Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

O akom mieri to tu basnis?............je to iba obycajny klud zbrani.........

Zverejnené

alamo,   asi necitas noviny :),   primerie bolo dohodnute prave v spojitosti zo sankciami a to ci sa spustia zavisi prave od primeria. 

Zatial nik velmi neveri ze Putin by ho dodrzal,   ale uvidime.

Obe strany mozu teraz konsolidovat svoje pozicie,  separatisti dostanu dalsie zbrane a municiu,  aby nemusela priamo utocit ruska armada ale  rovnako moze cas vyuzit ukrajinska strana. 

Zverejnené

bohvie.. ak to vydralo jeden den.. už to je "zázrak"

kľudne to môže vydržať až do jari

"generál zima" je tam hnusný nepriateľ, bojovať proti nemu, budú musieť všetci

možno prišli na to, že na nejaké "drobné prestrelky" nemajú čas

Zverejnené

Som pesimista, co sa tyka dodrzania tohoto bodu, pretoze si obe strany pod tymto predstavuju urcite nieco ine. Rusi maju svoju predstavu, na ktoru Ukrajina asi nebude ochotna (nebude mozne) pristupit. Takze ziadna slava s toho nepristi..... :( .

Zverejnené

myslím že sa tá absurdita, vyvíja do novej dimenzie

Porošenko a Puttin si budú potriasať rukami, a uisťovať svet o tom že prímerie funguje a je prínosné, a bojovať sa bude ďalej

Zverejnené

pri pozeraní pozor.. radšej ani nepozerať..

v siedmej minúte je tam záber, na mŕtve telo prevesené cez elektrické vedenie

má nafúknutú kožu.. a vo vetre tá koža.. hýbe sa a "buble"..

Zverejnené

záver tohto článku, v podstate opakuje to ču tu vravím už mesiac

http://www.blisty.cz/art/74625.html
Pan Judah píše: "Západ musí jednat s Ukrajinou poctivě."

S tím plně souhlasím. Západní politikové mají ve zvyku vytvářet dojem v zemích, které jsou v průšvihu, že dostanou obrovské množství pomoci, pokud přijmou určité vnější formy vlády. Není to pravda. Nemáme ani tu moc, ani ty peníze a anglosaské formy vlády nelze přenést na rezavou poušť Ukrajiny, ani konec konců do arabského světa. Ukrajina se nakonec bude muset od korupce a bezpráví osvobodit sama.

Mezitím znějí přísliby NATO tím nepřesvědčivěji, čím častěji jsou opakovány. Kdo skutečně věří, že obětujeme Chicago za Lvov, nebo Vilnius?

Pan Judah pak píše: "Za několik dalších měsíců bez podstatné západní pomoci přijde Ukrajina o jádro své armády i o svou zamilovanost se Západem. To bude nahrazeno pocitem zrady a ukrajinští proevropští liberálové to nepřežijí. Ultrapravicoví extremisté, kteří jsou nyní na okraji politiky, vstoupí do kyjevského parlamentu na víkách rakví přivážených z východu. Ukrajina se stane zničenou konfliktní zónou, evropskou Sýrii, strašlivě zvětšenou Bosnou."

To je skutečně vážné varování. Tito lidé nejsou výplodem kremelské propagandy, ale reálnou silou. Jenže se západní vojenskou podporou dojde k témuž, jenže to bude ještě horší. Fanatikové ve válce prosperují. Tytéž síly, které umístily syrskou opozici do rukou islámských fanatiků, umístí ukrajinskou válku do rukou ultranacionalistů. Představa, že západní pomoc tomu zabrání, je stejně chybná jako tomu bylo v Sýrii. Západní pomoc poplyne fanatikům, protože ti o ni budou nejefektivněji bojovat. Mír a kompromis, rychlé rozpuštění polovojenských jednotek, to je nejlepší nadějí pro kyjevské jemné a civilizované proevropské liberály.

Zverejnené

hm,   toto je trochu od veci.   Myslim ze kazdemu je jasne ze zapad vojensky nezasiahne a nasa pomoc bude obmedzena.

A nepise sa opak,  neslubuje sa opak.  A ano, ukrajine hrozi nestabilita a ta prinasa vietor pre extremistov.

Ale chyba je v tom ze ukrajina nema moc uzavriet mier, kedze  ten sa da uzavriet len ak rusko uzna ze je ukrajina dost silna. 

( a pre istoptu dodam, ze rusko moze viest len obmedzenu vojnu,  povedzme tak 300 tis vojakov,  inak musi mobilizovat. )

A to ze sa vsade vynorilo plno uzitocnych idiotov co pisu o tom ako zapad spravil chybu a  ze ublizil rusku. To su kraviny.

Zverejnené

NATO a Rusko sa hádzajú, kto ďalej dočúra a zatiaľ na území Iraku a Sýrie vyrastá Islamský štát, v Afganistane sa Taliban chystá na veľký návrat a v Nigérii sa severovýchod vyhlasuje za súčasť Islamského štátu.

Čože mi to len pripomína............. aha, ako keď v 7. storočí sa Byzancia a Perzia vymlátili medzi sebou a moslimovia si na to, bez väčšieho odporu, vytvorili kalifát po celom Blízkom východe a severnej Afrike. Ako sa nám to tá história opäť opakuje :D A nedajú si povedať a nedajú :)

nie si sám, kto na to myslí..

http://horakmartin.blog.idnes.cz/c/425445/Zly-Putin-nahradni-nepritel.html

Zlý Putin – náhradní nepřítel

vystoupit proti islámu je nebezpečné z jedné strany ze strany islamistů, schopných a ochotných poslat na kritika vrahy (u nás se víc dost málo o tom, že třeba Geert Wilders přespává co chvíli někde jinde, převážně ve vojenských barácích, aby ho nedostali), tak ze strany neomarxistů, schopných kohokoliv nejen společensky znemožňovat, ale i dostat před soud za „islamofobii“. Takže skutečné problémy se „řeší“ tak, že se akorát prázdně žvaní, což nejspíš vnitřně žere i samotné protagonisty. A najednou se objeví tak skvělá příležitost se předvést jako „rozhodní, udatní, zásadoví..“, a přitom bez rizika a v souznění s davem - no nekupte to.

Všichni možní politici i veškeré možné tzv. osobnosti, vůči všemožným jiným zlům a vůči agresivnímu islámu obzvláště jindy tak „tolerantní“ (čti islamoservilní) se náhle zásadně vymezují proti „ruskému nacizmu“, „obdobě roku 68“ apod. I média, jindy tak brojící vůči populizmu, zjednodušování problémů apod., se náhle trumfují, kdo napíše útočnější filipiku proti Putinovi. I spousta běžných lidí využívá možnost jak nadávat na „Putlera“, který není muslim, žena, černoch ani homosexuál, čímž nepatří k žádné v neomarxistické atmosféře nedotknutelných skupin, stejně jako si užívat kolektivní zášť vůči „Rusákům“ neboť na rozdíl od i jen mírně kritických postojů vůči jiným skupinám jim za to nehrozí osočení z předsudečnosti či nějaké fóbie.

• Pridať bod 1
Zverejnené

alamo

Uz konecne prezrad, v com vidis problem, ze sa Ukrajina brani?

Zverejnené

alamo

Uz konecne prezrad, v com vidis problem, ze sa Ukrajina brani?

to že ja som proti tomu, aby sa ukrajina bránila, si si s ktorého prsta vycucal?

..

a na pravej, alebo na ľavej nohe?

Zverejnené

Tak co sa ti potom nepaci na jej konani?.............neprofesionalne vedenie obrannej "defenzivy".

Zverejnené

Tak co sa ti potom nepaci na jej konani?.............neprofesionalne vedenie obrannej "defenzivy".

v podstate tak nejak..

napríklad.. oblepiť si prilbu žltou lepiacou páskou, a potom liezť pred ostreľovačov..

..

inak od začiatku som proti vstupu ukrajiny do EU a NATO

a chcem aby o tom bolo referendum, aj u nás

a nech sa bránia ako chcú

v referende na otázku

"ste za vstup ukrajiny do EU"

odpoviem že som proti

"ste za vstup ukrajiny do NATO"

tiež poviem že som proti

ale inak.. nech sa bránia koľko chcú

dokonca som za to, aby Odesu obsadilo NATO, nech im zostane aspoň jeden prístav nakoniec

keď už sme ich "my západniari" dostali, do tých sračiek..

Zverejnené

keď sa tak zamyslím..

Putin už v zahraničnopolitickej oblasti, dosiahol všetko čo chcel

vstup ukrajiny do EU?

to by najprv musela mať fungujúcu ekonomiku

bude ju mať.. na svätého dindi

a toho dňa vstúpi do EU

vstup ukrajiny do NATO?

už umiestnenie trvalej vojenskej základne v pobaltí, v Litve, Lotyšsku alebo Estónsku ktoré už členmi sú, vzbudilo odpor, medzi členmi ktorý sa boja ostrého konfliktu, takže pár vojačikov sa tam ako tak dalo prepašovať podarilo iba na "trvalé vojenské cvičenie"..

s "politicko korektných dôvodov", nikto prijatie ukrajiny vyslovene odmietať nechce, preto o prijatí ukrajiny sa bude jednať "kedysi v budúcnosti"

doslova na svätého dindi

ibaže, čo na to povedia ukrajinci, keď im to konečne docvakne?

(že naleteli "obchodníkom s dažďom", a viedli vojnu o "paru nad prázdnym hrncom".. že sa dali takto odrbať..)

Zverejnené

Ja neviem, co tu stale basnis o NATO. UA v Nato byt nemohla, uz len kvoli tomu, ze mala na svojom uzemi zakladne neclenskej krajiny (Ruske jednotky na Kryme). Po obsadeni Krymu by mali zas problem s nevysporiadanymi hranicami. A teraz to bude to iste + zmrazeny konflikt. Nehovoriac o tom, ze samotni Ukrajinci boli proti vstupu do NATO. Otazka vstupu UA do NATO nebola nikdy realna. Co ale zacina byt realne je otazka vstupu Svedska do NATO. Rovnako sa prehodnocuje uloha a pocet NATO jednotiek v pobalti. NATO tam zatial vykonavalo len nejaku pro-forma kontrolu letoveho priestoru (kedze tieto krajiny nemaju vlastne letectvo), teraz su uz realne otazky silnejsej pozemnej posadky a pod. Bude rovnako zaujimave sledovat ako sucasne udalosti pozmenia verejnu mienku ohladom Americkych protiraketovych systemov, napr. v takom Polsku. A potom su tu este temy rozpoctov na obranu, ktore sa teraz vehemetne prehodnocuju.

Rusko dalo jasny signal vsetkym svojim susedom - "ak vas MY povazujeme za svoju sferu vplyvu, tak nemate nerok sami rozhodnut o svojej prislusnosti".

Rusko geopoliticky dosiahlo velmi malo, len si vyrazne posramotilo svoje renome, ktore tak tazko budovalo poslednych 10-15 rokov.

Zverejnené

alamo,    ak bolo jeho cielom sa izolovat a vyclenit tak to dosiahol.   

Zverejnené
http://www.cas.sk/clanok/285697/porosenko-v-piatok-symbolicky-poziadal-o-clenstvo-ukrajiny-v-eu.html

Porošenko v piatok symbolicky požiadal o členstvo Ukrajiny v EÚ

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/328347-ukrajina-sa-chysta-uchadzat-o-clenstvo-v-nato/

Ukrajina sa chystá uchádzať o členstvo v NATO

Ukrajinská vláda predloží parlamentu návrh zákona, ktorý krajine umožní uchádzať sa o členstvo v Severoatlantickej aliancii.

čo mne tu furt vysvtľujete, že som "naivný"

vysvetlite Porošenkovi s Jaceňukom, Patovi a Matovi

Zverejnené

Symbolicky mozem poziadat o vsetko. ;) A poziadat moze kazdy.

Pristupovy proces k NATO a EU ma presne definovane pravidla, fazy a podmienky ktore treba splnit. Ja neviem ako si to predstavujes? Ze Porosenko symbolicky poziada a na druhy den EU kyvne "No dobre, tak pod". Jasne, ze by Poroshenko a cela momentalna vlada bola rada v NATO, najlepsie hned zajtra, ale o tom ci a kedy budu v NATO nerozhoduju oni, To za a)

Za B ), je ocividne, ze na Ukrajine zalezi zapadu asi tak, ako na CSR pred 2. sv vojnou. Kazdy v aliancii si uvedomuje, ze momentalne moze UA pomoct, ale ak by boli v NATO, tak by jej pomoct museli. Takze sa nikto z NATO nebude do integracneho procesu hrnut, podobne ako s Gruzinskom ;)

Zverejnené

mno.. keď sa to tak vezme..
furt opakujem že som proti tomu, aby čo i len časť ukrajiny vstúpila do EU a NATO :cotisisi:
a tak nejak, tu furt vymýšľam spôsoby, ako z ukrajiny aspoň časť pre EU a NATO zachrániť
(obsadenie odesy, demarkačné línie..)  :doh:
hmm..
:saw:
hmm..
viete čo.. mýlil som sa!
slávnostne vyhlasujem, že všetko čo EU a NATO, vo veci ukrajiny do teraz podnikli bolo správne, a správne bude tak pokračovať aj naďalej :vysvetlujem:
povedie to k výsledkom.. ku ktorým to povedie..
ale som si istý, že aspoň JA, s nimi budem spokojný :tancujem:

Zverejnené

alamo :

1. Preco nie do EU ?  

Ja mam dovody preco ano,    a to mozeme vyjst z nasej skusenosti, EU predstavuje priestor ktory tlaci na nasich politkov v oblastiach ako je korupcia, pravny stat, 

A to nam realne pomaha, skus si predstavit kam by sme mohli klesnut ak by nebolo EU.

Ukrajina moze mat svoje dovody preco ano a preco nie ale samotny proces priblizovania k EU je krajine prospesny.

A z naseho pohladu :  V com je Ukrajina zasadne ina ako napríklad Polsko ?  Ked moze byt Polsko v EU, tak  pre Slovensko je Ukrajina v EU vyhoda.   Aspon dlhodobo,  mozno kratkodobo dostaneme menej fondov.

1. Preco nie do NATO ?

Je pre nas dobre byt v NATO alebo nie ?   Ja som spokojny, aspon kym NATO bude fungovat.   Je to presne ta bezpecnostna zaruka, ktora Ukrajine chyba.   A zda sa  ze teraz to uz pochopili.   Len naivny pacifista moze byt proti tomu aby mal realne bezpecnostne zaruky a v nasom priestore ziadne ine ako NATO nie su.  Ale vstup do NATO je aj vecou ostatných clenov, ak nie sme dnes ochotni Ukrajinu branit, tak preco by sme ju mali brat do NATO ?  A teda nasa´pohodlnost je dôvodom preco nie Ukrajina do NATO. 

Zverejnené

v podstate tak nejak..

napríklad.. oblepiť si prilbu žltou lepiacou páskou, a potom liezť pred ostreľovačov..

A toto je co za sprosty argument?...........:( .

Zverejnené

tyso

znovu zopakujem..

mýlil som sa

ty máš celý čas pravdu

treba tvrdohlavo trvať na tom, že jedného dňa prijmeme ukrajinu do EU aj NATO

:ahooj:

informátor

choď na ukrajinu, daj sa k ajdarovcom "interbrigadistom"

a nezabudni sa oblepiť žltou lepiacou páskou

budem ti veľmi vďačný 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov