Dovid Zverejnené 11. Jún, 2013 Zverejnené 11. Jún, 2013 Morálka môže byť aj pokrivená..V jednej židovskej komunite otehotnela deva z tuším bratrancom, za čo bol trest. Ich nejvyžší (v danej komunite) bol aj zákonodarca a preto sa v tej ich knihe objavilo, že ak otehotnela žena s príbuzným tak že, napr. tým, že dotyčný padol zo strechy na ňu, a pri tom sa to stalo, tak bol nevinný.... Za otehotnenie s bratrancom nie je v žiadnej židovskej komunite trest - ani v kresťanskej. Neviem, koho myslíš pod pojmom "ich nejvyžší", ale žiadna židovská komunita nemá vlastného zákonodárcu, ktorý by bol kompetentný čokoľvek v halahe (židovskom náboženskom práve) meniť.Čo myslíš pod tou "ich knihou"? Pokiaľ myslíš, náhodou, Talmud, tak tam nik okrem konsenzu v Sanhedrin Gadol nesmie urobiť žiadny zápis. Teda aspoň viac ako tisíc rokov sa tak nestalo. Poplietol si si starý bradatý vtip, na ktorom by si chcel moralizovať. Tvoja morálka zdá sa byť naozaj pokrivená. ak pokladáš za morálne, že niekto, kto má moc vydávať zákony v danej komunite ludí ospravedlní styk medzi príbuznými tým, že vykonštruuje absurdnú možnosť otehotnenia, následne vyhlási ,že sa to tak stalo...klobúk dole.Ak by prežitie ludstva záviselo od toho, kolko žien otehotnie pri páde chlapa zo strechy, tak sme tu už neni.S polámaným ftákom toho moc nenaplodíš.... So záverom by som súhlasil - s polámaným ftákom toho skutočne moc nenaplodíš, a ak máš namiesto mozgu finálny produkt tráviaceho traktu, tak toho ani moc nenamyslíš, či?
alarm Zverejnené 11. Jún, 2013 Zverejnené 11. Jún, 2013 Morálka sa menila, dôkazy si nájdi na googli...nech sem napíšem čokolvek, je to k ničomu tak, ako keď hladáš medzičlánky, ktoré sú pod nosom.Ak sa človek vyvijal z nejakého zvera ( a nejaký ítý mu pomohol), tak by sa dalo povedať, že pokial bol na úrovni zvieraťa, tak to nebola morálka. Ak sa stal človekom, čo je druhý hraničný bod a začal uznať nejaké morálne hodnoty, aj keď sa od našich líšili, tak medzi bodom jedna a dva uplynul nejaký čas, kde určite nebolo vákuum, ale možno nejaké "malé" morálky.Ak to myslíš tak, že brontosaurus mal inú morálku ako lemúr, tak to asi nie.... Dovid:nie som žid, nepoznám ich pojmy, ale to čo som napísal je skutočnosť, je zapísané, kolega to čítal.. ja neviem či je to talmud alebo chromta, pointa je v tom, že bola komunita ludí, ktorá sa takto riadila, skúsim zistiť viac, aj keď pripúšťam, že odborné pomenovania tej knihy a spoločenstva môžu byť nepresné...
Dovid Zverejnené 11. Jún, 2013 Zverejnené 11. Jún, 2013 Pravdou je ale to, ze ty, ako materialista, zakonite musis preferovat evolucny vyvoj moralky. Teda, ze moralka je produktom evolucie. A toto by si mal sa pokusit logicky vysvetlit a nie tu kritizovat moralne nedokonalosti nabozenstiev. Nie, informator.Morálka nemôže byť produktom evolúcie, naopak. Morálka je v antagonizme s evolúciou.Hlavnou charakteristikou evolúcie je prežitie silnejšieho - dokonalejšieho. Z morálneho hľadiska je to zákon džungle.Celkom vzaté, morálka spoločnosti je nezávislá na životnej filozofii spoločnosti. Preto je irelevantné, či v spoločnosti prevažujú veriaci alebo bezverci.Dovid:nie som žid, nepoznám ich pojmy, ale to čo som napísal je skutočnosť, je zapísané, kolega to čítal.. ja neviem či je to talmud alebo chromta, pointa je v tom, že bola komunita ludí, ktorá sa takto riadila, skúsim zistiť viac, aj keď pripúšťam, že odborné pomenovania tej knihy a spoločenstva môžu byť nepresné... Alarm,ja som Žid (po slovensky sa to píše s veľkým Ž). Poznám naše pojmy, študoval som ich.Alarm, argument že kolega to čítal mi príde tak infantilný, ako keď sa deti na pieskovisku dohadujú, koho ocko ďalej dociká ... 2
alarm Zverejnené 12. Jún, 2013 Zverejnené 12. Jún, 2013 Účelom nebolo urážať židov, aj keď teraz chápem, že sa ťa to asi dotklo...ospravedlňujem sa. Aj tak sa pokúsim získať viac informácii Pripúšťam, že to mohla byť iná skupina ludí, nejaké spoločenstvo a my sme potom vyprávali aj o židoch a nejak sa mi to pospájalo cez zlé konektory.Možno to nebude hneď, ale ak niečo zistím, napíšem, .....ak to poplietol, tiež napíšem...ale tvoj argument o deťoch neberiem. Aj o pyramídach som len čítal, .....nešáhol som si na ne...
elfant Zverejnené 12. Jún, 2013 Zverejnené 12. Jún, 2013 ak pokladáš za morálne, že niekto, kto má moc vydávať zákony v danej komunite ludí ospravedlní styk medzi príbuznými tým, že vykonštruuje absurdnú možnosť otehotnenia, následne vyhlási ,že sa to tak stalo...klobúk dole. V Chamurapiho zakoniku je ustanovenie, ze ak syn udrie svojho otca pride o ruku.Podla tvojej logiky je to dokaz, ze Chamurapi mal nevychovane deti, tak uz nevedel ako a vymyslel zakon.Ale uznavam, pochopit zidovske anekdoty je dost narocne na inteligenciu a nie kazdy to zvlada.Spravit z toho ale argument proti veriacim, to uz chce naozaj nadanie. Účelom nebolo urážať židov, aj keď teraz chápem, že sa ťa to asi dotklo...ospravedlňujem sa. Aj tak sa pokúsim získať viac informácii Pripúšťam, že to mohla byť iná skupina ludí, nejaké spoločenstvo a my sme potom vyprávali aj o židoch a nejak sa mi to pospájalo cez zlé konektory.Možno to nebude hneď, ale ak niečo zistím, napíšem, .....ak to poplietol, tiež napíšem...ale tvoj argument o deťoch neberiem. Aj o pyramídach som len čítal, .....nešáhol som si na ne... Skus sa este ospravedlnit aj inteligentnym krestanom, muslimom a aj ateistom, lebo aj tych sa to zjavne dotklo.Fascinuje ma, ako sa vzdy najde niekto, kto dokaze zle odpocutu a desatkrat prekrutenu blbost vydavat za vazny fakt.Ale je to aj vysvetlenie preco je predseda vlady Fico, prezident Gasparovic a najvyssie preferencie ma dlhodobo SMER :) BTW Roubíček překvapí souseda v posteli se svou ženou: "Teda Kohn, ja musim. Ale proč voni...?"Toto bude podla teba jasny dokaz, ze v niektorych komunitach podporovali cudzolozstvo ? A este jedna zaujimavost, ked uz sa tak hrdo hlasis k moralnym materialistom, aj zdroj ti bude urcite blizky. Francúzsko zrušilo trestnosť incestu v dôsledku myšlienok osvietenstva po revolúcii novým Napoleonovým kódexom v roku 1804. Mnohé európske štáty nasledovali jeho príklad: Belgicko, Holandsko, Luxemburg, Španielsko, Portugalsko; urobili to aj iné štáty, ako napríklad Turecko, Čína, Japonsko, Argentína, Brazília, Rusko a Pobrežie slonoviny. Taliansko zákaz najprv zrušilo, ale potom obnovilo – incest je trestný, ak vyvolá verejný škandál. Existujú však štáty, kde je už čistý incest trestný: Švajčiarsko, Dánsko, Taliansko, Anglicko, Nemecko a väčšina štátov USA, kde hrozia tresty od šesť mesiacov do štyridsať rokov. http://www.zosity-humanistov.sk/2010/10/incest/ 2
elfant Zverejnené 12. Jún, 2013 Zverejnené 12. Jún, 2013 Keby si miesto sirenia vymyslenych hluposti aj daco precital, skor nez to napises ako argument, vyzerali by diskusie na tomto fore lepsie.Pomaly mam uz pocit, ze xeno-valcikovske argumenty su tu skor tolerovane a vitane, hlavne len nech to je proti niektorym skupinam ludi.Kazda blbost dobra, pokial zaberie. Dt 22,13: 23 Ak sa niekto zasnúbi s devou, pannou, a keď ju v meste nájde iný a bude s ňou spať, 24 jedného i druhú privedieš k mestským bránam a budú ukameňovaní; deva preto, že nekričala keď bola v meste, muž zasa preto, že zneuctil ženu svojho blížneho, a tak odstrániš zlo zo svojho stredu. 25 Ale ak nejaký muž nájde v poli nejakú ženu, ktorá je zasnúbená, a násilne sa jej zmocní a bude s ňou spať, bude len on usmrtený. 26 Dievča nebude trpieť, lebo tomuto dievčaťu sa stalo tak, ako keď sa zlodej postaví proti svojmu bratovi a zabije ho. 27 Ono bolo samo v poli, volalo o pomoc, ale nemal ho kto obrániť.28 Ak sa niekto stretne s devou, pannou, ktorá nebude zasnúbená, a násilne ju schytí a bude s ňou spať, ak vec predložia súdu, 29 ten, čo s ňou spal, dá jej otcovi päťdesiat šeklov striebra a musí si ju vziať za manželku, lebo ju ponížil, a nebude ju môcť zapudiť po celý čas svojho života.30 Nik si nesmie vziať za manželku ženu svojho otca, ani odhaliť otcovu prikrývku.http://www.christ-net.sk/node/674
alarm Zverejnené 12. Jún, 2013 Zverejnené 12. Jún, 2013 elfant, ešte pridaj, tretí, ja znesiem.... asi som urobil chybu,priznávam,.....ešte niekto okrem elfanta?...nech je to naraz...ale dopátram sa aj tak, odkial tu informáciu mám, len to chce čas.
valcik Zverejnené 12. Jún, 2013 Zverejnené 12. Jún, 2013 Pomaly mam uz pocit, ze xeno-valcikovske argumenty su tu skor tolerovane a vitane, hlavne len nech to je proti niektorym skupinam ludi. A ja mám pomaly pocit, že si občas mýliš diskusné fórum s encyklopédiou. Ale vidím, že si opäť spomenul SMER a súdruha Fica, to je zas taký putovný elfantovský argument, ktorý nemôže chýbať v žiadnej téme. :zubiska:
elfant Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 elfant, ešte pridaj, tretí, ja znesiem.... asi som urobil chybu,priznávam,.....ešte niekto okrem elfanta?...nech je to naraz...ale dopátram sa aj tak, odkial tu informáciu mám, len to chce čas. Trvalo ti to trochu dlhsie, ale predsa nakoniec. Inak som zvedavy co najdes, aj ked asi viem ako to dopadne. :) A ja mám pomaly pocit, že si občas mýliš diskusné fórum s encyklopédiou. Ale vidím, že si opäť spomenul SMER a súdruha Fica, to je zas taký putovný elfantovský argument, ktorý nemôže chýbať v žiadnej téme. :zubiska: Netreba do toho miesat encyklopediu, staci len nepisat vsetko, co clovek pocuje, alebo co si mysli, ze je pravda, pokial si to neoveri.A to funguje aj v realnom zivote. Inak clovek vyzera ako blb.A ked sa uz zadari, tak si priznat chybu. :)Mimochodom, nepisal som o Ficovi a SMERE, ale o inteligencnej urovni ich volicov. :DTo je trochu rozdiel.
informator Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 Morálka sa menila, dôkazy si nájdi na googli...nech sem napíšem čokolvek, je to k ničomu tak, ako keď hladáš medzičlánky, ktoré sú pod nosom.Ak sa človek vyvijal z nejakého zvera ( a nejaký ítý mu pomohol), tak by sa dalo povedať, že pokial bol na úrovni zvieraťa, tak to nebola morálka. Ak sa stal človekom, čo je druhý hraničný bod a začal uznať nejaké morálne hodnoty, aj keď sa od našich líšili, tak medzi bodom jedna a dva uplynul nejaký čas, kde určite nebolo vákuum, ale možno nejaké "malé" morálky.Ak to myslíš tak, že brontosaurus mal inú morálku ako lemúr, tak to asi nie.... Ked budes pisat logicke z dovodnenia, tak nebudem mat ziadne namietky, ale iba mozno akesi "oponetne" vyhrady. Ak bude k comu. No a toto hore, co si napisal, my teda vobec nepripada, ako logicke zdovodnenia. Samozrejme, ze v sucasnosti a ani v minulosti nepozname splocenstvo, ktore by zilo bez akejkolvek moralky. Akurat sa lisila (ale urcite nie az tak podstatne ako sa zda tebe, ked ponukas prirovnenie moralky lemura a dinosaura) podla doby a miesta kde platila. No vo vzdy tu bola, je a bude. A tento fakt (jej existencia), je pozoruhodny a urcite sa to neda obhajit (ten fakt) akousi evolucnou procedurou. Nie, informator.Morálka nemôže byť produktom evolúcie, naopak. Morálka je v antagonizme s evolúciou.Hlavnou charakteristikou evolúcie je prežitie silnejšieho - dokonalejšieho. Z morálneho hľadiska je to zákon džungle.Celkom vzaté, morálka spoločnosti je nezávislá na životnej filozofii spoločnosti. Preto je irelevantné, či v spoločnosti prevažujú veriaci alebo bezverci. Asi si zle precital moj prispevok na ktory reagujes.
valcik Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 nepisal som o Ficovi a SMERE, ale o inteligencnej urovni ich volicov. :D No práve. Počas nedávneho lekárskeho štrajku som v reportáži odvysielanej Slovenskou televíziou sledoval zaujímavé interview s profesorom, ktorý pôsobí na detskom oddelení nemocnice v bratislavských Kramároch. Tento pán bol jedným z voličov súdruha Fica a svoje rozhodnutie dokázal aj celkom racionálne zdôvodniť. Keď potom nejaký internetový mudrlant pri svojom hlúpom generalizovaní nevedomky spochybňuje jeho intelektuálnu kapacitu len na základe jeho politických preferencií, ako si to práve predviedol, pripadá mi to zábavné. Podľa mňa to patrí presne do tej istej kategórie blbostí, ako alarmova špatne interpretovaná židovská anekdota. Pri svojom rýpaní do alarma si nechtiac prefackal aj sám seba, ale to už sa pri používaní rétoriky z tržnice na Miletičke občas stáva. :zubiska:
elfant Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 Aj Fico vie celkom racionálne zdôvodniť to čo robí, aspoň na prvý pohľad..Ostatne netvrdím že všetci voliči Smeru sú hlupáci. Sú aj takí čo sú inteligentní a chcú len profitovať.Takže s prefáckaním si zase vedľa. Skus inak.Alebo skus napísať niečo k téme. Zatiaľ len potvrdzuješ to čo som napísal o vašich argumentoch. :)Od encyklopédie si sa dostal až k Miletičke :D
alarm Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 1)Trvalo ti to trochu dlhsie, ale predsa nakoniec. Inak som zvedavy co najdes, aj ked asi viem ako to dopadne. :) 2)A ked sa uz zadari, tak si priznat chybu. :)1)Tak na to som zvedavý aj ja...a nevylučujem ani mozgový skrat...ale zaručene dám vedieť.2) Neviem, akú morálku "vyznávaš" ty, ale moja ateistická ,nekresťanská, a určite odpudzujúca morálka ma núti uznať svoju chybu, pokial sa stane...a ozaj, aký je podla teba mudreho správny postup ak sa to stane...veď je debata o morálke, keď ti tento postup nevonia.
elfant Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 ad 2Tvoje priznanie si chyby oceňujem kladne a nie som názoru že morálka ateistov musí byť nutne odpudzujúca.Nedelím ľudí na veriacich a ateistov, na to sú tu iní, ale na rozmýšľajúcich a obmedzených.:)
Dovid Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 Asi si zle precital moj prispevok na ktory reagujes. A vieš že ani nie? Reagoval som len na tvoje slová: Pravdou je ale to, ze ty, ako materialista, zakonite musis preferovat evolucny vyvoj moralky. Teda, ze moralka je produktom evolucie. A toto by si mal sa pokusit logicky vysvetlit a nie tu kritizovat moralne nedokonalosti nabozenstiev....ale tvoj argument o deťoch neberiem. Aj o pyramídach som len čítal, .....nešáhol som si na ne... Nechápem, čo chceš povedať týmm že si si nešáhol na pyramídy? Tvrdil si o Židoch bludy. Tvoj argumet bol: ... ale to čo som napísal je skutočnosť, je zapísané, kolega to čítal.. Keby som to mal previesť na tie pyramídy, tak je to také čosi, ako keby niekto tvrdil, že pyramídy sú z gumy, a aj keď on si na ne nesiahol, kamarát hej a je to teda skutočnosť. To pieskovisko, myslím, je na mieste.
alarm Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 Dovid:nemôžem naštudovať to čo ty, ale zatial som pochopil, že rabín robí rozhodnutia v danej komunite (halacha) a opiera sa o Talmud. Môže ustanoviť aj rabinsky súd...Ak som dobre pochopil, sú veci povinné, veci zakázané....a pri uplatňovaní práva a vynášaní rozsudku sa opera práve o tieto veci. V živote sa ale dejú veci, ktoré tam doslova napísané nie sú a preto treba hladať riešenia a interpretovať to na dané podmienky1) nenapísal som, že niekto prepisuje alebo zasahuje do nejakých kníh (napr. ŠA´AREJ HALACHA), napísal som len že to je niekde zapísané. To niekde, môže byť aj historická kronika nejakej obce.2) Pripustil som možnosť ,že si presne nepamätám na detaily (platí to aj pre rodinnú príslušnosť daných osôb, a napísal si, že bratranec môže mať sex so sesternicou. Prečítal som si pár kapitol napr. "9. Je micva, aby se muž oženil s dcerou své sestry či bratra..., a čo takto brat a sestra, môžu?Takže vôbec nepripúšťaš možnosť, že ten najvyšší (teraz viem, že by to mohol byť rabín) v snahe ochrániť svojho príbuzného pred trestom interpretoval tieto zákony tak ako som zhruba napísal....(robí sa to aj dnes, tak prečo nie v minulosti,)citát z rozhovoru z rabínmi""Vzhledem k tomu, že rabínský úřad vyžaduje kromě odborných znalostí i práci, za niž má být člověk honorován, není současná praxe v rozporu s doporučeným názorem. Nepochybně však platí i výstraha, protože zblbnout může člověk i z rabínského úřadu."Netvrdím, že to bolo, nebol som pri tom, ale z uvedeného mi jaksi vyplýva, že teoretická možnosť tam je..a .ak si pochopil "je to zapísané" ako frázu, ktorá hovorí o tom, že niekto znesväcuje nejaké knihy za to nemôžem.Howg
Dovid Zverejnené 13. Jún, 2013 Zverejnené 13. Jún, 2013 alarm.Židovská náboženská obec si najíma rabína. Ak je veľká, môže si ich najať viac. Rabín je právnik židovského náboženského práva. Môže v istých veľmi špecifických prípadoch viesť i súd. Ako právnik v žiadnom prípade nemôže meniť zákony ani ich dopĺňať a ausgerechnet zapisovať do "tej ich knihy".Čo sa týka bodu 9. ktorý uvádzaš, áno, ale musíš si prečítať i patričné ustanovenie Tory - je tam uvedené.Talmud ako Tora šebe-al pe je vyvetlením Tory šebich-tav. Vytrhnuté nemá zmysel. alarm, dňa 13 Jun 2013 - 23:32, napísal:Netvrdím, že to bolo, nebol som pri tom, ale z uvedeného mi jaksi vyplýva, že teoretická možnosť tam je..a .ak si pochopil "je to zapísané" ako frázu, ktorá hovorí o tom, že niekto znesväcuje nejaké knihy za to nemôžem.Howg Problém je v tom že si tvrdil, že to tak bolo a že to je zapísané. "Je to zapísané" som nepochopil ako frázu, ktorá by hovorila o znesväcovaní kníh. Skôr ako barličku keď už jeden nevie kam z konopí.Tiež si myslím, že to môžme odpískať.
alarm Zverejnené 14. Jún, 2013 Zverejnené 14. Jún, 2013 Nemôžme.....naštartovali ste ma...Alebo priznám, že som sa zmýlil, alebo zistím podrobnosti.Netvrdil som, že menil zákony. Len mohol hladať "polahčujúce okolnosti" Z môjho chabého opisu tohto skutku (ak sa vôbec stal, čo stále pripúšťam), vzhladom na neznalosť odborných termínov, sa to dá určite pochopiť všelijako.Ak by si o technike vôbec nevedel nič, tiež by si lietadlo opísal ako vrčiaceho vtáka s ohňom v zadku, čo ale neznamená, že kov nemôže lietať.Tvrdiť, že je to zapísané (niekde), rozumej ako poznačené na papiery, nie je to isté, ako meniť Talmud..... Ako povedal môj hovorca, na uvedené skutočnosti je zatial uvalené informačné embargo. V prípade vyjasnenia skutočností Vás budeme informovať.
Dovid Zverejnené 14. Jún, 2013 Zverejnené 14. Jún, 2013 Nemôžme.....naštartovali ste ma...Alebo priznám, že som sa zmýlil, alebo zistím podrobnosti. Ako chceš.Napriek tomu, že si vyhlásil na vec informačné embargo, nebolo by zlé, keby si tu a tam, povedzme štvrťročne, napísal takú malú informáciu, ako sa ti vo veci darí. A pre tvoju informáciu - tvrdil si, že menil zákony.Netvrdím, že si sa snažil urážať priamo Židov. Len sa ti to hodilo ako palica, aby si si udrel do veriacich obecne (čo je vlastne horšie). No a keď si bol pristihnutý s nohavicami na pol žrdi, tak sa tu z toho snažíš veľmi infantilne vyklamať. Rob čo vieš.
game Zverejnené 14. Jún, 2013 Zverejnené 14. Jún, 2013 edit.tu skúsime pokračovať v téme Ateizmus, chýbajúce príspevky sú prelinkované a presunuté do témy Evolúcia, keďže sa zaoberali otázkami Evolúcie.https://www.freespace.sk/tema/1263-evol%C3%BAcia/strana-77?do=findComment&comment=199569
informator Zverejnené 16. Jún, 2013 Zverejnené 16. Jún, 2013 A vieš že ani nie? Reagoval som len na tvoje slová: Tak si ho nepochopil........je som chcel poukazat na to, ze ked materialista - ateista neveri v "nadprirodzeno", tak musi zakonite vyznavat moralku evolucie, ktora je slepa, hlucha, krvava a cojaviemeste aka. Jednoducho zakon silnejsieho.edit.tu skúsime pokračovať v téme Ateizmus, chýbajúce príspevky sú prelinkované a presunuté do témy Evolúcia, keďže sa zaoberali otázkami Evolúcie.https://www.freespace.sk/tema/1263-evol%C3%BAcia/strana-77?do=findComment&comment=199569 Presunula si to ty.......asi si mala dovod. Prepac nemiestnu otazku .
alarm Zverejnené 16. Jún, 2013 Zverejnené 16. Jún, 2013 nemôžem si pomôcť....čo je morálka evolúcie? evolúcia má morálku? Prečo je ateistická morálka slepá, hluchá, krvavá? zákon silnejšieho? Dobre si naštuduj Bibliu a pozri kolko Dunajov krvi je v nej. Vraždy detí, žien....strašne morálne, treba to vyzdvihovať ako príklad súžitia ludí.Takže o čom je neateistická morálka? O tom, že silnejší porazil slabšieho, že ho vyvraždil?...Ty jednoducho nedokážeš pripustiť, že aj pred tou tvojou morálkou existovali a dodnej existujú iné, akurát tá tvoja , tým že ju niekto definoval písmom, tak je to tá pravá....Po funuse...Morálka taká či onaká odjakživa bola súčasťou každého ludského spoločenstva.
informator Zverejnené 16. Jún, 2013 Zverejnené 16. Jún, 2013 ...Morálka taká či onaká odjakživa bola súčasťou každého ludského spoločenstva. A tvrdim ja nieco ine? Akurat ja, na rozdiel od teba (a nielen teba), tvrdim, ze ateisti maju moraku co sa vyvinula z "odkazu" (?) boha - bohov - bozstiev s toho logicky (aj ked mam podla niekoho medzeru v logike) plynie, ze materialisti - ateisti su chtiac - nechtiac previazany pupocnou snurou s bohmi(?). Kedze vsak materialisti neveria v "nadprirodzeno" su v tom pripade svojim sposobom schizofrenici. To je ten paradox. Usmevne, ze? Ak chces byt materialista a teda aj evolucne ladeny, tak sa musis popasovat aj s evolucnym tlakom prirodneho vyberu a nie sa starat o nejaku charitu. Pochopil si?
alarm Zverejnené 16. Jún, 2013 Zverejnené 16. Jún, 2013 prečo spájaš charitu a vieru v Boha...inými slovami, len veriaci môžu pomáhať, lebo je Boh?
informator Zverejnené 16. Jún, 2013 Zverejnené 16. Jún, 2013 Nespajam, ale evolucia je o niecom uplne inom, ako nejake bozie prikazania. Ci je to to iste, len v modrom?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz