alamo Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 he heno áno aj súdruh Fico, získal mandát v legálnych voľbách, a všetky jeho rozhodnutia boli v súlade s ústavoupreto ho nie je možné strestaťani Mečiara, nie je možné strestať, pretože všetko čo urobil bolo v súlade s ústavou ale čo tá "morálka", ktorú ty neuznávaš?bolo to aj morálne?
xenocide Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 No pockaj - este raz: kde bolo slovenske hlasovanie o eurovale nedemokraticke, alebo kde a v com porusovalo zakony? Jasna otazka. Ty tu hadzes naslepo kadejake obvinenia, ale tak to nemoze fungovat. To si potom jasny priklad ludi, ktori sa nedokazu samostatne spravne rozhodnut, pretoze nevedia co sa deje. Cize pokial toto hlasovanie povazujes za nelegalne ci nedemokraticke, tak v com?
alamo Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 zákony hlasovanie o eurovale, neporušilo v ničom..ja len tvrdím že bolo nemorálne existujú aj nepísané zákony, to je morálkaa kto sa tvári, že tieto zákony neexistujú, ten kto ich ignoruje, toho tieto zákony kruto zomelú http://www.youtube.com/watch?v=3k5bbBMO_5Y
xenocide Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 Co bolo na hlasovani v NRSR nemoralne?
alamo Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 a, vláda sa dostala k moci tak že povedal "nie euroval"b, porušila tento sľubc, toho kto chcel sľub dodržať, označili za zradcu teraz sa bude sekať
tyso Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 alamo, vies najst v programe SDKU ze nie eurovalu ? Vies najst v programovom vyhlaseni ze nie eurovalu ? Pretoze nic take neexistuje.
xenocide Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 1. Ked sa zmeni situacia, tak sa musia zmenit aj postoje2. Ano, slub porusila. No a co? Naco trvat na nejakom postoji, ked to je nespravne? Ty vazne neuznavas nijaku moznost poucenia a zmeny, alebo co?3. SaS nevyslovila doveru vlade, takze vladu zradila. Mimochodom - tu ti uvadzam link na to, co vlada v roku 2010 prislubila urobit. Bud tej lasky a najdi mi tam slub, ze nikdy nebudu poziciavat grecku, alebo sa nezucastnia nijakych europskych struktur, ktore maju zabranit krize. Proste tam najdi ten slub.http://ekonomika.etrend.sk/fileadmin/user_upload/etrend/dokumenty/programove-tezy.pdf
alamo Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 heh.. väčšina voličov nečíta čo je v "zmluvách" napísané drobným písmompočúvajú čo politik jednoducho hovoría to voliči chcú aby bolo dodržanéa potom na "zmluvy" kašlú, a sekajú počkajme na ten prieskum od Focusu
xenocide Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 http://www.sdku-ds.s...asenie-vlady-sr Tak a nech sa paci PROGRAMOVE VYHLASENIE VLADY Z ROKU 2010. Bud tej lasky a najdi mi tam slub, ze nikdy nebudu poziciavat grecku, alebo sa nezucastnia nijakych europskych struktur, ktore maju zabranit krize. Sam si tu tvrdil, ze Radicova porusili sluby svojej vlady - tu mas DVA oficialne dokumenty, na zaklade ktorych vlada ziskala doveru. Tak tam najdi tie sluby, ktore tam vraj su. Vies - sam si dokazom toho, preco sa ludia imrvere rozhoduju naprd. Pretoze sam si si toto vyhlasenie ani nahodou necital. Ale jednu stranu obvinujes zo zrady len na zaklade toho, ze ti to niekto nakukal, alebo ze si si proste niekde precital nejaky blog. Sam si si nedal tu namahu zistit inforacie - a je mi jedno z akeho dovodu. Cize otazka - dokazu ludia rozlisit kto porusuje sluby vlady? Odpoved - nedokazu. Dovod preco, si musis zodpovedat ty sam. PS. Pokial som to niekde v dokumente prehliadol, tak som asi nepozorny *** A na dovazok *** http://www.strana-sas.sk/program TOTO je predvolebny program SaS. Najdite mi tam niekto body, kde strana odmieta euroval, ucast na eurovale, pomoc grecku, pomoc komukolvek....ano? Najdite v tychto dokumentoch nieco, co SDKU porusila a nieco, co SaS dodrziavala - prirodzene, tykajuce sa EFSF a celoeuropskej aktivity proti zadlzeniu a krize.
alamo Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 ešte pred chvíľou si tu tvrdil, že politik musí byť prispôsobivýnuž tak s toho pohľadu teda SDKU, KDH, MOST, ani SMER, nie sú prispôsobivý ani zbla
xenocide Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 Alamo, tvrdil si, ze Radicova zradila sluby vlady - ukaz kde. tvrdil si, ze Sulik dodrziaval sluby svojej vlady a svojej strany - ukaz kde. Toto je dovod, preco som sa tak pohrdavo staval k tym, co sa ohanaju moralkou a vynasaju sudy. Nevedia vobec o com je rec. Sam si jednych odsudil a nedal si si namahu zistit skutocnost. Ako sudca za vela nestojis, vidis? Radicova je vraj nemoralna, pretoze porusila slub...ale takyto slub neexistoval. Slub poruseny nebol. Ale najst odvahu a napisat, ze v podstate moralna je - to uz neexistuje. Sulik je vraj zasadovy, pretoze dodrziava slub svojej strany a vlady. Ale takyto slub neexistuje. Ale najst odvahu a napisat, ze Sulik zasadovy napokon nie je - to je uz privela, vsak? Vacsina ludi by mala elitam nohy bozkavat za to, ze im vladne. Ked niekto nedokaze precitat zoparstrankovy vladny program, tak nema kvalifikaciu na to, aby chapal o co vobec ide. (toto sa tyka velkej casti blogosfery, novinarov, nadsencov, magorov a politikov kdekolvek) No vytvárame civilizovanú spoločnosť a takáto nenechá umrieť hladom alebo nedostatkom zdravotnej starostlivosti nikoho, ani starých, ani chorých ba dokonca ani lenivých. Odmenou za civilizáciu je fakt, že nežijeme v časoch nepokojov vyvolaných masami v núdzi. Tak sa ukazuje, že plošná solidarita je zárukou stability spoločnosti Istota, že s krajinou budú iné krajiny solidárne v čase jej biedy, je jedným z najdôležitejších faktorov pri hľadaní stability civilizovanej spoločnosti. Pekne, vsak?
alamo Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 xenocideak chceš byť skutočne solidárny s gamblerom, čo všetky peniaze nastrká do hracieho automatu, prejaví sa tvoja solidárnosť tak že mu požičiaš ďalšie peniaze na hru?solidárnosť s narkomanom sa podľa teba asi prejaví tak, že mu požičiaš peniaze na ďalšiu dávku?
xenocide Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 V prvom rade som chcel ukazat, ze ludia ktori sa ohanaju moralkou a zradou su mimo... Proste sa vyjadruju k veciam, o ktorych toho naozaj vela nevedia. Clovek moze nesuhlasit s EFSF, pripadne s postojom SDKU u nas - ale pokial svoj nazor postavil na nevedomosti, hlupostiach a slepom opakovani rovnako nevedomych blogov, jeho nazor stoji za prd. Co sa tyka citatov - nepochopil som, co sa ti na nich nepaci? Mame byt solidarni aj voci lenivym, aj ked my nie sme lenivci, pretoze to je zakladom civilizacie.
alamo Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 a čo zlodeji?s tými máme byť tiež "solidárny", a máme sa nechať "solidárne" okradnúť? :)
xenocide Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 Pisal som o zlodejoch? Som pisal o solidarite s lenivcami. S tou predsa suhlasis. Ked budem zvedavy na zlodejov, opytam sa na zlodejov. Teraz som len chcel vediet, ci do tvojej predstavy moralky spada solidarita s tymi, co su lenivi - a kedze je odpovedn "ano", to mi staci.
alamo Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 prepáč.. asi to nebolo jasné.. podľa mňa sú aj zlodeji lenivcihoci si furt sťažujú, ako sa pri kradnutí "nadrú" nie, s lenivcami solidárny nechcem byť
robopol Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 xenocide, povedz mi ked si tak za podporu, pomoc statom, ktore su na tom tak zle, že potrebujú peniaze na úkor danových poplatníkov z iných štátov a záruky iných štátov, či mas predstavu o tom aka suma pomoze grecku, ci vobec peniaze pomozu grecku, casto sa obhajujes, že peniaze nevyriesia nic, teraz maju vyriesit grecko a dalsie problematické krajiny a VYTVORIT u nich ekonomický zázrak? Takže nam tu napíš kam by si ty pouzil peniaze a NACO by si ich pouzil. Komu chces pomahat v tom grecku?
xenocide Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 Alamo, ved sa uz prestan spravat ako vymlety clen sekty. - tvrdis, ze Radicova porusila slub vlady, ktory neexistoval - tvrdis, ze SaS dorziaval predvolebny slub, ktory neexistoval A preco to tvrdis? Ved si si neprecital ani program SaS, ani slub vlady, len slepo opakujes to, co niekto iny niekde povedal a vobec nad tym nerozmyslas. A napokon.. http://www.strana-sas.sk/zasady_a_hodnoty No vytvárame civilizovanú spoločnosť a takáto nenechá umrieť hladom alebo nedostatkom zdravotnej starostlivosti nikoho, ani starých, ani chorých ba dokonca ani lenivých. Odmenou za civilizáciu je fakt, že nežijeme v časoch nepokojov vyvolaných masami v núdzi. Tak sa ukazuje, že plošná solidarita je zárukou stability spoločnostiIde o citat z programu strany SaS, ktora vo svojom predvolebnom programe presadzovala plosnu solidaritu aj s lenivymi. Teda podla tvojich vlastnych slov, so zlodejmi. Skus nabuduce trosku rozmyslat pred tym ako budes nieco pisat. A skus si zistit nieco o tom, o com chces pisat. Zatial to je zufale. či mas predstavu o tom aka suma pomoze grecku, ci vobec peniaze pomozu grecku, casto sa V sucasnej situacii grecku nepomoze prakticky nijaka konkretna suma. Ani tych slubenych 100mld stacit nebude. Boli to asi dva roky snazenia a je myslim dost jasne, ze grekov by sme museli dotovat donekonecna. Takze uz ani nejde o pomoc grecku, alebo portugalsku, ale skor o to, ako nezlikvidovat europsky financny system. Dalej - nakolko EU uplne zmrvila svoje bankove stresstesty, suma potrebna na rekapitalizaciu bank je momentalne neznama, moze sa akurat odhadovat. Najpesimistickejsie odhady su tusim okolo 2000miliard, co je za sucasnej situacie nepredstavitelne. Jednoducho vramci EU nie je ako najst ani zaruky na takuto sumu - a architektura EFSF to neumoznuje. Ak by sa len mechanicky zvysili zaruky statov trebars 5-nasobne, tak by padol rating EFSF, cim by sa zrusil efekt. Vzhladom na zahranicny dlh grecka a portugalska, by ale uverovy ramec 440mld mal stacit v pripade odpisu velkej casti dlhu tychto krajin (+ mozno aj irska). Na pripad bankrotu spanielska ci talianska sa momentalne nedaju ziskat zaruky. Cize tieto (aj ine) krajiny sa musia velmi snazit dat si financie dohromady vlastnymi silami. No pokial by malo GR, P, IRL skrachovat, zrejme by ich to prakticky okamzite strhlo dolu. Samotne fondy EFSF teda by nemali uz ist v prvom rade statom, no na zaruky bankam. Teda pokial aj skrachuje niektora z trojice (ci skor dvojice GR/P), tak sa to neprenesie fatalne na ine staty.
robopol Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 takže aj podla teba sú to zle vyhliadky a žiaden val to nezmeni. A to je len začiatok. Takže čo je vlastne zle xenocide, ked uz tak rad poucujes, mal by si vediet prečo k takemuto stavu doslo v celej EU, kazdy stat v EU ma deficit A MEDVEDE SA ZOBUDZAJU TERAZ, ked už je lod na polovicu potopena?
tyso Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 ok, takze nie ziadne oficialne dokumenty ale to co hovoria, tak aj to som nasiel http://blog.aktualne.centrum.sk/blogy/ivan-miklos.php?itemid=776, a napodiv, pred volbami hovori skoro to iste co teraz. Nie pozicke Grecku, ano mechanizmu MMF. Zjavne teda nejde o to co slubil, hovoril ci cokolvek ine. Ide len o to ze zoberies ako fakt co hovori Sulik. Zacnes tym ze s nim suhlasis a postupne sa dopracujes k tomu ze preco suhlasis. Nie, nie si sam, toto sa vola racionalizacia. Aj v bezno zivote sa vacsinou rozhodnes na zaklade emocii, intuicie a potom si hladas dovody preco je to spravne :) Robia to vsetci ludia, a ja viem ze to robim tiez a tak sa snazim aspon sam sebe robit oponenta. :) a som ochotny vycuvat aj spat. robopol, su zle vyhliadky a nie je ziadny zazracny mechanizmus na napravu. Musime usetrit na to co sme minuli, kedze to bolo dlh dnesku. To co euroval dokaze je zabranit iracionalnym skodam pri panike pocas zrutenia trhov. Riesenim je zdravy rozum, presne to iste co plati pre kazdego jedneho cloveka, Ked sa dostanes do problem pretoze si mas prilis vysoke dlhy, tak musis zvysit svoje prijmy a znizit vydaje. Ale v prechodovom obdobi ti hrozia dodatocne skody napriklad ze prides o dom kde mas hypoteku. Ak ti niekto pozicia nie na spotrebu ale cielene aby si nemusel predavat dom pod cenou, tak to ma zmysel. Ale nemozes pokracovat tak ako doteraz.
robopol Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 tyso A kde bol rozum a kde je teraz rozum? Povedz mi, kde je pricina tejto krizy? co chces s tým urobit? uskromnit sa? lenze tvoje uskromnenie nepomoze.
slimak Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 Tyso,graficke rozdiely medzi jednotlivymi eurovalmi. Aby si nemusel nabuduce,ze sa jednalo len na dorovnanie povodnej hodnoty. http://finweb.hnonline.sk/c3-53251920-kP0000_d-kolko-bude-nakoniec-eurovalov-span-class-koment-komentar-dna-span
robopol Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 Tyso, Aj ty len opakuješ nezmyslne konania, ktoré su obecne tlacene ako spravne. Akurat podprujes masu, co vytvorila tuto krizu, pretože recept na krizu presne ti co ju sposobili, alebo sa na nej podielali teraz vykrikuju, že treba šetrit. Setrite a cim viac budete tym viac budeme tej nenazranej chobotnici davat.
tyso Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 slimak, problem je ze mam pravdu aj ja, aj graf. Pri schvalovani eurovalu sa planovala uverova kapacita 440 mld EUR, mozes si to najst. Zvysenie hodnoty sa teda vracia k planovanej hodnote uverov. Zaroven tabulka na ktoru sa odkazujes hovori o dnesnom stave a to je tiez pravda. robopol, teraz nerozumiem. Podla teba setrenie vlad sposobilo krizu ? Ci ako ?O setreni hovoril kazdy ale nekonal. Aj Fico setril a prudko nas zadlzil. A mozes nesuhlasit, mozes strajkovat ale to je tak vsetko co s tym mozes spravit.Pokial budes volit politkov co nesetria, tak to bude mat taketo vysledky.
robopol Zverejnené 19. Október, 2011 Zverejnené 19. Október, 2011 Ved sa ta pytam co je podla teba pricina krizy, preco to doslo do tohoto stavu? co chceš ušetrit, chceš zastavit spotrebu a zvýšit nezamestnanost na 50% alebo čo je to riešenie podla teba?
Odporúčané príspevky