Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zakrivit pohyb mozes len silou, ktora sa premietne ako zrychlenie telesa v smere jej posobenia.

Súhlasím a to je dráha A,B. Máš niečo proti ?post-2479-0-81740800-1311493971_thumb.jpg

Zverejnené

To su vsetky drahy :odpadnem:

Len ti nevies preco...a to sa tu uz nikto necuduje, pretoze vies ani take zaklady, ako urcenie polohy v priestore.

Zverejnené

To su vsetky drahy :hmmm:

Len ti nevies preco...

Naozaj? :odpadnem:

Tak potom vysvetli, prečo teleso v prípade dráhy E, sa chová inak ?

Najprv bude pohyb zrýchlený z dôvodu zakrivenia a potom bude pokračovať v rovnomernom priamočiarom pohybe. Mýlim sa, alebo nie.

Zverejnené

Naozaj :odpadnem:

Chova sa podla absolutne rovnakeho principu, nevidis to, pretoze niesi schopny zovseobecnovat, a kazdy priklad, ktory na obrazku vyzera rozdielne, je pre teba nova situacia. Ale to je uz tvoja vada, nie vada fyziky.

Zverejnené

Tak potom vysvetli, prečo teleso v prípade dráhy E, sa chová inak ?

Lenze ono sa chova rovnako, ty len nevidis. Nedokazes spoznat co je spolocne a co rozdielne. To je to comu hovorim, nedokazes mysliet v strukturach.

Zverejnené

Lenze ono sa chova rovnako, ty len nevidis.

Ty nevidíš rozdiel medzi rovnomerným priamočiarym pohybom a pohybom po krivke, elipse alebo kružnici? Šak sa poriadne kukni na ten obrázok.

Dráhe E je znemožnený pohyb po orbitálnej dráhe, prečo.

Zverejnené

Sedliacky povedane - lebo ide moc rychlo, a gravitacna sila nebude posobit dostatocne dlho na to, aby teleso 'stocila'.

Zverejnené

lebo ide moc rychlo, a gravitacna sila nebude posobit dostatocne dlho na to, aby teleso 'stocila'.

Ale gravitácia v prípade dráhy E predsa teleso stočí do krivky a pôsosobí na teleso ďaleko pred aj po zakrivení dráhy, to znamená časovo dosť dlho na to aby stočila teleso po dráhe C,D.

O čo potom ide?

Zverejnené

Ano, stoci ho, ale to je asi tak vsetko co stihne za tu dobu, co je teleso v jej posobeni, zakrivovanie prestane v tom momente, ako strati gravitacia na teleso ucinok. Telesea A-D maju mensiu rychlost pri vystreleni, takze gravitacia ma viac casu na ovplyvnovanie telsa

Zverejnené

Telesea A-D maju mensiu rychlost pri vystreleni, takze gravitacia ma viac casu na ovplyvnovanie telsa

Ja si dovolím tvrdiť, že časový silový účinok z hľadiska zakrivenia dráhy je dlhší v prípade "E" ako v prípadoch A,B.

Zverejnené

Tvrdit si mozes dovolit vsetko, pravda to ale nieje. Casovy silovy ucinok je zas tvoj kontrukt, ktory fyzika nepozna.

Zverejnené

takze gravitacia ma viac casu na ovplyvnovanie telsa

Už pochybujem o tom, či má cenu reagovať na tvoj výrok.

Ak ja budem tvrdiť, že ide o časový silový účinok, tak budeš tvrdiť, že fyzika takýto kontrukt nepozná, pritom je to jedno a to isté.

Samozrejme že ide aj o čas pri pôsobení gravitačnej sily na teleso, to sa deje aj keď je teleso položené na povrchu (Fg.t, 10N* 10 sek.) Má to akurát ten význam, že 1kg teleso pôsobí tiažovou silou 10N po dobu 10 sekúnd.

Ale ešte som nepočul od teba názor pri experimente rakety s bočným motorom, ktorý:

1. Raketa je v pokoji a následne bočný motor zrýchli raketu.

2. Raketa má rovnomerný priamočiary pohyb a bočný motor zakrivý pohyb rakety po kružnici.

Bude veľkosť sily medzi motorom a telesom rakety v 1. aj 2. príklade zhodný?

A votom to je, a platí to aj v prípade gravitačného silového pôsobenia, dráhy A,B,C,D,E.

Zverejnené

Nepíšeš to s veľkým presvedčením :odpadnem:

Ja tvrdím, že nebude rovnaká, v 2. príklade bude väčšia, čo dokazuje prítomnosť rovnakej opačne orientovanej sily, čo je dôvodom rovnomerného pohybu po kružnici, elipse.

Zverejnené

ako som povedal, tvrdit mozes hocico, ale zas, raz, nemas pravdu bukyno. Ziadna rovnaka opacna orientovana sila tam nebude...to by bol kvalitny fet :odpadnem:

Zverejnené

Ako to moze napisat s vacsim presvedcenim?

S presvedčením, ktoré som už zažil mnohokrát a to, že :odpadnem:

Zverejnené

Ziadna rovnaka opacna orientovana sila tam nebude...to by bol kvalitny fet :hmmm:

Alebo kvalitný fet, je súčasná fyzika :odpadnem:
Zverejnené

buky, to nie je sucasna ale pomerne stara fyzika.

A ako som uz povedal, aj stredoskolak na jej zaklade dokaze spocitat ako sa bude pohybovat zem okolo slnka a ako treba zapinat motory aby si trafil kometu. Je presna a uzitocna. To ze ty jej nechapes, je sice zabavne ale s fyzikou to nesuvisi.

A az dokazes popisat polohu, tak sa mozeme bavit o rychlosti. Dovtedy ziadny z pojmov fyziky nie je pre teba.

Zverejnené

Este ze je tu buky a Jaray, aby ju zachranili!

Ná šak funguje všetko ako má. Akurát matematický výklad nesedí z realitou. Potom to ale vedie k takým obludnostiam ako je napr. zákon zachovania energie, alebo OTR.

Trochu poézie:

Tamtamy už z diaľky hlásajú, že nobelove ceny čakajú a len buky dobre vie, že perpetum zostrojiť možné je. :odpadnem:

Zverejnené

Ale matematicky model sedi s realitou, pretoze to co podla neho spocitame sa sprava presne tak ako predpokladame. Ty mu ale nerozumies, nechces sa vzdelavat, to ale nieje chyba fyziky.

Tvoj model na druhu stranu musis v kazdom novom priklade doplnat o nove buky-sily a nove terminy, aby to ako tak odpovedalo. Tvoj model nieje vobec vseobecny, ale kazdy priklad musi riesit samostatne.

Zverejnené

darkman,

vlastné presvedcenie je prirodzený opiát, kedy človek, ktorý nadobudol presvedcenie aj ked je zle, nechce pocuvat argumenty druhých je v ciernom tunely a neprima konfrontáciu so svojím presvedčením. Presne rovnaký príklad je Jaray kde do zašlo do chorobného opiátu.

Ludia s nizkym IQ nemajú sebareflexiu, myslia si, že svet sa riadi podla ich hodiniek, veria úplným blbostiam a nedokazes ich presvedcit o opaku. Je to preto lebo nevedia sa pozriet konstruktivne na svoje myslienky, nevedia ich formulovat a nemaju logiku. Ale ich presvedcenie je natolko silny, že budu povazovat vsetkých za hlupákov. To je choroba.

• Pridať bod 1
Zverejnené

vyklad sedi s realitou a to ze ty tomu nechapes na tom nic nezmeni.

Obludnosti? Zakon zachovania energie? OTR? som zvedavy co k tomu povies.

Vsetky dokazy (matematicke aj experimentalne) su zle, vsetci nas oblbuju len ty si ich prekukol?

Veris vobec tomu ze existuju atomy ci aj to je obludnost?

Zverejnené

Tvoj model na druhu stranu musis v kazdom novom priklade doplnat o nove buky-sily a nove terminy, aby to ako tak odpovedalo. Tvoj model nieje vobec vseobecny, ale kazdy priklad musi riesit samostatne.

Keby len to, buky nie je schopny ziaden priklad predpovedat. Nic mu nesedi s nicim :odpadnem:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov