Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené
14 hours ago, slimak said:

Prepáčte, že sme v roku 2024 prijali opatrenia, ktoré vyzerajú experimentálne. Pozrime sa na ne. Pozrime sa, či v transakčnej dani vieme niečo opraviť," povedal Fico. Odvolal sa na to, že jeho vláda musela nejako konsolidovať štátny rozpočet pre vysoký deficit a dlh

To je , moze toto povedat 4nasobny premier? 

Ak by to povedal nejaky prvozacinajuci premier, tak ok, prekusnem to. Ale tato atrapa? Normalne sa hanbim, ked toto citam. Vraj experimentalne. Urcite. Co ich zaviedol ako prvy na svete? 

Zverejnené

Fico o dva dni. Je to debilny (nieco ako Trump) analfabet tykajuceho sa vsetkeho(prava, ekenomiky, vsetkeho),okrem oa.. dedkov a babiek. Uplacania polodebilov(aj Huliak Salitros a pod).

Citát

Transakčná daň je nezrušiteľná, pretože prináša taký objem peňazí, bez ktorého nie je možná konsolidácia.

Predseda vlády tým spresňuje svoje predošlé vyjadrenia o tom, že v nej bude potrebné urobiť zmeny a zdôrazňuje, že tým nemal na mysli úplné zrušenie tejto dane. „Transakčná daň prináša taký objem peňazí, bez ktorého si nevieme predstaviť konsolidáciu verejných financií,“ vyhlásil Fico.

SkryťVypnúť reklamu

„Hovorím o oprave technických problémov, ktoré sú v súvislosti s transakčnou daňou,“ dodal.

Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/23483130/transakcna-dan-je-podla-fica-nezrusitelna-bez-nej-nie-je-mozna-konsolidacia.html

Nas isto caka bankrot, ved tu vladne od 2006? Moj syn sa narodil 2007. Urobil nieco so skolstvom za tu dobu?  Medzi tym splietal za posledne dve dni, ze nebudeme lacna pracovna sila. Mohli sme na tom byt lepsie,len tohto dilina sme ani raz nemali dat na urad vlady(spravili sme to 4 krat). A bankrot krajiny nieje to najhorsie co nas moze postihnut. Dopad tohto bude a co je nespravodlive, na tych co to nesposobili. Teda na dnesnych 15-20 rocnych a ich deti. Ja ked som mal 15-20 som mal pred sebou buducnost aj vtejto krajine(fico spieval v karaoke sou s ministrom skolstva Ftacnikom). 20-25 rokov krajina rastla. Teraz to bude opacne.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

https://www.youtube.com/watch?v=4uRmqgg5M9U

Ja som sa dnes trapil ako vyhodit javu a vsetko(to su programy) aby som mohol za inych podat aj danove priznanie, ci prehlad.  Bol som velmi nahnevany. Ako syn to spravil po troch hodinach, nikdy to nerobil,teda 3 hodiny je este dobry cas. Ale nasereto cloveka.

Doba sa meni a velmi rychlo a clovek sa tomu malokedy vie prisposobit, 10-20% sa prisposobia a ti ostatni.... Fantoci chcel od kamarata 600 euro na transakcnej dani dostal necelych 60 a v buducnosti to bude menej, nic tu platit nebude. Od neho realne 15 euro. Dnanova licencia, uz nehrozi 3800 euro. 980 ci kolko si stanovy bude maximum, Fantoci si stanovi, podnikatel sa prisposobi. NIektori ozaj budu musiet aj zavriet, realne aj tak to bolo trapenie. Aj pre mna ako uctovnika. Pri vymyslani ceny aby somsa necitil ako uplne oani. Ten co skoncil mal internetovy obchod a neslo muto dobre, mal aj ucet aj cesky, ci madarky, lebo aj tam predaval, transakcna dan, je cistidlo.

Zverejnené

Fico chce vladnut do smrti, samozrejme asi akonci po dalsich volbach. Ale ma sancu Slovensko?  Podla mna nie. Synovi rozpravam niekekolko rokov uc sa a uc sa ine jazyky. Tie deti to nemaju sancu utiahnut. Aj zdravotny aj socialny system, aj padajuce mosty. Jedine Fico to mohol zmenit, a dostal tam kde sme dnes. Teda do pyzamka.

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

https://www.mfsr.sk/sk/financie/statne-vykaznictvo/priebezne-plnenie-statneho-rozpoctu/?date=08-2025&month=&year=&btnFilter=Vyhľadaj

Len o 200 milionov sa Fantozzi sekol,ze nevyberie 574 milionov ale asi 374 milionov. Ak si myslite, ze novo zavedena dan je neuspesna,lebo este nieje doladena, stavim svoju ruku ze dalsi kvartal bude mat menej na transakcnej dani. Ale aj na DPH a dani z prijmov pravnickych osob. Kamarat vybral dosle peniaze v aprily v maji, od juna nebude platit skoro nic. Ze nieje jediny to vidite na zrazkovej dani. Inak u kamarata sa sekol 14,5krat,dostal menej,ale len kvoli tomu ze si vybral so Slovenskej firmy peniaze,ktore vnej uz potrebovat nebude.

Inak ja nechapem, kde  Fantozzi a odkoho chce vybrat 3 miliardy navyse na daniach na buduci rok. Ten kamarat co by tu asj zaplatil 10 000,20 000 euro dani na dani z prijmov. Takychto tu musite mat 150 000 ochotnych co zaplatia o 20 000 viac, som zvedavy.

Zverejnené

slimak,  samozrejme ze rast DPH, to je  podstatna zlozka, nieco este pridaju spotrebne dane ale vsetci chapeme zo vsetko dalsie su drobne. 

Zverejnené

Rast DPH, uz dnes ma raste DPH oproti rozpoctu o 600 milionv menej, na transakcnej dani 200 milionov menej. Spotrebne dane? Nech to uz tu schrachuje nech mame 23 cigariet za 4,7 eura a nie 20 cigariet za 5,6.

cigarety.jpg

Zverejnené
pred 21 hodinami, slimak pridal:

cigarety.jpg

Tá "odstrašujúca" fotografia vľavo na mňa pôsobí skôr upokojujúcim dojmom. Ten dotyčný to má už za sebou... a my sa tu budeme s Ficom trápiť, pravdepodobne aj po ďalších voľbách. Možno už nie v EU, ale v spolku s naším verným slovanským bratom.  Text:

„Hlavný dôvod pripojenia Slovanov k Rusku spočíva v tvorivej sile ruského národa... v ruskom charaktere je najlepšie uchovaný duch slovanstva, v jeho mravoch sa snúbi sila so skromnosťou a dobromyseľnosťou... Ruština je jazykom najväčšieho kmeňa, okrem toho je to najbohatší a najzvučnejší jazyk poznačený mocou... Keď sa raz slovanské kmene, ktoré zatiaľ stoja mimo ruského štátu, s ním spoja do jedného celku, Rusko im bohato nahradí cudzích spojencov. Buďte teda trpezliví, Slovania, nadíde náš deň.“

Čítajte viac: https://kultura.sme.sk/c/23379311/zneuzivaju-stura-na-propagandu-putina-bol-naozaj-antidemokratom-a-odmietal-europsku-kulturu.html

Tieto slová nenapísal Blaha, ani Danko, napísal ich v roku roku 1855 Ľudovít Štúr v diele Slovanstvo a svet budúcnosti. 

Dôvodom, prečo Štúr dokázal napísať Slovanstvo a svet budúcnosti, je podľa Dušana Kováča dezilúzia z nezdaru revolúcie z rokov 1848 – 1849. V tomto kontexte sa nedá prehliadnuť paralela, keď mnoho Slovákov pocítilo dezilúzia z nezdaru revolúcie v roku 1989. 

Najlepšie to v odkaze zhodnotil Adam Bžoch

"Proruské resentimenty jednoducho tvoria časť slovenského kultúrneho dedičstva – je jasné, že ani zďaleka tú najlepšiu, povedal by som dokonca, že jednu z tých najhorších. No vzhľadom na stále slabú kultúrnu a intelektuálnu úroveň Slovenska a v dôsledku neschopnosti kriticky používať rozum, sa toto kultúrne dedičstvo vo verejnom priestore ťažko darí prehodnocovať.“

Čítajte viac: https://kultura.sme.sk/c/23379311/zneuzivaju-stura-na-propagandu-putina-bol-naozaj-antidemokratom-a-odmietal-europsku-kulturu.html"

Čo k tomu ešte dodať? Snáď len to, že Slovensko historicky nebolo a ani teraz nie je mentálne kompatibilné, zaradiť sa k západnej civilizácii, demokracii a nezdieľa ani jej hodnoty. V EU sa Slovensko ocitlo "určitým nedopatrením" a na rozdiel od Česka, si s tým doteraz nevie veľa Slovákov "poradiť". Na tom je do určitej miery založená aj Ficova popularita. Fico tento fenomén pochopil a pragmaticky ho využíva pre svoj prospech. Politiku súčasnej koalície v duchu zachovania svojstojnosti Slovenska v EU si Fico neobháji deklarovanou politikou na 4 svetové strany. Takže nakoniec nám tú našu svojstojnosť zaručí až iba Putin.

Zverejnené

Mna milo prekvapilo,ze po polroku ako zaviedli dve znizene sadzby dane na DPH mame aj nove tlacivo, aj ked mne vyhovovalo viac to stare. Nove je uz na tri strany.

Zverejnené

Izip na Trende(sefredaktor,posledny pol rok tie videa robi dobre, roky predtym mi prisiel ako taky vetroplach, teraz vie co chce povedat a ma to nastudovane a premyslene) ma dobre videa, aj dnes nove, Tkacenko sa zacina zaujima o rozpocet(komentator Sme).

Ale ked povie(zacne odpovedat na otazku 39:10) politologicka Aneta Vilagy, ze do roku 2030 odvratit statny krach,nieje jednoduche. Politologicka, ktora ma dobre odpovede a spravne postrehy,ale ked uz ona povie toto.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova/96231579-slovensko-bude-v-permanentnej-konsolidacii-najblizsich-20-rokov-nerozmysla-sa-tu-dopredu-hovori-novysedlak

Nerozumiem naco je ta rada. Videl som ho prvykrat,naco je? Cele misterstvo financii. Ten chalan rozprava spravne,ale naco? Naco ho mam platit? Uz len kvoli tomu ak zaviedli 3 sadzby a nedali tam asi dodnes taky kontrolny vykaz a danove priznanie asi preco? Neschopní? Iste a ake skody? Na DPH, kolo len voci rozpoctu chyba? 1,5 miliardy, na transakcnej dani 200 milionov? Na pravnickych osob esste len uvidia kolko budu vracat.  Tohtorocny deficit bude sranda a ten buducorocny este vacsia.

https://www.mfsr.sk/sk/financie/statne-vykaznictvo/priebezne-plnenie-statneho-rozpoctu/

tusi to mozte spocitat ako im to ide a ide to lahko 31.8. budu ma 2/3 ... ako idu tie danove prijmy?  MOzte si vsimnut asi dane zrazkovej. Tie su napriemerne, porovnajte si ich z rokom 2017,2018 Tam neboli ani 100 milionov to znamena ze odchadza odtialto kapital. Peniaze. 

---------------------

Ale na chlapcovi sa mi najviac pacilo kolko rokov bude konsolidacia? 20? Mozno keby to vedeli riadit, tu bude do 5 rokov bankrot. podla mna je to aj lepsie. 20 rokov,ja ani na dochodku nebudem ako si to spocital? Lepsie bude ked moj rocnik bude vymierat, 40 rokov. Za toto cele moze len Fico, a jeho ekonomovia a ministri socialnych veci. ET ,co rozpravala, ten opravac praciek bol aspon trosku rozumnejsi.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Zajtra ma Fantoci tlacovku. Bude rozpravat kde zoberie prijmy. Vraj 6 dni sviatkov a dvihanie odvodov. 6dni sviatkov naviac a 2% odvodov to je asi to iste. . Vpodstate skrtanie sviatkov,je prorastove opatrenie. Ale aby to malo vyznam museli by vediet tie 2 % navyse aj predat,alebo zoskrtat na zamestnancoch. A 2% zvysenia odvodov, to zaplatia zamestnanci.  Teda zamestnanci skor ci neskor budu mat v cistom o 4,2% menej.  Ucitelia aj ked zoskrtaju sviatky, v ekonomike sa ako ukaze na velkonocny(v piatok) volejbalovy turnaj? Ci 1.1. vystup na Muransky hrad? Zajtra bude zabava.

Zverejnené

Toto danove zdieranie neskonci pod Ficom nikdy. My ekonomicky upadame a budeme. Tohto roku sa odbavili na zivnostnikoch. Ze normalnym SZCO zdvihli odvody asi o 60 eur, to ja prezijem. 

Citát

Živnostníkov sa negatívne dotknú aj ďalšie zavedené opatrenia. Bývalý minister práce a súčasný daňový expert Jozef Mihál na sociálnej sieti Facebook pomenoval zmenu, ktorú považuje za najproblematickejšiu: „U mňa je to jednoznačne zavedenie odvodov do SP pre začínajúcich a "malých" živnostníkov - všeobecne SZČO - vo výške 131,34 eura mesačne - čiže 1 576,08 eura ročne.“ Expert ďalej spresňuje, že opatrenie sa najviac dotkne tých živnostníkov, ktorí si touto činnosťou privyrábajú popri zamestnaní a ich mesačný zárobok je v rozmedzí 300 až 400 eur. Pre túto skupinu to bude znamenať, že na sociálne odvody odvedú približne tretinu svojich zárobkov.

Doteraz platilo, že živnostník nebol povinný platiť sociálne odvody, ak jeho ročný hrubý príjem (pred odpočítaním výdavkov) nepresiahol hranicu 8 580 eur. Od budúceho roka však vznikne táto povinnosť aj podnikateľom s príjmami pod touto hranicou, ktorí budú musieť odvádzať minimálny odvod vo výške 131,34 eura mesačne.

Ja mam takech klientov aj dvoch, podla mna ani jeden uz nebude. Predava kozmetiku, ci podobny tovar, pre ceskeho predajcu. Za 80 euro jej poslem suhrny vykaz aj urobim danove priznanie. Skoncila iste. Dalsi asi tiez zarabal menej ako 8500, teda nemusel platit odvody. V novom roku minimalne odvody, co zaplatim ja su trosku viac ako 5000 euro. Ked vies vyrobit 20 000 - 30 000 este sa to nejak da, ale ak mas 12 000 rocne, ci 5 000 uz nie. Teda skoncili. Takych je 100 000. 

----------------

Kazdy pripad je iny, a niektori prehrali s Fantocym. Ja mam podnikatelov co mesacne zarobia od 40 euro, po tisice, aj viac ako prezident.  Ale mam vela starcov, a ich to uz prestane bavit. Maju dvochodky aj 5 rokov. Po 30 rokoch hladaju danove karticky, chcu ich vratit.

-----------------

My ako spolocnost stat sme uz vkrachu, uz sa stym v podstate neda nic robit. Kedy sa stym nieco dalo robit bol asi rok 2018, 2019 od vtedy nenormalne deficity. Ale aj predtym.  Teda dnes ani o 5rokov stymto nic nezpravi, teda Fantoci nas vedie rychlejsie ku krachu. Greci vedeli ze skrachuju uz okolo 2000 , my vtom 2018.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Len priklad na transakcnej dani  co chceli vybrat od mojho zakaznika. V septembri mihuleho roka by vybrali 600 euro za mesiac. Tak tohto roku co vybrali,lebo ma tu este firmu, teda april az august 5 mesiacov co vybrali 57,19,76,96,1.  Necelych 250. Inak od neho a on to mal platit.Naplnat statnu kasu. Samozrejme odisiel od Kamenickeho dohladu a vyberu. On este minuleho roka by zaplatil plat jednemu lekarovi. A asi aj ten lekar pojde prec.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov