elfant Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Ale pokial to budeme chapat takto,tak potom existuju. Prirodzene by pomohlo, keby aj wysky a elfant potvrdili, ze ti "ini bohovia" su mysleni svetsky - a nabozensky existuje len jediny boh. Komu by to pomohlo ? Veriaci maju jednoducho realitu trochu sirsiu, ako racionalisti. :) V takomto zneni ti to nepotvrdim.
xenocide Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Tema je ateizmus. Analyzovanie zaseknuteho mentalneho stavu v tvojej hlave by bolo mozno zaujimave, patrilo by to vsak do uplne inej oblasti. Preto vramci temy som ukazal, ze krestania su mentalne zaseknuti uz 2000 rokov v chorobnom stave, ked nevedia ani v ktorych bohov konkretne a v ake mnozstvo maju verit - a hlava ich cirkvy porusuje prikazy ich boha. Na ukazku zaseknuteho mentalneho stavu zaseknutych teistov to stacilo. Ale je pekne, ako sa ich zrazu tolko ozyva, ze sa opakujem - tak sorry, ale oni tie svoje blaboly opakuju uz tisicrocia...a ked ich niekto usvedci zo lzi (vid, wyskyho dokazy),tak sa tvaria ublizene? A mozes sa kludne venovat teme (=ateizmus) a nie mojmu mentalnemu stavu. Nikto ta nenutil napisat prispevo off topic a este sa na to stazovat. Sam si najlepsim prikladom zvrhlosti - nenapises NIC, ale stazujes sa na inych. V takomto zneni ti to nepotvrdim. Ved to by si bol sam proti sebe. Ani som to neocakaval, len ukazal, ako by to mohlo vyzerat, keby so mnou konverzoval rozumny clovek. 1
smiley Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Preto vramci temy som ukazal, ze krestania su mentalne zaseknuti uz 2000 rokov v chorobnom stave, ked nevedia ani v ktorych bohov konkretne a v ake mnozstvo maju verit - a hlava ich cirkvy porusuje prikazy ich boha. Na ukazku zaseknuteho mentalneho stavu zaseknutych teistov to stacilo. Ale je pekne, ako sa ich zrazu tolko ozyva, ze sa opakujem - tak sorry, ale oni tie svoje blaboly opakuju uz tisicrocia...a ked ich niekto usvedci zo lzi (vid, wyskyho dokazy),tak sa tvaria ublizene? A mozes sa kludne venovat teme (=ateizmus) a nie mojmu mentalnemu stavu. Nikto ta nenutil napisat prispevo off topic a este sa na to stazovat. Sam si najlepsim prikladom zvrhlosti - nenapises NIC, ale stazujes sa na inych. Tema je ateizmus. To, ze si zaseknuty uz vieme - nemusis to uz ukazovat. Ja som napisal toho dost, ty si nebol schopny reagovat. Doteraz sme sa nedozvedeli, jak je mozne, ze ini ateisti vedeckou analyzou dosli k uplne opacnemu nazoru, nez tu ty prezentujes ako nespochybnitelnu pravdu, t.j. ze z biblie vyplyva, ze existovat moze iba jeden boh.
elfant Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Ved to by si bol sam proti sebe. Ani som to neocakaval, len ukazal, ako by to mohlo vyzerat, keby so mnou konverzoval rozumny clovek. Vsak prave, vedel som ze ti nejde o normalnu diskusiu, tak naco by som sa namahal. Ked budes pisat rozumne, bude s tebou mozno aj rozumny clovek konverzovat. Takto ta ma akurat tak na haku. :)
xenocide Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Doteraz sme sa nedozvedeli, jak je mozne, ze ini ateisti vedeckou analyzou dosli k uplne opacnemu nazoru, nez tu ty prezentujes ako nespochybnitelnu pravdu, t.j. ze z biblie vyplyva, ze existovat moze iba jeden boh. Ale to nie je nazor - ja som bibliu CITOVAL. Ale nech sa paci - zober si jeden zo citatov, ktore som uviedol a interpretuj ich tak, aby bolo jasne, ze nejde len o JEDNEHO boha. Toto hovorí Jahve, kráľ Izraela, vykupiteľ jeho, Pán zástupov: "Ja som prvý a ja som posledný, okrem mňa nieto BohaPozrite: Ja som sám jediný a niet Boha okrem mňa;Ako vravim - ja CITUJEM. Rad si vypocujem vysvetlenie toho, ze ked boh povedal, ze okrem neho nie je iny boh - tak to znamena, ze bohov je viacej. Nenariekaj nad tym, ze bibliu poznam, ale argumentuj. A ked nevies co robit, tak sa nestazuj, ze nevies. A nemyl sa. Nie je to moj nazor, ze existuje jeden boh - je to citat z biblie. Pokial si myslis, ze jeden boh, tak ako tvrdi biblia neexistuje - super. Prave by si vyslovil tvrdenie, ze nejaky boh neexistuje. Alebo by si aspon potvrdil, ze krestania popieraju existenciu boha (takeho, ktory by bol jeden jediny).
smiley Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Elfant, Darkman IMHO je to celkom symetricke:Bez veriacich by neexistovali ateisti (nebola by potreba sa vyclenovat).A bez ateistov by neexistovali veriaci (zase by nebola potreba sa vyclenovat ako veriaci). Symetricka mi pride aj viera, ze boh existuje, vs. viera, ze boh neexistuje, ale do toho sa radsej teraz nepustajme. :zubiska:
xenocide Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 A bez ateistov by neexistovali veriaci (zase by nebola potreba sa vyclenovat ako veriaci). Nemyslim, ze to funguje len takto negativne - pretoze ani jedno nespociva vo vyclenovani sa. To by znamenalo, ze konkretna viera/neviera je len reakciou... Ergo - veriaci by bol veriacim len preto, lebo by stretaval samych ateistov a povedal by si: "Ked oni neveria, tak ja just budem verit" :) Detto aj pre ateistov. Clovek neveri z rozlicnych dovodov ale nie preto, lebo niekto veri - to su len extremne pripady, ked to niekto robi na truc. Ale tu som myslel skor nejaky rozumovy proces. Proste ked nemas odpovede na uplne vsetko, tak jedna z moznych reakcii si ako odpoved dosadit "nieco ine - vacsie - take, co rozhoduje". Nevies preco sa mesiac pohybuje a co je to mesiac? Tak bohovia. Nevies preco je priliv a odliv? Tak bohovia. Nechapes ako funguje musketa? Tak bohovia. Atd.
iskra Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Tento príspevok upravil game: pred 25 minútami nejaké varovné úrovne, čo si nazbierala svojimi nenávistnými prskancami kedysi, ti game už znížila, ani si si nevšimla, však ? tak asi aj anodoplnené citovanie Ale no, omyl, žiadne nenávistné prskance z mojej strany neboli, nie sú a nebudú. Ale tebe niečo také chodí po rozume.. podľa seba , súdim teba? ešte na upresnenie: game ty si mi jednu varovnú úroveň síce znížila, ale to vtedy, keď som ti napísala ss, že nie si fér. Svedomie? Tých zopár, čo tu ešte mám a veľmi si dobre pamätám, za čo som ich dostala, tak riadna konšpirácia, to len xeno a jemu podobní, niečo také môžu vytvoriť. :) Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš?
valcik Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Veriaci maju jednoducho realitu trochu sirsiu, ako racionalisti. Realitu? Nemyslím si. Ale pretože to bolo určené ako podpichnutie pre xena, kašlem na to a citovanie významu slova "realita" z wikipedie si odpustím. :zubiska: 1
iskra Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Tento príspevok upravil game: pred minútou iskruš, tie prskance sú stále doložiteľné a týkali sa niečoho úplne iného. spomeň si, prečo si dostávala na PF bany. tu nie, len upozornenia. pardon, žiadne ss nemalo nič spoločné so znižovaním tvojho warnu. téma je Ateizmus.doplnené citovanie O prskancoch nič neviem, a varovné úrovne týkali sa napr. že som špamerka :zubiska: a podobné blbosti... na Pf som mala konflikt s L. a P. spolčili sa a provokovali, ja som vyletela... oni vieme prečo zostali :smile2: ale nakoniec som tam , ako Jiskřička... to je vsjo. Ak sa xenovi prepečú jeho príspevky a tisíc upozornení , tak aj ten môj jeden ešte game zvládneš. Ateisti, veriaci, všetko jedno, len nech je sloboda, pokoj, porozumenie...
littlewitch Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Tak poprosim, ukludnime sa a iskra prestane prskat ako iskra, kazdy kto neprispieva ako ma, je upozorneny a nie je pravda, ze niekomu sa to prepecie a inemu nie...ak chcete diskutovat k teme ateizmus, nech sa paci, ostatne prispevky budu mazane ako nevhodne. Pokoj a porozumenie moze nastat okamzite ak sa tu prestane bezmyslienkovo spamovat a bude pisat k teme :) Tema je ateizmus a uz nechcem citat nic ine tuna. Iskra, ja som to nenapisala pre tvoju zabavu, ak by si si precitala po sebe poriadne a tie upozornenia od game, zistila by si, ze ten pokoj co tu hlasis, vlastne sama ceris a to nie je pekne od teba ako od silne duchovne zalozenej osoby...viem, rada diskutujes a na roznych "frontoch" no vies sa poriadne rozohnit a preto sme tu my "sefovia" aby sme obcas schladili tvoje emocie, ale zase si nemysli, ze len tvoje,..svet sa netoci len okolo iskricky ;)
secretka Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Administrátori a moderátori tu majú nielen nejakú funkciu, ale aj úlohu. Prosím to rešpektovať. Ďakujem Prečo sa zbytočne zhadzovať poznámkami pod svoju úroveň ...
smiley Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Ale to nie je nazor - ja som bibliu CITOVAL. Je to tvoj nazor, ktory si si utvoril na zaklade tebou uvedenych citacii. (Svedkovia jehovovi budu odmietat transfuziu krvi tiez na zaklade citacie, ktoru su interpretovali po svojom) Bibliu ale citovali aj tito ateisti: http://ateisti.sk/biblia-ocami-vedy/ Zatial co ty si ostal iba pri citacii, mylne predpokladajuc, ze kazdy s nej musi mat rovnaky pocit ako ty, oni citacie pouzili pri ARGUMENTACII. A dosli k uplne opacnemu zaveru. Takze to, co tvrdis ty, je len tvoj osobny nazor, nie vseobecne uznvany fakt.
pink Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Bez veriacich by neexistovali ateisti (nebola by potreba sa vyclenovat). A bez ateistov by neexistovali veriaci (zase by nebola potreba sa vyclenovat ako veriaci). zopakujem, ze si myslim, ze to je nezmysel... pretoze podstata ateizmu nie je tlct po hlavach veriacich a stoj, co stoj sa vyhranovat proti bozstvam, ale to, ze nam nic viera veriacich nehovori, ci uz o nej vieme, alebo nie.. netusim, koho vyznavaju peruanski indiani a aj tak necitim ani vieru, ani necitim potrebu to nejak rozoberat, lebo to pre mna nie je podstatne.. nie je, nepotrebujeme ju, nepremyslame nad nou, nepotrebujeme ani protivahu, prosto je nam to ukradnute.. nevyvolava to v nas nijake emocie, ani lasku, ani nenavist, nie je tam nic... ja suhlasim s tym, co napisal /a teraz elfant pozor!/ Darkman.. prosto nam viera alebo neviera v boha nic nehovori... ale uz som urobila osobne programove vyznanie predtym.. a u ateistov je ta lahostajnost ku vsetkym bozstvam na svete... blud, rozpravka, mytus... a vy citite to iste k inym, nez tym vybranym, tiez nevzyvate nikoho ineho okrem toho, ktoreho ste si vybrali, vam vtlkli do hlavy, ktoreho ste akoby zazili.. ak je boh iba jeden, len ma ine mena, vlastnosti, knihy a neviem co vsetko, tak preco nepraktizujete aj ritualy vlastne nejakemu kmenu z bornea? lebo by ste mali pocit, ze by ste sa spreneverili tomu, co je pre vas to prave? nechapem preco... ak je jeden, tak je to jedno, ci nie? mna len udivuje vas sposob argumentacie.... 1
littlewitch Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Clovek ma od nepamati potrebu niekam patrit, niekde sa zaclenit, je to pre neho prirodzene..preto je skupinka veriacich, a je jedno v co veria a ci maju milion bohov, alebo jedneho a tak isto je skupinka ateistov...myslim, ze nejde o nejaku zavislost jednej od druhej, ze ak by nejestvovali veriaci, nemali by opodstatnenie ateisti..proste tieto skupiny existuju nezavisle od seba hoci ludia ich neustale riesia ...je to moj osobny nazor a nemusi sa pacit ziadnej s uvedenych stran 1
alarm Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 A dosli k uplne opacnemu zaveru. je dosť zarážajúce , že pri čítaní takejto knihy môže niekto dôjsť k inému názoru.Myslím si, že koncepcia a formulácia má byť jednoznačná a nie ako naše právo, kde si každú vetu môžeš vysvetlovať po svojom.
pink Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 uz len sami krestania maju odnozi do aleluja a lisia sa malickostami... ste prislusnici nejakej cirkvi, lebo vam zalezi na tych malickostiach /asi.. predpokladam../... krivo pozerate trebars na mormonov, alebo islam, detto si evanjelici robia srandu z katolikov a ich lasky k 14 rocnej panne...ti ini veriaci v boha by vam mali byt blizsi ako hnusni ateisti a predsa ste radi, ked su osve.. vymenujem belfast, bejrut, belehrad... sama spajajuca laska k jednemu bohu, naozaj...tak sa tu nehrajme na jedneho boha, ked to podla mna tak nie je.. kazda malickost veriacich rozdeluje..aj mnohi krestania s radostou pohrdaju prislusnikmi inych nabozenstiev v presvedceni, ze ti druhi ziju v omyle...takze by som tak povedala, ze k inym nabozenstvam zachovavate aj vy nevrlost, lebo vam to z istych dovodov nesedi... a ateistom to nesedi uplne akoze celkom...iskra namietne, ze dolezity je clovek a jeho charakterove a volove vlastnosti.. jasne, ze ano, ateisti na to kukaju iba tak.. len historia hovori, ze veriaci su ineho nazoru... 2
wysky Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 je dosť zarážajúce , že pri čítaní takejto knihy môže niekto dôjsť i nému názoru.Myslím si ,že koncepcia a formulácia má byť jednoznačná a nie ako naše právo, kde si každú vetu môžeš vysvetlovať po svojom. Tak predsa len budú z Biblie matematicko-fyzikálne tabuľky? :huh:
alarm Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 v tomto kontexte ale (pink), nás ateistov možno majú radšej, ako príslušníka konkurenčnej viery..... wysky: asi by som ťažko zaradil do tabulky prvkov pannu a nepannu, ale stačí to ,aby to rozdelilo veriacich..... 1
wysky Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 alamo: ja len že apeluješ na presnosť viet a jednoznačnosť formulácií v Biblii. pink: príliš si si to zjednodušila a podelila. Tu sme my ateisti, tu sú oni, kresťania - tí sa delia na ďalšue vetvy, tú sú moslimovia... atď atď.Do svojho výpočtu si nezahrnula premenné ako ľudský charakter a povaha.
littlewitch Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 Whisky poslednu vetu som nepochopila zrejme, ako co ma ludsky charakter a povaha s ateistami a krestanmi ? Chces tym povedat, ze jedna skupina ma charakter a druha nie? A potom ktora je ktora?
pink Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 pink: príliš si si to zjednodušila a podelila. Tu sme my ateisti, tu sú oni, kresťania - tí sa delia na ďalšue vetvy, tú sú moslimovia... atď atď. Do svojho výpočtu si nezahrnula premenné ako ľudský charakter a povaha. nechapem, co tym chces povedat.... kazdy jedinec je iny ako ten, co sedi vedla neho... ateistov zlucuje do skupiny iba to, ze neveria v bozstva ako take... nic ine nie je urcujuca vec.. ziadne bozstvo, nic, so ziadnymi odchylkami, proste ani takovy, ani makovy, proste nijaky.. a je jedno odkial su a aki su ludia... zbytok sa deli a deli a deli a nema sa rado... lebo medved.. 1
wysky Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 No o tom, či sa niekto strieľa v Bejrúte alebo niekde inde (tak ako to naznačuje Pink) rozhodujú skôr iné veci ako to, či je niekto veriaci alebo nie. Čo znamená asi toľko, že napríklad nejakí rímski katolíci môžu ísť strieľať iných ale ďalší rímski katolíci nepôjdu. Takže žiadne také, že tí by si mali byť bližší s tými len preto, že sú jedného vierovyznania platiť nemusí.
pink Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 No o tom, či sa niekto strieľa v Bejrúte alebo niekde inde (tak ako to naznačuje Pink) rozhodujú skôr iné veci ako to, či je niekto veriaci alebo nie. hej? a ktore?
littlewitch Zverejnené 30. Máj, 2012 Zverejnené 30. Máj, 2012 2x som si presla prispevky pink a nikde som nenasla to naznacenie strielania v Bejrute, ale nejde o to...myslim, ze pink to povedala dostatocne jasne a myslim, ze to uz bolo povedane aj pred nou, pridelit nalepku ateistom, aki su alebo aki nie su je zbytocne...jednoducho neveria. Bodka. 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz