Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

hehe, nie ,   mimo bukyprincipy, ale tie nikoho netrapia.   Nehovoris o fyzikem, kedze nevies co je zrychlenie vo fyzike, nevies co je poloha,   ako by sa sa mohol teda  vyjadrovat k comukolvek vo fyzike.    Nemozes a nerobis to,  ak mas predstavu ze ano, tak je to blud.

Zverejnené

tak sa pobavme, ake ze to fyzikalne principy buky citujes ? :)

Zverejnené

2.   Dalej sa uplatnuje bezny 2 NZ,   minca ma rychlost a pokial je dotyku s platnou tak na nu posobi trecia sila, ktora je  na zaciatku kolma na rychlost,

Nuž, tu ju máš.

Ak sa teda bežne uplatňuje 2.NZ a dostredivotrecia sila pôsobí kolmo na smer rýchlosti mince, tak by mala zrýchľovať k stredu otáčania, čiže dostredivo.

Nič sa ale také nedeje. To znamená, že nejde o žiadnu dostredivotreciu silu, ktorá by mohla niečo zrýchľovať.

Zverejnené

aha, cize podla teba existuje princip ze ked mas zrychlenie v jednom smere, tak sa musis v tom smere aj pohybovat ?  :),   to je ale bukyprincip, nie fyzikalny princip.  V prirode je to tak ze ked napriklad vystrelis gulku z pusky, tak mas jedine gravitacne zrychlenie ale gulka celkom viditelne ide hore.    Zjavne tvoj princip nema nic spolocne s prirodou a tak je to bukyprincip, a tie ako vieme su v rozpore zo vsetkym.

Zverejnené

Haha, kľučkujeme ako zajko ?

Treciodostredivá sila má svoju veľkosť aj smer. Ak teda pôsobí kolmo na smer rýchlosti mince, tak sa uplatňuje 2.NZ a minca by mala dostredivo zrýchľovať.

Šak iba reagujem na platnosť 2.NZ, že ak na teleso pôsobí sila, tak ide o zrýchlený pohyb. V našom prípade o dostredivo zrýchlený.

Zverejnené

ved aj zrychluje, len ty nevies co je to zrychlenie. A bojis sa povedat co je to, pretoze by si to musel priznat.

Zverejnené

Minca na rotujúcom disku dostredivo zrýchľuje ? Šak ukáž po akej dráhe zrýchľuje, či Dostredivej alebo Odstredivej.

Ty máš v gaťoch a bojíš sa priznať, že dostredivotrecia sila je praobyčajná ješitná blbosť

Zverejnené

hehe,   ved ti to ukazali, zrychlenie je druha derivacia polohy podla casu a draha je funkcia polohy v case,     vsetky pokusy ti ukazat co to je zlyhali,      ostanes teda buky,   neda sa s tym nic robit.  Detom v skolke sa to da vysvetlit, tebe nie. 

A priznavam ze tebe nedokazem nic vysvetlit,    a aj ked to neviem exaktne dokazat tak mam hypotezu ze to nedokaze nik.   

Zverejnené

2.   Dalej sa uplatnuje bezny 2 NZ,   minca ma rychlost a pokial je dotyku s platnou tak na nu posobi trecia sila, ktora je  na zaciatku kolma na rychlost,

Páni učtelia, mám otázku : Dostredivotrecia sila pôsobí na mincu silou v Dostredivom smere. Prečo minca nezrýchľuje k stredu otáčania, resp. v dostredivom smere, keď sa uplatňuje 2. NZ ?

(vektorové harašenie si strčte ......viete kam, to nemá s fyzikálnym princípom nič spoločné )

Zverejnené

ved zrychluje a okrem jedincov postihhnutych dysfyzikaliou to vidia vsetci.    

A kedze nevies co je zrychlenie tak ako vies  ze nezrychluje ? :)

To ti zjavil Boh v spanku ci ako ?  

Zverejnené

ved zrychluje

Jedine človek postihnutý ješitnosťou, môže donekonečna opakovať "zrýchlenie "

Prečo ješitný chorý jedinec nedokáže napísať, "dostredivé" ?

Zverejnené

Buky, máš aj nejaké argumenty okrem svojich dojmov a nadávania? Prečo ti tvoja ješitnosť nedovolí priznať si, že nerozumieš fyzike základnej školy? Prečo tvoja bukyfyzika nedokáže predpovedať výsledok žiadneho experimentu?

Zverejnené

Páni učtelia, mám otázku : Dostredivotrecia sila pôsobí na mincu silou v Dostredivom smere. Prečo minca nezrýchľuje k stredu otáčania, resp. v dostredivom smere, keď sa uplatňuje 2. NZ ?

robo68, vieš čo je dostredivý smer ? Alebo nechceš vedieť a bojíš sa priznať chybu ?

Je choré, ak niekto považuje trenie za silu.

(pre mňa nie je problém si priznať chybu, ale to čo tu trepete o dostredivotrecej sile je už moc aj na vola)

Zverejnené

Dostredivý smer má už vo svojom pomenovaní schovaný smer. Veď ti to tyso už vysvetľoval. Ale chápem, ty si to chceš prečítať aj odo mňa. :) Lenže načo je tebe takáto informácia, keď nevieš, čo je zrýchlenie a už vôbec netušíš, čo je smer zrýchlenia.

Trenie je jav, ktorý sa kvalitatívne popísuje pomocou trecej sily. Alebo popieraš, že na prekonanie trenia potrebuješ silu?

Zverejnené

Ni vidíš aké je to jednoduché a v dostredivom smere by malo dochádzať k zrýchlenému pohybu mince v dôsleku dosredivej krepáňsile.

Ukáž mi na videu zrýchlenie mince alebo akýkoľvek pohyb v dostredivom smere a debata je ukončená.

Myslíš prekonanie pokojovej dostredivotrecej sily, silou dostredivo zrýchľujúcou ? = výplod chorej mysle.

Zverejnené

buky a v odstredivom smere vidis zrychlenie tej mince? debata rychlo skonci ked odpovies

Zverejnené

Hurá hurá hurá, robopol konečne trafil klinec po hlavičke.

Jednoznačne ide o pohyb v Odstredivom smere a nakoľko sa minca pohybuje po krivočiarej dráhe disku, tak ide o zrýchlený pohyb.

Zverejnené

No fajn a keby sla ta minca po tom disku po priamke? miesto tej krivky by to bola primaka, tak  by tiez zrychlovala odstredivo. A dokonca este vacsim odstredivym zrychlenim. A to je to klucove. 

Zverejnené

Myslíš prekonanie pokojovej dostredivotrecej sily, silou dostredivo zrýchľujúcou ? = výplod chorej mysle.

Nie, myslím tým prekonanie trenia. Vo všeobecnosti. I keď ty vo všeobecnosti nedokážeš myslieť. Ale aj tak som zvedavý na odpoveď.

Zverejnené

buky, hehe   dostredive zrychlenie je vtedy, ked sa mince hybe s kotucom,  ked sa minca pohybuje po kotuci, tak je to zrychlenie bez privlastku, kedze obecne nesmeruje do stredu :)

na rozdiel od teba pouzivam slova tak aby to davalo pokial mozno co najpresnejsi zmysel, ale chapem ze pri tebe je to jedno. Ty si schopny napisat o tom ako draha vytvori hybnost a nezjezia sa ti vlasy ako mne,   a je mi jasne ze moju snahu o presne vyjadrovanie nemas ako ocenit :)

Zverejnené

Buky

Mam este pre teba taku otazku. ty nevies ratat rovnice, matematike a vektorom nerozumies. pricom vektor je matematicko geometricky pojem. A zaujimave je to ze neprotestujes, ze nevyratame drahu, ci iny priklad s matematikou s pouzitim vektorov. vektor je pomocka ako to elegatne ratat. 

Takze ked to zhrniem fyzika je model (ktoremu ty nerozumies) a ten model je postaveny na matematike (ktorej nerozumies). Takze nerozumies ani jednemu a ides tvrdit ze fyzikalny princip je zly. Zaroven vsak nepopieras ze to vieme spravne vyratat co sa stane. 

V podstate ty si odporujes sam sebe, vieme vyratat na nespravnych fyzikalnych zakonitostiach "ako to ty nazyvas".

Zverejnené

Robopol, buky sa niekde vyjadril v tom zmysle, že nechápe, ako môžu fyzikálne rovnice dávať správne výsledky, keď nie sú v súlade s fyzikálnym princípom. Proste buky.

Zverejnené

dostredive zrychlenie je vtedy, ked sa mince hybe s kotucom,  ked sa minca pohybuje po kotuci, tak je to zrychlenie bez privlastku, kedze obecne nesmeruje do stredu

na rozdiel od teba pouzivam slova tak aby to davalo pokial mozno co najpresnejsi zmysel,

To sú ale táraniny bez štipky logiky.

Ak si dobre pozrieš video, posledná minca, ktorá opúšťa disk najďalej odletí, to znamená, že nadobudne najväčšie zrýchlenie a výsledkom je najväčšia získaná hybnosť pri opustení disku. A už nehovoriac o tom, že zrýchlenie sa koná v Odstredivom smere.

Podám otázku : Prečo je to tak ? Buď si chcete za každú cenu dokazovať pravdu, alebo nedokážete použiť slobodné myslenie v súlade s prírodou - čomu neverím.

Zverejnené

(Oznam: Moja práca mi nedovoľuje reagovať v popoludňajších hodinách. Reakcie možno večer alebo až zajtra.)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov