Skočiť na obsah

Slovenskí prezidenti po roku 1993


pink

Ktorého ste brali najviac ako človeka na mieste ?  

9 členovia hlasovali

  1. 1. Kto nás reprezentoval najlepšie ?

    • Michal Kováč
    • Rudolf Schuster
    • Ivan Gašparovič
    • Andrej Kiska
  2. 2. Kto nás reprezentoval najhoršie ?

    • Michal Kováč
      0
    • Rudolf Schuster
    • Ivan Gašparovič
    • Andrej Kiska


Odporúčané príspevky

tazko cosi dodavat, to je natolko surealisticke ze nemam slov. Povedal by som ze tu sedi dalsi churchilov aforizmus, ako dokaz preco demokracia nemoze fungovat staci rozhovor s priemernym voiicom, ktoreho teraz zastupujes ty.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

skúsme niečo úplne nové. furt vyťahujeme staré kádre a staré tváre a odkladáme tam ľudí, ktorí sa inam nehodia, / okrem Mečiara ! pámbožko nás má ešte trošku rád ! / ... medzi nami, do tej kategórie sa mi Čarnogurský nehodí ani trochu ... jedine, že by sa chcel zahrať na pravzor od susedov : disidentov za prezidentov ... :)

 

ale človek2 v tom má jasno, keď mohol Karol Nagy kandidovať, prečo by nemohol človek ? má niekto niečo proti ?!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, ja predsa nemôžem byť prezidentom :zubiska: jednak nemám nikoho kto by mi robil prvú dámu, čo je asi problém, lebo aj Mikloško keď kandidoval sa preventívne oženil aby mu v prípade zvolenia nemusel prvú dámu robiť Palko :zubiska: a čo je ešte závažnejšie, mám výnimočný talent vytáčať až do nepríčetnosti ľudí ktorí mi lezú na nervy :P čo iste uznáš by bola veľmi vážna prekážka pri výkone funkcie :yes_yes:

 

tyso, ja som len zosumarizoval všeobecne známe fakty. surealistické je to čo predvádzajú šéfovia únie :lol: po tom čo "úspešne zreformovali" trh so slepačími vajcami (Češi vykupujú celé nemecké pohraničie, Slováci pre zmenu kupujú "ojazdené" sliepky z veľkochovov a začínajú ich chovať doma), stojí pred EU ďalšia veľká výzva a to je prepisovanie kníh (viac info v téme detektívky) :zubiska:

a z voličov ako som ja si hlavu nerob, únia iste vyrieši aj tento problém. keďže ľudí s podobnými názormi na úniu ako mám ja v celej EU neustále pribúda, predpokladám že do 10 - 20 rokov sa zmení volebný systém na niečo podobné ako bol národný front za komunistov, rozdiel bude iba v tom že kandidátov nebudú vyberať podľa prosocialistického zmýšľania ale podľa proeurópskeho :zubiska: Európu si predsa rozvracať nedáme!

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak keď nie človek2, je tu ďalší možný kandidát, tentokrát vážne :)

 

voľby hlavy majú byť až roku 2014, ale zatiaľ veci vyzerajú tak, že kresťanskí demokrati aktívni, pasívni, bývalí aktívni, práve aktívni, ... teda sa zaoberajú myšlienkou na svojho prezidenta veľmi vážne - kým Čarnogurský o možnej kandidatúre uvažuje,

Mikloško salónne filozofuje / http://forum.freespa...post__p__173021 /,

ďalší kandidát kresťanských demokratov je na dohľad : ďalší možný kandidát je Hrušovský

Bývalý predseda Národnej rady SR a niekdajší šéf KDH Pavol Hrušovský sa údajne spomína ako možný kandidát na prezidenta SR. Hlavu štátu si bude Slovensko voliť v roku 2014.

Kresťanskí demokrati o voľbách diskutujú a spomínajú sa aj mená. "Je prirodzené, že po parlamentných voľbách a po ustanovujúcej schôdzi sa zaoberáme celým volebným obdobím, teda aj budúcimi voľbami. Tak prezidentskými, ako aj voľbami do VÚC a miest a obcí," povedal pre TASR podpredseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan.

Potvrdil zároveň, že strana diskutuje aj o menách, ktoré by v spomínaných voľbách mohli figurovať, no nekonkretizoval ich.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1rYKUxy5X

zato v novinách sa mená objavujú a konkretizujú jedno po druhom ... :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zatiaľ veci vyzerajú tak, že kresťanskí demokrati aktívni, pasívni, bývalí aktívni, práve aktívni, ... teda sa zaoberajú myšlienkou na svojho prezidenta veľmi vážne

 

je celkom zaujímavé že zatiaľ sa ako prezidentskí kandidáti hlásia ľudia ktorých obľúbenosť v spoločnosti, a teda aj šanca na zvolenie je minimálna ak nie nulová.

viac by ma zaujímalo s kým vyrukuje Fico. prípadne či sa to čo zostalo z pravice dokáže zhodnúť na jednom kandidátovi, alebo zase bude viac pravicových kandidátov ako strán, a umožnia tým hladké zvolenie Ficovho človeka. tiež bude zaujímavé sledovať či si I.R. bude stáť za slovom a v politike skončí, alebo sa nakoniec nechá "zlomiť" na kandidatúru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

ďalší možní kandidáti na prezidenta, nielen v USA sa schyľuje k voľbám, ale tam aspoň kandidáti sú už jasní, tradičná dvojka republikán demokrat ....

 

na našom malebnom je to ináč ... úporne sa hľadá kandidát ... po Hrušovskom a Čarnogurskom sa skloňujú v šíkoch pravice ďalšie mená :

Lasica, Radičová, Bezák ...

 

pri všetkej úcte, Lasica je Lasica, nie je Reagan, Radičová už vypráva nie hodne dávno a hodne rozhodne, a pri všetkej úcte, mojej iste, a histérii a celej kauze okolo Bezáka, veľmi dúfam, že to nie je vážny návrh ...

 

http://spravy.pravda...0_sk_domace_p12

http://www.sme.sk/c/...mina-bezak.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je tu ďalšie meno, s ohlásenou kandidatúrou :

Andrej Kiska, ktorý ako prvý oficiálne ohlásil kandidatúru na prezidenta, je uchádzač, o ktorom treba uvažovať, a je reálnou osobou v tejto hre.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2AJDtVdgB

kto je Andrej Kiska ? Dobrý anjel Andrej Kiska - životopis : http://www.databazek...rej-kiska-23188

 

 

z prvých grafov prieskumu Focusu mám pocit, že ľuďom tak všeobecne šibe stále a presne :

 

post-3-0-82296500-1351164626.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Náš pán prezident opäť raz ukázal, že by svoje miesto mal uvoľniť mladším ...

Aj keď ... neviem či v jeho prípade je to iba vek čo "hrá" v jeho neprospech?! :ermm:

 

"Vy ste analfabet? Neviete čítať rozhodnutie Ústavného súdu? Tam to máte biele na čiernom", odpovedal v pondelok Ivan Gašparovič na otázku SME, prečo stále nevymenoval Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora.

 

"Prečo som mal pána Čentéša prijať, keď dal na mňa sťažnosť na Ústavný súd?" pýtal sa v pondelok prezident.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2CAiHbJad

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nas pan prezident asi fakt ma najvyssi cas na dochodok :(

 

Co sa tyka noveho prezidenta ja verim tomu, ze pocet kandidatov nebude zas obrovsky, hoci vyberat si nieje problem, ale nech je tam kvalita lebo naozaj bude opet velky pocet a nic si nevyberiem :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hanba -_- Co ine sa da o starom ujovi napisat!Co uz.Podstatne je ze prezidentske volby su uz za dverami,a je najvacsi a zaroven najlepsi cas na zmenu.Stary ujo si to tentokrat velmi pokazil,ved nie nadarmo sa hovori ze mlcanie je zlato.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...tak decentne si spominal, ako sa ludia pohrdavo vyjadrovali o Schusterovi. No, asi na to bola spusta dovodov. A potom prisiel cas na zmenu, cas na lepsieho kandidata - a vo vseludovej a slobodnej volbe narod rozhodol. A potom zase.

 

Cize ocakavam, ze to sice bude niekto iny - ale kvalitativne presne taky, ako naznacuje uroven slovenskych volicov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keď len zasa sa národ slovenský neobudí na to, že bude vyberať z menšieho zla ... ako je v tejto republike zvykom.

prípadne sa dá oblnúť, vyberie medové reči, a potom stoná ...

že prečo si národ zvolil Gašpaqroviča prvýkrát, je jasné. nikto normálny nemohol chcieť Mečiara. národ sa musel prebrať z letargie, keď bolo takmer neskoro ... fuj, to si pamätám. br.

ale prečo druhýkrát, to sú tie záhady slovenskej občianskej politickej uvedomelosti a rozumu v hrsti ... fuh. asi. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

že prečo si národ zvolil Gašpaqroviča prvýkrát, je jasné. nikto normálny nemohol chcieť Mečiara.

 

Ale nezabudaj, ze presne vtedy chcela prave toho Meciara velmi velka cast naroda - a to taka velka, ze sa dostal do druheho kola. Co je asi tiez dost symptomaticke.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nezabúdam, ani náhodou, to donútilo ísť voliť tých, ktorí by ináč voliť nešli a nechodia ... docvaklo im, že teraz musia, lebo mečiara nemusia, a keď teraz nepôjdu, sodoma gomora.

gašparovičove slovné ekvilibristiky sú malina pri mečiarovi.

 

a pískajúceho mečiara, ktorý sa takisto zrútil po prehratých voľbách, ako teraz romney v usa, nezabudnem rovnako, to bol pohľad pre bohov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale nezabudaj, ze presne vtedy chcela prave toho Meciara velmi velka cast naroda - a to taka velka, ze sa dostal do druheho kola. Co je asi tiez dost symptomaticke.

 

opravim ta xeno :) chcela prave toho Meciara velmi velka cast babiek demokratiek :zubiska:

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No to ano, ale ani to nebolo az take jednoznacne - alebo skor vysledky ukazuju, ze slovensky narod, ako volici, nie je nijaky zazrak.

 

V prvom kole ziskal Meciar 650 242 hlasov (32,73%)...v druhom 722 368 (40%). Gasparovic sice podstatne viacej, ale stale - ak Meciar vyhral prve kolo (a dost vyrazne: 32,73% vs 22,28%) a v druhom ziskal 40% - co to asi tak svedci o elektorate? Pises, ze "nikto normalny" Meciara volit nemohol - ale to mas potom 40% slovakov, ochotnych volit, co nie su normalni.

 

V roku 2009 ziskal ten vysmievany, opovrhovany a zosmiesnovany Gasparovic v prvom kole 46,7% (vs. 38% Radicovej) - cim sa skoro prehupol cez polovicu. V druhom kole zvitazil s 55%. V roku 2009 neposobil ovela reprezentativnejsie ako dnes - a ludia ho chceli. Co si myslis, ze tito volici budu volit pri najblizsej prilezitosti?

 

Preto som presvedceny, ze za normalnych podmienok je nadejou, ze prinajlepsom Slovensko dostane niekoho ako je dalsi Gasparovic - v podstate neskodny, brebtajuci ujo. V zasade suhlasiaci s demokraticky a slobodne zvolenou, vacsinovou vladou SR. Nijaky kontroverzny Havel alebo Klaus. Nic nenapravi, ale sam o sebe ani nic podstatne nepokazi. Druhou moznostou je, ze by vyhral niekto ako Meciar, alebo prilis aktivny prezident - no na (pre nas) nespravnej strane.

 

Opoziciu spaja jedine to, ze su v opozicii. Ale nemaju spolocne myslienky (okrem toho, ze su v opozicii), spolocny program a ani v minulosti sa nevedeli poriadne dohodnut na pouzitelnom kandidatovi.

 

opravim ta xeno :) chcela prave toho Meciara velmi velka cast babiek demokratiek :zubiska:

 

Nechcem ti kazit iluzie - ale babky demokratky su pravoplatni volici v Slovenskej republike. A su rovnako aj sucastou slovenskeho naroda. Resp. pravoplatnych volicov. Cize nijaka oprava - len si ukazal, kto TIEZ volil Meciara. Babky demokratky nie su 40% slovakov.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov