informator Zverejnené 3. Júl, 2013 Zverejnené 3. Júl, 2013 Je jasne ze vela veci je nevyjasnených, drviva väčšina. Ale aj ta viera sa modifikuje. A ja uznavam, ze popis vedy nepostačuje nejde do takej hlbky, pretoze zatial nedokaze. Ale mozno sa naozaj mylim a jedina alternativa je spojenie duchovneho a vedy ako nastroj spoznavania reality. ved ani to nevieme co je realita:) Vratil si sa z Lurd?........ci nejaky vedecky dokaz, ze vsetko je inak.
robopol Zverejnené 3. Júl, 2013 Zverejnené 3. Júl, 2013 Všetko inak?:)To čo pozorujeme nie je inak, vesmír sa vyvija. Ale. Je to tu ale. Vidime to v nasich mysliach. A tak ma logicky napada možnosť, že to čo vlastne skumame je vyvoj našho myslenia. Proste neskúmame svet okolo seba, ale skumame seba samých. Preto som písal, že všetko je Boh a my sa v nom zrkadlime. Proste tym je myslene, ze to čo vnimame je naša kreacia nasich mysli. Otazka, či je tu mesiac naozaj skutocne realny, bez nasho vedomia a vedomia inych. To je otazka. My verime ze ano ze tu je nezavisle na nas. Ale to čo je je vysledom interakcie dvoch a viac subjektov. Ale s kym by ten mesiac interagoval a mal existenciu keby nebolo tých čo s nim interaguju a jeho existenciu potvrdia.
elfant Zverejnené 6. Júl, 2013 Zverejnené 6. Júl, 2013 Jasne dokazuje? :zubiska:Tých päť mien, ktoré si vyštúral z wikipedie, jasne dokazuje akurát to, že si hádavý trkvas, milý elfoš. Oproti celkovému počtu izraelských patentov je to len úbohá kvapka v mori. Chápem, že ako bývalý miništrant budeš svoju cirkev brániť až do roztrhania tela, ako písmo káže, ale s obrovským technologickým a vedomostným náskokom Izraela skrátka nič nenarobíš. :)Dal som tam len štyri mena, ale pokiaľ máš problém s rátaním do päť, čo už s tebou. :DČo sa týka Dovidovho tvrdenia, ktoré si len zopakoval, ak by som mal niečo proti nemu tak to napíšem jemu.Reagoval som len na tvoj dovetok, ktorý si tam dal "z vlastnej hlavy" v patričnej kvalite.A nemusíš každého súdiť podľa seba, nie každý potrebuje wikinu ako ty, mne stačí si spomenúť na dejepis na ZDŠ :) Btw, obranu cirkvi si si v tom našiel len ty, Štefánik bol napríklad luterán a toho predsa ako katolík nemôžem brániť.Aspoň podľa teba :)
D'Ady Zverejnené 6. Júl, 2013 Zverejnené 6. Júl, 2013 Viera bez vedy je slepá a veda bez viery je chromá. Albert Einstein
valcik Zverejnené 7. Júl, 2013 Zverejnené 7. Júl, 2013 Dal som tam len štyri mena, ale pokiaľ máš problém s rátaním do päť, čo už s tebou. Odvtedy, ako si si pri obhajovaní stredovekej kresťanskej démonológie vymyslel päťstoročný výskum duševných chorôb, doplnený zástupom vymyslených kresťanských učencov, ktorí navyše nevyskúmali za pol milénia jedinú chorobu, som prestal byť pri čítaní tvojich príspevkov dôkladný. Nemaj ale obavu, keď je to naozaj potrebné, do päť ešte narátam. :zubiska: Toľko k tvojej poznámke o dovetku z vlastnej hlavy. 1
elfant Zverejnené 7. Júl, 2013 Zverejnené 7. Júl, 2013 Je vcelku možné, že aj teba som si vymyslel, ale keďže som dosť veľa rokov žil na Záhorí tak ma tvoje obchádzanie veci podstatných, a venovanie sa podrużnostiam ani neprekvapuje.Rovnako ani tvrdenie že som dokázal niečo, čo som vôbec nedokazoval.Nedôkladný si nielen pri čítaní príspevkov, ale aj pri ich písaní :) 2
valcik Zverejnené 7. Júl, 2013 Zverejnené 7. Júl, 2013 Aha. Takže po presťahovaní do Bratislavy sa považuješ za muža faktu, už je mi to jasné. Inak aj to, ako si Al-Raziho krídlo Bagdadskej nemocnice označil za útulok, v ktorom arabskí učenci vymieňali bláznom plienky, bolo výborné! :D Okej, venuj sa teda obvyklej elfantívnej faktografii. Aby sme nezaspamovali ďalšie dve strany blbosťami, radšej to zabalím hneď na začiatku. :)
Sniper Zverejnené 23. August, 2013 Zverejnené 23. August, 2013 Takže ateisti nepotrebuju popierat Boha, ateizmus je pragmaticky pristup, nevylučuje principialne Boha.To, čo popisuješ nie je Ateizmus, ale Agnosticizmus. JA sa len domievam, ze vesmír nepotrebuje Boha a jeho zakonitosti sa evolučne rodia.A toto môže byť Deizmus.
jose Zverejnené 23. August, 2013 Zverejnené 23. August, 2013 Veru, tzv. ateisti si to pletu. Aj na Slovensku vraj mame 13% tych nestastnikov tzv. ateistov.A pritom su to len ludia bez vyznania, cize lahostajni alebo pochybujuci, cize taki co dolezite veci neriesia alebo agnostici. Podobne Cesko je vraj tzv. "ateisticka" krajina, pritom je to len krajina lenivych, lahostajnych...
valcik Zverejnené 24. August, 2013 Zverejnené 24. August, 2013 Horšie to bolo za prvej republiky, keď prebiehalo na celom území Slovenska povinné pokresťančovanie. Nasilu pokresťančení rodičia potom vtĺkali kresťanské myšlienky do hláv svojich ratolestí a aj vďaka tomu u nás vyrástli také exempláre, ako napríklad dobrý kresťan Slota.
alarm Zverejnené 24. August, 2013 Zverejnené 24. August, 2013 Prečo by som mal byť nešťastníkom? že som ateista ? Rozprávkam som prestal veriť, keď som zistil, že darčeky dostávam pod stromček od rodičov. Neviem, kto je tu nešťastníkom.....
iskra Zverejnené 25. August, 2013 Zverejnené 25. August, 2013 Všetci by sme sa mali viacej snažiť, správať sa k sebe navzájom s väčším pochopením, miernosťou ... a darovať si navzájom viac lásky a dobra. 2
informator Zverejnené 25. August, 2013 Zverejnené 25. August, 2013 Rozprávkam som prestal veriť, keď som zistil, že darčeky dostávam pod stromček od rodičov. Neviem, kto je tu nešťastníkom..... Najvacsim rozpravkarom za poslednych 100 rokov je Dawkins. Tie jeho predstavy a definicie nabozenstva, sa ani nedaju sudnym clovekom inak pomenovat. Ani sa necudujem, ze sa z neho stala obycajna hlasna truba ateizmu. Intelektualna a "vedecka" nula si osvojila pravo sudit kazdeho cloveka, ktory je na opacnom konci, teda protipolom ateizmu. Horšie to bolo za prvej republiky, keď prebiehalo na celom území Slovenska povinné pokresťančovanie. Nasilu pokresťančení rodičia potom vtĺkali kresťanské myšlienky do hláv svojich ratolestí a aj vďaka tomu u nás vyrástli také exempláre, ako napríklad dobrý kresťan Slota. A to mas ktoru prvu republiku na mysli?
alarm Zverejnené 25. August, 2013 Zverejnené 25. August, 2013 Jediný, kto tu súdi iných si ty. (Dawkins, Darwin...). Predpokladám, že ty si tá vedecká jednotka, a všetci na opačnom konci sú dementi. 1
jose Zverejnené 25. August, 2013 Zverejnené 25. August, 2013 iskra, roztopená víla nasládla :yes_yes: co je to laska, co je to dobro Myslíte si, že som prišiel darovať pokoj zemi? Nie, hovorím vám Lk 12, 51
iskra Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 49 Oheň som prišiel hodiť na zem. A čo chcem? Kiež by už horel!49 Oheň som prišiel hodiť na zem. A čo chcem? Kiež by už horel!verili, od toho budú viac žiadať. 49 Oheň som prišiel hodiť na zem. A čo chcem? Kiež by už horel!verili, od toho budú viac žiadať. jose49 Oheň som prišiel hodiť na zem. A čo chcem? Kiež by už horel! jose, Oheň som prišiel hodiť na zem. A čo chcem? Kiež by už horel! Lk 12,49 vrhnúť na zem oheň. a ako pôsobí? vylieva na nás lásku, ktorú na základe jeho túžby máme udržiavať, aby plynula v našich srdciach. je to univerzálna láska ako láska nebeského Otca, ktorý posiela dážď a slnko na všetkých, dobrých i zlých, vrátane nepriateľov. je to láska, nezištná, ktorá od iných nič nečaká, ale ona je stále iniciatívna, miluje ako prvá. nehasnúci oheň lásky .. 1
informator Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 Jediný, kto tu súdi iných si ty. (Dawkins, Darwin...). Predpokladám, že ty si tá vedecká jednotka, a všetci na opačnom konci sú dementi. Neviem ako si na tento predpoklad prisiel, ale predpokladam, ze nejakym overenym vedeckym predpokladom si sa ubezpecil, ze mas istotu to pokladat za fakt, lebo nie si schopny (ochotny?) predpokladat ine vysvetlenie, ktore by lepsie vysvetlovalo danu skutocnost. Chapem ta. A mozno by nebolo na skodu aj sa pozriet na tvoj intelektualny vzor. Dawkins (Ezop 20 storocia) a jeho ateisticky svetonazor v spojeni s jeho, az patologickou, nenavistou k nabozenstvu, sa ti asi teda zdaju niecim, ako absolut koser. Pretoze to, cim tu nalepkujes mna, sa moze povedat aj o jeho hodnoteni ludi s neateistickym svetonazorom. Podla neho (Dawkinsa) su to ludia, slusne povedane, "chudobny duchom". Taky skok od propagatora darwinizmu, ku kritikom nabozensky zalozenych ludi, je udivujuca. Ze by jeho "vedecke argumenty" stratili silu a jeho intelekt paru? No, ale hlavne, ako vravi klasik, ze su vsetci dementi, len ON, je trakt(a)orista. Gould mu v jednom rozhovore odkazal, ze potom by asi 50 % jehe vedeckych kolegov, boli hlupaci a ich tmarstvo by im zatemnilo mysel. Pretoze (podla Dawkinsovej vedeckej studie): a/ darwinovsky, teda aj nutne ateisticky, svetonazor sposobuje, ze viera v Boha nie je nevyhnutna, pripadne je celkom vylucena;b/ tvrdenia nabozenstva sa zakladaju na viere, ktora predstavuje ustup od rigorozneho zaujmu o pravdu, podlozenu faktami.c/ nabozenstvo ponuka ochudobnenu a chabu predstavu sveta.....teda opak toho, co ponuka veda;d/ nabozenstvo vedie nutne k zlu....je to akysi zhubny virus, ktory infikuje ludske vedomie (by ma zaujimal vedecky dokaz) :(
alarm Zverejnené 26. August, 2013 Zverejnené 26. August, 2013 opäť súdiš...a prisudzuješ mi intelektualny vzor.Ja neviem kto je Dawkins, nič som od neho nečítal, nepotrebujem to pre môj vlastný názor, nikdy som sa preto nevyjadril k jeho "učeniu", nepodporujem ho, ani nezatracujem. U mňa je to ujo Fero, alebo traktorista....Takže vylievaš si dušu na nesprávnom mieste. Kludne to môže byť magor, mne to je skrátka jedno.Nesprávne interpretovanie vedeckých poznatkov môže narobiť paseku, rovnako, ako preceňovanie božstiev (sekty ochotné zabijať), tebe ale našťastie vedecké poznatky nemôžu ublížiť, máš vrodenú imunitu
jose Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 no iste, Boh posiela dazd na spravodlivych aj nespravodlivych, len po smrti jedni naveky skoncia v pekle. zvysni skoro vsetci v ocistci (stokrat vacsie utrpenie nez na zemi) Boh je ziarlivy Boh laska, nezistna ktora od inych nic necaka? :zubiska: Kto miluje otca alebo matku viac ako mňa, nie je ma hoden. A kto miluje syna alebo dcéru viac ako mňa, nie je ma hoden.Mt 10, 37Nijaký sluha nemôže slúžiť dvom pánom ... Nemôžete slúžiť aj Bohu aj mamone.Lk 16, 13neviete, že priateľstvo s týmto svetom je nepriateľstvo s Bohom?! Kto teda chce byť priateľom tohto sveta, stáva sa nepriateľom Boha. Alebo si myslíte, že Písmo nadarmo hovorí: „Takmer žiarlivo túži po nás Duch, ktorý v nás prebýva“? Dáva však väčšiu milosť; preto hovorí: „Boh pyšným odporuje,ale pokorným dáva milosť.“Jak 4 Inac iskra, uz mi je jasne preco ty stale slnieckujes ci ta rozmaznanost a sentimentalnost, niekde si to pisala, ty si nikdy normalne nepracovala, resp. aspon v poslednej dobe nevies co je to bezna praca, aku maju ostatni ludia. Nuz tak si uslnieckovana ako slniecko na hnoji, keby musis zit ako ostatni, by ta ta zalaskovanost velmi rychlo presla.
iskra Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 laska, nezistna ktora od inych nic necaka? :zubiska: Inac iskra, uz mi je jasne preco ty stale slnieckujes ci ta rozmaznanost a sentimentalnost, niekde si to pisala, ty si nikdy normalne nepracovala, resp. aspon v poslednej dobe nevies co je to bezna praca, aku maju ostatni ludia. Nuz tak si uslnieckovana ako slniecko na hnoji, keby musis zit ako ostatni, by ta ta zalaskovanost velmi rychlo presla.áno jose, nezištná láska. ak myslíme a žijeme negatívne, teda v rozpore s nezištnou láskou, konáme tiež proti Bohu, pretože On je nezištná láska .. prečítala som si posudok od teba. si vedľa jak tá jedľa. 1
Sniper Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 pretože On je nezištná láska .. Boh je v prvom rade spravodlivý, dobrých odmeňuje, zlých tresce. Tí, ktorí konajú dobro, budú v ďalšom živote odmenení. Tí ktorí konajú zlo (vrahovia, zlodeji, paraziti, príživníci, pseudohumanisti, voliči Smeru, náboženskí fanatici, ultras Slovan, degeši a pod.) budú v ďalšom živote potrestaní. A možno medzi nimi bude aj kopa ateistov. 2
alarm Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 Musel by si definovať zlo v nejakom pomere.....pretože nie je jasné, že ak je spravodlivý, kde skončí ateista páchajúci dobro, (alebo nepáchajúci zlo-vyber si), alebo uprednostní modliacich sa chodiacich na spoveď, ktorí sa skutočne majú z čoho spovedať....To, že človek neverí v Boha neznamená byť grázel a naopak.... 2
jose Zverejnené 27. August, 2013 Zverejnené 27. August, 2013 Prečo by som mal byť nešťastníkom? že som ateista ? Rozprávkam som prestal veriť, keď som zistil, že darčeky dostávam pod stromček od rodičov. Neviem, kto je tu nešťastníkom..... Si nestastnik, lebo si bez nadeje a bez Boha na svete.Aj ked samozrejme, v sucasnosti si nieco ako zviera, tazko vraviet o stasti ci nestasti. Je lev nestastny alebo stastny? Si na urovni leva. Na pokeci.sk na nete bol v miestnosti JezisTaMiluje takyto rozhovor:jedna: ja nepotrebujem vieru, neriesimniekto jej odpovedal: to ani mucha na stene volici Smeru skoncia v nebi (lebo su sucitni a ochotni hladnych krmit, chudobnych zaodievat...)tzv. pravicovi volici, ktori hlasaju, ze kazdy sa ma starat o seba, skoncia v pekle: Potom povie aj tým, čo budú zľava: »Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom! Lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť;Mt 25, 41 cize asi tak :)
alarm Zverejnené 28. August, 2013 Zverejnené 28. August, 2013 Nie som nešťastník, a som celkom veselá kopa( pardón, kôpka ,65kg)(kým ma žena nenase...)Bez nádeje v čo???... že ma bude niekto grilovať, alebo nebude? ak budem drať kolená?Ak Boh je, a bude spravodlivý, nebude posudzovať ludí podla počtu dier na kolenách, ale podla skutkov v ich živote, a pokial nie, tak nie je spravodlivý,...a vtedy to je vlastne jedno. :ahooj: Videl si nešťasného leva? Ja ano, bolo to vo chvíli, keď prestal byť pánom svorky a bol vyhnaný iným ,mladším samcom.Videl si šťastného leva?. Ja ano, práve vyhnal z teritória pána svorky... :zubiska: 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz