Skočiť na obsah

Slovenskí prezidenti po roku 1993


pink

Ktorého ste brali najviac ako človeka na mieste ?  

9 členovia hlasovali

  1. 1. Kto nás reprezentoval najlepšie ?

    • Michal Kováč
    • Rudolf Schuster
    • Ivan Gašparovič
    • Andrej Kiska
  2. 2. Kto nás reprezentoval najhoršie ?

    • Michal Kováč
      0
    • Rudolf Schuster
    • Ivan Gašparovič
    • Andrej Kiska


Odporúčané príspevky

game

 

po debakli v BASK a zdvihnutých prstoch v krajoch južného Slovenska,

si SMER nemôže dovoliť nepostaviť Róberta

 

jeho jedinou nevýhodou je, že ak nevyhrá v kole prvom,

je dostatočným motivátorom, aby ľudia išli v druhom kole voliť - voliť proti nemu

(a hrozba jeho nezvolenia, podľa prieskumov, sa tu črtá)

 

čiže pripodobňovať Ficove zaraďovanie do prieskumov,

k zaraďovaniu osôb ako Bezák, Radičová, . . .

resp. sa nad ním čudovať a kritizovať ho,

je práve tým unikaním pointy, z kt. sa obviňujú prieskumné agentúry

 

(samozrejme prehliadajúc fakt,

že Mesežnikov je žid)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale prieskumy majú za úlohu predpovedať ako by niečo dopadlo v danom období

je jasné, že SMER postaví svojho kandidáta

a ako inak podať ľuďom čo najreálnejší obraz súčasnosti

 

myslíte si,

že nezaradením kandidáta SMERu - v tomto prípade osoby symbolizujúcej túto stranu

by niečo odzrkadlovala

neboli by takéto výsledky zavádzajúce a viacmenej takmer nič nevypovedajúce?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

oficiálnu kandidatúru dnes oznámil Milan Kňažko:
 

Do volieb ide s heslom "Znovu ide o veľa" a na tlačovej konferencii hovoril hlavne o tom, že pri koncentrácii moci, ktorú má Smer v rukách, by sa aspoň jedno ohnivko malo vymeniť za nezávislého človeka.

Rád by vraj do prezidentského úradu vniesol aktivitu a nechce byť len pozorovateľom.

"Chcem byť silným hlasom mlčiacej väčšiny. Chcel by som, aby mlčiaca väčšina vôbec na Slovensku neexistovala."

 

Kňažko sa v rozhovore pre SME zatiaľ najostrejšie spomedzi prezidentských kandidátov vymedzil voči Smeru a Robertovi Ficovi.

 

"Ľavica tu pre mňa v tejto krajine neexistuje. Takzvaná integrovaná ľavica sú komunisti, SNS-áci, zvyšky degenerovaného HZDS a ako sme videli posledné zábery z parlamentu, niekoľko opilcov. To je tá integrovaná ľavica? V tejto strane nevidím jediného viditeľného socialistu. Francúzi takýmto socialistom hovoria kaviároví socialisti. Socialista musí žiť tak, ako tí, ktorí ho volia a ktorým hovorí ako sa má žiť. Takého v Smere nevidím."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vo voľbách by totiž mohol získať viac hlasov než samotný predseda vlády. Podľa zistení HN to vyplynulo zo súkromného prieskumu, ktorý urobila agentúra Polis politického analytika Jána Baránka. Do spomínaného prieskumu Baránek zaradil ako možných kandidátov oboch politikov. „Vyšlo mi, že Lajčáka by volilo viac voličov ako Fica. Ten rozdiel je pár percent, určite menej ako desať,“ uviedol pre HN. Presné čísla analytik neprezradil, keďže ide o súkromné dáta pre klienta.

http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/utajeny-prieskum-fica-by-porazil-lajcak-596856

 

Ktoru politicku stranu asi zaujima Lajcak - takze smeraci si davaju u Baranka robit prieskum? Par percent a Fico sam ziskava 37%? Akuze to ma Ficiak podporu na Slovensku? 20-25%? Isti Smeracki volici su ti co v prvom kole volilo Smerackych zupanov.

 

Moze ist s takou podporu do volieb? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Drow - neber to v zlom - madar a hrusovky prezidentom nebudu. kludne to moze byt aj madar ale to musi byt silna a znama osobnost -kludne a bolo by to plus - nepoliticka.

Proste oblubeny slovensky madar - nejaky umelec - nie politik ako bugar. Ale taky ani slovak nieje . Verim tomu ze aj madar by teraz vyhral - ale taky nieje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podla mna oslabit pozicie Mostu. Aby sa Hrusovsky nedostal do II.kola a "bugarov" kandidat nemal sancu. Ja to vnimam ako velmi rozumne a spravne riesenie. Mne to vyhovuje. Aj odstavenie bugara aj figelovcov. Su to smeracky kolaboranti. SMK budu asi tiez.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Svojim najbližším v Smere oznámil predseda rozhodnutie už minulý  piatok. „Potvrdil svoju kandidatúru, rozprávalo sa aj o budúcnosti strany a vlády,“ uviedol pre HN zdroj, ktorý nechcel byť menovaný.

http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/fico-zajtra-ohlasi-prezidentsku-kandidaturu-598287

 

Takze som rad, ze  nasiel gule a ide do toho.  Podla mna to dopadnut zle nemoze. Oslabil stranu - vlastne ju polozil a on zvoleny byt nemusi. Vela smer volicom sa jeho rozhodnutie pacit nebude(toboz smer politikom) a bud nebudu volit,alebo opacne. Podla mna tymto najviac nahneva pevnych smerakov - oni nechapu preco by mal ist na prezidenta. A su najviac zneisteni - istoty im uz kto zagarantuje?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Prieskum: Kandidátom Smeru by mal byť Fico

Kandidátom strany Smer na prezidenta by mal byť podľa výsledkov prieskumu agentúry Polis Slovakia Robert Fico. Podľa telefonického prieskumu, ktorý v dňoch 13. až 16. decembra vykonala agentúra Polis Slovakia pre agentúru SITA na vzorke 1 082 respondentov, si to želá 23,9 percenta respondentov.

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák by mal kandidovať podľa 14,3 percenta opýtaných, minister vnútra Robert Kaliňák podľa 1,8 percenta a 1,5 respondentov si myslí, že kandidátom Smeru by mal byť predseda parlamentu Pavol Paška. Smer by nemal mať svojho kandidáta podľa 39,2 percenta opýtaných a 15,3 percenta respondentov nevedelo na otázku: Koho chcete, aby Smer-SD postavil ako kandidáta, odpovedať. Väčšina ľudí tiež očakáva, že kandidátom Smeru bude práve Fico. Podľa prieskumu si to myslí 51,8 percenta opýtaných. Osem percent respondentov očakáva, že kandidovať bude Lajčák a 32,2 percenta opýtaných nevedelo odpovedať.

Agentúra Polis tiež zisťovala názory ľudí na to, koho by mala vo voľbách podporiť opozičná SDKÚ-DS v prípade, že nepostaví vlastného kandidáta. Strana by podľa 12,3 percenta opýtaných mala podporiť Radoslava Procházku a podľa 12,2 percenta respondentov by sa mali postaviť za Pavla Hrušovského. Rovných dvanásť percent si myslí, že SDKÚ by mala podporiť Milana Kňažka a 6,3 percenta opýtaných by chcelo, aby podporili Andreja Kisku. Nevedelo odpovedať 26,2 percenta opýtaných a 12,1 percenta respondentov si myslí, že by SDKÚ nemala podporiť nikoho.

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/302729-fico-oznami-prezidentsku-kandidaturu/

 

 

Tento prieskum velmi logiku nedava aspon mne. Keby sa mna pytali, kto ma za Smer kandidovat tak jasne ,ze Fico. Druhej otazke nerozumiem v spojitosti s prvou - to nieje to iste? Ci sa pytaju kto nakoniec bude za smer kandidovat? Ako ze dam tip?

No a keby som bol smerak a by sa ma pytali koho ma SDKU porporit - tak uvediem ,ze Hrusovskeho. Ten podla mna neporazi vrece zemiakov. Ziaden politik pravicovych stran(lud.plat.) neporazi Fica. Toboz Hrusovsky  - on nezmobilizuje protestne hlasy - ktore povalili Munku a dostali Kotlebu za zupana.

V diskusii pod pravdou si mozte precitat ,kto je z rozhodnutia Fica nespokojni - fico volici - tvrde jadro - makki(odpadlici) by ho nevolili aj tak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vas uz politika nezaujima? Verte ci nie to jedna z najdolezitejsich veci ktora sa vas dotkne - kazdeho jedneho.

Ciganska otazka je len podskupina problemov - ovela vacsia je vzdelanost - ovela vacsia je dochodkoy system, ci zdravotny system , cena dialnic cena IS. To setko vas lyze - oblizuje. 

 

Vam je to jedno? Mne nie - tato volba je jedna z najdolezitejsich - nejde o charakter statu , my ukrajina nebudeme - mozno - podla predsedu mate perspektivu -ze ste odkazani na europske peniaze - je to klamstvo.

 

Vyrutit Fica ci ineho smrada - nech je to aj Lajcak treba. Pred pol rokom by ste tomu neverili ci sa to da a iste da ked vyhralo mech zemiakov - podla mna tie zemiaky budu sikovnejsie ako hocico ine - inak skoncilo.

 

Fico nam ruca krajinu- nase zivobytie,nas priestor zitia - ci prezivania.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale zaujíma, zaujíma.

len ... občas potrebujeme pauzu, ja teda potrebujem pauzu, pretože zisťujem, že človek len z politiky živý nie je. čo je na jednej strane paradox, všakáno.
niekedy je z toho všetkého, čo sa tu zdá byť zabetónované a dennodenné kauzy a kauzičky, človek unavený.

k tejto téme sa vyjadrujem pravidelne, ale akosi ku kandidatúre Fica sa mi nechce ... na rozdiel od teba nepovažujem za najsuper, že Fico našiel gule a ide zahlasovať kandidatúru.

síce je ešte na vrchole, robí veci trochu ináč, než jeho Veľký Predchodca Mečiar, ale môj súkromný názor a nechuť k jeho osobe sa priveľmi začína podobať na môj súkromný názor a nechuť k Veľkému Predchodcovi.

 

nie, zrejme neskončíme ako Ukrajina, ale mám rozhodne pocit, že ako bolo pred 15 - 20 rokmi premečiarované, je úplne preficoizované.

 

ešte ako kandidáta na prezidenta, to radšej toho druhého .... asi sa zasa raz a znovu dožijeme voľby menšieho zla. a to je hodne únavné ... :(

 

otázka je, čo bude menšie zlo.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k tejto téme sa vyjadrujem pravidelne, ale akosi ku kandidatúre Fica sa mi nechce ... na rozdiel od teba nepovažujem za najsuper, že Fico našiel gule a ide zahlasovať kandidatúru.

 Ved iste ak mi Fico vyhovuje a som pochopil to tak ze to je to najlepsie - ze najmensie zlo volim aj ja Fica.

 

Ved prichadzate o pracu,prichadzte o prijmy vam to nevadi? Vam sa zhorsuje zivotna uroven a to isto. Poznam statistiky  :)

 

Ono je horsie ze tie jeho riesenia nemaju sancu aby sa ludia mali lepsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj keď podpredseda Smeru-SD a minister vnútra Robert Kaliňák ešte včera nechal celú vec bez jasného komentára, iní členovia vedenia strany už boli otvorení. „Sústreďujeme sa teraz na to, aby sa Robert Fico stal prezidentom,“ potvrdila HN šéfka poslaneckého klubu Smeru-SD Jana Laššáková.


 

 

Bude mi zle ,uz ked sa dostane Fico do druheho kola - on tam nemusi byt. A uplne zle ak bude mat 800 000 hlasov , ak aj a proti nebude 2 miliony.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ten vajciak konecne vysiel na svetlo s tym, co sme vsetci tusili.

 

otazka za milion: ktore vrece zemiakov volit, aby nevyhral hned v prvom kole, a zaroven to mal co najtazsie v druhom - Kisku alebo Prochazku? osobne preferujem Kisku, no keby vyrazne zaostaval ...

 

pri vsetkej ucte, Knazko s Osuskym su bez sance, a Hrusaka s Carnogurskym v prvom kole ani omylom .. aj ked priznavam, ze keby je nutne, v druhom kole by som ich volil za cenu vydaveneho obeda kvoli zavaznemu naruseniu integrity osobnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čiže zasa raz menšie zlo ...

Kiska, Procházka alebo Kňažko - Kňažko mi neprekáža, odkráčal od lenona ako prvý, a to sa ráta.

Fico mi prekáža, a presne to, že sme zasa v situácii, že budeme voliť menšie zlo.

hoci otázka je, nakoľko je Smer nasmerovaný bez neho, kde bude tým menším zlom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lopata, ze zrovna ty opises idealnu situaciu pre krajinu, by ma nenapadlo, ale suhlasim :)

 

radsej nech Fico nevyhra, nech dostane sancu vyzrat si upadok krajiny na cele tej svoloce. takisto nepotrebujeme dalsieho prezidenta "akoby clena Smeru".

 

btw game, nemyslim, ze volba Kisku je mensie zlo, ani Prochazku s Knazkom (i ked u tychto mam nejake nazorove vyhrady, ale budiz, mensie kompromisy OK).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som sa velmi potesil Ficovej kandidature. Mohla,mala a zrejme aj bude to dalsia kopacka od volicov pre neho.

Cely den som spekuloval ci a kedy poda demisiu. A kto bude novy premier - koho tam deleguju.

Nazor.

Mal by podať demisiu hneď?

Celkom určite. Hneď, ako oznámi kandidatúru, by mal ohlásiť demisiu a riešiť, aby mala krajina stabilnú vládu. V jeho záujme by malo byť, aby tento krok urobil, pretože časť jeho voličov sa rozhoduje tak, že ak ho nepodporia v kandidatúre na prezidenta, nespravia tak preto, lebo chcú, aby zostal premiérom. Ak im nedá jednoznačný signál, že to s tým prezidentom myslí vážne, ohrozuje svoje vlastné šance.
http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/je-vo-ficovom-­zaujme-dat-demisiu-hned-598378

 

Ja s nim suhlasim. Mal by cim skor podat demisiu. Ak ostane premierom - tak vo volbach bude jeho protikandidata volit aj vela FICOvolicov,len aby ostal premierom. Je mozne, ze sa nedostane ani do II.kola.

 

Uz je to jasne.
 

Premiér Fico podľa neho určite neodíde zo svojej funkcie ešte pred prezidentskými voľbami. "Bude vykonávať svoj mandát, inak si to ani neviem predstaviť. Nechápem logiku tejto otázky," poznamenal, keď sa ho novinári pýtali, či Fico podá demisiu ešte pred prezidentskými voľbami.

http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/kalinak-tema-p­remiera-bude-aktualna-az-po-volbach-598476

Kalinak nechape. A mne z toho vychadza, ze SMER, ci aj Fico?  - proste nedali mu velku sancu na uspech. Smeraci nechcu aby uspel. 

 

Ludova platforma-uz posledny clen SDKU vyjadril podporu pre Hrusovskeho. Ja Hrusovskeho nebudem volit ani v druhom kole. Ja nemam zaujem podporovat luduvu platformu - uz mi idu na nervy viac ako Smer. A Hrusovskeho isto eee. Ten a Carnogursky mi vadia.

 

Ostatni(trebars aj Blaskova,ci ten primator R.S.) mi az tak nevadia. Ale Prochazka tiez nedostane moj hlas. 1. je pravnik -mam ich uz dost(aj jeho pravny nazor na zvolenie v I.kole, jasne veci pravnik ohne ), 2. byvaly KDH,..

 

Ale je ich vela a normalni ludia sa na 2 slusnych co by sa dalo aj v II.kole dalo vybrat asi neyhodneme. Kiska - nestranik. OK

Podla mna nech vyhra hocikto,okrem Hrusovskeho,ci Fica budem spokojny - nemam rad gorilie,pro eurovalove,standartne strany - robia na Slovensku len zlo.

Ale nieje to nemozne - ked to slo v BB? Odfajcila sa najprv pravica potom lavica - tu by bolo idealne nech sa odfajcia hned v I.kole obe naraz.

 

 

V tomto marazme - podla mojho nazoru nemusel povedat posledne slovo Kotleba. Kludne aj on moze vytiahnut nejake vrece zemiakov - je v tom dobry. A moze byt podla mna uspesny. :)

 

 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov