Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

nic nemozes dokazat kedze nevies co merias.

Práve že nameriam silu ,resp. gravitačné silové pôsobenie (Fg) medzi telesami, planétou a stolom, planétou a jablkom, atď. na rozdiel od tvrdenia prítomnosti dvoch síl, resp. reakčnej sily stola, ako ju chceš dokázať?

Je to jednoduché, aby sa potvrdila pravdivosť 1.NZ , tak musia byť prítomné dve rovnaké sily, ktoré sa navzájom rušia a výsledná sila je 0, čo znamená, že teleso ostáva v pokoji (stôl - jablko) alebo rovnomernom priamočiarom pohybe.

Sú experimenty, kde sú prítomné dve sily, ale to som už nespočetne krát spomínal.

Inak by ma zaujímalo, koľko percent zo 43 000 videní si myslí, že som idiot :)

Zverejnené

Koľko pesimizmu v jednom človeku :mellow:

Inak zaujímavý pohľad cez reakčnú silu pri stavaní tehlového múru. Každá položená tehla je v pokoji z dôvodu rovnakej ale opačne orientovanej sily, koľko tehál toľko reakčných síl :happyroll:

Zverejnené

ja tomu hovorim realizmus :), A ver ze stavbari tie sily vedia zratat, inak im padaju mury. Ale dost, ty si nikdy nechcel vediet ako to je v prirode.

Zverejnené

Ale dost, ty si nikdy nechcel vediet ako to je v prirode.

Práve naopak, neviem či je vôbec možné vždy zosúladiť matematiku s tým, čo sa v prírode naozaj deje.

Napríklad rovnomerný pohyb motorkára ťahajúci 90kg lyžiara, Fp = Fo.

Fp je sila pôsobiaca v smere pohybu

Fo je odporová sila

Vieme že pri rovnomernom pohybe je lano napnuté silou 100 N, pri zrýchlení 500N. a = Fp - Fo / m, a = 500 - 100 / 90, a =

4,4 m.s-2

Cez dve rozdielne veľké opačne orientované sily vypočítam aké bude zrýchlenie, prečo nie.

Ale skutočnosť je taká, že pri pohybe motorkára z lyžiarom dochádza k premene enegie na mechanickú prácu (W). Ak bude energia rovná mechanickej práci, tak pôjde o rovnomerný pohyb E = W

Ak pôjde o zrýchlenie, tak bude platiť E > W.

Ak pôjde o spomalený pohyb, tak bude platiť E < W.

Ide o dva rôzne uhly pohľadu a každý návštevník tohoto vlákna si môže urobiť záver, ktorý je pravdivý.

Zverejnené

hehe, nerozumies ani vzorcom ani matematike. To nie je o pohlade, to je len neznalost.

Jednoducha uloha : vystrelis gulicku pomocou pruziny, ako sabude pohybovat ? Ako prebehne zrazka biliadrovych gul, atd

Zverejnené

To nie je o pohlade, to je len neznalost.

Počkám si aj na druhé vyjadrenia :)

Zverejnené

Tyso ma pravdu.

Nemas znalost ani fyziky, a ani matematickeho aparatu aby si pochopil 300rokov staru fyziku. A kazdym tvojim 'vzorcom' a 'vypoctom' to len potvrdzujes.

Najsmutnejsie je, ze si ani neuvedomujes, aky si hlupy.

Zverejnené

A kazdym tvojim 'vzorcom' a 'vypoctom' to len potvrdzujes.

Ak myslíš vzorec na výpočet zrýchlenia pomocou dvoch rozdielne veľkých síl opačne orientovaných, tak to som sa naučil od fyziky pre 1. ročník gymnázia :)

Tvoja reakcia ma v celku uspokojuje, lebo na nič iné aj s tysom sa nezmôžeš, len na primitívne osočovanie.

Zverejnené

buky, to ja uznavam, cokolvek co sa dalo skusit som uz urobil :) U teba som uz zlomil palicu. nezmozem sa na nic, len to nie je primitivne ani osocovanie, bohuzial je to trpka pravda.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tyso

neskusil si zacat od rovnic:) Buky ma problem uplne trivialne veci riesit, ako mala nasobilka a zakladne rovnice. A to sa potom bez uplnych zakladov neda pochopit :)

Ja sa pridavam nie 99% ale 100% (ak neratame bukyho samotneho)

Zverejnené

robopol, predpokladam ze blaznov je viac, taky jaraj by s nim suhlasil. Otazka znie kolko je blaznov s pristupom na internet, a tak to moze byt aj voac percent :)

Rovnice su inak daleko nad tym co dokaze, buky ma podobne ako jaraj problem pochopit obsah slov a nezvladne zakladnu abstrakciu. U neho slova nemaju staly vyznam, nedokaze nimi vyjadrit myslienku a preto uz nasobilka je problem. Kazde cislo je abstrakcia a tu nezvlada.

Zverejnené

tysoooo .... viac než 100 percent ? to už hádam ani buky neuverí :)

Zverejnené

:), zle napisane.

Buky je mensina, otazka je aka velka. V beznej populacii je ich tak okolo 8 %, ale malokto z nich ma obsesiu z newtonovych zakonov. Kolko je teda ludi ako buky, na druhej strane ale vsetci ako on su na internete a zurivo prispievaju, kedze v ich okoli to zrejme prechadzaju tichym mlcanim. A tak vo virtuialnom priestore ich pocet ako keby narastol. V krcmach som stretaval roznych ludi, plno exotov ale ziadneho podobneho, moj odhad je ze v beznej populacii to bude pod 1 %, ale na internete ich bude viac. A tak mozno len 98 % si mysli ze buky je postihnuty. :)

Zverejnené

98 % od troch paradigmou postihnitých ľudí je pre mňa viac ako pozitívne :) . Tak k veci.

E = W

V čom konkrétne majú autority problém ?

Zverejnené

autority problem nemaju :), kedze nerozumies slovam tak ani ty, a tento stav ostava nemenny ;)

Zverejnené

zabudol som na jaraya, ale ten tu uz nechodi tak je buky v tom sam (tu na fore). A kolko je podobných ako je buky, tak to netusim ale zas tak vela ich nebude, kedze gausova krivka je zvonovita na oboch koncoch:)

Zverejnené

co buky, ziadna zabava ked ti nejdeme robit pozadie pre tvoje exhibicie ? No, budes si musiet najst ine kavky.

Zverejnené

Ja to beriem ako zábavu od začiatku - škola hrou :)

Nejde o mňa ale o všetkých, ktorý toto vlákno sledujú a môžu si urobiť záver a posúdiť či rovnomerný pohyb motorkára ťahajúci lyžiara vyjadrením E = W, je správny, v súlade alebo nie.

Je zjavné, že od teba a podobných sa to nedozviem, čo ma neskutočne motivuje a povzbudzuje do ďalšej činnosti :ahooj:

Zverejnené

nuz vsetci to posudili a odo mna sa naozaj uz nic nedozvies, kedze to nema zmysel.

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

A môžeme pokračovať.

Dve rakety proti sebe pôsobia dvoma rovnakými opačne orientovanými silami, ostávajú v pokoji. Ako je to možné, keď ide o dve sily, kde každá pôsobí na iné teleso ? (3.NZ)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nie a musím? Veď nejde o pohyb po kružnici.

Myslím, že postačujú šípky v zhľadom na smer pôsobenia dvoch opačne orientovaných síl, tak ako je vo fyzike pre 1. ročník gymnázia.

Otázka ja jasne položená, tak sa ukáž.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov