Skočiť na obsah

Čoho by ste sa vedeli zrieknuť v prospech šetrenia?


Tomáš

Odporúčané príspevky

To mas pravdu ze nevie hospodarit s peniazni to je zle ale co uz tomas je uz taky nenapravitelby co uz taky je uz

Ja som chcela aby schudol sby nejefol sladke ale nefa sa to nepocuva ma tak som si povedala ze ked sa to neda tak sa neda on zbada neskor ked byde zvyseny chilesterol ale uz bude neskoro ja vam napisem jednu vec o sebe ja som na ubyticni uz dlho vysla mi strava cakam do pondelka ktm bude vyplata dva dni som nejedla nic a to je uz co povedat robim hladna 12 hodin toto by mozno tomas bevydrzal alebo ano? Neviem stalo sa ze tomas chodil do prace mne pivie ze nejedol ale popritom viem ze furt daco ma ale nak ma kazdy bude mat ale nie to co netreba ale to co treba to najhlavnejsie coby clovek potrebival

Ja som uz vyslabnuta velni ale drzim sa idem teraz k tomasovi budem tam do nedeli a vyjem mu tam vsetky perniky co tsm bude mat haaa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem ked ma perniky ako moze drzat hladovku mozno ze ano ale ked vy pisete ze si pozical peniaze od mamy tsk si kupil perniky tak ako drzi hladivku?

Ja mozem povedst ze drzim hladivku co sa tyka tomasa to uz onvie ja nebudrm o nom nic zle nikdy pisat to nie mam ho rada a nebudem tu pisat o nom nic zle o kamaratich nerozpravam nic zle

Mam tu na ubytivni jedneho dibreho kamisa he vemi dobry da sa povedat ze je to moj krajan lride zamnou podebatime a tak je to mile ked sa rozpravate o zivote s dakym co vie co je zuvot pozpravat radi a vie sa porozpravat to je super u takeho klobuk dole je to muz s velkym M mam ho rada ako kamosa toho co je tu somnou aspin viem ze nie som sama na ubytivni

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm, takze ty nemas peniaze a si hladna, tomas bol v rovnakej situacii ale pozical si.

nikde tu vsak necitam ze tomas prisiel a nieco ti kupil, kedze on je ten co aspon nieco ma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Presne kedze mal poobednu cely tyzden nemal ako prist a teraz mal u seba navstevu tak nemohil skor zsmnou prist a teraz by som mala ist za nim na bycikli do galanty len neviem ci uvladzem vyslabnuta co mam robit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rozumiete tomu?

 

Adela a Tomáš sa rozišli, Adela nedá dopustiť na Tomáša, Tomášovi je to jedno,
Adela nemá peniaze a hladuje, Tomáš nemá peniaze a mal hladovať, ale požičal si a nakúpil za vrece perníkov,

Adela vyhladnutá na pokraji síl dolezie za Tomášom, aby si vypýtala z jeho perníkov, ktoré Tomáš dávno zožral.

 

dobre tomu rozumiem?

 

pravé vaudeville je oproti tejto fraške šuviks.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

NIC DO ####!!!!!!
keby bola moja frajerka v akychkolvek problemoch tak nebudem organizovat ######## narodeninovu oslavu ale pojdem za nou aj keby som mal ist pesi!!!!
tym skor ze nemas co zrat ale on ##### ma oslavu!!!! ##### uz vam to vsetkym  ####????

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Haaa nie neni to tak ja ho vyjest nejdem to nech si naha ja vydrzim do pondelka ale nech si uvedomi ze preco som sem prisla a za co som sem prisla zabudol na to asi

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm, takze ty nemas peniaze a si hladna, tomas bol v rovnakej situacii ale pozical si.

nikde tu vsak necitam ze tomas prisiel a nieco ti kupil, kedze on je ten co aspon nieco ma.

Ano tak. Takže ten zmrd vás neklame. Niekedy behom tohto týždňa mu došli peniaze a mal držať hladovku. Ale čo sa stalo? Pud po jedle bol tak silný že aj keď vie aké zdrby budú u rodičov za to že nevie hospodáriť, sa prizná že nemá a požičia si.

 

Takže ideme teda zrátať kam sa podelo ťých 20 eur ktoré raz bude treba vrátiť. Hneď prvý to bol hotdog a cola na predrazenej shellke keďže bol štátny sviatok a bolo všetko zatvorené. Takže len vďaka hentým dvom týpkom z thessaloniki čo vymysleli azbuku (a čo my snimi máme keď slováci aj maďari píšu latinkou) ja musím žrat na predraženej shellke! Potom 80% toho priemyselného areálu má celozávodnú dovolenku a kvôli tomu je závodná jedáleň s bufetom v obmedzenom režime že len cez rannú zmenu fungujú a majú oveľa menej v ponuke a to čo lúbim nemajú a keď som na poobednej zmene tak som odkázaný na bagety a colu z automatu. Tam odišli ďalšie peniaze. Potrebujem aj večeru ale ak ja o 22:10 vyjdem z fabriky opäť je otvorená len shellka. Pomali sa drobáky rozkotúlali a nakoniec ajtak bude hladovka lebo kde je ešte 15-ho a aj to padne na víkend takže až pondelok 17-ho rátam že bude a aký to máme dnes dátum? Takže ma čaká 9 dňová hladovka a ešte aj s dlhom.

 

Čo sa Adely týka najedla sa a ešte som jej aj pribalil. A keby neprišla tak jej zoberim plnú igelitku jedla a ešte ajtak zajtra idem znova. Takže všetko je v poriadku. Chudnúť formou hladovky budem a aj za Adelou chodiť budem. Všetko je v poriadku.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. je to HLAHOLIKA a nie azbuka ty ####.
2. nebojoval si nahodou donedavna za prava pracujucich? a zrazu ti vadi ked sa im vyjde v ustrety a cez sviatok nepracuju? TAK DRZ HUBU!!!
3. predrazeny hotdog?! na shellke stoji okolo 1.80 co ma pamat neklame. donedavna si nemal problem pre####### peniaze na drahsie veci a zrazu je to predrazene???!!! TAK DRZ HUBU!!!
4.potrebujes aj veceru? peniaze SA rozkotulali?? SA nerozkotulali, SI ich ########! keby si si vedel navarit tak ti 20 euro pri troche skromnosti staci! ze to nevies? tvoja chyba! TAK DRZ HUBU!!!

a chod prec. nikto ta tu nechce.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ani hlaholikou nepiseme tuto abecedu co mame nevymysleli oni a este ich oslaveujeme. To volakde v mezopotamii ci kde to vzniklo. A za prava pracujucich je to v poriadku nech maju volno. Nic proti shellke len vysvetlujem ze ked jem trocha drahsie ako v bezny den sa rychlo minu peniaze ako ked hotdog mozem za euro a mlinovku za par centov v bezny den.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Moze tu byt ako ktokolvek iny... neporusuje pravidla fora a ani nikomu nevyberane a skaredo nenadava.
Pise uprimne, takto pise bezelstne odjakziva, pozname ho dlhe roky, je taky - vsetci vieme, dokonca sme to viaceri v jeho teme vcera pisali, ze vieme, ze sa nikdy nezmeni.
Povedat Tomasovi svoje moze kazdy, obcas maju myslim aj anjeli tam zhora chut utlct ho svatoziarami.
Ale nestoji to za tolko nadavok a nestoji to za to, aby sme si my privodili infarkt...
Tomas je trubiroh, nadavkami sa mu to v hlave nespravi, a niektore veci jednoducho nikdy chapat nebude.

 

Kroťte slovníky trochu, poprosím, ďakujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co sa tyka tomasa poveddala som mu nak si setri peniaze dala som mu rozpis kazxy den po 2 eura aby si kupil jest nie sladkosti ale jedlo takze som zvedava ako bude dodrziavat moj rozpis ziadna cola ziadne perniky to som mu zjedla ja vcera a este mi pribalil do tasky takze bude chodot kazdy den zamnou to je aspon tak ze budr chudnut na bycikli z galanty do sladkovicova takze cely tyzden bude sportovat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže ideme teda zrátať kam sa podelo ťých 20 eur ktoré raz bude treba vrátiť. Hneď prvý to bol hotdog a cola na predrazenej shellke keďže bol štátny sviatok a bolo všetko zatvorené.

 

Kazíš sa, mal si napísať: Vďaka žgrlošom podnikateľom, ktorí využili, že je sviatok a predávajú predražené hotdogy, sa mi peniaze rozkotúľali!

 

Ale rozmýšľam, prečo si si nenakúpil žrádlo deň predtým do zásoby, aby si ten sviatok prežil? Namiesto predraženého hotdogu si si mohol kúpiť tresku alebo parížsky šalát a dva rožky, čo by ťa vyšlo menej a aj viac by si sa najedol. Jaaaaj zabudol som, tebe sa nechcelo.

 

Myslím, že v tvojom prípade je úplne irelevantné riešiť, čoho by si sa vedel zrieknuť v prospech šetrenia, lebo tvoj mozek z moráka to aj tak chápať nebude, skôr by sme mali tipovať koľko si do výplaty ešte požičiaš. Ja tipujem, že aspoň 40 eur.

 

A ešte otázka, čo sa týka peňazí a šetrenia: Ty aj skúšaš rozmýšľať nad tým, čo sa ti tu píše alebo počas čítania rozmýšľaš akurát len nad tým, čo si dnes nahádžeš do bachora?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja vam poviem kde dal 20 euro takze prvy den si kupil bagetku Za 1:20 k tomu colu to je uz dve rura a potom sa najdrol za tri eura obed to je pet euro na druhy den si kupil zas hotdig to je 1 euro k tinu colu to je dalsich dve eura treti den kupil na oslavu pernily styri baliky plus malinovky coly a tak potom na stvrty den vsetko minul na jedenue a neostalo mu nic

Takze za styri dni minul 20 euro a to mu mama dalaaby mal do 15 kym bude vyplata jeho ale bohuzial.mimulo sa takze bagetky cily hodtogy a tak

Dala som mu rozpus ako ma hospodarit s peniazmi ked bude mat vyplatu tak som zvedava ako bude podla toho robit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V záujme šetrenia by sa mal vzdať aj tej koly, jednak pri jeho finančných možnostiach je to luxus, ja byť jeho otcom, tak za každý deci mu dám po papuli, že by mu sopel aj závit na krku vyrezal, a druhá vec je taká, že chlastať také množstvo koly je dosť nezdravé, ten musí mať v sebe cukru jak cukrovar. To aj vysvetľuje jeho váhu hodnú stredne vykŕmenej svini. Nech si nájde video, kde varili kolu, čo za svinstvo uvarili. Fakt jeho by mali vyhlásiť za nesvojprávneho alebo mal by nad ním byť osobitný dozor, ktorý za každé takto vyhodené euro mu dá pendrekom poriadne po paprčiach. Nie je normálne, aby finančný sockár takto vyhadzoval peniaze za kolu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie mama mu nedala 15 euro navyse nie to som pisala ked mu mama pozicala tych 20 euro vtedy ked si pital

Dakto led nevie hospodarit ako sa ma tak neviem ci sa nauci lebo ja som mu vysvetlila ako a co ma robit dala som mu tak aby minul iba dve eura na den a dost

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už som to zmazal, lebo až po nejakom treťom-štvrtom prečítaní tvojho príspevku som konečne pochopil význam tvojho slovosledu.

 

A míňa tie dve eurá na deň, či koľko minul doteraz?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ani hlaholikou nepiseme tuto abecedu co mame nevymysleli oni a este ich oslaveujeme. To volakde v mezopotamii ci kde to vzniklo. A za prava pracujucich je to v poriadku nech maju volno. Nic proti shellke len vysvetlujem ze ked jem trocha drahsie ako v bezny den sa rychlo minu peniaze ako ked hotdog mozem za euro a mlinovku za par centov v bezny den.

 

Ty mega HLUPAK!!

 

Odpovedz laskavo na nasledovnz dotaz:

"OK, varit si nechces, to je pase. Ale preco si do riti nekupis den pred sviatkom chlieb, salamu, maslo, nejaku papriku, a nespravis si na dalsi den z toho desiatu, obed alebo veceru, v ramci setrenia. PRECO?????"

 

Si neskutocne tela, NEHANBIS SA sem napisat take sracky, ze si si kupil predrazeny hot dog lebo bolo vsetko zavrete?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Problem zvany statny sviatok:

Nieze sa nechce ale vysvetlim. Na shellke niesu rozky a treska pumpa nieje obchod s potravinami. Su tam bid sendvice, bagety plnene, hotdogy co robi obsluha a potom uz len chipsy, kexiky, malinovky o 50% drahsie ako v potravinach. Ale keby som zasiel do potravin den pred tym si narobit zasoby tak by som v ten den aj zjedol. Takze ja musim mat jedlo k dispozicii v tom momente ked som hladny nie den pred tym lebo to jedlo by dlhsie ako par minut nevydrzalo v chladnicke.

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale keby som zasiel do potravin den pred tym si narobit zasoby tak by som v ten den aj zjedol. Takze ja musim mat jedlo k dispozicii v tom momente ked som hladny nie den pred tym lebo to jedlo by dlhsie ako par minut nevydrzalo v chladnicke.

 

No čo som vravel...

 

... on nechápe ako tie peniaze použiť, on ich použije zrovna tak, ako mu jeho slabomyseľný mozog dokáže poradiť - teda kúpi si to, na čo má práve chuť. Riadi sa základnými inštinktmi prežitia. Nerozmýšľa čo bude zajtra, on sa jednoducho nažere toho, čo mu chutí a je mu dobre a tým má dnešný deň vybavený.

 

Takže z toho vyplýva len to, že si neschopný dlhšieho plánovania, jednoducho to nevieš. To, že jedlo sa dá odložiť a vďaka zásobám prežiť aj ďalšie dni, to sa naučil už Homo erectus. A keď nie si schopný si odložiť ani jedlo, tak nie si schopný odložiť ani peniaze. Pre teba sú pojmy ako "šetrenie" alebo "sporenie" jednoducho neznáme. Možno vieš čo znamenajú, ale nedokážeš ich realizovať, takže je zbytočné s tebou tieto veci riešiť. Tvoj dekadentný vývoj smeruje k zániku. Zvyšok života budeš žiť len zo dňa na deň. Nemáš žiadnu perspektívu. Si evolučne na nižšej úrovni ako Homo erectus.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov