Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

Zverejnené

no, to sotva.   Zjavne sa hrozia toho ze budu musiet nieco urobit :),   ale islamisti sa uz chystaju pomoct bratom tatarom :),   mam taky nejasny pocit ze krym bude vsetko ine len nie turisticka destinacia

Zverejnené

merkelová neurobí vôbec nič a obama otvorene tiež nie (hoci na "tajňáka" možno niečo málo áno). ukrajina v tom ostane sama, islamisti sa radi priživia a nech to dopadne akokoľvek, nakoniec rusko bude mať poriadny hlavybôľ na veľa rokov a z krymu už nič nebude.

Zverejnené

Tuto temu nesledujem ale dnes som si vypocul Putina cca 20 minut.(isiel na obed ked som bol doma). Moj dojem z davu - oni ho na zaciatku neprerusovali potleskom. Neviem kto tam bol,ale asi spicky Ruska co niesu opozicni. Mne ich bolo luto. Iste tam dali najvacsie osobnosti  - teda take co tam boli ochotne ist  A museli tlieskat - aj ked velmi malo ludi som videl tlieskat.

http://www.ta3.com/clanok/1036922/tb-v-putina-o-kryme.html

Mne je slusnych rusov luto.

Zverejnené

http://www.blisty.cz/art/72598.html

Podle Senčenka Majdan "přitahoval různé lidi", a pokud je některým politickým silám "lavice krátká", měly by to přiznat, aby jiné síly postavily kandidáty, které lidé podpoří.

"Nová moc se rodí, je zformována vláda, Teď se dokončuje formování sboru hlav oblastních administrací, jejich zástupců, probíhá proces objevování nových lidí v okresních administrativách, a to vše se musí nacházet pod přísnou společenskou kontrolou", myslí si Senčenko.

murín splnil úlohu, murín môže ísť..

pozor.. tento murín má kalaš

Zverejnené

to je celkom predpokladatelny vyvoj, ak sa bojuje na barikádach, tak sa tam objavia rozni bojovníci ale vo volbach dufam nemaju sancu.  A nova vlada extremistov bude musiet nejako spacifikovat.  Len sa drzme reality, keby na majdane boli len extremisti, tak by nemali taku podporu. 

Zverejnené

extremisti britske listy

(ako v tom vtipe, nielenze sa to rymuje, ale je to aj pravda)

Zverejnené

he.. očakávaný vývoj

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/311984-manevrovanie-alebo-spiatocka-premiera-jacenuka/

Odzbrojenie polovojenských skupín

Veľký ohlas vyvolalo rozhodnutie vlády týkajúce sa odzbrojenia ukrajinských polovojenských skupín. Pritom dnes už nielen Moskva ich charakterizuje ako fašistické a nacistické. Vzťahovalo by sa to hlavne na Pravý sektor Dmitrija Jaroša, ktorý má podľa jeho vyjadrenia 10-tisíc ozbrojencov. Koncom minulého týždňa v rozhovore pre televíziu TCH však Jaroš odmietol odovzdať zbrane a navyše vyhlásil, že ak vstúpi noha ruského vojaka na ukrajinské územie, členovia jeho organizácie začnú diverziu proti plynovodom a ropovodom smerujúcim z Ruska cez Ukrajinu ďalej do Európy.

„Vieme, že Rusko zarába na rope a plyne, ktoré ženie na Západ cez naše potrubie. A tak ho zničíme a nepriateľovi zničíme finančný zdroj,“ vyhlásil Jaroš, na ktorého Rusko už vydalo zatykač. Podľa pravicového radikála ten, kto chcel zbraň odovzdať, už tak urobil. Kto nechcel, ju neodovzdal a vraj ani neodovzdá.

„Nechceli by brániť vlasť s nejakými historickými flintami. Aj preto ľudia, ktorí sa počas revolúcie ozbrojili, sa sotva vzdajú zbraní. Len tak pre istotu,“ vyhlásil líder Pravého sektora.

Zverejnené

Argument, že Rusko je závislé od príjmov z ropy a plynu, ktoré ženie na Západ je fikcia. Čína už dávno pred ukrajinskou krízou ponúkla Rusku, že vybuduje plynovodovod do Číny. Kapacita, ktorú navrhovala odoberať bola väčšia, ako je Rusko vôbec schopné vyťažiť. Čína je dnes vďaka politike „outsourcingu“ dolárovo solventnejšia, ako EU. Vývoz plynu a ropy do Európy, je pre Putina, politický nástroj. A bude fungovať, lebo iná alternatíva pre EU neexistuje. . Jediným „mocným“ nástrojom, ktorý má dnes EU v rukách, sú ultimáta. A EU nás nenechá na pochybách, že po ich vypršaní prídu nové. Až do doby, keď sa o to verejnosť prestane zaujímať. Naša zásadovosť a morálne hodnoty majú tiež hranice. Predsa neodstavíme kvôli nejakej Ukraine svoje autá a nebudeme chodiť pešo.

Zverejnené

Tono,  jedna vec je prepravna kapacita. Ale dnesne ceny zodpovedaju dopytu,  ak rusko pride  o trhy v EU tak cine to preda len lacnejsie.

A k solventnosti :),  nech sa snazis akokolvek, tak solventnost EU je jasna, plati presne a nie je ziadne riziko nezaplatenia.  Cina je o dost rizikovejsia :)

A spolu s tebou sa bojim ze nasa pohodlnost zabrani ucinnym sankciam,  ale to zaplatime ovela drahsie. 

Zverejnené

Tyso

Neviem, v čom je riziko obchodu s Čínou? Ja nakupujem z Číny a nikdy som nemal problém. (ak mám peniaze) U nás je to 10x drahšie + poštovné. Nakoniec, aj tento počítač, na ktorom píšem ja, alebo ty, je vyrobený v Číne. Ale to len na okraj. Pre Rusko je riziko tranzit cez Ukrajinu. Zo Sibírskych ložísk plynu je to do Činy priama cesta.

Zverejnené

tono,  pri jednorazovom obchode male az ziadne, ale cinska ekonomika je prehriata,su tam obrovske zle investicie a hrozi recesia.  A v takom pripade Cina nebude solventna a nebude odoberat dohodnute objemy. 

Navyse sa cina dostava na  hranicu rastu a konci obdobie ked stacilo rast na zapajani dalsich nekvalifikovanych robotnikov,  bude musiet urobit zmeny v strukture priemyslu a zvysit efektivitu.   A to moze byt tiez problem.

A len tak medzi nami,  tie rury budu musiet ist cez celu cinu, priemysel je na druhej strane.

Ale z mojho pohladu som za,  zbavme sa zavislosti na rusku. 

Bohus,  nie nemusim :), ale ked nesuhlasis tak skus argumentovat.   To sa vola diskusia,  a ked zacnes aktivne sam hladat argumenty tak to bude prinosne pre obe strany.   Aspon sa sam dozvies ci su tvoje nazory podlozene alebo nie. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tyso

Áno, zbavme sa závislosti na Rusku, pointa je v tom, že sme v situácii, keď si politici chcú zachovať nejaký morálny kredit a pritom „visíme na ropovode a plynovode“ z Ruska. Výsledok je ľahko odhadnuteľný, netreba byť prognostikom. Mám pocit, že Čína má najväčšie obavy z dolárov, (je najväčší veriteľ), ktoré sa v Amerike tlačia, aby vôbec fungovala. To neznamená, že by sa Amerika dlhu nedokázala zbaviť, ale načo? Nakoniec si infláciu „odnesú“ tí, ktorí majú ich doláre. Čina. Je otázka, ak by Čína, Azia a Rusko prestali používať dolár, ako obchodnú menu? Teraz je na to vhodná príležitosť.

Zverejnené

Rusko je nepodstatne, to nema obchodny prebytok.  A cina riesi dilemu,  ak prestane kupovat americke dlhopisy, tak klesne kurz a im klesne vyvoz a okrem toho pridu o cast hodnoty v dlhopisoch.   maju teda len zle a horsie riesenia

Zverejnené

Tyso

Asi máš pravdu. Ide iba o to, aby politici zatancovali „rituálne tančeky“ a zvykneme si. Recept na energetickú nezávislosť nemajú.

Mimochodom, odtrhnutie Kosova je precedens, podľa ktorého by sa mali v EU riešiť aj ostatné kauzy. Myslím, že v práve to tak funguje. Aký je v tom rozdiel?

Zverejnené

ja som uz pisal, ze v europe  preferujeme zamrznute riesenia, keby to bolo podla europy, tak Kosovo by bolo dalsich 50 rokov pod spravou OSN.

Americania preferovali to nejako ukoncit. 

Ale niekedy riesenie  nie je lepsie ako nic nerobit :)

Mame Cyprus, kde naposledy grecka cast odmietla spojenie s tureckou,  a tak pomaly dozrel cas uznat aj severocypersku republiku a zobrat ju do EU :)

Zverejnené

A spolu s tebou sa bojim ze nasa pohodlnost zabrani ucinnym sankciam,  ale to zaplatime ovela drahsie. 

uz sa stalo, nasi politici napriec celym spektrom sa vyjadrili, ze z ekonomickych dovodov sa nemozeme pripojit k sankciam

ps - ku Kosovu - uz to tu zrejme zaznelo https://www.google.sk/search?q=sme.sk+kosovo+krym

Zverejnené

Je potrebné, aby bola Ukrajina rozdelená na dva štáty, resp. to môžeme nazvať oddelením proruskej časti od Ukrajiny, keďže jadro ukrajinského národa spolu s Kyjevom ostáva pokope. Prozápadna Ukrajina s Kyjevom a Ľvovom sa vydá európskym smerom, proruská časť s mestami ako Doneck, Charkiv, Odessa a Dnepropetrovsk a prevažne ruským obyvateľstvom sa vydá ruským smerom. Situácia win-win.

pravdupovediac, nedokazem vyhodnotit tuto moznost z medzinarodne-politickeho hladiska, ale takto sa mi to javi uz davnejsie

(tvrdenie v citovanom odstavci su na blogu dolozene mapkami a grafmi, ktore nazorne ukazuju rozdiely v jednotlivych castiach Ukrajiny)

• Pridať bod 1
Zverejnené

tí ukrajinskí kreténi, sami seba iniciatívne natočili na video, ako mangľujú riaditeľa televízie, a hrdo to zavesili na internet
http://www.blisty.cz/art/72616.html
je tam aj to video
je to záchvat totálnej tupohlavosti?
platí im za to Putin?
je to taktika - čím horšie, tým lepšie?
najhoršou možnosťou je, že to tam už nemá pod kontrolou už nikto, ani západ, ani Putin, ani miestne gorily

Zverejnené

Videl som to video už včera niekde. Som z toho všetkého, čo sa tam deje, dosť znechutený, lebo Ukrajincov som poznal ako veľmi milých ľudí a aj v rodine som mal uja Ukrajinca niekde od Kyjeva, čo sa volal Smolnický. Mám naňho takú milú spomienku z detstva. Prečítal som mu rýchlo niečo z učebnice ruštiny, ktorú nás učil náš dedinský učiteľ Kramár a zdôrazňoval nám, že Rusi hovoria rýchlo. Môj ujo Smolnický to nemohol ani počúvať, zastavil ma a musel som pomaličky po ňom opakovať chá - rá - šó . Žiadne rýchle čítanie a hovorenie neuznával.

Bol to taký pokojný dobromyseľný Ukrajinec a myslím si aj napriek tomu videu, že väčšina Ukrajincov ako aj Rusov sú takíto normálni ľudia a stále ešte dúfam, že to tam neprerastie do vzájomného vraždenia sa Ukrajincov navzájom a ani Ukrajincov s Rusmi. Na ČT 24 je video, kde 40 ukrajinských rodín českého pôvodu kdesi 100 km od Kyjeva sa chce presťahovať do Čiech, lebo si myslia, že ich tam nečaká nič dobré.  Dostáva sa im údajne všelijakých vyhrážok, zrejme od ľudí podobného charakteru ako sú v alamovom videu, alebo takého charakteru, ako je nie moc príjemný človek Muzičko. V každej spoločnosti, ak sa dostanú k moci agresívni a nie moc vzdelaní ľudia, asi zákonite dajú podnet k požiaru. Nemusíme ani chodiť ďaleko; aj v našom fóre sme náchylní ku konfliktom, ak niekto nezdieľa naše názory. Vieme napríklad ihneď zaradiť určitú poslankyňu spomenutú v tejto téme do tej najspodnejšej psychiatrickej kategórie, keď nehovorí tak, ako sa to nám zdá správne. Anonymne sa dobre útočí na niekoho. Priamo do očí je to povedať trochu ťažšie a okrem toho, je to prinajmenšom neslušné.

Zverejnené

Alamo, tebe som nič nevyčítal, to je len moje konštatovanie a môj názor na Ukrajincov.

Na Aktualitách niekto dal uvedený odkaz; práve som to začal počúvať, názor bývalého amerického námestníka ministra financií USA Paula Craiga Robertsa aj na dianie na Ukrajine:

Zdá sa podľa Craiga, že Amerika sa ani teraz nespreneverila svojej povesti, že podporuje veľmi rada určitú krvnú skupinu ľudí, ako napríklad je Hashim Thaci, a teraz nie moc sympatické osoby na Ukrajine.

Craig tvrdí: "Washington ovládajú slabomyseľní zločinci"

Zverejnené

http://www.sme.sk/c/7144355/fico-obchod-s-ruskom-odsuva-ludske-prava-bokom.html
"Akákoľvek odvaha ochrancov demokracie končí pri ekonomických záujmoch. Jednoducho vždy, keď príde na ekonomické záujmy každej krajiny, tak sa potláča do úzadia problém, ktorý sa týka ľudských práv a demokracie," povedal Fico.

hm.. teta Merkelová, by napríklad mohla osobne rozhodnúť, o ukončení odstávky atómových elektrární v nemecku,
z nemecka by sa z večera do rána, namiesto krajiny dovážajúcej energie, stala krajinou s výrazným exportom energií
po Fukušime, to sama presadila, aby boli odstavené.. ale občan by sa pýtal "a na čo to bolo dobré?"
a zbohom politická kariéra tety Merkelovej
pán Hollande vo francúzsku, by mohol osobne ihneď zastaviť predaj vojenských lodí rusom
a zlikvidovať asi tak 1000 pracovných miest.. po presadení populistického zákona, ktorí umožňuje pokutovať súkromné firmy za prepúšťanie, BUM! zbohom politická kariéra pán Hollande
pán Obama, ako prezident by mohol osobne nariadiť, aby 25. marca nenastúpil Steven Swanson http://en.m.wikipedia.org/wiki/Steven_R._Swanson , do lode sojuz
a vesmírnu stanicu by bolo nutné zakonzervovať, a dívať sa ako vec za mnoho miliárd dolárov, padá do atmosféry, a s ňou aj politická kariéra pána Obamu

oni nezachraňujú Ukrajinu.. oni zachraňujú vlastné politické kariéry.. aj za cenu toho, že vypukne nová studená vojna

Zverejnené

krájame chleba ? nutkanie delenia sveta za najroztodivnejších okolností je nevykoreniteľné. zjavne.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov