Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zbabelost sa s pseudovierou vobec nevylucuju, ako to na tvojom priklade vidime.

Takze z pohladu neveriaceho - ma pred sebou strasnu spustu nabozenstiev, pricom kazde tvrdi, ze len ono ma pravdu - a ostatne sa MYLIA. Ty sam, aj s wyskym tvrdite, ze krestanska predstava o existencii JEDINEHO BOHA je mylna. Takze ako si moze rozumny neveriaci vybrat nejake rozumne nabozenstvo? Nemoze, pretoze take ani neexistuje. Ateizmus je jedine vychodisko pre rozmyslajuceho cloveka, pokial nebol svojim okolim indoktrinovany a oblbnuty, nasledkom coho by sa pridal k nejakej masovej haluznosti.

Na jednej strane su ATEISTI.

Na druhej strane su veriaci v TISICKY bohov.

Tak ktory z nich je ten spravny, alebo su ti spravni? Cim to kto dokaze? Ako krestan dokaze, ze sa hinduista myli...ako moslim dokaze, ze sa samanista myli? Kazdy sa opiera len o nepodlozene mytologicke tvrdenia. A to naozaj nie je nic pre rozumnych ludi. Koniec koncov, ani v tejto teme, ani v nijakej inej nikto...vobec nikto...nepredlozil ani jeden jediny dokaz existencie niektore boha, ci neexistencie bohov, o ktorych nabozenstva tvrdia, ze neexistuju. Nabozenska viera je len viera v obycajne a dokonale nepodlozene tvrdenia.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Takze z pohladu neveriaceho - ma pred sebou strasnu spustu nabozenstiev, pricom kazde tvrdi, ze len ono ma pravdu -

chápem xeno, že pri pohľade na tie milóny až miliardy veriacich a tú spústu náboženstiev a rôznych bôžikov v tom máš jeden veľký hokej. A pritom je to vsetko tak jednoduche a proste.... :)

Ty sam, aj s wyskym tvrdite, ze krestanska predstava o existencii JEDINEHO BOHA je mylna.

Ja za efanta odpovedat nebudem, ale ja som nic take netvrdil.
Zverejnené

chápem xeno, že pri pohľade na tie milóny až miliardy veriacich a tú spústu náboženstiev a rôznych bôžikov v tom máš jeden veľký hokej. A pritom je to vsetko tak jednoduche a proste....

Ja ani nie, je to jednoduche. Vsetci sa mylia a veria v neexistujucich bozikov. Prakticky vsetci do jedneho veria len preto, lebo im to niekto nakukal - a nedal ani jeden jediny dokaz. A rovnako arogantne tvrdie, ze ich nepodlozene bozstvo existuje a ine nepodlozene neexistuje. Nijaky bordel. Je to jednoduche a proste.

Mozes vari dokazat, ze sa mylim? Mozes vari dokazat, ze aspon jeden jediny malinky bozik existuje? Nemozes....

Ja za efanta odpovedat nebudem, ale ja som nic take netvrdil.

Nikdy si ntevrdil, ze krestanska viera v JEDINE BOHA je mylna? Premyslaj chlapce, spominaj. Pretoze si to tvrdil a pokial sa neopravis, tak ti budem musiet ukazat, ze uz ani sam nevies, co tvrdis....a nedokazes odpovedat nie ze za elfanta, ale ani za wyskyho.
Zverejnené

Mozes vari dokazat, ze sa mylim? Mozes vari dokazat, ze aspon jeden jediny malinky bozik existuje? Nemozes....

Môžem, ale v tvojom prípade by to bola zbytočná námaha.

Nikdy si ntevrdil, ze krestanska viera v JEDINE BOHA je mylna? Premyslaj chlapce, spominaj. Pretoze si to tvrdil a pokial sa neopravis, tak ti budem musiet ukazat, ze uz ani sam nevies, co tvrdis....a nedokazes odpovedat nie ze za elfanta, ale ani za wyskyho.

Netvrdil som, že krestanska viera v JEDINEHO BOHA je mylna.

A neviem, co je JEDINE BOH... Takze vieru v neho som nemohol oznacit za mylnu ani pravdivu.

Zverejnené

Ty sam, aj s wyskym tvrdite, ze krestanska predstava o existencii JEDINEHO BOHA je mylna. Takze ako si moze rozumny neveriaci vybrat nejake rozumne nabozenstvo?

Tiez som to nikde netvrdil. :D

Uz pises ako hotentot, ale predpokladam, ze tam malo byt "viera v jedineho Boha".

Uz som ti to pisal viackrat, ale prehliadas to, kedze na tom mas postavenu svoju mantru.

Krestan moze verit v existenciu viacerych bozstiev, zaroven vsak veri len v jedneho Boha.

Necakam, ze ten rozdiel pochopis, ale ten kto tu nevie co tvrdi, si skor len ty. :)

Alebo vie, a drzi sa svojej mantry, aby sa mu cely ten "logicky" nezmysel nezosypal na hlavu.

Zverejnené

Netvrdil, že krestanska viera v JEDINEHO BOHA je mylna.

Anooo? Tak dobre. Tipoval som si, ze nebudes vediet co si popisal. Tak nech sa paci (ale tesim sa, ako popries svoje vlastne slova)

Ja len tvrdím, že ak uznajú, že existujü iné náboženstvá (urobil to napríklad Ján Pavol II.), musia uznať, že existujú aj iní bohovia.

Takze podla teba krestania MUSIA UZNAT EXISTENCIU INYCH BOHOV, ze? Cize ak neuznaju existenciu inych bohov, tak co? Ich viera v existenciu JEDINEHO BOHA je MYLNA. Sam si to tvrdil.

Nie je žiaden ani moslimský ani kresťanský boh. Je len jeden boh.

No a tuto zase nieco splietas o existencii JEDNEHO boha - takze krestania podla prveho citatu uznavaju existenciu neexistujucich bohov (pretoze je len jeden, nijaki INI bohovia nie su).

Ako to teda je? Je len jeden boh ako pises, ale krestania zaroven veria v existenciu inych bohov, ktori vsak nie su :D

Krestan moze verit v existenciu viacerych bozstiev, zaroven vsak veri len v jedneho Boha.

Takze podla teba krestania veria v existenciu "inych" bozstiev - a zaroven veria v jedneho boha, ktory o sebe vyhlasuje, ze je uplne jediny a nijaky iny uz neexistuje. Logicke. Pekna blbost.

Nemozu predsa uznavat boha, ktory o sebe vyhlasi, ze je JEDINY - a zaroven verit v INYCH. Potom by boh v ktoreho veria nebol JEDINY a v Biblii by tento boh, v ktoreho veria tvrdil NEPRAVDU.

A ja to chapem - je to proste blud, ktory ludia akceptuju len ked prestanu rozmyslat. Prirodzene s tym ale nesuhlasim, pretoze este stale rozmyslam. Az dokonale zblbnem, asi sa tiez pridam k nejakej rovnako nezmyselnej viere.

Zverejnené

Anooo? Tak dobre. Tipoval som si, ze nebudes vediet co si popisal. Tak nech sa paci (ale tesim sa, ako popries svoje vlastne slova)

Tak sa dívaj ako svoje slová nepopriem.... :)

Takze podla teba krestania MUSIA UZNAT EXISTENCIU INYCH BOHOV, ze?

No nie, nemusia.... To si mylne vykladas ty.

Cize ak neuznaju existenciu inych bohov, tak co? Ich viera v existenciu JEDINEHO BOHA je MYLNA. Sam si to tvrdil.

To "JE MYLNA" to si tam vmontuvavas sam. :)

No a tuto zase nieco splietas o existencii JEDNEHO boha - takze krestania podla prveho citatu uznavaju existenciu neexistujucich bohov (pretoze je len jeden, nijaki INI bohovia nie su).

Tam nesplietam nic. Nie je ziaden moslimsky ani krestansky boh. Je len jeden boh, z ktoreho existencie vychadzaju obidve nabozenstva (okrem nich aj zidovske). Fatalne neznalosti vykazujes skor ty sam. A navyse aj deravu pamat. Toto som ti uz pisal.

Ako to teda je? Je len jeden boh ako pises, ale krestania zaroven veria v existenciu inych bohov, ktori vsak nie su :D

No ved hovorim, xenova derava pamat. Tieto veci com ti uz tusim dvakrat vysvetloval. Neviem, preco by som sa mal unuvat aj po treti krat.
Zverejnené

Nie je ziaden moslimsky ani krestansky boh. Je len jeden boh, z ktoreho existencie vychadzaju obidve nabozenstva (okrem nich aj zidovske).

Ale co bohovia hinduisticki...starych slovanov, grekov, vikingov????? Ti vari neexistuju???? Alebo existuju? :D

A nie som si isty ci je naozaj len JEDEN boh. Ktory to je boh? Ten co mal syna, alebo ten co nemal syna? Ktory z tychto dvoch bohov je spravny?

Zverejnené

Ktory to je boh? Ten co mal syna, alebo ten co nemal syna? Ktory z tychto dvoch bohov je spravny?

Ale to je jeden a ten istý. Problém je v tom synovi, pretože bol nemanželský a tak ho niektoré cirkvi odmietli zaradiť do "playlistu" :lol:
  • Pridať bod 1
Zverejnené

Ale to je jeden a ten istý. Problém je v tom synovi, pretože bol nemanželský a tak ho niektoré cirkvi odmietli zaradiť do "playlistu"

Hmmmmmm.....

Jeden a ten isty - to sa ale nezhoduje s nazorom veriacich :D Ono to vazne nie je take jednoduche. Pretoze to nie je proste len nejaky akykolvek boh - ale boh, ktory ma uplne presne atributy, ktory je nejak presne opisany. Otazka ci mal syna je len jedna z nich, ale ako priklad postaci...

1. Zidia - Boh je len jeden jediny, nijaky iny neexistuje a tento boh nikdy nemal nijakeho syna menom Jezis (z Nazareta) a nikdy nezoslal nijakeho anjela, aby tento hodil pokec s nejakym beduinom.

2. Krestania - Boh je len jeden jediny, nijaky iny neexistuje a tento boh MAL syna Jezisa, zrodeneho z panny, ktory svojou smrtou vykupil ludstvo, no nikdy nezoslal nijakeho anjela aby pokecal s Mohamedom.

3. Moslimovia - Boh je jeden jediny a nijaky iny proste nie je, neexistuje, bodka. Jezis bol obycajny kazatel a nie bozi syn, boh nijakeho syna nikdy nemal. Ale zato boh zostal anjela Gabriela, aby Mohamedovi predal odkazy od boha.

4. Wysky, elfant a spol - boh je len jeden, ale veriaci veria v inych bohov, takze ini bohovia su a vlastne nie su. Alebo nieco podobne alibisticke, len aby preboha nemuseli zaujat nejake rozumne stanovisko.

Takze....ktory z tychto rozlicnych bohov je ten spravny? Ten s jedinacikom, alebo bezdetny? Ten co zoslal do puste Gabiho, alebo ten co ho nezoslal?

Kazde nabozenstvo tvrdi, ze ten "ich boh" je jediny spravny a jedine oni vedia aky boh je, kolko ma deti, co povedal, co chce a co pozaduje. A to nehovorim este o inych nabozenstvach.

Ak niekto tvrdi, ze krestansky a moslimsky boh je presne ten isty boh - tak potom je otazka, preco sa (ako zrejme krestan) nemodli smerom k Mekke a podla Koranu? Ved v korane je predsa pisane o bohu, ktoreho uznava - a ked tento boh pozaduje napriklad put do Mekky, tak preco to tento veriaci clovek neurobi? Pretoze oni totizto kecaju.

Tvaria sa, ze vraj ide o toho isteho boha - ale v skutocnosti by chceli ostatnym nanutit SVOJU predstavu.

Zverejnené

1. Zidia - Boh je len jeden jediny, nijaky iny neexistuje a tento boh nikdy nemal nijakeho syna menom Jezis (z Nazareta) a nikdy nezoslal nijakeho anjela, aby tento hodil pokec s nejakym beduinom.

2. Krestania - Boh je len jeden jediny, nijaky iny neexistuje a tento boh MAL syna Jezisa, zrodeneho z panny, ktory svojou smrtou vykupil ludstvo, no nikdy nezoslal nijakeho anjela aby pokecal s Mohamedom.

3. Moslimovia - Boh je jeden jediny a nijaky iny proste nie je, neexistuje, bodka. Jezis bol obycajny kazatel a nie bozi syn, boh nijakeho syna nikdy nemal. Ale zato boh zostal anjela Gabriela, aby Mohamedovi predal odkazy od boha.

4. Wysky, elfant a spol - boh je len jeden, ale veriaci veria v inych bohov, takze ini bohovia su a vlastne nie su. Alebo nieco podobne alibisticke, len aby preboha nemuseli zaujat nejake rozumne stanovisko.

5. xeno - žiaden Boh neexistuje, ale súčasne existuje Božie slovo.

Zverejnené

5. xeno - žiaden Boh neexistuje, ale súčasne existuje Božie slovo.

Jasnacka. Tak ako to tvrdia veriaci - co sa v tomto pripade vztahuje na krestanov, teda bod 2. Oni tvrdia, ze Biblia je bozie slovo. Podla moslimov to tak prirodzene nie je.

Kto z nich ma teda pravdu?

Spravne to malo byt:

5. Xeno - neexistuje nijaky boh, bozik, bozstvo, bez ohladu na to, co si ktore nabozenstvo tvrdi.

Zverejnené

Xeno nerob vlny :zubiska:

Každé náboženstvo (ostatne ako každá ideológia) je primárne vytvorené na to aby bol "pospolitý ľud" ľahšie ovládateľný, a to že si každá cirkev (náboženstvo) svojho boha aj ostatné features namodelovala podľa vlastnej predstavy je asi dané podmienkami za akých jednotlivé cirkvi vznikali a ich historickým vývojom. Aj katolícka cirkev tuším vznikla zjednotením x kresťanských smerov a siekt vtedy keď sa ktorýsi (pôvodne "pohanský") Rímsky cisár vytočil, buchol po stole a povedal aby sa dohodli na jednotných pravidlách, čim fakticky vytvoril precedens pre terajšiu EU ktorá vyžaduje jednotné pravidlá aj pre používanie toaletného papiera. :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Jasnacka. Tak ako to tvrdia veriaci - co sa v tomto pripade vztahuje na krestanov, teda bod 2. Oni tvrdia, ze to je bozie slovo. Podla moslimov to tak prirodzene nie je.

A čo tvrdia veriaci? Že žiaden Boh neexistuje a existuje božie slovo? :zubiska: A ty nemôžeš tvrdiť, že je to božie slovo, lebo podľa teba žiaden boh nie je...

Kto z nich ma teda pravdu?

No ja mam pravdu, a ty tu len tak placas dve na tri.... :)

Zverejnené

Každé náboženstvo (ostatne ako každá ideológia) je primárne vytvorené na to aby bol "pospolitý ľud" ľahšie ovládateľný,

Ved ano - to je rozumny pristup. Ale krestan bude tvrdit, ze krestanstvo ma zaklad v tom, ze boh (ten jediny) urobit syna Marii (panne) a tento synator potom kazal a nakoniec chcipol, aby nas zbavil hriechov a podobne blabla. Moslim ti povie, ze islam vznikol tak, ze sa archanjel zjavil Mohamedovi a nieco mu nataral...

Cize s rozumom na nabozenstvo ist nemozes. Rozumom sa dostanes k urcitej historickej a socialnej dynamike, ale to je vsetko. S nerozumom sa pridaju nejake rozpravky, aby to vyzeralo krajsie.

Ale ty nemôžeš tvrdiť, že je to božie slovo, lebo podľa teba žiaden boh nie je...

Kludne mozem. Prave som to dokazal, ze mozem. Mozem, pretoze mi to nemoze nikto zakazat. Mozem, pretoze viem, ako Bibliu (Koran, blabla) oznacuju veriaci. Nemozes mi zakazat mat vedomosti, ktore ty sam nemas. Nemozes mi zakazat pouzivat rozum len preto, ze to ty ho nepouzivas.

No ja mam pravdu, a ty tu len tak placas dve na tri....

Tak to si v poradi asi cislo 10,000 kto zaklada vlastne nabozenstvo.
Zverejnené

Moslim ti povie, ze islam vznikol tak, ze sa archanjel zjavil Mohamedovi a nieco mu nataral...

Ešte stále máš debaty s moslimskými veriacimi? Autorovi Satanských veršov sa vyhrážali smrťou, dánskemu karikaturistovi tiež, pápež ich pobúril., ale xeno je ich najlepší kamarát, keď im povedal, že Mohamedovi sa čosi prisnilo a vraj mu ktosi-čosi natáral. :zubiska:

Zverejnené

Ešte stále máš debaty s moslimskými veriacimi? Autorovi Satanských veršov sa vyhrážali smrťou,

No hej, ale co uz s nimi. Furt vravim, ze z nabozenstva ludom hrabe a blbnu, vynechava im rozum. Sam to dobre vidis. Nie len krestanom, ale aj moslimom.

Ale na druhej strane - co ak maju pravdu? Si si isty, ze nemaju pravdu?

PS. Musim zopakovat - normalny moslim jasne a jednoznacne povie, ze existuje len jediny boh a nijaky iny boh neexistuje. Rovnako povie, ze jeho (moslimska) predstava o bohu je jedina spravna a krestania sa mylia. Ja s nim sice nesuhlasim, ale vzdy to je lepsie ako ta zbabelost miestnych pseudokrestanov, ktori vymyslaju nieco o tom, ze neexistuje krestansky boh , ze krestania veria v inych bohov a podobne. Magori su mozno obaja, ale ti miestni sa boja prihlasit k svojmu nabozenstvu a namiesto toho si vymyslaju.

Zverejnené

No ja mam pravdu, a ty tu len tak placas dve na tri....

to bude hlboko podhodnotené :)

nie práve v tom je tá podstata, práve to neviem ináč nazvať, ale už sme o tom tu písali, niečo ako ontogenéza a filogenéza v biológii, malé osobné náboženstvo a veľké náboženstvo. človek narodený v niektorej viere, alebo prijímajúci vieru alebo ne-vieru si trošičku prispôsobí svoju vieru pre seba. nie zmení, nájde si v nej to svoje. nie sú na tom podobne veľké a nakoniec aj malé náboženstvá, cirkvi, viery, sekty ... všetky si prispôsobili kúsok toho svojho náboženstva pre seba.

týka sa to islamu a judaizmu a kresťanstva filozofie budhizmu a všetkých odnoží ...

podobne aj ateisti.

ateistom sa tiež pripisujú odnože, miera akejsi rozumovej či vedeckej viery, už sme to tu veľa krát menovali. ale podstata bude rovnaká.

Zverejnené

... všetky si prispôsobili kúsok toho svojho náboženstva pre seba.

týka sa to islamu a judaizmu a kresťanstva filozofie budhizmu a všetkých odnoží ...

Ale tu nejde len o NABOZENSTVO - ale o to, ze kazde z nich si prisposobuje BOHA. Kazde tvrdi, ze existuju ini bohovia, alebo ze bohovia maju ine vlastnosti. A zaroven tym tvrdia, ze zase ini bohovia NEEXISTUJU. Ale nikto nema patent na rozum, nikto nikdy nepredlozil dokaz, ze prave on ma pravdu. Kazdy sa len ohana prazdnymi slovami.

Ked si niekto "prisposobi" boha - tak automaticky nemoze uznavat existenciu tej povodnej predstavy boha.

Ak zid/krestan/moslim povie, ze veri v boha, ktory je JEDINY - tak tym zaroven tvrdi, ze ini bohovia byt nemozu. Ak by totiz boli, tak by potom ten "jeho" boh uz nebol JEDINY. Je jedno ako to historicky k tomuto dospelo, ide o elementarnu logiku.

Preto sa elfo a wysky mylia a to poriadne, ked tvrdia, ze krestania v pohode mozu verit v existenciu ako krestanskeho (biblickeho) boha a zaroven bohov "inych". Podla biblie je krestansky boh JEDEN JEDINY a nijaky iny boh neexistuje. Akonahle teda clovek veri v existenciu viacej ako jedneho boha, tak nemoze verit, ze existuje boh, ktoreho zakladnym atributom je, ze je uplne JEDEN JEDINY. Fakt elementarna logika.

Inac by totoz platilo, ze krestansky boh nie je jediny. Ale keby NEBOL JEDINY, tak by neplatilo to, co sa pise v Biblii. Tym padom by Biblia obsahovala uplne nespravne informacie o podstate boha.

A neexistoval by boh, ktoreho atributom by bolo - JEDEN JEDINY. (ak nepocitame, ze wysky tvrdi kazdu chvilku nieco ine)

Inymi slovami - obaja tu svorne tvrdili, ze JEDEN JEDINY boh v zmysle biblie NEEXISTUJE. Co sa zhoduje s nazorom ateistov, ktori taktiez tvrdia, ze jeden jediny boh, tak ako je opisany v biblii, neexistuje :)

ateistom sa tiež pripisujú odnože, miera akejsi rozumovej či vedeckej viery, už sme to tu veľa krát menovali. ale podstata bude rovnaká.

Len zcasti, ale v zasade to je ovela jednoduchsie. Mas tak maximalne este agnostikov, ktori su niekde medzi ateizmom a teizmom - bez toho, aby sa priklanali ku konkretnej strane, alebo konkretnemu bozstvu, kedze neexistuje nijaky racionalny dovod to urobit.
Zverejnené

Kludne mozem. Prave som to dokazal, ze mozem. Mozem, pretoze mi to nemoze nikto zakazat. Mozem, pretoze viem, ako Bibliu (Koran, blabla) oznacuju veriaci. Nemozes mi zakazat mat vedomosti, ktore ty sam nemas. Nemozes mi zakazat pouzivat rozum len preto, ze to ty ho nepouzivas.

No ja ti rozhodne nezakazujem aby si neplácal dve-na-tri... :)

neviem, kde si to zobral, ale ja ziadne nabozenstvo nezakladam. :)
Zverejnené

No ja ti rozhodne nezakazujem aby si neplácal dve-na-tri...

No ved to len skus :)

Dve na tri je kolko? Elementarna matematika nist?....

No ale fakt - ved ty si napisal, ze nijaky krestansky boh neexistuje. Mas preto nejaky DOKAZ, ze neexistuje? Alebo si len tak - ateisticky - bez dokazov vyhlasis, ze nejaky boh neexistuje?

Vidis, preto som tvrdil, ze staci nechat urcitym skupinam veriacich volne pole posobnosti - a oni uz ateizmus dokonale vysvetlia. Ako si ty sam napisal, ze nejaky BOH NIE JE. Dakujem. Pocut od veriaceho, ze nejaky BOH NIE JE, je super, pretoze o tom, ze nejaki bohovia NIE SU vacsinou hovoria ateisti :)

Tak uz aj idioti a blbci sa nam vracaju do diskusie.

Ake vracaju? Ved ty a wysky ste ani jeden neodisli :D
Zverejnené

Podla biblie je krestansky boh JEDEN JEDINY a nijaky iny boh neexistuje. Akonahle teda clovek veri v existenciu viacej ako jedneho boha, tak nemoze verit, ze existuje boh, ktoreho zakladnym atributom je, ze je uplne JEDEN JEDINY. Fakt elementarna logika.

Nie je pravda, že podľa biblie je jeden boh JEDEN JEDINÝ. A na tom nezmeníš nič, aj keď tu budeš verklikovať... 100--200 krát, niečo, čo si si vyčítal z Biblie. To, čo si tam citoval vôbec nič nehovorí o tom, že žiadni iní bohovia neexistujú. Ak by v tejto logikeponímania neexistovali, nemusel by predsa boh zdôrazňovať, že len on je pre kresťanov ten jeden a jediný.

Inac by totoz platilo, ze krestansky boh nie je jediny. Ale keby NEBOL JEDINY, tak by neplatilo to, co sa pise v Biblii. Tym padom by Biblia obsahovala uplne nespravne informacie o podstate boha.

Ešte raz, toto, čo si tu akože citoval z biblie vôbec ale vôbec nepopiera, že neexistujú iní bohovia. Ak by totiž neexistovali, nemusel by "kresťanský" Boh podľa tvojich citátov zdôrazňovať, že len v neho majú veriť. Takže existujú aj iné náboženstvá so svojimi bohmi a bôžikmi, ale tým, že sa niekto stane kresťanom bude uctievať len toho jedného boha.

A neexistoval by boh, ktoreho atributom by bolo - JEDEN JEDINY. (ak nepocitame, ze wysky tvrdi kazdu chvilku nieco ine)

JEDEN, JEDINÝ - atribút v zmysle pre konkrétneho jednotlivca veriaceho. Len tento jeden bude pre neho jediný... To nie je v zmysle existencie všetkých bohov od vekov sveta.

Inymi slovami - obaja tu svorne tvrdili, ze JEDEN JEDINY boh v zmysle biblie NEEXISTUJE. Co sa zhoduje s nazorom ateistov, ktori taktiez tvrdia, ze jeden jediny boh, tak ako je opisany v biblii, neexistuje :)

Ani elfant, ani ja sme tu nič také netvrdili.... neklam.

No ved to len skus :) Dve na tri je kolko? Elementarna matematika nist?....

No veď mi povedz, koľko to je???

No ale fakt - ved ty si napisal, ze nijaky krestansky boh neexistuje. Mas preto nejaky DOKAZ, ze neexistuje? Alebo si len tak - ateisticky - bez dokazov vyhlasis, ze nejaky boh neexistuje?

Dôkazy sú, stačí si napríklad prejsť hoc aj wikipédiu a človek sa dozvie, že ako pre kresťanstvo, judaizmus a moslimov je len jeden boh, spoločný. :)

Ako si ty sam napisal, ze nejaky BOH NIE JE. Pocut od veriaceho, ze nejaky BOH NIE JE, je super, pretoze o tom, ze nejaki bohovia NIE SU vacsinou hovoria ateisti

Ja som nepisal, ze nejaky BOH NIE JE. A aky boh je, ked nejaky nie je?

A mas smolu, ja nie som veriaci v zmysle katolickej nabozenskej vieri.

Zverejnené

Nie je pravda, že podľa biblie je jeden boh JEDEN JEDINÝ. A na tom nezmeníš nič, aj keď tu budeš verklikovať... 100--200 krát, niečo, čo si si vyčítal z Biblie. To, čo si tam citoval vôbec nič nehovorí o tom, že žiadni iní bohovia neexistujú. Ak by v tejto logikeponímania neexistovali, nemusel by predsa boh zdôrazňovať, že len on je pre kresťanov ten jeden a jediný.

wysky, lenže on to zdôrazňuje už v starom zákone, keď to predtým fungovalo každý pes - iná ves.

vtedy potreboval zdôrazniť: nebudete mať iných bohov okrem mňa.

myslím, že natoľko tu každý pozná aspoň základ, či čítal Bibliu či nie, že v tom sa zhodneme, prečo učenie vzniklo ako vzniklo, prečo ľudia potrebovali akési mantinely, čo všetko Starý zákon vysvetľuje z bežného života, čo bolo treba a bolo dobre dostať do regulí, od krvismilstva po menštruujúcu ženu a nevery a Onana a vzniku sveta, tisíc vecí života.

a že to všetko bolo pred tisícročiami, že príbehy Biblie majú staršie pravzory, že ľudia začali vnímať svet a usporadúvať si veci okolo seba, a že to bola nutnosť, bez zákonov a kánonov to nešlo. to vedel aj Chammurappi, a on to len dal vytesať. nie on vymyslel zákony a nie biblia ich vymyslela. spísala. pre ľudí.

nezabúdajme, že téma je Ateizmus.

Zverejnené

kde konkrétne som to písal? Nič také som nepísal, takže dôkazy nepotrebujem.

Ja som nepisal, ze nejaky BOH NIE JE.

Vies, ja si dost dobre pamatam co kto napisal. Ale paci sa mi, ako dokazes popriet sam seba.

Nie je žiaden "moslimský" a "kresťanský" boh.

Ako vidis - napisal si, ze NIE JE KRESTANSKY BOH. Ze NEEXISTUJE. Nie je. Presne takto. Nuz, zjavne mas problem :)

Nie je pravda, že podľa biblie je jeden boh JEDEN JEDINÝ.

Slubil som ze budem slusny - RTFBYI!!

Spomeňte na veci pradávne, lebo ja som Boh a iného niet; Boh, a niet mi podobného.

Ze by TOTO nebolo z Biblie? Vazne nie? No taaaaaak... Bibliu tu mame kazdy, takze si VYMYSLAT nepomoze. Mozem ta zahadzat citaciami z BIBLIE, kde sa bude jasne tvrdit, ze BOH JE LEN JEDEN. Takze vramci diskusie - nesklzavaj k uvadzaniu nepravdivych informacii, pretoze uvadzanie nepravdy je vazne skarede.

Ty si to videl, aby si sa naučil, že Pán je pravý Boh a okrem neho iného niet.

Pozrite: Ja som sám jediný a niet Boha okrem mňa; ja zabíjam, aj život navraciam, zraňujem, aj uzdravujem; a niet toho, kto by z mojej ruky vykĺzol! VII.

Naozaj sa nikde v Biblii nepise, ze boh je jediny? Co tak si naozaj precitat tu bibliu, co ty na to? Aby si si nemusel vymyslat. U elfanta predpokladam, ze pise nepravdy umyslene - ale u teba je zjavne, ze vobec netusis o co ide.

NIET BOHA OKREM MŇA - toto povedal biblicky Boh. Kto hovori nepravdu? Ty? Alebo Boh? No tak :)

Veríš, že Boh je jeden? Dobre robíš. Ale aj diabli veria, a trasú sa!

No...toto sice nepovedal boh, ale je to v BIBLII.

Ale niet prostredníka tam, kde ide o jedného; a Boh je jeden.

Ach ano - JEDEN. Nie viaceri, nie INI bohovia. JEDEN. Jednotne cislo. Cislovka 1.

O jedení mäsa obetovaného modlám teda vieme, že na svete niet nijakej modly a nijakého boha, iba Jeden.

A zase to kuzelne slovicko a cislovka JEDEN. Nie viacej,ale JEDEN.
Zverejnené

wysky, lenže on to zdôrazňuje už v starom zákone, keď to predtým fungovalo každý pes - iná ves.

vtedy potreboval zdôrazniť: nebudete mať iných bohov okrem mňa.

Veď to zdôrazňuje stále, ikeď dnes to nie je také rozmanité. Stále má byť pre kresťanov len jeden boh.

Vies, ja si dost dobre pamatam co kto napisal. Ale paci sa mi, ako dokazes popriet sam seba. A sám seba som nepoprel

Ty si nepamätáš ani čo sám píšeš, nieto, žeby si ešte rozumel, čo ti iní píšu. A pár krát si sa tu ospravedlňoval, že si zabudol...

Ako vidis - napisal si, ze NIE JE KRESTANSKY BOH. Ze NEEXISTUJE. Nie je. Presne takto.

Xeno, nerob zo seba #... Pisal som to v zmysle, ze ziadni dvaja bohovia neexistuju (ziaden krestansky A boh , ani moslimsky B boh ). A kvoli tomu som ti to dal do uvodzoviek aby si pochopil, ze nejde o dva subjekty. Ale zjavne nic nepomaha.

Ze by TOTO nebolo z Biblie? Vazne nie? No taaaaaak... Bibliu tu mame kazdy, takze si VYMYSLAT nepomoze. Mozem ta zahadzat citaciami z BIBLIE, kde sa bude jasne tvrdit, ze BOH JE LEN JEDEN.

Áno, pre krestanov.... :) Môžeš to tu zahádzať čím chceš, vždy to bude len o tom, že boh v biblii zdôrazňuje kresťanom, že je jeden, a len jeho budu uctievat.

Naozaj sa nikde v Biblii nepise, ze boh je jediny? Co tak si naozaj precitat tu bibliu, co ty na to? Aby si si nemusel vymyslat. U elfanta predpokladam, ze pise nepravdy umyslene - ale u teba je zjavne, ze vobec netusis o co ide.

Tak si ju precitaj, mozno sa dozvies, o suboji v starom Egypte, ako biblicky boh superil s egypskymi bohmi ale zober si nejaku light verziu (mozno detsku), aby si pochopil. Biblia je ťažké čítanie.

NIET BOHA OKREM MŇA - toto povedal biblicky Boh. Kto hovori nepravdu? Ty? Alebo Boh?

Aj on, aj ja... :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov