robopol Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 tyso,buky sa tu hra do slova a do pismena. je vidiet, ze on dobre vie ze ked ide o trivialne veci tak neraci reagovat, lebo by bol usvedceny. A tak si vybera zlozitejsie veci aby mal nejaku zadrapku o ktorej si mysli ze sa v nej fyzika myli. On proste obhajuje svoj povodny nazor ze fyzika sa myli, musi sa lebo buky sa myli kazdy den a nemoze uniest ze fyzika predpoveda spravne. A kedze jeho myslenie, neznalost pojmov je v ubohom stave, to nehovorim ani o predstavivosti, tak plus ta neustupcivost tvrdohlavost je vrazdena kombinacia.
buky Zverejnené 6. November, 2013 Autor Zverejnené 6. November, 2013 Ak niekto spochybňuje hybnosť telesa pri pohybe po kružnici, nech sa postaví do do dráhy sedačky kolotoča. Pán učiteľ, aký bude mať smer dotyčnica mince na rotujúcom disku, ak na ňu prestane pôsobiť dostredivotrecia sila ?
robopol Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Tu je ukazka:- pojem hybnost si vybral, lebo sily nepochopil, nevie o tom ze ani hybnost nechape a citi sa istejsi :)- oslovenie ucitel znaci ze ma potrebu sa hadat, lebo ucitelia ho nic nenaucili a ma potrebu im dokazat ze sa mylia- dostredivu silu neuznava aj ked vie ze existuje, ale nema drahu ktoru by na vlastne oci videl, lebo je stale rovnako vzdialena. to mu staci na to aby vyhlasil za neexistujucu dostredivu sili, co nic nezrychluje a nema drahu.- a zdanlivo si teraz mysli, ze ked nebude sila posobit tak teleso nepojde po priamke ked opusti disk. Preco si to mysli nebude az taka zahada, proste ked to bola krivka na disku nemoze to byt potom priamka, proste len zvast s nepochopenim aka priamka to ma byt kolma na disk (to ho zvadza)
tyso Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 nikto nespochybnuje hybnost, ta je klasicky m.v, kde v je vektor rychlosti, kedze nerozumies slovu vektor tak nemozes vediet ani co je hybnost a tak pouzivas slovo ktoremu nerozumies. A kedze nerozumies slovu dotycnica, tak nevies ani to ze kazdy bod na rotujucom disku ma rychlost v smere dotycnice, a tak nechapes ze otazka na smer dotycnice znamena nezmysel, rovnako nechapes ze ked sa minca zacne pohybovat tak je to v smere dotycnice v bode kde zacala svoj pohyb a ze tento pohyb je zakriveny, a ze ked prestane posobit sila, tak pokracuje s vektorom rychlosti ako mala v tomto okamziku.Tvoje otazky tak len ukazuju ze sa nemas ako rozumne spytat, kedze nicomu nerozumies. A pochybujem aj to ze mas nejaku predstavu, nemas ju ako vytvorit. Musel by si si priznat ze si hlupak a ze za cely zivot si sa nic nenaucil, potom by sa sa mozno prestal branit uceniu. Si ako alkoholik, co vsetkym tvrdi ze problem maju vsetci v okoli, len on nie. Keby existoval kruzok anonymnych paranoikov, tak by si sa mal prihlasit a zacat tym ze si priznas verejne ze si hlupak a ides to zmenit
buky Zverejnené 6. November, 2013 Autor Zverejnené 6. November, 2013 Pán učiteľ, na disku je pohyb mince krivočiary z dôvodu, že na ňu pôsobí dostredivotrecia sila. Ak prestane na mincu pôsobiť dostredivotrecia sila, aký bude smer rovnomerného priamočiareho pohybu mince ? A aby som nezabudol, kde sa nachádza na rotujúcom disku zrýchlenie v dostredivom smere ?
robopol Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 ze on trpi podobnou chorobou co jaray:) vykazuje presne tie iste parametre aj slovnik sa mu meni, aj reakcie zacinaju byt podobne, dookola otravuje ako ten jaray a odpovede ma vyssie. Asi prestal aj citat co mu kto pise. A mne ste sa smiali, ze bukovan je na tom lepsie, ked som to 2 roky tvrdil, ze on je na tom este horsie ako jaray.
buky Zverejnené 6. November, 2013 Autor Zverejnené 6. November, 2013 Pán učiteľ, na disku je pohyb mince krivočiary z dôvodu, že na ňu pôsobí dostredivotrecia sila. Ak prestane na mincu pôsobiť dostredivotrecia sila, aký bude smer rovnomerného priamočiareho pohybu mince ? A aby som nezabudol, kde sa nachádza na rotujúcom disku zrýchlenie v dostredivom smere ? No robopolko, skús niečo kecnúť aj k téme.
robo68 Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Ty si požičal svoj nick Járayovi? Tá veta je pre neho úplne typická. Ani on by si nevšimol, že posledných 9 strán je ku téme, ktorú zjavne nemá šancu pochopiť ani jeden z vás..
tyso Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 hehe, nas truhlik buky,tvoje otazky su prejavom chorej mysle, prva o smere mince je prejavom toho ze si nepochopil ani n z toho co piseme, fyzikalne musis zratat drahu minci na kotuci, co je funkcia rychlosti kotuca, pociatocnej vzdialenosti mince, statickeho a dynamickeho koeficientu trenia a velkosti kotuca, ked ju zratas tak smer bude dotycnica k drahe mince na okraji kotuca, ak bude minca na okraji kotuca tak to bude dotycnica, ak bude niekde inde, tak bude smer s kladnou odchylkou od dotycnice. A koli tebe to ratat nejdem, kedze ziadny vypocet nezmeni tvoju hlavu a druha otazka je typu kolko stoji korunova znamka, no skus poriadne precitat slovo DO STREDIVA, vidis ze tam je urceny smer ? Ak, nie tak citaj este raz
perdy Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Tak sa obavam, ze onedlho zacnu lietat kamene na okna ustavneho sudu :) Robopol gratulujem k obdivuhodnej predvidavosti spred dvoch rokov, tyso drukujem povznesenemu lezernemu polozaujmu a robo68 zelam skore vytriezvenie z predstavy, ze 300 rokov starej fyzike dokaze dnes porozumiet kazdy, kto absolvoval zakladnu skolu. Zaujimalo by ma, kto dalsi podlahne a bude sa snazit o nemozne.
robo68 Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Som si istý tým, že buky nikdy nič nepochopí. A myslím, že už nikto nepodľahne pokušeniu mu niečo vysvetľovať. :)
robopol Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Kym kohut tri krat zakikirika zradis svoj slub robo:-)
robo68 Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Nič som nesľuboval. :) Vypadlo mi jedno slovo, správne je to takto: A myslím, že už nikto ďalší nepodľahne pokušeniu mu niečo vysvetľovať. Inak, ja si tú fyziku skôr opakujem pre seba. Poznám bukyho históriu aj na iných fórach a viem, že nič nevie. :)
robopol Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Ja skor narazam ze ty sam este podlahnes bukymu vysvetlovat:-)
robo68 Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 A tak som to aj pochopil. :) Bol by z teba dobrý psychológ, vymenoval si dôvody bukyho jednania a správne si odhadol aj to, že neodolám ďalšiemu vysvetľovaniu záhad fyziky základnej školy. Zrejme som tiež postihnutý. :)
buky Zverejnené 6. November, 2013 Autor Zverejnené 6. November, 2013 Aby sa mi lepšie zaspávalo :) Naspochybňujem, že matematika si dokáže poradiť s pohybom mincí po rotujúcom disku, Pokiaľ ale ide o popis fyzikálneho princípu, voľne zamieňali trenie zo silou bez rešpektu k prírode a tak dokazovali princíp ekvivalencie, tak to je praobyčajná ješitná drzosť. Ak teda považujete trenie za silu, tak potom vysvetlite, že ak rotuje minca spolu s diskom (našmýka sa ) a na mincu pôsobí kolmo dostredivotrecia sila a uplatňuje sa podľa tysa 2.NZ, ako je možné, že minca nezrýchľuje ku stredu, resp. Dostredivo ? :krava:
robo68 Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Fyzikálnemu princípu nerozumieš a princíp ekvivalencie je o niečom inom. Járay ti to nevysvetlil? A hlavne nemeň tému, keď si ešte nepochopil kruhový pohyb. Kým minca rotuje spolu s diskom, tak na ňu pôsobí dostredivá sila, v tomto prípade v podobe pokojovej trecej sily. A dostredivá sila vyvoláva dostredivé zrýchlenie, atď. Pretože vo všeobecnosti platí, že dostredivá sila pôsobí na všetky telesá, ktoré sa pohybujú po kruhovej dráhe. Keby nepôsobila, pohybovali by sa priamočiaro. Ale toto nikdy nepochopíš, zbytočne ti to vysvetľujeme stále dookola a napriek miliónom potvrdených meraní dostredivej sily. Kohút ešte nekikiríkal, takže robopol mal pravdu. :)
buky Zverejnené 6. November, 2013 Autor Zverejnené 6. November, 2013 Kým minca rotuje spolu s diskom, tak na ňu pôsobí dostredivá sila, v tomto prípade v podobe pokojovej trecej sily. A dostredivá sila vyvoláva dostredivé zrýchlenie, atď. Ako keď otvorím dekel na latríne :)Ak teda dostredivopokojová sila vyvoláva dostredivé zrýchlenie, prečo nezrýchľuje mincu k stredu otáčania ? No skús niečo zakikiríkať, atď.
robo68 Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Ak chceš kikiríkať, tak si poslúž. Na psychiatra to určite zapôsobí. Skončíš ako tvoj vzor. Ale napriek tomu som zvedavý na tvoju matematiku, ktorá je v zhode s fyzikálnym princípom. Daj niečo, mám rád vtipy. A predpokladám, že všetky tvoje tvrdenia a výpočty máš potvrdené meraním. Lebo ak majú inžinieri, architekti, technici používať "pravé teórie v súlade s prírodou", tak musia byť schopné predpovedať výsledok merania a meranie musí tú predpoveď potvrdiť. Inak sú to iba rozprávky a tie sa nedajú použiť.
buky Zverejnené 6. November, 2013 Autor Zverejnené 6. November, 2013 Takže tu máme dve dostredivé sily : 1. Dostredivo pokojovú.2. Dostredivo zrýchľujúcu. 1 + 2 = :crazy:
robo68 Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Tvoja neschopnosť chápať písaný text je, zdá sa, nekonečná. Spájaš dokopy slová, ktorým nerozumieš. A tak tvoje otázky nemajú žiadny zmysel. Dostredivá sila je len jedna. A svoj pôvod má v pokojovej trecej sile, ktorá drží mincu voči disku v pokoji. A nezabudni sa spýtať, ako je možné, že minca je v pokoji, keď sa otáča spolu s diskom. Alebo nejaký iný nezmysel, lebo nerozumieš písanému textu. Už vieš, čo je dotyčnica?
buky Zverejnené 6. November, 2013 Autor Zverejnené 6. November, 2013 Dostredivá sila je len jedna. A svoj pôvod má v pokojovej trecej sile, ktorá drží mincu voči disku v pokoji.Ukážková fyzikálna hnojarina. Ak by na mincu pôsobila dostredivá SILA, tak by išlo o zrýchlený pohyb 2.NZ.
robo68 Zverejnené 6. November, 2013 Zverejnené 6. November, 2013 Zabudni na fyziku. Venuj sa radšej záhradke. Buď sa tváriš, že si ešte nepočul o dostredivom zrýchlení, ktoré si tu mal aj nakreslené, alebo neuveriteľne rýchlo zabúdaš.
tyso Zverejnené 7. November, 2013 Zverejnené 7. November, 2013 sic : "Ak by na mincu pôsobila dostredivá SILA, tak by išlo o zrýchlený pohyb "A kedze ide o zrychleny pohyb, tak je to trivialna pravda a nic zaujimave. Takze zabava je len to ze nas pacient nevie co je to sila, nevie co je zrychlenie, nevie co je zrychleny pohyb ale vie ze to je inak.Na diskusiu o fyzike sice malo, navyse okrem toho ze sa pyta roky na to iste a dostava stale iste odpovede ktorym nechape to uz nie je ani zabavne. Ved jeho majster sem tam dokonca spravi aj nejaky vypocet aj ked zly, a sem tam sa pokusi aj nieco tvrdit aj ked nezmysel. Buky ani tejto zabavy nie je schopny.
buky Zverejnené 7. November, 2013 Autor Zverejnené 7. November, 2013 A kedze ide o zrychleny pohyb, tak je to trivialna pravda a nic zaujimave.Kuš, ide síce o zrýchlený pohyb mince, ale v opačnom smere ako pôsobí dostredivopokojová sila, čiže v Odstredivom smere. Nič nové, matematika mimo fyzikálny princíp.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz