Skočiť na obsah

Predčasné parlamentné voľby 10. 3. 2012

Predčasné parlamentné voľby marec 2012  

19 členovia hlasovali

1. 1. Komu dáte svoj hlas ?

• 1. Zelení
      0
    • 2. KDH
    • 3. SDĽ
    • 4. SNS
      0
    • 5. Obyčajní ľudia - Nezávislé osobnosti
    • 6. SaS
    • 7. Právo a Spravodlivosť
      0
    • 8. Náš kraj
      0
    • 9. Strana zelených
      0
    • 10. Ľudová strana - Naše Slovensko.
    • 11. Smer-SD
    • 12. Zmena zdola - Demokratická únia Slovenska
    • 13. Národ a Spravodlivosť - naša strana
      0
    • 14. KSS
      0
    • 15. Strana Rómskej únie na Slovensku
      0
    • 16. Most-Híd
    • 17. 99 percent občiansky hlas
      0
    • 18. ĽS-HZDS
    • 19. Strana + 1 hlas
      0
    • 20. Robíme to pre deti - SF
      0
    • 21. Obyčajní ľudia
      0
    • 22. SDKÚ-DS
    • 23. Strana občanov Slovenska
      0
    • 24. SMK
      0
    • 25. Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej
      0
    • 26. Strana živnostníkov Slovenska
      0
    • Nebudem voliť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

tyso ma pravdu..

nezískajú 5% a nedostanú sa do vlády.. matematika nepustí.. a hlas bude neplatný len vtedy keď v obálke necháš lístok s hocijakou stranou, a nikoho nezačiarkneš, tak bude hlas neplatný..ale nie keď hodíš prázdnu obálku mám známeho na ministerstve a tiež mi to potvrdil..

pocitaju sa % z platnych hlasov a nedostanu sa do vlady, ale do parlamentu..

hlas je neplatny, ked vhodis prazdnu obalku /tym vlastne nevhodis do urny ziadny hlas/ alebo do nej das viac hlasovacich listkov - hlasovacie listky viacerych stran, alebo si hlasovaci listok spravis doma, vtedy budes cislo v pocte neplatnych hlasov.. platny hlas je vtedy, ked do obalky vlozis hlasovaci listok jednej strany bez kruzkov, alebo s kruzkami.. dalsie podrobnosti k platnosti hlasov si radsej nastuduj v zakone o volbach do nr sr..

a pozdrav znameho na ministerstve..

• Pridať bod 1
Zverejnené

pseudonka, 5 % z odovzdanych PLATNYCH hlasov, ak ide volit len jeden, tak jeho hlas je 100 % pre stranu ktoru zvoli, ta dostane 150 mandatov.

tvoj hlas sa zarata ako ucast, ale percenta sa rataju LEN s platnych hlasov. Vysledok bude taky : volieb sa zucastnilo 80 % opravnenych volicov, pocet platnych hlasov 1, strana SMER ziskala 100 % platnych hlasov.

Ale tvoji ti hovoria pravdu a ty z toho vyvodzujes zly zaver :) Ako protest to chapem, ako krok ku zmene nie..

A poznamka, kedze z hladiska vysledku je to to iste ako nevolenie, tak to znamena len to ze ti co pojdu volit ti niekoho zvolia. A kedze neveris tomu co ti volili doteraz, tak je divne ze to nechavas na nich. To uz je lepsie spravit vlastne chyby :)

• Pridať bod 2
Zverejnené

jáj no dík.. jak dobre že som našla túto stránku.. pouvažujem.. síce v sobotu robím.. celý deň, ale už viem komu dám hlas..mala som mu dávať od začiatku.. to bude pecka..

Zverejnené

no neviem ci som tym pomohol slovensku ;)

Ale k uvahe, dnes so nasiel na sme nazor ze aj nevolici mozu rozhodnut tym ze znizia kvorum. To sa mi zda ako nezmysel, nizsie kvorum ( menej platnych hlasov) znamena ze kazdy platny hlas ma vyssiu vahu a tak volici lahsie dosiahnu 5 % hranicu ( staci ich menej). Nevolenie tak nemoze dosiahnut to aby strana vypadla. Naopak, ak chcem aby strana vypadla, tak tomu pomozem len tym ze idem hlasovat a volim inu stranu.

Zverejnené

hej máš pravdu.. idem voliť inú stranu ktorú som volila doteraz... si nejaký politológ.. alebo čo že sa do toho rozumieš.. alebo len sa ti to nezdá ako lajkovi.. to o tom zníženom kvóre..??

fajn odkážem... pink

Zverejnené

nie mam strednu skolu, zmaturoval som z matematiky a tak dokazem vyriesit linearnu rovnicu :)

V presnom algoritme na pridelovanie mandatov sa moze stat ze jeden hlas co nepride volit znamena stratu mandatu pre nejaku inu stranu ale to su skutocne detaily, 5% hranica sa rata ako jednoduchy zlomok a tam je moja uvaha spravna.

Zverejnené

fajn.. dík.. pouvažujem či ten kamarát na ministerstve.. vie o čom točí...

Zverejnené

pseudonka, ved ten tvoj znamy pravdu hovori

tvoj hlas sa zarata ako ucast,

Statisticky urad po volbach oznami :

Kolko je volicov zapisanych v zoznamoch

Kolko ludi sa zucastnilo ( to su ti co prisli a volebna komisia im dala krizik ze prisli )+ ti zo zahranicia

Kolko obalok sa odovzdalo

Kolko bolo platnych hlasov

a potom nasleduje podla zakona :

(1) Ústredná volebná komisia zisťuje, koľko platných hlasov celkove bolo odovzdaných pre každú politickú stranu a koalíciu.

(2) Ústredná volebná komisia ďalej zistí,a) ktoré politické strany získali menej ako päť percent z celkového počtu odovzdaných platných

hlasov,

Tym mame strany v parlamente, hlasy ktore ziskali a celkovy pocet hlasov postupujucich stran ( hlasy pre strany ktore nepresli cez 5% sa dalej neuvazuju ). Dalsi postup je trochu zlozitejsi ale v zasade sa zisti kolko hlasov treba na jeden mandat ( zaokruhlovanie zacne hrat svoju ulohu) a kazda strana dostane tolko celych mandatov, kolko jej vyjde.

Jediny vtipny moment moze nastat ak strana ma ziskat viac mandatov ako ma kandidatov ( to bola minuly rok paliho kapurkova, a ludia sa tesili ze ked zvolia ju, tak budu neobsadene kresla. Prd makovy, zakon hovori ze sa taketo miesta rozdelia medzi ostatne strany, zhruba v pomere hlasov.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Som zvedavy na účasť, či bude aspoň 60%

Zverejnené

to som ochotny sa stavit ze nie, v poslednych volbach to bolo 58% a teraz je nalada nevolit ovela silnejsia, cakam ze to bude pod 50 %. Pokles v mestach vacsi ako na dedinach.

Zverejnené

no díky.. už aj on mi to vysvetlil.. a je to tak.. už viem koho budem voliť.. a ty koho budeš ak to nie je tajomstvo..odsudzovať ťa za to nebudem..to neboj..

Zverejnené

pokial politik nepodava rovno trestne oznamenie,tak to uz ani neregistrujem. Taka inflacia stupidit uz davno nebola. A zrejme aj pri trestnych oznameniach zacne platit, kto este nedal trestne oznamenie, nech sa dostavi.

Zverejnené

už viem koho budem voliť.. a ty koho budeš ak to nie je tajomstvo..odsudzovať ťa za to nebudem..to neboj..

Pozri sa na anketu ako kto hlasoval a budeš v obraze. :smile2:

Myslím, že to ako človek volí, či bude voliť je každého súkromná záležitosť,

takže odsudzovať niekoho za jeho názor by naozaj nebolo vhodné. :)

Zverejnené

ale pohorsovat sa mozem, niee ? :)

To koho ide clovek volit je jeho sukromna vec ale ked ju zverejni, tak sa stala verejnou co je podstata slova zverejnit. A tak sa moze dockat aj nazorov co mu nebudu uplne po chuti.

Zverejnené

Nooo, pohoršovať sa samozrejme môžeš, ale ...

... v tomto prípade som vlastne odpovedala na otázku, ktorá bola zo strany Pseudonky adresovaná tebe.

To som sem do debaty len tak nemiestne vstúpila :smile2:

Zverejnené

to nie je nasa sukromna debata, vzdy mozes vstupit miestne :)

Zverejnené

Ale no:) Co riesite? zazraky sa na slovensku nedeju a tak fico bude zas hladat niekoho do vlady. ja by som sa posmial keby ju zas nemohol zlozit. co je zrejme dnes nepravdepodobne, kedze sa nejaky dobrovolnik najde. Tak sa ziaden zazrak konat nebude.

Vsetci maju plno reci co idu zmenit a kde nic tu nic a stale rovnake odveke divadielko sa tu hra.

A co tak sa uz na nich vykakat a tie ich volby, volby goril.

Zverejnené

co z toho ze sa na to vykakaju forumaci, ked je tu x milion dalsich ludi, ktori sa na to nevykakaju, ba co horsie, budu volit to, co by forumak svojim hlasom mozno "napravil"

nebudme naivni :)

Zverejnené

Pozri sa na anketu ako kto hlasoval a budeš v obraze. :smile2:

Myslím, že to ako človek volí, či bude voliť je každého súkromná záležitosť,

takže odsudzovať niekoho za jeho názor by naozaj nebolo vhodné. :)

videla som.. to.. ďakujem..

Zverejnené

co z toho ze sa na to vykakaju forumaci, ked je tu x milion dalsich ludi, ktori sa na to nevykakaju, ba co horsie, budu volit to, co by forumak svojim hlasom mozno "napravil"

nebudme naivni :)

Ved ale o to ide, že viem, že sa nie všetci nevy...., tak tam pridu aj ti co chcu posilnit fica aj proti nemu. Takže ja len konštatujem, že ludia si zase budu volit gorily, pretoze iba gorily sa tam vo velkej väčšine tlacia, okrem neschopakov a idealistov.

A idealisti idu volit hlavne preto, aby oslabili fica, ale ten ma silny zastup verných socialnych oveciek, co sa radi nachytaju na populisticke zvasty.

Zverejnené

to je uvaha, ako volic mas malu vahu ale mas ju. Ak chces mat vasciu vahu, tak musis vstupit do nejakej strany a tam mozes svojim hlasom ovplyvnit ovela viac. A v parlamente uz mas vahu velku, a ked budes ministrom tak dokazes menit veci lahko.

Je tu teraz taka nalada ze sa neda nic robit, ale to nie je pravda, naopak roboty je vela len sa jej nikto nechce chytit.

Zverejnené

dufajme, ze ta cast bude oslabena vdaka novym stranam, ktore maju takisto v oblube oblbovanie oveciek populistickymi zvastami :)

dalsia anketa, a to na stranke PRAVDA.SK

"Do virtuálnych volieb sa zapojilo 24 935 čitateľov, 965 z nich by nevolilo žiadnu stranu a odovzdalo prázdny hlasovací lístok"

Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/citatelia-pravda-sk-rozhodli-volby-vyhral-smer-pred-sas-a-olano-pv7-/sk-volby.asp?c=A120307_001016_sk-volby_p05#ixzz1oTFFWN00

Zverejnené

No neda sa tyso nic robit, vacsina ludi neskuma kto ma realne vyhliadky a schopnosti tak sa nechaju nalakat na lep. A urcite si tiez vies predstavit ako volby dopadnu a ze miesta debata to vobec nezmeni, tu nie je ani promile volicov. a to aj ked zratam desiatky takychto for.

Momentalne je pravica uplne nekonzistentna a slaba. Tak ani zazrakom sa jej nepodari uspiet. ked este zratam ze ludia sa uchyluju aj vdaka krize v EU k nejakým pseudoslubom o istotach, tak to nemoze dopadnut nijak inak ako ze fico zostavuje vladu a kdh sa bude zdrahat ale nakoniec ak fico nenajde ineho partnera kdh urobi hrdisky cin a je to.

Zverejnené

doll, vysledky som chcela vidiet a zabudla som na to, tak diky.. zaujimave, ze v pravde ta anketa tak dopadla..

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov