Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

kde som pisal, ze som uveril ruskej prezentacii? To, co hovorim, je, ze Amici nemaju nic a Ukrajinci klamu. Ukazuju fotky a videa vlastneho Buku c. 312, ktory sami prevazali v marci, a vydavaju ho teraz za rusky. Ze je to video z marca, je vidiet podla toho, co maju ti Ukrajinci oblecene. V lete sa nenusia presivane bundy s kapucou a baranice ani v noci :)

http://ukraineatwar.blogspot.cz/2014/07/russian-transport-of-buk-that-shot-down.html

Toto video je realne a presne tak ako je popisane v blogu. Na spodku v reakciach mate fotku z 9.7.2014 a presne tam vidite tie suche stromky. Aj reklamu. presne tu co vidite na auto.

Teda toto z marca nieje - v tedy je tam priemerna teplota okolo nuly. preto potrebujes vetrovky. Ale zelene stromy mat tiez nebudes. Fotka je z Luhanska - presne ako autor pise - aj ked som tomu dlho neveril - lebo ja som ten kostol na yandexe za boha nevedel najst(este len ho stavali).

Ale zrejme je ze ten Buk je ukrajinsky.  Inak chlapec presne odhadol, odkial separatisticky BUK strielal - este predtym ako to dali na verejnost americania - den predtym to zavesil na net.

----------

Ak rusi povedali pravdu s tym ukrajinskym Bukom - comu verim ,ze tam bol - tak tie stroje neboli od seba viac ako 20 km. Lietadlo 15km.

Udivuje ma , ze v dnesnej dobe - je tak malo fotiek, videi - aspon zverejnenych na internete. A nechce sa mi verit - ze ukrajinsky tajni tam nemaju plno ludi - aj samozrejme ruskych vo vlastnych radach.

--------

aj ked

Chodavskij nicméně Kyjev obvinil z toho, že separatisty vyprovokoval. Armáda podle něj dobře věděla, že separatisté systémy Buk disponují, a sama odpálila několik raket. „Ukrajina měla včas důkazy o tom, že dobrovolníci tyto technologie díky Rusku mají. Nejen, že neudělala nic pro zajištění bezpečnosti, ale dokonce vyprovokovala užití takové zbraně proti letadlu, které vezlo mírumilovné civilisty,“ uvedl.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/prorusti-separatiste-priznali-ze-maji-buk-fj5-/zahranicni.aspx?c=A140723_194958_zahranicni_vez

Ale dnes som cital aj zaujimavejsie.

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusko-pro-me-neni-cizi-zeme-zpoved-armenskeho-zoldaka/r~37f14f2e10fe11e4973a0025900fea04/

Novináři, kteří se do oblasti dostali, tvrdí, že pětina těch, kdo bojují na straně separatistů, jsou Rusové a zbytek jsou místní milice…

Řekl bych, že je to právě naopak. Většinou jsou to Rusové, Čečenci, Ingušové. Je tam taky pár Arménů, jako jsem já.

A v Horlivce?

Je to tak půl na půl. Rusové ale bojují lépe. Jsou to lidé, kteří byli u armády. Rusko má řádnou armádu, Ukrajina ji nemá už třiadvacet let.

keby sa do bojov zapojilo viac ako percento domacich chlapov - ukrajina by nemala sancu. Teda, ze by bolo ochotnych bojovat 5-10 ci 20%. Ale ze tam chodia zadarmo Rusi ci ini to by som tiez neveril - ze taki hlupaci sa najdu. Ten rozhovor je dvoch clankoch - creeper precitajsi ho.

Zverejnené

vyjadril som sa jasne

nepouzivaj argumentaciu ad hominem :)

Od teba tato poziadavka sedi :) Este keby si sa vyjadril k tomu zvysku, napr. kde som tvrdil ze ten buk je rusky :)

Zverejnené

Ja absolutne nechápem prečo Európa a USA po tom, čo podporili rozpútanie občianskej vojny na Ukrajine, aspoň neupozornili letecké spoločnosti, že sa tam bojuje. Trestuhodná nezodpovednosť.

Zverejnené

Od teba tato poziadavka sedi :) Este keby si sa vyjadril k tomu zvysku, napr. kde som tvrdil ze ten buk je rusky :)

Ja som tvrdil,ze im ho dali rusi. Lebo podla mna ho od pociatku nemali - nasadili by ho davnejsie - nielen pri zostreleni civilneho lietadla a neveril by som - ze ukrajinski velitelia su tak sprosti,ze by si ho nechali ukradnut. A myslel som si ze im dali ten z krymu. Aj ked neverim,ze bez posadky - aspon tej krymskej. A ze bol rusky - ci z krymu nasvedcuje aj to - ze ho ztiahli na spat.

Zverejnené

hehe, typek nezvladol novinara, rozkecal sa a teraz tvrdi ze to bola len jedna verzia :),  no jahnatek by mu vedel povedat ze ked nemas medialny trening tak sa nechval :)

Myslel som ze rusi uz strategicky ustupili do lepsie branitelnej pozicie,  ze na vine su sice separatisti ale ze ich vyprovokovali.   To by Putinovi umoznili predsa len lepsie manevrovat ako  trvat na ocividnych klamstvach (  dnes som sa pobavil na tropkovi, myslel som ze ludia co zazili socializmus a maju iq na 100  maju nejaku imunitu voci propagande, ale zjavne nie.  )

Zverejnené

Nech sa uz odohrala akakolvek varianta, na vycuvanie je uz neskoro. Na to /priznat omyl, vyjadrit lutost alebo neviem este co../ mali cas bezprostredne po havarii. Alebo sa udalost jednoznacne nevysetri,co je vzhladom na to, kam dokazala propaganda zajst najpravdepodobnejsie, alebo tu niekto riskuje vsetko..

Zverejnené

game,   myslim ze odpoved poznam ale neuveris jej.  Urady su sialene pomale, nekomunikuju spolu a iniciativa nie je to co sa ocenuje. 

To hovorila zhruba sprava o vysetrovani dvojiciek,  a ked si uvedomis ako to funguje u nas a ze ukrajina je predsa len este dalej na vychod, tak je to jasne, 

To ze armada nieco vie, to je hned utajene a nedali to vediet asi ani pilotom, nie ze civilnemu uradu, ktory nema ziadnu smernicu ako by mal postupovat a taketo rozhodnutie  by najprv zvolal komisu, ktora pripravy podklady pre vybor, ktory odporuci riaditelovi co ma robit.

Zverejnené

Ved ten chlapec co tu davam na neho linky -vam to ukazal(aj vystrelenie buka(fotka - zatial jedina - neverim ye je jedina - a teda ze armadz ruska ukrajinz aj USA ich maju plnu skrynu o tom nepochybujem) - odkial - este pred americanmi) aj fotky aj videa - buka na ukrajine nie v  marci,ale pred tyzdnom.

Game preco? Aj to som pisal - inak aky rozdiel je medzi 300 holandanmi a 300 inymi. Co tam umreli - Ziaden. - Ale medialne velmi velky. Tu nespravili chybu len ukrajinci,ale aj piloti - ci ten co im dal tomu letu plan - plno leteckych spolocnosti to uz davno obchadzalo.

A dalsi humbuk bol - ze M(alayske air)A - lietaju dalej nad Syriou - to by bola sranda - keby im aj tam to lietadlo zostrelili(alebo bz sa tam nahodou poruchou zosypalo). 

Zverejnené

dead,  tak to nefunguje.  Putin nemoze tvrdit klamstva, ktore su vyvratene, nemoze priznat pravdu, nemoze sa ospravedlnit.  To ze pomaha separatistom doma vedia a tlieskaju tomu, ale zostrelit civilne lietadlo tomu sa neda tlieskat.

Podla mna verzia co povedal chodakovsky je zhruba cesta kde sa putin musi vydat a a mam pocit ze aj americania mu tam otvaraju dvere.  Keby totiz zacali tvrdit ze im poslali BUK aj s obsluhou, tak Putina zazaluju v Haagu.    A potom uz naozaj nebude cesty spat.

( a uprimne, ta ruska obsluha je pomerne pravdepodobna varianta.  A teraz si zase ja pustim fantaziu a nech ma niekto opravi.   SU nie su vrtulniky a nejako sa mi nezda ze sa to bezne da zostrelovat v 5 km vyske rucne odpalovanymi zbranami,  tak teda s im nejakymi pomohli od ruskych hranic a potom dostali taky bezny cernobylsky napad ako improvizovat,  poslali tam len odpalovacie vozidlo BUK s tym ze prehladovy radar a urcovanie cielov spravia  z ruskych pozicii,  a pri prvom pokuse sa to pokazilo, zrejme )

Zverejnené

Mam taky pocit, ze zatial jedna strana nevie, co vsetko vie druha a iba cakaju, co kto vylozi na stol. Zhruba s tymto aj koresponduju zverejnovane teorie. /atentat na Putina, ukrajinska false flag operacia, Su-25, BUK rusky, ukrajinsky, alebo separatistov/ a prave z ruskej, alebo ak chceme pro-ruskej strany sa mi zda byt tych teorii akosi vela.. Occamova britva?

Zverejnené

Ja nerozumiem - vy ocakavate ze sa rusi(pro rusi) ci ukrajinci, ci americania - priznaju k tomu kto to lietadlo zostrelil? 

Nam divakom? Nikdy to nespravia - len sa dojednavaju co zato aby sme nedali fotky a dokazy - ale vy aj fotky aj dokazy mate.  Pre nich to je len vojna - sposob riesenia konfliktov. Ked nevedia ako. Sa dohodnut na biznise. 

Ale este raz - tento chlapec a dalej som si isty sa dokaze viac - mate aj slovne vyjadrenia. Vam ukazal co a ako zostrelilo to lietadlo.

http://ukraineatwar.blogspot.cz/2014/07/russian-transport-of-buk-that-shot-down.html

Len ste lenivy sa na to co len pozriet - ja som dve jeho blogy dnes si ovenoval dva hodiny. 

---------------------

Ak mam pravdu povedat - tu to tiez dost valne nieje - jediny co za nieco stoji je darkman.

Zverejnené

slimak, ved ok, to je stale ta ista americka verzia, ktoru mame od prveho dna. Potvrdena bogmi, rozhovormi, vsetko co sa zatial preukazalo ju potvrdzuje a je to najpravdepodobnejsia verzia, ktoru opakuje zapad.  

Zverejnené

a ten istý článok  http://www.sme.sk/c/7299578/jeden-z-vodcov-sepratistov-priznal-ze-mali-system-buk.html   hovorí, že o tom, že ho majú a chystajú sa použiť, vedela ukrajinská strana.

prečo povolili prelet civilného lietadla s tristo cestujúcimi v koridore nad vojnovou zónou ?

Jak uz tu bolo pisane, civilne lietadla bezne lietaju v dostatocnej vyske na oblastami kde sa bojuje (nie vojnova zona,vojnu pokial viem zatial nikdo nikomu nevyhlasil).

O tom, ze to vedela ukrajinaska strana tvrdi iba vodca separatistov a je to znacne konspirativne tvrdenie.

Zverejnené

smiley,  asi vedela. Otazka na akej urovni a ako vieryhodne.   Ale to je aj otazka predstavivosti,   po prvych spravach ze zostrelili ukrajinske lietadla, tak tu na fore nikto nepisal ze hrozi zostrelenie civilneho lietadla,  ani to nikoho nenapadlo ze to hrozi.   A aj nejaki nasi experti v noivinach pisali ze civilne lietadlo sa da rozoznat a ze sa neda pomylit.  Dnes vieme ze to tak nie je, ale to sme vsetci po vojne generalmi

Zverejnené

Jak uz tu bolo pisane, civilne lietadla bezne lietaju v dostatocnej vyske na oblastami kde sa bojuje (nie vojnova zona,vojnu pokial viem zatial nikdo nikomu nevyhlasil).

O tom, ze to vedela ukrajinaska strana tvrdi iba vodca separatistov a je to znacne konspirativne tvrdenie.

omyl.. za nebezpečnú situáciu, netreba pokladať "vojnu", nebezpečná situácia je tam kde sa vyskytujú zbrane ktoré sú vás schopné trafiť

a máme tu čosi ako "Fištejnov syndróm"

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-konec-ruske-pohadky-0xa-/p_zahranici.aspx?c=A140722_222314_p_zahranici_wag

Přitom už před dvěma týdny se ruská média hemžila fotkami raket typu BUK, jež tzv. „separatisté“ údajně ukořistili ukrajinské armádě. Nyní lžou do očí, když zpětně tvrdí, že se nám to jenom zdálo, uvažuje Anne Applebaum. Tento zločin se mohl odehrát v záměrně navozené atmosféře nezákonnosti, působení neregulérních ozbrojených band, znevážení lidského života, popření mezinárodních pravidel a norem.

celí článok je zameraný proti rusku, lenže ak bolo celé dva týždne jasné, že tam pôsobia "nezodpovedný cákli ľudia vyzbrojený nebezpečnými zbraňami", potom nesie časť spoluviny aj ten kto tam to lietadlo poslal a teda ukrajinci..

soráč.. čím viac toho kto na rusov, a separatistov "rebelov a banditov" kto nakydá, tým trestuhodnejšia bude nezodpovednosť ktorej sa dopustili ukrajinci

ak vy tvrdíte, že ste "na strane demokracie", "na strane práva a zodpovednosti", ak chcete takýto článok napísať, tak najprv v ňom musíte spomenúť trestuhodnú nezodpovednosť ukrajincov, povedať že aj oni nesú diel zodpovednosti, a teda aj ponesú diel následkov, a až potom sa môžete obuť do rusov.. takto by to fungovalo

ale keďže to odmietate urobiť, tak práve preto, tá vaša protiruská propaganda nefunguje.. môžete si za to sami

Zverejnené

myslíte si, že keď tam pošleme "ozbrojených pozorovateľov" "MY"..

zostane Putin sedieť zo založenými rukami, a nebude ich tam chcieť oficiálne poslať aj on?

Zverejnené

alamo,   to sice tvrdis stale ale to je cosi podobne ako vycitam creeperovi,   Ukrajina nie je dokonaly stat, nema dobre fungujucu spravu, efektivnu armadu,  robi plno chyb, to je vsetko pravda.   Ich armada casto klame, nevie sa vyhnut civilnym obetiam a  nie je to ani vzor demokracie ci rozumných krokov. 

Ale agresor je rusko,   to mas ako ked v baraku muz bije zenu a jedneho dna ju zabije.  Vinnik je jasny a pojde do basy, ale okrem toho niekde zlyhali spolocenske vztahy, urady a pod.  NIe je to dobre ale ani trestne, nie je ani polahcujuca okolnost pre vinnika. Ale je dobre sa to snazit zmenit. 

A opakujem, to co sa deje na ukrajine vedeli vsetci,  ved to pisu v novinach po celom svete,  americania maju pravidla a zakazali svojim lietat tadial, toto rozhodnutie mohla spravit kazda spolocnost, kazdy pilot a ano mohla to spravit aj ukrajinska sprava letového priestoru.  A jednoducho nie je ziadne rovnitko medzi tym ze na jednej strane rusi dodali separatistom system ktory priamo ohrozuje civilne lietadla a nezabezpecili aby sa takto nepouzil a tym ze ukrajina nezakazala lietat civilnym lietadlam. To ju uplne ina rovina zodpovednosti  a snaha to relativizovat je to co mi vadi. 

A druha vec, nejde o protirusku propagandu tak ako opakuje creeper,  rusko je agresor a to ze si to myslia novinári, ja a plno dalsich ludi je nazor.  Ok, robia chyby ako novinári, tym ze nedobre overuju spravy,  dopustaju sa faktických chyb a to je vsetko kritizovatelne.    Ale stale je faktom ze rusko okupuje Krym a na vychodnej ukrajine bojuje v zastupeni s ukrajinou.   A propaganda je to co robia rusi,  to ze presvedcili svojich ze fasisticka ukrajina s podporou fasistickej EU a agresívneho USA sa pripravuje napadnut rusko a preto sa preventivne mozu branit zatial na ukrajine, to je propaganda.  A ucinna. 

A len na opakovanie,  v 68   nam prisli pomoct ´proti fasistickemu prevratu a nemeckému utoku,  O tom presvedcili svojich rovnako.  Ja jednoducho tuto podobnost nemozem nevidiet.  A tam tiez Carnogursky vysvetluje ze na vine bol Dubcek a nie rusi.  Alebo ze teda vina bola na oboch stranach.   A ja nerobim protirusku propagandu,  neplati ma CIA,  len im neverim.    Na slovensku je to vsak ovela dlhsi kulturny problem,  uz v 19 storoci sme mali politikov co snivali o dobrom rusku a tých cio hovorili ze z ruska nemoze prist nic dobre.  A to napriek spolocnemu obdivu ruskej kultury.  Aj Stefanik nejaky cas snival o tom ze Slovensko bude kralovstvo kde nam krala dodaju romanovci.   A toto nase kulturne dedicstvo nam brani (teda vam :) )  vidiet veci take ake su.

BTW,  inak tu bojovali strany, kde ziadna strana nemala chut zostrelovat civilne lety.  Ale kedze nie je jasne ci dnes maju rusi pod kontrolu tieto "pozicane ", tak narastlo riziko ze sa dostanu do ruk aj islamistom,  mozes si na svete oznacit vsetky staty co maju nejakých islamských rebelov a zastavit letecku dopravu vo velkej casti afriky, blízkeho vychodu, afganistan, Pakistan, casti ciny, blizky aj stredny vychod atd.  Skutocne ak sa tu nieco stane, tak budeme za to zodpovedny my ze sme nezakazali lietat ?

Zverejnené

stále si nenapísal, tú jednoduchú vetu "áno aj ukrajina nesie, určitý diel spoluzodpovednosti.."

stále hľadáš dôvody, prečo ju nenapísať

preto to čo si napísal nefunguje.. a nebude fungovať..

Zverejnené

fajn, co podla teba znamena fungovat ? Ze zrazu vsetci pochopia kto je agresor ?  Nech napisem cokolvek, tak sa to nezmeni.  A ak pod slovami ze aj ukrajina urobila chyby nerozumies to co chces pocut, tak ok.   Rusko poslalo svojich ludi bojovat a dodali im zbrane a ich ludia zostrelili civilne lietadlo.  Nic z toho co spravila alebo nespravila ukrajina nie je polahcujuca okolnost,   plna zodpovednost je na rusku.   Ukrajina spravila chybu, ak by zakazali lietatat nad ukrajinou, tak by ruske ciny nemuseli viest k zostreleniu,  v mojom priklade domáceho nasilia ak by sudy zakazali nasilnikovi pobyt v jeho byte, policia a susedia zabezpecili aby sa to dodrzalo mohlo to dopadnut inak, ale nie su spoluvinici vrazdy.  Ich pochybenie je inde.   A dalsie strany tiez maju nejake chyby,  napríklad keby hned na zaciatku dostali rusi ovela tvrdsie sankcie, tak by tam bol pokoj.   To je nasa zodpovednost,  atd.   Dodatocne vieme povedat co mohla ukrajina urobit inak, a rovnako aj svet.  Ale ty sa snazis povedat ze kazdy nesie vinu a teda je nespravne hladat jedneho vinnika,   a ved nakoniec aj ta zena papulovala a  kedze sme vsetci vinnici, tak sa ospravedlnme obetiam a zabudnime. Ok, a to je nepoviem, lebo si to nemyslim.

• Pridať bod 1
Zverejnené

vzdávam to.. už ma nebaví hádzať hrach na stenu..

fajn "hŕ na nich, umláťme tých rusákov, čapicami"

Zverejnené

ja ti to uz tiez neviem inak napisat, mozeme to uzavriet tak ze sa nechapeme,  a k tej druhej veci.  Neviem kde som pisal ze tu bojachtivo navrhujem umlatit rusakov, a okrem krcmovych reci to neznie ani nikde na svete.  Nikto rozumny nechce aby sa lokalny konflikt medzi ukrajinou a ruskom eskaloval do vacsej vojny a uz vôbec nie aby sa rozsiril medzi dalsie krajiny.  A tak dufame ze ani Putin.  To co hovorim ze kluc ma ale prave Putin,  on realne moze konflikt zastavit.  Ale zatial nechce,  a pokial ho bude zivit, tak kde je zaruka ze to dokaze udrzat ako dlhodoby konflikt nízkej intenzity ?  A ked nechce, ako ho k tomu donutit ?

Creeper ho navrhuje uplatit, len nie je jasne cim a ci to je rozumna cesta, aby to nezopakoval inde.  Skusenosti z ruskom hovoria ze rusko uznava len silu, nie dohody a makku silu.   Aj preto neberie EU vazne,  podla jeho nazoru EU nie je silna.  Co je inak dobra pripomienka toho kde sa euroskeptici mylia. 

Preto sankcie,  druha moznost je pomoct ukrajine materialne, je mozne ze potom by dokazala rychlo vyhrat a mozeme sa vratit k diplomacii, ale rovnako je mozne  ze nasledne aj rusi posilnia svoju podporu a dostaneme len viac mrtvych. 

Zverejnené

tyso

mal som jediný "argument", otázku či aj ukrajinci nenesú časť spoluviny, za to čo sa stalo s letom MH 17..

podiel ruska som nijako nespochybňoval.. ten je jasný..

ty si vytrvalo tvrdil, že tá moja otázka je nezmysel

dobre vyhral si..

ďalej si to rieš sám

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov