Apríl, 2013 Zverejnené 25. Apríl, 2013 dobry dokument..a info, keby si mal zaujem, tak si precitaj http://www.martinus.sk/?uItem=37325 alebo skor toto http://knihy.abz.cz/prodej/jezisova-dynastie-1 , lebo to prve je vypredane a dotlac v nedohladne.. inak su to totozne knihy, len jedna je, pravda, v cestine :) inak tu prvu maju v staromestskej kniznici, len do nej nemozes carbat..
valcik Zverejnené 26. Apríl, 2013 Zverejnené 26. Apríl, 2013 Číne kresťanstvo nechýba, lebo tam majú silný vplyv iné náboženstvá. Týmto vlastne potvrdzuješ vyjadrenie, ktoré napísal dead a na ktoré som pôvodne reagoval aj ja. Teda, že celý Ježiš aj s jeho zázračným obživnutím nie je pre fungovanie ľudskej spoločnosti nijako zásadne dôležitý a bez problémov ho dokáže zastúpiť napríklad spomínané Tao. V poriadku, podľa posmešného tónu tvojej otázky sa totiž na chvíľku zdalo, že čínsku filozofiu považuješ v porovnaní s obživnutým Kristom za niečo menejcenné. :) 1
wysky Zverejnené 26. Apríl, 2013 Zverejnené 26. Apríl, 2013 Vám ten Ježiš a kresťanstvo ležia tak v žalúdku, že je až na zamyslenie prečo... :D Tomu sa povie averzia ako remeň a ak by som aplikoval 3.Newtonov zákon, tak by mi z toho vyšlo len jedno. Niekto vás chce nasilu pokrstiť a hneď vás aj prvo prijať. No možná je aj iná teória. Naháňajú vás nejaké vydajachtivé silne katolícky založené dievčence, aby ste si ich vzali.... :D btw.Som myslel, že ma ideš naháňať, že som ti nereagoval na tvoju výzvu a ty prídeš s takými prepytujem teóriami. :)
valcik Zverejnené 26. Apríl, 2013 Zverejnené 26. Apríl, 2013 Ale čoby, len kontrolujem či sa medzitým elfant nevrátil z jarnej prechádzky a nevyjadril sa nám k synkretizmu. Možno ho ale čapol Stacho a vylúpol mu hriešne oko. A s vydajom furt nestraš, prosím ťa. Začína to vyzerať, akoby si potreboval dostať pod čepiec svoju dcéru! :zubiska: 1
wysky Zverejnené 26. Apríl, 2013 Zverejnené 26. Apríl, 2013 A vy by ste už s tou štvanicou a krížovou výpravou voči katolíkom mohli prestať. Mnohí z nich sa už aj do telefónu boja čo len spomenúť niečo o viere, kostole a pod. ako minulý rok, keď omylom zavolala mame jedna mladá žena, kupodivu sa strafila do môjho mena a spýtala sa, či nejdem do kostola. A keďže to vravela takým tlmeným hlasom, dá sa predpokladať, že je pre svoju vieru prenasledovaná... :) Inak, vačik, spýtam sa ťa takto z mosta do prosta. Aký je tvoj pohľad na knieža Rastislava? Mne z tých vašich písačiek totiž vychádza, že to bol kretén, keďže požiadal o príchod Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu. A jeden návrh. Všetci títo ateisti by počas cirkevných sviatkov mali chodiť poctivo do práce. Keď majú postoje, že bez kresťanstva by sme sa zaobišli, nemali by požívať žiadne voľno počas cirkevných sviatkov. :)
valcik Zverejnené 26. Apríl, 2013 Zverejnené 26. Apríl, 2013 To nie je štvanica, len bežná internetová debata, netreba jej prikladať príliš veľký význam. V bežnom živote práveže nikoho s otázkami náboženského presvedčenia nekonfrontujem a s kresťanmi vo svojej rodine vychádzam celkom dobre. Voči kniežaťu Rastislavovi necítim žiadnu iracionálnu zášť. Ak ide o sviatky, to už sme prebrali v inej téme. Kresťania prevzali a zlikvidovali tradície, ktoré sme ctili a slávili predtým, než ich ozdobili krížmi a pokropili svätenou vodou. Drzosťou sú už vatikánske zmluvy, cez ktoré každý občan našej republiky dotuje vatikánske bezodné truhlice, ale žiadať aby som navyše makal keď uzurpátori pôvodných tradícií oslavujú, mi pripadá vyložene neslušné. :) edit: Inak sa ale priznám, že zopár cirkevných sviatkov som už pracovne strávil, ak ti to prinesie aspoň nejaké zadosťučinenie. Neprekážalo mi to, rovnako ako to neprekážalo ani mojim veriacim kolegom, ktorí vtedy pracovali spoločne so mnou, pretože sme dostali riadne príplatky a medzi cirkevným sviatkom alebo obyčajným pracovným dňom nevidím rozdiel.
wysky Zverejnené 26. Apríl, 2013 Zverejnené 26. Apríl, 2013 Takže, keď mi nabudúce opäť niekto zavolá, môžem ho (ju) ubezpečiť, že žiadne nebezpečenstvo v tomto smere nehrozí. Pýtal som sa len preto, že niekedy som mal pocit, ako keby na tomto fóre bol sústredený celý mozgový trust ľudstva. Niečo ako CML v seriály Návštevníci. :)Píšeš, že "sme slávili"... No tipoval som ťa na mladšieho. :) Ale však keď veľmi chceš, kľudne môžete ísť hádzať morenu do vody, prípadne ju zapáliť, alebo nejaké zviera obetovať (tu ale pozor na ochrancov zvierat, prípadne na zákony, ktoré zakazujú ich týranie). O obetovaní ľudí ani nehovorím. No a keď sa vám pre to podarí nadchnúť kompetentné orgány, možno vám aj sviatky schvália, prípadne dostanete aj štátny príspevok .:)
valcik Zverejnené 26. Apríl, 2013 Zverejnené 26. Apríl, 2013 Jop, z mojej strany sa verní žiadneho násilia obávať nemusia.S think-tankom máš recht, uvedomil som si presne to isté, zvlášť keď je prítomný elfant! :zubiska: Ak ide o Morenu a zvieracie obety, nie je to z tvojej strany rozhodne fér. Tradície sa postupom času menia a vyvíjajú, veď aj tí láskaví kresťania zvykli sem tam umlátiť niekoho kameňmi alebo hodiť na hranicu a dnes to už nerobia, že? Dnes je teda veľmi krátkozraké kritizovať niečo, čo sa mohlo ďalšie dve alebo tri tisícročia vyvíjať a civilizovať, keby to kresťania nezadupali do zeme.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz