Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

game

Áno toto je téma o ateizme, a teda výrok: "ATEISTI NEVERIA V DEMOKRACIU", do nej jednoducho patrí.

Koniec koncov, ateisti zjavne neveria v nič "posvätné", takže je to pochopiteľné že v demokraciu neveria tiež.

Nechápem už iba to, prečo sa ateisti hanbia povedať "neveríme v demokraciu". Však už je to "normálne". Tak napríklad taký Kotleba.. ten sa za to nehanbí ani trochu..

• Odobrať bod 3
Zverejnené

alamo, netrep

klast demokraciu na uroven nabozenstva je kusok scestne, nemyslis?

• Pridať bod 2
Zverejnené

Hellé

Ateisti sami tvrdia, že Boh je iba "produkt" ľudskej mysle.. A demokracia je tiež iba "produkt" ľudskej mysle.. Takže s vášho vlastného pohľadu, kde má byť ten rozdiel???

Hellé ak si ateistka a v "Boha neveríš" (ani v demokraciu), odkiaľ berieš odvahu poučovať veriaceho, čo s toho "imaginárna a abstraktna", má klásť na ktorú úroveň? absurdné..

Zverejnené

od temy "ateizmus" sme sa dostali k teme "svet podla alama"

Zverejnené

milý alamo,

toto si vymyslel celkom sám?

Áno toto je téma o ateizme, a teda výrok: "ATEISTI NEVERIA V DEMOKRACIU", do nej jednoducho patrí.
Koniec koncov, ateisti zjavne neveria v nič "posvätné", takže je to pochopiteľné že v demokraciu neveria tiež.
Nechápem už iba to, prečo sa ateisti hanbia povedať "neveríme v demokraciu". Však už je to "normálne". Tak napríklad taký Kotleba.. ten sa za to nehanbí ani trochu..

že by empirické skúsenosti pozorovania ateistov?

jedna dôležitá otázka pre začiatok, aby sme sa konečne niekam dostali:

robil si prieskum aj medzi veriacimi viacerých náboženstiev, ako je to s ich VIEROU v demokraciu?

Veria veriaci v v akéhokoľvek boha v demokraciu?

veria kresťania katolíci v demokraciu? veria reformovaní kresťania v demokraciu? veria moslimovia v demokraciu? veria šintoisti v demokraciu? veria animisti v demokraciu?

či túžba človeka po demokracii vôbec nesúvisí s "vierou"?

či máš len špeciálnu pifku na ateistov?

čo ty si vlastne myslíš pod slovom ateista?

akého človeka si predstavuje alamo pod pojmom ateista?

čo myslíš, alamo, prečo sa už v novoveku začali rojiť a písať ateistickí filozofi, o ktorých ty si ani len netušil, koľko ich bolo a o čom všetkom premýšľali, a prečo.

len aby sme si ujasnili, ako ti vlastne víria tie mierne neuspriadané myšlienky, lebo zatiaľ je to trochu chaos : )

Zverejnené

alamo,   na rozdiel od ateizmu je demokracia vedoma racionalna volba,   mozes si jej podporu odvodit z historickych skusenosti,  vieme posudit jej chyby aj skusenosti s inymi alternativami.

Nejde teda o vieru, to len v pripade ze nechces prejst racionalnou uvahou, v takom pripade vsak mozes "verit" comukolvek,  ako v aforizme od Chestertona

„Ak ľudia stratia vieru v Boha, neurobí ich to veriacimi v nič, naopak, začnú veriť čomukoľvek.“

• Pridať bod 2
Zverejnené

game

Aj bez prieskumov, je mi jasné že v ňu veria ešte menej ako ateisti..

Otázkou je či ateisti môžu dlhodobo prežiť, mimo demokraciu?

Veď demokracia je doslova "životné prostredie" pre ateistov..

Lenže ateisti "neveria", a svoje "životné prostredie" nebránia.

Asi dlho nevydržia.

tyso

Ja verím v Boha ktorý "dopustil", aby človek vznikol obrazne povedané z "opice", v procese menom evolúcia. (vedecké dôkazy nepustia..)

Čo je na tom iracionálneho?

Dokonca to tak trochu vysvetľuje, prečo sa navzdory rozumu, chováme k prírode jak "Božie dopustenie".

Ak tam nájdeš chybu prosím upozorni má na ňu.. Rád ju opravím..

Kdežto ty..

neveríš v demokraciu.. Napriek tomu, že je to tvoje "životné prostredie".

Strašne "racionálny" svetonázor..

Zverejnené

vau.

Kdežto ty..
neveríš v demokraciu.. Napriek tomu, že je to tvoje "životné prostredie".
Strašne "racionálny" svetonázor..

prekračuješ hranice, alamo, nevieš nič... toto je tiež výsledok empirického sledovania, či len tvoj mozog práve vŕta ako zubárska vŕtačka... na toto si teda ako prišiel? akými myšlienkovými pochodmi?

toto už nie je trochu chaos, toto je veľký chaos. čo ty vieš o svetonázoroch kohokoľvek tu?

Zverejnené

oprav ma ak sa mylim

cize ateisti mozu prezit iba v demokracii /ktoru vybudoval kto?/

ale kedze v demokraciu neveria :zubiska: /podla teba ateisti nemozu uz z principu verit ani vlastnej matke/

sami si pod sebou pilia konar

napriklad, ak sa tu premnozia Kotlebovci a demokracia skonci skoncia aj ateisti...hm to potom sa bude musiet kazdy ateista priznat? dostaneme modru hviezdu ?

asi je uz prilis teplo

Zverejnené

Hellé

To je dobrá otázka, kto vybudoval demokraciu?

Ja by som povedal.. Démos :D

Zverejnené

Pozorujem výsledky..

matne... v profilovaní a psychoanalýze ti to ešte zďaleka nejde tak, ako si myslíš, že ide,  nie je to také jednoduché, však? :)

téma je ATEIZMUS.

Zverejnené

Tak dobre game..

Keď miesto výroku "verím v existenciu Boha", začnem používať výrok "neverím v neexistenciu Boha", urobí to aj so mňa "neveriaceho" a uznáš má za "ateistu - honoris causa"?

:D

Zverejnené

ano samozrejme, ze si ateista honoris causa..kludne si daj aj taky titul. :zubiska:  :zubiska: ..a ak budes mat pocit, ze si Napoleon nevahaj sa nam tiez zdoverit

Zverejnené

Hellé ďakujem za jasný návod, ako medzi ateistov dokonale zapadnúť..:D

Zverejnené

no tak si tak pekne zapadol tak sa ta spytam..VERIS v demokraciu??? :zubiska:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ohľadom demokracie som "agnostik".

Verím v to čo "jestvuje".. Jestvuje "republika"

VERÍM v republiku..

Zverejnené

tak už vieme, aj čo sme nechceli, vieme alamove odpovede na alamove otázky, vieme všeličo, vrátane toho, že alamo si na sebou generovanú otázku ohľadne podivnej kombinácie ateizmu a akejsi viery v demokraciu alamo dokázal jedinou odpoveďou, že ateisti neveria v demokraciu... bez dôkazu, je to zrejme dogma :)

tak sa konečne vráťme k Ateizmu... už tu bola demokracia, republika, škatuľkovanie, chaos, už sme tu mali všeličo :)

po všetkých tých zákrutách nám tu ale zostali alamom nezodpovedané skutočne vážne otázky:

milý alamo

... máš len špeciálnu pifku na ateistov?

čo ty si vlastne myslíš pod slovom ateista?

akého človeka si predstavuje alamo pod pojmom ateista?

čo myslíš, alamo, prečo sa už v novoveku začali rojiť a písať ateistickí filozofi, o ktorých ty si ani len netušil, koľko ich bolo a o čom všetkom premýšľali, a prečo.

len aby sme si ujasnili, ako ti vlastne víria tie mierne neuspriadané myšlienky, lebo zatiaľ je to trochu chaos : )

myslím, že tu skutočne dlžíš po tých tvojich mnohých kategorických výrokoch odpovede... pretože odpovede sme dostali na všetko, na čo sme sa nepýtali, ale tvoj názor na podstatu - nikde.

skutočne by bolo záhodno konečne sa vymačknuť, z čoho vychádzaš, aké sú tvoje skutočné názory, a prečo.

a podotýkam - odpoveď "pozorujem výsledky" nestačí. netriafal si priveľmi presne.

ďakujeme pekne.

Zverejnené

game

nejde o filozofov..

neviem či si si to všimla, ale ja som tu v poslednej dobe furt len preklínal, nejakých tých "slniečkárov", "pravdoláskárov", "politických rádioaktivistov", neomarxistov, "ochrancov" prírody ktorý keď navrhnú nejaké opatrenia na jej "záchranu" akurát spôsobia ešte väčšiu katastrofu, dovážačov prisťahovalcov atď.

v zásade.. tý ľudia nešťastný, majú poväčšine jedného "spoločného menovateľa"..

skúsiš trikrát hádať čo ním je?

Zverejnené

ja som sa hlboko zamyslela..skusim..su nestastní lebo su ateisti a preto sa prejavuju takymto  divnym sposobom

a nezabudni tam zapocitat hlavne Alianciu za rodinu :zubiska:

Zverejnené

a nezabudni tam zapocitat hlavne Alianciu za rodinu :zubiska:

Ja na nich nezabúdam. Tý dokážu uveriť v hoc čo, len preto aby nemuseli myslieť na Boha, a vymýšľať už totálne sprostosti. Kdesi som takých nazval "čiernoboľševikmi".. Áno v téme "Ochrana tradičnej rodiny".

Game

Tak som si povedal.. Keď ma toľko štvete, tak trochu pohnevám aj ja vás. Pripomeniem vám že veriť, sa fakt vyplatí.. Dúfal som že v tejto požehnanej internetovej dobe, sa navyše pobavím pri tom jak "Wolland v Moskve". Problém je, že všetkých týchto cvokov najviac desí a fascinuje "Pravda". Čo sa mi dosť vymiká z rúk. Predstavte si.. Zjavil sa tam taký jeden, čo sa snaží so mnou debatovať, či už s ním chcem debatovať alebo nie. Furt mi iba nadáva, nech poviem čo poviem, a keby tá nadávka bola moderná, nazval by ma hoci aj"nečistý pes".

Trochu ma začína desiť.

Blahoslavený buď Bulgakov.

Zverejnené

Ryan Giggs

hmm.. a čo ona otázka?

dobre tebe sa na ňu odpovedať nechce..

pokúsi sa niekto iný?

sformulovať nejakú ehm.. "rozumnú" odpoveď na otázku

"Ateisti VERÍTE v demokraciu?"

Nie že nechce, na to sa odpovedať neda. Ta otazka nema zmysel. A stale netušim ako suvisi s temou.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ryan Giggs tak skúsim inú?

Práve som zistil že som dostal "ban".

Jeden pán, sa pohoršoval nad náboženskými bludmi (musím uznať boli to bludy fakt festovné)

On napísal: "Už i scientologie má více logiky."

(musím uznať, napísal pravdu)

Tak som opáčil: "A čo toto? VERÍM v Sofiu (múdrosť) a milujem Sofiu (múdrosť). Má to v sebe dosť logiky? A čo vy, veríte v Sofiu a hľadáte ju?"

On na to "odvetil": "huh?"

A ja som dostal "ban".

To som napísal už fakt dačo pekelne desivé?

Zverejnené

V podstate ano. Aj ked zalezi ako si to myslel, zalezi o aku Sofiu ide.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Ryan..

Obávam sa, že osobne ju zatiaľ nepoznám.  :)

Možno som ju občas zazrel tak nejak z veľkej diaľky, videl som nejaký ten jej tieň, alebo som onej iba čítal  :reading: prípadne počul od iných. :happyroll:

Tak ju teda hľadám, a možno ju ani nikdy nenájdem. Poháňa ma k tomu iba viera, že niekde existuje. :hehe:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov