alamo Zverejnené 16. Marec, 2013 Zverejnené 16. Marec, 2013 hm.. tak to ešte trochu rozviniem..keď už môžem ako "ateista", predsa len veriť v "Boha" (veľmi materialisticky), aj v "život večný" a "spasenie" (opäť veľmi materialisticky)prečo by som nemohol veriť aj vo "večné zatratenie"? (sakramentsky materialisticky)ak je zabudnutie, teda totálne zmazanie informácií o niekom alebo niečom rovné totálnej smrti nejakej udalosti alebo osobytak prečo by namala byť večná spomienka, na niekoho zlého, a záznam o zločine rovná "večnému zatrateniu" nejakej osobynapríklad taký Hitler, toho si budeme pamätať, kým bude ľudstvo existovať, dá sa teda povedať že bude "večne živý" - "po veky vekov zatratený"
informator Zverejnené 17. Marec, 2013 Zverejnené 17. Marec, 2013 Historicky to zacalo Bastilou. Myslim utoky proti cirkvi. Ateizmus uz vtedy ukazal svoje materialisticke smerovanie :( .
iskra Zverejnené 17. Marec, 2013 Zverejnené 17. Marec, 2013 Áno ak ide o vieru najdôležitejšie je to spasenie, vlastne celá viera v boha stojí a padá na spasení.A zasa je dôležite pred čím spasí? Od čoho spasí? A potrebujem ja vôbec nejaké spasenie? Ďalej hovoríš o peniazoch a hmote, jasné tie nikoho nespasia, ale na čo vlastne je nám to spasenie. Spasenie samo o sebe nemá význam bez viery v posmrtný život. Čiže musíš veriť v posmrtný život, kde sa chceš vlastne dostať. To je tvoj cieľ, a takto sa môžeš usilovať o nejaké spasenie. Ak neveríš v posmrtný život v akejkoľvek forme, je pre teba spasenie nepotrebné a prázdne slovo. Tým pádom nepotrebuješ, aby ťa ktokoľkek spasil. Ak veríš v tento jediný život, ktorý žijeme a si presvedčený, že po smrti už nikde nič nie je. Spapajú ťa červíky, alebo ťa niekto kdesi spáli a tým pádom končí aj tvoje vedomie, nevedomie, podvedomie. Proste si skončil svoj život, žiadna duša sa nikam nepresúva. Žiju len tvoji potomkovia. Ty už nie, ani nikdy už nebudeš.Potom je zbytočné sa nejak zamýšľať na nejakým spasením. :) Ak ide o vieru podstatou je, že človek verí v Boha , vo svojho Tvorcu, Stvoriteľa , ktorý všetko stvoril a udržuje skrze Slovo..., že taký človek Boha miluje bezpodmienečnou láskou ...., že veriaci človek nepotrebuje dôkazy ... :) lebo verí, vníma, že Boh dáva ľuďom už vo stvorených veciach trvalé svedectvo o sebe .. Pre každého človeka je dôležitá cesta, po ktorej kráča už tu, na tomto svete. Je na každom jednom z nás, na slobodnej vôli človeka, na základe svojho slobodného rozhodnutia, učenia, uvažovania, vnímania, ako sa sám človek rozhodne, či pre vieru ...... , alebo byť ateistom. 1
bert Zverejnené 1. Apríl, 2013 Zverejnené 1. Apríl, 2013 dovolím si povedať, že toto je veľmi nedobrá otázka, a to nehovorím o tom, že táto otázka rezonuje vždy v argumentoch, keď skutočné argumenty zostávajú kdesi za dverami ... :)nie je filozofická, len filozofujúca, a nie je dôstojná ani veriacich, ani neveriach, prípadne ináč : ani ateistov, ani teistov, keď ju myslia vážne :)to, že je pekelne stará, jej nedodáva na vážnosti :) stará,??no pesne asi tak ,ako stará je sama nauka o evločnej teorií............ :) je to jednoduchá otázka pre človeka ,ktorí verí v stvorenie-no zjavne neprekonatelne zložitá pre horlivích obhajcov evolucie.......
bert Zverejnené 1. Apríl, 2013 Zverejnené 1. Apríl, 2013 ja verím v stvorenie,za všetky tie rozmanité stvoritelské diela pripisujem zásluhu Bohu. biblická kniha Genezis podáva jednoducho no pritom jasnu a LOGICKU správu o stvorení.....tej verím ja je smutné,že.......... mnohi ludia ako jediné žive bytosti s najvyšším stupnom inteligencie,prijali nelogicku náuku evolucie,že život vznikol z neživej hmoty bez nadprirodzeného zásahu..... pritom,ako hovoríš,ten kto používa "mozog"....by sa mal zamysliet nad jednoduchou no logickou zásadou,podla ktorej sa dá určit ,či existuje Boh: Čo je vytvorené, musí mať tvorcu. Čím je vytvorená vec zložitejšia, tým schopnejší musí byť tvorca.
game Zverejnené 2. Apríl, 2013 Zverejnené 2. Apríl, 2013 game..........ak ta dokáže uspokojit ta predstava ,že tvoj pra pra pra.......dedko bol opica hojdajuca sa v letnom vánku niekde v korunách stromov pralesa,tak o.k..............ja ti taku uchvatnu predstavu neberiem dokonale ma tá predstava uspokojuje, nemám s ňou najmenší problém, pretože nie je s čím mať problém ... a ich predkovia trilobity sú dokonca moja srdcovka ... :) ani s tým nemám problém, že dokonca aj tvoji predkovia vyliezali z vody a vliezali späť do vody a podobali sa plchom, ktoré preliezli na stromy, aby z nich potom predsa len zliezli ... a nevieš sa s tým zmieriť, že ťa žiadny stvoriteľ, ani nikoho z nás neuťapkal z hliny hotového ...ale to je už otázka k téme o evolúcii, ani nie tak o ateizme. mozog a LOGIKA zastanú tam, kde obrazotvornosť a vedomie vlastnej človečej dôležitosti nedovolí pozrieť za kopec - kde tie skutočné "úchvatné predstavy" začínajú ... edit.a úplne náhodou sa mi vzápätí postavil do cesty jeden výrok, ktorý povedal to isté kulantnejšie:“Ak nás história vedy niečo naučila, tak je to poznatok, že označenie našej nevedomosti nálepkou Boh nikam nevedie”........................................................................................................................................................................................................Coynehttp://en.wikipedia.org/wiki/Jerry_Coyne
bert Zverejnené 3. Apríl, 2013 Zverejnené 3. Apríl, 2013 uplne len tak čírou náhodou zmizli celé články??..........niekomu to zjavne prekáža
valcik Zverejnené 3. Apríl, 2013 Zverejnené 3. Apríl, 2013 Nepodliehaj panike, bert! Len sme sa presťahovali:https://www.freespace.sk/tema/1263-evolúcia/strana-68#entry196591
game Zverejnené 3. Apríl, 2013 Zverejnené 3. Apríl, 2013 berti, nefandi si, "zmizlo" 27 kusov príspevkov od mnohých autorov : treba pozrieť moderátorské zásahy - tu :https://www.freespace.sk/tema/4199-moderatorske-zasahy-na-fore/strana-11?do=findComment&comment=196735 prípadne v tvojom profile klik na tvoje príspevky, a to ti ukáže, kde príspevky máš.prakticky všetky príspevky od tvojej otázky pre "evolucionistov" o sliepke a vajci boli o evolúcii a veciach spojených s evolúciou a veciach, ktoré jej oponovali, preto je to všetko v Evolúcii. tu pokračujeme v téme Ateizmus.
alamo Zverejnené 7. Apríl, 2013 Zverejnené 7. Apríl, 2013 tak fajn..na koľko je vlastne ateizmus zhodný s pojmom "vedecké myslenie"?a na koľko, sa sním rozchádza? tak nejak, jediná odpoveď, ktorú vám dám na otázku "je Boh?"je "ja neviem.."pritom k tomu nedávam ten dovetok ",,a ani ma to nezaujíma", mňa to totižto zaujíma dosť silnea rozhodne nie som agnostik.. ja si totižto myslím, že raz na tú otázku budeme mať odpoveď
game Zverejnené 7. Apríl, 2013 Zverejnené 7. Apríl, 2013 keď na tú otázku dávaš bez akéhokoľvek dodatku odpoveď "ja neviem, či je Boh", a nie si ani agnostik, ani ignostik, ani nič podobné z plejády ateistov, tak nie si ateista.to je všetko. vedecké myslenie a ateizmus nie sú zákonite príbuzné. aj starovek aj stredovek pozná svojich ateistov,ateizmus môže mať filozofické a vedecké a osobné a kdejaké iné dôvody.
alamo Zverejnené 8. Apríl, 2013 Zverejnené 8. Apríl, 2013 čudné je len to, že sa nikto naozaj nenaštval..skalný ateisti, totižto medzi ateizmus a vedecké myslenie, dávajú tak nejak automaticky, znamienko "rovná sa" vidíte drahý "spoluveriaci", takto sa to má robiť, a nie bláboliť "o opiciach"
alamo Zverejnené 28. Máj, 2013 Zverejnené 28. Máj, 2013 môže sa aj ateista, dostať po smrti do neba?(bol by som spokojný aj s očistcom..)zdá sa že ani vo vatikáne v tom nemajú celkom jasno http://www.lidovky.cz/ateisti-skonci-v-pekle-opravuje-papezova-slova-vatikan-pi4-/zpravy-svet.aspx?c=a130527_142038_ln_zahranici_jv
informator Zverejnené 28. Máj, 2013 Zverejnené 28. Máj, 2013 A preco by sa nemohol? Ked, ako vravi sv. Otec, kona dobro. Najskor si skusme polozit otazku, co myslel sv. Otec, ked povedal......"ked kona dobro". Ked uvazime, ze sv. Otec je katolik a jeho vzorom dobra je desatoro a sv. Pismo ako celok, tak je jasne, ze dobro by museli ateisti robit podla Biblie.Problem ale nastane potom, ked to dobro budu (ateisti) praktizovat podla tej Biblie. V tom pripade, uz ale nie su ateisti, ale veriaci krestania, hrajuci sa na tvrdych "nevercov" :( . Tak maju cestu otvorenu do neba a mozu byt spaseny. Pretoze robit dobro a to dobro si definovat podla svojich predstav, je akosi pomimo uceniu v Biblii. Takze uz potom ateisti (ako kandidati do neba) uz nebudu ateisti, lebo potichu konvertovali. Uz sa tesim na novych clenoc :) .
Hellé Zverejnené 28. Máj, 2013 Zverejnené 28. Máj, 2013 Blahoslavení chudobní duchom..... :cotisisi:dobry clovek mimo nabozenstva proste neexistuje...a kto necika s nami cika proti nam....skoda slov.... 1
dead Zverejnené 28. Máj, 2013 Zverejnené 28. Máj, 2013 Problem ale nastane potom, ked to dobro budu (ateisti) praktizovat podla tej Biblie. V tom pripade, uz ale nie su ateisti, ale veriaci krestania, hrajuci sa na tvrdych "nevercov" Toto su tie smiesne paradoxy ktore sa ukazu, ked je konzerva presvedcena o univerzalite svojho obsahu. Z pisma si si postavil dost nizky strop a s radostou on trieskas hlavou, ked nam chces ukazat, ake mas "siroke" moznosti. 3
alarm Zverejnené 28. Máj, 2013 Zverejnené 28. Máj, 2013 Celý tento problém nastal, keď si info zle stanovil počiatočné podmienky. Na základe jeho mienky, ludia pred vznikom kresťanstva nemohli byť dobrí......V tých časoch neexistoval verný manžel, všetci kradli.......atď.....Až Boh zmenil ludí, podla neho, a to je zjavne nezmysel, lebo ak to tvrdí, musel by to dokázať...Prečo by nemohol v starom Egypte žiť Abduláh, ktorý bol chudobný, ale žil čestne, živil sa tvrdou prácou, mal len jednu ženu.......nebil deti.....
member2793 Zverejnené 28. Máj, 2013 Zverejnené 28. Máj, 2013 Prečo by nemohol v starom Egypte žiť Abduláh, ktorý bol chudobný, ale žil čestne, živil sa tvrdou prácou, mal len jednu ženu.......nebil deti.....alarm, súhlas až na jeden malý detail:to nebol Abduláh ale Sinuhet, ktorého meno je zároveň aj dôkazom že starí slováci pochádzali z Egypta, pretože sa dodnes zachovalo v niektorých regiónoch v hovorovej podobe ako synu het! :zubiska:
iskra Zverejnené 29. Máj, 2013 Zverejnené 29. Máj, 2013 Ateisté nejsou lidé druhého řádu a je třeba k nim přistupovat jako k dobrým lidem. :) Aj tieto slová vyjadrujú, akým človekom je Pápež František. Pokorný, má rozum a srdce na správnom mieste. edit: doplnený zdroj citátuZdroj: http://zpravy.idnes.cz/papez-ateiste-frantisek-0wr-/zahranicni.aspx?c=A130524_144436_zahranicni_pul
Dovid Zverejnené 29. Máj, 2013 Zverejnené 29. Máj, 2013 A preco by sa nemohol? Ked, ako vravi sv. Otec, kona dobro. Najskor si skusme polozit otazku, co myslel sv. Otec, ked povedal......"ked kona dobro". Ked uvazime, ze sv. Otec je katolik a jeho vzorom dobra je desatoro a sv. Pismo ako celok, tak je jasne, ze dobro by museli ateisti robit podla Biblie. Pokiaľ si zobrieme pod lupu tradíciu, ktorú vyznával i rabi Ješu' ha-Nocri, o storočia neskôr (kto vie prečo) prezývaný Ježiš Nazaretský (ehm, tá dedinka, odkiaľ pochádzal jeho tata dostala meno po ňom cca 30-50 rokov po jeho smrti), tak zistíme, že Aserat ha-Dibrot (desatoro príkazov) v biblii priamo nazývané Ašer D'varim (desať slov) je určené výhradne Židom. Nežidia nemusia dodržiadať desatoro ale Noachidské sedmoro.Ateisti, keďže neuznávajú nijaké modly, sú na tom výrazne lepšie ako katolíci, ktorí sa modlia k všelikomu. A pritom v spomínanom Aseret ha-Dibrot je to výslovne zákázané - 2. príkaz - Žiadne modly.Takže byť latinským všeobecným kresťanom, moc by som sa nevyťahoval na ateistov ...
informator Zverejnené 30. Máj, 2013 Zverejnené 30. Máj, 2013 Celý tento problém nastal, keď si info zle stanovil počiatočné podmienky. Na základe jeho mienky, ludia pred vznikom kresťanstva nemohli byť dobrí...... Si ma aj rozosmial a nielen ty, je vas tu viac ny smiech. Odkial si prosim ta vzal tioto hore napisane konstatovanie?.......co si mam mysliet, ze predsa le ateisti chodia v takom hlbokom predklone, ze si vidia akurat tak do svojho ritneho otvoru? Ved ja som len reagoval na ten tvoj link a preto som aj spomenul "mozny" scenar toho, co vravel sv.Otec o ateistoch. Vychadzal som s toho, ze je krestan a preto je joho vzorom Biblia ako celok. Ak by bol nieco podobne povedal o ateistoch napr. mosllimsky duchovny, tak urcvite by si bral ako vzor konania dobra Koran, tak isto hinduista, vyznaci bohyne Kali, ludozruti z Papui a cojaviem kto este, by za svoj obraz konania dobra si brali svoje "biblie". Mne je srdecne jedno, ci ateista miesto rybacich prstov obeduje ludske fekalie okorenene hviezdnym prachom. Kazdy ma svoje chute, ale to neznamena, ze tu bude niekto presviedcat o tom, ze som si stanovil nejake pociatocne podmienky, ktore su akymsi stropom mojich vedomosti o dobrote predkrestanskej doby.
Hellé Zverejnené 30. Máj, 2013 Zverejnené 30. Máj, 2013 Drahy krestan, ja ti vobec nerozumiem.... a uz som to pre istotu precitala 3x
dead Zverejnené 30. Máj, 2013 Zverejnené 30. Máj, 2013 Vychadzal som s toho, ze je krestan a preto je joho vzorom Biblia ako celok.....Mne je srdecne jedno, ci ateista miesto rybacich prstov obeduje ludske fekalie okorenene hviezdnym prachom. Kazdy ma svoje chute, ale to neznamena, ze tu bude niekto presviedcat o tom, ze som si stanovil nejake pociatocne podmienky, ktore su akymsi stropom mojich vedomosti o dobrote predkrestanskej doby. Ibaze pre hypotetickeho ateistu, ktoreho si sa vo svojom predchadzajucom prispevku snazil vymodelovat Biblia /ani v celom kontexte, ani rozobrata na jednotlive citaty/ nema vyznam. Tvoja konstrukcia je podobnym nezmyslom, ako keby vegetariana niekto oznacil za masozravca, pretoze konzumuje fazulu obsahujucu bielkoviny a tie predsa obsahuje aj maso......Nie stropom vedomosti, skor limitom uvazovania :) 1
alarm Zverejnené 30. Máj, 2013 Zverejnené 30. Máj, 2013 .Problem ale nastane potom, ked to dobro budu (ateisti) praktizovat podla tej Biblie. V tom pripade, uz ale nie su ateisti, ale veriaci krestania, hrajuci sa na tvrdych "nevercov" Z tohoto vyplýva, že každý človek, ktorý "koná dobro", je veriaci....lebo koná podla Bibliie, takže pred napísaním Biblie nemohol nikto "konať dobro", lebo ho Biblia ešte nedefinovala...ateista "konajúci dobro" je vlastne veriaci, len o tom nevie.....a chudák Sinuhet tiež, aj keď sa modlil k Fialovému kvarglu....Takže ak chceš uspešne riešiť rovnicu (o čom pochybujem) musíš si stanoviť správne okrajové podmienky platnosti:1) "konať dobro" nerovná sa veriť v Boha2) byť veriacim neznamená byť "dobrým"3) Kukať na vlasný ritný otvor možno v zrkadle alebo odraze od vody 1
informator Zverejnené 31. Máj, 2013 Zverejnené 31. Máj, 2013 Drahy krestan, ja ti vobec nerozumiem.... a uz som to pre istotu precitala 3x To mas teda tazke............a mozno sa malo snazis :( Ibaze pre hypotetickeho ateistu, ktoreho si sa vo svojom predchadzajucom prispevku snazil vymodelovat Biblia /ani v celom kontexte, ani rozobrata na jednotlive citaty/ nema vyznam..... A to rvrdim kde, ze ma biblia nejaky vyznam pre ateistu? Pre ateistu je dolezite a spravne to, ako vravel svojho casu klasik, co odsuhlasi spolocnost. Z tohoto vyplýva, že každý človek, ktorý "koná dobro", je veriaci....lebo koná podla Bibliie, takže pred napísaním Biblie nemohol nikto "konať dobro", lebo ho Biblia ešte nedefinovala...ateista "konajúci dobro" je vlastne veriaci, len o tom nevie.....a chudák Sinuhet tiež, aj keď sa modlil k Fialovému kvarglu....Takže ak chceš uspešne riešiť rovnicu (o čom pochybujem) musíš si stanoviť správne okrajové podmienky platnosti:1) "konať dobro" nerovná sa veriť v Boha2) byť veriacim neznamená byť "dobrým"3) Kukať na vlasný ritný otvor možno v zrkadle alebo odraze od vody Asi tak akosi, akurat s tym rozdielom, ze predbiblicke casy su o inom, ako sa to tu ty snazis pretlacit. Co sa tyka ateistu konajuceho dobro, tak najskor definuj, co je podla ateistu dobro? Pretoze Biblia, ktora je vlastne bozim slovom, mu nemoze sluzit ako vzor na konanie dobra. Taktiez nikde netvrdim, ze ked je niekto veriaci je aj s principu dobry. A tym kukanim do ritneho otvoru som naznacoval, ze ateisti maju hlavu v piesku ako nejaky pstros a preto aj nerozumeju tomu, co povedal sv. Otec o ich konani dobra :( .
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz