Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

včera som kdesi zachytila správu, že ukrajinská armáda mobilizovala, dokonca som to kdesi čítala ... ale dnes zasa akosi nič také nevidím, akurát, že ukrajinská armáda prišla o vrtuľník a dvoch pilotov, v Odese demonštranti a streľba, a

Kyjev spustil protiteroristickú operáciu v Sloviansku na východe krajiny.
  • armáda má pod kontrolou veľkú časť mesta, obe strany hlásia obete
  • Kyjev po streľbe prišiel o dva vrtuľníky, zahynuli obaja piloti
  • armáda podľa ministra vnútra bojuje proti profesionálnym žoldnierom
  • Putin obvinil Kyjev, že zmaril nádej na realizáciu ženevskej dohody
ako je to vlastne s armádou ?
Zverejnené

Ukrajina má okolo 130-tisíc vojakov. So záložníkmi by mohla mať zhruba milión ozbrojených mužov. Kyjev zrušil povinnú vojenskú službu až koncom minulého roka na základe zákona presadeného vtedajším prezidentom Viktorom Janukovyčom. Zosadená hlava štátu vtedy uviedla, že jeho krajina prejde vojenskými reformami, ktoré vyústia do vytvorenia profesionálnej armády.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/316322-lavrov-navrhol-obse-ako-zastitu-pre-dialog-kyjeva-so-vzburencami/

Dam len nazor. Minuly rok zrusili PVS - nahoda to isto nieje. U nas zakladakov - dajme tomu 80 percent chlapcov z rocnika bolo 30 000. U nich je to 300 000 -400 000 zakladakov. Jeden rocnik. Oni ich tam mali a niesu. Tiez som zachytil nejaku mobilizaciu do 25 rokov. 

Ak je mobilizacia - tak (mali sme cvicenie na mobilizaciu) tam pridu iste rocniky - teda ked je to do 25 rokov - kazdy dostane obalku a dojde na svoj odiel - tam si vymeni oblecenie - prejde kontrolov - dostane vyzbroj a par mesiacov zacne cvicit a potom ho poslu do boja. Pri mobilizacii ide iste aj o ine veci - ale kedze som videl - armady maju zmlluvy s podnikatelmi kde im platia pocas mieru ,ze odovzdaju isty majetok auta - nakladne - pre vojsko - mozno inde im to len prikazu. 

A ta branna povinnost - to je asi stale - alebo aj u nas sa teraz o to snazia - ja neviem - ci ich tych mladych budu sacovat ci su schopny odvodu - ci si len sacovat - kolko ich je. U nas si bol branec asi v 18tich a presiel si v kulturaku cez kontrolu - a potom ked prisiel tvoj cas odvedenec. Isiel si na zakladnu sluzbu.

V texte je spomenuty termin zaloznik - to je asi kazdy co presiel zakladnou sluzbou - niekedy aj oni mali cvicenia. Teda aj ja. Po veku 50 ci 55 - uz niesu zaloznici - na front by sa nemali dostat.

------------

Ja neviem len priklad - hitler spravil mobilizaciu do 25 rokov - 30 - 35 - 40 a kolko rokov - ked ich nemal bral 15 rocnych.

------------

Este posledna poznamka - kazda armada v casu mieru ma nieklk aktivnych ludi - niekolko ludi precvici ci nie. Ale v case vojny asi naberu ovela vacsie mnozstva ludi - ale aj na to potrebujes techniku - samozrejme na tu techniku musis mat aj vycvicenych aj ludi - ak niesu - tak ich kludne mozes nechat v skladoch.

Ale armady maju ovela viac zbrani v tych skladoch. Priklad co som cital ukrajinci ani neviem akej technike maju 350 posadok a tych starych dajme tomu tankov - ale v skladoch aoni maju 2 000 tankov - ale potrebuju naftu(to byva skladoch, municie - ale hlavne vycvicenych posadok - a asi aspon zaoblecenych a najedenych.A presvedcenych.

Zverejnené

Kyjev po streľbe prišiel o dva vrtuľníky, zahynuli obaja piloti

Aky obaja piloti? Mi-24 ma dvojclennu posadku, Mi-17/8 ma trojclennu... Takze to co pisu na sme nedava moc zmysel.

V Odesse dnes pro-Ukrajinci ukazali, ze konflikt rozhodne nie je ciernobiely a skatulkovanie na dobrych pro-Majdanistov a zlych anti-Majdanistov nereprezentuje realitu. Zatial 32mrtvych potom, co pro-maidanisti podpalili budovu odborov, v ktorej sa ukryvali anti-majdanisti...Ti co z horiacej budovy vyskocili mlatil dav palicami.

Ak Putin cakal na zamienku, tak lepsiu uz asi nedostane.

• Pridať bod 1
Zverejnené

V Odesse dnes pro-Ukrajinci ukazali, ze konflikt rozhodne nie je ciernobiely a skatulkovanie na dobrych pro-Majdanistov a zlych anti-Majdanistov nereprezentuje realitu. Zatial 32mrtvych potom, co pro-maidanisti podpalili budovu odborov, v ktorej sa ukryvali anti-majdanisti...Ti co z horiacej budovy vyskocili mlatil dav palicami.

Ak Putin cakal na zamienku, tak lepsiu uz asi nedostane.

Neviem ci si prekvapeny reakciou zo strany "pravych" ukrajincov. Ti poviem, ze ja som......no nie reakciou, ale tym, ze ta reakcia na "vychovne" metody ich ruskych spoluobcanov, prisla tak neskoro. Jasne, ze to nevesti nic dobreho, ale kocky su uz hodene a hodil ich terajsi rusky car. Keby nebola tato zamienka, tak by sa nasla ina. Na rozklade Ukrajiny sa uz pracuje par peknych rokov a to hlavne za "regionalneho" prezidenta Janukovica. To, ze rusi anektovali Krym sposobom ktory sa im hodil, tak to bolo preto, lebo ine im uz neostavalo, vzhladom na to, ze sa Janukovic musel porucat. Tak isto sa to snazia spravit s vychodom Ukrajiny. No mam dojem, ze to teraz nebude take bohatieske, ako v pripade Krymu. Konflikt sa celkom lahko moze preniest aj na ich uzemie. Vlastne tomu aj vsetko nasvedcuje. Taka partizanska vojna v podani ukrajincov, celkom lahko polozi na kolena aj celu "maticku rus". Keby to Putzin mysle vazne s potlacenim nepokojov a ukludneni situacie, tak by sa napr. stale nevyhrazal ukrajinskej strane "zatvorenim" kohutika na dodavkach energii, ak im (rusom) nesplatia tak "zavratny" dlh (2-3 miliardy dolars?), pricom je zname, ze taka sev.Korea im dlhuje 11 milard dolas. Ruska historicka geopolitika je same anektovanie okolitej spolocnosti. Fakty sa nedaju prekrutit!!  

Zverejnené

z dostupnych zaberov je zrejme, ze v meste boli dve skupiny "pro-ruskych" aktivistov:

1. skupina mala na ramenach cervene stuzky, rovnako ako niektori policajti. Tato skupina s policajtami spolupracovala a na niektorych fotkach je medzi nimi vidiet zastupca sefa odeskej policie, ktoreho na tento post menoval Kyjev:

10344328_10203810814895400_3354999518131

10155834_516257321819823_648105569949846

Zda sa, ze tato skupina s cervenymi stuzkami vyprovokovala zrazky s futbalovymi ultras. Niektori mali strelne zbrane:

cca0fa76668c35c7ec4f0fe9ef1442c4.i600x40

Kam patri tento chlapik, v tom sa uz nevyzna ani diva svina: ma prorusku stuzku, urkajinsku vlajku aj cervene pasky na rukach:

1506049_658766967504188_6620132792283855

2. skupina mala stanovy tabor pred Domom odborov. Nikto z nich cervene pasky na rukach nemal. Z nicoho sa bjavili radikali z Praveho sektora, zdemolovali im stany a zahnali ich do budovy a zacali obliehat. Vysledok je znamy:

Takze, otazkou je, kto boli ludia v civile s cervenymi paskami na rukach a kam zmizli po potyckach v meste, kedze v Dome odborov ani medzi jeho obetami neboli

Zverejnené

Nikto nikdy uz nezisti, kto a kedy, co spravil a s akym umyslom. Za masku nevidis a teda to moze byt hocikto a aj jeho umysel moze byt opacny ako prezentuje v skupine. Jedno je ale jasne a nevyvratitelne, a to, ze za vsetkym tymto momentalnym ukrajinskym maglajzom je anektovanie krymu ruskom.

• Pridať bod 1
Zverejnené

"VRuskuje to osvědčený fenomén," přizvukuje reportér Luke Harding, který působil jako moskevský korespondent, než ho v roce 2011 Rusko vyhostilo. Podle Hardinga, který momentálně monitoruje dění na Ukrajině, je zřejmé, že provokace a útoky v diskusích jsou organizované, a že jejich autoři mají manuál, jak postupovat. Jisté fráze totiž zaznívají stále znovu.

Toho si všímají nejen novináři, ale i čtenáři. "Stačí si náhodně vybrat článek o Ukrajině, náhodně vybrat úsek v diskusi pod ním a ocitnete se v moři neuvěřitelně agresivních a nepřátelských uživatelů, kteří publikují zaujatou, štvavou prokremelskou a protizápadní propagandu, která jako by byla psána podle určitého vzoru, tak moc se ty výroky opakují," napsal jeden čtenář redakci Guardianu.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/rusko-britanie-diskuse-internet-guardian-propaganda-pc6-/zahranicni.aspx?c=A140505_131751_zahranicni_vez

----------------

Ja som si niecoho podobneho vsimol uz davnejsie co sa tyka nasej vnutornej politiky.  Smeraci to mali davno osetrene. Opakuju co povie premier - ci nejaky predstavitel Smeru - aj jemu to musi niekto napisat - a potom dookola to iste aj ked to nema ani hlavu ani patu - zmysel - nezmysel.

Niekedy to ani ich nemusi napadnut - alebo to maju dopredu naplanovane - co iste maju - ale toho Horskeho a jeho komentar, ze Fico ziskal viac v prezidentskych volbach ako dostal kruzkov v parlamentnych a potom to Smer zacal opakovat - ze to je uspech - resp. ,ze to nieje neuspech na vyvodzovanie zodpovednosti voci predsedu - mne to hlava neberie. 

V spojitosti s ukrajinou sa mi paci, ze Putin mysli popri vojakoch aj na svojich(ti co o nom pisu pekne) novinarov - 300 z nich dostalo vyznamenanie. Aspon ku nam sa take spavi donesu mozno vyznamenava aj miliony robotnikov, krajcirky, ci kadernicky. 

Nas premier na nich len prska - isto aj odmenuva - tych co o nom pisu pekne - len sa o tom nepise.

• Pridať bod 1
Zverejnené

"Podle prakticky všech dotazovaných občanů a expertů: - převážná většina obyvatel Sevastopolu hlasovala v referendu pro připojení kRusku(při účasti 50-80 %), na celém Krymu pak 50-60 % voličů hlasovalo pro připojení k Rusku při celkové účasti 30-50 %," uvádízpráva, kterou na svých oficiálních webových stránkách publikoval významný poradní orgán Kremlu, Rada při úřadu prezidenta Ruské federace pro rozvoj občanské společnosti a lidských práv.

Zdroj:http://www.lidovky.cz/moskva-o-krymskem-referendu-lhala-tvrdi-poradni-organ-kremlu-pte-/zpravy-svet.aspx?c=A140506_141431_ln_zahranici_msl

To sa tam moze stat - ked volili nejakeho stredoazijskeho prezidenta - den dopredu - pred zaciatkom volieb - informovali ludi ako volby dopadli.

Zverejnené

"Publikujú zaujatú prokremeľskú a antizápadnú propagandu,..."

na druhej strane, SME s Todom a Prochazkovou taktiez nepatri medzi vzory novinarskej objektivity a eitky :)

Neviem, ci ide o organizovane trollovanie, obzvlast platene, alebo o paranoju, ktora je podla mna dosledkom celkoveho a opakovaneho zlyhavania korporatnych mainstreamovych medii informovat ludi nestranne a nezaujate, nepresadzovat svoju vlastnu agendu, resp. agendu svojich majitelov (spomenme si na ton spravodajstva pred a pocas vojny v Iraku, vid Kostolny v roku 2003 a opat).

Coraz viac ludi prestava verit etablovanym mediam a sotva to je vinou alebo hlupostou ludi. Rozvoj internetu ponukol priestor bloggerom a spravodajstvu. Media by sa mali zamysliet, preco ludia vyhladavaju tieto zdroje informacii a nie kazdeho, kto nesuhlasi s presadzovanou liniou, oznacit za trolla. Obzvlast nie taky niktos ako Struharik :)  

Zverejnené
Coraz viac ludi prestava verit etablovanym mediam a sotva to je vinou alebo hlupostou ludi.

Minimalne v pripade konspiracnych clankov postavenych proti vede je to jasne ako facka: jedna sa jednoznacne o ich hlupost, a teda ich vinu.

V politike je to sice o nieco menej jasne, ale stale je ocividna neochota tych ludi triedit informacie podla ich hodnovernosti.

Zverejnené

Fakty sú, že politici Únie podporovali zvrhnutie legitímnej vlády Ukrajiny a samozvanú vládu, ktorá strieľa do vlastných občanov. Ďalej presadzujú nepriateľskú politiku proti Rusku s priamym dopadom na zhoršenie životnej úrovne občanov Únie. Takí politici potrebujú nakopať, nie ich voliť.

• Pridať bod 1
Zverejnené

dokopy,   si normalny ?

Rusko napadlo ukrajinu,   cast anektovalo, na dalsich uzemiach radikalizuje situaciu .   A zapadni politici nevedia co s tym, kedze Rusko o mier nema zaujem. 

Alebo patris medzi tych ruskych trollov, co su plateni ruskom za pisanie takychto hluposti ?

A este ku creeperovi,    Toto je ina situacia,   ked sa nahle registruju stovky novych uzivatelov, ktori sa zapajaju len do diskusii o rusku a ukrajine, ked ich prispevky opakuju kremelske lzi.  Tak to nie  je nahle zblbnutie ale aktivizacia siete.

A skutocne sa vazne musim branit konspiracii ze to  nie je novinka, ze rusko dlhodobo pracuje na podpore vsetkych co spochybnuju media.  Na vychodnej ukrajine ludia neveria ziadnym mediam len septande,  a  to potom sa lahko manipuluju.

Zverejnené

Tak, mame vysledky referenda, ucast 75%, za 89%. Co je sranda, ide presne o to iste cislo, co bolo v uniknutom telefonnom rozhovore (

) medzi separatistami a poradcom na Ruskej strane - ktorym by mal byt O. Barkashov, vodca Ruskej ultra-pravicovej strany.

A aj ta ucast je tiez vesela, napr. Mariupol ma 320 000 volicov a 8 volebnych miest (podla Ruskych medii, podle inych zdrojov, https://twitter.com/GrahamWP_UK/status/465418255898005504, ich mal 4).

Takze 320 000 / 8 je 40 000 volicov na kazde miesto.

75% ucast, takze 30 000 prislo odvolit.

Ak referendum trvalo 16 hodin, teda 960minut, tak kazdu minutu muselo v kazdom volebnom mieste odvolit 31,25 volica. Takze menej, ako kazde 2 sekundy musel niekdo dovolit....jup, to znie perfektne vierohodne.

Zverejnené

V politike je to sice o nieco menej jasne, ale stale je ocividna neochota tych ludi triedit informacie podla ich hodnovernosti.

ale ved to nerobia ani novinari :)

priklad Kostolneho ti nestacil?

To bolo pred 10 rokmi a vobec sa nepoucil. SME pod jeho vedenim pokracuje v rovnakom style cierno-bieleho videnia sveta, filtrovania faktov a publikovaniu nepravdivych informacii.

Chces dalsie priklady zlyhania novinarov z vojny pocas vojny v Libyi alebo Syrii? Alebo Ukrajiny, kde napr. Prochazkova uz den po tragedii v Odesse tvrdila, ze medzi vyse 40 mrtvymi bolo 15 obcanov Ruska a Podnesterska, hoci az v utorok bolo identifikovanych 14 tiel a zostavalo este nejakych 20? Vsetci identifikovani boli Odessania. Alebo ze vacsina zo 120 plus-minus zadrzanych v Odesse boli tiez obcanmi Ruska, pricom ale o dva dni neskor policia prepustila 67 ludi? Oficialne udaje uvadzaju troch obcanov Ruska. Prisla nejaka korekcia zo strany SME alebo ospravedlnenie? Nie. Ak novinari klamu v takychto lahko overitelnych veciach, ako si mozes byt isty, ze ta neklamu v inych, najma ak ich motivacia je dobre znama?

k tysovi - nie si ty uzivatel "tyso1" v diskusiach SME? Styl by tomu nasvedcoval. Obaja ludom nadavate do rusofilov a branite kyjevsku verziu :)

Tak to nie  je nahle zblbnutie ale aktivizacia siete

hmmm, tak aktivizacia siete? :D

Zverejnené

Ved tyso na sme prispieva dlhodobo a ku temam,ci clankom co ho zaujimaju. Tak isto ako ja.

Dnes som cital zaujimavy clanok na Pravde. My sme si zazili presne to iste co sa deje na Ukrajine.

Nikde ani slovo o tom, že Lekart – Lekárovce sa nachádzali pred vojnou v administratívnych hraniciach Slovenska. A už vôbec nič o tom, že v júni 1945 prišlo Slovensko (a celá ČSR) aj o mestečko Čop a dvanásť okolitých dedín.

http://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/317157-preco-benes-pustil-stalinovi-podkarpatsko/

A separatisti mali zaujem o Presovsku ukrajinu ,ktora mala zahrnat aj Poprad.

Zverejnené

Rusko je ako medveď, ktorý ťažkopádne prestupuje z nohy na nohu. Jednu nohu má v Európe a druhú v Ázii. Raz stojí na jednej, potom na druhej a nevie sa rozhodnúť, kam sa pohnúť. Zakaždým má však pocit, že stúpil do hovna. Toto prešľapovanie ho stojí zbytočnú námahu, lebo je stále tam, kde bol predtým. Putin spravil takýto krok, ale nasledujúci bude opačným smerom. Rusi sa ešte stále dokážu stotožniť s štátom, a nechápu, že je to fikcia, na ktorej neprofitujú občania, ale politici, finančné skupiny a oligarchovia.

Je to ako v hokeji. Fandíme samozrejme „naším“ a keď hokej skončí, uložíme zástavy a cestou domov sa z „naších“ stanú debili na cestách, ktorý nevedia šoférovať. Bohužiaľ, na takejto fikcii fungujú aj vojny. To vyhovuje politikom, keď majú koho viniť za svoj egoizmus a nenažranosť. Obyčajní občania Ruska alebo Ukrajiny, ktorí chcú samostatnosť, si naivne myslia, že na vine ich chudoby sú tí druhý obyčajní občania. A hlavne veria, že sa o nich postará ich nový štát, ktorému treba zveriť čo najviac právomoci. A Putin je poslední, ktorí by im to chcel vyhovoriť.

Zverejnené

creeper,  

za prve, nie je mi jasne co presne je proukrajinska verzia,   situacia je chaoticka,  policia ani armada zjavne zlyhavaju    to je PRO ? ci PROTI ?

Z môjho pohladu ( ale kedze nesledujem vsetko, tak si nerobim narok na presnost ci uplnost),  

na ukrajine prebehla revolucia, ktora odstranila janukovyca a mala viest k predcasnym volbam.   Tato revolucia  nebola "fasisticka", primarne bola protikorupcna ale tiez je pravda ze sa tam vyznamne zucastnili aj rozne ultranacionalisticke skupiny,  neboli vsak hlavnymi silami a ani nezostavovali vladu ako prezentuje Kremel.

A aj ked na zaciatku slo aj o asiociacnu dohodu, tak neskor uz ani nie, cielom bola zmena.   Rusko zneuzilo tuto situaciu, anektovalo Krym a nasledne vyprovokovalo separatistov a minimalne im pomaha, a zrejme aj priamo organizuje nepokoje.

A nezda sa ze by vlada v Kyjeve vedela co s tym urobit,   ale uprimne  ani ja neviem :) ,    volby nemusia vytvorit funkcnu vladu,  armadne zasahy radikalizuju situaciu ale zase nechat separatistov vladnut znamena ze vyhlasia samostatnost a to aj ked nemaju vacsinu ( a nie, neverim ze nesfalsovali referendum), A to povedie k vojne tak ci tak.   Mne sa to zda ako neriesitelna situacia a chcelo by to politického genia co to zmeni.  A zatial sa taky na ukrajine nenasiel.  Ukrajinci maju moje sympatie ale nemam pocit ze spravy su proukrajinske,  skor su obrazom chaosu a neschopnosti. 

A len tak bokom,  posledne spravy o amerických zoldnieroch,   :),   no mne by sa to zdalo ako dobry napad, vojaci co su skuseni v mestských bojoch a dokazu zasahovat ozbrojencov a chranit civilov su lepsou volbou ako ukrajinski vojaci co nemaju vycvik a v panike ohrozuju okolie.  Ale politicky je to samozrejme samovrazda a tak neverim ze to ukrajinska vlada urobila.   Ale za tohto stavu si urcite oligarchovia nejaku ochranku najali,  kedze co urobi ozbrojena ulica netusi  nik a ani Putin ich uplne neovlada. A po tom ako obsadi uzemie, tak budu prvou obetou pacifikacie

Zverejnené

kyjevsku, nie proukrajinsku :)

revolucia nebola fasististicka, ale krajna pravica v bojoch na majdane zohrala klucovu ulohu. Z tych nejakych 60 mrtvych drviva vacsina ani nebola z Kyjeva, ale z Lvova, basty ukrajinskych neonacistov, a dalsich miest na zapade Ukrajiny. Ak raz niekto v revolucii vyuzije nacionalizmus, neda sa len tak opat zatvorit, a navyse to vyvolalo protireakciu. Ukrajinski nacionalisti z Praveho sektora a Slobody kontroluju silove rezorty, obzvlast Ministerstvo vnutra. Ta tzv. Narodna garda su de facto legalizovane milicie Praveho sektora.

Pocas Majdanu sa tam vystriedali vsetci papalasi z EU aj USA. Aj nas Lipsic, ktori nechal mlatit ludi na antigorilych protestoch. Bolo to jasne vyjadrenie podpory. Ked Janukovic padol, EU a USA sa rychlo snazili pretiahnut Ukrajinu na svoju stranu, ignorujuc etnicke i politicke rozdelenie Ukrajiny na dve casti. Zapad do Ukrajiny napumpuje 35 miliard dolarov, len aby ju na svojej strane udrzal. 

Druhy fakt - majdanisti ponizili policiu. Ako represivny organ statu stratila respekt a dnes kazdy vie, ako sa da porazit. Zapad mal odsudit utoky na policiu, ale neurobil tak. Navyse, novy rezim rozpustil Berkut, avsak ked sa situacia na vychode zhorsila, vlada vyzvala byvalych berkutakov, aby sa vratili do sluzby, Samozrejme, neurobili tak, pretoze uz su v sluzbach ineho. Rozpustit Berkut bola nebetycna blbost.

Pokial ide o korupciu, ta zmenou rezimu nezmizne. Proruskych oligarchov vymenili proeuropski - Porosenko, Taruta, Kolomojskij, Tymosenkova, Avakov, Jacenuk, Jaroslavskij, dokonca aj Achmetov obratil kabat, a X dalsich ... Novym prezidentom sa stane Porosenko.

Pouzitie armady, a najma Narodnej gardy, bola velka blbost. Ozbrojenci az taky velky bordel nerobili, aby ich museli z miest, kde za nimi stoji znacna cast obyvatelov, ak nie vacsina, vyprasit armadou. Neunasali ludi ani nevrazdili policajtov. Navyse sa tak ukazalo pokrytectvo Zapadu. Len si spomenme na vyjadrenia, ked armadu a letectvo na Benghazi poslal Kaddafi, alebo ked chcel ozbrojencov z miest dostat Assad. Alebo napokon aj Kosovo, kam Milosevic poslal armadu, aby potlacila teroristov z UCK. Vsetky tieto vlady podla Zapadu stratili "legitimitu", lebo pouzili silu proti svojim ludom. 

Faktom vsak je, ze legitimitu ma ten, kto ma moc. Mozno sa to niekomu nebude pacit, ale tak to funguje uz od zaciatku civilizacie, alebo - obrazne - odkedy Kain zabil Abela :)

Zverejnené

V Chope mal moc asi ci vsade unas soviet - zobral si Cop. Rus aj nam ukradol uzemie - ci nie?

Samozrejme ze nam tu ukradol - banda jedna sprosta. Snimi len osnaty drat. A gulemety a dalsie zbrane proti nim. Neverim im nic.

Ten chop - ci ma trapy? Iste ti ludia mohli mat lahsi zivot.

Zverejnené

creeper,   to su  dost posunute info, aj ked nie az do kremelskej strany :)

majdan zacal kludnou demonstraciou,  az po tom ked ho rozohnali sa zacal radikalizovat. Ale to sa deje v kazdej revolucii.  A co sa tyka blbosti,  to je dan za revolucne casy,  nemozes nechat tajnu policiu co strielala ludi, to by majdan pokracoval. 

A na vychode nie je vacsina za separatistov,  tu viac verim prieskumom ako "referendam",   tie hovoria ze nepodporuju vladu v kyjeve ale ani separatistov.

A zabudas ze armada nezasahovala proti vlastnym ludom ale proti ozbrojencom co okupuju budovy, to je dost velky rozdiel.   A to az po tom co odmietli jednat,  co ine mali robit ?  Ked ozbrojena mensina s podporou okolo 20 % prebera vladu, tak sa to vola puc,   a ked odmietaju jednat, tak  to je kazda rada draha.  Bud to zastavis do dna, dvoch alebo to vedie  k vojne.  To je poucenie z historie.

A znovu prehanas, v Kosove neslo o armadu proti teroristom ale o vyhananie albancov z Kosova, a aj to navyse po statisicoch mrtvych v bosne.   Bez toho by sa to neudialo. Tazko mozes verit Milosevicovi, co to spravil v Bosne ze v Kosove ide o zadrzanie teroristov.  

Na Ukrajine sa ziadne masove vrazdy rusov nediali, to je cisty import. A zasahy armady su zjavne dost opatrne,  najviac mrtvych bolo v Odesse, kde to nebola armadna akcia ale bitka dvoch skupin.  

Vies,  to co robis je take mlzenie, aby nebolo jasne ze je nejaky rozdiel a ze vlastne vsetci su zli a ze nakoniec ma pravdu ten kto ma silnejsiu armadu.

Ale tak to jednoducho nie je,   v amerike ziska podporu len vojna ktora ma moralny rozmer a v europe bojuje len cudzinecka legia v afrike.   A mozes americanom vycitat ze sa mylia, ze vedu vojny zle ale   jednoducho nie je pravda ze bojuju za uzemie, ropu ci peniaze.   Na rozdiel od ruska, to uz starocia obsadzuje uzemie, to je ich  raison d'etre.

A je pravda ze som im neveril nikdy,  nepresli zmenou ako nemci. Ked zlepsili svoju armadu, tak ju hned pouzili. 

A  este k ku kremelbotom,.  to ze sa v diskusiach od februara objavili nove nicky, ktore v diskusiach len opakuju kremelsku propagandu, to je dokazom ze sme v ich zaujmovej oblasti.  A to sa mi rozhodne nepaci.  A tiez sa mi nepaci ze zase blizia. 

Zverejnené

Podla mna Kyjev neskoro a prilis opatrne reagoval na eskalaciu napatia na vychode Ukrajiny. Akonahle separatistov nespacifikovali na zaciatku, uz bolo pozde. Akurat neviem, preco tak vahali - ci nemali ako (s kym, s čim) zasiahnut, alebo to boli obavy z reakcie Ruska.

Ak sa proruski naladeni obyvatelia chcu pripojit k Rusku, nech sa paci. Nech ukrajinska vlada od nich odkupi nehnutelny majetok a mozu ist pod kridla velkeho medveda.

Som velmi zvedavy, ako dopadnu prezidentske volby. Maju vobec vychodne separatisticke regiony nejakeho svojho kandidata ?

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov