Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ten most cez Kerc sa riesil roky dopredu, vtedy este s Ukrajinou. Projekt vsak dostane prioritu az teraz. Spolu s cestou a zeleznicou zrejme natiahnu aj elektrinu a vodu. Dovtedy sa zasoby budu dovazat po mori.

Ako sa da elektrina dovazat po mori?  :)

Zverejnené

strcis kabel do vody na jednej strane uziny a druhy kabel na druhej, co je na tom nepochopitelne? :D

Hovoril som o potravinach, vsak elektrinu zatial tahaju z Ukrajiny :)

Pokial ide o tie dvojnasobne ceny ruskych potravin, odraza to vyssiu zivotnu uroven v Rusku. Ukrajinske su lacne, lebo Ukrajinci maju nizke platy. Hned po pripojeni sa na rusky primer zvysili dochodky a nasledovali alebo budu nasledovat platy uradnikom a statnych zamestnancov. Z ekonomickeho hladiska Krym znamena, ze ukrajinski potravinari stratili vyse 2 miliony zakaznikov, ruski naopak ziskali.

Zverejnené

Ten most cez Kerc sa riesil roky dopredu, vtedy este s Ukrajinou. Projekt vsak dostane prioritu az teraz. Spolu s cestou a zeleznicou zrejme natiahnu aj elektrinu a vodu. Dovtedy sa zasoby budu dovazat po mori. Nepochybujem, ze Putin urobi vsetko, aby na Kryme nedoslo k dovodom na nespokojnost, aj keby tam mal naliat tych 20 miliard, o ktorych sa pise, a vysielanim uradnikov a ich rodin dovolenkovat na Krym. Vystavba infrastruktury prinasa pracovne prilezitosti a treba povedat, ze Kyjev do Krymu vela neinvestoval.

Krymcania si zatial musia utiahnut opasky a vydrzať. Nemyslim, ze by sucasne problemy viedli u vacsiny Krymcanov k zmene nazoru a tuzbe po navrate k Ukrajine :)

Preco? To co chcel, vojensky pristav, uz dosiahol. A rovnako je si vedomi, ze Rusko nie je Ukrajina. Ak budu ludia na Kryme nespokojny, co im to pomoze? Aj keby v nejako fantazirnom scenari doslo k referende o opatovnom pricleneni k Ukrajine, myslis, ze by Rusko podobne snahy povolilo? Akym sposobom sa Putin vysporaduvava s opoziciu? Dialogom, ci represiami?  ;) Rovnako si v pripade nepokojov nenecha Rusko skakat po hlave a zakroci daleko tvrdsie, ako Ukrajina, kedze nie je nikoho, kto by mu v tom mohol zabranit.

Zverejnené

slimak, to je tvoj problem, ty musis so svojou nenavistou zit, nie ja :)

Takze sa bavis na tejto teme. Bavi ta provokovat. Priklad mna. Ale zas sa neprecenuj. Nema to take drasticke dopady. Tebe je tych ludi jedno obeti - napisal si to ak zacitujem spamati - lutujes len ludi co poznas. Tak?

Mal si nejaku vytku k rusku ci ci ku separatistom? Aspon jednu? 

Ja tu nepisem na presviedcanie teba a mylit sa mozem - ci byt desinformovany. Naposledy ma Darkman vyviedol z omylu. Kvoli tomu tu chodim.

----------------

Mne to pride tak - ta vojna, je len kvoli Krymu. Ci odputanie pozornosti - ale hlavne ako alibi obsadenia Krymu.

Brat - brata nezabije? Rus rusa? A vidis zabije. Ci rusko nezautoci na ukrajinu a vidis utoci. Ano potrebujes pridavky ako nacista, ci cudzinec.Sved - poliak. Mas vcelku prehlad,ale len na jednu stranu. 

Zverejnené

Tebe je tych ludi jedno obeti - napisal si to ak zacitujem spamati - lutujes len ludi co poznas. Tak?

V podstate ano ... a funguje to tak v podstate u kazdeho, takze ja nie som nejaka vynimka. Tisice ludi pridu denne o zivot, stovky vo vojnach. Su to iba bezmenne cisla. Do statistik.

Alebo chces povedat, ze ty lutujes kazdeho cloveka, co zomrie, hoci ani nevies, ze doteraz nejaky taky existoval? Ludia si bezne povedia, ze cosi je to velmi smutne, strasne alebo velka tragedia, ale o pat minut uz na tych mrtvych nemyslia. 

A nie ze lutujem ludi, co poznam. Sucitim len s pozostalymi, ktorych poznam, alebo ktorych osudy poznam a vidim, a mrzi ma ich strata. Nie s ludmi, ktori su len cislami. 

Moze to zniet neludsky alebo cynicky, co som napisal, ale ak sa nad tym zamyslis, uvedomis si, ze tak to je.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dal som ti bod - ja suhlasim. Pozrem sa na video ,ci fotku vtedy mi je to luto. O chvilu zabudnem.

Vlastne nieco podobne ako ty som napisal kratko pred tebou do temy nehody.

--------------

Ale podla mna by nam nemalo byt jedno co sa deje v okoli aj ked sa nas to netyka. Ono sa nas to aj totizto tyka. Aj nehody aj vojna. 

A tak ako mna ked niekto utlaca(je jej robena krivda) a si nahnevany - tak isto ak sa v citis do osoby inej co je utlacana citis krivdu -aj nenavist.

Creeper,reagoval som na teba -akurat sa tu musel yamiesat darkman.

Zverejnené

Slavny dennik SME dnes vypustil dalsiu somarinu:

Separatisti sa dostali k trom ruským tankom, armáda zasiahla

Ukrajinský minister vnútra hovorí, že z Ruska prišla kolóna obrnených vozidiel. Časť z nich zadržali.

DONECK, BRATISLAVA. Ozbrojení separatisti sa podľa ukrajinského ministra vnútra Arsena Avakova dostali k trom ruským tankom T­72.

Plus doplnili video zaber.

Z inych zaberov je vsak jasne vidiet, ze to nie su T-72, ale T-64:

http://youtu.be/4Hew6bmufYk

http://youtu.be/1-tPp33J7Ao

T-64 od T-72 rozoznat podla kolies. A o tych troch T-64 som uz cital v stredu, ak nie v utorok, a maju byt z nejakeho skladu ukrajinskej armady. Avakov rozhodne nie je spolahlivy zdroj informacii.

Zverejnené

Preco si sem nedal aj video z Faluje, ktore pouzili Ruske media? :D (ked sa uz tak rad vysmievas Smecku).

Aky mas dokaz, ze je to biely fosfor, okrem toho, ze to svieti a dymi? Napr. v tom prvom videu to vyzera dost impotentne ako zapalna municia (kedze sa od toho nechyta ani travnaty porast).

Potom je tu toto video

Kde je vidiet pozostatky toho, co dopadlo. Biely fosfor nechava jasne viditelne oranzove zvysky. Kde su?

Rovnako ani Strelkov nehovor o WP

http://youtu.be/a0ebpjSFIWw?t=3m34s

Ale chapem, videa zapadaju do tvojho videnia konfliktu, tak preco ich sem nesupnut. :)

Nehovorim, ze to v konecnom dosledku nemoze byt WP, ale zatial rozhodne chybaju dokazy. A v kazdom pripade to nevyzera, ako zapalna municia.

Zverejnené

No dobre, ak to teda nepada biely fosfor, tak nejaka zapalna municia urcite. Je to pravdepodobne zo sovietskych arzenalov :)

Respektive, povedz, co to pada, rad sa poucim :)

Zverejnené

hm,   zapalna municia ktora nic nezapaluje ?   Mne to pripomina  skor  svetlice a dymovnice. Tie nocne po par minutach zhasli,  tie denne tiez ziadne skody nenarobili.    Unika mi sice ich zmysel,   tak sa rad necham poucit  co by to este mohlo byt, ale zapalne bomby to urcite nie su 

Zverejnené

Najskor to bude nejaky "umelecky" dokument ochrancov prirody:).

Zverejnené

Preco by to musela byt zapalna municia? Podla mojho nazoru by bombardovanie zapalnou municou v takom rozsahu napachalo daleko vacsie skody. Neviem co to je, ci je to nejaka iluminacna municia, dymova municia, alebo nieco ine, ani neviem na co a z akeho dovodu to pouzili. 

Zverejnené

Ukrajina sa pripravuje na zastavenie dodávok plynu z Ruska

kedze Ukrajina odmietla ponuku Ruska zrazit cenu o 100 dolarov a platit 385$ a chce platit len 265$ ako za Janukovyca, do ktorej vsak boli zapocitane rozne zlavy, napr. za prenajom zakladne na Kryme ci ochota Ukrajiny vstupit do Euroazijskej unie, pricom ani jedno z toho uz neplati, zda sa, ze od 16.6. Ukrajina uz nebude dovazat rusky plyn z Ruska, ale rusky plyn z EU :)

Mimochodom, vie sa, kolko za plyn platime napr. my alebo aj ine krajiny? 

Zverejnené

Mimochodom, vie sa, kolko za plyn platime napr. my alebo aj ine krajiny? 

+/- to čo by mala platiť UA, teda normálne svetové ceny plynu tvorené cenami na burze + čo si kto vyrokuje s gazpromom. napríklad nemci dostanú vždy lepšie ceny ako my, pretože berú podstatne väčšie objemy, sú štát s najsilnejším slovom v EU a teda majú lepšiu pozíciu na vyjednávanie, a v prípade potreby nemajú (na rozdiel od SK) problém dovážať viac plynu napríklad z nórska.

Ukrajina uz nebude dovazat rusky plyn z Ruska, ale rusky plyn z EU :)

otázka za 100 bodov znie ako chce UA platiť za plyn svetové ceny, keď nedokázala načas platiť ani tie zvýhodnené čo mali donedávna?

265$ bola tuším cena podľa zmluvy ktorú podpísala ešte Tymošenková, a za Janukoviča ju kvôli tomu posadili do basy pretože tá zmluva bola údajne pre UA nevýhodná. ako nevýhodnú ju označil aj ktorýsi predstaviteľ mafiánskej skupiny ktorá má v UA momentálne navrch, čiže aspoň v niečom sa zhodnú s mafiánmi ktorí tam vládli predtým :lol:  len mi teda nie je celkom jasné prečo ju z tej basy vlastne púšťali, keď jedni aj druhí tvrdia že dohodla s rusmi nevýhodnú zmluvu.

ad Tymošenková a basa. keď v nej sedela, tak ju EU aj US propaganda opisovali ako takmer úplnú invalidku trpiacu strašnými chorobami. a odkedy je z basy vonku vyzerá byť že zázračne vyzdravela. tak neviem, bola v Lurdách alebo čo...? :confused:

Zverejnené

nene, Tymosenko dohodla cenu okolo 390 dolarov, teda to, co Rusi ponukaju teraz. Tie zlavy az k 265 boli dohodnute za Janukovica ako odmena za ustretovost v otazkach prenajmu zakladne na Kryme, za vstup Ukrajiny do Euro-azijskej unie. a dalsie ...

Momentalne, ked su Rusko a Ukrajina nepriatelmi, nie je z ruskej strany dovod na zlavy za ustretovost. Jacenuk by chcel aj stare ceny aj sa od Ruska uplne odvratit na Zapad. Obe ale mat nemoze.

Obavam sa, ze ta kompromisna cena 326 navrhovana EU ma zohladnit financne moznosti Ukrajiny a nie trhove ceny. Ale ak chcu, mozu jej za tuto cenu predavat plyn oni.

Zverejnené

creeper,  v zasade pravda, len su tam schovane detaily :)

za prve, ked rusko zastavi predaj ukrajine, tak  sa zastavi aj preprava plynu do EU cez ukrajinu a  severne trasy nedokazu prepravit  vsetok plyn.

A to vsetci vedia,   cize zase sa hra poker ci dlhsie vydrzi ukrajina alebo rusko :),

Niekde som cital ze priemerne ceny pre EU su okolo 350 USD,   a ak zohladnime aj to ze rusko zase plati ovela menej za prepravu ukrajine ako sa plati v EU tak cena okolo 330  bude zrejme vysledok.   Rusko potrebuje predavat, na tom stoji ich ekoniomika, ukrajina potrebuje rusky plyn a to co sledujeme je dramaticke jednanie o cene :)

BTW a zrejme este nie je cas to riesit otvorene, ale niekde v pozadi sa snad riesia aj kompenzacie za krym a dodavky pre krym.   A aspon dufam ze tam niekde su aj racionalne uvahy ze ak rusko a ukrajina chcu ako tak koexistovat, tak  prerusenie dodavok znamena  dalsie zhorsenie a ak prestanu obchodovat, tak to je ruska prehra na dlhe obdobie.

Zverejnené

... ci vydrzi dlhsie ukrajina alebo rusko, alebo tiez EU. Ekonomika vychodnych krajin EU tiez nemoze zostat bez ruskeho plynu :)

prave preto sa ukazuje, ake dolezite je pre Rusov a juznu Europu postavit South Stream a obist Ukrajinu. Prepravovat plyn cez Ukrajinu nie je vyhodne ani pre Rusko ani pre EU. Az na nas, ale my sme prilis maly hrac, aby na nas brali v Brusseli ohlad. Pozastavenie projektu bolo cisto politickiym rozhodnutim.

Pokial ide o ceny, ja som zase niekde pocul, ze cim je krajina od Ruska dalej, tym lacnejsie kupuje rusky plyn. Je to vraj kvoli vacsej konkurencii a moznostiam. 

Iste ze nejde len samotnu cenu plynu. Ak ma z ceny 385$ ustupit Rusko, nieco naopak musi dostat. Ak dojde k nejakej zlave, dovody preco sa zrejme nedozvieme. Ale napriklad Bulharsko coskoro obnovi South Stream odobreny Brusselom (teraz spekulujem, ale ide o princip) :)

Zverejnené

netusim, nakolko je presna, ale nic lepsie som nenasiel :)

BqEYqS7IUAAlJZI.jpg

Zverejnené

... ci vydrzi dlhsie ukrajina alebo rusko, alebo tiez EU. Ekonomika vychodnych krajin EU tiez nemoze zostat bez ruskeho plynu :)

prave preto sa ukazuje, ake dolezite je pre Rusov a juznu Europu postavit South Stream a obist Ukrajinu. Prepravovat plyn cez Ukrajinu nie je vyhodne ani pre Rusko ani pre EU. Az na nas, ale my sme prilis maly hrac, aby na nas brali v Brusseli ohlad. Pozastavenie projektu bolo cisto politickiym rozhodnutim.

Pokial ide o ceny, ja som zase niekde pocul, ze cim je krajina od Ruska dalej, tym lacnejsie kupuje rusky plyn. Je to vraj kvoli vacsej konkurencii a moznostiam. 

Iste ze nejde len samotnu cenu plynu. Ak ma z ceny 385$ ustupit Rusko, nieco naopak musi dostat. Ak dojde k nejakej zlave, dovody preco sa zrejme nedozvieme. Ale napriklad Bulharsko coskoro obnovi South Stream odobreny Brusselom (teraz spekulujem, ale ide o princip) :)

Taka ropna kriza v 70-tych rokoch v celej vtedajsej EU (EHS) a aj v USA, nepolozila na ekonomicke lopatky ani jednu s postihntych ekonomik.......a tiez doba kamenna nezanikla preto, ze bol nedostatok kamenov. Na tuto krizu v tomto pripade najviac doplati Putinove Rusko (a tym najako nenadrzam Ukrajine)......ten rusky magor sa uz asi aj sam presvedcil, ze otvoril tu legendarnu skrinku. Zastavit sa to uz ale asi neda, bez stratenia tvare.

Zverejnené

k mojmu predoslemu pripsevku: ceny plynu

informator: Ukrajina sa ekonomicky tak skoro nepozviecha bez Ruska. Smeruje tam 25% vsetkeho jej exportu a z Ruska je 30% vsetkeho jej importu. Tu tabulku ukrajinskeho vyvozu som tu uz daval.

A ak nechce kupovat za trhove ceny od Ruska, mozu plyn za nimi pozadovane ceny kupovat od EU.

Zverejnené

podľa tej mapky to vyzerá že ponúkaná cena 385$ je celkom férová, tak neviem čo by tí ukrajinci vlastne ešte chceli. väčšina európskych štátov by bola s takou cenou spokojná. to že doteraz mali zľavy a už nemajú je ich problém, nemali sa rozhádať s rusmi.

nechápem v čom vidí ukrajinská vláda vlastne problém, zvýšenú nákupnú cenu premietnu do predajnej ceny spotrebiteľom a hotovo. a keďže UA má aj v štátnom rozpočte riadnu dieru, riešením by mohlo byť zvýšenie spotrebných daní postupom A-B-C (alkohol, benzín, cigarety) na úrovne ako v EU. keď chcú ísť ukrajinci do európy tak nech si ju užijú so všetkým čo k tomu patrí.

Zverejnené

Z ludovej tvorivosti :)

Tymosenkovu a Porosenka ako prasce, Jacenuka ako zajaca a Obamu medzi nimi zenie Babaj:

post-2334-0-85429200-1402871828.jpeg

• Pred 3 týždňami...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov