Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Hej ma , ak zije aj niekde na kysuciach stavim sa zeby siel bojovat(pr. kamarat mi povedal, zije v anglicku - keby nemal rodinu zeby siel na ukrajinu bojovat za Putina(pritom nikdy nepripustil,ze tam Putin ma vojakov)- samozrejme by nesiel - ale ked uz len to povie...) s par zmagorenymi Madarmi co by sa strielali so Slovakmi. On to tak vnima. Pre neho je Putin najvacsi vladca. Fica nemaju radi - lebo sa nedostatocne postavil na zaujmy -obranu Putina.

To su ludia 10(tky) rokov odchovani - alternativnymi zdrojmi(pr. Zvedavec). Citajuci(uz z toho zmagoreni),neuvazujuci a veriaci. 

Pr. aj ja som citatel Zvedavca(dlhodobo) - aj diskusiu prejdem - ci tam nieco zaujimave nenajdem - priklad neverim oficialnej verzii 11/9, ale toto co tam dnes pisu .. sa zamyslim a usmejem.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ak sa chce mladym Ukrajincom z Lvova, Tarnopolu, Ivanofrankovska, Lutska, Zitomira, Zakarpatska atd. bojovat a umierat na Donbase, nech si idu. Predpoklady, ze ho dobyju, tu su. 

Armada ma nad povstalcami totiz obrovsku pocetnu vyhodu v zivej sile (odhaduje sa na 5:1), v technike i letectve. Stacilo by povstalcov "ubit ciapkami", ako sa hovori. To, ze to ale armada nedokaze vyuzit, je chybou armadneho velenia.

Mozno sa armade a zoldnierom predsa len napokon skor ci neskor podari dobyt Donbas a opatovne ho podriadit vlade v Kyjeve. Po mesiacoch bojov vsak bude zniceny a vyludneny. Kedze odtial odide velka cast etnickych Rusov prec, Kyjev ho pokojne "ukrajinizovat".

Zverejnené

Ukrajine zbrane nedáme. to je dobre.

Preco by malo byt dobre, ze Ukrajine nedame zbrane?

Ked Rusko bude pokracovat vo svojej expanzii az na Slovensko a budeme s nim musiet sami bojovat, tak nas to nebude stat len zbrane, ale aj ludske zivoty a znicenu infrastrukturua mozno aj stratu slobody.

Jeden by si myslel, ze by sme snad uz mohli byt dostatocne pouceny z jedneho katastrofalneho omylu: Mnichovskej dohody. A nie ze budeme mat tendencie tento omyl zopakovat.

(Podozrive je uz aj samotna skutocnost, ze by Fico mal na nieco spravny nazor, obzvlast co sa tyka Ukrajiny)

Zverejnené

Ukrajine zbrane nedáme. to je dobre.

humanitárnu pomoc za ďalších 700 000 eur a viac plynu - o 3 a pol miliardy kubíkov ročne dáme. Ukrajina vraj za plyn bude platiť.

bude nám ho Rusko furt dodávať?

Zda sa ze rusofili na slopensku uz stracaju pud sebazachovi......a pre nich je prirodzenejsie pchat hlavu uz nie do piesku, ale do analu svojho vzoru, co  presadzuje svoje kolonizacne "ukrajovanie" z cudzieho, do reality. Hlavne ze potecie plyn a mozno aj ine tekutiny :( .

Zverejnené

milý info, čo sa babe zachcelo, to sa jej prisnilo?

udržiavaj pod dohľadom svoje telesné tekutiny a pchanie svojej hlavy, a trošičku kontroluj čo a komu píšeš. srdečne ti budeme ďakovať.

-------

a k veci ... ten dodatok "to je dobre" som tam dopisovala dlhšie po odoslaní príspevku. zvažovala som, či a ako to tam dopísať, a dopísala som schválne.

na jednej strane som chcela vedieť, či sledujete, čo sa v Moskve a na Ukrajine deje, 

na druhej strane aký máte na vec názor a potrebovala som trochu aj ja prehľad,

na tretej, viem, že je to nereálne, a zbrane sú dobrý obchod, a sama nezmením ani zbla, ale najlepšie by bolo zbrane nedodávať nikam a nikomu / pozor, viem, že je to hlúposť a viac než utópia a bla bla. /

na štvrtej strane tam, kam prichádzajú zbrane a sú minimálne dve strany, nikdy jeden nevie, kde tie zbrane skončia - na to je priveľa príkladov z histórie a zo sveta. vieme, ako je na tom ukrajinská armáda s morálkou, pripravenosťou bojovať, s prípravou vojakov ... a ako sme na tom my? to všetko k tomu patrí. či nie? to nie je len dodanie zbraní a basta.

Nemecko tiež striktne odmietlo dodávať zbrane ... nakoniec sa objavili neoficiálne správy, že nejaké zbrane dodali, ale oficiálne nie.

Francúzsko je na tom podobne, pôvodne mali dodať dokonca Rusku bojové vrtuľníkové lode, pozastavené. Ukrajine nedodávajú, bez fám.

na piatej strane ... toto má aj piatu stranu, je to môj názor, a hovorím ho vždy slušne, bez spomínania infových telesných tekutín:

dodávame Ukrajine humanitárnu pomoc, za nemalé peniaze, dodávame reverzným tokom plyn, budeme dodávať ešte viac. pomáhame, ako to ide.

sme síce na hrane - alebo tesne za hranicou, a situácia je tak domotaná a neprehľadná, že môže udrieť kdekoľvek. samozrejme v tom počítame aj s tým, že sa situácia prevalí cez hranice, alebo jednoducho Rusko otočí kohútikom a zavrie plyn. nič mu v tom nezabráni urobiť to takej prdítkovej krajine ako je Slovensko.

možno jedine, keď sa Putinovi donesie do uší úspešné referendum, a ocení snahu homofóbov.

jo, to chcelo byť odľahčenie, keby to niekto nebol pochopil.

jednoducho: ja som za,  zbrane nedodávať nikomu. to je celé. a oficiálne si to aj onakvejšie krajiny riešia striktným nie.

Hollande, Merkelová Putin, Moskva nič sa zatiaľ nevyriešilo

Zverejnené

V Luhansku bol natoceny moderny protivzdusny system Pantsir - https://www.youtube.com/watch?v=ExDnfT81eZM

Miesto na yandexe (ruska obdoba google maps/streetview).

Tento system nikdy nebol vo vyzbroji UA a ide teda o dalsi dokaz, ze rebeli dostavaju minimalne vyraznu materialnu pomoc zo strany Ruska.

sme síce na hrane - alebo tesne za hranicou, a situácia je tak domotaná a neprehľadná, že môže udrieť kdekoľvek. samozrejme v tom počítame aj s tým, že sa situácia prevalí cez hranice, alebo jednoducho Rusko otočí kohútikom a zavrie plyn. nič mu v tom nezabráni urobiť to takej prdítkovej krajine ako je Slovensko.

Nesedi to prdave Slovensko na plynovode, ktory vedie aj dalej na zapad? Nie je nahodou Rusko zavisle od vyvozu nerastnych surovin? Neznamenalo by "otocenie kohutikom" ekonomicky kolaps, pre uz tak nestabilnu, Rusku ekonomiku?

Som zvedavy, ako budem zapad o 10-15-20 rokov s 'hrdostou' pozerat naspat, ako pomohol Ukrajine.

Zverejnené

samozrejme, že sedí.

ale stačí, že Rusko je oslabené aj ekonomicky, a celé mesiace stoná polka výrobcov na západ od ich hranice, že krachujú obchody s Ruskom, Rusko nenakupuje to, čo nakupovalo, a o tom sme tu už písali. sankcie Rusko oslabili, rubeľ padal na zadok, Rusi po desaťtisícoch neprichádzajú do špeciálne pre nich pripravených turistických destinácií, nikam, nielen do Tatier, nenakupujú autá a kdečo iné, čoho boli pravidelným kupujúcim ...

čiste teoreticky, zavrieť plyn ide aj ináč, než zavretím plynu.

mimochodom, tých plynovodov na západ je viac ...  cez maďarsko, cez poľsko, cez slovensko, všetky vedú ďalej na západ. plánovala sa severná vetva pod Baltom, netuším, či je dokončená, nepátrala som. aj tá mala končiť v západnom nemecku.

južná vetva sa už tuším stavia.
http://ekonomika.sme.sk/c/7421612/prace-na-plynovode-south-stream-podla-ruska-pokracuju.html

jo, nie je to len o plyne, ale bez plynu sme v háji. Ukrajina neplatila Rusku za plyn, dlh narástol na 3,7 miliardy eur, Rusko zastavilo kohútiky.

Krym, separatisti, dodávky zbraní, situácia je zlá, zjavne aj Putin to robí potajomky ... otvorene dodávať zbrane je skutočné otvorenie vojny. to vedia aj Nemecko a Francúzsko. netuším, ako to budú historickí komentátori komentovať o desiatky rokov. myslím, že to netušia ani Merkel a Hollande a spol. a neviem, či majú skutočnú nevojnovú páku, ktorou pomôcť Ukrajine. majú?
ja neviem, preto sa pýtam.

Zverejnené

Preco by bolo otvorene dodavanie zbrani otvorenim vojny? Komu? Rusku, ktore tvrdi, ze na Ukrajine nema vlastnych vojakov a ziadne zbrane nedodava? Kam sme sa to dostali, ked dodavka zbrani zvrchovanemu statu, ktory bol napadnuty = vyhlasenie vojny? Btw, Madarsko uz Ukrajine zbrane dodalo (vyradene T-72), mas pocit, ze by boli s Ruskom vo vojnovom stave? To posledne, co Rusko chce, je otvorena vojenska konfrontacia so zapadom.

Ale ano, pokial nam ide o oligarcho dovolenkujucich na zapade, tak srat na Ukrajinu, ale potom sa netvarme, ze sme moralne niekde inde, ako bola Europa v '38.

A plynovodom - Rusi si nemozu dovolit byt nespolahlivym partnerom, kedze ich ekonomika stoji na vyvoze nerastnych surovin. Ak by sme mi poskytli zbrane UA (realne si neviem predstavit ake), tak ver tomu, ze Poliaci to spravia rovnako (a ved ti sa aj vyjadrili, ze su pripraveny predat UA zbrane). To si skutocne myslis, ze Rusi zavru kohutiky pre celu Europu?

• Pridať bod 1
Zverejnené

nie, to si ani náhodou nemyslím.

Putin je možno velikášsky cárevič a dedič ruského trónu, ale cvok nie je.

ale presne to si o kdekom myslela Európa už xkrát, a myslela mylne.

myslím len, a je zjavné, že sankcie sú dvojakého dopadu, že aj hlavní dáma a pán Európy Merkelová a Hollande váhajú a rokujú,

nikam sa nedostávajú, a že váhajú aj s dodávaním zbraní. oficiálne povedali dodávkam zbraní nie.

prečo asi?

a ako ďalej?

Zverejnené

ako ďalej?

sú tri možnosti

a, skutočné rokovanie o zastavení konfliktu, teda aj so separatistami (doteraz s nimi nikto nedebatval..)

b, poslať na Ukrajinu nielen zbrane, ale rovno aj vojakov, čo s nimi budú vedieť narábať, pretože obávam sa Ukrajinci to nevedia, alt. tie dodané zbrane skorumpovaný politici a generáli rovno predajú Rusom a možno aj ISIS

c, ďalej odkladať rozhodnutie medzi možnosťami a, b, do budúcna

vyberte si..

Zverejnené

vypadá to na ďalší "kotol" v ktorom budú Rusi, zase dusiť Ukrajincov

už zase..

zaujímavé, celý čas nás mediálny mainstream kŕmi správami o tom ako UA armáda statočne drží pozície, prípadne chvíľami aj dáva separatistom na prdel, a až na tupkách sa musím dočítať že:

Agentúra Reuters pripomenula, že od septembra minulého roka, keď bol dokument podpísaný, sa proruským separatistom podarilo obsadiť rozsiahle časti územia na východe Ukrajiny, čo vyvolalo dohady o ich ochote rešpektovať mierové protokoly v ich súčasnej podobe.

http://www.topky.sk/cl/11/1455209/Mierove-rokovania-s-Putinom-v-Moskve-stroskotavaju--Ked-sa-nedohodneme--bude-vojna-

takže nezávislá európska žurnalistika :P

ako ďalej?

sú tri možnosti

a, skutočné rokovanie o zastavení konfliktu, teda aj so separatistami (doteraz s nimi nikto nedebatval..)

b, poslať na Ukrajinu nielen zbrane, ale rovno aj vojakov, čo s nimi budú vedieť narábať, pretože obávam sa Ukrajinci to nevedia, alt. tie dodané zbrane skorumpovaný politici a generáli rovno predajú Rusom a možno aj ISIS

c, ďalej odkladať rozhodnutie medzi možnosťami a, b, do budúcna

vyberte si..

a, nikto s nimi ani jednať nebude. predpokladám že separatisti by ako podmienku zotrvania v UA vyžadovali zastavenie procesu vstupu do EU a /asi/ vojenskú neutralitu Ukrajiny - splnenie by fakticky znamenalo že Západ aj Kyjev by priznali že majú menších pipíkov ako Putin :lol:

b, ďalšia zástupná vojna medzi USA a Ruskom, v súčasnej situácii asi príliš nevyhovuje ani jednej strane okrem Kyjeva. a áno, po prípadnej porážke separatistov sa zbrane dajú miestnymi oligarchami ešte aj speňažiť, ISIL by záujem určite mal.

c, zamrznutý konflikt. rusom by zrejme vyhovovalo také riešenie, zvyšným aktérom už menej.

a aby som nezabudol, ďalší ruský agent sa zjavil na scéne :smilieee:

Cez víkend sa k jej ostrým vyjadreniam pridal aj bývalý francúzsky premiér François Fillon, ktorý vystúpil v diskusnej relácii C Politique televíznej stanice France 5. Hrozbu totálnej vojny proti Rusku, ku ktorej podľa neho vo veľkej miere napomáhajú USA, označil za absurdnú.

"Sú to iba Európania, ktorí môžu vyriešiť krízu na Ukrajine," povedal Fillon.

Fillon, bývalý poradca francúzskeho exprezidenta Nicolasa Sarkozyho, označil za veľkú chybu aj fakt, že európska diplomacia v minulosti pripustila do úvahy vstup Ukrajiny do EÚ. "Rusky hovoriaci občania na Ukrajine musia mať k dispozícii dostatok autonómie," povedal.

http://www.aktuality.sk/clanok/270246/le-penova-usa-chcu-vojnu-v-europe/

Zverejnené

k dodávkam zbraní sa včera vyjadrila Merkel:

Nemecká kancelárka Angela Merkelová zopakovala, že je proti dodávkam zbraní na Ukrajinu a vyjadrila nádej, že tamojší konflikt sa dá urovnať diplomatickou cestou.

"Myslím si, že vojensky sa aj tak nedá vyriešiť," povedala Merkelová v pondelok po stretnutí s kanadským premiérom Stephenom Harperom v Ottawe. Dodala, že práve preto sa ešte raz zintenzívnilo diplomatické úsilie.

bez Merkelovej či s jej opakovaným postojom proti dodávkam zbraní znovu tvrdím,  že zbrane znamenajú vojnu. v tomto konflikte určite.
situácia je nebezpečná, výbušná, a značne neprehľadná. keď rusko dodáva systémy, aj keď nie otvorene, je to na nich, akákoľvek pomoc sa Ukrajine a hlavne obyvateľom zíde, bezpochyby. aj nočné ďalekohľady pre UA od Kanady, ale zbrane = jednoznačne vojna.
Zverejnené

bez Merkelovej či s jej opakovaným postojom proti dodávkam zbraní znovu tvrdím,  že zbrane znamenajú vojnu. v tomto konflikte určite.
situácia je nebezpečná, výbušná, a značne neprehľadná. keď rusko dodáva systémy, aj keď nie otvorene, je to na nich, akákoľvek pomoc sa Ukrajine a hlavne obyvateľom zíde, bezpochyby. aj nočné ďalekohľady pre UA od Kanady, ale zbrane = jednoznačne vojna.

Zopakovanim svojho dohadu: zbrane = vojna , z neho neurobis fakt.

Ak nechceme, aby sa zopakoval Mnichov, musime Rusku agresiu zastavit. 

A ako sa da zastavit agresia?

Ustupovanim? Ustupili sme uz mnohokrat (Cecensko, Gruzinsko, Krym) a zakazdym sme to Rusko akurat povzbudilo k dalsej agresii. Preco si myslis, ze prave tentokrat Rusko zareaguje inac?

Uz Benjamin Franklin skonstatoval, ze ocakvanie odlisneho vysledku pri opakovani tej istej veci stale dookola je znamkou slabomyselnosti.

Ono sa to rozhodne dobra pocuva, ze konflikt sa da urovnat diplomaticky, ale navratovy bod diplomatickeho urovnania bol uz davno prekroceny. Preco by sa Rusko malo zastavit samo od seba, ked sa mu dari, a nikdo okrem Ukrajiny mu nekladie realny odpor? A pokial sa mu zase ustupi, preco by sa Rusko malo zastavit v Donecku, resp. v Ukrajine? Tak ako nemecko za druhej svetovej vojny zneuzije ustupky v svoj prospech a bude postupovat az pokial  nenarazi hruby odpor, pripadne kym neskrachuje.

Tot davali v telke zase Pana Prstenov, tak ma napadol jeden okridleny dialog:

Theoden: I would not risk an open war.

Aragorn:  Open war is upon you - whether you risk it or not.

Zverejnené

Zopakovanim svojho dohadu: zbrane = vojna , z neho neurobis fakt.

Ak nechceme, aby sa zopakoval Mnichov, musime Rusku agresiu zastavit. 

lenže ja z toho nerobím fakt, je to presne ako píšeš: dohad - len môj názor v tomto diskuse ...

a podľa dnešného článku ani Poľsko nechce dodávať na Ukrajinu zbrane, a podľa všetkého aj Merkel a Hollande vidia ďalej za roh, a zbrane nie sú v tom prvom pláne, ako túto šialenosť zastaviť. a snažia sa statočne. diplomacia je dobrá cesta, mám ale pocit, že aj tú len skúšajú, a skúšajú kdečo, a vôbec nie sú istí, ako to dopadne. ale rozhodne to vyzerá tak, že ani pre lídrov európy dodávať zbrane nie je najsamlepšie riešenie.

Zverejnené

zaujímavé.........

A co je teraz na Ukrajine?....plesova sezona? Je tam vojna a ked suverenny stat (Ukrajina) ma zaujem nakupit vojensku techniku na svoju obranu a teda stabiliztovat situaciu, tak aky strach z nejakej vojny? Je to jej pravo a aj povinnost, postarat sa o pokoj v state. Inak nastane anarchia.

Zverejnené

Áno, diplomacia a nie otvorená vojna.  Že už na Ukrajine vojna je, to je asi fakt, ale nech nie je hlavne tu. Nech sa do nej reálne nezamieša EU a jej štáty. Našťastie Ukrajina v EU nie je.  Myslím si , že čím dlhšie sa udržať mimo tohto konfliktu.

Diplomacia a diplomacia čo iné. Vojna? celoeurópska, alebo celosvetová?  čo by to riešilo?

Je to jej pravo a aj povinnost, postarat sa o pokoj v state. Inak nastane anarchia.

Hej, tak to sa postarali o pokoj v štáte. Neviem, či pre ich občanov by nebolo lepšie, keby tiež išli smerom diplomacia.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Pri vytváraní pokoja musela ukrajinská armáda v nedeľu večer zničiť chemickú továreň blízko Donecka, v ktorej boli uskladnené zlúčeniny na výrobu vojenských výbušnín a tiež aj niekoľko desiatok rakiet Grad:

https://www.youtube.com/watch?v=ZuQ5EPnSE_4

Zverejnené

A co je teraz na Ukrajine?....plesova sezona? Je tam vojna...

to tvrdíš ty, Porošenko hovorí že vojna /možno/ ešte len bude.

"Aj ja, aj vláda i parlament sme pripravení prijať rozhodnutie o vyhlásení vojnového stavu na celom území Ukrajiny," vyhlásil Porošenko na dnešnom rokovaní ukrajinskej vlády.

http://www.aktuality.sk/clanok/270376/porosenko-sme-pripraveni-vyhlasit-vojnovy-stav-na-ukrajine/#

a bez urážky, ale predpokladám že Porošenko má asi lepší prehľad, o tom čo je alebo nie je na Ukrajine, ako ty.

otázne je či bude mať v tej vojne aj kto bojovať.

To, že patriotizmus má svoje hranice, začínajú chápať i Ukrajinci, ktorých povolávajú do boja proti proruským separatistom. Tisícom z nich sa bojovať nechce. Vyhýbajú sa odvodom, odmietajú si prevziať povolávací rozkaz alebo utekajú do cudziny...

Množia sa chýry o autobusoch, ktoré preplnené „zbehmi“, mieria za hranice Ukrajiny. Do Poľska, Maďarska, no najmä do Ruska.

Podľa ruských úradov sa v ich krajine teraz zdržuje viac ako milión ukrajinských mužov, ktorí sem ušli pred „službou vlasti“.

http://www.aktuality.sk/clanok/270332/ukrajincom-sa-do-vojny-nechce-utekaju-do-cudziny/#

dosť zvláštny paradox, keď ukrajinci utekajú pred službou vlasti do nenávideného ruska...

Zverejnené

Prihodím ešte jedno video, toto musíte vidieť! Putin kontroluje v meste Klimovsk výsledok snaženia ruských inžinierov z technologického inštitútu Tochmash, ktorí mali vyvinúť robotické autonómne bojové stroje. Podaril sa im akýsi plechový vojak na kolobežke a Putin sa netvári dvakrát veselo. :zubiska:

Zverejnené

Pri vytváraní pokoja musela ukrajinská armáda v nedeľu večer zničiť chemickú továreň blízko Donecka, v ktorej boli uskladnené zlúčeniny na výrobu vojenských výbušnín a tiež aj niekoľko desiatok rakiet Grad:

https://www.youtube.com/watch?v=ZuQ5EPnSE_4

To je blbost ... nikto nevie, co je v chemickej tovarni.

Podla vsetko Ukrajinci vystrelili raketu Tocka-U. Ostal po nej tento krater... 

http://youtu.be/KS4Rzqv-rE4

O dva dni neskor povstalci ostrelovali letisko v Kramatorsku, odkial bola Tocka vystrelena

Navyse, nebolo to prvykrat. Vybuch pred 4 mesiacmi

http://youtu.be/A3hDRbR7qvE

Toto z tovarne zostalo po zasahu Tockou pred troma mesiacmi:

Takze prosim, vysvetlit, kde boli tie zluceniny a desiatky rakiet Gradov uskladnene teraz :D

Zverejnené

Podľa ruských agentúr tú uskladnenú muníciu potvrdil akurát nejaký samozvaný povstalecký minister, naozaj to nevyzerá na dôveryhodný zdroj informácií.

http://tass.ru/en/world/776310

Representative of the defense ministry of the self-proclaimed Donetsk People’s Republic Eduard Basurin confirmed that ammunition was stored at the plant

Okej, nehádam sa.

Zverejnené

dosť zvláštny paradox, keď ukrajinci utekajú pred službou vlasti do nenávideného ruska...

to je obdobna sprava ako o tych kosovskych utecencoch cez Srbsko

dalsi spolocny menovatel su autobusy a web aktuality.sk (sic!) :D

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov