buky Zverejnené 25. Júl, 2011 Autor Zverejnené 25. Júl, 2011 Tvoj model nieje vobec vseobecny, ale kazdy priklad musi riesit samostatne. :odpadnem: Presne tak, je to akj príklad obiehanie družice po orbite a kolotoča. Sú to dva rozdielne experimenty ale doteraz sa tvrdí, že pri obiehaní družice je prítomná len dostredivá sila v podobe graviácie a pri kolotoči je prítomná aj dostredivá aj odstredivá sila. Ak ale pôjdem do dôsledkov, tak zistím, že to tak vôbec nie je a k vzniku rovnakej ale opačne orientovanej ODSTREDIVEJ sily dochádza práve pri zakrivení rovnomerného priamočiareho pohybu. A preto je aj pohyb po orbitálnej dráhe rovnomerný. A vrcholom všetkého je tvrdenie, že pohyb po kružnici je zrýchlený v smere dostredivej sily, aj napriek tomu, že tam žiadne zrýchlenie nenameriam. Tak to je ozaj na diagnózu.
robopol Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Sú to dva rozdielne experimenty ale doteraz sa tvrdí, že pri obiehaní družice je prítomná len dostredivá sila v podobe graviácie a pri kolotoči je prítomná aj dostredivá aj odstredivá sila. Ak ale pôjdem do dôsledkov, tak zistím, že je to presne naopak a k vzniku rovnakej ale opačne orientovanej dostredivej sily dochádza práve pri zakrivení rovnomerného priamočiareho pohybu. A preto je aj pohyb po kružnici rovnomerný. RE: IBAZE TOTO SA NIKDE VO FYZIKE NETVRDI, TO JE KLASICKA DIAGNOZA VYMYSLANIE SI TOHO CO TVRDI FYZIKA. TY NEVIES CO TVRDI!
buky Zverejnené 25. Júl, 2011 Autor Zverejnené 25. Júl, 2011 RE: IBAZE TOTO SA NIKDE VO FYZIKE NETVRDI, TO JE KLASICKA DIAGNOZA VYMYSLANIE SI TOHO CO TVRDI FYZIKA. TY NEVIES CO TVRDI! A čo má byť, že sa to nikde vo fyzike netvrdí. Rozhoduje experiment overený meraním. Tak čo tu stále keckáš o zrýchlenom pohybe po kružnici, keď ho tam nenameriaš v smere dostredivej sily.
robopol Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Tak si na rozdiel od toho experimentu ako ides ziskavat energiu z nicoho urob jeden experiment, ktorý potvrdí, že trepes jak posledny bezmogovec na planete. Zober teleso ktoré ide rovnomerne priamočiaro a z dvoch strán oproti toho telesa zatlač rovnakou silou. Ak sa ti zmeni draha na kruznicu, tak mas experimentalny dokaz, ak nie je to presne naopak ako tvrdíš. A to je tebe jedno, ty budeš tu kvakat o experimentoch, KTORE SI NIKDY NEROBIL na rozdiel od Inzinierov po celom svete, ktorí to robia!
Darkman Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 A čo má byť, že sa to nikde vo fyzike netvrdí. Rozhoduje experiment overený meraním. Tak čo tu stále keckáš o zrýchlenom pohybe po kružnici, keď ho tam nenameriaš v smere dostredivej sily. Preco si myslis, ze nenamerias, lebo si povedal? V zivote si nijaky experiment neurobil a tieto tvoje teoreticky kydy su absolutne nanic. Podla mna obiehanie po kruznici zabezpecuje ruzovy slonik, ktory druzicu drzi neviditelnym lasom. A tvrdim, ze keby si na tej druzici bol, tak v jednom, presnom, momente toho slonika uvidis. No a teraz mi vyvrat, ze nie... ja budem hluchy a zapierat, ze ho tam neuvidim. A o ruzovych slonikoch bude moja, darkofyzika, a newton sa moze strcit!
buky Zverejnené 25. Júl, 2011 Autor Zverejnené 25. Júl, 2011 Preco si myslis, ze nenamerias, lebo si povedal? V zivote si nijaky experiment neurobil a tieto tvoje teoreticky kydy su absolutne nanic. Doteraz mi nikto neposkytol experiment, kde by bol nameraný zrýchlený dostredivý pohyb pri konštantnej obvodovej rýchlosti.
Darkman Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Ale povedal, len ty si tak natvrdly, ze nevies pochopit, ze namerane nasobky gravitacneho zrychlenia su tiez zrychlenie.
buky Zverejnené 25. Júl, 2011 Autor Zverejnené 25. Júl, 2011 A ty si tak zadubený, že nedokážeš robiť rozdiel medzi matematicko - teoretickým tvrdením a experimentom, ktorý ho potvrdí.
Darkman Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Ty truhlik, vravim o experimente, kde tie nasobky gravitacneho zrychlenia realne nameras.
buky Zverejnené 25. Júl, 2011 Autor Zverejnené 25. Júl, 2011 Mám dosť. Mám rovnomerne sa točiaci kolotoč, nameraj tam zrýchlenie, aspoň v nejakom momente, okamžiku.
robopol Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Hehe, no aky si ty klamar. Nikto ti neukazal kde je to zrýchlenie? Mas tu obrazky kde je vyznacená dráha, ktorú vytvorilo zrýchlenie mas tu experiemnt s raketou , ktorá sa poyhbuje po kruznici so zapnutým motorom. A ty si tu dovolujes opakovane tvrdit, ze ti nikto neukazal kde je to zrychlenie a kde je ta sila?
Darkman Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Mám dosť. Mám rovnomerne sa točiaci kolotoč, nameraj tam zrýchlenie, aspoň v nejakom momente, okamžiku. A zas sme v tvojom virtualnom svete. Moj slonik prebija tvoj krivociary priamociary pohyb! V tom nasom bolo realne namerane, a meria sa denne.
perdy Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Buky, co ti brani spravit si korkovy akcelerometer a posadit sa na kolotoc? http://www.youtube.com/watch?v=wLg0GdA3RQw
buky Zverejnené 25. Júl, 2011 Autor Zverejnené 25. Júl, 2011 Hehe, no aky si ty klamar. Nikto ti neukazal kde je to zrýchlenie? Mas tu obrazky kde je vyznacená dráha, ktorú vytvorilo zrýchlenie mas tu experiemnt s raketou , ktorá sa poyhbuje po kruznici so zapnutým motorom. A ty si tu dovolujes opakovane tvrdit, ze ti nikto neukazal kde je to zrychlenie a kde je ta sila? A ty si myslíš, že ak bude niečo na obrázku, tak sa príroda prispôsobí nakresleným tvrdeniam? Raketu , ktorá sa pohybuje po kružnici s bočným motorom sme predsa už prebrali. Nameraj v praxi pri koltoči s rovnomerným pohybom zrýchlenie ms-2, alebo pri rakete s bočným motorom, alebo pri obiehaní po orbite. Zrýchlenie znamená permanentný nárast rýchlosti a znemožnenie pohybu po kružnici,elipse. Preto tam ani nemáš šancu zrýchlenie namerať. Môžeš len maximálne tvrdiť, že to tak je, nič viac.
robopol Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Ale moj obrazok zodpoveda realite na rozdiel od teba a tvojích nezmyslov. Ty nie si schopny po 1000 príspevkoch pochopit, čo je sila, ako sa meria, co je zrychlenie, smer, zrýchlený pohyb v určitom smere, rovnomerny pohyb, poloha telesa. Všetko sa ti to mieša v jeden gulas, ale hlavne že statocne vyhlasuješ, že su vsetci blbci len ty si ten objavitel. pricom ziaden experiment si ty neurobil, ziaden. A nedavno si tvrdil, že ak na teleso neposobia vonkajsie sily tak ide priamočiaro rovnomerne, alebo stoji. Suhlasil si, že ked je vyslednica vonkajších síl nulová tak teleso nezmení svoj pohyb, pojde rovnomerne priamociaro. Dnes tvrdíš, že pojde po kruznici. Ty si skutocne nevies uvedomit, že si odporujes? kde je ta tvoja logika, ked tu teraz vypisuješ, že teleso ide po kruznici práve preto, lebo je výslednica vonkajších síl na neho posobiacich nulova! A ku kolotocu: ty si skutocne nesedel v ziadnom kolotoci, ked nevieš, že citis silu, ktorá ta tlaci do sedacky? to je ta dostrediva sila. Ona ta tlaci do sedacky a je meratelna. Ale ty znova len dristas, teba realita a experimenty nezaujimaju, teba zaujima IBA TVOJE EGO A TVOJE PREDSTAVY!
perdy Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Robopol, to nie je uplne dobre formulovane. Do sedacky ta tlaci fiktivna odstrediva sila. Tato sila je dosledkom toho, ze sa pohybujes po kruznici. To, ze sa pohybujes po kruznici, je dosledkom dostredivej sily. A toto je pre bukyho prilis dlha retaz pricin a dosledkov, takze by som mu to ani nehovoril Buky, sprav si ten korkovy akcelerometer. Staci vypit flasu vina, flasu koly (barbari mozu tieto dve cinnosti spojit), naliat vodu, strcit tam stupel a mozes merat, kolko sa ti bude chciet. Radsej ale nemeraj hned, ako to vino vypijes :odpadnem:
robopol Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 no to je dobre formulovane perdy, do sedacky ta tlaci dostrediva sila! Inak vdaka tomu ze som nad tym premyslal som vo volnej debate predostrel problém, ktorý súvisí s raketou. nie žeby som chcel bukyho zapojit do tebaty, ale skutoccne v tomto smere volíme pohlad z preferovanej sústavy, zároven vysvetlujeme tzv. kinematicke sily z preferovanej sústavy.
tyso Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 no do sedacky ta netlaci nic, sedacka sa tlaci na teba :odpadnem:
robopol Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 ved tak tyso, sedačka tlačí na teba a to je dostredivá sila. Nie odstrediva ako pise perdy. Ale napísal som to zmätocne:) tak si priznavam, že z presnej formulácie ktorú som pouzil to nie je spravne:)
perdy Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 No radsej keby sa na tej sedacke na mna tlacila nejaka pekna slecna :odpadnem: Podla mna slovickarime a ide o to, ci sa nasa vztazna sustava pohybuje alebo stoji... Hlavne nech nezapadne ten korkovy akcelerometer! (Na ten som hrdy, ze som ho nasiel.)
robopol Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Ale pre zabavu perdy, tyso, tono môžete vyriešiť "podať vysvetlenie" ako je to zo sustavy točiacej sa rakety, alebo druzice, TAM sa dostanete do uzkych :odpadnem: pre bukyho je akykolvek argument a pokus zbytocny perdy, hadaj preco:)
perdy Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 No ja verim tomu ze bude natolko chlap, ze si to skusi. Hra sa s magnetmi a podobne, toto by mala byt hracka. Skor som zvedavy na interpretaciu vysledkov :odpadnem: Tipujem, ze bude nasledovna: korkovy akcelerometer funguje v aute, ale nefunguje na kolotoci, pretoze nameral zrychlenie, ktore smeruje dostredu. :hmmm:
robopol Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 chlap? povie ti ze smeruje korok v smere dostredivej sily, ale zaroven ti povie, že to nie je dokaz dostrediveho zrychlenia a mas :odpadnem:
Darkman Zverejnené 25. Júl, 2011 Zverejnené 25. Júl, 2011 Zrýchlenie znamená permanentný nárast rýchlosti a znemožnenie pohybu po kružnici,elipse. Preto tam ani nemáš šancu zrýchlenie namerať. Môžeš len maximálne tvrdiť, že to tak je, nič viac. Ne bukovan, zrychlenie znamena zmena rychlosti. A permanentny? Vies co to slovo znamena, ked sa nim ohanas? Zrychlujuce auto ma permanentny narast rychlosti?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz