Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

:)

Pred vojnou s ukrajinou - ja som rusou mal rad. Mal taky pocit ja som nezazil 1968. priklad vtedy bola moja mama z toho bola zrutena.

Ak je to uprimny pisatel rovnako a - ja nie, ja som to nezazil.

Navždy zmizla krajina osloboditeľ, krajina, ktorá zvíťazila nad fašizmom. Toto všetko je už minulosťou. Teraz ste trestajúci okupanti, vinou ktorých hynú nevinní ľudia, padajú rakety na mestá, ktoré žili v mieri, kým ste neprišli vy.

To pise ukrajinec - ci rus tam zijuci. Ale tak to je.

Áno, určite, Rusko je najväčšia krajina na svete, oproti ktorej je Ukrajina iba bodkou na mape. Vy máte jadrové rakety, a my nie.

Toto nechapem a nerozumiem tomu - ich je v europe zruba tolko co rusov, trosku menej - my slovaci sme bodka(ale aj ked sme mozme byt aj gula - ak budeme chciet) ale nie ukrajina. Ved to je velka krajina. Po rusku druha najvacia v europe.

Ak je pre vás hrdinstvom zaútočiť na toho, kto je viditeľne slabší, kto nečakal od vás zákerný úder od chrbta a nechystal sa k vojne s vami , prosím, je to vaša voľba. 

Je to tak - ukrajina bola nepripravena - teda doteraz bola neslobodna - teraz si to moze vybojovat - podla mna by sme jej mali pomoct. europa - ked nie rusakov poslat za ural - ale aspon za hranice - sevastopol by len tak letel aj s putinom.

http://bodon.blog.sme.sk/c/361197/list-do-ruska-z-donecka.html?ref=tit

Nedocital som to do konca - bol dlhy a  sa mi nezdal. Ale to co som cital je pochopitelne - co ziskali rusi? CO ziskaju?

Zverejnené

a ktorí chumaj, poslal civilných let priamo ponad bojovú zónu?

Zverejnené

veď práve že "to sa stáva"..

kde sa dvaja bijú.. aj tretí ľahko "občiahne"

to lietadlo tam nemalo čo hľadať

kto ho tam pustil?

Zverejnené

a ktorí chumaj, poslal civilných let priamo ponad bojovú zónu?

Horny letovy priestor nad vychodnou ukrajinou nie je uzavrety a normalne tam lietadla lietaju. Dovod je prosty, na to, aby si zostrelil objekt vo vyske 10km potrebujes sofistikovany protilietadlovy komplet (Kub, Buk, ci nebodaj S-300), nie je (nebol) dovod predpokladat ze ozbrojenci podobnou technikou disponuju a su schopni ju pouzivat. Nie je ani teoreticka sanca zasiahnut tak vysoko letiaci objekt Iglou ci inou rucnou protilietadlovou zbranou.
Zverejnené

a teraz sa teda stane čo?

prehlásia to tam konečne, za nebezpečnú zónu, a uzavrú to tam pre civilnú prevádzku, alebo budú čakať kým sa to nestane znovu?

Zverejnené

ja myslim, ze je uzavrety od 8. jula, takto to vyzera na vychode Ukrajiny:

na zostrelenie lietadla vo vyske 10-11 km treba mat sofistikovany system, s radarom a raketou dalekeho dostrelu ... mudrejsi budeme, ked sa najde cierna skrinka

post-2334-0-76504300-1405615980_thumb.jpg

Zverejnené

a netreba k tomu náhodou aj vyškoleného operátora, čo s tým vie narábať?

Zverejnené

ja myslim, ze je uzavrety od 8. jula, takto to vyzera na vychode Ukrajiny:

na zostrelenie lietadla vo vyske 10-11 km treba mat sofistikovany system, s radarom a raketou dalekeho dostrelu ... mudrejsi budeme, ked sa najde cierna skrinka

Nebol uzavrety, ked si pozries zasnamy s flighradaru tak vidis ze sa normalne pouzival pri letoch z Europy to Azie (je to normalny koridor pre tieto lety). Hned za nim letel dalsi let smerujuci do azie. Samozrejme, ze teraz bude uzavrety.

O siestej sa Strelkov chvalil, ze sa im podarilo zostrelit dalsie 2 lietadla, veria ze to bol dalsi An-26 a Su-25...ocividne sa sekli.

post-32-0-88071400-1405617167.png

edit: Alamo

Ano, potrebujes k tomu operatora, ale to by zas nemusel byt taky problem zohnat. Urcite su medzi separatistami ludia, ktori pocas povinnej vojenskej sluzby sluzili u PVO.

edit2: Trosky a tela su podla sprav roztrusene po uzemi dlhom 15km = lietadlo sa rozbilo este vo vzduchu a nedodpadlo v celku.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Snizhne, Donetska oblast, odfotene dnes.

post-32-0-34323700-1405619208_thumb.jpg

Odpalovac systemu Buk, rakety maju bielu hlavicu, cize ze ide o ostru municiu (cvicna by mala hlavicu cervenu). Myslim, ze mozme zacat ukazovat.

Zverejnené

niekto je padnutý na hlavu..
už keď Američania poslali stingeri do Afganistanu, bol s toho prúser
a to boli iba rakety, takpovediac "z pleca"

Zverejnené

Do certa, pred par dnami Kyjev tvrdil nieco ine:

Stroj letel vysoko

Podľa ukrajinského ministerstva obrany mohla lietadlo zostreliť sofistikovaná raketa vzduch-­vzduch, akou ozbrojení separatisti na východe Ukrajiny nedisponujú.

Stroj zostrelili vo výške nad 6-­tisíc metrov a povstalci podľa Kyjeva nemajú zbrane s takým dostrelom.

"Takže lietadlo zostrelila oveľa mocnejšia raketa, ktorá bola vystrelená pravdepodobne z územia Ruskej federácie," citovala ministra obrany Valerija Heleteja agentúra Reuters.

Podľa magazínu Korespondent existujú dve verzie zostrelenia lietadla. Podľa jednej raketu vystrelil ruský protilietadlový systém Pancir S­1, podľa druhej prišla strela z lietadla z neďalekej Rostovskej oblasti

Ukrajina prišla o ďalšie lietadlo, raketu podľa Kyjeva vystrelili z Ruska

AKTUALIZOVANÉ V UTOROK 18:33

Zverejnené

no, zda sa to byt skoro jasne, putin im dodal system na zostrelovanie ukrajinskych lietadiel a separatisti sundali civilne lietadlo, zrejme omylom.  A creeper ich bude branit, pretoze treba.

Du blejt vasnosti

Zverejnené

uz si sa vyblejl? 

To nie o braneni, omyly sa stavaju ...

Americania zostrelili iranske civilne lietadlo v roku 1988 v iranskom vzdusnom priestore nad Perzskym zalivom, pretoze ho chybne identifikovali, a zabili 290 ludi.

V roku 2001 Ukrajinci pocas cvicenia zostrelili nad Ciernym morom ruske lietadlo smerujuce do Izraela a zabili 79 ludi. Najprv vinu popierali, potom Kucma vyhlasil, ze "stavaju sa aj vacsie chyby". 

Ani v jednom pripade neleteli stroje nad uzemim, kde zuri vojna.

Isiel si blejt aj vtedy, ked Ukrajinci a Amici zostrelili civilne lietadla, alebo nie? Stavim sa, ze nie. 

Zverejnené

kazdopadne bude zaujimave, kto najde cierne skrinky... a podla toho by som ocakaval vyvoj udalosti

to lietadlo mohol sundat ktokolvek - ukrajinci, separatisti, rusi

pripadne CIA, Mossad, cecenci :D

to bude krasna zivna poda pre konspiracie...

Zverejnené

putin dodal zbran ktoru neovlada do ruk sialencom a vysledok mas tu.   ked im nabuduce pozicia jadrovu bombu, tak tiez budes tvrdit ze je to len omyl ?

Je za to zodpovedny a jeho tvrdenia ze za to mozu ukrajinci kedze sa snazia upratat bordel co robi je skutocne na zvracanie. Toto je podla teba normalny stat ?  Spustil umyselnu destabilizaciu suseda bez ohladu na nasledky, robi sialene kroky ( uz to ze im dodal grady je zvrhle ale dat im zbran ktora ohrozuje civilov a aj ruske lietadla mimochodom,  aj tie tam lietaju. To je uplne mimo.  Co preboha na tom chces obhajovat ?  To len aby si by bol akoze nad vecou a "objektivny"  ides uplne mimo normalnosti.   donedavna som ta povazoval za sice trochu extremistu ale diskutoval si velmi s jasnymi faktami a casto som uznaval ze mas pravdu.  Ale pri ukrajine postupne zacinas obhajovat neobhajitelne a to co spravilo rusko je kolosalna nezodpovednost. 

je uplne jedno co sa deje v syrii,  to nie je predsa obhajoba toho ze putin vytvoril neovladatelnych teroristov a vyzbrojuje ich zbranami co eskaluju konflikt uplne mimo vsetkeho myslitelneho.

d'ady,   cierne skrinky toho vela nepovedia,  to ze ho znicila raketa  tvrdia vsetci a to zrejme potvrdia aj trosky.  Separatisti sa pred par dnami pochvalili ze ziskali BUK a ze teraz  to tym fasistom ukazu.  A tesne po zostreleni to povazovali za dalsi zostrel AN,  Aj rusi aj americania to vedia, miesto odpalu maju na satelitoch predpokladam. 

A vina je jasne u Putina,  detom sa nedavaju zapalky ale toto nie je zapalka ale rovno bomba. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

odkial vies, ze ju dodal??? Kludne ju mozu mat z ukrajinskych skladov.

Ak je Putin zodpovedny za zostrelenie lietadla, tak je rovnako zodpovedny aj Kucma a Reagan.

Kde tu co chcem obhajovat? Kde tu nieco obhajujem? Si uz uplne na hlavu??? Zacinam verit, ze si. Teba sa kdesi zda, ze nieco chcem obhajovat, a potom ma tu zdrbavas, ze chcem obhajovat nieco, co je neobhajitelne. 

Len hovorim, ze chyby sa stavaju. Ak to boli rebeli, zostrelili ho v domneni, ze je ukrajinske. Ak chces hladat dalsich vinnikov, radsej sa spytaj, preco lietadlo zmenilo nad Polskom svoj zvycajny kurz a namiesto nad Ciernym morom letelo nad Donbasom. Mohlo byt davno v cieli, keby letelo tak, ako 16. jula, 15. jula a vsetky dni predtym.

Aha, takze podla tysacika je teraz jedno, co sa deje v Syrii? Lebo syrskych a medinarodnych dzihadistov podporuje, financuje, cvici a vyzbrojuje EU a USA, spolu s Tureckom, Saudskou Arabiou a dalsimi Arabmi? 

P.S. Ak si ma doteraz povazoval za extremistu, a teraz ma uz povazujes za nenormalneho, tak ti na to mozem povedat len to, ze si idiot! 

Zverejnené

mám hnusnú otázku

mali ukrajinci s pokračujúce civilnej letovej prevádzky nejakú taktickú výhodu?

prinajmenšom v tom, že ich vojenské lety bolo v tom mumraji ťažšie rozoznať a teda aj zostreliť?

keď sa potom použije pojem "ľudské štíty", znie to už fakt hnusne..

ak nejakú výhodu mali, teraz keď sú civilné lety odklonené, teraz je fuč..

Zverejnené

mám hnusnú otázku

prinajmenšom v tom, že ich vojenské lety bolo v tom mumraji ťažšie rozoznať a teda aj zostreliť?

keď sa potom použije pojem "ľudské štíty", znie to už fakt hnusne..

ak nejakú výhodu mali, teraz keď sú civilné lety odklonené, teraz je fuč..

ráno múdrejší večera.. teda vlastne polnoci..

domnienky nie sú dôkazy

ten môj nočný príspevok, sa však dá chápať ako dôkaz, že všetko sa dá keď sa chce, teda aj "upliesť s hovna bič", ako obávam sa ďalej dokážu aj omnoho zúrivejší konšpirátori

apropo a napísal som to aj pre to, aby som skazil náladu všetkým, čo teraz chcú propagovať ideu "poďme a umláťme ich čapicami", ako sa také nadšenie davu končí, sme zistili práve pred sto rokmi

pričom v sarajeve najprv skántrili len dvoch ľudí, teraz stovky..

Zverejnené

Ak chces hladat dalsich vinnikov, radsej sa spytaj, preco lietadlo zmenilo nad Polskom svoj zvycajny kurz a namiesto nad Ciernym morom letelo nad Donbasom. Mohlo byt davno v cieli, keby letelo tak, ako 16. jula, 15. jula a vsetky dni predtym.

Keby si aspon netrepal a nevyjadroval sa k veciam o ktorych hovno vies.

post-32-0-51277100-1405663170_thumb.png

Toto je trasa MH17, povedz mi, kedy smerovalo k ciernemu moru? Nad vychodnou ukrajinou je normalne publikovany upper-enroute po ktorom lietadla lietaju, je to oblubena trasa do Azie, a len ten den tu trasu islo viacero lietadiel. Ten let letel podobnu trau pravidelne, a nie ako ty tvrdis, ze nad ciernym morom. A pokial mi nenajdes NOTAM ktory ten priestor uzatvara, tak je to normalna validna trasa.

Rovnako sa lieta aj nad Irakom a Syriou aj ked dole zuri vojna s ISIS.

mám hnusnú otázku

Nie, mysleli si, ze strielaju na An-26, kazdemu trenovanemu operatorovi musi byt jasne, ze ciel letiaci v 33000ft rychlostou 900km/h nemoze byt vrtulovy Antonov. Ten priestor bol tusim uzavrety od 32000ft nizsie.

edit:

Trasa zo 16.Jula

post-32-0-66315500-1405663590_thumb.png

edit2: Nech sa paci, historia letov MH17

http://www.flightradar24.com/data/flights/mh17#3d6095b

Kedy to teda Creeper islo pravidelne nad ciernym morom?

Zverejnené

odkial vies, ze ju dodal??? Kludne ju mozu mat z ukrajinskych skladov.

Samozrejme, uplne sa neda vylucit ani to, ze ju maju od mimozemstanov, ktori ich za tymto ucelom skontaktovali.

Ale snad by sme sa mohli vratit naspat do reality, mimo tem, ktore sa preberaju v psychiatrickych liecebnach.

Zverejnené

alamo, doteraz mali separatisti rucne odpalovane rakety a tak dokazali zostrelovat vrtulniky a lietadla pri náletoch z nízkej vysky.  Z vysky 10 km UA  neutocili a je otazne ci vôbec by to dokazali,  to chce drahe navadzane bomby,  ich lietadla tak robili skor len transport. 

To ze separatisti dostavaju coraz sofistikovanejsie vojenske systemy to eskaluje konflkt a uz to ohrozuje vsetkych.  Co zarucuje ze sa to nedostane do cecenska, ci kamkolvek,  to odteraz budu ohrozene vsetky civilne lietadla ?  A dalej im daju co ? Rakety stredného doletu aby mohli utocit na Kyjev ? A aby to bolo naozaj ucinne, tak aj takticke jadrove hlavice ?  Ved to je uplne sialenstvo,   vsetci vieme ze to robia rusi,   a tak ak chceli spravit bezletovu zonu, tak to mali vyhlasit a a spravit.  Sankcie dostanu aj tak, ale nechaju si kontrolu na zbranami, ktore nepatria do ruk teroristom.   To si naozaj Putin mysli ze niekoho oklamal ?  Uzitocni idioti budu branit cokolvek,  a ostatnym je jasne co sa deje.

Zverejnené

...  vsetci vieme ze to robia rusi,   a tak ak chceli spravit bezletovu zonu, tak to mali vyhlasit a a spravit.  Sankcie dostanu aj tak, ale nechaju si kontrolu na zbranami, ktore nepatria do ruk teroristom.   To si naozaj Putin mysli ze niekoho oklamal ?  Uzitocni idioti budu branit cokolvek,  a ostatnym je jasne co sa deje.

všetci nie.

si zameraný proti Putinovi a Rusom tak jednostranne, ako info proti Bezákovi : )  ... môžeš ma považovať za idiota, týmto nebránim Rusov, ani náhodou, majú maslo na hlave, ale "nevieme všetci" ...

... ale nacionalistickí náckovia sú na Ukrajine, a na Ukrajine zostali ruské systémy, schopné zostreliť lietadlo z 10 km výšky. dokonca zostali aj u nás, dodnes ich máme. bez ohľadu na to, že miesta, kde pôvodne boli rozmiestnené v okolí veľkých miest ako obrana, už nie sú.

Zverejnené

Prisernost sa stala aj v Odese a zatial sa nevysetrila  - podla mna tam boli povrazdeni ludia. Ja neviem kto to urobil.

Podobne je to aj tu. Dufam,ze sa to vysetri. Tiez neviem kto to spravil. Ak to spravili ukrajinci - bol v tom jednoznacne umysel.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov