alarm Zverejnené 19. September, 2012 Zverejnené 19. September, 2012 neviem, kam to dať....http://veda.sme.sk/c/6538974/papyrus-tvrdi-ze-jezis-mal-zenu.htmlčo ak sa ukáže že to nie je podvrh??? kto a prečo sa to zatĺka??? atď
informator Zverejnené 19. September, 2012 Autor Zverejnené 19. September, 2012 Prosim vyrieste ci ma ma zena pocuvat. Nasledovat. ....."zeny posluchajte svojich muzov-muzi milujte svoje zeny....atd." http://veda.sme.sk/c...s-mal-zenu.html čo ak sa ukáže že to nie je podvrh??? kto a prečo sa to zatĺka??? atď a co by to dokazalo, ak by to nebola nejaka bublina?
alarm Zverejnené 19. September, 2012 Zverejnené 19. September, 2012 Dôsledky domyslieť neviem, narýchlo, snáď mi niekto pomôže, ale v prvom rade by sa potvrdilo, že cirkevní otcovia vás dlhé stáročia ťahajú za nohu, podvádzajú, čo keby urobili mne, viac do zvončeka nedostanú.Túto myšlienku striktne odmietajú, pretože to asi nabúrava nejakú doktrínu, inak by s tým nemali problém.Ak mal, ženu, je dôvodné podozrenie, že mal aj deti, Akú mali (majú) DNA, keď sú synmi Boha.Kedysi sa hlásalo, že zem je plochá, slnko je obežnicou zeme, Ježiš nebol ženatý a nemal deti, človek bol stvorený na boží obraz a preto by nemal byť život v inej forme na iných planétach a mnoho iných zaručených právd.Ale sú to skutočnel pravdy? Nejak ich ubúda......
game Zverejnené 19. September, 2012 Zverejnené 19. September, 2012 http://veda.sme.sk/c...s-mal-zenu.html čo ak sa ukáže že to nie je podvrh??? kto a prečo sa to zatĺka??? atď a co by to dokazalo, ak by to nebola nejaka bublina? dokazovalo by to minimálne jednu vec: že celá kopa dementi, ktorá sa vyrojila knižne, v kázňach, článkoch, od Vatikánu po akúkoľvek kresťanskú tlač, bola zo vzduchu chytená bublina ... dementi a poprask po knihe Dana Browna, Da Vinciho kód. hoci nie celkom chápem, prečo ten krik vznikol až po tejto knihe, autori Baigent, Leigh a Lincoln ho predbehli svojimi knihami Svätá krv a svätý grál a Mesiášov odkaz o celé desaťročia ... / nakoniec sa Mr. Brown aj súdil s ktorýmsi z autorov, obvinili ho z plagiátu, súd vyhral - hoci kto čítal všetky tieto knihy, vrátane Brownovej, nepochybuje, odkiaľ Brownova myšlienka so ženatým Ježišom a líniou jeho ženy prišla, motív bol jasne prebratý / podstatné je, že dementi prišli, pomenovali fikciu okamžite klamstvom, stačí zagoogliť, alebo si spomenúť, je toho strašne veľa: všetky kresťanské a katolícke zdroje dementujú akýkoľvek náznak, že by Ježiš kedy mohol byť ženatý. výber z množstva publikácií, ktoré nepripúšťajú myšlienku, že Ješiš mohol byť ženatý: Vatikán rozeslal instrukce, jak rozkódovat šifru : http://zpravy.idnes....6_zahranicni_ad https://docs.google....DGkcD7CARSnOGYw http://www.donbosco....-da-vinciho-kod http://www.chcemviac...iblie&Itemid=60 http://www.katolicke...da-vinciho-kod/ ... ... .... a tak, poprask to bol statočný : )
informator Zverejnené 21. September, 2012 Autor Zverejnené 21. September, 2012 Ja si myslim, ze je to tak trochu nieco na sposob - "mama ma emu, ema ma mamu" :(
alarm Zverejnené 21. September, 2012 Zverejnené 21. September, 2012 ani nie, napísal som, že niekto mi pomôže....
game Zverejnené 22. September, 2012 Zverejnené 22. September, 2012 Ja si myslim, ze je to tak trochu nieco na sposob - "mama ma emu, ema ma mamu" :( nie celkom ... ale v konečnom dôsledku aj áno ... :) nakoniec sme sa bez toho, že by táto správička o nájdení textu s Ježišovým manželstvom bola už vtedy v médiách, oblúkom dostali späť k mormónom a guľatosti Zeme: Ale no.....co som podla teba zaklincoval?....a na co som mal reagovat?.....gulatost Zeme ci Mormonov?... Preberame predsa nieco co sa stalo v dobe Jezisa a nejake astronomicke anomalie ci sekta, ma tu nezaujimaju. Co to ma vlastne v tejto teme dokazat? Smerodajny je zaciatok a tie neskorsie (skutocne ci mozne) krestanske "rozbocky" su uz o inom. tie rozbočky sú niečo na spôsob "mama má emu, ema má mamu" ... -_- vznik cirkvi mormónov prebiehal v podstate rovnako, ako akejkoľvek inej odnože kresťanstva, ako islam, ako kresťanstvo samotné, všetko to čerpalo z judaizmu, keď už vynecháme prastaré kulty, a všetky ostatné mystériá ... podstata vzniku bola rovnaká. myšlienka, učenie, evanjeliá, svätá kniha, dogmy .... keď sa dokáže, že Ježiš bol ženatý, stratia všeplatnosť niekotré dogmy, neomylnosť cirkvi, nariadenie celibátu, omyl v učení NZ s Máriou Magdalénou, následný omyl stotožnenia dvoch osôb menom Mária Magdaléna / na čo poukazovali už viacerí religionisti a autori, dávno /, ... v očiach veriacich to asi cirkvi neublíži, veriaci sú schopní prekúsnuť kdečo, ale všetky plamenné odsúdenia zo strany Vatikánu a cirkvi len samotnej myšlienky, že Ježiš mohol byť ženatý, stratia kredit. cirkev nemala odkiaľ vedieť, lebo nikto nebol očitý svedok, svedectvá sa spisovali roky po udalostiach, popisovali podľa práve počutej verzie a odpisovali a vylepšovali, ako je vlastné vždy a všade všetkým autorom, od čias hlinených tabuliek až dodnes ... cirkevní hodnostári sa predsa v prvých storočiach ženili, dogma, nariadenie celibátu prišlo až oveľa neskôr ... aj štyri uznané evanjeliá sa rozchádzajú v mnohých veciach, a x apokryfických sa rozchádza ešte viac ... po cca dvoch storočiach sa začali na kresťanských bohoslužbách čítať evanjeliá ako súčasť obradov, a ľudia - kňazi rodiacej sa cirkvi vyberali, ktoré sa do kresťanského NZ dostanú a ktoré nie ... čiže veci okolo Ježiša sú veľmi pravedpodobne súčasťou kultu, pribájenia a priania ľudí, rovnako ako neskoršie dogmy ...
informator Zverejnené 1. Október, 2012 Autor Zverejnené 1. Október, 2012 oj,oj......brzdi, lebo si mozes ublizit. Nikde sa nepise, nespomina, ze by bol Jezis zenaty a odvodit s jedneho "utrzku" opak, je ozaj historicky kotrmelec. A to ze sa prvi krestansky duchovny zeniili a potom sa "uzakonil" celibat, urcite nebolo pre to (alebo len pre to), ze bol Jezis nezenaty.
game Zverejnené 1. Október, 2012 Zverejnené 1. Október, 2012 info, och, ublížiť si ? prečo ? veď sú to len možnosti, nemusím až tak brzdiť, teoretizovať môžeme vždy, všetci, ty, ja, ktokoľvek,... napríklad čo som tu napísala pred nejakým týždňom, konkrétne dnes napísali noviny, popísali tú samú podstatu problému, čo by to donieslo, keby bol papyrus pravý :) http://www.sme.sk/c/...-magdalenu.html nejde o to, aby sme teraz - vedci či výskumníci či my sami, okamžite rozhodli, či je pravý, či nie ... o to predsa nejde ... ide o to, že nevieme, a taká možnosť už bola spomenutá dávno pred nájdením kúska papyrusu, a kdekto s tou možnosťou pracoval a objavovala sa v knihách a článkoch ... ide teda o to, že je tu možnosť, že nie je pravý, falzifikátov už bolo - nie tak dávno "kazeta Ježišovho brata Jozefa", boli toho plné médiá, čoskoro vysvitlo, že je to dosť nie veľmi vydarený podvrh ... a je tu možnosť, že je pravý: v tom prípade nastávajú možnosti, ktoré sú načrtnuté ... vyššie, alebo v článku z novín a kopy podobných komentárov kdekade v médiách, napríklad ... sú to možnosti ... :) čo sa týka zavedenia celibátu, mal iné, alebo aj iné príčiny, ktoré sú všeobecne uznávané ako dôvod, samozrejme, tuším sme o tom už kdesi písali, nevadí, môžeme popísať znovu ... :)
alarm Zverejnené 1. Október, 2012 Zverejnené 1. Október, 2012 každý normálny zdravý chlap bol ženatý (nie 100%) takže ak drtivá väčšina bola ženatá, aká je pravdepodobnosť, že zdravý chlap Ježiš ženatý nebol, nič mu to nezakazovalo, akurát neskôr to začal byť problém...(nie za jeho života),...... a ako vždy, keď sa nám chlapom pripletie do cesty ženská :zubiska: .
Darkman Zverejnené 2. Október, 2012 Zverejnené 2. Október, 2012 oj,oj......brzdi, lebo si mozes ublizit. Nikde sa nepise, nespomina, ze by bol Jezis zenaty a odvodit s jedneho "utrzku" opak, je ozaj historicky kotrmelec. A to ze sa prvi krestansky duchovny zeniili a potom sa "uzakonil" celibat, urcite nebolo pre to (alebo len pre to), ze bol Jezis nezenaty. To ze bol Jezis zenaty sa da realne predpokladat. Bol zidom zijucim v provincii Judea. V zidovskej komunite bolo nemyslitelne, aby chlap ostal po 30slobodny. Ak si do 30 nenasiel zenu sam, tak mu ju vybrala rodina. Ak by ostal slobodnym, tak by hodne utrpela jeho autorita a reputacia. V podstate by bol vyvrhelom, a je realne, ze by mal v taktom pripade problem zoskupit okolo seba tolko nasledovnikov.
informator Zverejnené 2. Október, 2012 Autor Zverejnené 2. Október, 2012 info, ......nejde o to, aby sme teraz - vedci či výskumníci či my sami, okamžite rozhodli, či je pravý, či nie ... o to predsa nejde ... ide o to, že nevieme, a taká možnosť už bola spomenutá dávno pred nájdením kúska papyrusu, a kdekto s tou možnosťou pracoval a objavovala sa v knihách a článkoch ... Mas pravdu, teoretizovat sa da o vsetkom.......teda ak by bol aj ten utrzok pravy, tak da sa z neho vobec urcit, ze to, o com sa tu teraz teoretizuje, je jednoznacne dokazatelne (myslim ten text)? To ze bol Jezis zenaty sa da realne predpokladat. Bol zidom zijucim v provincii Judea. V zidovskej komunite bolo nemyslitelne, aby chlap ostal po 30slobodny. Suhlasim. Tradicia je tradicia. No Jezis bol asi iny pripad. 30 rokov sa pripravoval na to, co ho caka a jeho rodicia (teda aspom Maria) vedeii o nom viac ako okolie, tak ho nenutili do manzelstva preto aby spolocenske konvecie boli na urovni. Neviem ako ty, ale rozumny clovek nebude sa zavazovat manzelstvom, ked vie co ho caka v blizkej buducnosti.
alarm Zverejnené 2. Október, 2012 Zverejnené 2. Október, 2012 neviem, či je známe, kde vlastne bol celú mladosť. ja to neviem, ty snáď ano, keď píšeš že sa "pripravoval". Píšeš ,že vedel čo ho čaká, ale ja si myslím, že nič nevedel, žil normálnym životom.
valcik Zverejnené 2. Október, 2012 Zverejnené 2. Október, 2012 Neviem ako ty, ale rozumny clovek nebude sa zavazovat manzelstvom, ked vie co ho caka v blizkej buducnosti. Pred dvomi tisícročiami to bola úplne bežná vec. Muži mali nízku záručnú lehotu napríklad aj kvôli vojnám, a predsa sa ženili. Rímski legionári si našli manželku častokrát už pred prvou vojnovou výpravou, pretože rátali so smrťou a chceli zanechať pokračovateľa rodu. Zostávali po nich síce mladé vdovy, ale rod pokračoval.
informator Zverejnené 2. Október, 2012 Autor Zverejnené 2. Október, 2012 neviem, či je známe, kde vlastne bol celú mladosť. ja to neviem, ty snáď ano, keď píšeš že sa "pripravoval". Píšeš ,že vedel čo ho čaká, ale ja si myslím, že nič nevedel, žil normálnym životom. Podla mna zil v Izraeii a pripravoval sa na svoj udel, ci cakal kedy pride jeho cas. Na to netreba 2000 rokov vykopavok :) Pred dvomi tisícročiami to bola úplne bežná vec. Muži mali nízku záručnú lehotu napríklad aj kvôli vojnám, a predsa sa ženili. Rímski legionári si našli manželku častokrát už pred prvou vojnovou výpravou, pretože rátali so smrťou a chceli zanechať pokračovateľa rodu. Zostávali po nich síce mladé vdovy, ale rod pokračoval. Vsetci raz sa poberieme (nielen vojaci-rimania), akurat neviem svoj cas. Toto nie je argument, ale fakt. Vojak to ma(l) 50 na 50. 1
alarm Zverejnené 2. Október, 2012 Zverejnené 2. Október, 2012 Vysvetli, čo myslíš, že pripravoval sa na svoj údel. a aké sú nejaké indície, že vedel ,že bude ukrižovaný a že z neho urobia vykupitela
game Zverejnené 2. Október, 2012 Zverejnené 2. Október, 2012 To ze bol Jezis zenaty sa da realne predpokladat. Bol zidom zijucim v provincii Judea. V zidovskej komunite bolo nemyslitelne, aby chlap ostal po 30slobodny. ... Suhlasim. Tradicia je tradicia. No Jezis bol asi iny pripad. 30 rokov sa pripravoval na to, co ho caka a jeho rodicia (teda aspom Maria) vedeii o nom viac ako okolie, tak ho nenutili do manzelstva preto aby spolocenske konvecie boli na urovni. Neviem ako ty, ale rozumny clovek nebude sa zavazovat manzelstvom, ked vie co ho caka v blizkej buducnosti. neviem, či je známe, kde vlastne bol celú mladosť. ja to neviem, ty snáď ano, keď píšeš že sa "pripravoval". Píšeš ,že vedel čo ho čaká, ale ja si myslím, že nič nevedel, žil normálnym životom. trochu sme priveľmi utiekli dopredu ... skúsime sa vrátiť minimálne do roku 1947, keď pastier hľadal v Kumránskych horách zatúlanú kozu, a našiel hlinené nádoby v ohromnom množstve, so zostatkami zvitkov esénov ... dovtedy sa o esénoch vedelo z počutia, z diel zopár historikov, od skúmania kumránskych zvitkov sa o ich učení vie priamo od nich, z ich po cca dve tisícročia zachovaných zvitkov druhá vec je, že o tom, kde Ježiš trávil mladosť, nehovoria nič jeho tzv. " životopisci", evanjelisti ... narodil sa, bol batoľa, potom sa na dvanásť rokov stratil z dohľadu, aby sa objavil ako chlapec v chráme, po tomto vystúpení sa stratil, a objavil sa znovu tridsaťročný, aby kázal a zoskupoval okolo seba učeníkov ... toto je to, čo o ňom vieme, fakticky toto sme sa učili na náboženstve o činnosti Ježiša a jeho "mladých rokoch". vrátime sa k esénom. nie je to novinka, už pár desiatok rokov vedci, skúmajúci kumránske zvitky, zaujímavú sektu eséncov / esejcov / a ich učenie, Bibliu a evanjelistov, a popisy učenia Ježiša takmer nepochybujú o tom, že sa vychovával medzi esejcami, prípadne minimálne na nich mal napojenie. esejci žili asketicky, brali na výchovu malé deti, mali spoločný stôl, spoločne jedli večere, učili o nesmrteľnej duši, ktorá sa až smrťou človeka oslobodí z dočasného tela, boli nenásilní pacifisti, opovrhovali svetskými radovánkami a bohatstvom, nevlastnili majetok, vzdávali sa ho po vstupe do sekty v prospech ostaných ..... je nekonečné množstvo podobností medzi učením Ježiša a učením sekty esejcov, prakticky všetko, čo kázali esejci, mal v učení Ježiš ... okrem toho ich popisuje súčasník, že potierali bolesť silou vôle, a nerúhali sa, ani keď ich Rimania chytili a snažili vyberaným mučením primäť k rúhaniu .... podľa znalcov, vedcov, výskumníkov a výskumov kumránskych zvitkov a občasných informácií z apokryfických evanjelií strávil Ježiš svoju mladosť medzi esejcami, ich učenie sa vydal kázať, keď mal tridsať ... pripravoval sa na vstup medzi ľudí a kázanie učenia, ako veľa mladých eséncov. prípadne, aj to je jedna verzia, patril k eséncom Ján Krstiteľ, a ten bol spojovníkom medzi esejcami a Ježišom ... v každom prípade chýba z jeho života veľa rokov, ktoré nie sú doložené. je tu možnosť, že napriek svojmu pôvodu a veku nebol ženatý: esejci boli v podstate jednotný rád, ale jedna ich vetva žila v celibáte ... jedna vetva sa ženila, ale žila kláštorným životom ... http://chanele6019.w...06/eseniesejci/ http://www.rozmer.sk...ticles/show/251 http://www.google.sk...DPMo_ZzjI0EoWbw http://www.tyzden.sk...restanstva.html http://www.google.sk...ZVpz7u7lB8IsSvg http://www.google.sk...ZVpz7u7lB8IsSvg .... ...... Mas pravdu, teoretizovat sa da o vsetkom.......teda ak by bol aj ten utrzok pravy, tak da sa z neho vobec urcit, ze to, o com sa tu teraz teoretizuje, je jednoznacne dokazatelne (myslim ten text)?nevieme, a nevedia to ani vedci, ani Vatikán, ani my ... nie je ešte všetko ani zďaleka prebádané, stále sú neprečítané zvitky, stále sa niečo nové nájde, pomáha archeológia a náhoda a vedci, desiatky a stovky nekonečne trpezlivých ľudí, ktorí sa "hrajú" so zvyškami tisíceročných písiem ... ano, je to možné, raz to myslím máme možnosť sa dozvedieť. 2
valcik Zverejnené 3. Október, 2012 Zverejnené 3. Október, 2012 Vsetci raz sa poberieme (nielen vojaci-rimania), akurat neviem svoj cas. Toto nie je argument, ale fakt. Veď práve, hneď mi prišlo divné, že otázku veku alebo smrti uvádzaš ako argument proti manželstvu. Vojaci rátali s tým, že môžu zahynúť hneď pri prvej výprave a predsa sa ženili, prečo by teda manželstvo odmietal človek, ktorý má istotu že sa dožije pomerne vysokého veku? Neviem ako ty, ale rozumny clovek nebude sa zavazovat manzelstvom, ked vie co ho caka v blizkej buducnosti. Keď sme sa teda zhodli v názore, že človek so zaručeným vekom 33 rokov má viac než dosť času na svatbu, splodenie potomka a jeho výchovu až do dospelého veku, prihodím ďalšiu alternatívu. Čo myslíš, nemohol byť Ježiš homosexuál? Nasvedčujú tomu mnohé náznaky, zhrniem to: Cirkev tvrdí, že sa vyhýbal ženám a nemal žiadnu manželku ani milenky, čo je u dospelého muža trocha zvláštne. Okrem toho sa obklopoval výlučne mladými mužmi, ktorých nazýval svojimi učeníkmi, choval sa k nim láskavo a viac než kamarátsky. Oplýval vlastnosťami, ktoré sú dnes typické práve pre homosexuálnych mužov, v porovnaní s heterosexuálmi - nebol agresívny, jednal vždy mierne, mal obrovskú empatiu a navyše nosil štýlový účes a bradku. Čo povieš? Táto alternatíva by zároveň vysvetľovala náklonnosť mnohých súčasných kňazov k mladým chlapcom. :whistling: 1
Bohus Zverejnené 3. Október, 2012 Zverejnené 3. Október, 2012 Musím sa priznať, že aj mňa táto alternatíva napadla, ale nechcel som takýto názor predložiť len tak bez dôkazov. Okrem toho, kdesi som čítal názor, že je to možné vyvodiť aj z niektorého prípadu uvedenom v evanieliu. Nečítal som to, teda neviem, či je to pravda.Ale nemyslím si vôbec, že by stvoriteľ sveta mal mať nejakého syna a Ježiš je len jeden z nás pozemšťanov obdarený "niekým" výnimočnými vlastnosťami. Som ochotný uveriť len tomu, že existujú už vo vesmíre nejaké bytosti, ktoré dospeli do takého štádia, že spoznali podstatu toho, čo robí hmotu živou a majú prostriedky na dosiahnutie dĺžky života aj tisícov rokov. Občas možno sa pokúšajú zasahovať do nášho života a sľubujú "život večný" určitým ľuďom, ktorí si to zaslúžia, ako odmenu za snahu správne žiť a neubližovať bezdôvodne iným. Ak mám pravdu povedať, ja nejako zvlášť po večnom živote netúžim, i keď si zrejme nemôžem vyberať. Nevadilo mi, že som tu na svete nebol pred 100 rokmi a nebude mi vadiť, keď si jedného dňa večer spokojný ľahnem do postele a keď tu za 100 rokov už nebudem. Skôr sa obávam, že niečo to , čo náboženstvo nazýva "duša", to naše "vedomie", čoho štruktúru zatiaľ nepoznáme, ostane niekde "trčať" v nejakom medzipriestore.Nemyslím si, že tí strašidelne čierni farári na pohreboch zaručujú svojimi nesympatickými zariekavaniami niečo prínosné pre takúto "dušu". 1
jose Zverejnené 4. Október, 2012 Zverejnené 4. Október, 2012 vraj Jezis "jednal vzdy mierne" :))))) a "náklonnosť mnohých súčasných kňazov k mladým chlapcom", to mas odkial, z novin? :)
valcik Zverejnené 4. Október, 2012 Zverejnené 4. Október, 2012 jose: Z Biblie a z oficiálnych cirkevných zdrojov. Prečo?
iskra Zverejnené 5. Október, 2012 Zverejnené 5. Október, 2012 Cirkev tvrdí, že sa vyhýbal ženám a nemal žiadnu manželku ani milenky, čo je u dospelého muža trocha zvláštne. Okrem toho sa obklopoval výlučne mladými mužmi, ktorých nazýval svojimi učeníkmi, choval sa k nim láskavo a viac než kamarátsky. Oplýval vlastnosťami, ktoré sú dnes typické práve pre homosexuálnych mužov, v porovnaní s heterosexuálmi - nebol agresívny, jednal vždy mierne, mal obrovskú empatiu a navyše nosil štýlový účes a bradku. Netreba zabúdať na výnimočnosť Ježiša Krista. Ježiš sa priatelil predsa aj so ženami aj s mužmi. Miloval človeka... a to isté učil aj nás..., aby sme sa navzájom milovali. Povedal, že my všetci sme jeho priateľmi... :) Ako Otec miluje jeho, tak On miluje nás. Je to láska , tá najčistejšia, najvzácnejšia, najvznešenejšia.., ona čerpá z viery...
jose Zverejnené 6. Október, 2012 Zverejnené 6. Október, 2012 Jezis nejednal vzdy len mierne "ohen som prisiel vrhnut na zem, a co chcem? len aby uz vzplanul" a o tej laske knazov k mladym chlapcom, to je uz otrepane ;)
valcik Zverejnené 6. Október, 2012 Zverejnené 6. Október, 2012 Jezis nejednal vzdy len mierne "ohen som prisiel vrhnut na zem, a co chcem? len aby uz vzplanul" Hm, mne to skôr pripadá, akoby hovoril o vzbĺknutí vášnivého plameňa porozumenia a láskavosti. Z akého kontextu je to vytrhnuté, vysvetlíš bližšie? Skutočne Ježiš nabádal nasledovníkov k tomu, aby podpálili mestá a rozpútali krvavé zúčtovanie s utlačiteľmi? Doteraz som mal o Ježišovi predstavu mierneho a láskavého muža, ktorý pomáha každej ľudskej bytosti niesť bremeno utrpenia a nabáda dokonca aj k láske voči svojmu nepriateľovi. Predstava Ježiša ako drsného revolucionára a buriča mi teda príliš nesedí. Aj keď istá fyzická podoba s Che Guevarom by tu bola, že. :zubiska: Vráťme sa ale naspäť. Tento citát pokladáš za jasný dôkaz Ježišovej heterosexuality? a o tej laske knazov k mladym chlapcom, to je uz otrepane ;) To vieš, každý rok sa objaví veľká aféra v ktorej figurujú podľa oficiálnych vyjadrení stovky zneužitých obetí, podľa neoficiálnych dokonca tisíce. Vatikán rok čo rok vydáva nové prehlásenie, rok čo rok odškodňuje a utišuje obete štedrými finančnými darmi a tak sa možno celá situácia pre teba stáva bežná a "otrepaná", ale ja to vidím trocha inak. Poburuje ma to stále rovnako. :neviem:
informator Zverejnené 6. Október, 2012 Autor Zverejnené 6. Október, 2012 .........dovtedy sa o esénoch vedelo z počutia, z diel zopár historikov, od skúmania kumránskych zvitkov sa o ich učení vie priamo od nich, z ich po cca dve tisícročia zachovaných zvitkov..... Si sa dako rozpisala :). Pises o esenoch. Ano bola to akasi "odnoz" zidovstva a ich pcet sa odhaduje na nejakych 4 000 dusi. Taktiez je to potom spajane (niektorou "odnozou" historikov) aj s poctom nasledovnikov Krista prvej cirkvi (vraj 3000). Ale je to tiez len jedna s teorii kritikov a ci "osvietencov" :(. No podla vsetkych zakonov logiky a politiky sa hnutie "Galilejcanov" (inak medzi zidmi pvazovanych za nevzdelancov) smrtou vodcu malo skoncit. Udajny Mesias so vsednym menom "Jezis", ake mal v starom Izraeli kazdy treti chlaec. Skupina ucenikov, ktora sa prejavila, ako maloverna. Tzv. zmrtvychvstanie, ktoreho svedkovia by neboli vypocuvani ni len v propade vreckovej kradeze, pretoze su to zeny. A nakoniec este je to vsetko spisane vo vulgarnej grectine nvzdelancov autormi, ktori ako rybari a mytnici nie su ziadnymi autoritami v krajine. Zakonnik Gamaliel (clen velrady) takto hajil apostolov po Jezisovej smrti - "Nechajte tychto muzov a prepustite ich, lebo ak ich zameralebo dielo pochadza z ludi, stroskota, ale ak pochadza od Boha neznicite ho". Je to jednoducho paradox. Nieco, co podla zakonov rozumu nemohlo existovat, co vznikloz nepatrneho, sotva viditalneho bodu (ci semienka?), ktory sa pocas jeho tunajsieho minipobytu sotva dal spozorovat, pohlo svet do celkom novej fazy vyvinu. Hm.....teda esejci to premysleli do detailov :).
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz