Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

asi preto sa tá "protiteroristická operácia" tak rýchlo "zadrela"

urobili by lepšie keby už žiadne akcie nevyhlasovali

Zverejnené

Maju veriaci nejake vysvetlenie preto, kde sa v Ukrajine, ktora bola prakticky bez etnickych nepokojov, zo dna na den zobrali po zubi ozbrojeni separatisti  odhodlani zabijat?

Zverejnené

je v tej "kvízovej otázke" aj možnosť "X"?

"X": sú to ukrajinské transportéry, sedia v nich ukrajinský vojaci verný dočasnej vláde, a keď dostanú rozkaz, tak rýchlo tú ruskú vlajku odhodia, a vytiahnu ukrajinskú, a dajú "poctivým" separatistom "do držky"?

"X" je správne!!

http://www.sme.sk/c/7172489/minuta-po-minute-na-vychode-ukrajiny-sa-presuvaju-proruske-aj-vladne-jednotky.html

12:59 Predseda strany Vlasť Serhij Sobolev povedal, že ukrajinské obrnené vozidlá na východe krajiny sa nevzdali nepriateľom, ale "partizánskou metódou prenikli na územie kontrolované ozbrojencami Ruskej federácie a ňou financovanými separatistami". Sobolev podotkol, že ide o informáciu priamo od ministra obrany, a dodal, že v krátkom čase sa uskutoční tlačová konferencia rezortu.

HA HÁ

ak ukrajinci naozaj použili, túto "partizánsku" taktiku, tak to bol zlí ťah

Putin tam odteraz môže nasadiť, hoci aj "undrt" "diverzantov", hoci aj s ruskými znakmi, a pritom drzo tvrdiť,

že sú to provokatéri "zločineckej" vlády s kyjeva

už nikto nebude vedieť, ani nebude možné dokázať, kto ku komu patrí

..

mno.. jedna možnosť bude, začať fakt strieľať..

Zverejnené

Ak by skutocne pouzili tuto absurdnu metodu (ved to je do neba volajuca kravina), tak by to nerozkrikovali do medii....

Skor Kiev zatial nevie ako PR sformulovat jednu z dvoch moznosti: 

a) vojaci nam dezertuju

b) o tie APC sme prisli

Zverejnené

"Boh vie"
mno.. čosi sa tam nepodarilo..

http://zpravy.idnes.cz/ukrajina-zasahuje-na-vychode-zeme-proti-separatistum-pf0-/online.aspx?online=1005556
Reportér Guardianu Alec Luhn ze Slavjansku informuje, že desítky ukrajinských vojáků se smutnými tvářemi po dlouhé debatě s proruskými ozbrojenci opouštějí město. Milicionáři jim ponechali osobní zbraně, transportéry ve Slavjansku zůstaly.
http://www.theguardian.com/world/2014/apr/16/ukraine-on-the-brink-live-blog-16-april
Zverejnené

Pocuvajte Muromci, tu  ale uz nie je (a ani nabolo) dolezite, kto aku akciu pobabral, ale komu takato situacia vyhovuje. A to samozrejme nemusi byt len ruska strana, ale aj domorodne obyvatelstvo.

Zverejnené

partizánskou metódou prenikli na územie kontrolované ozbrojencami Ruskej federácie

toto je riadny trapas, radsej nech uz dotycny nehovori nic :)

hej, partizansky prenikli, partizansky s ruskou zastavou prisli az do mesta, kde nakoniec odovzdali zbrane aj techniku separatistom a autobusom sa vratili domov :hehe:

edit. g

http://www.sme.sk/c/7172489/ukrajinskej-armade-zobrali-vozidla-nechce-dat-zamienku-rusom.html

• Pridať bod 1
Zverejnené

Creeper ty sa z coho tesis?  A vysmievas? Z ukrajincov? Putin v tejto vojne nepovedal tiez anekdoty?

Dopadlo to viac menej dobre  - ludia neumieraju(neumrel nik). Budem to aj sledovat - ale ma to v podstate aj uz prestava zaujimat a to je dobre. 

Nech su cim skor volby - ktore nic nerozhodnu - som Ficovec - skor ako reverzny plyn a pripojky investovat do armady - Ale nie na kradnutie a nie na navysovanie platov.  

Rusi maju  - aj Putin ma moj respekt - ale toto spravanie by som im netoleroval - rad by som im bol sok - ukrajinci byt mohli - strasne nepripraveni. Mne je ich luto - nechcem aby tak dopadlo aj Slovensko. Treba kontrolovat kazde jedno euro co ide aj do armady - ale aj vsade inde - kradnutie maximalne obmedzit.

Zverejnené

netesim, smejem sa z vysvetlenia predsedu strany Vlasť Serhija Soboleva :)

nech uz sa to stalo cokolvek, partizanskou metodou tam urcite neprenikli

Zverejnené

Nelegitímna vláda si neuvedomuje, že v armáde (polícii) je to isté národnostné zloženie ako v celej Ukrajine. Ono to holt bez demokratických volieb nepôjde a oni budú musieť po voľbách zaujať nízky profil.

Zverejnené

Davova psychoza, anti-maidan a maidan maju miestami spolocneho viac, ako by chceli

Bolo by zaujimave vediet, kolko ludi z davu suhlasilo s pouzitim sily/strelby proti protestantom v Kieve a ci by rovnaky usudok pouzili, keby zacali policajti strielat do nich...

Zverejnené

Ono to holt bez demokratických volieb nepôjde a oni budú musieť po voľbách zaujať nízky profil.

Nestacila ti blamaz pri predpovedani vysledku prezidenstskych volieb, zase sa pustas do dalsich spekulacii?

Pozeram, ze tvoje prispevky v prezidenstkych volbach su premazane - zmazes si aj tento, ak ti nevyjde?

Zverejnené
http://www.blisty.cz/art/72927.html

"Doněcká lidová republika" vyzvala Židy k registraci, hrozí zabavením majetku a deportací

"Milí ukrajinští občané židovské národnosti, vzhledem ke skutečnosti, že představitelé Židovské obce Ukrajiny podpořili banderovskou juntu a oponují proslovanské Lidové republice Doněck, (přechodná vláda) rozhodla, že všichni občané židovského původu od šestnácti let věku a sídlící na území republiky jsou povinni se hlásit u Komisaře pro národnosti v budově Doněcké oblastní správy a registrovat se."

tý židia sú proste "nebezpečný"

majdanušky tvrdia, že sú zapredanci moskvy, titušky tvrdia že sú zakuklený "banderovci"

prestrelka.. v kasárňach bolo asi príliš veľa etnických ukrajincov, a tý toho mali po krk..

http://www.sme.sk/c/7173720/pri-strelbe-v-mariupole-na-vychode-ukrajiny-zomreli-traja-separatisti.html

Zverejnené

Nestacila ti blamaz pri predpovedani vysledku prezidenstskych volieb, zase sa pustas do dalsich spekulacii?

Pozeram, ze tvoje prispevky v prezidenstkych volbach su premazane - zmazes si aj tento, ak ti nevyjde?

Ja som nič nezmazal, tak netrep. Výsledky demokratických volieb sú pre mňa sväté. Ten kto prehral sa musí viac usilovať, aby nabudúce vyhral.

Zverejnené

Viac sa usilovat? Ja by som navrhoval obsadit Hranatymi tankami Kiskove polostrovy :)

Zverejnené

Tak Putin dnes prvy krat verejne priznal, ze zeleni muzickovia na Kryme boli skutocne Ruska armada a podporovali pro-rusku miliciu a juho-vychod Ukrajiny nazval historickym nazvom Novorossiya. Neviem, ako by svet (a Putin) reagoval, keby Merkelova zacala vychod Polska (a Kaliningrad) oznacovat za vychodne Prusko..

http://www.kyivpost.com/content/ukraine/putin-qa-live-blog-putin-calls-eastern-ukraine-novorussia-says-presidential-elections-cannot-be-considered-legitimate-343935.html

Zverejnené

Ja som nič nezmazal, tak netrep. Výsledky demokratických volieb sú pre mňa sväté. Ten kto prehral sa musí viac usilovať, aby nabudúce vyhral.

Mazanie prispevkov bola spekulacia z mojej strany vychadzajuca z toho, ze link na tvoj prispevok bol neplatny - presmeroval ma na koniec diskusie.

Beriem to teda spat.

Zverejnené

http://kebisek.blog.sme.sk/c/354198/Ukrajinska-poetka-odkazala-Rusom-Nikdy-nebudeme-bratia.html

Ci patria do europy? Nad nou je dalsi blog - co je tiez dobry. Musia sa vykrystalizovat - kto su a co chcu.

Ale je pravda - ked som pred dvoma troma tyzdnami sledoval - Putina - ked oznamoval ,ze Krym sa pripaja k Rusku, ci dnes som si pozrel cely prenos. Rus(vacsinovy) a ja bratia nebudeme.

Separatisti maju ist domov.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ukrajina, Rusko, EÚ a USA sa dohodli v Ženeve:

odzbrojenie všetkých nelegálne ozbrojených skupín na Ukrajine

vrátenie okupovaných budov regionálnym vládam

uvoľnenie okupovaných námestí a iných priestranstiev

amnestia pre demonštrantov, okrem tých, čo sú obvinení zo zločinov

väčšie zapojenie pozorovateľskej misie OBSE na Ukrajine

otvorená a inkluzívna zmena ukrajinskej ústavy

http://www.sme.sk/c/7173748/minuta-po-minute-rusko-suhlasilo-s-odzbrojenim-separatistov.html#ixzz2zAQuk6rk

len sa budú musieť dohodnúť či to znamená aj to, že kyjev odvolá akékoľvek "protiteroristické" akcie

+ neviem si tých radikálov s pravého sektora predstaviť, ako sa nechajú odzbrojiť

Zverejnené

alamo

Urcite budu to musiet vyriesit, lebo inak si ich vychodny bratia rozkuskuju a dokoncia, na com pracovali asi cely cas "samostatnosti" Ukrajiny.  Ako si inak vysvetlit to trpenie neplatenia za suroviny?.......vsetko bolo tip-top (az na sem-tam zdvihnuty prst), pokial sa obyvatelia drzo nepostavili proti tej obrovskej korupcii a nezaujmu o veci verejne zo strany politikov (ak sa daju este pomenovat takymto, uz sice dost moralne zdevastovanym, ale este dost vynosnym "poslanim"), co svojim nekonanim vykonali to, co je teraz v kurze. Urcite to bude velmi tazka vec (a nielen to odzbrojenie), pretoze tam uz nikto v nikoho  nema doveru. A ziskat ju naspat bude ta najtazsia vec a ked im nepomozeme, tak sa tam udomacni zlocin a este aj osetreny zakonom. Vtedy sa az budeme obavat o tok plynu a ropy. To ale uz bude neskoro, 

• Pridať bod 2
Zverejnené

podľa mňa cieľom tej dohody zo ženevy bolo, aby profi politici mohli ukázať že "niečo riešia"

v zásade ale nevyriešili nič, na nečo také by si mohli vystačiť aj sami ukrajinci, aj bez zliezania sa zahraničných diplomatov v ďalekej ženeve

keby o nejakú dohodu stáli, čo ale ak sa ukáže že o nijakú dohodu tam nikto nestojí?

http://www.sme.sk/c/7174800/proruski-separatisti-v-donecku-dohodu-ignoruju-vladne-budovy-nechcu-opustit.html

Ako sa ukázalo iba pár hodín po oznámení dohody, jej naplnenie môže byť problematické. Proruskí separatisti v Donecku totiž uviedli, že vládne budovy neopustia.

Hovorca separatistov Alexander Gnezdilov pre britskú BBC povedal, že vláda v Kyjeve je nelegálna a z budov neodídu, kým neodstúpi.

Ďalší líder ozbrojencov v Donecku zase uviedol, že sa najprv musia zbaliť proeurópski demonštranti z kyjevského Majdanu.

ak je spochybnená, aj právomoc nášho slovenského dosluhujúceho prezidenta montovať sa do zloženia ústavného súdu

akú legalitu, potom môže mať vláda vzišlá z majdanu? akú legalitu môžu mať jej rozhodnutia?

legálne môžu jedine "svietiť, kúriť" a pripravovať nové voľby v čo najskoršom termíne..

nejaké "protiteroristické akcie"? nedajte sa vysmiať..

Zverejnené

http://www.blisty.cz/art/72945.html

Proruské skupiny i jinde na východní Ukrajině zdůraznily, že neukončí okupaci státních budov, dokud se nebude konat referendum o statusu regionu. Například v Charcyzsku, průmyslovém městě asi 50 km od DOněcku. Na tamějších barikádách konstatoval Vladimir Pachomovič, bývalý horník: "Jsme tady od toho, abychom bránili vlastní lidi. Dokud nebude referendum, neodejdeme." Dodal, že nemá pocit, že by musel poslouchat ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova, nebo ruského prezidenta Vladimíra Putina. "Jsme připraveni Lavrova ignorovat. Proč bychom ho měli poslouchat?"

Putin :magic: Vladimir Pachomovič
Zverejnené

Ono tam neziju len rusi na vychode(dokonca ich nieje ani vacsina). Ale aj ine narodnosti. Celostatne referendum - podla vsetkeho nemaju sancu vyhrat, tak isto ako nebude uz prorusky - rusky prezident. Preto Putin uz dopredu moze povedat ,ze je nelegitimny a ho neuzna. Kto vie ci aj nejake volby(referendum) budu.

Krym bola autonomna republika aj predtym  - ma vlastny parlament - mala vladu -volili si vo svojom parlamente aj akoby premiera - sefa - co potom vymenoval prezident Ukrajiny - v dalsich 24 oblastiach toto nemas - a tych predstavitelov oblasti si menuje prezident.

Som cital ze separatisti si uz kasiruju podnikatelov, vraj zidov idu spocitat a skasnut.

http://echo24.cz/a/ws32Q/tajemna-vyhlaska-zide-v-donecku-registrace-nebo-deportace#KTforf6Guu3pv4TM.01

Nedaval som to tu,lebo neviem ci to je pravda. Ale ti separatisti musia z niecoho zit.

Ale priklad

http://reukraine.blogspot.fr/2014/04/blog-post_4471.html

Vraj - udajne - neviem ci to je pravda - uz sa deportuju tatari z Krymu. Neboli na referende, ci boli proti - a maju to spocitane.

http://www.ta3.com/clanok/1038687/24-hodin-vo-svete-zo-17-aprila.html

Po 17 minute - sa na to pytali redaktor TA3 sa redaktor na to pytal Samsona - nevedel na to nejak odpovedat. Ale asi na tom nieco bude.

Tato posledna sprava mozno vysla z hacknutej stranky .

Zverejnené

podľa mňa cieľom tej dohody zo ženevy bolo, aby profi politici mohli ukázať že "niečo riešia"

v zásade ale nevyriešili nič, na nečo také by si mohli vystačiť aj sami ukrajinci, aj bez zliezania sa zahraničných diplomatov v ďalekej ženeve

keby o nejakú dohodu stáli, čo ale ak sa ukáže že o nijakú dohodu tam nikto nestojí?

ak je spochybnená, aj právomoc nášho slovenského dosluhujúceho prezidenta montovať sa do zloženia ústavného súdu

akú legalitu, potom môže mať vláda vzišlá z majdanu? akú legalitu môžu mať jej rozhodnutia?

legálne môžu jedine "svietiť, kúriť" a pripravovať nové voľby v čo najskoršom termíne..

nejaké "protiteroristické akcie"? nedajte sa vysmiať..

Ak to nechame (EU+USA) na nejaky samospad, tak to urcite dopadne tak, ako to popisujes ty. Je sice mozne, ze to dopadne aj tak sposobom tvojho odhadu, ale zasa je lepsie ked to bude pod nejakou kontrolou  a bude sa to dat ako tak "ukocirovat". Mat takyto konflikt tot za humnom (a to nevravim o nejakych energiach), je zle co len pomysliet.......ci ty to mas odhadnute a nebude ziadny armagedon? Neviem, ale mozno mas odhad, ako nejaky (vraj renomovany-ved ako inak) analityk Duleba, ktory pred cca 1 mesiacom v relacii "Pod lampou", na otazku nejakeho diskutera z CZ odpovedal, ze Ruska (statu) sa nemusime bat :(.  A vlada na Ukrajine je legalna, pretoze je legalny parlament. To ze odtial "emigroval" pro Rusky prezdent nie je dovod obvinovat nejaku vladu z nelegimitnisti. To su len take argumenty Putina a jeho "obdivovatelov" na Ukrajine.

Zverejnené

info

na základe čoho chceš definovať "legitimitu"

ak povieme že legitímna vláda je tá ktorá vzíde s regulárnych volieb, potom by si musel za hlasovacie lístky, aj molotovove koktaily, a až potom budeš môcť pokladať vládu majdanu za legitímnu..

ak je legitímne to, čo prehlási za legitímne nejaká autorita, napríklad prezident USA, alebo predseda EU, potom to môže iná autorita svojim protipostojom negovať

ak tvrdíš že je parlament na ukrajine legitímny, tak s akých volieb vzišiel, a kto v ňom zastupuje, východoukrajinské oblasti?

v súčasnom ukrajinskom parlamente, východoukrajinské oblasti, nezastupuje nikto, preto pre nich, je tento parlament nelegitímny

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov