buky Zverejnené 16. Máj, 2018 Autor Zverejnené 16. Máj, 2018 Zotrvačná hmotnosť existuje aj v stave pokoja. Ano, a preto nemôže ísť o dve sily, ktoré sa skladajú a rovnajú nule.Naruš silovú rovnováhu v zrýchľujúcej rakete, aby sme si ujasnili, kto trepe nelogické sprostosti.
robo68 Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Tých síl môže byť aj viac, nemusia byť len dve. Vo fyzike sa v silovej rovnováhe uvažuje len so silami a nie je závislá od hmotnosti. Čo považuješ ty za silovú rovnováhu a prečo to nazývaš pojmom, ktorý znamená niečo iné? Naozaj si myslíš, že sa niekto bude prispôsobovať tvojim nejasným definíciám pojmov, ktoré fyzika definuje úplne inak?Chytím klávesnicu do rúk a zodvihnem ju. Klávesnica je v (zrýchlenom) pohybe, teda silová rovnováha v zmysle fyziky je narušená. Ak sa klávesnica nepohne, tak silová rovnováha (znovu v zmysle fyzikálnom) nebola narušená.
buky Zverejnené 16. Máj, 2018 Autor Zverejnené 16. Máj, 2018 Chytím klávesnicu do rúk a zodvihnem ju. Klávesnica je v (zrýchlenom) pohybe, teda silová rovnováha v zmysle fyziky je narušená. Ak sa klávesnica nepohne, tak silová rovnováha (znovu v zmysle fyzikálnom) nebola narušená.Ak ju dvíhaš tak zrýchľuje a keď ju pustíš, tak nepokračuje v rovnomernom priamočiarom pohybe, ale začne zrýchľovať späť na stôl. Inak povedané, nie je tu možnosť rovnomerného priamočiareho pohybu, ak prestanem naň pôsobiť vonkajšou silou. Na rozdiel od dvoch rakiet, že ano.
robo68 Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Takže zas nehovoríš o fyzike. Zmena pohybového stavu je vo fyzike jediným dôsledkom narušenia silovej rovnováhy. A tú zodvihnutím klávesnice dosiahnem - kým je klávesnica v zrýchlenom pohybe, nenachádza sa v silovej rovnováhe. Ak by klávesnica pokračovala rovnomerným priamočiarym pohybom, znovu by sa nachádzala v silovej rovnováhe až do ďalšej zmeny pohybového stavu. Takže buď používaj fyzikálne pojmy tak, ako sú zadefinované, alebo ich názvy nepoužívaj v bukyfyzike.
buky Zverejnené 16. Máj, 2018 Autor Zverejnené 16. Máj, 2018 Ak by klávesnica pokračovala rovnomerným priamočiarym pohybom, znovu by sa nachádzala v silovej rovnováhe až do ďalšej zmeny pohybového stavu.Ano, prečo ale táto možnosť na povrchu alebo v zrýchľujúcej rakete nie je možná ?
robo68 Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Už som chcel odoslať odpoveď, ale radšej si počkám. :)
buky Zverejnené 16. Máj, 2018 Autor Zverejnené 16. Máj, 2018 Ak by tu tá možnosť v smere výsledných nulových síl bola, tak by šlo o silovú rovnováhu. Nakoľko sa však prejavuje zotrvačná hmotnosť, tak tá možnosť tu nie je, však áno :)
tyso Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 buky a poznas taky vynalez co sa vola diera? co taka diera cez zem? ta rusi zotrvacnu hmotnost?
robo68 Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Možno som na to prišiel. Zdá sa mi, že buky si pletie silovú rovnováhu s rovnovážnou polohou, abo si ich pletie naozaj?
tyso Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 ak dokazes prelozit co si buky mysli, tak si dobry. Ja som to uz davno vzdal :) NIc neda zmyselale pokus : Ak teleso pada volnym tak rastie odpor vzduchu s druhou mocninou rychlosti. Pre kazdy tvar telesa tak existuje terminalna rychlost ked sa odpor vzduchu vyrovna gravitacnej sile a teleso sa potom pohybuje stalou rychlostou k zemi. Buky : Je v silovej rovnovahe alebo nie ?
robo68 Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Veď to. Keď veci chápe inak, ako sú zadefinované a od nás očakáva, že budeme ich rovnako zle chápať, tak je to naozaj lepšie skončiť. Ako s Cudzišom. Ten je už tak mimo, že kľudne by mohol písať aj o lesných vílach a nikto by si to ani nevšimol.
buky Zverejnené 16. Máj, 2018 Autor Zverejnené 16. Máj, 2018 Tak triviálna záležitosť pokojového stavu a zadefinované bludy. K tomu gravitácia a zadefinované bludy na druhú.tyso ani nevie robiť rozdiel medzi silovou rovnováhou a prácou.
robo68 Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Tyso vie, čo dokazuje už roky trpezlivým a hlavne konzistentným vysvetľovaním a debatami o fyzike. Otázkou je, či rozumieš aj ty. Rozumel si aspoň ty tomu, čo si napísal? Lebo okrem teba na to nemá mandát nikto iný.
buky Zverejnené 16. Máj, 2018 Autor Zverejnené 16. Máj, 2018 Koná sa práca pri prelete telesa atmosférou ? ANO - NIE
tyso Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 A ako to suvisi ? Co ma spolocne silova rovnovaha s pracou ? Ci si prave zistil ze si zase trepal a tak menis temu ? Tak najprv odpovedz ci je teleso pri terminalnej rychlosti v silovej rovnovahe alebo nie, nech aspon vieme ci tusis co pod tym oznacuje fyzika.
buky Zverejnené 16. Máj, 2018 Autor Zverejnené 16. Máj, 2018 Koná sa práca pri terminálnej rýchlosti alebo nie. Aby sme si ujasnili, kto začal meniť tému.
robo68 Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Buky, témou je silová rovnováha a tvoje tvrdenie, že ju nie je možné narušiť. Napísal som, že je možné, že si pletieš pojmy silová rovnováha a rovnovážna poloha. A zrazu si začal o práci. Takže kto zmenil tému?
buky Zverejnené 16. Máj, 2018 Autor Zverejnené 16. Máj, 2018 Koná sa práca pri terminálnej rýchlosti alebo nie. Aby sme si ujasnili, kto začal meniť tému.Ja tvrdím, že sa koná práca. Čo to má spoločné zo silovou rovnováhou ?
tyso Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 este nevies co je sila a uz sa chces bavit o praci? nem, nem soha
robo68 Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Buky, si schopný dokončiť začatú tému? Či vždy, keď ti dokážeme, že si pletieš pojmy, ty radšej zmeníš tému?
buky Zverejnené 26. November, 2018 Autor Zverejnené 26. November, 2018 Aby som to dokončil.Podľa mňa je nelogické uvažovať o pokojovom stave na povrchu, ako z dôvodu dvoch rovnakých opačne orientovaných síl kde ich súčet = 0, aj napriek tomu, že akcelerometer ukazuje nenulové zrýchlenie.
tyso Zverejnené 26. November, 2018 Zverejnené 26. November, 2018 no skus logicky ukazat ze je tp nelogicke,
buky Zverejnené 26. November, 2018 Autor Zverejnené 26. November, 2018 Ak by išlo o dve rovnaké opačne orientovanésily, kde výsledná sila = 0, tak akcelerometer by mal uklazovať nulevé zrýchlenie. Ak však ukazuje nenulové zrýchlenie, tak sa dostávam do sporu s 1.NZ.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz