Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ono to pravda moze byt. Na druhej strane nie? Ako kde - co myslis - ze to  iste si zaplati nejaky rus od rusa(organ) - ved je rus - co ako to nejde - preco nie?

Vojna je svinstvo - za ktore sa schova aj toto.

Mal som kamarata zije v anglicku - 5 dni dozadu som snim sedel - nepije - zdal sa mi nejak cudny.  Ale luto mi ho nebolo.

Zverejnené

Tomuto ty skutocne veris? Aspon raz sa uz vyjadri. Vierohodnost toho videa je 0. Dokazy - 0. Aky je podla teba problem nahrat podobne video? 

Ukrajinci maju problem, pretoze ich armada je dlhodobo podfinancovana a v rozklade...Nie kvoli tomu, ze niekto predava ich organy na zapad.

Zverejnené

na východe Ukrajiny je zasa mela. separatisti sa ostreľujú s vládnymi silami. a všetci pri tom strieľajú na civilné ciele.
kdesi sa preflákla  správa, vraj Rusi vyslali dvetisíc vojakov cez ukrajinskú hranicu. teda vyhlásil to Porošenko, ktorý bol práve v Davose a vracia sa domov.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/343035-lavrov-odmieta-priznat-ruskych-vojakov-na-ukrajine-nikto-nam-to-nedokazal/

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/343009-situacia-na-ukrajine-je-zla-porosenko-sa-predcasne-vracia-z-davosu/

Zverejnené

Ukrajinci sa mi zda ze nemaju nato aby to vyhrali nad rusmi. Ale oni na vyber nemaju. Musia bojovat.

Zverejnené

Zacharčenko neskôr svoju hrozbu splnil. Na zastávku, kde našlo smrť trinásť civilistov, privliekli ozbrojenci spútaného ukrajinského vojaka, ktorého na mieste očakávali ruské televízne štáby a desiatky rozhorčených ľudí.

Dav sa pokúsil zajatcov lynčovať, ľudia do neho kopali a bili ho päsťami. Ozbrojenci ho len s ťažkosťami dopravili do pristaveného vozidla. Míňali pritom na zemi ležiace mŕtve telá obetí štvrtkového minometného útoku.

http://hn.hnonline.sk/svet-120/vodca-separatistov-o-ukrajinskych-zajatcoch-nemozem-ich-postrielat-bohuzial-641850

Toto by som si pozrel  - ak tam boli televizne staby iste spravili aj nejaky meter zaberu.

Po ústupe z doneckého letiska sú najbližšie k miestu incidentu pozície ukrajinskej armády na severovýchodnom predmestí Pisky, odkiaľ ale mímomety na juh Donecka nedostrelia. Túto verziu nepriamo potvrdzujú aj očité svedectvá niektorých obyvateľov mesta.

„Strieľalo sa smerom od Motodromu, míny dopadali zo severu,“ povedal ukrajinskému serveru Ostrov jeden z obyvateľov mesta. Motodrom je názov lokality v Donecku, ktorá leží severovýchodne od miesta incidentu.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/343132-pri-minometnom-utoku-na-doneck-zahynulo-13-civilistov/

V podstate je to jedno kto ich zabil - ######lina Lavrov aj ######lina Putin ubezpecoval - ze su bratia a nikdy prosti sebe nepojdu. A zabijaju sa v pohode. Poslal ich tam Putin. Keby chcel nezomrie tam nik. Je to na jeho hranici a ked je tak skvely by to dokazal. Ze  to nedokazal -je znamka toho ze to podporuje. CI dokaze aj viac? Uvidime. Iste dokaze aj viac - vie pozabijat viac - vacsi priestor zasiahnut. Ale zhasne - spina jedna fasisticka.

Zverejnené

Porosenko by uz mal konecne vyzvat civilne obyvatelstvo, nech sa vzdiali z vojnovej zony a zrovnat to tam so zemou...

Zverejnené

Túto novinku ste už počuli? http://www.hlavnespravy.sk/ukrajinsky-premier-sovietsky-zvaz-napadol-ukrajinu-a-nemecko/500079

Tomuto ty skutocne veris? Aspon raz sa uz vyjadri. Vierohodnost toho videa je 0. Dokazy - 0. Aky je podla teba problem nahrat podobne video? 

Ukrajinci maju problem, pretoze ich armada je dlhodobo podfinancovana a v rozklade...Nie kvoli tomu, ze niekto predava ich organy na zapad.

Prečo by som tomu neveril? Tieto svinstvá sa diali aj v iných nedávnych konfliktoch, prečo by mala byť Ukraina výnimkou. S tou vierohodnosťou videí je to ťažké ako hovoríš hodnovernosť 0 dôkazy 0. Ale to sa týka obidvoch strán.

Ten odkaz som tam nedal kôli podfinancovaniu UA, ale kôli predávaniu orgánov.

Zverejnené

Túto novinku ste už počuli? http://www.hlavnespravy.sk/ukrajinsky-premier-sovietsky-zvaz-napadol-ukrajinu-a-nemecko/500079

Prečo by som tomu neveril? Tieto svinstvá sa diali aj v iných nedávnych konfliktoch, prečo by mala byť Ukraina výnimkou. S tou vierohodnosťou videí je to ťažké ako hovoríš hodnovernosť 0 dôkazy 0. Ale to sa týka obidvoch strán.

Ten odkaz som tam nedal kôli podfinancovaniu UA, ale kôli predávaniu orgánov.

Vies co ma zaraza, ze v tom clanku sa pise o nejakom interview pre AED televiziu, tak by som cakal, ze z toho bude nejaky video zaznam a kvoli vierohodnosti by mal byt prilozeny v sprave (pretoze napisat si mozem aj ja hocico). Preco teda nie je? A preco, ked zadam do googlu "AED interview Yatsenyuk" tak nedostanem nic podobne tejto sprave? Ved take nieco by bol headline vo viacerych novinach, konspiratorske stranky by boli toho plne, na youtube by to bolo milionkrat. Preco to teda nie je? Ja ti poviem preco, pretoze je to podla vsetkeho dalsi vymysel, na ktory si naletel.

A to je moj dovod, preco podobnym spravam neverim, nemaju nijaky logicky zaklad (preco by taketo nieco vyhlasoval?) a nikde inde sa o tom nedocitas. Preco takym spravas veris ty? Pretoze zapadaju do tvojho videnia sveta a nejake dalsie dokazy nepotrebujes?

A este k predchadzajucemu prispevku, nepochopil si preco som spomenul podfinancovanie. Spomenul som ho preto, pretoze to je dovod, preco ma UA vysporiadat sa so separatistami - ich armada je dlhodobo v rozklade. Nie nejaky biznis s organmi.. Ved tato teoria tiez postrada aspon zakaldy logiky.

• Pridať bod 1
Zverejnené

neprehanaj   :D

nie je v silach povstalcov, ktorych je podla odhadov do 20.000, obsadit 500.000+ mesto, tak, ako 60.000+ Ukrajincov nebolo schopnych obsadit Doneck a Luhansk

Po druhe, ak je vyhlasenie Jacenuka o napadnuti Nemecka Ruskom vymyslene, preco ho neskor vysvetloval? :)

Nemecko sa k vyhlaseniu odmietlo vyjadrit. Keby to nepovedal, reakcia oficialnych miest by bola asi ina. Po tretie, nebola to AED, ale ARD :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

starsi, to je obecne kravina, predaj organov je vacsinou hoax, bez akehokolvek dokazu. V minulosti to bol kanibalizmus, teraz predaj organov.   To si ludia predstavuju ako objednavku ze jednu ladvinu ? :)  Potrebujes mat testy, musis tam mat lekarsky tim a kratky cas na dopravu.   To je predstavitelne  v cine, ako normalne organizovana akcia  pred popravou.  Ale vo vojnovej zone je to takmer vylucene. 

Zverejnené

neprehanaj   :D

nie je v silach povstalcov, ktorych je podla odhadov do 20.000, obsadit 500.000+ mesto, tak, ako 60.000+ Ukrajincov nebolo schopnych obsadit Doneck a Luhansk

Po druhe, ak je vyhlasenie Jacenuka o napadnuti Nemecka Ruskom vymyslene, preco ho neskor vysvetloval? :)

Nemecko sa k vyhlaseniu odmietlo vyjadrit. Keby to nepovedal, reakcia oficialnych miest by bola asi ina. Po tretie, nebola to AED, ale ARD :)

S cim nemam prehanat? S tym, ze povstalci zacali Gradmi ostrelovat Mariupol?

https://www.youtube.com/watch?v=ISnzgvOpWL0#t=35

Tak mi daj zaznam toho vyhlasenia, ved to bolo v TV. V case internetu z toho proste musi byt zaznam..

Zverejnené

creeper,  tu ide o  realnu silu na bojisku,nie o pocty civilov.  A rusi separatistov podporuju tak aby sily boli vyrovnane.  Chcu dlhodoby konflikt

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja nehovorim o civiloch:

Odhady poctov povstalcov su max. 20.000. Vacsina "brigad" a "praporov" (Vostok, Somali, Sparta, Oplot, Prizrak, Smert) ma par stoviek muzov. Preto so svojimi silami nakladaju lepsie a ucelovejsie ako ukr. armada, ktora napr. v lete uplne nezmyselne vrhala vojakov do utokov, pretoze bolo treba dosiahnut vitazstvo do oslav nezavislosti ci coho.

Ak by ich Rusi podporovali, aby boli sily vyrovnane, to by tam museli poslat 40.000 svojich vojakov. 

Tzv. utok na Mariupol je blud, mozno umyselny, ktory ma odviest pozornost od skutocneho ciela utoku.

Z taktickeho hladiska, zaciatok povstaleckej ofenzivy je spravny. Ukrajinci totiz davali jasne najavo, ze chcu spustit svoju vlastnu (Porosenkove reci o znovuziskani Donbasu, ohlasenie novych mobilizacnych vln,  americki instruktori, vystroj z krajin NATO ...). Hovori sa tomu strata iniciativy.

Zverejnené

Z taktickeho hladiska, zaciatok povstaleckej ofenzivy je spravny. Ukrajinci totiz davali jasne najavo, ze chcu spustit svoju vlastnu (Porosenkove reci o znovuziskani Donbasu, ohlasenie novych mobilizacnych vln,  americki instruktori, vystroj z krajin NATO ...). Hovori sa tomu strata iniciativy.

SPRAVNY ? Priznam sa, ze nedokazzem pochopit tvoj obdiv k niekomu, kto porusil dohodnute primerie. To ti takto imponuju klamari vseobecne, alebo iba ti na tej "spravnej" strane?

Zverejnené

moment, pozriem, co si pisal, ked Ukrajinci bombardovali Doneck, Gorlovku, Lugansk a dalsie mesta, a zabijali tam civilistov .... hm, skoda, nepisal si nic :)

To nie je o obdive. Primerie isli porusit aj Ukrajinci. Naco by inak mobilizovali, preskupovali sa, prezbrojovali, pozyvali Americanov a hovorili o znovudobyti Donbasu?

Zverejnené

To nie je o obdive. Primerie isli porusit aj Ukrajinci. Naco by inak mobilizovali, preskupovali sa, prezbrojovali, pozyvali Americanov a hovorili o znovudobyti Donbasu?

Dohoda primeri je ale o utoceni, nie o preskupovani a prezbrojovani (nehovoriac o tom, ze to iste robili aj Rusi preobleceni za separatistov).

Separatisti ako prvi porusili primerie, a ty im este k tomu nadsene tlieskas.

Spekulacie o tom, ci sa  Ukrajina na nieco chystala su nepreukazatelne a preto aj bezpredmetne.

Ako by si sa citil, keby ta niekto fyzicky napadol na ulici s tym, ze vraj ty si sa ho udajne chytstal napadnut prvy?

Zverejnené

a co ak som sa chystal napadnut naozaj? :)

Primerie k nicomu neviedlo. Ukrajina na Donbas uvalila totalnu blokadu, odstavila ho uplne od vsetkeho.

EU ani USA od septembra, kedy primerie zacalo platit, taktiez nenaznacili zmenu postoja k protiruskym sankciam. Naopak, pridali dalsie. Nejaku ustretovost EU sotva aj cakat, ked na jej cele je Poliak Tuskom a predsednickou krajinou Lotyssko.

• Pridať bod 2
Zverejnené

a sa divis, po tych vsetkych skusenostiach s Ruskom ?

Donbas (zial) nie je totalne odstaveny, z Ruska ma stale volnu cestu

samozrejme, ze sankcie k nicomu nevedu, nech sa zbalia ti separatisti a idu tam, kde ich srdce taha, k batuske Putinu

Zverejnené

Separatisti su tam doma. Bojuju proti vojakom z Lvova, Zitomira, Tarnopolu a dalsich zapado-ukrajinskych miest, ktori nikdy v zivote v Donecku neboli :)

Zverejnené

separatisti vyhlasuju, ze su rusi, ked sa im nepaci na ukrajine, nech idu do ruska a nesnazia sa zriadit na ukrajinskom uzemi Novorusko

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov