Skočiť na obsah

Predčasné parlamentné voľby 10. 3. 2012

Predčasné parlamentné voľby marec 2012  

19 členovia hlasovali

1. 1. Komu dáte svoj hlas ?

• 1. Zelení
      0
    • 2. KDH
    • 3. SDĽ
    • 4. SNS
      0
    • 5. Obyčajní ľudia - Nezávislé osobnosti
    • 6. SaS
    • 7. Právo a Spravodlivosť
      0
    • 8. Náš kraj
      0
    • 9. Strana zelených
      0
    • 10. Ľudová strana - Naše Slovensko.
    • 11. Smer-SD
    • 12. Zmena zdola - Demokratická únia Slovenska
    • 13. Národ a Spravodlivosť - naša strana
      0
    • 14. KSS
      0
    • 15. Strana Rómskej únie na Slovensku
      0
    • 16. Most-Híd
    • 17. 99 percent občiansky hlas
      0
    • 18. ĽS-HZDS
    • 19. Strana + 1 hlas
      0
    • 20. Robíme to pre deti - SF
      0
    • 21. Obyčajní ľudia
      0
    • 22. SDKÚ-DS
    • 23. Strana občanov Slovenska
      0
    • 24. SMK
      0
    • 25. Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej
      0
    • 26. Strana živnostníkov Slovenska
      0
    • Nebudem voliť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ak radicova ostane v sdku tak skonci na psychiatrii...na tu zensku vyvijaju neuveritelny psychicky natlak dzurinda s miklosom a potvrdzuje sa ze je ich bábka a hraje ako oni piskaju...

ak sa spoji sdku so smerom, stane sa najlepsia vec co sa slovensku mohla stat...smer aj sdku zacnu upadat lebo pridu o kopec volicov, kedze doteraz bola politika oboch stran okydavat protivnika...

a to je moznost zbavit sa tych paprdov ktori by uz mali byt na politickom dochodku...kdh rok po roku klesa...najvyssi cas sa ich zbavit, lipsic by mohol prejst inam, ci zalozit vlastnu, rozumnejsiu stranu...

moj tajny sen je, ze sa raz niekto nasere ako to bolo niekde v afrike a dojde vystrielat parlament, aby si uvedomili ze ked nieco doseru, neprepaci sa im to...dovtedy sa tam budu "trtosit a pregrciavat" furt podobne xichty a stari si vychovaju rovnako bezchrbticovych nasledovnikov...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nokia,

Neboj - aj keby politikov niekto vystrielal, tak tych novych by vyberali ti isti "stari" volici ako teraz. Ak by tito volici chceli inych politikov v parlamente, uz by tam teraz boli. Cize nasladne politicka garnitura by sa nijak podstatne nezlepsila. Mozno by boli krajsi, to ano :bingo:

Zverejnené

zacina dalsie kolo srandy, seatovic sa rozhodl pomstit za prikorie a oznamil ze radicova nebude viest kabinet :bingo:, Tak sranda este len zacne,

to posledne co Fico potrebuje je uradnicka vlada. Uradnicka vlada totiz rovnako potrebuje ziskat doveru v parlamente a tu bez politickej dohody neziska.

A tak v case schvalovania rozpoctu a pripravy volieb bude gasparovic kazdy mesiac menovat noveho premiera. Myslim ze tolko srandy si ani nezasluzime :hmmm:, ale ako ukazka jeho demencie to bude fajn.

Zverejnené

Radicova sla za Gasparovicom s navrhom na odvolanie SaS ministrov a odisla bez slova. Zrejme sa preratala. Gasparovic ju musi odvolat a vraj boli s Radicovou dohodnuty na jej demisii, len vlada rozhodla o variante spojenim o vyslovenim dovery. Takze ju niekto musel ozaj presvedcit co je najlepsie riesenie.

Zverejnené

Myslim si, ze koalicia SDKU, SaS, KDH, Most nie je az tak nerealna. Aj ked sa to dnes moze zdat, v SaS nie su - nebudu na hlavu padnuti, Strana bez koalicneho potencialu nie je zaujimava pre sponzorov. Teraz, prakticky pred volbami potrebuju peniaze na kampan, isto sa v strane najdu struktury, ktore budu pretlacat taku variantu. Ostatne pravicove strany nemozu v kampani, ktora uz vlastne zacala prilis koketovat so Smerom, stratili by tym este viac volicov. Slovenska politika este nemoze fungovat na tri poly, nie je na to pripravena.

Zverejnené

Ten este zije? Myslim, ze aspon tato moznost vazne nehrozi :)

v to dúfam aj ja, ale teraz je tá situácia dosť nepredvídateľná

veľmi veľa ak nie všetko bude záležať od účasti pravicového voliča

Zverejnené

"Pravicovi volici" sa momentalne medzi sebou dost neznasaju - podla toho, ci drukuju SDKU, SaS, alebo Matovicovi :)

Zverejnené

(1) Ak Národná rada Slovenskej republiky vysloví vláde nedôveru alebo ak zamietne jej návrh na vyslovenie dôvery, prezident Slovenskej republiky vládu odvolá.

(2) Ak prezident Slovenskej republiky prijme demisiu vlády, poverí ju vykonávaním jej funkcie až do vymenovania novej vlády.

Ma na výber?
Zverejnené

Radicova sla za Gasparovicom s navrhom na odvolanie SaS ministrov a odisla bez slova. Zrejme sa preratala. Gasparovic ju musi odvolat a vraj boli s Radicovou dohodnuty na jej demisii, len vlada rozhodla o variante spojenim o vyslovenim dovery. Takze ju niekto musel ozaj presvedcit co je najlepsie riesenie.

to je otazne, lebo ustava hovori, ze

(1) Ak Národná rada Slovenskej republiky vysloví vláde nedôveru alebo ak zamietne jej návrh na vyslovenie dôvery, prezident Slovenskej republiky vládu odvolá.

ja si myslim, ze tam nema moznost spekulovat, ked to ustava hovori jasne...

Ma na výber?

myslim, ze nie, pretoze ustava nehovori, ze ak je vyslovena nedovera vlade, vlada poda demisiu... pripad s podanim demisie nemusi nutne suvisiet s vyslovenim nedovery...
Zverejnené

"Pravicovi volici" sa momentalne medzi sebou dost neznasaju - podla toho, ci drukuju SDKU, SaS, alebo Matovicovi :)

tomu pritakám

akurát hovorím o tom,

že dosť veľká skupina z jednej aj druhej strany (pravicovej)barikády sa na to môže vykašlať a ku voľbám neísť

z čoho môže vzniknúť dosť veľký problém

Zverejnené

Gasparovic tvrdil, ze boli dohodnuti(s Radicovou) ,ze ak euroval neprejde Radicova poda demisiu a by ju nechal "dovladnut". Ale ona sa rozhodla mu zrusit vylet.

Zverejnené

ja si myslim, ze tam nema moznost spekulovat, ked to ustava hovori jasne...

Z toho istého článku:

(2) Ak prezident Slovenskej republiky prijme demisiu vlády, poverí ju vykonávaním jej funkcie až do vymenovania novej vlády.

a čo ak prezident demisiu neprijme...?

Zverejnené

vladu odvola a nasledne poveri vedenim kym sa nenajde dalsi premier.

Zverejnené

kym sa nenajde dalsi premier.

Tak ideme hľadať premiéra...: Dzurinda, Mikloš, Fico... jeden lepší ako druhý.
Zverejnené

Vzhladom na kvalitu volicov ani nemozeme ocakavat, ze kvalita politikov bude vyrazne vyssia :)

Zverejnené

axel, ziadny z nich dobrovolne nepojde do vlady. Nie na 4 mesiace a aby tak dal vyhodu opozcicii.

Zverejnené

Už sa nám začína niečo rysovať, bohužiaľ nie je to príliš optimistické:

Prezident nevylúčil ani zostavenie úradníckej vlády

Prezident Ivan Gašparovič sa rozhodol odvolať celú vládu.

"Ak by bol scenár taký, že pani predsedníčka by bola abdikovala, mojím listom by som ju bol poveril s celou vládou, aby viedla vládu až do vymenovania novej vlády. Keďže článok 115 Ústavy SR hovorí, že národná rada odvolá vládu a vláda je zodpovedná podľa ústavy národnej rade a nie prezidentovi, ďalšia veta hovorí, že prezident vládu odvolá. To znamená, že toto teraz bude nasledovať. Odvolám vládu a budem musieť menovať novú vládu, poveriť niekoho, aby ju zostavil a musí prejsť celý ten proces menovania vlády," konštatoval prezident.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1alKazPss

Gašparovič v podstate môže vyzvať Fica aby vytvoril úradnícku vládu. Sú ako jedno vajco, Fico má argument najsilnejšej strany v Parlamente, takže má najväčšie šance. Ak by Parlament vyslovil dôveru tejto vláde, tak Ficovi stačí podpora SNS + zopár judášov z terajšej koalície. Ani sa nenazdáme a máme tu Fica späť. No to zas bude.

Zaujímavejšie dopadla anketa "Ak by boli dnes voľby, koho by ste volili?" na denníku sme.sk:

SaS by získala až 40% hlasov, SDKÚ-DS slušných 22% a spolu by dokázali vytvoriť ideálnu stredopravú koalíciu. Smer by získal 12%, KDH 6%, Most-Híd 5% a tieto tri strany by defacto len málo mohli niečo ovplyvňovať v Parlamente. Keďže išlo o hlasovanie čitateľov sme.sk, ktorí sú tradične zameraní viac doprava, tak výsledky samozrejme treba brať s veľkou rezervou a nehovoria nič o súčasnej nálade na Slovensku. Aj koalíciu SaS - SDKÚ-DS treba brať s rezervou, v súčasnosti je to len veľká fikcia a zrejme aj veľmi dlho bude. Pri súčasnom vedení SDKÚ-DS určite.

Obrázok

Jeden hlas má SaS aj odo mňa :)

Zverejnené

Zatiaľ som sa moc nekutral na stránkach iných spravodajských webov, aj keď veľmi by ma zaujímalo ako by hlasovali čitatelia Pravdy.

Tak predsa už je tam anketa:

Neprekvapilo ma tých 33% za Smer, čitatelia Pravdy idú trochu viac doľava, ale prekvapilo ma 36% pre SaS, čo je pre SaS výborný výsledok. Vidieť, že SaS má veľa sympatizantov. SDKÚ-DS si splnila svoj štandard 15%, KDH 5%, skoro ako na sme.sk, zvyšok je mimo hry. Zaujímalo by ma aká koalícia by z tohto bola.

Obrázok

Zverejnené

no, v kazdom pripade, ak by SaS zostavovala vladu, bola by to velka sranda. Kiez by sa to stalo, lebo som na to zvedavy.

Uz si predstavujem, ako sa Sulik a jeho ministri zucastnuju stretnuti EU a ako vzdoruju a protirecia Merkelovej, Cameronovi a Sarkozymu :)

Merkelova: ako dlho chcete mat VW a Peugeut na Slovensku?

Sulik: co najdlhsie

Merkelova: no tak potom viete, co mate robit! :(

Zverejnené

A ešte doplním anketu z hnonline.sk, tam ma to vôbec neprekvapilo, čitatelia hnonline sú výrazne zameraní na ekonomiku a podľa nich SaS išla správnou cestou

Obrázok

Zverejnené

Ludova tvorivost pracuje. Uz sa vie, ze dovodom padu vlady je to, ze v Lidli je grecky tyzden. :)

Zverejnené

Na sme je zabitá anketa. Vraj ktorý prezidentov známy by mal viesť úradnícku vládu. S absolútnou prevahou vedie Mikuláš Vareha.... :) Len neviem, či by niektorí ľudia neprotestovali, že zas ďalší východniar...

Zverejnené

Tiež som videl tú anketu, dobrá anketa :) nakoniec pri Gašparovičovi nikdy nikto nevie :(

Zverejnené

neviem ako vy, ale na mňa momentálne lezie podozrenie, že žiadne predčasné voľby nakoniec nebudú

nevyhovujú nikomu.. teda okrem Sula

nevyhovujú SMERU, ani SDKU, ani Mostu, všetci veľký hráči by na predčasných voľbách stratili

moc - dôvera v ňu, leží rozbitá na ulici

musia si dať čas, pozametať ju a pozliepať do hromady, a obnoviť "ducha demkratúry"

podľa mňa teraz myslia len na jedno, ako predčasné voľby zrušiť

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov