Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ja tu o tom, ze Krym nie je schopny existencie bez juhovychodu Ukrajiny, pisem uz minmalne 3 tyzdne. Ty tu zasa rozvadzas svoju teoriu o neovladatelnosti a rozsirenosti fasistov na Ukrajine :( .

Zverejnené

ved stale je to jasne,    zbytocne je debatovat o tom co by mali robit ukrajinci, ked zalezi jedine na putinovi. 

Amerika bojovat s ruskom koli ukrajine nebude, europa nema ako.    Bud teda sankcie zaberu a putin bude ochotny jednat alebo si musime pockat na to co chce dosiahnut.

Ale uprimne,  ukrajina si to musi vybojovat sama. Ale dodavky zbrani a finacna pomoc by trochu zrovnali sance. Reagan by nevahal, Obama to nespravi.

Zverejnené

ved stale je to jasne,    zbytocne je debatovat o tom co by mali robit ukrajinci, ked zalezi jedine na putinovi. 

Amerika bojovat s ruskom koli ukrajine nebude, europa nema ako.    Bud teda sankcie zaberu a putin bude ochotny jednat alebo si musime pockat na to co chce dosiahnut.

Ale uprimne,  ukrajina si to musi vybojovat sama. Ale dodavky zbrani a finacna pomoc by trochu zrovnali sance. Reagan by nevahal, Obama to nespravi.

Jasne to je, ale asi alamovi to doslo az teraz. Ukrajina si to urcite vybojuje sama, ale tie dodavky zbrani su potrebne aj ked zaberu sankcie. Z Rusmi nie su zarty a treba ich stale si drzat na distanc. Aj sa chcu roztahovat a exportovat svoje videnie sveta, tak maju otvorenu cestu na vychod.  A co sa tyka Obamu, tak nie som jeho bohvieaky ctitel, ale rozhodnut v takomto pripade nie je jednoducha vec, naviac ked Rusom su nejake nasledky za to, co vyvedu, ukradnute.

info.. s krymom si mal samozrejme pravdu

ale

http://uapress.info/uk/news/show/36290

pluk azov, sa začal vymykať kontrole..

"chlapci" začínajú mať pocit, že ich niekto ogabal

oprávnený

môže sa stoho vyvinúť "regulérna" vojenská vzbura

Po rusky viem asi tolko, co mi zostalo este s cias statneho ucenia....takze napis, o co tam ide. 

Zverejnené

V tom pripade mi vysvetli tvoje hodnotenie ukrajincov ako fasistov.

Zverejnené

si fakt ignorant..

väčšina ukrajincov, samozrejme, fašisti nie sú

ani nemci neboli, keď prehrali prvú svetovú

iba tvrdím, že aj na ukrajine môžu začať fungovať, vlastne tie isté spoločenské mechanizmy, ako v nemecku po prvej svetovej

hlavne veľa veteránov z vojny + pocit zrady + túžba po pomste

Zverejnené

alamo,  ale nakolko je to pravdepodobne ?   Samotna vojna k tomu zatial nevedie,   problem  bude ak ukrajina prehra.   To potom budu ludia hladat vinnika. 

A veterani z vojny ?  Skor naopak,  ukrajina bude budovat armadu a kazdy vetereran bude mat karieru takmer istu.  

Nie je vidiet ani nic co by potvrdzovalo tvoje obavy, 

Zverejnené

odrazu mám srandovný pocit

že som sa prepadol, do nejakej paralelnej reality

v tej mojej je čas na náreky ako

Vare, Vare, rede mihi legiones meas!

ale v "novinách" o tom nič..

a keď o tom hovorím s ľuďmi, tak vždy počujú niečo iné ako poviem

napríklad poviem

"Ukrajine hrozí fašistického diktatúra"

a ostatný počujú iba

"Ukrajinci sú fašisti" ( niečo úplne iné!!!)

..

skúsim to povedať ešte raz.. trochu inak

len čo sa tieto sračky skončia, bude treba tých "nadšencov" zo zoskupení ako ajdar alebo azov odzbrojiť

nie som si istý, či to dopadne dobre

Zverejnené

34. ferengijské pravidlo zisku hovorí: Vojna je dobrá pre obchod. Ale myslím, že v tomto prípade to neplatí, tie sankcie škodia obom stranám a pre EÚ to vôbec nevyzerá dobre. :urcitenie:

Zverejnené

a ako chceš Putina pred ten súd dostať?

mám podozrenie, že sám od seba ti nepríde

tak ako?

Samozrejme, ze nikto ho tam nedostane (pokial sa nestane nejaky zazrak), ale dolezite je to, ze sa verejne a od verejnych predstavitelov oznamuje svetu, co za magora je tento Rusky potentat, ktory sa vydava za akehosi mierotvorcu a ochrancu ludskych prav. Moralny sud, je niekedy prisnejsi, ako justicny rozsudok.

34. ferengijské pravidlo zisku hovorí: Vojna je dobrá pre obchod. Ale myslím, že v tomto prípade to neplatí, tie sankcie škodia obom stranám a pre EÚ to vôbec nevyzerá dobre. :urcitenie:

Pravidlo plati aj v tomto pripade. Vojna je medzi Ukrajinou a Ruskom, takze si urcite pridu na svoje zbrojarske firmy. Ze to pojde z dani vsetkych obyvatelov, tak o to sa nikto starat nebude. Myslis ze sankcie su pre EU horsie ako pre Rusko? Preco si to myslis? 

Zverejnené

hmm..

myslím, že by sa asi niečo vojensky dalo zachrániť

Odesa

poslať vojakov nato do Odesy

ukrajinci by mali aspoň prístup k moru

minimálna miera rizika

ale Poroš musí, prestať kadiť držťkov

a priznať otvorene, že jeho armáda je v prdeli ako šnúrka od tangáčov

Zverejnené

Zacal som vulgarnrjsie - ale s velmimy pismenany . 

Alamo sisi vsimol ze samotni rusi(z Kremla) povedali ze tam su len omylom? ####### ludia. 

Zverejnené

dúfam že "správy" preháňajú

údajne na celom pobreží azovského mora, vypukli scény ako z "vojny svetov"

čo má nohy, snaží sa z bojovej zóny utiecť, a pobrať čo unesie

cesty sú upchaté vraj tak, že keby sa tam chcela dostať "ukr armi" musel by ísť vpredu buldozér, aby ten národ odhrnul z cesty

vzhľadom k úrovni toho, akej propagande boli ľudia vystavený, obávam sa, že moc nepreháňajú

Zverejnené

Rusko si len takouto politikou vyraba nepriatelov a to nielen u svojich susedov (okrem Slovenska a mozno Madarska) a je nacase, aby sa NATO prebralo z letargie....ze by lastovicka?

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/346038-nato-kvuli-rusku-vybuduje-zakladny-ve-vychodni-evrope.html

A myslim, ze toto je pravdivejsi pohlad  a nie tie rozne vyhlasenia typu Ficolandia.

http://www.aktuality.sk/clanok/260404/rozhovor-s-ceskou-zijucou-v-rusku-europske-potraviny-nahradili-v-rusku-nevydarene-domace-napodobneniny/?utm_source=azet.sk&utm_campaign=HP-new&utm_medium=spravy&utm_content=clanok1

Zverejnené

Velení ruských sil ve středu přiznalo, že jeho výsadkáři padli na Ukrajině. Moskva přitom v úterý uváděla, že tam vojáci jen zabloudili. Armáda úmrtí oznámila pozůstalým s tím, že jejich blízcí nezahynuli při cvičení v Rusku. 

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/346075-rusko-priznalo-padle-vysadkare-na-ukrajine.html

http://www.sme.sk/c/7353655/separatisti-vstupili-do-novoazovska-lezi-na-ceste-na-krym.html

Hm - ze to je vojna medzi Ruskom a Ukrajinou mi bolo jastne davno.  Tak rus chce vojnu bude ju mat. podla mna iste by mala europa (normalny svet)podporit Ukrajinu.

Zverejnené

Dovolenkovanie na Rusky sposob:

"Bojujú medzi nami vojaci, ktorí trávia svoju dovolenku radšej ako na pláži s nami, medzi bratmi, ktorí bojujú za svoju slobodu," povedal v rozhovore pre Vesti.ru, internetovú stránku ruskej štátnej televízie. Ich počet odhadol na tri- až štyritisíc.

http://www.sme.sk/c/7355124/svet-vidi-na-ukrajine-ruskych-vojakov-a-tanky.html

A co vy? Boli ste toto leto pri mori, alebo ste sa vybrali zastrielat si s tankom do nejakej susednych krajin, ako to robia nasi slovanski bratia?

Zverejnené

no veď hej "na pláži"..

teraz to už platí "do slova"

http://cassad.net/?do=warmarker

už sú za Jaltov.. a z "ničiho nič" majú jednotky schopné uskutočniť námorný desant, pri Berdyansku

to je polovička cesty na Krym

šokujúce nie je to, že tam je ruská armáda

ale že si to "západ" (sám sebe), priznal až teraz

ak to stačilo len povedať, prečo to nepovedali už skôr?

Odesa

ešte by bolo možné poslať vojakov NATO do Odesy, a trochu Putinovi narušiť plány

zachrániť si tvár (a zadok), a urobiť s Merkelky "cézarovnu zo slamy"

samozrejme je tam "TO minimálne riziko" - hnusnej p.j.b.n.ce -

po všetkom tom ustupovaní, by došlo na "testovanie" či je to myslené vážne

minimálne pár hnusných prestreliek

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov