Skočiť na obsah

Predčasné parlamentné voľby 10. 3. 2012

Predčasné parlamentné voľby marec 2012  

19 členovia hlasovali

1. 1. Komu dáte svoj hlas ?

• 1. Zelení
      0
    • 2. KDH
    • 3. SDĽ
    • 4. SNS
      0
    • 5. Obyčajní ľudia - Nezávislé osobnosti
    • 6. SaS
    • 7. Právo a Spravodlivosť
      0
    • 8. Náš kraj
      0
    • 9. Strana zelených
      0
    • 10. Ľudová strana - Naše Slovensko.
    • 11. Smer-SD
    • 12. Zmena zdola - Demokratická únia Slovenska
    • 13. Národ a Spravodlivosť - naša strana
      0
    • 14. KSS
      0
    • 15. Strana Rómskej únie na Slovensku
      0
    • 16. Most-Híd
    • 17. 99 percent občiansky hlas
      0
    • 18. ĽS-HZDS
    • 19. Strana + 1 hlas
      0
    • 20. Robíme to pre deti - SF
      0
    • 21. Obyčajní ľudia
      0
    • 22. SDKÚ-DS
    • 23. Strana občanov Slovenska
      0
    • 24. SMK
      0
    • 25. Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej
      0
    • 26. Strana živnostníkov Slovenska
      0
    • Nebudem voliť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vlasto, preco si myslis , ze SMER je lavicova strana? Alebo si myslis, ze Smer ako zastupuje a chrani tych co maju menej penazi? Nebodaj jeho vladnutie bude mat pre tieto skupiny minim. 50% obyvatelstva SR nejaky prinos? Nebodaj maju nejaky program? Fico ho vie hned behom 3 minut vysvetlit. A to aky je recnik, ze 30 minut opakuje dookola to iste a pritom si da 13 krat tu istu otazku.

Vies pisat a citat. To si ozaj myslis, ze 4 veci stacia na nejaku spasu, zmenu, revoluciu? Ci skok? Neviem to nestaci ani na omeletu. Aj tam potrebus, bielko, zltko, papriku, sol, chleba a vydlicku.

-----

Mna by zaujimalo kto su nevolici? Ked pozeram mudry schybi, a spytali sa kto je primier a kto predseda vlady, a netrafili Fica ani raz(vtedy bol Fico - on). Tomu to musi byt jedno. Neverim, ze on chodi volit. V regionalych volbach sa cigan iste da zaplatit o tom nepochybujem, ale ze by to malo nejaky vyznam aj vo velkych? Tam ani 100 000 hlasov nemusi znamenat nic. Ale zas 7 * 100 000 nieje vela. Na kampan daju 3 krat tolko oficialne. Vlasťtne to plati Penta a spolocnosti podobne. Teda my.

Kto je ten nevolic?

Zverejnené

niekto dokáže len omeletu niekto ani to a niekto uvarí aj zložitejšie jedlo čo nedokážu zasa pochopiť tí čo s biedou chápu len tú omeletu. tak je to aj s politikou a jej chápaní obyvateľstvom.

Zverejnené

Ja som zvedavy ci do volieb budu mat aj ine strany(ich politici),ci ine osoby zalobu? Ci budu aspon vysetrovani, ci sa dozvieme ze sa skutok nestal. Ci je to aspon autenticke. lebo, trnka prisiel nato ze to nieje autenticke.

Pri overovaní informácií z údajného dokumentu SIS sa polícia obrátila na Mitríka so žiadosťou o zbavenie mlčanlivosti jej príslušníkov. On to odmietol a vyšetrovanie sa skončilo. Polícia sa teraz prípadom opäť zaoberá.

Riaditeľ Úradu boja proti korupcii Peter Kovařík v stredu potvrdil, že polícia o zbavenie mlčanlivosti v kauze žiadala. „Na základe obdržaných odpovedí nebolo možné vykonať ďalšie procesné úkony.“

Úrad boja proti korupcii kauzu vyšetroval od novembra 2010 do júla tohto roka. Následne spis prevzala vojenská prokuratúra v Bratislave, ktorá v septembri oznámila, že prípad uzavrela. SIS včera neodpovedala na otázku, prečo pri vyšetrovaní odmietla s políciou spolupracovať.

http://www.sme.sk/c/6197872/gasparovic-pad-vlady-nebol-dobrou-spravou.html

http://www.sme.sk/c/6198813/prezident-vlada-padla-na-neskusenych-politikoch.html

Uz verejnosti nestacia prihovori Bugara ci Hrusovskeho, si pozrite posledne dva dni spravy domova. vytiahli vacsi kaliber.

Dlhodobo sú na výsledky samostatného štátu najviac pyšní voliči SDKÚ.

Na výsledky SR sú najviac hrdí voliči SDKÚ (63 percent) a KDH (60 percent), nasledujú prívrženci SNS a SaS (po 57 percent), priemerné hodnoty výskumníci namerali u fanúšikov Smeru (50 percent) a podpriemerné vykazoval elektorát Obyčajných ľudí (42 percent) a Mosta-Híd (38 percent).

Mna by zaujimalo na co su pysni? resp. ake su to tie vysledky? Alebo este stale su pysni?

Zverejnené

Este nie som rozhodnuty, ci pojdem volit, ale ak ano, tak SaS. Nic lepsie sa z tych 26 cisel neda vybrat. K percentam Smeru mozem len tolko, ze ma tesi moje rozhodnutie spred 8 rokov opustit tu krajinu.

Zverejnené

Mna by zaujimalo na co su pysni? resp. ake su to tie vysledky? Alebo este stale su pysni?

Jednak si treba uvedomit ze tie rozdiely nie su az take obrovske - 63, 60, 57%....to nie je diametralne odlisne.

A co sa tyka uspechov? Vcelku dost ich bolo, lenze ludia si zvykli stale len nariekat.

Pokojne rozdelenie CSFR nie je tak malo. Nezmenili sme sa na autoritativnu pseudodemokraciu ako Rusko. Nie sme Svajciarsko, ale v poslednych rokoch pred krizou sa podarilo nastartovat uspesny ekonomicky rast. Nezmrvili sme si ekonomiku ako ovela dlhsie demokraticke Grecko ci Portugalsko. Zivotna uroven sa v priemere zvysila. Dokonca aj ten kritizovany konzum len narastal - takze ludia si mohli dovoli kupovat a kupovali stale viacej. Korupcia je sice vysoka, ale ked pozrieme na okolite krajiny, je to vlastne standard. Stali sme sa clenom organizacii ako EU, NATO, WTO, OECD - aj ked nie prilis vyznamnym.

Prirodzene - nemame prijem ako svajciari, statnu spravu ako svedi, kvalitu vyroby ako japonci, sudny system ako americania....takze netreba od radosti pustat ohnostroj, ale ani plakat.

Zverejnené

celkom dobre zhrnute... http://komentare.sme...l#ixzz1iWEHc2zo

"Aj keby niekto neuznal predchádzajúci bod a nevidel rozdiely v morálke jednotlivých strán, rozdiely v schopnostiach ľudí sú zjavné. A každá funkcia so sebou nesie okrem obchodov aj stovky rozhodnutí, ktoré môžu byť horšie alebo lepšie. Ak bude kríza pokračovať, môžu byť vplyvy týchto rozhodnutí dramatické."

nemam predstavu, ako to cele dopadne, cas sa krati...

ozaj, bude ples v opere a pred operou tiez.. https://www.facebook...19676624729899/

Zverejnené

Fila si tak dobre moze zhrnut svoj stol a odist za Batom.

Zverejnené

Co Pink Fila zabodoval? Ja sa cudujem ze to pustaju mimo piano. Myslim uz jeho 4. komentar? Aj teraz ma dalsiu perlu. Podla mna chlapec konci.

http://spravy.pravda.sk/bugar-ak-sa-niektora-pravicova-strana-spoji-so-smerom-znici-ju-to-phq-/sk-volby.asp?c=A120105_104927_sk_domace_p23

Dnes ma asi najviac pobavil Bugar. Sam sa boji so Smerom, resp. vie ze nema sancu. Teda Smer ide s KDH.

Fico narodny front eee. Ale dnes som cital ze vo svajciarsku su vsetky strany vo vlade.

Ved naco je nam ta smiesna opozicia. Dostali doveru nech robia ak nerobia to dobre nedostanu doveru.

Ale aj ine zaujimave odpovede citatelom dnes boli.

Prve dam od Nicholsona. myslim ze v tom clanku, su aj ked je tam, relativne nejaka nova informacia, ze SISkarov zbavia mlcanlivosti.

http://aktualne.centrum.sk/domov/kauzy/clanek.phtml?id=1251026

V tych odpovediach sa pise, ze Siskari spravia rocne 5-6 Goril rocne. Spisov-odposluchov s rovnakym vyznamom ako Gorila. Teda informacie su,iste aj dokazy, nieco ine chyba. A potom tam odpoveda co by sa dialo v inych normalnych krajinach po prevaleni takeho skandalu.

v podstate ak by sa to uz prevalilo, by to znamenalo ze sa nieco zmeni, proste by sa to vysetrilo. Unas nejaky prochazka zvolal svoj vybor na 23 v mesiaci? A uz 2 tyzdne ticho? Radicova len v zastupeni tlacoveho odboru? Inak som ju videl na odovzdavani 14 vyznamenani prezidentom, teda zije.

Druhe odpovede boli od politologa Baranka.

http://hnonline.sk/slovensko/c1-54346700-slovenski-volici-su-odolni-voci-korupcii-politici-to-vyuzivaju

Politika bez káuz neexistuje nikde na svete. Problém je v inom - v systéme. Ten náš je skorumpovaný odhora až nadol. V iných krajinách systém aspoň funguje. Vidíme to v Izraeli, kde súdili bývalého premiéra, v USA a pod. Skrátka, korupcia tu má kde "naraziť". Na Slovensku žiaľ korupcia nemá takýto "nárazník", keďže podkopáva základy systému. To je nebezpečné. Podkopáva to totiž samotnú podstatu štátu.

Váš názor svedčí o Vašej nespokojnosti so súčsným systémom. Pokiaľ takých, ako ste vy bude viac, dá sa meniť aj systém. Pokiaľ totiž systém zlyháva, hrozia dve veci - buď nepokoje, alebo vytváraniíe paralelných štruktúr, ako sú napr. domobrany a pod. Väčšinou to ide naraz a paralelne. A väčšinou ide o najhoršie riešenia. Tie však v konečnom dôslôedku idú na vrub nie nespokojných občanov, ale politikov, ktorí si tieto súvislosti neuvedomujú.

Prepojenie biznisu na politické strany je všade. Už som o tom písal vyššie. Čo sa týka obchodovania s tajnými materiálmi - podozrenia sú tu už dlho, samozrejme, nič sa doteraz nedokázalo. A máte pravdu aj v tom, že politika funguje aj systémom "ruka ruku umýva". Ale jedno je podstatné - politici majú moc od voličov. A budú ju mať dovtedy, pokiaľ ich nespokojnosť končí napr. pri vypnutí počítača po prečítaní nepríjemných správ. Inak povedané - chýbajú ľudia, ochotní meniť veci, alebo je ich málo. Musíte si uvedmomiť, že v demokracii ste Vy tým, kto zveruje moc politikom. Od toho sa všetko odvíja.

Proste pekne krasne si priznajme, ze tu nieco nefunguje. Treba nieco zmenit a zodpovednosti sa nezbavime. Ani nasledkov.

Zverejnené

Ked tak citam a pocuvam Matovica, akoby som cital 2 knihu Mojzisovu o strastiplnom uteku Izraelitov z Egypta ..a na kandidatku samozrejme postavil vsetkych svatych. Myslim, ze si tym trapnym idealizovanim vlastnej osoby a kreslenim svatoziary nad celym jeho ansamblom zaraba na obrovske sklamanie.

Zverejnené

a už tu máme prvý pokus o skrytý rasizmus - oslovenie "nenásilných rasistov"

post-86-0-61634700-1326044823_thumb.jpg

Zverejnené

Nuz...uz nejaku dobu neviem najst vela dovodov, preco by som mal fandit SaS, ale v tomto pripade sa ich musim zastat. Rasisticky nie je ich plagat, ale prave ta interpretacia :)

1. Je logicke, spravne a prospesne, ak clovek pracuje a nespolieha sa na davky

2. Je logicke, spravne a prospesne, ak si clovek dokaze vypracovat pracovne navyky a nie navyky na podporu

3. Toto plati bez ohladu na pohlavie, rasu, etnikum a nabozenstvo

4. Problem je, ze to prave ty rasisticky predpokladas, ze na davky sa spolieha vyhradne len jedno etnikum. Samotna myslienka ani plagat nic take nehovoria. Ano, ruka je biela (ale to je aj vacsinove obyvatelstvo SR), no drzi v ruke kos s jablkami, cim naznacuju, ze je lepsia manualna a nekvalifikovana praca, nez nerobenie nicoho. Co je urcite pozitivna myslienka.

Rovnako mozeme povedat, ze kedze medzi romami je domace nasilie castejsie, tak kampan proti nemu je rasisticka. Alebo kampan za vzdelavanie deti. Alebo kampan za detsku hygienu. Hm?

Vazne to netreba prehanat - aj ked je pravda, ze tak ako si prave na rasistickom zaklade plagat skritizoval, ini sa ho z tych istych dovodov mozno chytia.

Zverejnené

ale no,

išlo by to aj bez toho zbytočného poučovania

po voľbách som videl nejaké tie diskusie s Luciou Nicholsonovou (SaS),

kde sa zastávala rómov

ja by som bol len a len rád, keby sa im aj prostredníctvom tejto kampane podarilo medzi ľudí vniesť,

že lacné obedy nedostávajú malý romáci, ale všetky deti zo sociálne slabých vrstiev

- možno je to mojím predsudkom k SaS a ich sklonu k populizmu,

no isto viem, čo tento plagátik bude robiť s typickými Slovákmi (napr. Axel)

a práve to je ten nechutný kalkul, skrytého rasizmu, od SaS

Zverejnené

Ako som to ma napisat "bez zbytocneho poucovania"?... :(

Na jednej strane je (ciastocne) rasisticka tema vdacna a funguje - a ako reakcia potom ludia vidia rasizmus pomaly aj v tom, ze sanitka je biela a hrobarske auto cierne.

Zverejnené

tomassi

Plagat nie je rasisticky ani zdaleka a tiez si nemyslim, ze sa prostrednictvom kampane cokolvek vnasa medzi ludi. Ti to vnimaju skor ako nevyhnutnu otravu, Predsudky o Romoch su zakorenene hlbsie, aby sme ich nacali jednym plagatom.

Zverejnené

OK

rozumiem - nevravím o rasizme v štýle Gučíkových plagátov pre SNS

je to skryté parazitovanie na tejto téme, lebo pri slogane - PRÁCA NAMIESTO DÁVOK

sú na prvými na rane Romáci

Zverejnené

sú na prvými na rane Romáci

Ale preco to tak je? Pretoze...

1. Ide o realitu, takze nie rasizmus, alebo

2. Nejde o realitu, ale o predsudky, takze rasista je ten, kto to tak chape

Ak budes skalopevne presvedceny, ze nasilie na zenach pachaju vyhradne a hlavne romovia (moslimovia), tak potom mozes akukolvek neutralne znejucu kampat proti nasiliu na zenach chapat ako rasisticku/xenofobnu, pretoze bude utocit na tieto skupiny. Co by bola akurat hlupost, nie?

A pritom vlastne skutocny bod, ktory by sa oplatilo kritizovat unika. Ide o to, ze aj ked existuje dobrovolna nezamestnanost, nakolko je naozaj jej zakladnym dovodom to, ze sa ludia rozhoduju radsej pre davky - a potom akeho mnozstva sa to tyka a ci to je naozaj az taky velky celospolocensky problem, aby musel byt v headlinoch. Nezamestnanost sama o sebe ano. Ale tam vacsinou riesenie nie je v tom, ze ludi treba presvedcit, aby preboha robili.

Populisticke je to, ze sa z komara robi somar. Povedzme, ze by urcite skupiny (aj romov) nechceli pracovat, bez ohladu na to, kolko by bolo volnych miest. No a co?

Pricom mozno samotny plagat nie je mysleny ani tymto smerom a aj ja som ho vyssie nespravne pochopil. Staci si len zobrat, kolko ludi ked je v tazkej situacii, tak narieka, aby stat nieco urobil. Pokial by to malo viest k urcitej samstatnosti, tak je len dobre, ale mozno nie uplne dokonale formulovane.

Zverejnené

Ak SaS hovori "Buducnost je praca namiesto davok", hovori skor o socialnom probleme bez rasovej nadstavby, tu si dalej premieta iba citatel. Skor je to teda parazitovanie na teme, ako skryty rasizmus.

Po vzore Jakesa zacali kampan Matovic s Hlinom

http://www.topky.sk/cl/100535/1295363/Ples-pred-operou--Matovic-a-Hlina-vitali-smotanku-prirovnanim-k-zlodejom-

Este maju dva mesiace, myslim ze to este viackrat prepisknu :)

Zverejnené

Skor je to teda parazitovanie na teme, ako skryty rasizmus.

jj

máš pravdu, ale ten skrytý rasizmus tam zostáva

je to niečo obdobné ako SaS a marihuana

oni hovorili o dekriminalizácii,

no SMERáci to pretočili na legalizáciu a zároveň ako legalizáciu to chápali mnohí mladí, kt. SaS volili

(isto majú kopec voličov, kt. ich volili z iných dôvodov)

SaS chce čosi vyťažiť aj z "vlasteneckej karty"

toto je akýsi dodatok k heslám ako: SLOVÁK NEBUDE DRIEŤ NA LENIVÝCH GRÉKOV

dokonca to môžu myslieť dobre - viď už spomínaná Lucia Nicholsonová, kt. Rómov obhajovala aj číslami

a tvrdila, že niečo ako Rómsky problém neexistuje - s týmto by som vedel aj súhlasiť

je to problém nízkych, nevzdelaných, . . . vrstiev

problém SaS, Matoviča, . . . je v nezamýšľaných dôsledkoch

a na to by ako strana, kt. hlavnou agendou je ekonomická sféra, mala dbať v prvom rade

o Matovičovi s Hlinom som písal už dávnejšie

týchto pánov, ich rečí a skutkov, sa veľmi bojím

- ak vytiahnu dávnejšiu Palkovu myšlienku o zaznamenávaní rómskej kriminality, môže tu byť ešte veselo :(

aj v Štátoch sa zaznamenáva farebná-color kriminalita,

lenže tu by to nemalo nijaký iný význam, len zosilnenie averzie voči Rómom zo strany bielich

samozrejme, že by si to odskákali Rómovia snažiaci sa začleniť do spoločnosti "normálnych" bielych

Zverejnené

čo si myslíte o najnovšom Dzurindovom "záväznom" prehlásení, vylučujúcom povelebnú spoluprácu SDKU-SMER?

keď čítam komentáre, tak väčšina vyznieva dosť skepticky - "on si to po voľbách hneď rozmyslí, a zdôvodní.."

a dosť často sa opakuje hlavne "modrofúzovi neverím ani slovo"

mne vadí hlavne že to vypadá ako niečo čo vyslovil Dzurinda iba osobne, nie je tam ani náznak že by to bolo nejaké rozhodnutie strany, takže hovoriť o tom ako o niečo "záväznom" je iluzórne

Zverejnené

že KDH sa nepoučí

a tak ako ju niekoľkokrát Miki ošuškal

a ako ostali na posmech po voľbách 2006, keď prišli kolenačky za SMERom, no ten ich zosmiešnil

tak sa im môže stať niečo podobné aj teraz v podobe

SMER-SD s opozičnou podporou SDKÚ-DS

Zverejnené

vysledky najnovsieho prieskumu

Bratislava 9. januára (TASR) - Víťazom parlamentných volieb, ktoré budú 10. marca 2012, by sa so ziskom 40,2 percenta hlasov stal Smer-SD. Vyplýva to z telefonického prieskumu verejnej mienky agentúry Polis, ktorý zorganizovala medzi 15. a 23. decembrom 2011 na vzorke 1226 respondentov starších ako 18 rokov. Účastníci prieskumu odpovedali na otázku, koho budú voliť v parlamentných voľbách 10. marca 2012.

Na druhom mieste by so ziskom 9,6 percenta skončila SDKÚ-DS, prvú trojku uzatvára KDH (8,7 percenta). Do parlamentu by sa ešte dostali SaS (8,3 percenta), Most-Híd (8,1 percenta) a SNS (5,7 percenta).

Smer-SD by tak v parlamente obsadil 75 kresiel, čo je presná polovica. Vládna koalícia opierajúca sa o väčšinu v snemovni by tak bez tejto strany nemohla vzniknúť. SDKÚ-DS by malo 18 poslancov, KDH 16, SaS a Most-Híd po 15 a SNS 11.

Pod hranicou zvoliteľnosti ostali OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (4,1 percenta), ĽS-HZDS (3,6 percenta), SMK (3,6 percenta), 99 percent - občiansky hlas (2,3 percenta), SDĽ (1,5 percenta), KSS (1,3 percenta) a Ľudová strana - Naše Slovensko (1,1 percenta). Za inú stranu alebo hnutie by hlasovalo 1,9 percenta opýtaných. Volebná účasť by podľa prieskumu dosiahla 49,7 percenta.

tabulka tu http://www.sme.sk/c/...-nedostali.html

• Pridať bod 1
Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov