Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

alamo v Odese nezomrel smrtov udusenia spalinami horenia,ci ohnom v podstate nik. Ich tam niekto povrazdil. Ale isto to nik nerobil - ze boli proti vstupu do EU.

Zverejnené

„Vdychovanie výparov chloroformu vedie k zastaveniu dýchania, čo sa stalo v tomto prípade – taký je záver expertízy. Tých 32 ľudí zomrelo nie kvôli vysokej teplote, ale v dôsledku pôsobenia neznámej látky, zástavy srdca a udusenia,“ uviedol Sakal.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/318158-v-odeskom-dome-kde-si-stret-vyziadal-48-obeti-bol-chloroform/

To muselo byt jasne kazdemu normalnemu clovekovi po prvych troch fotkach, ze tych ludi zavrazdili. Povodne ma tieto osoby - separatisti nezaujimali - hlavne ak dali, ze ide o rusov a ludi z Podnesterska. Nenapisal som to nikde,len si to myslel - po fotkach mi bolo hned jasne ze ich zavrazdili. Neviem kto. On ani nieje kto-ani neviem ci je co. Ak chcete ukazem vam video - kde je "jasne",ze ich vrazdia uz predtym ako na budovu prisla prva zapalna flasa - to bol iste tiez zainteresovany clovek. Fizly aspon ten co ich riadil - vedel ze v tej budove sa bude vrazdit. Mali scenar - mali plan. Je mi ich luto. 

Zverejnené

slimak,  ktore fotky myslis ?  problem je ze po nete koluju rozne fotky ktore sa vsak v ziadnom spravodajstve neobjavili a za tejto situacie som viac ako opatrny. 

Cele je to divne a otrasne. 

Zverejnené

tieto ale su falosne,  to uz ludia nasli,  nieco je naaranzovane mimo miesta, nieco su sceny z filmov.  Priamo z domu odborov som ziadne  fotky zo seriózneho zdroja nenasiel.  Ale beriem ako fakt ze tam bolo dost ludi zastrelených a to musel niekto spravit.  Vonku vsak je vidiet len molotove koktaily a basebolky.  Ale jednoducho mam pocit ze tu mi chybaju informacie.    Mohol to byt pravy sektor, mohli to byt provokacie  ale futbalovi rowdies skor nie, 

Zverejnené

Iste ja tu budovu nepoznam z vnutra. Ale ja som si priebeh celej akcie a vyprovokovania nasiel aj na nejakom ukr - ruskom blogu(plno fotiek). Na tom namesti sa zisli Cernomorci s Odesi(viac menej obycajny obcania - zeny deti) a fanusikovia Charkova. Co sa zisli na podporu Ukrajiny - pred zapasom.

A video co spominam. Dav sa rozzutekal od budovi asi na nich strielali - zaber kamery na presne okno(kameraman vedel kde ma zacielit) - kde nastal vybuch. Ohen z vnutra.

Vies mi dat link na fotky ci ozrejmenie ,ze tie popalene a zabite tela niesu z tej budovi? Ja verim - ze ta tehotna priklad odtial nieje.

--------

Ale neverim - ze taky maly poziar pozabijal tolko ludi. V tak velkej budove.

Zverejnené

poziar nie,  to dym z poziaru.   A k fotkam,   ta tehotna bola aj na sme, ale ked som vtedy browsoval, tak niekde na americkom webe rozoberali fotky,   cast je nemozna,   nemozes mat spalene tela v oblasti kde chybaju stopy po takom poziari,   dve fotky nasli z filmu ale neviem to teraz najst.  ale slo o rusky Stalingrad.

A nasiel som tolko verzii toho co sa stalo, ze pokial to nie je v bbc tak to rovno hadzem medzi podozrive zdroje. 

Zverejnené

http://petrharazim.blog.idnes.cz/c/408412/Udalosti-v-Odese-Jak-to-doopravdy-bylo.html

Ja som si myslel,ze toto bol zdroj mojich informacii. Cital som podobny blog, kde clovek rozoberal kazdu fotku. Ze tam mas gulku, tam zlomene vazy, on pisal - ze clovek v problemoch sa schuli, tam mas samych natiahnutych ako dazdovka(preto plyn). Ale to sa da najst aj na nete ako vyzeraju uhoreti ludia. Ale hlavne nebudu mat len opalene hlavy a ruky. A pupok biely - ci nespalene telo. Inak opisoval presne tie fotky ako co su na zvedavci.

Tie zdroje boli pred 10-15 dnami a neviem kde. A detajly - obhoreni ludia a drevo okolo sa ani nezapalilo.

Ak nevies dat zdroje na faky - iste sa daju najst fotky - ako ten odborov - schodisko vyzeralo pred udalostou.

Zverejnené

Mam dojem, zue Cina casom zacne s anexiou Sibiri a Rusi budu ma  po "ftakoch". Podla ruskeho vzoru......ochrana "potomkov" nejakych cinanov. Expanzia Ciny, pri jej momentalnej investicii do armady a spotreba surovin, ani nic ine nepredpoklada....ci nie?....co myslis?

Zverejnené

Ja rusom neprajem nic zle - ale je to mozne - oni na pocet obyvatelov a velkost niesu tak ohromni - keby ukrajina bola aspon trosku normalny stat rus si proti nim nic nedovoli - samozrejme mal to dopredu naplanovane - mal aj vlastneho prezidenta - aj vlastneho cloveka(sefa) v tajnych sluzbach.

Ano ak im cina zoberie sibir maju po ftakoch. &nepridu najprv vojakmi - kupia si to - a ak im zasne moskva bude robit problemy potom si tam dotiahnu vojakov - ak sa im to oplati.

Zverejnené

Ja im to zasa, na rozdiel od teba, prajem. Ono sa casom vzdy stane.....kto sa cim zivi, tym aj zomiera.

Zverejnené

cina, stredna azia,   rusi maju talent na vyrobu nepriatelov a doplatia na to. Asi nie hned ale dockame sa

Zverejnené

Achmetov v pondělí vůči separatistům výrazně přitvrdil. "Obyvatelé už mají dost života ve strachu a hrůze. Jsou unaveni z toho, že se po nich může na ulici střílet, že se tu procházejí lidé s automatickými zbraněmi a granátomety. Města jsou dějištěm banditismu a plenění. Co udělali (separatisté) pro náš region? Kolik pracovních míst vytvořili? Bojují s našimi občany, bojují proti Donbasu. Je to genocida Donbasu!" postěžoval si ve své výzvě Achmetov, jehož jmění se odhaduje na 15 miliard dolarů.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/rinat-achmetov-demonstrace-doneck-drw-/zahranicni.aspx?c=A140520_124219_zahranicni_pul#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

Ja som minule cital - ze ani tento vychod nieje nejak sebestacny - resp - nezivi Kyjev, ci zapad - tam na dlh ziju vsetky regiony. Inak podla mna je to moze byt aj u nas - ani Bratislava nemusi zivit ostatok Slovenska - proste stat si poziciava a financuje sluzby a potreby. 

A ti separatisti odkial maju mat peniaze - pridu si vypalit dane k podnikatelovi.

Zverejnené

Je to již více než měsíc, kdy jsme my, malá skupina dobrovolníků z Ruska a Ukrajiny, přijeli kvůli volání o pomoc vámi zvolených vůdců protestů, abychom čelili celé ukrajinské armádě a najatým žoldákům.

A nyní může každý obyvatel Doněcka, schopný nést zbraň a bojovat proti nepřátelům lidu, přijet a tuto zbraň dostat do rukou. Získat ji a povstat k sebeobraně, vyhnat "mravokárce" z naší rodné země. Ale co vidíme. Vše, jen ne zástupy dobrovolníků u bran našeho štábu.

Počet obyvatel Slovjansku je 120 tisíc, v Kramatorsku dvakrát tolik. V doněckém regionu je 4,5 miliónu lidí. Ne všichni z nich jsou způsobilí. Ne všichni jsou zdraví a někteří pracují v důležitých oblastech průmyslu. Ne všichni mohou přijít, kvůli rodině a jiným okolnostem. Upřímně, nikdy jsem nepředpokládal, že by se nenašlo ani tisíc mužů v celém regionu, kteří by byli ochotni riskovat svůj život, ne na barikádách blízko jejich domovů, odkud je to půl dne cesty autem, než by narazili na prvního národního gardistu, ale v první linii.

http://www.zvedavec.org/komentare_5991.htm

zvedavec je dobry - ze spravi preklad. poznamka editora ma pobavila.aj prispevky pispievatelov.

Moj pohlad - 1 000 tam asi nebojuje - mozno v tom slavjansku a spominanych mestach.  Chcel byt armadny general, ci vlastne je aj minister obrany - doneckej ludovodemokratickej republiky - ci uz dva tri dni nejakeho zvazu - ci novoruska. Nema ludi.

Ale to pochopitelne je. Iste maju dost podporovatelov na tom uzemi - ale proti komu chcu bojovat? Alebo za co? Dnes nemaju sancu volby - kvoli nim. 

Zverejnené

a celkom logicky ked sa nahodne ozbroja ti co co poziadaju o zbran, tak bez pevneho velenia a zasobovania zacnu prepady a lupenie. 

Zverejnené

tieto ale su falosne,  to uz ludia nasli,  nieco je naaranzovane mimo miesta, nieco su sceny z filmov.  Priamo z domu odborov som ziadne  fotky zo seriózneho zdroja nenasiel.  Ale beriem ako fakt ze tam bolo dost ludi zastrelených a to musel niekto spravit.  Vonku vsak je vidiet len molotove koktaily a basebolky.  Ale jednoducho mam pocit ze tu mi chybaju informacie.    Mohol to byt pravy sektor, mohli to byt provokacie  ale futbalovi rowdies skor nie, 

Preco by boli falosne? Pretoze sa ti nehodia? Tych mrtvych tam bolo vyse 40, uz su presne cisla, kto ako zomrel, pohlavie, vek atd. Vsetci boli Odesania, napriek tomu, co tvrdili "seriozne" media, ze 15 je obcanov Ruska a Moldavska.

Zo scen z akych filmov maju byt urobene tie fotky? Myslim, ze mam celkom slusny prehlad filmovej produkcie a nic take som vo filmoch este nevidel. Iste, niektore mozu byt naaranzovane, s inymi telami sa hybalo. To preto, ze do budovy sa dostali militanti z Praveho sektoru pred policiou aj hasicmi, a budova nebola policiou po tragedii ani uzavreta

Ak si tieto fotky nevidel v serioznych mediach, potom je otazka, ci su tieto media este seriozne. Videl som needitovane videa z budovy, stale su na youtube, a tela tam su:

http://youtu.be/Jtc73cWABSY

http://youtu.be/X4ScvI8gte0

http://youtu.be/Q63uu7uNd_w

a kedze tvrdis, ze si nikoho do budovy strielat nevidel, tu mas chlapika menom Mykola. Udajne je uz mrtvy:

http://youtu.be/eGLL6PZnIx4

Ako som pisal uz dva tyzdne dozadu = futbalovi ultras Dom odborov nepodpalil. Ich pochodna na bulvare a znicenie stanoveho tabora pred Domom boli dve rozne udalosti. Do stanoveho mestecka vtrhli militanti ozbrojeni palicamia, molotovmi, s prilbami na hlavach a stitmi v rukach. Udajne ich tam poprivazali autobusmi

Zverejnené

Mam dojem, ze Cina casom zacne s anexiou Sibiri a Rusi budu ma  po "ftakoch".

ze Cina zoberie Rusku Sibir, su totalne fantasmagorie :)

Mate vy vobec predstavu, co je Sibir? Vacsina jej uzemia je neobyvatelna a na suroviny chudobna. Vacsina ruskeho plynu a ropy sa tazi v zapadnej Sibiri. Teda region, s ktorym Cina ani nesusedi. Dalsi faktor - jadrove zbrane. Uz len ich existencia je dostatocny dovod nezautocit. Myslim, ze Cinania by si dobre rozmysleli, ci im dobytie Sibire stoji za vyhladenie miest na pobrezi :)

FG09_33RusMining.JPG

img1287361978.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

creeper,  ja som tp len cital na jednom webe,  netvrdim ze to tak je.   Len je to cele divne,   pozri sa na to z pohladu nezaujatého pozorovatela.   Za prve je divne ze cely dav skoncil v budove, kde boli pripravene zapalne flase na streche,   mrtvoly vyzeraju ako po poprave a to v case ked vnutri boli ozbrojeni separatisti.  To by sa musela dnu dostat dobre organizovana skupina praveho sektora,  pouzit nieco na ich uspatie, postrielat a nasledne  spalit.  Je to mozne ale nejako sa mi to nezda.

A to dav pred budovou nebol extra ozbrojeny,   a aj skupina co ju vidíme ze sa dostala do budovy vyzera len ako skupina z vlajkou bez zbrani.

A kto je vlastne ten zdroj co robil fotky ? Ako sa dostal do budovy ?   Mne sa zda moznost ze slo o vopred pripravenu akciu  celkom mozna. 

Ale nemam dost informacii,   to co sa mi zda jasne ze slo o zlocin,   nie  o dôsledok zrazky davu

a k cine,   pohranicne konflikty mala cina s ruskom este tot nedavno.  A pouzitie jadrových zbrani je taka pomerne posledna moznost,  a zda sa ze  v tomto pripade by to obe strany vedeli.  Cinania dnes jednoducho obsadzuju sibir vlastnými ludmi a  rusko pracuje na svojej izolacii.  Dnes to nie je aktualne, ale v case ked bude na druhej strane prevaha cinanov a  rusko v problémoch, tak to nie je nemozne.

Zverejnené

udajne - ved creeper sa neboj nazoru. 40 ludi vie povrazdit a podpalit trebars aj 5 "sikovnych" zvierat. Co je na tom? nalejes na tvar horlavinu a zapalis. Tych iste autobusmi nezvazali. Neviem kto to bol. Ale kludne aj pravy sektor - ci rusi - ci hocikto ini - komu to vyhovovalo a myslel si ze je to dobry napad - to bolo len pre media - mrtvoly. 

Co som videl fotky - tak cast tych provokaterov fanusikovia aj dohonili, ukryli sa do nejakej budovi , z ktorej vysli len za sprievodu policie - pod ich ochranou - teda vedia kto su ti naverbovanci - neverim, ze sa to vysetrit neda. A kym to nevysetria - ci si nespravia v krajine poriadok.  Do EU v ziadnom pripade mozno o 20 rokov.

Do stanoveho mestecka vtrhli militanti ozbrojeni palicamia, molotovmi, s prilbami na hlavach a stitmi v rukach. Udajne ich tam poprivazali autobusmi

Nefunguje - citat ci multicitat - ,a odvazali ich ako? 

Zverejnené

netreba zachadzat ku konspiraciam, staci sa pozriet na videa :)

1. Do stanoveho tabora pred Domom odborov vtrhli stovky na konflikt pripravenych radikalov z Praveho sektora

2. Niektori ludia sa schovali do Domu, ini utiekli. Radikali podpalili tabor

3. Zacali hadzat molotovy do okien a do hlavnej brany, ktora bola zabarikadovana

4. Poziar vypukol na prizemi centralnej casti, kde je schodisko.

5. Z prizemia sa potom valil cierny dym ako kominom do celej budovy

6. Niektorym radikalom sa bocnym vchodom podarilo dostat do budovy, pred policiou aj hasicmi.

Co tam urobili, sa uz nikto nikdy nedozvie, pretoze Kyjev, resp. Pravy sektor a strana Sloboda, ktore kontroluju MV, nemaju zaujem na vysetreni. Nakoniec to skonci verziou ""samoupalenie", podobne ako sa Muzycko "samozastrelil" dvoma ranami do srdca :)

Podpalenie budovy a zabitie 40+ ludi nebolo v plane, akcia sa len majdanistom zvrtla. Nikto necakal, ze budova zacne horiet. Ze vsak cele hodiny policia utocnikom nebranila a prvi hasici a zachranka prisla az po hodinach, taktiez cosi naznacuje. Je k dispozicii niekolko hodin video zaznamu a stovky fotiek, plno tvari je jasne vidiet. S takymto materialom nemoze byt problem zacat vysetrovanie a trestne stihanie. Predpokladam, ze ziadne obvinenia konkretnych ludi nikdy nepadnu. 

K Sibiri - do certa, aku Sibir??? Sibir je x-krat vacsia ako Europa, takze upresnite, kde obsadzuju Sibir? Konkretne lokality, prosim :)

Zverejnené

Creper to nespravili ani tituski ani  pravy sektor ani fanusikovia - ti na to nemaju. Policia spolupracovala - tam bola vyssia moc- inak v buduve boli stovky ludi - iste vela videli - nehovorte mi ze to nemozu vysetrit -  ja si myslim, ze kvoli tym ludom - ktorych zavrazdili - policia v tom bola zapojena. keby nie spravala by sa inak.

Zverejnené

http://sk.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3%ADnsko-sovietske_konflikty_%281969%29

a to ze vo vychodnych mestach prudko rastie populacia cinanov si tiez mozes pozriet.

A k odesse :   Poziare boli aj inde ako v prizemii a vypukli tam nezavisle,  ale celkove mi nesedi predstava ze tam vlezie komando praveho sektora, zabije desiatky ludi co sa nebrania, potom ich zapalia, naaranzuju a zmiznu.  A to v skupine ludi co maju zbrane.   Dobre, su to psychopati,  prisli cielene zabijat. Ale co to robia potom ? Preco ich aranzuju a zapaluju ?   Pripravuju ich pre media a ocakavaju ze to spravi co ?

A  ked sa zabarikaduju v dome, preco robia barikady kade tade ale nie pri vzadnom vchode ?  Preco sa spravaju na jednej strane ako skuseni bitkari a zaroven ako uplni idioti ?   A kam sa toto vrazedne komando stratilo ?  Raz sa zidu, povrazdia desiatky ludi a to bez inej akcie ?

Preco sa mi to zda podobne ako doteraz nevysetrene poziare a vybuchy v moskve, ktore boli zamienkou k druhej cecenskej vojne ?

Zverejnené

netreba zachadzat ku konspiraciam, staci sa pozriet na videa :)

1. Do stanoveho tabora pred Domom odborov vtrhli stovky na konflikt pripravenych radikalov z Praveho sektora To si videl na akom videu?

2. Niektori ludia sa schovali do Domu, ini utiekli. Radikali podpalili tabor - par ludi tam to podpalilo - nevieme kto.

3. Zacali hadzat molotovy do okien a do hlavnej brany, ktora bola zabarikadovana - ked tam ludia prisli nic tam zabarikadovane nebolo..

4. Poziar vypukol na prizemi centralnej casti, kde je schodisko. To neskor horiace schodisko podla mna nikoho nemohlo zabit.

5. Z prizemia sa potom valil cierny dym ako kominom do celej budovy

6. Niektorym radikalom sa bocnym vchodom podarilo dostat do budovy, pred policiou aj hasicmi.

Co tam urobili, sa uz nikto nikdy nedozvie, pretoze Kyjev, resp. Pravy sektor a strana Sloboda, ktore kontroluju MV, nemaju zaujem na vysetreni. Nakoniec to skonci verziou ""samoupalenie", podobne ako sa Muzycko "samozastrelil" dvoma ranami do srdca :)

Podpalenie budovy a zabitie 40+ ludi nebolo v plane, akcia sa len majdanistom zvrtla. Nikto necakal, ze budova zacne horiet. Ze vsak cele hodiny policia utocnikom nebranila a prvi hasici a zachranka prisla az po hodinach, taktiez cosi naznacuje. Je k dispozicii niekolko hodin video zaznamu a stovky fotiek, plno tvari je jasne vidiet. S takymto materialom nemoze byt problem zacat vysetrovanie a trestne stihanie. Predpokladam, ze ziadne obvinenia konkretnych ludi nikdy nepadnu. 

K Sibiri - do certa, aku Sibir??? Sibir je x-krat vacsia ako Europa, takze upresnite, kde obsadzuju Sibir? Konkretne lokality, prosim :)

Hnupe. Videl som aj neviem ci odtial z bocneho schodiska sli ludia ale to vrahovia neboli. Ti tam boli davno predtym. Uz predtym ako prisiel prvy molotov na dvere - dnu to uz horelo a sa tam zabijalo.  Vrahov isto nik neyvayal autobusmi - .  :zubiska:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov