Skočiť na obsah

Predčasné parlamentné voľby 10. 3. 2012

Predčasné parlamentné voľby marec 2012  

19 členovia hlasovali

1. 1. Komu dáte svoj hlas ?

• 1. Zelení
      0
    • 2. KDH
    • 3. SDĽ
    • 4. SNS
      0
    • 5. Obyčajní ľudia - Nezávislé osobnosti
    • 6. SaS
    • 7. Právo a Spravodlivosť
      0
    • 8. Náš kraj
      0
    • 9. Strana zelených
      0
    • 10. Ľudová strana - Naše Slovensko.
    • 11. Smer-SD
    • 12. Zmena zdola - Demokratická únia Slovenska
    • 13. Národ a Spravodlivosť - naša strana
      0
    • 14. KSS
      0
    • 15. Strana Rómskej únie na Slovensku
      0
    • 16. Most-Híd
    • 17. 99 percent občiansky hlas
      0
    • 18. ĽS-HZDS
    • 19. Strana + 1 hlas
      0
    • 20. Robíme to pre deti - SF
      0
    • 21. Obyčajní ľudia
      0
    • 22. SDKÚ-DS
    • 23. Strana občanov Slovenska
      0
    • 24. SMK
      0
    • 25. Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej
      0
    • 26. Strana živnostníkov Slovenska
      0
    • Nebudem voliť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Už len to by nám chýbalo!

A vidím to tak, že sa do toho dá zase veľa penazí a prd z toho.Zase bude Fico a basta.Ak bude Mojsejka tak to bude dosť ironické :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Potom by bolo ideálne ak by bola trojca - Mojsejka, Matovič, Kapurka :D ... / prezident, premiér, predseda parlamentu / :D

Zverejnené

matovic v relacii na rovinu - http://tv.sme.sk/v/22519/matovic-fico-by-mal-zostat-v-opozicii.html

to je nieco neuveritelne, neviem, ci je naivny, alebo hlupy, alebo populista... alebo zmes vsetkeho dokopy.. cista teoria, keby mal parlamentnu vacsinu a vsetci by hlasovali podla svojho vedomia a presvedcenia, ani na jednej veci sa nezhodnu a by som chcela vidiet, ako by fungoval parlament... ved ta jeho zmeska nezavislych osobnosti bez programu, s tym, ze kazdy by si pretlacal to svoje, ani programove vyhlasenie vlady by nedali dokopy... :smajlsozjezenymichlpami:

Zverejnené

a prečo by to nemohlo fungovať?

samozrejme, prešlo by len to na čom sa zhodnú, a teda to čo skutočne chcú ich voliči

pink.. odsudzuješ niečo, čo si ešte ani len nemala možnosť "ochutnať"

Zverejnené

samozrejme, prešlo by len to na čom sa zhodnú, a teda to čo skutočne chcú ich voliči

pink.. odsudzuješ niečo, čo si ešte ani len nemala možnosť "ochutnať"

ale zhodnut sa mozu na minime a ked bude treba nieco upravit a nenajde sa zhoda, potom co? nic!

chcu ich volici? a na zaklade coho si ti volici vyberu? na zaklade sympatii? volebny program ziaden, lebo /ked uz beriem kratkost casu/, tak nic nevymyslia /ak ano, tak sa mooozno na tom da stavat/, mozno aj pri dlhom case by sa nezhodli, ved si povedzme jasne, ze bez programu a jasnych myslienok nevies, co kto chce/.. jeden chce to, druhy ono, ved ich nic nezvazuje, kazdy moze mat nazor akykolvek... a na vsetko...

sa mi moze pacit trebars nejaky lekar, ktory odmietol vykonat interupciu, ale netusim, aky ma nazor na skolsku reformu a pouzivanie ucebnic, alebo na vystavbu dialnic.. mozno bude presvedceny, ze treba ucit kreacionizmus v skole, alebo bude chciet zrusit dane...

gulas.. to nemusim ochutnavat, nech skusaju v garazi po veceroch, ale nie takto...

eeeeeeeeee............

• Pridať bod 1
Zverejnené

jednoducho by to nemohlo fungovať. ako najlepší príklad môže poslúžiť bývalosúčasný koaličný zlepenec.programové vyhlásenie vlády dal zo škrípaní dokopy ale to bola asi jediná vec čo zlepenec zvládol. preto nemôže fungovať Matovičova idea ako nefunguje nič čo súvisí s Matovičovým pôsobením na politickej scéne.

Zverejnené

podstatné podľa mňa je, aby som mal v parlamente aspoň jedného človeka, čo by mal názory čo najviac zhodné s mojimi

a to si myslím že chceš aj ty pink..

a viem že stranu, tam takú mať nebudem nikdy, až na toľkých veciach sa strana nezhodne

práve zo skostnateného straníctva podľa mňa vznikajú tie deformity

inák, čo užitočné a naozaj funkčné, spichol parlament ako ho vidíme? teda zložený z "klasických" partají?

Zverejnené

podstatné podľa mňa je, aby som mal v parlamente aspoň jedného človeka, čo by mal názory čo najviac zhodné s mojimi

a to si myslím že chceš aj ty pink..

jeden clovek je pre mna malo, navyse neviem, ako sa zachova pri prerokovavani dalsej temy, ktora je pre mna tiez dolezita.... jeden clovek znamena akoby tam nebol nikto, lebo darmo so mnou suhlasi, ked nema silu to presadit.. pre mna je dolezite, ci ti, ktorym som dala svoj hlas /a tu je problem s programom/ su v stave presadit to, co sa mne paci.. lebo ak by som sla podla teba, tak volby nemaju zmysel, lebo ak by bolo 150 poslancov v parlamente a netusim, co ktory z nich chce a pri kazdom hlasovani sa mi zapaci niekto iny, tak sa straca podstata volieb.........

"stranictvo" /novotvar, ale ok/ nie je skostnatene, strany maju jasny program, vies si vybrat, co si ochotny podporit a co nie...

alamo, ty si podla coho vyberas pred volbami?

• Pridať bod 1
Zverejnené

vyberám si momentálne podľa toho, kto ma najmenej naštval

to znamená že nevolím za niekoho, ale proti niekomu kto ma naštval viac

a mýliš sa pink, nezmazáva to význam volieb

naopak dáva to plný význam pojmu "zastupiteľská demokracia"

ak by si chcela "viac", musela by si sa zastupovať úplne sama, a o všetkom by muselo byť referendum

ja si myslím že zo 150 "indivíduí", si každý občan vyberie ľahšie, ako z dvoch strán, ktorých členovia sa odlišujú jedine farbou kravát

Zverejnené

vyberám si momentálne podľa toho, kto ma najmenej naštval

to znamená že nevolím za niekoho, ale proti niekomu kto ma naštval viac

a mýliš sa pink, nezmazáva to význam volieb

naopak dáva to plný význam pojmu "zastupiteľská demokracia"

ak by si chcela "viac", musela by si sa zastupovať úplne sama, a o všetkom by muselo byť referendum

ja si myslím že zo 150 "indivíduí", si každý občan vyberie ľahšie, ako z dvoch strán, ktorých členovia sa odlišujú jedine farbou kravát

kto ta najmenej nastval..... no, da sa aj tak, aj ked ja to tak nerobim....

preto to u nas vyzera tak zufalo.

k zbytku som ti napisala nazor vyssie..

myslim, ze je lahsie si vybrat z dvoch, ako zo 149... :)

Zverejnené

možno je to ľahšie, ale mňa to neuspokojuje, asi mám rád zložitejšie problémy

Zverejnené

to je ok, len to nerob aj nam.... ;) aplikuj to niekde v malej komunite, rada si precitam, ako to vypalilo..

Zverejnené

ešte jedna výhoda ma napadá

jednotlivca máš pod kontrolou lepšie, ako celú stranu

keď volíš celú stranu, tak máš problémy ako s kauzou "platinové sitká"

a teraz sa rozhoduj "je to problém celej strany, alebo pár čiernych oviec v nej?"

s jednotlivcom takýto problém nie je, hneď je jasné že je "sviňa"

Zverejnené

alamo, tak zopakujem lekciu z historie.

V polsku to koncom stredoveku vyskusali, mali parlament zo slachticov a uslachtilo si dali pravidla ze kazdy moze zablokovat rozhodnutie. Uzasne demokraticke a vysledok bol ten ze si polsko rozobralo rusko a nemecko. Vysledkom je nefunkcna vlada,

Rozumne je teda neopakovat uz vyskusane nezmysly :)

A politicke strany su vyskusany model, su ako tak citatelne, maju historiu a mozes predpokladat ako sa zachovaju.

Zverejnené

a to si kde nabral, v tom čo som napísal?

parlament plný "šľachticov"?

a to, že každý má mať právo veta?

:o

Zverejnené

alamo, to je realita. Bud mas funkcny parlament alebo ho mas "demokraticky". Kazdy extrem je skodlivy. Ak mas zablokovany parlament tak sa neda vladnut, a ak tam mas 150 jednotlivcov, tak nie je sanca sa dohodnut :),

Ocakavanym vysledkom je bud to ze ich niekto kupi alebo skrachujeme.

Zverejnené

a ja som si už myslel, že sa Janík nevyjadrí

http://hnonline.sk/s...-velku-koaliciu

je to videnie skúseného politika alebo začiatok prezidentskej kampane?!

(aj keď treba povedať, že pán Čarnogurský túto kombináciu presadzuje už dlhšie)

Zverejnené

a teraz sa rozhoduj "je to problém celej strany, alebo pár čiernych oviec v nej?"

s jednotlivcom takýto problém nie je, hneď je jasné že je "sviňa"

Zober si US parlament a senat a vlastne cely politicky system.

Existuju strany, ale nemaju nijaky jednotny program, nijake jednotne vedenie...ked ide o prezidentske volby, bojuju medzi sebou. Nasinci velmi lahko prehliadaju, ze Dems a Reps sa len velmi malo podobaju na nase centralizovane a homogenne strany. Zaroven su kongresmani a senatori ovela adresnejsie voleni, takze je jasne, kto koho zastupuje.

Jeden z vysledkov je, ze velmi casto politik preferuje lokalne zaujmy svojich volicov (super to znie, ze?) pred celostatnymi. Pretoze ho volia ti doma, takze sa moze vykaslat na to, co sa deje o 2000km dalej...a neexistuje nijaka pevna stranicka disciplina.

(ale ano, uznavam, ze v niektorych veciach sa vedia zomknut, alebo ich umravni prezident - ale to tiez znamena, ze prezident je ten, kto kazde 4 roky urcuje smerovanie strany)

Cize - ani takato individualizacia nemusi mat len pozitivne vysledky.

Zverejnené

veru riadny mišmaš. už len Lupták im tam chýba a budú komplet, cirkus hotový.

Zverejnené

Po hlasovani 1630 navstevnikov stranky s anketou preferuju ludia z internetovych for SaS. Sucasne poradie:

1. 53% SaS

2. 11% Smer

3. 5% ĽSNS

4. 5% SDKÚ

5. 4% OLaNO

6. 3% KSS

7. 2% KDH

8. 2% SNS

Na jednej strane je jasne, ze takto volby nedopadnu, uz len preto, ze nie kazdy ma internet, a ti co ho maju sa zaujimaju aj o ine veci. Na druhej strane ten narast sympatii pre SaS asi nebude len tak... a nezabudnite zahlasovat, pripadne hodit link na dalsie miesta.

Zverejnené

jedna baba druhej povedala. tieto ankety sú fakt humorné. čo sa týka nárastu sympatií pre SaS. táto strana sa povzniesla na oblbovaní mladých voličov . stačí spomenúť predvolebné sľuby. terajší tvrdý populizmus s akým prichádza SaS sa po voľbách ukáže zasa len ako návnada pre voličov na udici SaS .

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov