Skočiť na obsah

Predčasné parlamentné voľby 10. 3. 2012

Predčasné parlamentné voľby marec 2012  

19 členovia hlasovali

1. 1. Komu dáte svoj hlas ?

• 1. Zelení
      0
    • 2. KDH
    • 3. SDĽ
    • 4. SNS
      0
    • 5. Obyčajní ľudia - Nezávislé osobnosti
    • 6. SaS
    • 7. Právo a Spravodlivosť
      0
    • 8. Náš kraj
      0
    • 9. Strana zelených
      0
    • 10. Ľudová strana - Naše Slovensko.
    • 11. Smer-SD
    • 12. Zmena zdola - Demokratická únia Slovenska
    • 13. Národ a Spravodlivosť - naša strana
      0
    • 14. KSS
      0
    • 15. Strana Rómskej únie na Slovensku
      0
    • 16. Most-Híd
    • 17. 99 percent občiansky hlas
      0
    • 18. ĽS-HZDS
    • 19. Strana + 1 hlas
      0
    • 20. Robíme to pre deti - SF
      0
    • 21. Obyčajní ľudia
      0
    • 22. SDKÚ-DS
    • 23. Strana občanov Slovenska
      0
    • 24. SMK
      0
    • 25. Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej
      0
    • 26. Strana živnostníkov Slovenska
      0
    • Nebudem voliť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Nuz, tak si ale musis vyjasnit co vlastne od politikov ocakavas :)

- Aby dodrziavali neexistujuce body vladneho programu?

- Aby kvoli neexistujucemu bodu predvolebneho programu polozili vladu?

- Aby robili rozhodnutia, ktore im prinesu obrovsky narast popularity, alebo naopak?

A proste si dat pozor na nezmyselne pouzivanie pojmov ako moralka, alebo zrada.

A ano - keby cela vlada hlasovala za euroval, celej vlade by sa prepadli preferencie. Takze teraz tym, ze SaS za euroval nehlasovala, vlada sice padla, ale im preferencie narastli. Vnutropoliticky rozumne.

Zverejnené

hm veľa sa píše o tom, že vo voľbách sa rozhodne len o tom,

kto bude vo vláde so SMERom

- Hrušovské krídlo sa už teší na to, čo mu v 2006 Palkovci prekazili

- SDKU mmntálne vraví SMERu nie, ale pre dobro Slovenska, by bola ochotná zmeniť stanovy

- Most by aj chcel, ale je až poslednou voľbou (ak sa vlastne do NR SR dostane)

aké šance dávate menšinovej vláde s opozičnou podporou SaS?

má podľa Vás niečo takéto aspoň teoretickú šancu, teda len aby sa zabránilo návratu Fica?

Zverejnené

Teoreticka sanca ano. Prakticky by to znamenalo boj o kazde jedno hlasovanie a nemyslim, ze by to stabilne vydrzalo cele obdobie. Kazdy pripad by sa dohodoval ad hoc a to by znamenalo, ze opozicny partner by mal rozhodujuce slovo. To uz skor nejaka opozmluva, co je vsak tiez dost nestastne riesenie.

Zverejnené

ono,

najväčší problém bude asi v nevôli odstaviť Fica

inak

prekrúžkovanie sa vo voľbách, má iba odporúčací charakter alebo záväzný?

lebo KDH by tu mohlo naraziť na problém

- aj keby chceli ísť do vlády so SMERom, pravdepodobne nemôžu počítať s troma kreslami v parlamente (Žitňanská, Lipšic, Procházka)

Zverejnené

aké šance dávate menšinovej vláde s opozičnou podporou SaS?

má podľa Vás niečo takéto aspoň teoretickú šancu, teda len aby sa zabránilo návratu Fica?

ja očakávam že SaS, dostane viac hlasov ako SDKU, a bude z nej "väčšia strana"

asi to s tou podporou bude naopak

a kto chce ísť do koalície so SMEROM, nech sa zmieri s faktom, že to bude politická aj morálna sebevražda

Nuz, tak si ale musis vyjasnit co vlastne od politikov ocakavas :)

očakávam skutočne minimalistický "papierový" program, ktorí sa bude na 100% zhodovať, s volebnou rétorikou

a ďalej očakávam že sa bude politik, intenzívne zaujímať o skutočnú mienku občana (teda aj mňa),

a ak sa rozhodne uskutočniť nejaký krok s ktorím nesúhlasím, najprv sa mi ho pokúsi vysvetliť a presvedčiť ma o potrebnosti takéhoto kroku,

ak sa mu to nepodarí, tak sa na ten krok vyprdne, a nebude ho uskutočňovať na silu

predovšetkým očakávam že "domáca" politika, dostane prednosť pred "zahraničnou"

Zverejnené

a kto chce ísť do koalície so SMEROM, nech sa zmieri s faktom, že to bude politická aj morálna sebevražda

nemyslím

- KDH by síce voliči ubudli, ale značná časť by to prijala a KDH volila naďalej

(dokonca ikona KDH - Ján Čarnogurský neraz sám navrhol vyskúšať túto kombináciu)

- MOST so SMERom spolupracuje na regionálnej úrovni (Košice), dovolím si tvrdiť, že značná časť ich voličov maďarskej národnosti má druhú voľbu SMER (pokiaľ nepočítame SMK)

- SDKÚ je jediná strana, v kt. by to spravilo výraznejšie zmeny (masový odliv k SaS, KDH, resp. by sa z nich stali nevoliči)

ja očakávam že SaS, dostane viac hlasov ako SDKU, a bude z nej "väčšia strana"

môže byť,

majú veľmi silné témy pre kampaň

a polarizácia voličov na ich odporcov a tých, kt. by dokázali za nich položiť život

sa veľmi podobá tej Ficovej a keď k tomu prirátame podobnú rétoriku

pravicové lídrovstvo nie je nereálne

Zverejnené

ehm.. som sa sekol..

ten prieskum na azetku, beží až do nedele do polnoci

a dnes ráno sa asi stalo toto: halda ľudí ktorí majú prístup na internet, dnes ráno v práci zapla počítač, a skúsila "zahlasovať" po druhý krát

a podarilo sa im to, lebo ten "robot" si pamätá IP adresy, a nie konkrétne osoby

moc "reprezentatívne" to teda už nie je

Zverejnené

takže oficiálne

http://www.sme.sk/c/...vat-nebude.html

SDKÚ môže poklesnÚť až o 5%

a myslím, že s SaS sa skutočne stane najsilnejšia pravicová strana

- duplom ak sa aj naďalej ako jediná, s reálnou možnosťou preskočiť 5%, bude vymedzovať proti Ficovi

Zverejnené

Som zvedavý ak by sa do parlamentu dostali len Smer, SDKú a SaS z rovným dielom 30% :) ... s kým by išli do vlády práve SDKú ak nechcú ani jedného :)

Zverejnené

ak by kandidovali spoločne s OKS

je tu istá možnosť, ak konzervatívci podchytia voličov, kt. odmietajú spojenie KDH so SMERom

čo by im mohlo vyniesť aj 3%

- na nete sa špekuluje, že k týmto dvom stranám sa prilepí aj Matovič so svojimi obyčajnými ľuďmi

takáto kombinácia kresťanského a občianského konzervativizmu spoločne s Matovičovským KNOW HOW populizmom,

by mohla preskočiť 5%

keď už pre nič iné, KDS by v NR SR plnila veľmi dôležitú úlohu

- tlačila by na KDH, aby vo vláde so SMERom nespalo na vavrínoch - nestalo sa z neho to, čo zo ZRS, SNS vo vláde s HZDS

Zverejnené

tá "Matovičová strana" bude čiernym koňom alá MOST

nazbierajú kopec podpisov od ľudí sklamaných zo súčasného vývoja ako aj rétoriky SDKU, KDH, MOST-HíD

kt. rozhovory s Ficom vyzerajú skôr ako zásnuby

-samozrejme, že ak sa prekrúžkujú do parlamentu sa dostanú len Obyčajní ľudia, Občianski a Kresťanskí konzervatívci

ak by chytili viac ako 10 kresiel, šancu má aj Alojz Hlina, kt. očakávam ako súčasť kandidátky

ak KDH neprestane pred verejnosťou tak okato ukazovať prstienok,

za kt. dostanú od Róberta veno,

kľudne sa môže stať, že budú nasledovať príklad z poza rieky Moravy - KDÚ-ČSL

Zverejnené

Ak ten Matovicov humbug uspeje /co je po tom obaleni sa dost mozne/, znamena to, ze bordel v parlamente bude trvat dalsie styri roky a z toho nadseny nie som.

Zverejnené

mmntálne tá "strana" hrozbou nie je

v NR SR chytí kolo 10 kresiel a to ako som už písal, obsadia Obyčajní ľudia a OKS+KDS

Konzervatívci ponúkajú skúsených politikov, OĽ budú problémovejší, ale budú v opozícii, takže až taký bordel robiť nebudú

- problémom by to bolo, ak by chytili 15-20% a mohli zostavovať vládu

tá sebranka, čo by sa tam dostala, by vládnuť nemohla-nevedela

Zverejnené

Matovičovej strane nedávam veľkú šancu, nejaké %-tá získa, možno aj 3, v prípade Radičovej by to bolo optimistickejšie, ale z dlhodobého hľadiska by to časom tiež asi nebola veľká sláva.

Zverejnené

mmntálne tá "strana" hrozbou nie je

v NR SR chytí kolo 10 kresiel a to ako som už písal, obsadia Obyčajní ľudia a OKS+KDS

Konzervatívci ponúkajú skúsených politikov, OĽ budú problémovejší, ale budú v opozícii, takže až taký bordel robiť nebudú

Nemusia byt sucastou koalicie, staci ked bude kazdy hlasovat "podla svojho svedomia" :)

Zverejnené

uz je tolko prognoz, ze by sa mohlo aj tipovat.. stavky na to kto s kym, pripadne, ci pocet stran presiahne pocet 200... :)

Zverejnené

tuším nakoniec založíme anketu na počet strán ... a takým číslom, že odhadovaný počet strán 0 - 10 ani nemusíme začať ...

Zverejnené

náhodou to je od Matoviča celkom dobrý ťah, totiž vytvoriť stranu "nezávislých kandidátov"

a tých by potom čo sa "prekrúžkujú", neviazala žiadna stranícka "disciplína", a každý z nich by hlasoval len podľa svojho svedomia

Zverejnené

pozor Matovičova strana sa musí premenovať. názov politickej strany obyčajní ľudia si zaregistroval bývalý predseda Pravej SNS Víťazoslav Móric. prečo to už len tomu chudákovi matovičovi spravil ?dosť čo ho život mláti sprava zľava ešte aj toto.

Zverejnené

he.. keby si k "OS" pripojili "N" ako "neobyčajne", vznikla by skratka "NOS"

chýba tu "Pinokiovský" smajlík, ktorému len čo si raťafák spilníkuje na únosnú mieru, zase mu dorastie

:lach:

inak bez ohľadu na trable so zmenou názvu, je to pre Matoviča podľa mňa príNOSNÉ, pretože teraz to vypadá že sa ho niekto bojí, a preto mu hádže polená pod nohy..

dokonca mám v sebe akúsi náklonnosť k spikleneckým teóriám, a tá mi našepkáva že.. hm..

buďto je Móric, iba totálny magor čo chce "prispieť k ukľudneniu politickej scény"

alebo sú nejak "sčuchnutí"

hm..

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov