Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

tu je fakt srandovný príbeh jedného snaživého "povstaleckého" veliteľa

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Priznani-velitele-rebelu-ze-mozna-sestrelili-letadlo-Vse-je-pry-jinak-Publicista-Tomas-Haas-v-noci-prohrabl-internet-a-zjistil-co-je-to-za-ptacka-328126

Představte si, že se snažíte něco utajit, něco čem nechcete, aby svět věděl.

A v momentě kdy se vám to podaří, si zavoláte novináře a pochválíte se, jak se vám to povedlo.

..

Dalo by se toho napsat o mém hrdinovi, Ukrajinském Jamesu Bondovi víc. Na co sáhl, to zdánlivě zkazil, v každém rozhovoru řekl vše co pracovalo pracovalo ve prospěch Kyjeva, nebo Washingtonu, a vždy potvrdil jejich tvrzení.

Byl u všeho, co povstalcům uškodilo.

..

Příběh Alexandra Chodakovského totiž trochu připomíná příběh filmu Vrtětí psem.

Zverejnené

tiez mi bolo divne, preco by nejaky velitel otvorene hovoril niekomu nieco, co inak popiera. A obzvlast pod svojim menom, pricom Zapad sa netaji snahou dostat ludi zodpovednych za zostrelenie pred spravodlivost :)

On sam navyse poprel, ze by daval nejaky rozhovor Reutersu

je tu do istej miery rozpor, na jednej strane otvorene hovori o Buku, ktory potom urychlene dostali do Ruska. Tuto spravu vycapili vsetky media a dali ju aj do nadpisov. Spomina vsak aj stihacky v blizkosti MH17 ("V ten deň intenzívne lietali a presne vo chvíli, keď tadiaľ letelo civilné lietadlo, začali letecký útok"), co zase potvrdzuje rusku verziu o neznamom lietadle pri MH17. Ale to uz sa do sprav nehodilo :)

slimak: tej verzii na Ukraine@war neverim. Tam naznacuju, ze video bolo urobene z panelaku vzdialenho 50-100 metrov, ale podla mna ho natacali z par metrov. Navyse ta cervena silueta nakladaku je neumerne velka v porovnani s ostatnymi autami:

BuKout+4.jpg

Zverejnené

čo vlastne znamená, to rozsypanie vlády?

Porošenko bude vládnuť dekrétmi?

Zverejnené

je tu do istej miery rozpor, na jednej strane otvorene hovori o Buku, ktory potom urychlene dostali do Ruska. Tuto spravu vycapili vsetky media a dali ju aj do nadpisov. Spomina vsak aj stihacky v blizkosti MH17 ("V ten deň intenzívne lietali a presne vo chvíli, keď tadiaľ letelo civilné lietadlo, začali letecký útok"), co zase potvrdzuje rusku verziu o neznamom lietadle pri MH17. Ale to uz sa do sprav nehodilo :)

Praveze nepotvrdzuje :) Uplne naopak, je to v priamom rozpore s ruskou verziou. Ukrajinci zatial do bojov zapojili len Su-25 a to je lietadlo bez pokrocilej optiky a sofistikovanych zbrani a nie je schopne viest utok z 33000ft (ono tam nie je schopne sa v bojovej konfiguracii ani udrzat). To lietadlo musi letiet nizko, do 10000ft (3km) aby bolo efektivne. Co je presne dovod, preco im ich rebeli zostreluju za pomoci manpadov. Ak na rebelov skutocne v tom momente utocili ukrajinci, tak vyskovy rozdiel medzi MH17 a Su-25 bol +-7km ;) 

Zverejnené

tiez mi bolo divne, preco by nejaky velitel otvorene hovoril niekomu nieco, co inak popiera. A obzvlast pod svojim menom, pricom Zapad sa netaji snahou dostat ludi zodpovednych za zostrelenie pred spravodlivost :)

On sam navyse poprel, ze by daval nejaky rozhovor Reutersu

slimak: tej verzii na Ukraine@war neverim. Tam naznacuju, ze video bolo urobene z panelaku vzdialenho 50-100 metrov, ale podla mna ho natacali z par metrov. Navyse ta cervena silueta nakladaku je neumerne velka v porovnani s ostatnymi autami:

BuKout+4.jpg

Versi comu chces - si pozri to video a hned na zaciatku uvidis - ze to filmoval z bytu - mas tam stredny ram okna. A potom to priblizil - ale nebolo to zo strechy, ci z takej vysky ako je fotka z 9/7/2014. Ja som to vcera mozno hodinu studoval.

https://www.youtube.com/watch?v=2Nc1Gb-13Lk

Toto bude asi nejaky dvojnik .

Inak na tom poli  - co chlapec nasiel odkial mal buk strielat - bol nejaky novinar a nasiel tam spalenisko - po raketach. mozte si to pozriet ma tam video.

Zverejnené
"Máme nové dôkazy o tom, že Rusi majú v úmysle dodať separatistickým jednotkám na Ukrajine účinnejšie viachlavňové raketomety, a máme dôkazy aj o tom, že ruské delostrelectvo zo svojho vnútrozemia ostreľuje postavenia ukrajinskej armády," uviedla na pravidelnom brífingu hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Marie Harfová.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7301370/ruske-dela-palia-spoza-hranic-na-ukrajinu-tvrdia-usa.html#ixzz38PykpM9D

Rusi su uz vo vojne aj so svojou regulernou armadou. Dosial to robili cez tajne sluzby.

http://cdn.lc.lds.ua/thumbnails/levitskogo-chernomorskaya.jpg

Robili to od okien od ulice - skoro smerom po tom chodniku. Vidis tam tie suche pahyle - mas ich aj vo videu - ja som porovnaval aj strechy v dialke.

Dnes som videl viac fotiek z toho lietadla - a nezdalo sa mi nejak predierovane - aj ked mohlo ist o stranu co bola v zakryte. To uz vysetria.

-----------

Ano aj ja som bol vcera na pochybach - ale dam ruku do ohna ze to video je z Luhanska. 

http://i.imgur.com/vqZ5rqr.jpg

Zverejnené

smiley,  asi vedela. Otazka na akej urovni a ako vieryhodne.  

Nechcelo sa mi to rozpisovat. Ja som to "vedela" myslel v zmysle vyjadrenia toho separastickeho velitela, ze Ukrajina presne vedela, kde maju rakety, ako ich obsluhuju a co sa chystaju robit a zamerne predstierala letecky utok a vykalkulovala to presne tak, aby strela minula nezasiahla vojensky ciel ale civilne lietadlo.

Inac pekny postreh. Ti, co hovoria o do neba volajucej nezodpovednosti, by sa mali zamysliet nad tym, preco oni tu na fore predtym ani slovkom nespomenuli toto nebezpecenstvo.

Zverejnené

Nechcelo sa mi to rozpisovat. Ja som to "vedela" myslel v zmysle vyjadrenia toho separastickeho velitela, ze Ukrajina presne vedela, kde maju rakety, ako ich obsluhuju a co sa chystaju robit a zamerne predstierala letecky utok a vykalkulovala to presne tak, aby strela minula nezasiahla vojensky ciel ale civilne lietadlo.

Inac pekny postreh. Ti, co hovoria o do neba volajucej nezodpovednosti, by sa mali zamysliet nad tym, preco oni tu na fore predtym ani slovkom nespomenuli toto nebezpecenstvo.

A si naco dosiel - ze aj ked ho zostrelili rusi su zato zodpovedni ukrajinci? Aj keby si to tak naplanovali a sa im to podarilo? Vies dokazat umysel?  Alebo si predstavit? Kludne ta SU mohla sa kryt civilnym lietadlom - a mohli to mat naplanovane - ale zodpovedny je kto? Ten co neodklonil lety z oblasti? V podstate aj ano - ale ja by som to tiez nespravil - im rusi z ruskeho uzemia zostreluju lietadla - ich rusi - regulerna armada ostreluje gradmi - to ye tam rusi  bojuju uz nejaky mesiac s ruskou technikou nikomu nevadi - Creeper to bude aj dnes popierat. 

Zverejnené

Ukrajina presne vedela, kde maju rakety, ako ich obsluhuju a co sa chystaju robit a zamerne predstierala letecky utok a vykalkulovala to presne tak, aby strela minula nezasiahla vojensky ciel ale civilne lietadlo.

jaaj, prestan pozerat sci-fi serialy a kriminalky z USA :D

Zverejnené

Nieco o Chodakovskom:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Priznani-velitele-rebelu-ze-mozna-sestrelili-letadlo-Vse-je-pry-jinak-Publicista-Tomas-Haas-v-noci-prohrabl-internet-a-zjistil-co-je-to-za-ptacka-328126

iste, z bytu, ale ktory bol nedaleko cesty, povedal by som hned za stromami... az taky zoom to zase nebol :)

na tom bolborde je adresa autosalonu v Krasnormejsku, v pozadi "Strojdom" v tom istom meste

Tu mas miesto v Krasnormejsku, kde to bolo natocene: ako vidiet, domy su hned pri ceste, stromy velkostou zodpovedaju tym na videu: 

post-2334-0-55945000-1406243527_thumb.jpg

Zverejnené

Reportaz ruskej BBC, kde svedkovia opat hovoria o stihackach v priestore MH17 (neskor bolo video zo stranky BBC stiahnute, zachovala sa vsak jeho kopia): 

http://youtu.be/RZ8sjMWhl-4

Zverejnené

Co je to v priestore? Ako vie svedok odhadnut v akej vyske leti to, ci ono lietadlo? Ty ked sa pozries hore na nejake lietadlo tak vies ci leti v 28000ft, 35000ft, 40000ft? Ja teda nie. Este raz, Su-25

a- Nie je stihacka.

B- V takej vyske nie je schopne efektivne letiet.

Zverejnené

toto je správa zo 17. teda staršia

zdá sa že nie všetci ukrajinci sú nadšený

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zpravy-z-Ukrajiny-ktere-v-Cechach-nezname-Zasadni-vyjadreni-premiera-skrty-privatizace-a-zoufale-matky-vojaku-327272

Ve městě Těrnopol měl prý odvod vojáků dramatičtější průběh, když si matky vojáků lehaly pod vojenská vozidla. Podobné incidenty ale zažila i další místa především na západní Ukrajině – Lvov, Užhorod, Kirovohrad nebo Žitomir a Mikolajiv. Chaotickou situaci kolem odvodů ukazuje též video, na kterém si jedna z matek stěžuje: „Nemají vesty, helmy a dokonce ani boty. Jestli je necháme jít, tak je už živé neuvidíme. Někdo na válce vydělává, a naši synové umírají. Přičemž umírají hlavně kluci ze západní Ukrajiny. Ta válka musí skončit a vrátit naše děti domů,“ prosí ukrajinská žena.

http://vesti.ua/lvov/61210-v-ternopole-soldatskie-materi-brosalis-pod-gruzoviki-s-voennymi

http://youtu.be/aqcIck_-xAE

http://youtu.be/hmJaMPtBk6M

Zverejnené

Konecne si ostrelovanie miest Ukrajincami vsimla HRW:

http://www.hrw.org/news/2014/07/24/ukraine-unguided-rockets-killing-civilians

Darkman: Ukrajinci stale tvrdia, ze ich lietadla vtedy nelietali. Svedkovia a aj ten Chodakovskij tvrdia opak. Je jedno, v akej vyske, boli tam.

Aha, takze este stranu dozadu bola dolezita Ruska verzia, v ktorej mali Ukrajinci lietadlo v blizkosti MH17, teraz us staci verzia, v ktorej mali Ukrajinci lietadlo v AO. :)

Nakoniec to bude tak, ze klamu aj Rusi, aj Ukrajinci, ako je v tomto konflikte uplne bezne :)

Zverejnené

iste, vsetci :)

Tak preco veris Ukrajincom, ktori tvrdia, ze ich lietadla vtedy vobec nelietali a preco nepripustas moznost, a nie svedkom a povstalcom, ktori tvrdia, ze tam boli, a uz vobec nie Rusom?

Dodnes sa nenasiel svedok, ktory by videl odpalenie Buku a jeho dymovu stopu viditelnu do vzdialenosti 20 km :)

Druha vec - vsetci kritici ruskej verzie sa zamerali na Su-25, ktore nevyleti do vysky MH17, ale ignoruju vsetky ostatne argumenty - satelitne snimky, radarovu aktivitu Ukrajincov, zmena kurzu, zmena vysky, pochybne videa na Youtube a chybajuca komunikacia veze s lietadlom  :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ja som niekde tvrdil, ze verim Ukrajincom? Alebo, ze tam Ukrajinci nelietali? Prosim dolozit citatom ;)

Aka zmena vysky? To lietadlo letelo celu Ukrajinu v 33000ft (podla Flight Radaru). Lietadlo letelo severnejsie, kvoli burke (to lietadla zvyknu, vyhybat sa burkam). Opat, neletelo tak samo, ale rovnaku trasu leteli vsetky lietadla z/do azie. Aka chybajuca komunikacia? Len preto, ze k nej nema pristup siroka verejnost je chybajuca? Niekto z vysetrovatelov hlasil, ze nemaju pristup k ATC? Vcera sa zrutilo Alzirske lietadlo, kde je k nemu prepis ATC?

Co je divne na radarovej aktivite Ukrajincov? Pokial viem, tak Rusi hlasili aktivitu snowdriftu - prehladoveho radaru, co vzhladom na to, ze Ukrajinci obvynuju Rusov z narusania ich vzdusneho priestoru nie je vobec prekvapive. To je tak, ked sa vypustaju polopravdy a ludia, co o problematike nic nevedia si hned zacnu domyslat a vymyslat :) Odkial maju Rusi radarove data? Cuduj sa svete, z vlastnej radarovej aktivity :)

Zverejnené

Zacinaju sa tu dokazovat akesi opravnenia niekoho na nieco, ci ospravedlnovanie niekoho za nieco. Zabuda (?) sa na podstatu problemu.....a to, ze Rusi riesili nieco sposobom agresora a teda tam nemaju co robit. Ale su tam a robia vsetko pre to aby tam ostali. Ziadne dobrorecenie niekoho tu na fore to nemoze ospravedlnit. 

Zverejnené

neviem či sa mi to iba zdá, ale keby som v médiách videl známky určitej schizofrénie, a to v kontexte konfliktu na ukrajine s konfliktom v palestíne
čím sa tieto dva konflikty odlišujú? podľa mňa sú na 100 % zhodné..
ale v médiách, je "cool" vypichovať utrpenie palestínčanov, ich nárok na "sebaurčenie" atď atď
kdežto rusi na západe ukrajiny, nijaký nárok na "sebaurčenie" mať nemajú
akonáhle v Gaze, v dôsledku vojenskej akcie izraelčanov umrie dieťa, sú médiá plné srdcelomných článkov a záberov (nevhodné pre deti a slabčie povahy..), ale na východnej ukrajine podľa západných médií "žiadne deti nežijú"
atď atď
myslím že aj preto protiruská propaganda nefunguje, nie je "kompatibilná", s širším kontextom
..
napríklad tu

http://www.blisty.cz/art/74070.html
Žádáme své kolegy, staré a mladé profesní odborníky, aby odsoudili izraelskou agresi. Odmítáme perverznost propagandy, která ospravedlňuje vytvoření mimořádné situace, aby jím mohla zamaskovat masakr, takzvanou "defenzivní agresi". Ve skutečnosti je to krutý útok neomezeného trvání, rozsahu a intenzity. Chceme informovat o faktech tak, jak je vidíme a o jejich dopadu na životy lidí.

prečo ukrajinská "protiteroristická operácia", tiež nie je považovaná, za "zločinnú defenzívnu agresiu"?

Zverejnené

http://simon22.blog.pravda.sk/2014/07/27/generalplukovnik-ukrajinskej-armady-sokoval-kyjev-a-divakov/

Generálplukovník ukrajinskej armády šokoval Kyjev a divákov!

Neuveriteľná vec sa stala v najsledovanejšej ukrajinskej televízii. Komentátor Šuster chcel počuť od generlálplukovníka Vladimíra Rubana niečo o tom, kedy bude vyhlásená vojnový stav…. “Ten nemôže byť vyhlásený na jednotlivých teritóriách v kuchyni alebo spálni.. odpovedal.. ak bude vyhlásený tak na celom území Ukrajiny. …. končil asi tak…. Neklamme si. odchádzajúci premiér hovorí, že nemáme čo natankovať do nádrží tankov,že nebude na platy vojakov, o bankrote krajiny a hneď vyzýva vojakov ísť do vojny.Pritom pán Gucenko nedávno tvrdil, že naša armáda je veľká a neporaziteľná ale nesmieme vyhlásiť vojnový stav, lebo sa bojíme agresie Ruska. Toto je nespávne, ak chceme hovoriť o vojne, treba vyberať správne slová.Hovoríte o VOJNE, profesionálni vojaci sa nebudú ponáhľať zomierať do nejakej čudnej proti teroristickej operácie proti banditom. Profesionálni vojaci vás budú chrániť vo VOJNE.Ale tam sú iné pravidlá.Na tejto malej proti teroristickej operácii, ktorá nevedno prečo trvá už viac ako tri mesiace, sa klameme, všetci nás klamú, klamú celú Ukrajinu. Niet anti teroristickej operácie, je strach z Putina, je vojna a NIE JE 6 milionov teroristov – separatistov., Tam je asi 600 teroristických živlov ale tam sú ľudia! Predstavte si, tam sú ľudia, majú rovnaké požiadavky ako boli na Majdane, tam sú zrkadlové odrazy Majdanu, treba ich pochopiť, treba ich počúvať. Oni šli na tieto krajné miery,( extrémne kroky), preto, že ich nikto nepočúval a nepočul…. moderátor Šuster zostal ako obarený….

http://youtu.be/xC7bnqr-U8I

Zverejnené

neviem či sa mi to iba zdá, ale keby som v médiách videl známky určitej schizofrénie, a to v kontexte konfliktu na ukrajine s konfliktom v palestíne

čím sa tieto dva konflikty odlišujú? podľa mňa sú na 100 % zhodné..

ale v médiách, je "cool" vypichovať utrpenie palestínčanov, ich nárok na "sebaurčenie" atď atď

kdežto rusi na západe ukrajiny, nijaký nárok na "sebaurčenie" mať nemajú

akonáhle v Gaze, v dôsledku vojenskej akcie izraelčanov umrie dieťa, sú médiá plné srdcelomných článkov a záberov (nevhodné pre deti a slabčie povahy..), ale na východnej ukrajine podľa západných médií "žiadne deti nežijú"

atď atď

myslím že aj preto protiruská propaganda nefunguje, nie je "kompatibilná", s širším kontextom

..

napríklad tu

prečo ukrajinská "protiteroristická operácia", tiež nie je považovaná, za "zločinnú defenzívnu agresiu"?

Vysvetli prosim ta blizsie, aky spolocny bod vidis v jednani palestincanov a ukrajinskych separatistov. 

Zverejnené

Neklamme si. odchádzajúci premiér hovorí, že nemáme čo natankovať do nádrží tankov,že nebude na platy vojakov, o bankrote krajiny a hneď vyzýva vojakov ísť do vojny.Pritom pán Gucenko nedávno tvrdil, že naša armáda je veľká a neporaziteľná ale nesmieme vyhlásiť vojnový stav, lebo sa bojíme agresie Ruska.

Ja len pre predstavu v akom dezolatnom stave je Ukrajinska armada. Obranny rozpocet 45milionovej Ukrajiny sa v roku 2013 pohyboval okolo 1,3mld dolarov, pre porovnanie, 10milionova Ceska Republika v roku 2013 vynalozila na obranu 2,21 mld dolarov.
Zverejnené

EU zafinancuje, ked bude treba :)

Ukrajina je prilis cenna, aby ju eurokrati nechali padnut, nech to stoji co to stoji 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov