Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

v každom prípade to ani u nás obyčajným ľuďom, kam nezahŕňam tých s niekoľkotisícovým platom či dokonca takých, čo robiť nemusia, neprinesie nič dobré. Ako už som povedala, z hrdinských rečí a skutkov akože obetovať sa pre blaho kolektívu som už dávno vyrástla.

keď budeme musieť odoberať plyn a ropu od západu, tak tí čo konečne mali pocit, že sa vyhrabali a že sa im trochu lepšie dýcha, tento pocit pekne stratia. Môžete to brať ako vtip, ale vyhrajú cigáni, dreva si nakradnú ako doteraz, takže zima im nebude, zato rovnako chudobní, čo ale sú odkázaní na plyn, prídu do času keď si nebudú môcť dovoliť zaplatiť a stopnú im dodávky.

Ani na ukrajine nebude dobre, nech už to skončí ako chce, zasa len budú súperiť o moc klany oligarchov, ktorých by sa ani žiadna vojna nijak vážnejšie nedotkla,  to už len je rovnováha jak hovado, keď do toho zarátame aj "stádo" ľudí, ktorí sú dobrí akurát tak na to, aby podporili moc toho či onoho, a potom už len makali na nich a držali hubu a krok, ak chcú prežiť.

A určite kopu ľudí tu naserem, keď poviem, že myslím si, že Obamovi vyhovuje, keď sa to tam mele, vôbec jemu a spol. vyhovuje, keď sa to mele hocikde, pokoj a kľud im nepasuje, lebo by nemali na čí úkor riešiť svoje ekonomiické problémy. vari len si nemyslíte, že keď by to dopadlo tak, že Krym ostane UK, Rusi sa stiahnu, prebehnú nejaké voľby a zvolí sa legitímna nová vláda dľa ich predstáv a Janukovyč sa stiahne a uzná porážku (a možno ho zabasnú), tak že Obama bude happy a celý žhavý tam venovať nejakú finančnú injekciu, posleiať nejaké budovateľské misie na obnovu krajiny a podobne? Dovoľte sa mi zasmiať! To čaká EÚ a nás, ak prežijeme.  Vodou na jeho mlyn by práveže bola riadna mela, aby mal komu dodávať zbrane a aby ich armáda mala čo robiť. Radšej ani nechcem spomínať na vojnu v Juhoške...veď aj tam - pomáhali to úspešne rozbombardovať, ale že by potom nejak pomáhali budovať, čo pomáhali ničiť, ani náhodou. A vôbec si nechcem predstaviť, keby aj teraz zamerali nejaké tie rakety, a dajaká by kydla sem, podobne ako vtedy im omylom nejaká "ušla" pársto kilometrov kamsi do Rumunska...

Zverejnené

rozdiel je v tom ze ked vystúpime z EU, tak sem nepridu nemecke vojska.   Snad chapes ten rozdiel,  

ale však jasné, keby vystúpime z EU nemci by tým nadšení asi neboli a asi by nám to dali aj vyžrať ekonomicky aj politicky. ale tanky by sem určite neposielali, jednak už sú mentálne niekde inde ako rusi, druhak sa im to historicky príliš neosvedčilo.

ja tiež celkom dobre nechápem k čomu je dobré ruské rinčanie zbraňami keď to UA tiež môžu dať pocítiť ekonomicky, čo by bolo v danej situácii možno účinnejšie. ale rusi to hádam inak ako zbraňami ani nevedia, pretože tanková diplomacia im posledných 70rokov išla najlepšie.

Byt clenom EU ma svoje vyhody a nevyhody,   mozeme to verejne diskutovat a ak prevladne nazor ze  je v nasom zaujme byt mimo, tak to mozeme spravit.

myslím že naša európska integrácia mala skončiť niekde tu a nepostupovať ďalej. väčšinovo však prevláda iný názor, tak ho musím rešpektovať. ale to už som dosť od témy.

Mas v tom dost vyrazny logicky rozpor. Kedze tam uz prebieha prieskum a pripravuje sa tazka, tak to znamena, ze Janukovyc nebol prekazkou. Keby vyvoj riadili ropne spolocnosti, tak by prave naopak k nijakemu prevratu nedoslo. Ved nie je dovod zhadzovat niekoho, kto podporuje tvoje aktivity a tym dat zaroven zamienku Rusku na anektovanie Krymu.

možno som sa nevyjadril dostatočne zretelne, a možno je to tým že ma máš uloženého v šuflíku ako toho čo vidí US aj vo svojom kredenci :lol: ja netvrdím že Janukovič bol prekážkou ťažby. ale tie ložiská plynu mohli pomôcť UA znížiť energetickú závislosť od RF, čo môže pre rusov predstavovať jeden z dôvodov na anexiu Krymu, ktorý aj tak považujú za "svoj". z druhej strany, zase sa netvárme že spomenuté firmy to robili z čistej charity a vôbec im teraz nejde o možný zisk. čiže ten plyn môže byť jeden z ukrajinských "cukríkov" o ktoré sa teraz naťahujú rusi so západom.

žiada sa mi tu kvapka off topicu ...

pre každého, kto vehementne popieral, že v Iraku neexistuje, nešlo o ropu,

ok. vráťme sa k Ukrajine.

o ropu išlo tiež, ale nepriamo. ako svojho času naznačil nejaký analytik v HN, Saddám si svoj koniec pripravil tým že chcel ropu začať obchodovať v €, čo by $ ako svetovej rezervnej mene príliš nepomohlo. rovnako sa americkým súdruhom príliš nepáči iránsky projekt ropa za zlato, najmä keď tým zlatom za ropu platí iránu aj turecko, ktoré je americkým spojencom :zubiska:

ak by bol tento posledný odstavec príliš offtopikózny nebudem sa hrať na Joseho ak bude presunutý do inej témy :smilieee:

Zverejnené

Vilma, súhlasím s tebou, možno sa mýlim, ale tí politici v USA chcú v prvom rade čo najviac oslabiť Rusko a záujmy nás obyčajných ľudí sú im ukradnuté. 

Sú ochotní spojiť sa aj s čertom, nie to ešte s ukrajinskými predstaviteľmi tvrdej pravice, len aby dosiahli svoje zámery. Nech už bol Janukovič akýkoľvek, ale zvolili si ho Ukrajinci a to s väčšou alebo menšou podporou na celom území Ukrajiny. Našiel som na blogu akéhosi Ukrajinca žijúceho na Slovensku celkom zaujímavé mapky, kde je zobrazené, akú podporu mala vo voľbách roku 2010 Timošenková a akú Janukovič. Tie mapky nám trochu naznačujú aj to, ako jednotlivé oblasti Ukrajiny sú zamerané na Rusko a do akej miery na Európsku úniu, tak ich prikladám pre informáciu. 

Bývalý český prezident Klaus sa kriticky vyjadril, že západné mocnosti, EÚ sa správajú nezodpovedne voči Ukrajine. Janukovič to len potvrdzuje, čo si možno vypočuť na stránke TA 3, a politika EU a USA nevedie žiaľ k ničomu dobrému pre bežných občanov Ukrajiny vzhľadom na rozoštvávanie tak rôzne orientovaného obyvateľstva: 

http://www.ta3.com/clanok/1036455/janukovyc-nove-vedenie-v-kyjeve-sa-pokusa-rozputat-obciansku-vojnu.html

"Chcem sa opýtať ochrancov týchto temných síl na Západe: Ste slepí? Stratili ste pamäť, Už ste zabudli, čo je to fašizmus? Som však presvedčený, že dôstojníci a vojaci Ukrajiny to vedia na rozdiel od vás, ministrov vážených európskych krajín... na rozdiel od darebákov, ktorí na Majdane prikázali strieľať do vlastných. Vojaci a dôstojníci chápu, za kým stojíte, a nebudú plniť vaše zločinné rozkazy." Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1036455/janukovyc-nove-vedenie-v-kyjeve-sa-pokusa-rozputat-obciansku-vojnu.html

post-2678-0-48866500-1394576550.png

post-2678-0-52263100-1394576569.png

Zverejnené

aj to je kravina, zabuda sa ze v iraku bolo embargo na vyvoz ropy az na  program ropa za lieky.   Istym sposobom tam ropa hrala rolu,  plan bol ze irak moze byt bohata krajina exportujuca ropu a tak bude dobry priklad pre susedov. Nevyslo.

Keby rusi zatlacili diplomaticky, tak by krym dostal taku samostatnost aku by len chcel.  A keby tam povzbudili protesty, tak by za nejaky  cas aj pripojenie k rusku vyjednali.   Aj ked by ich to cosi stalo. 

Je to skor panika ako racionalny krok.

Bohus, to je nezmysel.   Politika USA sa naopak stahovala z europy a nemala ziadny zaujem oslabovat rusko. A janukovyc bol zvoleny normalne, to je ok.   Ale jeho politika radikalizovala ukrajinu a kradol viac ako sa patri a to ukrajina je  v tomto velmi tolerantna.

Aj u nas sa uz stalo ze sme dosli k predcasnym volbam aj ked to meciar nechcel :),  to sa deje a nie je na tom nic nelegalne. 

A aj v amerike parlament zhodil zvoleneho prezidenta ( aj ked ten mal tolko slusnosti ze odstupil skor ako to spravil  )

Jednoducho uveril si ruskym lziam,  to je propaganda, nie realita

Zverejnené

Podla mna ma Tyso rozumne prispevky, Putinovi asi nejde len o Krym - mozno chce - on to chce isto ale ci to ma aj v plane dosiahnut - cely juho vychod. Ja to tak uz nesledujem - na krym neprisli tanky ci tazka technika - nebolo treba . Ten darkmanov dovetok - ukazal nieco - aj ked neviem kam isli ale asi na hranicu - ukrajiny(nie krymu).

Pisal som ,ze Putin spravil chybu najazdom na Krym  - ze strati spojencov Ukrajinu. Ale asi to ma lepsie spocitane ako ja. Aj ked sa moze mylit. A iste to ma dobre spocitane.  Mne ten ukrajinsky stat pride taky zvlastny - neschopny ci uz ten majdan ci ze si napochoduju na Krym. 

Normalne to nieje - keby to bol zivotaschopny stat. Vraj v Cecensku bolo 120 000 ruskych vojakov a proti nim bojovalo 3000 cecencov.

Ukrajinci nemaju hory, ale oni nemaju asi nic - ved to je velka krajina.

Zverejnené

tyso, hádam len nechceš tvrdiť, že zámery Obamu (či hocakého US prezidenta v rokoch nedávno minulých)  sú nezištné a že ich jediným cieľom je spravodlivosť na Ukrajine a na celom svete! Tí majú cieľ oživiť svoje obchody a svoju ekonomiku a najlepšie tak, aby ich to stálo čo najmenej a aby za to zaplatili iní. Vôbec sa nebudú rozpakovať profitovať z akéhokoľvek konflitku, ved ich kopu aj sami vyvolali. Nie sú to žiadni peacemakeri!  Nikdy im nešlo o blaho nejakých chudákov či už svojich alebo cudzích. neviem, čo vyťažia z UK, ale ak tam nastane mier, tak prd makový. Vyťažia len ak tam bude mela.

Bohus, aj ja som to čítala, čo si hodil. Úplne s tebou súhlasím.

Zverejnené

vilma,   vojna skodi obchodu a prinasa naklady.   USA skutocne nema ziadny zaujem na konfliktoch,  pre vlastne sebecke zaujmy nie.

Vojna v iraku ich  finacne vycerpala a Obama patri k demokratom a ti nemaju ideologicke zaujmy na konfliktoch.  

USA je ciel vsetkych ale  ved im preboha aspon priznajte to ze tie vojny im nezarabaju.  

slimak, ked k nam posledne napochodovali,  tak sme tiez nic neurobili.  Samotna krajina proti rusku nema sancu,  pobaltske staty sa preto tak hnali do NATO,  neverili rusku a ako vidime tak opravnene.

A myslim ze tento krok zjednoti ukrajinu, predsa len spolocny nepriatel dokaze stmelit rozne skupiny

Zverejnené

jedno je iste - Krymom to neskonci, lebo rusky medved je nenasytny

bohuzial, Rusi maju prenajate vojenske zakladne na uzemi Ukrajiny este na vela rokov a netusim, nakolko by bolo zlozite to zrusit

lebo z urciteho hladiska by to napomohlo rieseniu mocenskych zaujmov, aby sa UA etablovala ako vojensky neutralna krajina (vid Rakusko) a tvorila by tak naraznikove pasmo, po ktorom niektori volaju

a co sa tyka etnickych rusov, horujucich za Putina - vsak nech idu, ked sa im chce, sira ruska zem ich ocakava a batuska Putko by mal velky cerveny puntik, aky je zachranca a ochranca

ovsem nie vsetci su taki hlupi, aby chceli zit v Rusku

a vobec, som zvedavy, ako sa zachovaju krymski Tatari, ktorych sa snazi miestna verchuska podplatit

no dufam, ze niekomu neprasknu nervy, lebo nie je nic lahsie ako vyprovokovat ozbrojeny konflikt - staci mala sabotaz konvoja vojenskych vozidiel; a viem si zivo predstavit, ze by to mohlo byt aj zinscenovane :(

Zverejnené

Operace "Ruský Krym" byla ruským vedením pečlivě promyšlena nejen z vojenského, ale i z politického hlediska, na úrovni financí a ekonomiky. Rusko předvídalo, že objevení se "zdvořilých lidí" na Krymu vyvolá paniku na burzách, a proto se rozhodlo využít to ve svůj prospěch.

tak ja teda nedokazem posudit, co je na tom pravda (aj keby som si vyhladal na nete nejake burzove spravy, tak by som sa tomu nerozumel), ale mozne to je

ako je vsak uz bezne, z diskusnych prispevkov si clovek lahko urobi obraz o tom, "za ktore muzstvo sa tam kope" a propagandu ktorej strane web robi

niekolko ukazok:

Tušil jsem že to udělá.. další krok v Ruské nezávislosti a smazání prozápadně-otrockého výsledku Jelcinovi politiky "zaprodání se"

Jen tak dál...jen tak dál.. :)

Putin je frajer chlap to je jasny,,, Obama patri zpet mezi simpanze,,,

Fandím Putinovi, chyby Gorbačovovej a Jelcinovej zapredaneckej prozápadnej politiky, veľmi podobné naším ekonómom zo spisu Gorila, sa naprávajú ťažko. Ale nie je to zasa až tak nemožné. Škoda, že Slovensko je už tak zviazané, že sa môže len ticho prizerať a smútiť za svojou hospodárskou, aspoň minimálnou nezávislosťou.

Fandím Putinovi! USA si už konečně musí uvědomit, že nemůže napadat státy, jako pŕes kopírák a někdo je už konečně musí klepnout přes prsty. Z telefonu jasně vyplynulo, kdo zatím je a kdo tam poslal odstrelovače.

Zabudas ze zapadne krajiny nemaju so slovenskom ziadne dobre zaujmy, nikdy ani nemali, nikdy mat nebudu, sme ich kolonia. Zatial co Rusi su krvou nasi bratranci- Slovania

no, hadam by stacilo...

clanok je na tejto stranke http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/799-putin-vyuzil-burzovni-paniky-po-udalostech-na-krymu-a-vsem-se-timto-tahem-vysmal ale odkaz vyssie smeruje na rusky web http://politikus.ru/v-rossii/14197-polzuyas-birzhevoy-panikoy-posle-sobytiy-v-krymu-rossiya-vykupila-30-akciy-svoih-monopoliy.html

po rychlom preleteni stranky sa mi zda, ze je to priamo preklad

Zverejnené

Velmi kvalitne (a odvazne spravodajstvo) z Krymu ma Simon Ostrovsky z Vice News.

Posledne video (oplati sa vidiet vsetky, clovek vidi ako zo dna na den rastie napatie):

Rusofilovia, ako Bohus, nech si to aspon pozru od 9minuty. Toto je peacekeeping? Toto je deescalovanie napatia? Rusi hraju mrtveho chrobaka pri ukrajinskych zakladniach a na hraniciach (uz nastahovany v Ukrajine), zatial co zivle preberaju kontrolu v krajine...

Nechapem ludi, ktorych moze toto tesit. Ludi, ktori maju radost z toho, ako to 'Putin natrel zapadu a EU'. Pritom toto nijako neovplyvni zivot v USA ani EU. Toto ovplyvni na dlhe roky zivot obycajnych ludi na Kryme.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Mne sa paci, ako dokazu niektori diskuteri zaujat jednoznacny postoj v takej komplikovanej otazke.

Na euromajdane bojovali Ukrajinci za slobodu. Na majdane to bol fasisticky puc. Ostrelovacov zaplatila opozicia. Ostrelovacov zaplatil Janukovyc, alebo rovno Putin. Za Ukrajinu a Krym mozu USA, EU a NATO. Rusi maju na Krym historicky narok. Keby som bol ministrom propagandy, toto by bol vzhladom na vyvoj verejnej mienky minimalne zelatelny vysledok a dobre odvedena praca. :)

Zverejnené

Pred bankami a bankomatmi sa na Kryme tvoria rady, lebo sa siria zvasti, ze vlada planuje po referende znarodnit banky a obmedzit vybery.

Zverejnené

Pred bankami a bankomatmi sa na Kryme tvoria rady, lebo sa siria zvasti, ze vlada planuje po referende znarodnit banky a obmedzit vybery.

otazne, je - ktora ?

Zverejnené

http://www.blisty.cz/art/72547.html

Rusko předložilo zástupcům evropské ultrapravice návrh vyslat pozorovatele na nedělní referendum o budoucnosti Krymu. Pozvalo jmenovitě šéfku francouzské Národní fronty Marine Le Penovou, předsedu italské Ligy severu Lorenza Fontaneho a lídra rakouských Svobodných Andrease Mölzera. - See more at: http://www.blisty.cz/art/72547.html#sthash.fgOkeDZG.dpuf

chudák náš Kotleba, bude smutný.. "kamoši" naňho zabudli..

a je zvláštne že zabudli na maďarských jobbikovcov a Orbána, on ako prvý povedal "toto nie je náš konflikt, teda je automaticky "neutrálny"

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov