Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Elfant

Wysky tu predlozil DOKAZ, ze existuje viacej bohov.

Zaroven tu mame doslovne citacie z biblie, ktore tvrdia, ze existuje len JEDEN boh.

Takze biblia klame. A kedze to v nej tvrdil aj samotny boh, tak klame aj samotny biblicky boh. Resp, pokial by existoval, tak by bol klamarom. A nech je akokolvek, tak krestania uctievaju klamara a ich svata buchla je plna nepravd a lzi.

Ber krestanskeho boha trebars ako nordickeho lokiho - vymyslena mytologicka postavicka, ktora naraba klamom, lstou a lzou. Wysky to krasne dokazal a ja nemam nijake namietky.

Netrep hluposti aspon. Aj ked, ako priklad stredovekej disputy, je to co tu predvadzas, celkom vhodne. :)
Zverejnené

Netrep hluposti aspon.

Ake hluposti? Wysky DOKAZAL, ze v biblii je uvedena vyslovna NEPRAVDA. Dokonca aj samoty udajny boh vyslovoval NEPRAVDU.

To je dokazany fakt. Nespochybnitelny. Sam si cital wyskyho DOKAZ. Takze tuto vec mame vyjasnenu.

Rozumny clovek nebude uctievat nieco, co je postavene na knihe, ktora uvadza dokazatelne lzi. Obmedzenec mozno ano, ale rozumny clovek musi brat do uvahy, ze kniha, ktora klame - nie je pravdiva. Takze je nedoveryhodna a nie je dovod verit v nejake nedokazatelne tvrdenia, ked uz jasne vidime, ze su v nej lzi.

Zverejnené

Jasne, samozrejme, mas pravdu, kludne si never :zubiska: :kladivo:

Zverejnené

Jasne, samozrejme, mas pravdu,

No ved ja som len suhlasil, ze wysky predlozil DOKAZ, ktory dokazuje, ze bohov existuje viacej. Co znamena, ze biblia ak uvadza nieco o existencii len jedneho boha - tak klame.

Nemozem za to, ze krestania tak aktivne pise v teme o ateizme, az DOKAZU, ze BIBLIA KLAME. No co uz.

A je ovce veria v klamajuceho boha a cituju knihu lzi? Ich problem. Ovce. Obmedzene, vsak wysky? Ved co ine uz mozeme ocakavat od krestanov, ked ich hlava sa necha zasvatit hinduistickym bohom. Sami seba usvedcili zo lzi.

Zverejnené

ako clovek nezamontovany do debaty mozem iba sucho skonstatovat, ze sa zhadzujete stale viac a viac.. elfant hra tajomnu hru na bobrika, wysky sa uz zamotava do svojich konstrukcii tak, az ukazal, ze vlastne ma zo svateho pisma hokej.. je mi to uz smiesne...

a vidis iskra, presne o tomto to je... ani veriaci casto nevedia co je ich pravda a co nie, ba dokonca ani netusia, co je kde napisane a ked im trochu zauzlis ich nalinkovanu predstavu, tak si s tym nevedia poradit a pritom to nie je az take zlozite.. len na to treba odstup a mensiu emocnu zainteresovanost.. preto to ma ateista tak jednoduche a ma o starost menej..

a vy stale nevidite to, co je napisane v xenovych prispevkoch medzi riadkami..

Zverejnené

xeno to napisal uz aj jasne a jednoznacne, ale bol za to napomenuty - takze som slubil, ze hlupakov uz nikdy nebudem takto oznacovat a ani to nerobim.

Pokial nejaky miestny krestan krasne dokazal, ze bohov existuje viacej - a zaroven jasne vidime, ze biblia tvrdi, ze boh existuje len jeden - je to dostatocna ukazka ako dusevnej vyspelosti krestanov, tak aj nezmyselnosti celej tej rozpravkovej knizky. A pokial nejaky krestan chrochta blahom na tym, ako on uctieva boha, tak nech sa zmiery s tym, ze krestania dokazali, ze ide o boha-klamara.

Ak im to stale nedochadza, tak sa mozu akurat utesovat tym, ze im bolo slubene kralovstvo nebeske - pricom podla inej mytologie, podobne podradne bytosti lezia v spine pod nohami bohov a mozu akurat lizat spinu z ich noh, pretoze viacej si ani nezasluzia :) Ale to je uz vec toho, ktorej rozpravke kto veri.

A elfantovi sa nahodou vyjadril dost jasne, ked svorne s wyskym tvdil, ze existuje bohov viacej. Cize bobrikovanie je na nic.

Zverejnené

ako clovek nezamontovany do debaty mozem iba sucho skonstatovat, ze sa zhadzujete stale viac a viac..

A ako "nezamontovana" si tu prisla provokovat a uplne to odviest od temy

Hej vidím, a tá jeho "huževnatosť" ma pekne pobavila :zubiska: Motal sa motal, a stale sa mota dookola.
Zverejnené

ako clovek nezamontovany do debaty mozem iba sucho skonstatovat, ze sa zhadzujete stale viac a viac.. elfant hra tajomnu hru na bobrika, wysky sa uz zamotava do svojich konstrukcii tak, az ukazal, ze vlastne ma zo svateho pisma hokej.. je mi to uz smiesne...

...

Staci, ze to tam vidis ty. A je dobre ze si objasnila situaciu, nech sme v obraze.

Vzdy ked si sa do debaty nezamontovala, tak si len oznamovala aku ma xeno pravdu a ostatni su hlupaci, lebo nevidia. :)

Ja som Xeno tvoj

a Pink je mojim prorokom.

nebudes mat ineho Xena okrem mna.

:D

xeno to napisal uz aj jasne a jednoznacne, ale bol za to napomenuty - takze som slubil, ze hlupakov uz nikdy nebudem takto oznacovat a ani to nerobim.

...

A elfantovi sa nahodou vyjadril dost jasne, ked svorne s wyskym tvdil, ze existuje bohov viacej. Cize bobrikovanie je na nic.

Vidis, ja som radsej nikdy nenapisal, ze si ignorantske hovado a nemusel ma nikto napominat. A ani som nemusel nic slubovat. :)

Co sa to elfantovi vyjadril jasne ? ;)

Zverejnené

pekne, chlapci, pekne....

1. Najprv mi tvrdite, ze existuje viacej bohov ako jeden

2. Potom predlozite dokaz, ze existuje viacej bohov ako jeden

3. Potom najdeme v biblii citat, ze vraj boh existuje len jeden a nijakych viacej

Takze najprv dokazete, ze biblia obsahuje lzi a ze boh vyslovoval lzi - a potom co? Potom sa skusate vysmievat? Ja vazne neviem o co ste sa v tejto teme snazili - ale dokazat, ze cele krestanstvo, judaizmu a islam su postavene na klamstve...to je fakt vykon.

A stale plati - zacat uznavat nabozenstvo o ktorom vieme, ze je postavene na klamstve nie je nic pre rozumneho a moralneho cloveka. U vas dvoch by som sa vobec nedivil, keby ste kostol navstevovali pravidelne.

Zverejnené

Pink,

niekedy je naozaj mlcat zlato - porozmyslaj o tom. :flowers:

Tvrdim, ze biblicky boh je klamar, preto to dokazuje dokaz, ktory predlozil wysky.

Xeno nam jasne tvrdi, ze Boh klame. Bud nam bud medzicasom prekonvertoval na teistu (pretoze neexistujuci Boh klamat nemoze), alebo ma velke problemy s najelementarnejsou logikou, ktora je jasna aj deckam na 1. stupni zakladnej skoly. Bolo by dobre, keby si to dal najprv v hlave do poriadku a vyjasnil si, co chce vlastne tvrdit, lebo takto naozaj nema zmysel diskutovat.
  • Pridať bod 2
Zverejnené

pekne, chlapci, pekne....

1. Najprv mi tvrdite, ze existuje viacej bohov ako jeden

2. Potom predlozite dokaz, ze existuje viacej bohov ako jeden

3. Potom najdeme v biblii citat, ze vraj boh existuje len jeden a nijakych viacej

Takze najprv dokazete, ze biblia obsahuje lzi a ze boh vyslovoval lzi - a potom co? Potom sa skusate vysmievat? Ja vazne neviem o co ste sa v tejto teme snazili - ale dokazat, ze cele krestanstvo, judaizmu a islam su postavene na klamstve...to je fakt vykon.

A stale plati - zacat uznavat nabozenstvo o ktorom vieme, ze je postavene na klamstve nie je nic pre rozumneho a moralneho cloveka. U vas dvoch by som sa vobec nedivil, keby ste kostol navstevovali pravidelne.

a ze to nie je mantra :D

Mantrou (v sanskrtu मन्त्रः, od kořene man- myslet, a přípony –tra, označující nástroj, v čínštině se užívá slovo čen-jen, v pinyinu zhenyan, 眞言, doslova „pravdivá slova“, v japonštině se užívá výraz šingon, odvozený z čínského termínu) se nazývá metrická část védského hymnu, která se jmenuje rig, jadžus nebo sáman, v rozsahu od několika slabik až po několik vět. Ve východních náboženstvích jako je hinduismus či buddhismus slouží k opakovanému recitování nebo k meditaci (opakování v mysli). Většinou se jedná o sled slabik, které nesou nějaký význam daný konkrétním náboženstvím, ale také jde o jejich zvukovou hodnotu a podpoření přirozené schopnosti mysli zklidnit se a soustředit se na zvukovou vibraci. Účelem většiny manter je dosáhnout vysvobození (mókšy).

Zverejnené

Xeno nam jasne tvrdi, ze Boh klame. Bud nam bud medzicasom prekonvertoval na teistu (pretoze neexistujuci Boh klamat nemoze), alebo ma velke problemy s najelementarnejsou logikou, ktora je jasna aj deckam na 1. stupni zakladnej skoly. Bolo by dobre, keby si to dal najprv v hlave do poriadku a vyjasnil si, co chce vlastne tvrdit, lebo takto naozaj nema zmysel diskutovat.

A navyše xeno tvdi, že ak Boh vraví "nepokradneš", netreba ho vlastne počúvať, lebo klame (podľa xena). Tu sa natíska otázka, prečo to Ratha v Čechách vlastne zabásli?
Zverejnené

A ako "nezamontovana" si tu prisla provokovat a uplne to odviest od temy

Ja som Xeno tvoj

a Pink je mojim prorokom.

nebudes mat ineho Xena okrem mna.

:D

hovorim, ze to je smiesne, hej, presne tak sa smejem aj ja...

niekedy je naozaj mlcat zlato - porozmyslaj o tom. :flowers:

to mas pravdu, staci si citat, aby mal clovek veselu naladu..

vy nevidite, ako xeno hra vasimi vlastnymi kartami.. ak si myslite, ze to, co pise je jeho nazor a z jeho hlavy, tak ste ho dost podcenili... aj ked, do xenovej hlavy tiez nevidim, ale uz ho nejaky cas citam, tak toto je moj nazor..

diskutujte dalej, zas si po nejakom case precitam tuto plodnu debatu, mozno sa dozviem, ze cely svet sa myli a jedini, kto pozna pravdu su niektori ludia z fsp..

Zverejnené

vy nevidite, ako xeno hra vasimi vlastnymi kartami.. ak si myslite, ze to, co pise je jeho nazor a z jeho hlavy, tak ste ho dost podcenili... aj ked, do xenovej hlavy tiez nevidim, ale uz ho nejaky cas citam, tak toto je moj nazor..

A ak si to nemyslime, tak potom co???

mozno sa dozviem, ze cely svet sa myli a jedini, kto pozna pravdu su niektori ludia z fsp..

nie niektori, jeden..., xeno
Zverejnené

Hmm, no to je jedno z moznych vysvetleni tejto "zahady zaseknuteho Xena". Kazdopadne nema zmysel diskutovat ani s niekym, kto nepise svoje vlastne nazory. Takze na meritum veci to vlastne nic nemeni.

Zverejnené

Tak potom nic.

Proste si dokazal, ze biblia obsahuje klamstva a boh hovoril klamstva. Je jedno ci naozaj existuje alebo nie, ale krestania, zidia a moslimovia uctievaju boha-klamara a ich svate knihy su postavene na lzi.

Nakolko je ale samotny zaklad nabozenstva postaveny na klamstve, tak je cele nabozenstvo nedoveryhodne, lzive, klamlive. Nic pre rozmyslajucich ludi. Len pre obmedzene ovce.

Hmm, no to je jedno z moznych vysvetleni tejto "zahady zaseknuteho Xena".

Nie som zaseknuty, len som cakal co z miestnych krestanov vypadne. Vysledok je mimoriadne potesivy - dokazali, ze biblia a krestanstvo su postavene na klamstve, dokazali ze sa papez nechal zasvatit nekrestanskym bohom. Cele nabozenstvo dokazatelne oznacili ako loz, od jeho samotnych zakladov. Spochybnili pravdivost najsvatejsej knihy - vlastne nespochybnili. Oni dokazali, ze tato kniha je lziva.

Tema je ateizmus. Predlozeny dokaz o tom, ze krestanstvo je postavene na lzi je dalsim dovodom pre ateizmus. Pretoze ked je nabozenstvo klamstvom, tak co ine zostava rozumnym ludom? Urcite nie zacat verit v nejaku dokazanu loz. Ak niekto vie, ze urcita teoria, hypoteza, tvrdenie su dokazatelne lzive - a aj napriek tomu im veri a vyhlasuje ich za pravdu, alebo to nema v hlave v poriadku, alebo je to tak isto luhar. A nikoho neobvinujem, len vychadzam z dokazov, ktore wysky a elfant predlozili.

Nikoho som nenutil - len som si pockal, kym predlozia DOKAZY :)

a ze to nie je mantra

Nieco typu....Otcenas, ktory si na nebesiach...a podobne blabla?

A navyse, neviem co mas proti MANTRAM, kedze tieto su sucastou HINDUISTICKEHO nabozenstva, ktoremu sa PAPEZ NECHAL ZASVATIT. Cize pokial si to myslel ako nieco negativne, tak si na omyle. Pravda je len ta, ze ludia su natolko zblbnuti krestanskymi klamstvami, ze sa z nich stali ovce, ktore nedokazu samostatne rozmyslat - ako tu vidime.

Preto je v zaujme ludstva potrebne opakovat, ze zakladom nabozenstiev je klamstvo - dokazane klamstvo, nespochybnitelne. Na nestastie to vela ludom stale nedochadza, takze to bude treba opakovat aj nadalej. Ale kedze ste uz predlozili DOKAZ, tak len uplny slepec by to nedokazal pochopit.

Zverejnené

xeno, jak ty dokazes napisat vzdy taku znosku nezmyslov, nepravd a hluposti ..... aj ked sa z toho teraz snazis vykorculovat ako najvacsi hrdina...

a udivuje ma pink, ktora sa tu takmer vyznala k obdivu k niekomu, kto dokaze bezrozmyslu pourazat kazdeho, kto ma na ine veci trochu iny nazor. V podstate teraz lutujem, ze som sa svojho casu času na efanta oboril a jeho konanie oznacil za kretenske. Jeho reakcia bola sice prehnana, ale adekvatna chovaniu pink.

Zverejnené

xeno, jak ty dokazes napisat vzdy taku znosku nezmyslov a hluposti .....

To len ked citujem teba, elfanta, alebo bibliu. A ano - su to hluposti a klamstva navyse. Ale nepomozem si. Ja som bibliu nepisal a vase vyjadrenia si tiez pisete sami.

Dokazal si, ze existuje viacej bohov. Dokazal si, ze biblia obsahuje klamstva. Dokazal si, ze sa papez nechal zasvatit nekrestanskym bohom. Smutne, ze po 2000 rokoch dokazalo krestanstvo vyprodukovat akurat uctievanie lzivej knihy a miliardy ovci.

Zverejnené

xenocide.. som veľmi znekľudnený..

vypadá to, ako by sa ti odrazu už nechcelo hádať o ekonomike, a tak si sa dal radšej na "vieru" :hehe:

• Pridať bod 2
Zverejnené

To len ked citujem teba, elfanta, alebo bibliu. A ano - su to hluposti a klamstva navyse.

Tvrdenie, že tu niekto dokázal, že pápež prijal zasvätenie inému je tvoje tvrdenie, a je to hlúposť => tvoj blud.

Dokazal si, ze existuje viacej bohov.

Dokazal si, ze biblia obsahuje klamstva.

Dokazal si, ze sa papez nechal zasvatit nekrestanskym bohom.

a) v tvojej logike a tvojej argumentacnej urovni ano => mimo krestanstva

b ) nie => je to tvoja konstrukcia

c) nie => je to tvoj blud

Zverejnené

Tvrdenie, že tu niekto dokázal, že pápež prijal zasvätenie inému je tvoje tvrdenie, a je to hlúposť => tvoj blud.cia

Nie wysky - ty si predsa tvrdil, ze papez Jan Pavol II uznal existenciu hinduistickych bohov a nechal sa im zasvatit. Vazne si to napisal. TY SI TO NAPISAL a ja to akceptujem. Aj samotny papez tymto cinom dokazal, ze v biblii su napisane klamstva o existencii len jedneho boha.

Mame dokaz, ze sa papez dal zasvatit inym bohom a uznal, ze nekrestanski bohovia existuju - co viacej potrebujeme? Ved samotny papez jasne dokazal, ze biblia KLAME ked tvrdi, ze existuje len jeden boh.

Zverejnené

Nie wysky - ty si predsa tvrdil, ze papez Jan Pavol II uznal existenciu hinduistickych bohov a nechal sa im zasvatit.

To som napísal, ale nepísal som nič také ako:

Dokazal si, ze sa papez nechal zasvatit nekrestanskym bohom.

Protestoval vy som ešte proti "ty si predsa tvrdil" cert to ale vem .

Nauč sa rozdiel medzi slovami

1. dokazovať, robiť dôkaz

a

2. oznámiť, konštatovať, informovať, opisovať stav alebo dej.

Inak sa nemáme o čom baviť

Zverejnené

vypadá to, ako by sa ti odrazu už nechcelo hádať o ekonomike, a tak si sa dal radšej na "vieru"

Ekonomika je viac-menej uz jasna a tam ma hlupaci uz znudili. Tu je to este zabava. Nechat nech krestania ako wysky a elfant dokazu, ze biblia klame je skoro take dobre ako nechat robopola prejst od toho ako povazoval inflaciu za zotzrocovanie ludstva az po volanie po stale masivnejsej menovej expanzii. Ono trotlovitost sa okrem ineho prejavuje aj tym, ze vacsinou im staci nechat volne pole posobnosti - a oni uz dokazy vlastnej blbosti predlozia sami.

Pozri - keby som JA napisal, ze mam dokaz o tom, ze biblia klame, ukamenuju ma. Ale stacilo im dat dva tyzdne a prosim kolko tvrdeni a dokazov tu predlozili. Chcelo to len trosku trpezlivosti a je to. Tri z najhlavnejsich nabozenstiev su dokazatelne lzi. A nechal som krestanov, aby tento dokaz predlozili.

Inak sa nemáme o čom baviť

Ved ty si predsa predlozil DOKAZ, ze v biblii su uvedene klamstva a predlozil si DOKAZ, ze sa dal papez zasvatit hidnuistickym bohom a predlozil si DOKAZ, ze papez uznal existenciu inych bohov.

Vari chces spochybnit tieto dokazy, ktore si predlozil? Chces povedat, ze ked si napisal, ze papez uznal existenciu inych bohov - tak to nebola pravda? Ze by si napisal nepravdu? Ze by si klamal tak ako biblicky boh? To urcite nie.

Preto OK. Napisal si, ze sa papez dal zasvatit hinduistickym bohom, tak to tak je. Nie si predsa HLUPAK aby si pisal hluposti, ani KLAMAR aby si pisal nepravdu. Je to tak ako si napisal :)

Takze papez svojim cinom potvrdil, ze biblia obsahuje nepravdy o existencii len jedineho boha.

To je fakt zabavne.

Zverejnené

pocity čo zažívate teraz vy ostatný.. som si vychutnával pri debatách o ekonomickej kríze tiež :yes_yes:

Zverejnené

Ved ty si predsa predlozil DOKAZ, ze v biblii su uvedene klamstva a predlozil si DOKAZ, ze sa dal papez zasvatit hidnuistickym bohom a predlozil si DOKAZ, ze papez uznal existenciu inych bohov.

Kde som predložil DOKAZ, že v biblii su klamstva? prosim uviest.

Ocenujem, ze uz zacinas pouzivat spravnu terminologiu - takze uz nie VERIT, ale UZNAT

Vari chces spochybnit tieto dokazy, ktore si predlozil? Chces povedat, ze ked si napisal, ze papez uznal existenciu inych bohov - tak to nebola pravda? Ze by si napisal nepravdu? Ze by si klamal tak ako biblicky boh? To urcite nie.

Ktore dokazy chcem spochybnit? Ked papez uznal existenciu inych bohov, tak to preco nebola pravda?

Napisal si, ze sa papez dal zasvatit hinduistickym bohom, tak to tak je.

Aj keby som to nenapisal, tak by to tak nebolo?

Nie si predsa HLUPAK aby si pisal hluposti, ani KLAMAR aby si pisal nepravdu. Je to tak ako si napisal :)

Takze papez svojim cinom potvrdil, ze biblia obsahuje nepravdy o existencii len jedineho boha.

Preco su potom v biblii nepravdy? Ked Boh povie, je pre krestana JEDINY a veriaci uz nebude mat inych bohov to je nepravda? NEPRAVDA coho?

Tak aj v ekonomike boli vsetci hlupaci????!!!!

Ateisticky xeno je ako Boh, vsetkych privadza ku poznaniu, k mudrosti. Slepym otvara oci. Smadnych napoji...

Je jasne, ze ziaden boh nie je.... Lebo je tu xeno. Xeno nas ktory si na FSP (a bohviekdeeste)...Posvat sa meno tvoje... :zubiska:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov