Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

:) .....to ma az tak netrapi, dolezite je ich vydane svedectvo. Jedine ze by ihc bolo 5 a tympadom by svedectvo stratilo na sile a doveryhodnosti :(

Zverejnené

také výkriky tu boli, teraz si nespomeniem, pred pár desiatkami rokov vznikla kniha / kdesi v tejto Kategórii už o nej raz píšem / - víťazoslávny výkrik : Biblia má predsa pravdu! - hoci v tom čase o skutočných dávno nájdených archeologických lokalitách spomínaných v Biblii už dávno nikto nepochyboval. úplne presná a pravdivá nie je, ale výskumy dokázali hodne historických reálií.

bola to jedna z dokonale zbytočných kníh.

a rovnako, nič nové si nenapísal, práve konštatuješ to, čo už bolo skonštatované dávno, stačí sa spýtať hociktorého archeológa eléva.

Tych "par desiatok" rokov, je uz viac nez polstorocie. Kniha vysla v roku 1955 v Nemecku, a v CSSR v roku 1969.

Ci bola zbytocna je tazko povedat. Ani velmi nie, kedze sa u nas vydavali dovtedy hlavne sovietski klasici, ako spominany Kryvelov.

Dalsia vec je, ze ku knihe, ktoru spominas, vysla aj jej kritika, kde sa autorovi prave vycita, ze pise len o veciach zjavnych, tie problematicke vynechava.

Vela veci bolo skonstatovanych uz davno a napriek tomu ich na tomto fore niekto nespomenul. K autorstvu toho tvrdenia sa nehlasim. Len pripominam niektore skutocnosti, ktore diskuteri, v zapale hladania pravdy, zabudli spomenut. Alebo ani nezabudli, len ich vynechali.

Zverejnené

Podla Xenocide, su veriaci v uvazovani podobny vygumoivanym ovciam, tak mam za to, ze to nejako suvisi s pomenovanim "nerozumny"....asi tak staci?

Nie vsetci veriaci, ale mnohi ano a prave vdaka tomu, ze "viera" prehlusila rozum. Nesuvisi to s konkretnym nabozenstvom, ale co uz. Koniec-koncov, na tomto fore ludia ako wysky ci elfant dokazali v zapale boja proti ateizmu zapotit take blbosti, ze ako priklad to staci.

Ale dost uz o nabozenskych trubkach.

Preco sa tu vlastne ale stale tocite okolo BIBLIE? Ateizmus znamena neverit v existenciu bohov (zjednodusene povedane) - cim sa myslia vsetky tie tisicky bohov a bozstiev. Vari rozoberat jednu mytologicku knihu jedneho nabozenstva nieco zmeni? No figu borovu.

O tom, ze Biblia je prinajlepsom nedokonaly historicky zaznam a spusta rozpravok su presvedcenych stovky milionov (miliardy?) ludi po celom svete, nie len ateisti. Pravdivost zaznamu niektorych historickych udalosti vobec neznamena pravdivost vsetkych nabozenskych vyvodov.

Mimochodom - Troja tiez nebola len legenda, ale SKUTOCNOST. Znamena to, ze grecki bohovia potom taktiez existuju?

Mohlo by to byť, že sv. Pavol kázal slovo v rozpore s Dekalogom ?

Pozri sa.... nie som pokrsteny, takze je mi sumafuk ako su prave krestanske dusicky dotknute.

Pokial si ako krestan presvedceny, ze krestanstvo nie je monoteisticke, ze zakladom krestanstva nie je viera v existenicu JEDINEHO boha - kludne. Je to sice kravina na kvadrat motivovana akurat tym, ze kazdy kto si derie kolena v kostole trpi iluziou, ze musi toho vediet viacej ako nejaky "neznaboh". Aj keby mal potom tvrdit, ze krestania veria v existenciu hafo inych bohov a ze je to uplne v sulade s doktrinou.

Pripadne si aspon ukazal, ze samotna Biblia je jeden bordel - z ktoreho nie je jasne, ci sa ma verit v boha jedineho (co je jasne napisane) alebo v existenciu bohov viacerych (co kazal Sv. Pavol???). Takze toto nabozenstvo je jeden nezmyselny chaos. No a co? Mne to nevadi a uz si treti veriaci, ktory ma na to upozornuje, takze to tak aj akceptujem.

Akurat, ze toto je problem skoro kazdeho nabozenstva. Su to chaoticke nezmysli, ktore nedavaju zmysel a su nelogicke - a ani krestanstvo za 2000 rokov nedokazalo zjavne u svojich oveciek vyriesit otazku, v existenciu akeho mnozstva bohov a ktorych bohov konkretne maju verit. Nevidim potom nijaky rozumny dovod, preco by "verit" malo byt lepsie ako "neverit". Ved aj tak nie je jasne, v co vlastne veriaci (krestania) dokelu veria.

Zverejnené

Nie vsetci veriaci, ale mnohi ano a prave vdaka tomu, ze "viera" prehlusila rozum. Nesuvisi to s konkretnym nabozenstvom, ale co uz. Koniec-koncov, na tomto fore ludia ako wysky ci elfant dokazali v zapale boja proti ateizmu zapotit take blbosti, ze ako priklad to staci.

Ale dost uz o nabozenskych trubkach.

Tak som sa dozvedel zas daco nove. Vraj bojujem proti ateizmu. :D

Dokonca ani pri wyskym som nemal ten pocit, ze by bojoval proti ateizmu.

Ale je to asi tym, ze k diskusii potrebuje xeno nepriatela, inak mu to proste nejde.

A ked ho nema, tak si ho vymysli. :)

Ale som rad, ze sa nabozenske trubky vratili zas do diskusie. :D

Zverejnené

Tak som sa dozvedel zas daco nove. Vraj bojujem proti ateizmu.

Tak mozno nie, ale "bojoval" si proti tomu, koho si povazoval za ateistu sposobom, ze si tvrdil, ze pre krestanov je normalne verit v existenciu viacerych bohov. Co je argument nezmyselny a v rozpore so samotnym zakladom krestanstva. Preto ako som pisal, ze hluposti su hluposti - aj u ludi, ktori nebojuju proti ateizmu, ako si ty.

Prirodzene, dovodom takejto mylnej argumentacie je fakt, ze pokial by niekto priznak, ze (napriklad) krestania veria v existenciu LEN JEDINEHO BOHA, potvrdil by tym ateisticku argumentaciu, ze je normalne neverit v existenciu bohov ako takych. Preco? Pretoze krestan veriaci v existenciu jedineho boha neveri v existenciu 10,000 inych bohov - preste tak ako ateista. Cize postoj veriaceho krestana aj ateistu k 10,000 bozstvam je presne taky isty.

A nepriatelov tu nemam. Blbost je nepriatelom ludstva a ja nie som ludstvo, takze si nesuhlas s tym,ze pouzivam rozum, neberiem osobne. Niektori ludia sa cez to ale zjavne nevedia preniest - vid tvoj prispevok vyssie, kde si nenapisal vobec nic k teme, len si reagoval na cisto osobnej urovni. Na rozdiel od teba som ja v mojom prispevku pisal aj nieco k teme ako takej, co robim aj tu.

Zverejnené

Prirodzene, dovodom takejto mylnej argumentacie je fakt, ze pokial by niekto priznak, ze (napriklad) krestania veria v existenciu LEN JEDINEHO BOHA, potvrdil by tym ateisticku argumentaciu, ze je normalne neverit v existenciu bohov ako takych. Preco? Pretoze krestan veriaci v existenciu jedineho boha neveri v existenciu 10,000 inych bohov - preste tak ako ateista. Cize postoj veriaceho krestana aj ateistu k 10,000 bozstvam je presne taky isty.

Naopak, ak ateista tvrdi, ze neexistuje boh, potvrdil by tym vlastne to, ze ani on neexistuje. Kedze neexistuju bohovia nemozu existovat ani ateisti. :) A je absolutne jedno, kolko tych bohov je....resp. nie je.
Zverejnené

Naopak, ak ateista prizná, ze neexistuje boh, potvrdil by tym vlastne to, ze ani on neexistuje. Kedze neexistuju bohovia nemozu existovat ani ateisti. :)

Toto je co za blbost??

Ak neexistuje Santa Claus, tak nemoze existovat ani nikto, kto v Santa Clausa veri. Ale kedze takyto ludia existuju, tak potom to je dokazom, ze na Severnom Pole je tucny ujo v cervenom zupane, ktory s trpazlikmi vyraba darceky a potom ich na Vianoce roznasa detom na saniach, ktore tahaju soby a na ich cele je sob Rudolf.

Wysky, tuto "kravinu" si uz napisal skor. Teraz zase. V podstate ma tesi, ze si nezmudrel, pretoze uroven mojich nazorovych odporcov zostava stale tak hlboko, ze ani geolog by IQ nedokazal lokalizovat.

A mimochodom - presne toto ateisti uznavaju a priznavaju. Takze podla teba ateisti nemozu existovat, pretoze si to prave vysvetlil. Ale realne vieme, ze ateisti existuju, ze? To znamena, ze alebo tvoja logika nefunguje, alebo ateisti existuju a bohovia neexistuju co je uplne ok. Ateisti neveria ze bohovia neexistuju, pretoze bohovia ani neexistuju. A veriaci veria, ze neexistujuci bohovia existuju, co je taktiez OK.

Zverejnené

Žiadna blbosť.... Ak sú aisti, musia byt aj veriaci. Porozmyšľaj nad tým a nepíš tu také blbosti:

Prirodzene, dovodom takejto mylnej argumentacie je fakt, ze pokial by niekto priznak, ze (napriklad) krestania veria v existenciu LEN JEDINEHO BOHA, potvrdil by tym ateisticku argumentaciu, ze je normalne neverit v existenciu bohov ako takych. Preco? Pretoze krestan veriaci v existenciu jedineho boha neveri v existenciu 10,000 inych bohov - preste tak ako ateista. .

Ak kresťan verí v existentciu jedného boha tak to nie je to isté ako ateista.

Ak neexistuje Santa Claus, tak nemoze existovat ani nikto, kto v Santa Clausa veri. Ale kedze takyto ludia existuju, tak potom to je dokazom, ze na Severnom Pole je tucny ujo v cervenom zupane, ktory s trpazlikmi vyraba darceky a potom ich na Vianoce roznasa detom na saniach, ktore tahaju soby a na ich cele je sob Rudolf.

Takže vieme, že u xenovcov chodí rozdávať darčeky Ježiško, a vieme, že ježiško je boží syn, tak potom u xenovcov sú veriaci. Tým pádom je jasné že xeno je buď len provokatér, alebo sa nechce priznať ku svojej viere (niečo ako homosexuál, ktorý potláča svoju sexuálnu orientáciu.

Wysky, tuto kravinu si uz napisal skor. Teraz zase. V podstate ma tesi, ze si nezmudrel, pretoze uroven mojich nazorovych odporcov zostava stale tak hlboko, ze ani geolog by IQ nedokazal lokalizovat.

xeno, xeno..., že sa s tebou baviť nedá na vyššej úrovni, to som v tejto téme zistil nielen ja. A keď sa s tebou bavím v tvojich veľmi úzkych mantineloch, snažíš sa ma urážať. Je to ako keby si urážal sám seba v zrkadle.

Takze podla teba ateisti nemozu existovat, pretoze si to prave vysvetlil.

Dôvod pre neexistenciu atestov je ten, že som to práve vysvetlil? Zaujímavý dôvod, no ale budiš... :)

Ale realne vieme, ze ateisti existuju, ze?

No ak neexistujú bohovia, nemôžu existovať ani ateisti. :)
Zverejnené

Ak kresťan verí v existentciu jedného boha tak to nie je to isté ako ateista.

Aky je postoj krestana k existencii napriklad Dia, Višnu alebo Quetzalcoatla - existuju tito bohovia, alebo neexistuju? Podla ateistu neexistuju. A co na to krestan?

No ak neexistujú bohovia, nemôžu existovať ani ateisti.

Preco?????

Prosim, pokracuj - potom aspon nebudem napominany za to, ze niekoho oznacim za blba, pretoze "blbost" bude viacnasobne dokazana vlastnost dotycneho.

1. Mame tvrdenie X (existuju bohovia, Santa Clau, Astar Šeran, ufoni ovladajuci svet, Sangi-La v strede Zeme)

2. Mame cloveka, ktory si mysli, ze tvrdenie X je nepravdive.

3. IDIOT tvrdi, ze pokial by tvrdenie X bolo naozaj nepravdive, tak nemoze existovat nijaky clovek, ktory by si myslel, ze tvrdenie X je nepravdive. Ono ten idiot si to mysli stale aj napriek vyzvam k pouzitiu rozumu.

Ale som si isty, ze tu nikto taky nie je a ze ide u wyskyho len o preklep, pretoze nie je realne mozne, aby si dospely clovek taketo nieco myslel....a este mal aj obciansky preukaz.

Zverejnené

Tak uz aj idioti a blbci sa nam vracaju do diskusie. :D

Tak mozno nie, ale "bojoval" si proti tomu, koho si povazoval za ateistu sposobom, ze si tvrdil, ze pre krestanov je normalne verit v existenciu viacerych bohov. Co je argument nezmyselny a v rozpore so samotnym zakladom krestanstva. Preto ako som pisal, ze hluposti su hluposti - aj u ludi, ktori nebojuju proti ateizmu, ako si ty.

"Samotnym zakladom krestanstva" podla toho ako ho vnima ten, ktory tvrdi, ze je ateista a lepsie cital Bibliu, ako vacsina falosnych pseudokrestanov, tu na fore ... zabudol si napisat. :)

Zverejnené

Tak uz aj idioti a blbci sa nam vracaju do diskusie.

Faaaakt? Nijakeho som si nevsimol. Wysky len ukazal, ako by takato kreatura pisala.

A nemusis mi aj ty opakovat, ze na mna nemas a nikdy nedosiahnes. Ja to viem a som rad, ze si to zase uznal. Alebo chces povedat, ze sa wysky myli?? Pretoze ak sa nemyli, tak to znamena, ze ste vy vsetci velmi vyrazne vedomostne aj inteligencne pod mojou urovnou.

(vzdy mas sancu napisat, ze wyskyho pseudologicky vyvod bol len ukazkou toho, ako by rozmyslal blb a nie skutocny nazor skutocnej osoby)

"Samotnym zakladom krestanstva" podla toho ako ho vnima ten, ktory tvrdi, ze je ateista a lepsie cital Bibliu, ako vacsina falosnych pseudokrestanov, tu na fore ... zabudol si napisat.

Ach ano, zabudol. Bral som to nejak automaticky, ze pokial niekto nevie co je jasne v Biblii napisane, tak potom ani nemoze pisat nic rozumne. Dakujem za pripomenutie.

Ale vzdy sa este mozeme vratit k variante, ze krestania v tom maju bordel a je to polyteisticke nabozenstvo. Inymi slovami 2000-rocna blbost na kvadrat, kde ste prave ukazali, ako udajny biblicky boh vyhlasoval klamstva. Ved ked ty ako krestan veris tomu, ze existuje bohov viacej - a biblicky krestansky boh o sebe tvrdi, ze je jediny....toš, tak potom ty mas pravdu a boh je klamar. Ani sa potom nedivim, ze na obhajobu svojej viery potom pouzivate vymysli, nepravdy a klamstva, pretoze je uplne sulade s klamajucou podstatou biblickeho boha.

Zverejnené

Faaaakt? Nijakeho som si nevsimol. Wysky len ukazal, ako by takato kreatura pisala.

A nemusis mi aj ty opakovat, ze na mna nemas a nikdy nedosiahnes. Ja to viem a som rad, ze si to zase uznal. Alebo chces povedat, ze sa wysky myli?? Pretoze ak sa nemyli, tak to znamena, ze ste vy vsetci velmi vyrazne vedomostne aj inteligencne pod mojou urovnou.

(vzdy mas sancu napisat, ze wyskyho pseudologicky vyvod bol len ukazkou toho, ako by rozmyslal blb a nie skutocny nazor skutocnej osoby)

:smilieee: fakt na teba nemam, to som priznal uz davnejsie

A som tomu aj rad :)

Aha, wysky len ukazal, co by keby.

No snad ti to game zozerie, alebo dostanes zase uz 756. ale naozaj posledne upozornenie. :)

Zverejnené

No snad ti to game zozerie, alebo dostanes zase uz 756. ale naozaj posledne upozornenie.

Upozornenie?? A za co preboha? :)

A kedze nie si moderator, tak to nechaj na nich. Nejake upozornenia este znesiem. Koniec koncov, tak akekolvek upozornenie bude len dokazom toho, ze mam pravdu.

Pretoze ak by som nemal pravdu, tak nemoze existovaj nijaky clovek, ktory by si myslel, ze nemam pravdu. Teda upozornenie bude dokazom toho, ze nejaky clovek takyto existuje - tym padom je uvedena logika, prevzana od wyskyho BLBOSTOU, cim bude potvrdene moje hodnotenie. A kedze sa tak spoliehas na kvalifikaciou moderatorov, budes to mat potvrdene aj z tejto strany, ze wysky trepol zase dalsiu koninu, s ktorou si ty suhlasil (alebo si klasicky nedokazal mat nazor). Co je plne akceptovatelne a len dokazuje fakt, ze odporcovia ateizmu maju diery v logickom uvazovani - co zase takmer automaticky vedie k ich naviazanosti na nezmyselnu mytologiu, ktora ani nevie ci je polyteisticka alebo monoteisticka. Klasika.

Zverejnené

aby nedostal nejaké upozornenie aj elfant :D

• Pridať bod 1
Zverejnené

Aky je postoj krestana k existencii napriklad Dia, Višnu alebo Quetzalcoatla - existuju tito bohovia, alebo neexistuju? Podla ateistu neexistuju. A co na to krestan?

Odpoved si dostal z priamo najvyssich miest... zase si zabudol na Jána Pavla II.

Preco?????

Lebo... :)

1. Mame tvrdenie X (existuju bohovia, Santa Clau, Astar Šeran, ufoni ovladajuci svet, Sangi-La v strede Zeme)

2. Mame cloveka, ktory si mysli, ze tvrdenie X je nepravdive.

3. IDIOT tvrdi, ze pokial by tvrdenie X bolo naozaj nepravdive, tak nemoze existovat nijaky clovek, ktory by si myslel, ze tvrdenie X je nepravdive. Ono ten idiot si to mysli stale aj napriek vyzvam k pouzitiu rozumu.

No tak chvalapanubohu, že ten clovek z bodu 2 si už len myslí, že tvrdenie X je nepravdivé. Konečne nejaký posun.

Faaaakt? Nijakeho som si nevsimol.

Ani v tom zrkadle...?

.

Alebo chces povedat, ze sa wysky myli?? Pretoze ak sa nemyli, tak to znamena, ze ste vy vsetci velmi vyrazne vedomostne aj inteligencne pod mojou urovnou.

Mám pocit, že sa nám objavil prvý „Boh“, ktorý aj existuje, je aj hmotný.... :zubiska:

.

Ach ano, zabudol. Bral som to nejak automaticky, ze pokial niekto nevie co je jasne v Biblii napisane, tak potom ani nemoze pisat nic rozumne.

Automatika a zabúdanie... smrtiaca kombinácia.... :zubiska:
Zverejnené

Ono sa tu predsa nehra o nejake upozornenia ci cierne bodiky, vcielky a prasiatka :) ....aj ked niektore detinske existencie to stale tak vnimaju :)

Na zaciaktu bola nadhodena velmi jednoducha otazka - V EXISTENCIU KTORYCH (AKEHO POCTU?) BOHOV VERIA KRESTANIA.

Ak by wysky ci elfant odpovedali pravdivo (inymi slovami - preukazali zakladne vedomosti danej problematiky a nie neznalost a hlupost), tak by bolo ateisticke "neverit v existenciu bohov" jasne a jednoduche. To vsak nemohli urobit, preto tu splietaju konstrukcie odporujuce zdravemu rozumu, logike, aj samotnej Biblii. Bol to ich vyber, ktory plne chapem. Ale nikto ich nenutil pisat tieto hluposti. To nie su chyby - ale doslovne hluposti.

Ked odcitujem BIBLIU, kde je SLOVO BOZIE v zmysle, ze BOH JE LEN JEDEN JEDINY (a nijaky iny uz neexistuje) - a oni, ci ktokolvek iny si tieto slova vyklada ako existenciu VIACERYCH bohov, ma velmi zasadne medzery ako vo vedomostiach, tak aj schopnosti rozmyslat. Nakolko to robia z pozicie odporcov ateizmu, je zjavne, ze takto vyrazny odpor voci ateizmu vedie k znizovaniu dusevnych schopnosti s strate elementarnych vedomosti.

Odpoved si dostal z priamo najvyssich miest... zase si zabudol na Jána Pavla II.

Ved prave!!!! Podla Jana Pavla II existuju aj ini bohovia a biblicky boh nie je jediny, ale len jeden z viacerych existujucich, spravne? :)
Zverejnené

Upozornenie?? A za co preboha? :)

A kedze nie si moderator, tak to nechaj na nich. Nejake upozornenia este znesiem. Koniec koncov, tak akekolvek upozornenie bude len dokazom toho, ze mam pravdu.

Pretoze ak by som nemal pravdu, tak nemoze existovaj nijaky clovek, ktory by si myslel, ze nemam pravdu. Teda upozornenie bude dokazom toho, ze nejaky clovek takyto existuje - tym padom je uvedena logika, prevzana od wyskyho BLBOSTOU, cim bude potvrdene moje hodnotenie. A kedze sa tak spoliehas na kvalifikaciou moderatorov, budes to mat potvrdene aj z tejto strany, ze wysky trepol zase dalsiu koninu, s ktorou si ty suhlasil (alebo si klasicky nedokazal mat nazor). Co je plne akceptovatelne a len dokazuje fakt, ze odporcovia ateizmu maju diery v logickom uvazovani - co zase takmer automaticky vedie k ich naviazanosti na nezmyselnu mytologiu, ktora ani nevie ci je polyteisticka alebo monoteisticka. Klasika.

K tomuto sa naozaj uz neda nic dodat :D

Zverejnené

K tomuto sa naozaj uz neda nic dodat

Dodrzujes tradiciu elfanta - hadzat sem prispevky, ktore nic neprinasaju....a DODAT prispevok o tom, ze sa NIC NEDA DODAT.

K samotnej teme ani fň, ale co by sa dalo ocakavat od cloveka, ktory si mysli, ze krestania veria v zastup bohov, vsakano? Kedysi pradavno tie bonmoty byvali aj vtipne, ale momentalne vtipnost nahradza vyber smajlikov - co je taktiez charakteristicke pre urcitu skupinu veriacich. Len tak dalej. Kedysi si mohol byt aj narocny oponent, ale uz dlhu dobu nie.... ale mozno sa najde nejaka nahrada za teba a bude to znovu aj sranda.

Zverejnené

Na zaciaktu bola nadhodena velmi jednoducha otazka - V EXISTENCIU KTORYCH (AKEHO POCTU?) BOHOV VERIA KRESTANIA.

Ak by wysky ci elfant odpovedali pravdivo (inymi slovami - preukazali zakladne vedomosti danej problematiky a nie neznalost a hlupost), tak by bolo ateisticke "neverit v existenciu bohov" jasne a jednoduche.

Aspon mne je jasne, ze s clovekom elementarne rozmyslajucim (tym samozrejme nemyslim na ludi utekajucich zo Saudskej Arabie) je potrebne sa bavit inak. Inak z toho bude mat "riadny hokej". Ved to v Saudskej Arabii sa hokej nehra,,,

Ked odcitujem BIBLIU, kde je SLOVO BOZIE v zmysle, ze BOH JE LEN JEDEN JEDINY (a nijaky iny uz neexistuje) - a oni, ci ktokolvek iny si tieto slova vyklada ako existenciu VIACERYCH bohov, ma velmi zasadne medzery ako vo vedomostiach, tak aj schopnosti rozmyslat. Nakolko to robia z pozicie odporcov ateizmu, je zjavne, ze takto vyrazny odpor voci ateizmu vedie k znizovaniu dusevnych schopnosti s strate elementarnych vedomosti.

Ako mozes citovat SLOVO BOZIE, ked podla teba ziaden Boh neexistuje a vsetci veriaci su hlupaci? Neexistujuci boh, predsa nemohol vyslovit SLOVO BOZIE?

Ved prave!!!! Podla Jana Pavla II existuju aj ini bohovia a biblicky boh nie je jediny, ale len jeden z viacerych existujucich, spravne? :)

Nie, skús znova... :)
Zverejnené

Tak mi odpovedz ale jasne....nech si to zjednodusime:

1. Kolko existuje bohov podla Jana Pavla II.

2. Kolko existuje bohov podla znenia Biblie.

???

Ako mozes citovat SLOVO BOZIE, ked podla teba ziaden Boh neexistuje a vsetci veriaci su hlupaci? Neexistujuci boh, predsa nemohol vyslovit SLOVO BOZIE?

Svata pravda. Nemoze, pretoze neexistuje. Ale pokial nejaky udajny krestan ako elfant sa vyjadruje k Biblii, mal by k nej prejavovat trosku vacsiu uctu. No kedze on sam tvrdi, ze boh (v ktoreho udajne veri) tvrdil nepravdu, tak vlastne poprel slovo bozie, pretoze krestan bibliu povazuje za slovo bozie. Tak ako moslim povazuje koran za svaty a pod.

Ja osobne s tym problem nemam, preto som sa pytal na to, v existenciu ktorych bohov veria krestania - a nie ja sam.

Zverejnené

Dodrzujes tradiciu elfanta - hadzat sem prispevky, ktore nic neprinasaju....a DODAT prispevok o tom, ze sa NIC NEDA DODAT.

K samotnej teme ani fň, ale co by sa dalo ocakavat od cloveka, ktory si mysli, ze krestania veria v zastup bohov, vsakano? Kedysi pradavno tie bonmoty byvali aj vtipne, ale momentalne vtipnost nahradza vyber smajlikov - co je taktiez charakteristicke pre urcitu skupinu veriacich. Len tak dalej. Kedysi si mohol byt aj narocny oponent, ale uz dlhu dobu nie.... ale mozno sa najde nejaka nahrada za teba a bude to znovu aj sranda.

K teme, ako ju vnimas, je zbytocne cokolvek pisat, kedze sa drzis svojich mantier. Mozno je to preto, lebo ak by si sa pustil za ich hranice, tak sa lahko stratis. :)

A netvrdim, ze je to typicke pre urcitu skupinu ateistov, lebo je to typicke len pre teba. Ini ateisti su schopni diskutovat normalne. :)

Co sa narocnosti oponentury tyka, uz to tu nadhodila pink, tak sa k tomu nebudem vyjadrovat znova.

Len doplnim, ze otazka absencii guli, ktoru vtedy riesila, je mozno len klamny pocit a mne tie gule narastli tam, kde rastu zvycajne. V lebke mam nieco ine. :)

Zverejnené

Tak mi odpovedz ale jasne....nech si to zjednodusime:

1. Kolko existuje bohov podla Jana Pavla II.

2. Kolko existuje bohov podla znenia Biblie.

???

1. 25

2. 325

xeno, opakujem otazku

Ako mozes citovat SLOVO BOZIE, ked podla teba ziaden Boh neexistuje a vsetci veriaci su hlupaci? Neexistujuci Boh, predsa nemohol vyslovit SLOVO BOZIE?

Zverejnené

Wysky....zase ukazujes, ako by pisal blbec, ze? :)

Sorry ked sa niekedy popletiem a oznacim za hnupa teba , pricom to plati nie na teba, ale na teba.

K teme, ako ju vnimas, je zbytocne cokolvek pisat,

Dokazom toho, ze je zbytocne nieco pisat je to....ze nieco pises. Hehehe.... Ako male deti sme tiez niekedy vykrikovali, ze sa uz s nikym nebudeme hrat len preto, aby si ostatni vsimli, ze tam stale sme. Nemali sme gule naozaj odist. Tak ako ty teraz. Len sa snazis navodit dojem, ze si akoze nad vecou a mozes kedyklvek odist, ze? Ale nemozes, nevies to, nemas na to tie gule. Silou mocou sa snazis mat posledne urazene slovo a to, ze si oznacil Bibliu za KLAMSTVO, sa snazis zahovorit.

Klasicke. Typicke. Zbabele, ako je bezne u pseudokrestanov.

Zverejnené

Automatika spustila xeno, tak si mi zabudol odpovedat. takze este raz

Ako mozes xeno citovat SLOVO BOZIE, ked podla teba ziaden Boh neexistuje a vsetci veriaci su hlupaci? Neexistujuci Boh, predsa nemohol vyslovit SLOVO BOZIE?

to mi nevieš odpovedať v diskusii? Musíš schovávať odpovede? Asi nie si veľmi na nich hrdý.

Svata pravda. Nemoze, pretoze neexistuje.

Ja osobne s tym problem nemam, preto som sa pytal na to, v existenciu ktorych bohov veria krestania - a nie ja sam.

No to je vidno. Nemáš problém citovať z neexistujúceho BOŽIEHO SLOVA, ty pseudopochlebovač ateistom.
Zverejnené

Klasicke. Typicke. Zbabele, ako je bezne u pseudokrestanov.

Uz nie som falosny pseudokrestan ? :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov