Skočiť na obsah

Čoho by ste sa vedeli zrieknuť v prospech šetrenia?


Tomáš

Odporúčané príspevky

Otazka by mala zniet opacne.  Ako zijete a viete usetrit.

 

Teda - co robite a viete este usetrit.

 

Ja idem na vylety s dedtmi - do ZOO, na lyzovacku, na turistiku,kupat sa. A na tomto nikdy nebudem setrit. Na tomto sa neda. Preco ? Dvovod? Na jedle? Proste toto je zaklad.  To je moj zivot - ak mam mozno stastie ze na to mam -nikdy na tom setrit nebudem. To je moj zivot a na tom setrit nebudem. Zena a moje deti su moj zivot - a na nich setrit nebudem.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. Tak boha, načo lezieš do cukrárne??!

 

2. Toto aj mňa zaujalo, prosím ťa, ty kam vyvolávaš, že máš takéto účty? Ja na mojom osobnom mobile mám spotrebu asi 10€ za 3 mesiace. Mám ten Easy Pecka, tam miniem 50 centov denne za internet a potom už neplatím, takže ak by som ho používal denne, tak za mesiac sa s internetom dostanem do 16€, ak by som žvanil denne, tak podobný účet za hovory a stále je to menej ako ty. Tak sa pýtam znovu: čo ty preboha robíš, že dokážeš minúť viac ako sa to darí mne, aj keby som nešetril?

 

 

3. To je fakt tak potrebné to autorádio, keď žiješ od výplaty do výplaty?

 

 

4. Našiel som ti robotu, pri ktorej nebudeš musieť šetriť. Akú výhovorku si nájdeš tentokrát?

1. Spýtaj sa gemblera načo lezie do herne? Spýtaj sa alkoholika načo lezie do šenku? Spýtaj sa fajčiara prečo nechá stovečku v trafike? Moja odpoveď je taká istá akú by ti dali oni. Je to jediné potešenie čo v tom hnusnom živote ešte mám!

 

2. Skúšal som... Easy pecka ma vyšla drahšie ako tento paušál. Ide o to že základ paušálu je 25€ a kde je nekonečný internet, SMS a volanie do všetkých sietí v celej EU ale 28 sa nazbieralo preto lebo som nevedel že MMS-ky sú mimo toho a ja keď píšem dlhú SMS tak Nokia 5220 je taká že prehodí na MMS automaticky a nikde nieje možnosť prepnúť to naspäť. Jedine ak by som dal simkartu do Nokie 105 ale tam zase nemám net tak by som musel stále vyberať simkarty. A volanie na zákaznícku linku je spoplatnené u O2. Takže tam sa to nazbieralo ale už mám 0,00€ nad rámec napriek tomu že vyvolávam aj 6 hodín denne a SMS-ky píšem skoro vkuse. Tak ja som komunikačne založený typ, neustále mám potrebu komunikovať a telefón je môj jediný normálny kamarát. Tak môj najlepší kamoš je v Anglicku a volávame si 3-4 hodiny v rôznom intervale, kamoška žije v Berlíne a s ňou volávam denne 2-3 hodiny, SMS-ky píšem vkuse, bratovi volávam často že kratšie len hodinové hovory ale viackrát. Potom všelijaké známosti z azetu keď sú ochotné dať číslo volávame si... Som doma zavretý okrem telky a mobilu nemám nič. Easy pecka čo som si tiež myslel že bude dobré som takto spálil 15€ kredit za týždeň! Potom je ten môj kolega sused ktorý len prezváňa a stále chce aby som mu ja volal a potom mi vypráva a vypráva a keď mu poviem že nechcem prevolať celý kredit tak on povie že veď ani on nie. Keby som mal iné podmienky reálnych kamošov, iného suseda a kolegu tak by som mohol robiť ten dôchodcasystém že 6€ mi vydrží 3 mesiace. A dve mobily mám preto lebo uvažoval som že prejdem so svojim číslom na ten paušál ale potom ma napadlo že by sa mi nik nedovolal lebo by som mal vkuse obsadené tak svoje číslo na čo mi volávajú vedúci alebo šoféri musí byť k dispozícii a z druhej karty môžem drkotať...

 

3. To je fakt tak potrebné to autorádio, keď žiješ od výplaty do výplaty? dodám ...ak jazdíš len dvakrát za mesiac 15 minút a aj to len v mesiacoch keď neni bicyklové počasie... Presne tak ale zase toto je jednorázová investícia a netvrdím že nevydržím pri svojich jazdách á la sváteční řidič počúvať len hluk motora ale tak mňa to baví vždy som robil s reprákmi, rádiami, zosilovačmi také veci ma bavia. Cigáni zo susednej dediny mi dali veľký pioneer reprák zadarmo takže nemám k nemu pár ale dobre duní a niečo už nájdem aj na druhú stranu pri kontajneroch, z niečoho vymontujem alebo niekto daruje.

 

4. Na toto by tu bola odpoveď v mojej téme takže v skratke. Bol som na oboch uvedených miestách a vždy ma vyrazili pre nespokojnosť zo strany zamestnávateľa. Takže šiel bych tam milerád keby som to vedel robiť. Som to aj niekde spomínal že 70% fabrík a iných organizácií v okolí Galanty mám pochodených... Takže som rád že mi zháňaš robotu a do Jaguaru som si aj podal, a dopredu vravím že u Volkswagenu a Samsungu + jeho filiálky som pravdepodobne na čiernej listine. Takže ešte som neochutnal Trnavskú automobilku PSA... Ale ak ma vyhodia aj odtialto tak vyskúšam určite. Dosť dlho ma tu tolerujú až sám sa čudujem už som spravil vyše 15 kixov a 20x mi vynadali že si mám vstúpiť do svedomia ale výpoveďou sa mi ešte nikto nevyhrážal... Žeby v tej obci platil socializmus? Zatiaľ je môj rekord 2 roky v tlačiarni a veľmi som si vychutnal že som prvýkrát v živote mal také daňové priznanie že mi len teta z personálneho doniesla tlačivo, podpísal som a to bolo všetko. Nemusel som nič zháňať, vydokladovávať, písať čestné prehlásenia a čojaviemčo ešte... To sa mi lúbilo chcel by som si to zopakovať.

 

Tento odstavec by aj bolo rozumnejšie precitovať do mojej témy aby sme moc neodbáčali... Bavíme sa o šetrení...

 

Otazka by mala zniet opacne.  Ako zijete a viete usetrit.

 

Teda - co robite a viete este usetrit.

 

Ja idem na vylety s dedtmi - do ZOO, na lyzovacku, na turistiku,kupat sa. A na tomto nikdy nebudem setrit. Na tomto sa neda. Preco ? Dvovod? Na jedle? Proste toto je zaklad.  To je moj zivot - ak mam mozno stastie ze na to mam -nikdy na tom setrit nebudem. To je moj zivot a na tom setrit nebudem. Zena a moje deti su moj zivot - a na nich setrit nebudem.

To je pravda na rodine a deťoch nikto nešetrí. To je prirodzený pud. Každý vraví však robím to pre deti, radšej aby mali deti, atď...

 

Takže k téme:

Keby som sa vzdal aj svojej jedinej záluby (tie reprákovania a haraburdy) to by mi ušetrilo tak 5 až 10€ mesačne v priemere. Keby som sa vzdal mobilov tak by to nebola úspora celých 25 čo platím paušál lebo kredit nejaký by som stejne musel mať takže dajme tomu 15€ úspora mesačne. Ja by som tie sumy nenazval ušetrenými lebo za tých 20 mesačne by o to viac kofoly potieklo dole gagorom. Takže ja by som ešte aj zdravšie žil keby som tie peniaze vrazil radšej do elektoniky. Lebo všetko čo nemusím odovzdať ide dole gagorom vo forme sladených limonád... A tu sa dostávame k tomu že neviem šetriť a som vlastne potravinový narkoman.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. Spýtaj sa gemblera načo lezie do herne? Spýtaj sa alkoholika načo lezie do šenku? Spýtaj sa fajčiara prečo nechá stovečku v trafike? Moja odpoveď je taká istá akú by ti dali oni. Je to jediné potešenie čo v tom hnusnom živote ešte mám!

 

Ale prosím ťa, nepreháňaj. To, čo si popísal sú uznané závislosti, gambleri a alkoholici sa posielajú na liečenia, pretože niektorí boli schopní prehrať alebo prepiť celé chalupy, to že ty nevieš odolať tomu, aby si nevliezol do cukrárne, tak na to neexistuje diagnóza. Keby si si peniaze odkladal na nejaký účet a nenosil pri sebe, tak do tej cukrárne proste nejdeš a nefňukal tu, že nevieš odolať tým fajnovým kinderčokoládovým mikulášom. A ak je to jediné tvoje potešenie, tak si to užívaj v rámci svojich možností a nebudeš sa sťažovať, že nemáš 20€ na autobusovú kartu. Ja mám tiež rád čokoládu, ale viem si povedať nie, keď idem okolo obchodu (aj dnes).

 

2. Skúšal som... Easy pecka ma vyšla drahšie ako tento paušál. Ide o to že základ paušálu je 25€ a kde je nekonečný internet, SMS a volanie do všetkých sietí

 

Tak to je v poriadku, ja som paušál nemal ani nepamätám, tak neviem porovnať, v každom prípade.... pokračujem nižšie

 

vyvolávam aj 6 hodín denne a SMS-ky píšem skoro vkuse. Tak ja som komunikačne založený typ, neustále mám potrebu komunikovať a telefón je môj jediný normálny kamarát. Tak môj najlepší kamoš je v Anglicku a volávame si 3-4 hodiny v rôznom intervale, kamoška žije v Berlíne a s ňou volávam denne 2-3 hodiny, SMS-ky píšem vkuse, bratovi volávam často že kratšie len hodinové hovory ale viackrát.

 

Počúvaj ma sem chlape. Ja viem o čom je vyvolávanie a smskovanie, kedysi dávno (a to neboli také možnosti ako internet) som vedel vyrobiť faktúru aj za takmer 10 000 Sk a za rok aj za 60, ale vedel som si to uhradiť (aj keď niekedy s odretými ušami :D), lenže potom som si hlboko vstúpil do svedomia a uvedomil som si, že je to k ničomu.

 

Akože nič v zlom, ale podľa mňa si čistý idiot a nechávaš sa zneužívať. Ak tvoj najlepší kamarát je v Anglicku a kamoška žije v Berlíne, kde bezpochyby zarábajú oveľa lepšie ako ty, tak prečo nevolávajú oni tebe? Na to, že ledva vyžiješ z minimálnej mzdy, vedieš nadštandardný život, keď si môžeš dovoliť vyvolávať kade-tade po Európe.

 

Potom všelijaké známosti z azetu keď sú ochotné dať číslo volávame si...

 

Je to fakt nutné? Nestačí ti písať? Alebo sa neviete dohodnúť, že si zavoláte cez Messenger, Skype alebo Hangout? Možností je veľa, cez internet je to zadarmo, nie ty im radšej vyvolávaš, nech sa baby vykecávajú a ty platíš.

 

Potom je ten môj kolega sused ktorý len prezváňa a stále chce aby som mu ja volal a potom mi vypráva a vypráva a keď mu poviem že nechcem prevolať celý kredit tak on povie že veď ani on nie.

 

No však vravím, že si idiot. Keď nechce ON prevolávať s tebou celý kredit, tak prečo si ochotný TY prevolávať s ním svoj?

 

4. Na toto by tu bola odpoveď v mojej téme takže v skratke. Bol som na oboch uvedených miestách a vždy ma vyrazili pre nespokojnosť zo strany zamestnávateľa. Takže šiel bych tam milerád keby som to vedel robiť.

 

Tak potom nefňukaj, že ti nikde nechcú platiť viac ako minimálnu mzdu, pracuj, zarábaj a míňaj podľa svojich možností. Ty si chudobný nie preto, že iní ti nechcú dopriať (ako tí žgrloši podnikatelia, ako sa zvykneš o nich vyjadrovať), ale preto, lebo nie si schopný urobiť pre seba niečo viac.

 

Keby som sa vzdal mobilov tak by to nebola úspora celých 25 čo platím paušál lebo kredit nejaký by som stejne musel mať takže dajme tomu 15€ úspora mesačne.

 

Využívaj len internet, kde sa dá komunikovať bez obmedzení, vyjde ťa to lacnejšie ako v jednom kuse vyvolávať a esemeskovať do zblbnutia. Na to, že máš 34 rokov, si dostatočne starý cap, aby si za tie roky na to prišiel aj sám.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. Bezpochyby zarábajú oveľa lepšie ako ty, tak prečo nevolávajú oni tebe? Na to, že ledva vyžiješ z minimálnej mzdy, vedieš nadštandardný život, keď si môžeš dovoliť vyvolávať kade-tade po Európe.
 
2. Alebo sa neviete dohodnúť, že si zavoláte cez Messenger, Skype alebo Hangout? 
 
3. No však vravím, že si idiot. Keď nechce ON prevolávať s tebou celý kredit, tak prečo si ochotný TY prevolávať s ním svoj?

 

1.  Hotové Grécko! Napriek tomu že som videl ako dopadne to keď si niekto žije neadekvátne k svojim príjmom ako to bolo aj v Grécku. Chceli napodobňovať krajiny západnej EU a tak aj dopadli. Ak tak nechcem dopadnúť treba spraviť to čo radili aj grékom. Nežiť nadpomery! Nech platia oni presne tak. Asi majú iné priority lebo fakt zarábajú cez tisícku a majú simkarty na kredit...

 

2. To už je v štádiu riešenie v mojej téme takže už som si zadovážil smartfón práve kvôli tomuto lebo na Nokii 5220 sa to nedá. Je to starší typ s java platformou. To už ani nemá support. Takže už to je čiastočne vyriešené. Stačí O2 na kredit lebo najlacnejší net na trhu majú oni 3€ na celý mesiac nekonečný a ešte ten Swan má cez tú 4-ku že gigabajt za euro ale nemáme 4G pokrytie a podmienka je práve to. Aj v 2G sieti ide ale tam už sú iné podmienky že viac eur menej megabajtov. 

 

3. Tak toto by aj mňa zaujímalo. Raz mu to poviem a potom napíšem aká bola jeho odpoveď.

 

Čo sa šetrenia týka tak som prišiel aj o auto (podrobnosti v tomto príspevku) tak neviem či taký vrak má zmysel opravovať a čo by to stálo. Autobus zo smeny ráno nechodí sviatky/nedele tak sú 3 možnosti:

  • Chodiť bicyklom aj v nepriaznivom počasí (mrazy, vetre, dažde, búrky) riziko ochorenia
  • V prípade nepriaznivého počasia ísť taxíkom (túto možnosť som porovnával niekde už)
  • Zostať tam až kým nepôjde prvý spoj čo je niekedy poobede čo mám skoro akoby ďalšiu smenu

Všetky tieto možnosti by ušetrili mnoho peňazí keďže sme v téme o sporení. Iné pripomienky citujte do mojej témy a tam sa o tom budeme baviť ďalej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

že sa nechávaš využívať a neefektívne míňaš peniaze.

Táto časť ma zaujíma. Toto mi ešte napíš aj napriek tomu že si mnohí povedia že by sa len opakovali, neni to tak pozor tých 150€ čo mi zostáva nejde len na jedlo! Z toho si platím telefóny, internety, kupujem oblečenie, kaderníctvo, zubár, zábavu že občas von s kamošmi, do kina, na jarmok, však treba aj žiť aj keď len dvakrát za rok, proste na čokolády ide zlomok toho len. Veď z toho som držal aj auto a okolo toho je mnoho výdavkov a poplatkov a to všetko sa dialo z tých 150€. Takže preto sa pýtam axel rozpíš sa viac ohľadne toho čo som citoval. Idem do toho. Teraz sa nejedná o závislosti na cukre ale o tom že im to normálne poviem jak je. Žiadne využívanie budem rovnaký flegmoš ako oni že si kúpim kredit za desinku a z toho budem 3 mesiace a budem len prezváňať že zavolaj ty ak niečo chceš... Ale oni sú rovnakí tak časom to jednu stranu omrzí...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...  vyvolávam aj 6 hodín denne a SMS-ky píšem skoro vkuse. Tak ja som komunikačne založený typ, neustále mám potrebu komunikovať a telefón je môj jediný normálny kamarát. Tak môj najlepší kamoš je v Anglicku a volávame si 3-4 hodiny v rôznom intervale, kamoška žije v Berlíne a s ňou volávam denne 2-3 hodiny, SMS-ky píšem vkuse, bratovi volávam často že kratšie len hodinové hovory ale viackrát. Potom všelijaké známosti z azetu keď sú ochotné dať číslo volávame si... Som doma zavretý okrem telky a mobilu nemám nič. Easy pecka čo som si tiež myslel že bude dobré som takto spálil 15€ kredit za týždeň! Potom je ten môj kolega sused ktorý len prezváňa a stále chce aby som mu ja volal a potom mi vypráva a vypráva a keď mu poviem že nechcem prevolať celý kredit tak on povie že veď ani on nie. Keby som mal iné podmienky reálnych kamošov, iného suseda a kolegu tak by som mohol robiť ten dôchodcasystém že 6€ mi vydrží 3 mesiace. A dve mobily mám preto lebo uvažoval som že prejdem so svojim číslom na ten paušál ale potom ma napadlo že by sa mi nik nedovolal lebo by som mal vkuse obsadené tak svoje číslo na čo mi volávajú vedúci alebo šoféri musí byť k dispozícii a z druhej karty môžem drkotať...

 

 

No vidíš, ty si v sračkách preto, lebo si natoľko neinteligentný, že sa nechávaš využívať a neefektívne míňaš peniaze.

 

Táto časť ma zaujíma.

...Takže preto sa pýtam axel rozpíš sa viac ohľadne toho čo som citoval. Idem do toho. Teraz sa nejedná o závislosti na cukre ale o tom že im to normálne poviem jak je. Žiadne využívanie budem rovnaký flegmoš ako oni že si kúpim kredit za desinku a z toho budem 3 mesiace a budem len prezváňať že zavolaj ty ak niečo chceš... Ale oni sú rovnakí tak časom to jednu stranu omrzí...

 

Tomáš, veď je to tam už vyššie napísané a rozpísané ...

okrem toho ty sám to píšeš, ako to je a ako to funguje so susedom a ako to funguje s tvojimi kamarátmi.

 

to sa skutočne nemusíš pýtať, tebe samému je to jasné.

takže na to poďme opačne:

 

prosím odpovede:

z tých 6 - 7 hodinových rozhovorov koľko začneš ty  a koľko tvoji kamoši kdesi po Európe?

z tých siahodlhých smskovaní koľko píšeš ty, koľko píše nejaká slečna či ktokoľvek, komu esemeskuješ??

tomu susedovi, ktorý ťa prezváňa, prečo dvíhaš telefón - teda prečo mu zakaždým ako poslušný dobre vychovaný chlapček vždy voláš späť?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Táto časť ma zaujíma. Toto mi ešte napíš aj napriek tomu že si mnohí povedia že by sa len opakovali, neni to tak pozor tých 150€ čo mi zostáva nejde len na jedlo!

 

Ty od každého chceš, aby ti tu všetko rozpisoval ako mentálne retardovanému. Myslel som, že keď si 34 rokov starý cap, že si svojsprávny a vieš čo máš robiť a čo si dovoliť.

 

  • O telefónoch sme sa bavili, nemíňaj kredit na tých, ktorí ho nechcú míňať na teba, to isté sa týka internetu.
  • Neviem čo za oblečenie si kupuješ, ale budiž, to je každého osobná vec, možno chceš zbaliť nejakú buchtu, ale oblečenie nie je všetko. Hlavne v tvojom prípade. Tak si to spočítaj, či sa ti to naozaj vyplatí.
  • Do kaderníctva načo chodíš, nestačí ti klasický holič? Alebo si kúp mašinu na vlasy, raz za mesiac-dva si s ňou pobehaj po prašine a si ostrihaný.
  • Zubár by ti mal stačiť raz za rok. Pravidelne si čisti zuby aj celú tlamu, na základe tvojho aktuálneho úsmevu badám, že s kefkou si ruku často nepodávaš.
  • Na zábavu s kamošmi choď podľa potrieb, nekupuj si drahé drinky, pivo, kofola ti budú stačiť.
  • Do kina s tvojim platom by som chodil raz za rok, ja idem raz za rok, a aj tých 7€ sa mi zdá akosi dosť veľa, keď okolo mňa všetci chrúmu pukance ako keby sa nemohli doma nažrať.

 

Zvládneš to alebo každý bod po bode ti treba ešte viac rozpísať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Táto časť ma zaujíma. ...

. Žiadne využívanie budem rovnaký flegmoš ako oni že si kúpim kredit za desinku a z toho budem 3 mesiace a budem len prezváňať že zavolaj ty ak niečo chceš... Ale oni sú rovnakí tak časom to jednu stranu omrzí...

 

prosím odpovede:

z tých 6 - 7 hodinových rozhovorov koľko začneš ty  a koľko tvoji kamoši kdesi po Európe?

z tých siahodlhých smskovaní koľko píšeš ty, koľko píše nejaká slečna či ktokoľvek, komu esemeskuješ??

tomu susedovi, ktorý ťa prezváňa, prečo dvíhaš telefón - teda prečo mu zakaždým ako poslušný dobre vychovaný chlapček vždy voláš späť?

 

tie odpovede si prosím stále ...

 

a vidíš to aj sám - sused ťa zneužíva, zneužívajú ťa aj kamaráti.

vážne chápem, že si nesmierne komunikatívny a že tie hovory potrebuješ ... ale nie takto.

 

podstatne kratšie, a ke´d ste takí kamaráti, tak systémom "raz volám ja, raz voláš ty"

 

keď to medzi vami kamošmi nefunguje takto, tak to nefunguje nijako, nie sú to ani dobrí kamaráti, a vedome ťa zneužívajú. priznal si im, aký máš malý príjem, a koľko stojí hovor do zahraničia?

a nebehaj zasa z extrému do extrému:  nikto nehovorí, že ich len prezváňaj - hovorím, že volaj raz ty, raz kamoši, a zo  6 - 7 hodín!!!! skráť tie rozhovory na 6 - 7 minút!!!! maximálne.

 

tvojmu susedovi nerobí najmenší problém prezváňať ťa, a ty sa necháš využívať a zneužívať  úplne dobrovoľne.

čo také velice riešite, že ťa musí neustále prezváňať? a ešte aj prizná, že nechce platiť on.

 

chápem aj, že je veľmi ťažké povedať ľuďom NIE.

to nie je pre každého jednoduché, ale vo vlastnom záujme sa to budeš musieš naučiť.

 

nevolať späť, keď sa ohradí, povedať mu, že ty si niečo chcel, tak mi teda zavolaj ... ja od teba nechcem nič, tak prečo by som ti volal?

 

s kamarátmi sa spýtať čo je nové, ale nie vykecávať celé dni. odvádza ti to pozornosť od práce, a lezie do peňazí.

nehnevaj sa, ale tie ušetrené eurá sú presne tie, ktoré pri kvapke sebadisicplíny môžeš strkať do ponožky. a nie že napíšeš, že to prepiješ na colách a preješ na sladkostiach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Do kina s tvojim platom by som chodil raz za rok, ja idem raz za rok, a aj tých 7€ sa mi zdá akosi dosť veľa, keď okolo mňa všetci chrúmu pukance ako keby sa nemohli doma nažrať.

 

Bhc, s Tebou to zenska na rande musi mat zaujimave :zubiska: :zubiska: :zubiska: :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bhc, s Tebou to zenska na rande musi mat zaujimave :zubiska: :zubiska: :zubiska: :zubiska:

 

Tak čo ja viem, pokým si pamätám, tak naposledy som bol na tom americkom strelcovi v Iraku, bol som aj na nejakom Bondovi, Hobitovi, Melancholii (to bol fakt zážitok), rátam do toho aj polofrajerky (aby aj Tomáš tomu rozumel :D)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prosím odpovede:

z tých 6 - 7 hodinových rozhovorov koľko začneš ty a koľko tvoji kamoši kdesi po Európe?

z tých siahodlhých smskovaní koľko píšeš ty, koľko píše nejaká slečna či ktokoľvek, komu esemeskuješ??

tomu susedovi, ktorý ťa prezváňa, prečo dvíhaš telefón - teda prečo mu zakaždým ako poslušný dobre vychovaný chlapček vždy voláš späť?

 

Pri volaniach som to vzdy ja. U jedneho sa stava ze mi obcas vola on ale aj to neustale pripomina ze nebude dlho volat lebo nechce platit ze ma len XY minut atd.

 

Pri SMS je to rovnomerne lebo raz ja potom protistrana... To funguje na system pimpongu. Alebo cez aplikaciu piseme a to ide z internetu a ten obvykle ma kazdy takze axelov navrh je dobry ze aj volabia robit cez to.

 

Ten sused je trochu divny clovek taky akoby naviazany na mna. Raz som spal po nocnej a mobil som mal jeden vybity, druhy stiseny a nevedel sa dovolat tak bol schopny zavolat manzelke aby isla k nam zazvonit a aby mi odkazala ze mam zdvihnut mobil lebo mi vola. On povazuje za dolezite aby mi nieco povedal, obvykle su to blbosti ale pre neho to ma taky vyznam ze ak sa mi nedovola je schopny mi prist zazvonit. To je forma nejakej psychyckej poruchy asi...

 

No a potom mi niekto nechce verit ze sa na mna zavesia vzdy cudne individua a som pre nich velmi zaujmavy a ked som to pisal axelovi tak dotycny neveril... Ale kedze sme v teme o sporeni tak aj nebyt tychto ludi, mam par eur navyse...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som tým chcel povedať že ja nevidím zmysel v tom že ja niekomu budem posielať SMS-ku za SMS-kou a nepríde odpoveď však potom nemám na čo odpovedať. Takže ja poznám len ten pimpong systém inák to nemá zmysel. Takže aby sme sa držali témy poďme k tomu sporeniu.

Úsporné opatrenia:

 

- Zbaviť sa tých podivínov ako ten sused lebo ten ma vždy stojí peniaze všetko narafičí tak že ja na to doplácam... Len ako?

- Zrušiť ten paušál a zvykať si že nebudem komunikovať nijako. Len potom čím nahradiť ten deficit komunikácie? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som tým chcel povedať že ja nevidím zmysel v tom že ja niekomu budem posielať SMS-ku za SMS-kou a nepríde odpoveď však potom nemám na čo odpovedať. Takže ja poznám len ten pimpong systém inák to nemá zmysel. Takže aby sme sa držali témy poďme k tomu sporeniu.

Úsporné opatrenia:

 

- Zbaviť sa tých podivínov ako ten sused lebo ten ma vždy stojí peniaze všetko narafičí tak že ja na to doplácam... Len ako?

- Zrušiť ten paušál a zvykať si že nebudem komunikovať nijako. Len potom čím nahradiť ten deficit komunikácie? 

 

u teba, Tomáš, si viem predstaviť, aj že píšeš siahodlhé smsky ...

 

a tie úsporné opatrenia sú predsa vlastne veľmi jednoduché ... ako píše doll.

chápem, čo si písal o tom tvojom susedovi, je to nervný podivín ... ale aj jeho sa dá odstaviť.

a je úplne jedno, že pošle vyklopkávať na vaše dvere svoju ženu, či bude zvoniť ako na poplach ... jednoducho povieš, že spíš po nočnej, že nemáš kredit, že keď niečo potrebuje, nech zavolá, má telefón presne tak, ako ty, povedz, že on teba potrebuje, nie ty jeho, a nech ťa nebudí zo spánku ...

 

to všetko sa dá povedať vo všetkej slušnosti. či to pochopí, je ale jeho problém. ty mu riešiš veci, a ešte ty mu musíš vyvolávať, kedy si on zmyslí, a okamžite ...

Tomáš, bez ohľadu na to, či ten človek má nejaký psychický či aký problém, nie si jeho mentor.

a navykol si si ho na tento spôsob, tak si ho odvykni.

 

čo sa týka tých kamarátov.

Tomáš ... to nie sú kamaráti.

to je len tvoja potreba komunikovať. chápem to, ale títo kamaráti za to nestoja.

 

mám kamarátku, s ktorou si voláme, aj dlhšie, niekedy hodinu aj hodinu aj pol - ale zásadne RAZ TY, RAZ JA.

 

čím nahradiť deficit komunikácie?

 

čítaj. povadiť sa dá aj s novinami, televíznymi správami, kľudne môžeš rozprávať sám pre seba ... robí to hromada ľudí ... a komentovať nahlas sa dá aj čítanie knižiek.

porozprávaj sa v robote, keď to ide, čítaj si nahlas, píš na fórum ...

 

ale nenechaj sa zneužívať len preto, že tvoje ústa majú potrebu neustále mlieť pantom, zneužívať kamarátmi, ktorí zarábajú kdesi v európe minimum tri-štyrikrát toľko ako ty.

to úplne vážne musíš takto? oni TEBE povedia, že nechcú platiť, a ty tak nádherne poslušne voláš ... ?

 

keď ti nezavolajú späť ani spýtať sa, ako sa máš, to nie sú kamaráti. a ty to platíš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

- Zrušiť ten paušál a zvykať si že nebudem komunikovať nijako. Len potom čím nahradiť ten deficit komunikácie? 

 

Čítať knihy a rozprávať sa s medvedíkom ... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak uz aj investovat tu tricku do toho smartfonu bola blbost lebo ak mam byt tak ze 10€ stvrtrocne tak mi mohla stacit ta stara nokia ved neni az tak potrebne platit si tie internety ked aj ten som pouzival len na vykecavanie cez chatovacie stranky a socialne siete. Zase som minul svoje posledne peniaze ktore mi mohli do vyplaty vydrzat za ten smartfon. Teraz je pokazene aj to auto a nevien co dalej brat mi radi opravit ho lebo ze neni velka len starter je spaleny a treba ho vymenit ale aj to ma vyjde 50 mininalne tak co uz mam robit? Zachvilu mi pride PZP potom v lete emisna... Furt to taha peniaze len pred mesiacom bola spojka zla a dal som peniaze. Teraz zas toto. Nieje to len o mlsnej papuli ale o vsetkom cele zle. Uz som zufaly. Tak co mam robit chodit peso kilometre peso po chotari a byt 6hodin dlhsie v praci kvoli spojom? Isiel by som do fabriky kde maju dopravu zabezpecenu ale zase kazdy mesiac v inej praci potom mi nema kto ani danove spravit stale papiere zhanat, vzdy sa evidovat na urad prace kvoli 4 dnom ze kym dovybavujem papierovacky uz ma zoberu do inej firmy. Uz som zufaly z celeho zivota. Vandrovat stale ako kocovnik a mat 5 zamestnani behom pol roka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov