Skočiť na obsah

Predčasné parlamentné voľby 10. 3. 2012

Predčasné parlamentné voľby marec 2012  

19 členovia hlasovali

1. 1. Komu dáte svoj hlas ?

• 1. Zelení
      0
    • 2. KDH
    • 3. SDĽ
    • 4. SNS
      0
    • 5. Obyčajní ľudia - Nezávislé osobnosti
    • 6. SaS
    • 7. Právo a Spravodlivosť
      0
    • 8. Náš kraj
      0
    • 9. Strana zelených
      0
    • 10. Ľudová strana - Naše Slovensko.
    • 11. Smer-SD
    • 12. Zmena zdola - Demokratická únia Slovenska
    • 13. Národ a Spravodlivosť - naša strana
      0
    • 14. KSS
      0
    • 15. Strana Rómskej únie na Slovensku
      0
    • 16. Most-Híd
    • 17. 99 percent občiansky hlas
      0
    • 18. ĽS-HZDS
    • 19. Strana + 1 hlas
      0
    • 20. Robíme to pre deti - SF
      0
    • 21. Obyčajní ľudia
      0
    • 22. SDKÚ-DS
    • 23. Strana občanov Slovenska
      0
    • 24. SMK
      0
    • 25. Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej
      0
    • 26. Strana živnostníkov Slovenska
      0
    • Nebudem voliť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

dead, dovoľ aby som ti za róberta fica, poďakoval za podporu ktorú mu tak preukážeš

pretože práve takto on zbiera percentá

to už fakt silnejší protest bude, ak pôjdeš a aspoň vhodíš do urny prázdnu obálku

alebo plnú a dáš tam volebný lístok toho kto ťa najviac štve, a naň napíšeš, niečo hanlivé, čím ho zneplatníš

Zverejnené

alamo

A co si moze Fico viac zelat? Sulik, Matovic, OKS a niekto v pozadi pravicu odkraglovali, Fico sa ani nemusel namahat. Iste, ak su informacie z gorily pravdive, mozu si za to aj sami ale to nemeni nic na tom, ze im po volbach zrejme zostanu iba role statistov. Fico musi byt uz od oktobra blazeny a po marci to zvladne a rozkradne aj bezo mna :)

Zverejnené

Som si pozrel vlastne zistil kto zaco hlasuje, takze viem ,kto sa prihlasil, aj kde game(dobra volba). game vy ste ina sekta. S rozumom to nema nic spolocne.

mno ... isteže sme iná sekta, nedoťahujeme sa za blbosti, rozum - nerozum :)

nemusím vyberať medzi smetím, a pre mňa je to rozum :

kým je tam Bugár, politik, ktorý je podľa mňa jedným z najrozumnejších a najmenej kontroverzných politikov za posledných 20 rokov, politik gentleman, zatiaľ Most a Bugár.

k veci neísť vôbec voliť :

tiež premýšľam, či ísť, ale ísť, aj keď vhodiť prázdnu obálku - aspoň ukázať, koho celkom iste nie.

Zverejnené

slimakovi chyba ku stastiu uz iba vediet koho budem volit? :)

Skompromitovany je vraj kazdy a bude vyberat medzi SDKu a Most. Ak som sa nepomylil. Dead, je mi uplne jedno koho budes volit, mne sa pacia tie posmesky z vasej strany na ine strany, na tu svoju maximalne ju nespomenies, resp. vsetky strany su ake su.

Inak SDKU a MOST stoja ci stali do posledneho vystrelu za Bubenikovou. Ja to od Dzurindu a Miklosa ocenujem. Je nefer strielat do niekoho za co beriem prachy. Proste zachovali sa seriozne a lojalne.

Nieco podobne game.

Som zvedavy co budes pisat o mesiac a par dni.

Inak

Zverejnené

Fico musi byt uz od oktobra blazeny a po marci to zvladne a rozkradne aj bezo mna :)

blažený?

http://hnonline.sk/c...-nam-zvysi-dane

Nová dohoda únie o rozpočtovej disciplíne sa postará o vyššie dane na Slovensku.

nech mu to blaho, dlho vydrží, ak už teda vyhrá voľby, tie dane bude musieť pozvyšovať on, len čo zostaví vládu

som zvedavý koľko nadšenia vyvolá

možno bude vyhlasovať že to budú dane "pre bohatých".. he..

na slovensku?

aj keby niečo také vymyslel nakoniec sa to prenesie na peňaženku obyčajného "roboša"

Zverejnené

podľa polisu sa na SDKU dotiahol už aj MOST a Matovičovci mu tiež dýchajú na krk

http://hnonline.sk/slovensko/c1-54574080-fico-by-vladol-sam-na-sdku-sa-tlaci-matovic

Na druhom mieste by skončili s 11 percentami kresťanskí demokrati, ktorí potvrdzujú nový post lídra pravice. Na ďalších priečkach by sa so ziskom 7,7 percenta voličských hlasov umiestnili zhodne Most-Híd a SDKÚ-DS. Pre dzurindovcov je to vôbec najhorší výsledok v histórii strany. Na SDKÚ-DS sa so 7,2 percentami tlačia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča, ktorí predbehli SaS (6,3 percenta) o takmer jedno percento.

Zverejnené

To je dobre, samozrejme za to ze nebude vladnut pravica moze nevyspytatelna SaS a este neobycajny ten. Ale ti co chcu vladnut maju slabych 26,5 %.

Dve veci ma potesia Smer nad ... teda viac ako 75 mandatov a druhy ma potesi este viac Smer v opozicii. Nemam problem ani s nejakou "sirokou" koaliciou.

Zverejnené

Skompromitovany je vraj kazdy a bude vyberat medzi SDKu a Most. Ak som sa nepomylil. Dead, je mi uplne jedno koho budes volit, mne sa pacia tie posmesky z vasej strany na ine strany, na tu svoju maximalne ju nespomenies

Hehe, ty si uz v inom leveli, nepaci sa ti co pisem, ale paci sa ti co nepisem :)

blažený?

nech mu to blaho, dlho vydrží, ak už teda vyhrá voľby, tie dane bude musieť pozvyšovať on, len čo zostaví vládu

som zvedavý koľko nadšenia vyvolá

Fico je v tomto expert, zatial sa mu nikto nevyrovna. Teraz sedi v opozicii a postoj Smeru je pochopitelny, je vsak celkom mozne, ze ked budu sediet vo vlade, budu sa spravat inak.

Zverejnené

99 percentným, chýba podľa focusu na vstup do parlamentu 0,7%

http://www.aktuality...dom-ide-k-zemi/

mám dojem, že ak sa tam preplazia, asi bude to vyjednávanie o koalíciách trochu ťažšie a nervnejšie

ale ja by som s nejakou "marketingovou" stranou, ako boli aj českí "véčkari", do koalície nevliezol,

ani keby mi mierili brokovnicou na zátylok..

Zverejnené

ale ja by som s nejakou "marketingovou" stranou, ako boli aj český "véčkari", do koalície nevliezol,

ani keby mi mierili brokovnicou na zátylok..

a s akou by si vliezol? hmmmm ? to by ma naozaj zaujímalo...

Zverejnené

s nijakou..

ako som už vysvetľoval inde, dal by som prednosť tomu voliť skôr konkrétnu osobu, ako stranu

a tiež "z večera, do rána" tomu kto ma naštve, môj hlas odobrať

pri taktom volebnom systéme by uzatváranie "koalícií", fungovalo inak

Zverejnené

........a s touto by si nevliezol?.......ved vyzera tak nevinne......ta fotografia sa stale niekde schovava.....skoda , bola na nej SaS-ka :(

Zverejnené

http://i.sme.sk/cdat...erencie-web.jpg

Zaujali ma tie presuny volicov. Ten prieskum robil Polis na 2458 ludi, co je dobre - vacsia vzorka, presnejsie data pre tie mensie(presuny). Volieb by sa zucastnilo 48% ale z nich viac ako 25% nevie koho by volilo. Teda ak som to dobre pochopil z vyberu si vybralo nejaku stranu 36% teda 885 ludi.

Napr.SNS by volilo 4,7% teda 42 ludi a necelych 5% by preslo do MOST, volilo by uz nie SNS ale MOST teda 2 ludia.

Tieto presuny som si prepocital na skutocne cisla z volieb 2010. Tam volilo 58,83%, teda 2,529 miliona ludi. 2,13 miliona (84%) volilo parlamentne strany.

Smer mal z nich 880 tisic a KDH 216 tisic volicov. Podla prieskumu by Smer ziskal od SAS 36 (v tisicoch), SNS 37,KDH6,5, SDKU 21, Mostu 19,5 a stratil 88, teda v cistom prirastok 31 (tisic) volicov. Ak by si 880 zachoval a pribral 31 z prieskumu mal by 911 a dajme tomu ze ucast bude 55%(teda volicov 2,4 miliona) 38%.

To iste pri KDH mi vyslo ze su v pluse 30(tisic) volicov. Teda 10%.

Najviac stratilo SAS zostali im len 41,7%(ich byvalych volicov), tu som uz nepocital prirastky od inych stran, teda by mali minimalne 5,3%. Podobne u SDKU z prieskumu vychadza ze by mohli mat minimalne 7,8%. Ak by bola ucast 55%. Si este nevybralo stranu 600 000 volicov.

Zverejnené

slimak, ak by ludia pri prieskume hovorili pravdu, tak 650 dobre vybranych je rovnako kvalitnych, pocet ludi vo vzorke nezvysuje kvalitu.

A ak nehovoria, tak potrebujes metodiku ako s tym pracovat.

Zverejnené

Ano tyso. Aku metodiku,mas nejaky link? Ja som sa snazil vysvetlit aky je rozdiel medzi 2500 a 650(aj 2500 ludi je mozno malo, na tie ciastocne porovnania). Ak ty v tom rozdiel nevidis. Keby bolo aj pravdivych 650 respondentov a z 650 ti odpovie 48% a znich ti odpvie koho voli 75%. Tak celkovo mas 234 odpovedi. Z toho 12 ludi je za SNS(5%) ak ti z nich daju do dotaznika ze su byvali voly sns 2 a presli do MOst Hid, . neviem ci chapes, pocet vzorky nezvysuje kvalitu? Kvalita znamena zobrazenie reality. 234 je velmi malo.

Je tu aj cena, tie agentury im mozno a zrejme a platia za pravdive odpovede. Spytaj sa jedneho nestoji ta to nic ani 10 mozno ani 100. Ale ak chces ist mimo krcmu ci ministerstvo opytas sa 1000, ci 10000. Nik sa v prieskumoch nepyta 10000 , aj repka ma len pre svoj byznis 7000. A nechce ich casto otravovat aby ziskane info mali prenho a jeho klientov nejaky zmysel.

A ten normalny prieskum stoji stat 8 milionov.

Zverejnené

slinak, link je moja ucebnica statistiky :)

Inak mas trochu naivne predstavy o tom co je prieskum. Urobit nahodny prieskum je pomerne tazke, preto sa robi cosi ine. Urobis kvotny vyber, kde povies ze potrebujes tolko a tolko ludi z dediny a mesta, muzi zeny, vzdelanie, vek ( to su bezne znaky ktore sa pouzivaju pri volbach )

a potom ich vysledky prevazis podla scitania obyvatelstva. Samotne vysledky velkost vzorky neovplyvni, mas pravdu ze to zvysuje spolahlivost pri merani presunov, ale ta je aj tak mizerna. ( aby si dosiahol beznu 5 %, tak zase potrebujes 650 volicov SNS, velkost vzorky sa nemeni )

• Pridať bod 1
Zverejnené

OK borec, daj radsej nejaky link,ako sa to robi, velmi som tvoj prispevok nepochopil. Nechapem to prevazenie.

Inak by ma zaujimalo co si myslis o mojich typoch? Vsadil som 100 eur. Vyhra v BA kraji Smer nad SDKU? Podla mna je to tutovka 2010 to bolo 52:48. V tom kraji bola nadpriemerna ucast a SDKU strati polovicu. Kurz 1,8 bol a podla mna dlho nebude.(v tom to case a na nate ho este maju).

Miklos vyhra nad Zitnanskou. Tu som dal len 10 eur. Ale vesak mal a ma 47% z hlasou SDKU a to je vela,Radicova mala iba o 1% viac.

Figel nad Hrusovskym. Posledny stav z volieb dam priblizne cisla pozeral som to rano 110000: 55000. Velmi by sa to nemalo zmenit. kurz 1,3. Tu to uz znizili ked som to pozeral bol 1,35. Je tam este Lipsic co by mozno mohol porazit aj Figela,ale to uz je risk. Ja som siel na istotu.

A Rasi nad Kazimirom. Cisla z pred roka 130 000 ku 1 500. Teraz je kazimir na tlacovkach, ale TA3 nema sledovanost. Je to ######. Rasi sympatak. Ja snim nemam problem absolutne. Tiez kurz 1,75

Je tam viac duelov aj koalicie voci predsedovi, ale ma uz nic tak nezaujalo. Co by som vybral.

Ten prvy kurz neverim ze sa dlho udrzi. Podla mna na Smer pojde vela penazi. A mozno ak bude potrebne to neskor vyrovnam(znizim riziko).

--------------------

Dalsie kurzy 1,8 Smer bude mat menej ako 40% a bude vyssia ucast ako 50%.

Ten smer sa nedal kombinovat s vysledkom mojej tutovky. Ale obe tipy su nie tutovky.

Zverejnené

nic prekvapive, po tejto ich kampani... ale videla som uz taku fotku, kde je hlava tohto cigana nahradena slotovou a to celkom sedelo... :)

post-1309-0-93538500-1328448898.jpg

Zverejnené

Chcel som si to zahrat ale nejde mi to. Zastrielam si v teme gorila o chvilku.

Nike upravila kurz Figel- Hrusak z 1:35(ja som dostal len 1,3) na terajsie 1,17.

Mna znepokojilo,ze vzrastol kurz Miklosa. Dufam ze Vacvalova spravi nejaku sou kvoli idolu.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov