Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

tyso, ale ja netvrdim, ze ich tam vsetkych niekto povrazdil. Iste, sest ludi tusim zomrelo na strelne poranenia. Ostatni sa udusili a uhoreli. Alebo vyskocili z okna. Ide o to, ze policia stala pri ludoch, ktori hadzali molotovy a nezasiahla, Hasici a medici prisli po hodinach. Ked uz nebolo koho velmi zachranovat. A ty sa pytas, kde sa stratilo komando? Nikde, rozisli sa. Vid ten Mykola. Postrielal si na ludi a isiel domov. Kde su tie devusky, co na ulici plnili molotovy? Kde su ti chlapici, co ich tam hadzali? Kde su ti fanatici, co na zemi bili ludi, ktori vyskocili z okna? Tak to na Ukrajine funguje - ak si na spravnej strane, nic sa ti nestane. Mozes vrazdit.

Ak hladas dovod, povrava sa, ze za celou provokaciou a nasledne utokom na stanovy tabor je guverner Odessy, menovany Kyjevom, ktory sa mesiace pokusal tie stany odstranit. A ktory nasledne vyhlasil nieco v tom zmysle, ze podpalenie Domu odborov bolo legalne,

Cina ma pohranicne spory s kdekym, s Japonskom, Vietnamom, Indiou ... Sibir je v zasade neobyvatelna. Keby nebola, uz davno tam su metropoly. To iste severna Kanada. 

slimak, ty hnupe!

Vies vobec, ako pracuje ohen a dym? Je to jednoducha fyzika. Dym stupa vzdy hore. Ak v hornych poschodiach zalozis poziar, ludia dole sa nezadusia. Pozri si este raz videa. V centralnej casti sa rozhorel mohutny poziar. Z centralnej casti stupal dym do celej budovy. Uhorene tela su len na schodisku. Zaduseni dymom sa nasli v kridlach budovy. Pozri si, kde striekali hasici. 

Este raz - nez mi tu budes nadavat do hnupov, pozri si vsetky dostupne videa. Poziar bol len v centralnej casti budovy. Poziar v nejakej kancelarii nezabije 40 ludi. Tu mas aspon tri:

http://youtu.be/vFuV7ontqfs

Zverejnené

ak napisem, ze nie, tak spochybnis, ze sa tam nikto neudusil? A co napises, ak poviem, ze ano? Opat spochybnis pricinu ich smrti, ktoru potvrdili aj lekari? :)

Zverejnené

Nie je mi to jedno -  ale ake to videa davas - myslis -tie pravdive?  teraz som si pozrel to posledne. 

Sme sa zhodli ze ludi tam zabili - a nejake nove oficialne informacice - ved tam bolo plno ludi co sa tam dialo niesu? Ty si myslis ye to spravil pravy sektor - ja to pripustam-ale mohol to spravit hocikto(ja s tym skusenost nemam,ale podla mna 40 ludi ti kludne za chvilku 10 ludi iste spravi - tam ich nedovazali autobusmi) - ale policia mala tomu zabranit ak tomu nezabranila - aj SBU - su za to zodpovedne.

Zverejnené

creeper,  ten co strielal  to bolo jasne :),   z pistole sa na 20 metrov neda trafit  :) ,    takze nie, ten co zabijal musel byt vnutri.

A k primatorovi,   cital som co povedal,    dal  vyhlasenie po utoku na stanovy tabor a tam vyhlasil ze obnovovali poriadok.   Cim sa sice jasne priradil ale nic o dome odborov nehovoril a ked zistil co sa stalo tak to odsudil. 

A k mrtvym,  hovorime o tom ze su zastreleni a spaleni po smrti.  Ale ok, aj tam sa mozem mylit.  Ale bez vysetrovania to nebude jasne. 

a s tou neobyvatelnostou to nebude take hrozne :),   na hraniciach s cinou mas na jednej strane hustotu 120 ludi na km a na druhej  15 :),   A to je samozrejme dlhodobo neudrzatelne,  zatial sa cinania presuvaju ale coskoro budu vacsina

a slimak,  10 ludi iste stihne zastrelit 40 ale to by sa nesmeli branit,   nesmu sa hybat, utekat ci utocit spat. 

Zverejnené

slimak, pozri sa na to takto - je k dispozicii mnoho svedkov, z budovy i mimo nej. Su k dispozicii hodiny videozaznamov a stovky fotiek.

Ja nie som vysetrovatel. To je praca ukrajinskej policie a kriminalistov. Ale co maju vysetrit, ak ukrajinske ministerstvo vnutra (teda policia) uz den po tragedii vyhlasilo, ze ti ludia sa tam podpalili sami, ked hadzali molotovy ... zo strechy na ulicu :)

http://www.kyivpost.com/content/ukraine/sbu-russia-behind-kidnapping-of-osce-military-observers-updates-videos-346066.html

Ako pisem, zo strany kyjevskych uradov nie je zaujem ani snaha udalost vysetrit. Uz presiel takmer mesiac a nepohlo sa nic.

---

tyso: ber pistol a ideme na seba strielat z 20 metrov  :)

k Sibiri - vysvetli mi, preco ked vsetci uz roky hovoria, ze Cinania sa stahuju na Sibir a neskor ju obsadia, Rusko nic nerobi? Dokonca ani ruski nacionalisti? A ani miestni? Az raz podpalia cinsky podnik tak ako Vietnamci nedavno, vtedy zacnem povazovat situaciu za vaznu. Rusom vtedy staci urobit jednu vec - prestat udelovat povolenia na trvaly pobyt a zavriet hranice  :)

Stale tu vy fantasti operujete pojmom Sibir ako keby to bol priestor velkosti Slovenska. Ktoru jej cast ma Cina konkretne obsadit?

Sibir je rozlahla a stale tvrdim, ze neobyvatelna a teda ako celok nedobytelna. Preco ma Aljaska malo obyvatelov, nejakych 700.000? Preco ma kanadsky Yukon, Nunavut a Severozapadne teritoria malo obyvatelov, len nejakych 100.000 dokopy? 

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Siberia

To, ze je niekde vyssia hustota populacie, na fakte nic nemeni. Ak su niekde vacsie mesta, suvisi to s infrastrukturou a priemyslom. Ak sa suroviny vytazia, bude pre Cinu Sibir nezaujimava. Keby sa na Sibiri dobre zilo, uz su tam Cinania tisic rokov. Pokial viem, do Ruska chodia cinski sezonni pracovnici. Neusadzaju sa tam natrvalo a stale ide o desiatky tisic tam a spat kazdy rok. Na vychodnej Sibiri zije cca 6.000.000 ludi, z toho Cinanov je odharom max. 75.000. Po druhe, aka je pravdepodobnost, ze po X generaciach sa tito Cinania este budu citit Cinanmi a nie trebars Sibiranmi? :)

Zverejnené

Hm, nejde len o suroviny ale o aj o urodnu zem, a cinania su ako zidia, velmi zle sa asimiluju :)  a tam kde sa raz objavia sezonni pracovnici, tak tam postupne vzniknu cinske oblasti.  Ale zase je pravda ze to málokde znamenalo aj politicky problem na rozdiel od turkov a arabov

Ale ok, dnes nejde o akutny problem, ale skor o potencialnu nestabilitu 

Zverejnené
Why Russia is not losing Siberia

problem je, ze infiltracia Cinanov na Sibir a jej strata pre Rusko je skor vasim zelanim nez realnym stavom :)

To skor sa islamizuje Europa nez pocinsti Sibir. Uz teraz je v EU priemerne od 5 do 10 percent moslimov a ich pocet stale stupa imigraciou a prirodzenym  prirastkom.. 

iste, hranice sa menia a budu menit, videli sme to napr. u Krymu. To, co moze Cina perspektivne ziskat, su regiony na lavej strane Amuru, nie celu Sibir. Taktiez pochybujem, ze by Rusi nechali Cinanom svoj Vladivostok a dalsie pristavy.

Zverejnené

CREEPER

Ked uz tu spomunas to prirodzene rozmnozovanie, tak rozmnozovanie cinanov, je v porovnani s moslimama diametralne odlisne a to v prospech mnozenia cinanov. To ale nie je vobec podstatne, ale tu skor pojde o "zivotny" priestor a spotrebu surovin a nie nejake nabozenske citenie a presviedcanie. To je v pripade Ciny realitou a dost pravdepodobnou. 

Zverejnené

creeper,  ano dnes a v blizkej buducnosti to nie je realna  hrozba.   Za 20 rokov sa na to pozrieme opat :)

Zverejnené

ach vy rusofobovia, stale si o sibiri budete mliet to svoje :D

The Chinese 'Invasion' Of Siberia Is A Myth

... ale spat k Ukrajine. Paci sa mi, ako Prochazkova a SME ocividne klamu:

"Separatistom pri Sloviansku sa podarilo zostreliť vrtuľník Mi-8 ukrajinskej Národnej gardy, ktorý prevážal proviant pre vojakov na kontrolných stanovištiach."

Chudacikovia. Kazdemu so stipkou zdravemu rozumu musi byt jasne, ze proviant sa nerozvaza vrtulnikom, v ktorom uz sedi 12 az 14 ludi, vratane generala, ktory ma na starosti specialne operacie a vycvik Narodnej gardy :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

hm,   no neviem ci je to ocividne klamstvo,   kedze info o generalovi bolo hned.   Skor zla info bez umyslu.    Slo o transportny a nie bojovy vrtulnik,  viem si predstavit ze ho pouzivali aj na zasobovanie a tak prva tlacova sprava to uviedla.  

A samotny text nejake zvlastne emocie nevyvolava, klamstvo by bolo ze napríklad slo o vrtulnik oznaceny cervenym krizom, pripadne zachranujucim nejakých civilistov. 

A doteraz som ani nezachytil ze slo generala co ma vycvik NG,  ak ano tak to samozrejme vyvolava dalsie otazky o unikoch informacii a tom komu sa da verit, kedze maju armadu zrejme komplet infiltrvanu rusmi

Zverejnené

ach vy rusofobovia, stale si o sibiri budete mliet to svoje :D

The Chinese 'Invasion' Of Siberia Is A Myth

... ale spat k Ukrajine. Paci sa mi, ako Prochazkova a SME ocividne klamu:

"Separatistom pri Sloviansku sa podarilo zostreliť vrtuľník Mi-8 ukrajinskej Národnej gardy, ktorý prevážal proviant pre vojakov na kontrolných stanovištiach."

Chudacikovia. Kazdemu so stipkou zdravemu rozumu musi byt jasne, ze proviant sa nerozvaza vrtulnikom, v ktorom uz sedi 12 az 14 ludi, vratane generala, ktory ma na starosti specialne operacie a vycvik Narodnej gardy :)

Na druhu stranu Ruske media obvinovali Ukrajincov z pouzitia vrtulnikov Mi-24 s OSN oznacenim, pricom si pomohli zabermi z Konga, kde sa Ukrajina ucastnila OSN misie. A medzi 'vaznostou' Prochadzkovou (ktoru nikto normalny nemoze brat vazne) a Kremlom vlastnenymi mediami je znacny rozdiel. Rovnako je rozdiel spliest misiu a priamo niekoho obvinit z porusenia zenevskej konvencie.
  • Pridať bod 1
Zverejnené

neviem ci tie zabery boli z Konga, ale vzhladom na to, aky bordel je v urkajinskej armade, povazujem za mozne, ze ho Ukrajinci mohli nasadit ako prepravny prostriedok  :)

v prvej sprave na SME bolo, ze vrtulnikom striedali vojakov na stanovistiach. Potom prisla Prochazkova a clanok autorsky upravila tak, ze vrtulnikom rozvazali proviant.

Sest vojakov patrilo k specialnym jednotkam, sest Narodnej Garde, general tam iste nenosil bednicky s proviantom :)

Zverejnené

............. vzhladom na to, aky bordel je v urkajinskej armade, povazujem.............

Ten bordel v Ukrajinskej armade bol asi len docasny (teda iba do anexie Krymu Ruskom), kedze Ukrajina nemala v case samostatnosti ziadne expanzne ciele a tiez nemala sa proti komu branit......nemala predsa ziadnych potencionalnych nepriatelov okolo seba.....no zda sa, ze sa zrazu prebudili do reality :(.

• Pridať bod 1
Zverejnené

v kazdom pripade, doteraz sa nenasiel doklad, ze to video vrtulnika OSN je z Konga :)

Zverejnené

Skor to bude nieco na sposob KonGaB :).

Zverejnené

tak je to ale vsade, kde jedna strana ma totalnu prevahu v letectve, delostrelectve, obrnenej technike a zivej sile. Rebeli vyuzvaju to, co maju - prostredie. Vidime to napr. aj v Syrii, kde potom zavesia vide na Youtube, v ktorych nariekaju, ako Assad zbombardoval trhovisko, pekaren, skolu, mesitu a zabil X deti a X zien :)

Ja by som urobil to iste. Mesta, v ktorych ma bojujuca strana podporu, sa stavaju prirodzenymi pevnostami a pre dobyvatelov neznamym a nepriatelskym uzemim.

Ak armada pri dobyvani mesta zabije civilistov, vina pada na nu. Vid Syria, kde Zapad za vsetky civiline obete vini Assada :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ak armada pri dobyvani mesta zabije civilistov, vina pada na nu. Vid Syria, kde Zapad za vsetky civiline obete vini Assada  :)

A Putin zas ozbrojencov. :)

A podporu, celkom by bolo zaujimave vediet kolko z obyvatelov vychodu skutocne podporuje Cecenskych a Osetskych zoldakov na svojom uzemi.

• Pridať bod 1
Zverejnené

tak je to ale vsade, kde jedna strana ma totalnu prevahu v letectve, delostrelectve, obrnenej technike a zivej sile. Rebeli vyuzvaju to, co maju - prostredie. Vidime to napr. aj v Syrii, kde potom zavesia vide na Youtube, v ktorych nariekaju, ako Assad zbombardoval trhovisko, pekaren, skolu, mesitu a zabil X deti a X zien :)

Ja by som urobil to iste. Mesta, v ktorych ma bojujuca strana podporu, sa stavaju prirodzenymi pevnostami a pre dobyvatelov neznamym a nepriatelskym uzemim.

Ak armada pri dobyvani mesta zabije civilistov, vina pada na nu. Vid Syria, kde Zapad za vsetky civiline obete vini Assada :)

Neviem ci som spravne pochopil tento tvoj prispevok.............ty obhajujes konanie "bojovnikov za slobodu" v tejto lokalite?

Zverejnené

Neobhajujem, take su fakty a tak sa dnes bojuje. Mesta su novodobe pevnosti od druhej svetovej :)

Alebo to akoze maju ist ozbrojenci z miest ist bojovat na luku alebo do puste, ked armada disponuje letectvom? Keby to bolo opacne, tak ukrajinski vojaci a milicie Praveho sektora su tiez opevneni v mestach

Toto je z Luganska po dnesnom utoku ukrajinskeho letectva:

http://youtu.be/ldBUugf_D5s

Zverejnené

Neviem ci je to video odtial. Nasli ste nejake vysvetlenie? Ja tie zbrane nepoznam. Ale mne pride ze to vyletelo z toho parku - v druhej sekunde nebol vybuch ale raketa zacala byt aktivna - plamene.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov