Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

toto si dajte zaramovat obaja nad postel

3 NZ hovori o pôsobení síl na DVE ROZNE telesa a teda NEMOZE hovorit o rovnovahe sil na JEDNO TELESO,

Jednak táraš a jednak to nedokazuje, že nie je možné zistiť, či raketa stojí na zemi alebo zrýchľuje.

Práve Járayovym experimentom sa dá zistiť, či raketa zrýchľuje alebo stojí na povrchu zeme a to práve oscilujúcim pohybom v zrýchľujúcej rakete :)

Zverejnené
A tak som sa začítala:

Pithagorová veta – kolosálny matematický podvod.

Na školách a univerzitách Slovenskej republiky, na príkaz vlády SR sa učí Pihagorova veta v nasledovnom znení: "Súčet plochy štvorcov vytvorených nad preponami pravouhlého trojuholníka, rovná sa ploche štvorca vytvoreného nad preponou pravouhlého trojuholníka". Obsah Pithagorovej vety sa pomocou matematického aparátu zapisuje nasledovne: a2 + b2 = c2.

Keby sa náš "vedec" trošku zamyslel, nenapísal by taký blud, pretože už žiačikovia na základnej škole vedia, že Pytagorova veta znie:

Obsah štvorca nad preponou pravouhlého trojuholníka sa rovná súčtu obsahu štvorcov nad jeho odvesnami.

Ospravedlňujem sa, je to "trošku" mimo témy, ale nedalo mi nepodeliť sa s vami o tento skvost.

Zverejnené

Jednak táraš a jednak to nedokazuje, že nie je možné zistiť, či raketa stojí na zemi alebo zrýchľuje.

Práve Járayovym experimentom sa dá zistiť, či raketa zrýchľuje alebo stojí na povrchu zeme a to práve oscilujúcim pohybom v zrýchľujúcej rakete :)

Jednak hovorim tom co 3 NZ

Actioni contrariam semper et aequalem esse reactionem; sive: corporum duorum actiones in se mutuo semper esse aequales et in partes contrarias dirigi.

Proti každé akci vždy působí stejná reakce; jinak: vzájemná působení dvou těles jsou vždy stejně velká a míří na opačné strany.

A za druhe, podmienka aby si to nevedel zistit je stale zrychlenie, co nie je dodrzane. Ale ak neveris, tak na zemi to mozeme simulovat rovnako, poloz raketu do magnetickeho zavesu, pri pohybe kyvadla sa bude spravat rovnako. Je to podobne ako ked sa pokusis urobit krok v lodke, ty sa pohnes jednym smerom, lod druhym, to je pre horizontalny smer ale ak raketu vyvazis aj v gravitacnom poli, tak bude oscilovat rovnako.

Zverejnené

A za druhe, podmienka aby si to nevedel zistit je stale zrychlenie, co nie je dodrzane. Ale ak neveris, tak na zemi to mozeme simulovat rovnako, poloz raketu do magnetickeho zavesu, pri pohybe kyvadla sa bude spravat rovnako.

Najprv tvrdíte, že neexistuje experiment, ktorý by dokázal rozlíšiť "a" od "g".

Práve že z dôvodu NErovnomerného zrýchlenia, zistím či som na povrchu (Fg) alebo zrýchľujem.

Polož samotné kyvadlo na magnetický vankúš a potom porovnávaj :)

Takže nie je to také jednoznačné ako tvrdíte.

Po druhé, ak by na zrýchľujúcu raketu začala pôsobiť rovnaká ale opačne orientovaná sila, tak ostáva v rovnomernom priamočiarom pohybe.

Zverejnené

prezentacia principu 3NZ, že nejde o žiadnu "silovu rovnovahu"

http://www.ulozisko.sk/426351/3NZ.pptx

bukovan ty si sa narodil ako dristak, ktory nevie rozlist dve veci "poctom dva" od jednej veci "počtom jedna"

Ak ti akcia posobi na JEDNEN HMOTNY BOD, tak ti reakcia POSOBI na druhy hmotny bod . V počte posobia na DVA HMOTNE BODY

pri silovej rovnovahe POSOBIA DVE SILY NA JEDEN HMOTNY BOD

Zverejnené

Najprv tvrdíte, že neexistuje experiment, ktorý by dokázal rozlíšiť "a" od "g".

Práve že z dôvodu NErovnomerného zrýchlenia, zistím či som na povrchu (Fg) alebo zrýchľujem.

no ak zistis nerovnemerne g, tak tiez neuveris ze si na zemi :) A to len mesiac obieha okolo zeme.

Ale dobre, presnejsia formulacia znie ze ak sa pohybujes rovnomerne zrychlene v sustave zo zrychlenim g, tak fyzikalne zakony su totozne ako v sustave s homogennou gravitaciou. A teda nie je mozne na zaklade experimentu rozhodnut aka je to sustava. Do cias einsteina to bola len kuriozita, realne nikto neriesil problem ci to potrebuje rozhodnut. Vedelo sa to ale nic z toho nevyplyvalo. karpatsky genius si sice mysli ze na tom stala fyzika ale nestala. einstein vsak tento fakt pouzil ako prvy krok k formulovaniu obecnej teorie relativity, nemyslim vsak ze sa tym musis trapit :)

Je to sice uzasna a krasna teoria ale pokial mas problem s urcovanim polohy tak to nie je pre teba.

Zverejnené

No ten uz tak oceni krasu teorie relativity. to skor capa naucim rylovat zahradu:)

Zverejnené

Ak ti akcia posobi na JEDNEN HMOTNY BOD, tak ti reakcia POSOBI na druhy hmotny bod . V počte posobia na DVA HMOTNE BODY

V akom skupenstve sa nachádza akcia a reakcia ?

V akom slupenstve sa nachádza množstvo sily ? :)

Zverejnené

*** Ale kedže si tuto debatu zvrhol pre debatu pre blaznov, tak je to daleko od tvojho zámeru spochybnit 3NZ a udelit mu ten isty zmysel ako silovej rovnovahe.

takže ake skupenstvo ma sila sa mozeš ist opytat na osobitnu školu pre mnetalne vyspelych jedincov.

edit.

Zverejnené

takže ake skupenstvo ma sila sa mozeš ist opytat na osobitnu školu pre mnetalne vyspelych jedincov.

No, pýtam sa preto, lebo ak sa od kvádra odrazia dvaja kozmonauti, tak tam šípkami priradíš 4. sily.

Ak sa ale od seba odrazia len dvaja kozmonauti, tak tam priradíš len 2. sily.

Pritom budú mať kozmonauti v oboch prípadoch zhodné zrýchlenie.

Reakčná sila kvádra v tomto prípade nemá žiadny význam.

Potvrddzuje sa len rovnováha 2. rovnakých síl, opačne orientovaných F1 = - F2, kváder ostáva v pokoji 1.NZ.

Zverejnené

V akom skupenstve sa nachádza akcia a reakcia ?

V akom slupenstve sa nachádza množstvo sily ?

skusim odpovedat, ale pred tym potrebuejem vediet aku farbu ma teplota a ake skupenstvo ma rychlost. Potom to dokazem odvodit
Zverejnené

Potom to dokazem odvodit

Stačí pochopiť statickú a dynamickú silovú interakciu medzi telesami,hmotnými bodmi a nemusíš sa ani snažiť niečo odvodiť :)

Inak zaujímavé ako sa dožadujete u Járaya výsledkov meraní.

Akonáhle však ide o podvrdenie zrýchleného pohybu po kružnici v smere dostredivej sily, tak je to okamžite pre teba a podobných nepodstatná záležitosť :)

Zverejnené

dvaja kozmonauti a kvader.

priradim 4 sipky a každa šipka je jedna sila. dve sipky opacne posobia na ten kvader. Kvader je v silovej rovnovahe. Ale kozmonauti NIE.

tie dve sipky, ktoré smeruju na kozmonautou, teda dve sily. To su reakcne sily a tie zrýchlujú počas posobenia tychto síl kozmonautov v smere tych sipok, sil.

Takže sa potvrdzuje rovnovaha a 3NZ zaroven. Mas tu obrazk kde to mas nakreslene vyznacene. Neviem dokedy chces popierat ze mas nos. ale oci nemas lebo si to uz videl aj na obrazku aj sme ti to popisovali.

dvaja kozmonauti.

su dve sily, ktoré urýchluju vzájomne kozmonautov. Ziadna rovnovaha tam nie je. Je tam 3NZ. A ci budú zrýchlovat viac alebo menej ako pri kvádri zaleží od velkosti tých síl.

jaraya sa nedozadujeme, pretože vieme, že je klamar. A ak aj pochopil co sme mu dokazali, tak uz tu nenapise ani "f"

A k dostredivemu zrýchleniu si dostal vycerpavajuce vysvetlenia, kedze si uz zabudol, tak sa tvaris ako keby sme ti k tomu nic nepovedali, ale tebe sa premazava pamat kazdy den. :)

Zverejnené

priradim 4 sipky a každa šipka je jedna sila. dve sipky opacne posobia na ten kvader.

Aha, tak že akčné a rekčné sily sa nachádzajú v skupenstve šípok :) :)

Kde nameriaš zrýchlený pohyb (ms-2) pri obiehaní po kružnici ?! :)

Zverejnené

skupinstvo sipok?

pozri si ty čo je vlastne skupenstvo, skupenstvo je dalsia vec ktorej ty nerozumies, ale to si sa pomylil. Ja ti tu nebudem suplovat co si ty cely zivot zameškal. male decko vie co je skupenstvo, ty to nevies, ešte sa tu tým chvál.

A anevieš čo je Newton, to nie je skupenstvo pre tvoju informáciu. To sú fyzikálne jednotky ako je kg, m atd. Pytat sa na skupenstvo u sily je ako pytat sa na chudaka v truhle na to ci nie je hladny.

ale ja sa skutocne vzdavam vysvetlovat cloveku ako si ty zakladne veci, ty nemas kuska hamby v sebe, kuska rozumu, ci vedomosti, logiky, ci predstavivosti. vlastne si ten capko zahradnik, ktorý si zmyslel, že ty co maju všetko vymenovane "TY" osobne budeš presviedcat o svojich hlupostiach, to nie. Uz som sa dal par krat nachytat, ale co je vela to je moc.

Zverejnené

priradim 4 sipky a každa šipka je jedna sila.

Myslíš si, že ak priradíš šípky, tak sa ti príroda prispôsobí?

Dokáž meraním prítomnosť 4. síl, pri odraze kozmonautov od kvádra.

Dokáž prítomnosť 2. síl, pri vzájomnom odrazení kozmonautov.

Zverejnené

Este jednu reakciu

Vieš čo je fyzika bukovan? to nie je priroda. To je naš popis prirody na ZAKLADE našich definici v tom popise. Tak ako je tvoja komunikacia na zaklade slov. Slova v prirode nemaju vyznam su to zvuky. Ale pre človeka maju slova vyznam, lebo tým nieco označuje v prírode nejaký jav.

sila v prirode nie je. Sila je slovo, ktore má svoj význam vo fyzike nie v prirode.

A ty nevies ani to, čo to sila vo fyzike je.

Aj ked zbytocne som ti to napisal, pretoze viem ze tvoja inteligencia nedovoli pochopit myslienku v tých slovach co som ti napisal. si prazdna ulita.

Zverejnené

Veľmi sa ospravedlňujem za nemiestnu otázku, ale pochopte ,mám len jednu :) vysokú školu...

čo je to za skupenstvo to skupenstvo šípok?

pán komenius:

nedostal som prijatelnú odpoveď na tvrdenie, že všetko sa deje na základe tlakov a sila akože neexistuje:

Skús to len cez tlak, napríklad v tlakových nádobách, kde tlak krát plocha určuje silu, ktorá trhá nádobu,to znamená ten istý tlak nádobu s menšou plochou neroztrhne, väčšiu ano.

• Pridať bod 1
Zverejnené

čo je to za skupenstvo to skupenstvo šípok?

Presnejšie sila nachádzajúca sa v skupenstve šípok (medzi telesami) :) post-2479-0-06683600-1312311071_thumb.jpg

Zverejnené

skupenstvo ci zoskupenie?

skupenstvo je niečo iné ako zoskupenie.

vieš bukovan s tebou je to velmi ťažke. šipka je realna ked ju nakreslis. A zároveň to je symbol. Všetko je symbol bukovan šipka, slova vety, zvuky. Maju svoj vyznam ALE NIE PRE PRAZDNE HLAVY AKO SI TY.

a ten tvoj tenzometer. On nemera priamo silu. je tam prevodník bukovan. TENZIA A METER su dalsie slova, ktoré si ty nevidel v tom kontexte čo znamenaju.

Aj zariadenie, ktoré používame maju v sebe prevodníky, vztahy, ktoré nam potom nameraju veličiny vo fyzike.

Zverejnené

skupenstvo ci zoskupenie?

robopol, buď trochu nad vecou :)

Ale máš pravdu, čo je moc to je moc, už sa toho prebralo ozaj dosť a zabil som pri tom veľa času.

Post Fórum : Fyzika - 22.02 2009 - Zdroj energie. Spomínaš? A to trvá až doposiaľ :)

Zverejnené

spominam.

Vies ale co mi nie je jasne. ty si zvlastny patron. ides kritizovat niečo čomu nerozumieš. Ty si doposial nemal snahu pochopit to čo tvrdi fyzika, chopil si sa ulohy napravcu fyziky, ale nevies ani matematiku, ani fyziku ale ides ju kritizovat.

A jaray to dotiahol do choroby. to iste. Ja toto nikdy nepochopim, ako može niekto bez znalosti toho co kritizuje vobec zacat kritizovat. To všetko je len nevzdelanostou a nepochopenim problematiky.

Malo ti byt hned divne, že ti co to haja, to nehaja preto lebo im to niekto kaze, že nerozmyslaju. Ja hajim to co je dobre a viem, že ked niecomu skutocne rozumiem tak ziaden jaray nemoze s tym nic urobit. nestoji proti mne, stoji proti všetkým inzinierom a vedcom na planete v celej historii.

A kedze svet funguje v sulade s nasimi zakonitostami vo fyzike, ty alebo jaray nemate najmenšiu šancu vobec niečo zmenit. Malo by to byt pre teba priucka, že capko zahradnik išiel vyvracat fyziku. Presne tak to je si len capko a jaray druhy capko zahradnik z kosic.

Zverejnené

spominam.

Vies ale co mi nie je jasne. ty si zvlastny patron. ides kritizovat niečo čomu nerozumieš. Ty si doposial nemal snahu pochopit to čo tvrdi fyzika, chopil si sa ulohy napravcu fyziky, ale nevies ani matematiku, ani fyziku ale ides ju kritizovat.

Niekto raz spomenul, že nemá význam sa s vami ťahať za prsty, lebo každý si budeme tvrdiť svoje.

Nemal pravdu, lebo karhanie a nadávanie :) na moju osobu ma nútilo rozmýšľať, kde robím chybu a bolo ich niekoľko a aj som ich priznal.

Nemusím byť matematik, aby som vnímal prírodné zákony cez experimenty potvrdené meraním. Šípky majú význam v prvom rade na papieri čo je teória, druhá vec je či tie šípky dokážem aj v praxi zmerať, dokázať.

Zverejnené

A ako ti mam vyznačit silu na obrazku? značí sa ako šipka vektor. Označujeme to tak, kreslime to tak a všetci vedia o čo ide, ale ty NE.

nechcel si začat ako ti tyso radil, ty mas hlboke nedostatky na bazalnej urovni:

- poloha

- rychlost,

- zrýchlenie

Niked sa kurz fyziky nezačína u síl, bez toho aby si zvladol popis polohy v priestore, rovine, či pohyb v tom priestore. ty tie zaklady nemas. tenzometer ti nemeria smer sily, on ti nameria HODNOTU SILY, teda kolko, či 1000N 50N , to je kvantita. A SILA MA AJ SMER. a vo fyzike je pre kazdy smer jedna sila O HODNOTE ktoru nameras tenzometrom.

Zverejnené

Buky:

ak neuznávaš znázornenie síl symbolmi ako sú šípky, neuznávaš meranie síl pružinou,lebo je to len prevodník...napíš prosím ťa koľko je hodín. Ale pozor, v hodinách môžu byť pružiny :) takže odmeraj čas priamo, nie cez nejaké prevodníky....Ak ho neodmeráš ,tak vlastne neexistuje.(Upozorňujem, že aj presýpačky sú len prevodník)

A včul buď múdry.... :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov