Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ked je to odporca v style "Ked mi nedáte dôkaz, tak ste všetci hlupáci", tak sa mu, kľudne môže stať, že jednu dostane.

Ano mas pravdu - presne toto vykrikuju nabozenski fanatici tuto v ateizme, v teme o vzniku vesmiru, v evolucii - skoro vsade. Ze vraj kym ateista alebo vedec neda dokaz o NEEXISTENCI boha, tak maju pravdu.

Cize stale suhlasime :)

- ako si tvrdil - tisicky bohov neexistuje a nepotrebujes na to nijaky dokaz

- ziadat dokaz na neexistenciu je hlupost

Na rozdiel od teba si nemyslim, ze by bolo spravne nalozit kazdej pomylenej existencii, ktora takto argumentuje :) Ale dakujem - tento tvoj citat si odkladam k dalsim a akonahle sa nejaky veriaci exemplar ozve, budem ta citovat. Nebude to MOJA vyhrazka fyzickym nasilim, ale TVOJA.

Ste vazne super dvojica. Z pozicie veriacich ci kieho frasa ste napisali take krasne veci :)

Zverejnené

- ako si tvrdil - tisicky bohov neexistuje a nepotrebujes na to nijaky dokaz

Nič také som netvrdil, to mi nepodstrkávaj.

Na rozdiel od teba si nemyslim, ze by bolo spravne nalozit kazdej pomylenej existencii, ktora takto argumentuje :)

Nič také, čo tu fabuluješ, si nemyslím. Tu je práve ten rozdiel. Ja v niečo verím a skúšam primeranie tomu reagovať, ale pripúšťam, že iný človek môže mať voči tebe inú reakciu... Je to ako s tými bohmi. Ja verím v jedného, ale pripúšťam, že existujú iní pre iných ľudí). Niečo v štýle, keď dvaja robia to isté (v tomto prípade počúvať xena) reakcie nie sú tie isté..

Ale každý človek má svoje hranice, takže ak by si prekročil tie moje.... Ktovie, čo by sa stalo.

Ale dakujem - tento tvoj citat si odkladam k dalsim a akonahle sa nejaky veriaci exemplar ozve, budem ta citovat. Nebude to MOJA vyhrazka fyzickym nasilim, ale TVOJA.

Takže keď ty sa budeš s niekým vadiť, to sa vlastne ja tebe budem vyhrážať.

Ste vazne super dvojica. Z pozicie veriacich ci kieho frasa ste napisali take krasne veci :)

"Pochvala" patrí tebe.... skutocne super cislo si.
Zverejnené

Ja som bibliu CITOVAL. Ty vravis, ze ked je v Biblii napisane, ze boh je JEDINY, tak to je NESPRAVNE?

To niekde vravim ? Kde konkretne ? :D

A mozes zacat tymto:

elfant, dňa 16. máj 2012 - 10:14:28, napísal(a):

Kde som konkretne tvrdil, ze som cital Bibliu lepsie ako ty, popripade, ze vies menej ako ja ?

Poprosim link na konkretny prispevok, kde som nieco take tvrdil. Alebo kde som tvrdil, ze som Bibliu cital spravne/dobre/tak ako sa ma/ popripade nieco podobne. Pokial ho nebudes vediet dat, bude to dokaz, ze si tvrdenia vymyslas, alebo, ze vedome klames s cielom zavadzat.

Tak prosim.

Nech sa paci, stacia dva linky. :)
Zverejnené

Aby som ti to xeno vysvetlil lepšie. To, žeby ti nejakí vyznavači viery naloži za tvoju argumentáciu v štýle "keď mi nedáte dôkaz ste hlupáci" sa dá interpretovať aj tak, že ich ich boh viedol k tomu, aby príslušne naložili s "nevercom". Oni budú z obliga a s čistým svedomím. A ty budeš mať problém.

Zil som tam dost dlho. A moslimovia su vacsinou aspon cestni - Oni to hned a na rovinu priznaju, ze spravny moslim veri len v jedineho boha podla Koranu. Nevymyslaju zbabele hluposti ako ste predviedli vy dvaja.

Hneď na rovinu by xenovi argumentačne vytmavili, keby začal na nich podobným spôsobom ako sa zaprezentoval tu. A mal by ich ešte za to aj pochváliť.... :zubiska:
Zverejnené

Nech sa paci, stacia dva linky.

Dva linky na co?

Moja odpoved je - PODLA BIBLIE EXISTUJE LEN JEDEN BOH A NIJAKY INY. TOTO JE ZAKLAD KRESTANTVA. PODLA KRESTANSTVA NEEXISTUJU NIJAKI INI BOHOVIA. Toto je pravda. Toto je pisane v Biblii. Citaty si mal vyssie. Neexistuje nijaka cirkevna autorita, ktora by tvrdila, ze v zmysle krestanstva existuje viacej bohov ako tento jeden. Nikto to nikdy netvrdil.

PODLA KRESTANOV NEEXISTUJU TISICKY BOHOV.

Bodka. To je vsetko.

Ak si myslis nieco ine, tak nech sa paci. Uz si to napisal, ze krestania veria v existenciu inych bohov - co je ako hlupost, tak v rozpore s Bibliou. Dokazal som to mnozstvom citatov. Na nestastie ty bibliu nepoznas.

Kde som konkretne tvrdil, ze som cital Bibliu lepsie ako ty, popripade, ze vies menej ako ja ?

Takze si to netvrdil? Moj omyl. Pretoze ju naozaj poznam podstatne lepsie ako ty. Vyssie som to dokazal tym, ze som vedel citovat bibliu tak, aby tato potvrdzovala moje tvrdenia - zatial co ty si to nedokazal, pretoze to by bolo asi nemozne. Ergo sa zhodneme - neovladas blbliu lepsie ako ja a ani si to nikdy netvrdil. Aspon tolko sebakritiky mas, ze si neprisvojujes vedomosti, ktore zjavne a ani nahodou nemas.

Hneď na rovinu by xenovi argumentačne vytmavili, keby začal na nich podobným spôsobom ako sa zaprezentoval tu.

Neboj, podobne debaty vediem aj s moslimami - ale to nie su hlupaci, ktori si myslia, ze ak svata kniha povie, ze boh je LEN JEDEN, tak to znamena, ze BOHOV JE VIACEJ. A neboja sa priznat, ze veria v boha jedineho a v existenciu bohov inych NEVERIA.

Potom ich neoznacim tak ako teba a elfanta za nevzdelanych hlupakov, pokrytcov, co nepoznaju ani vlastne nabozenstvo. Sice ich vieru nezdielam, ale aspon sa nechovaju ako zbabelci, ktori by sa bali priznat vieru v existenciu jedneho jedineho boha podla svojho nabozenstva. A neboja sa oznacit inych bohov za neexistujucich. Oproti nim ste vy dvaja uplne mimo.

!

Zverejnené

Takze nic zase, len balast. :D Miesto linku tvrdenie, ze ju naozaj poznas lepsie ako ja :D

Ja zase kludne mozem tvrdit, ze si naozaj najlepsi vogonsky basnik vsetkych cias. :)

Tak pokial si Bibliu cital lepsie a vyznas sa v nej lepse ako Xenocide - odpovedz na otazku: V EXISTENCIU KTORYCH BOHOV VERIA KRESTANIA?

Tvrdit ze ja viem menej ako ty, ked si nedokazal na tuto otazku za tyzdne odpovedat je len dokazom toho, ze aroganciou nahradzas hroznu nevedomost, ked neovladas ani zaklady krestanstva. Odpovedz a dokazes, ze vobec viec co je to Biblia a ze nie si falosny pseudokrestan.

Ten omyl, ktory priznavas, sa tyka aj toho dokazu mojej arogancie a nevedomosti, ktory bol sucastou tvrdenia ? :D

Vyssie som to dokazal tym, ze som vedel citovat bibliu tak, aby tato potvrdzovala moje tvrdenia - zatial co ty si to nedokazal, pretoze to by bolo asi nemozne. Ergo sa zhodneme - neovladas blbliu lepsie ako ja a ani si to nikdy netvrdil. Aspon tolko sebakritiky mas, ze si neprisvojujes vedomosti, ktore zjavne a ani nahodou nemas.

Ako falosny pseudokrestan by som si nedovolil zjavne a ani nahodou prisvojovat vedomosti, ktore v ovladani biblie nemam. Urcite z nej neviem citovat tak majstrovsky, aby to potvrdzovalo moje tvrdenia. :D

xenocide, dňa 18. máj 2012 - 11:57:03, napísal(a):

Ja som bibliu CITOVAL. Ty vravis, ze ked je v Biblii napisane, ze boh je JEDINY, tak to je NESPRAVNE?

Toto bol tiez omyl a nevravel som to naozaj ? :D Zase si pozabudol, ze odpovedat sa ma celou vetou a na celu otazku.
Zverejnené

Urcite z nej neviem citovat tak majstrovsky, aby to potvrdzovalo moje tvrdenia.

To veruze nevies. Uz len staci to tvoje tvrdenie, ze krestania veria v existenciu inych bohov. To by si mal naozaj problem.
Zverejnené

Oh flundered gruntbuggly,Donallitude

Thy micturations are to me

As plurdled donally

On a lurgid bee

That mordiously hath bitled out

Its earted grabatiously

Into a rancid festering [drowned out by moaning and screaming]

Now the jurpling slayjid agrocrustles

Are slurping hagrilly up the axlegrurts

And living glupules frart and slipulate

Like jowling meated liverslime

Groop, I implore thee, my foonting turlingdromes

And hooptiously drangle me

With crinkly bindlewurdles,

Or else I shall rend thee in the gobberwarts with my blurglecruncheon

See if I don't.

:zubiska:

Zverejnené

ja sa teda vôbec nebavím na xenových príspevkoch, na jeho spôsobe diskutovania, na urážaní druhých .. asi som moc fajnová, ale je to na mňa silná káva... toľko expresívnych výrazov, toľko upomenutí od moderátorov... nechápem prečo mu to vlastne tolerujú ... ja by som už za toľké upomenutia a za toľko neslušných výrazov dostala dávno Banned.. jeho upomenú a nerešpektuje to, ide si ďalej po svojom.. máte z toho dobrý pocit, že to je tá správna diskusia, zábava, relax?

ďakujem, o takú zábavu nestojím, je to nudné, trapné, nedôstojné...

Zverejnené

Neboj, podobne debaty vediem aj s moslimami - ale to nie su hlupaci, ktori si myslia, ze ak svata kniha povie, ze boh je LEN JEDEN, tak to znamena, ze BOHOV JE VIACEJ. A neboja sa priznat, ze veria v boha jedineho a v existenciu bohov inych NEVERIA.

Potom ich neoznacim tak ako teba a elfanta za nevzdelanych hlupakov, pokrytcov, co nepoznaju ani vlastne nabozenstvo. .... ale aspon sa nechovaju ako zbabelci, ktori by sa bali priznat vieru v existenciu jedneho jedineho boha podla svojho nabozenstva. A neboja sa oznacit inych bohov za neexistujucich.

Veď si mi už aj ďakoval, že som ti napísal v čo (koho) veria kresťania, zase som nevzdelaný hlupák???

Ja sa preto pytam, v existecniu ktorych bohov veria veriaci. Ak veria krestania v existenciu jedineho boha, tak to kludne napis....vlastne si to uz napisal, vdaka

Zverejnené

Za 29 stran to su najrozumnejsie slova z tvojej strany. Aj ked na nestastie si ich nedokazal vymysliet sam, len skopirovat. Ale aj to sa ti pocita. Mozno niekedy nabuduce budes aj lepsi ako vyhladavaci soft.

PS. Ano, uznavam, ze na nic lepsie uz nemozes prist - pretoze biblia aj teologovia hovoria proti tebe a tvojim pomylenym tvrdeniam. Ale prijemne si ma prekvapil. Ocakaval som zbabely utek a nie poeziu.

toľko expresívnych výrazov, toľko upomenutí od moderátorov... nechápem prečo mu to vlastne tolerujú ...

Mila iskra...

Podla wyskyho si obmedzena, pretoze veris v jedneho jedineho boha nie vo viacerych.

Podla wyskyho a elfanta si pomylena, pretoze veris v jedneho jedineho boha a nie vo viacerych.

Podla tamtych dvoch veris v nepravdu (klamstvo, lož), ked veris, ze krestansky boh je len jeden.

Pokial si myslis, ze krestania veria nie v existenciu jedneho, ale existenciu viacerych bohov - tak sa pekne mylis.

Ked krestania veria v existenciu viacerych bohov a ty veris v existenciu jedneho - nie si asi krestan.

Su veci, ktore su hluposti, pretoze splnaju definiciu hluposti.

Cloveka, ktory si precita text "BOH JE LEN JEDEN" a tvrdi, ze tento text znamena "BOHOV JE VIACEJ AKO JEDEN" mam oznacit ako? Tak potom nie hlupak, ale negramotny nevzdelanec, pretoze....no ved sama vidis :)

Zverejnené

Podla wyskyho si obmedzena, pretoze veris v jedneho jedineho boha nie vo viacerych.

xeno, už si sa spýtal iskri, či verí, že sú aj iné náboženstvá? Napríklad hinduisti.

Zverejnené

xeno, už si sa spýtal iskri, či verí, že sú aj iné náboženstvá? Napríklad hinduisti.

¨

Nepytal som sa na existenciu inych NABOZENSTIEV ale na to, ci krestania veria V EXISTENCIU INYCH BOHOV.

Su to ine veci, pouzite su ine slova. Pytal som sa aspon 10-krat. Pokial mas problem pochopit po viacnasobnom polozeni tej istej otazky rozdiel medzi EXISTENCIOU BOHA a EXISTENCIOU NABOZENSTVA, tak naozaj sa nemozno divit ako to dopadne.

Ak niekto stale nechape rozdiel medzi nabozenstvom a bohom, tak je blbec. Nastastie ty ten rozdiel chapes. Pretoze ak by si ho nechapal a nechapanie daval najavo svojimi prispevkami, bol by si nim tiez :)

Takze OK, ospravednujem sa - nie ste hlupaci. Tu su len hlupe prispevky, ktore pisu inteligentni ludia aby ukazali, ako to vyzera keby nejaky hlupak pisal. Cize beriem spat. Ako osoby si ty aj elfant rozumny a vzdelany clovek, ktori pisu hluposti umyselne, aby zosmiesnili niektorych veriacich a ukazali ich obmedzenost. V skutocnosti urcite viete co je zakladom krestanstva a tu ste len ukazali, ako by to vyzeralo, ak by pisal nejaky zadubenec.

Tym padom moje oznacenie za hlupakov sa netykalo realnych osob pod nickami wysky a elfant - ale imaginarnych osob, ktore by si uplne vazne mysleli to, co wysky a elfant napisali zo strandy.

Zverejnené

Za 29 stran to su najrozumnejsie slova z tvojej strany. Aj ked na nestastie si ich nedokazal vymysliet sam, len skopirovat. Ale aj to sa ti pocita. Mozno niekedy nabuduce budes aj lepsi ako vyhladavaci soft.

PS. Ano, uznavam, ze na nic lepsie uz nemozes prist - pretoze biblia aj teologovia hovoria proti tebe a tvojim pomylenym tvrdeniam. Ale prijemne si ma prekvapil. Ocakaval som zbabely utek a nie poeziu.

Netusil som, ze ty svoje citacie vymyslas sam. V takom pripade sa hlboko ospravedlnujem, lebo som si myslel ze pouzivas copy/paste. :D

Este pred nedavnom si tvrdil, ze to najlepsie co som v tejto teme napisal, bolo ked som nepisal nic. Som rad, ze som v tvojich ociach v rozumnosti pisania postupil aspon o krocik a vogonska nonsense poezia potesila tvojho ducha. :)

Co hovori biblia a teologovia, preslo tvojim samoschvalovacim procesom, tak je velmi mala pravdepodobnost, ze sa v tom niekedy zhodneme. Takze proti mne zatial hovoris len ty a tvoj vyklad biblie, plus tvoje znalosti teologie.

Spolahnem sa v tomto smere nadalej predsa len na uznavanejsie autority. :)

Zverejnené

Co hovori biblia a teologovia, preslo tvojim samoschvalovacim procesom, tak je velmi mala pravdepodobnost, ze sa v tom niekedy zhodneme.

Preto som ti dal priestor:

- JA tvrdim, ze v biblii sa pise, ze existuje len jediny boh a nijaky iny neexistuje

- TY tvrdis, ze je vraj udajny rozpor medzi mnou a teologmi

Tak mi ich cituj. Ja som ti Bibliu citoval, tak dokaz, ze si nevymyslas. Neuviedol si ani jednu jedinu autoritu - ja som uviedol BIBLIU. Nie to moj VYKLAD, ale CITACIE.

Toto hovorí Jahve, kráľ Izraela, vykupiteľ jeho, Pán zástupov: "Ja som prvý a ja som posledný, okrem mňa nieto Boha.

Mozes mi uviest nejaky iny VYKLAD toho co hovori biblia a toho co hovoril (udajny) Boh? Ja ti v tom nebranim, ale zatial si preukazal strasnu ubohost, pretoze si svoje tvrdenia o viere v mnohych bohov nicim nedolozil. Nebudem ta urazat, vsakano. Tak ale skus sa nejak prejavit a prispiet k tomu, aby bolo jasne, ze to ako som ta oznacil NEBOLA PRAVDA.

Uved nejaku AUTORITU, ktora potvrdi tvoje slova a pripadne poprie moje.

Naozaj ti v tom nebranim. Nedokazal si absolutne nic, ani jedneho teologa, ani jednu autoritu, nic. Pretoze si vymyslas, vsak? Huncut jeden.

Ja uz viem - ty prave chces ukazat, ako by sa spraval hypoteticky nabozensky fanatik a klamar. Vymyslel by si neexistujuce autority a nimi by sa ohanal bez toho, aby ich dokazal uviest a citovat. Cize ak by niekto pisal to co ty, namiesto argumentov by si musel vymyslat. Nastastie ty nepises to co pises, pretoze inac by sa to tykalo teba - a mne bolo vysvetlene, ze ty hlupak nie si.

Zverejnené

:zubiska:

Nastastie ty nepises to co pises, pretoze inac by sa to tykalo teba - a mne bolo vysvetlene, ze ty hlupak nie si.

Ja zas verim, ze ty pises to co pises a tyka sa to teba.

Ci si, alebo nie si hlupak, som radsej nezistoval. :)

Zverejnené

Ehm.

Mozes mi prosim interpretovat CITACIU z Biblie tak, aby bolo jasne, ze moje tvrdenie o EXISTENCII JEDINEHO BOHA je nespravne?

Aha...nedokazes. Teda - ty by si to dokazal, ale ten hlupak ktoreho tu zobrazujes (ktorym ty prirodzene nie si a nikdy si nebol) by to nedokazal a len by sa vyskieral. Takze ale dakujem, vieme co by robil obmedzeny clovek - ale ako by odpovedal niekto rozumny????

Zverejnené

Na rozumne odpovede tu asi okrem teba nie je nikto. Ako si uz velakrat napisal, vsetcia co v tejto teme pisu su hlupaci(alebo skoro vsetcia) a xeno jediny vie najlepsie co sa v biblii pise a kto je pravy krestan.

Nuz a podla tohto prehlasenia neostava nic ine, len to prijat ako fakt.

Si King Kong teologie a biblistiky a neostava nic ine, len sa sklonit pred tvojimi encyklopedickymi znalostami.

Tak lutujem. :)

Ledaze by si chcel nazorne ukazat, ako by pisal obmedzeny clovek, ktory by chcel pisat ako clovek znaly veci a empaticky vnimajuci oponentov. To ale urcite nie je tvoj pripad. :)

Zverejnené

Stale si nedokazal uviest nejaku inu interpretaciu, ktora by potvrdila tvoje slova a poprela moje....

Nech sa paci.

O jedení mäsa obetovaného modlám teda vieme, že na svete niet nijakej modly a nijakého boha, iba Jeden.

Ved to kludne interpretuj a uved autority a teologov, ktori potvrdia, ze podla krestanstva existuje viac nez jeden boh. Mas volne pole posobnosti dokazat, ze si nevymyslas, dokazat ze nie si hlupak, dokaz ze nepises o krestanstve nepravdy.

Zverejnené

ehm.. tak nejak som sa prinútil, prezrieť si celú túto debatu (v téme ateizmus), ale za boha, nemôžem pochopiť, o čo sa v nej vlastne "go".. soráč..

• Pridať bod 1
Zverejnené

Je to jednoduche....

1 Ateisti neveria, ze bohovia existuju.

2. Teisti, veriaci v nejakych bohov, clenovia nejakych nabozenstiev v toho svojho sice veria - ale zaroven NEVERIA, ZE EXISTUJU INI BOHOVIA. Proste normalny krestan veri, ze existuje len jeden jediny boh....blabla...logicky. Krestan uznava, ze existuju hinduisti, ale neveri, ze existuju HINDUISTICKI BOHOVIA. Ani nemoze. Pretoze krestansky boh je JEDINY, takze ak by tvrdil, ze existuju este nejaki ini bohovia, uz by nemohol existovat krestansky boh ako JEDINY. Bol by iba jeden z viacerych, co je ale v rozpore s krestanskou doktrinou.

3. Ergo kazdy clovek na svete NEVERI v existenciou nejakych bohov.

4. Takze ako ateisti, tak aj teisti neveria v existenciu nejakych bohov. Viera, ze nejaki bohovia neexistuju (aj ked v nich niekto iny veri) je preto normalnou sucastou ludstva a je vlastna kazdemu cloveku na zemi.

5. Ateizmus v zmysle neverit, ze bohovia existuju, vyplyva z uplne prirodzenej vlastnosti vsetkych ludi.

6. Prirodzene, nijake nabozenstvo nepredlozilo nikdy DOKAZ, ze ini bohovia neexistuju - oni to proste len tvrdia.

7. Preto je smiesne pozadovat, aby prave ateisti vedecky dokazovali neexistenciu bohov - ked v neexistenciu bohov uz bez dokazov uspokojivo veria samotni teisti :)

8. Otazkou teda je - ked prakticky vsetci a bez dokazov neveria v existenciu nejakych bohov, kde sa berie viera v existenciu bohov inych. Bez dokazov? A tym myslim vieru v existenciu bohov, o ktorych ini veriaci na oplatku bez dokazov tvrdia, ze neexistuju.

9. Ateizmus, neverit v existenciu bohov, je preto najlogickejsi pristup k teistickemu bordelu.

*** To co som oznacoval ako HLUPOST boli wyskyho a elfantove tvrdenia, ze krestania veria v inych bohov. Podlozil som to citaciami z biblie aby som ukazal, ze krestanstvo je postavene na viere v existenciu JEDNEHO boha - a pokial niekto veri, ze existuje viacej bohov, nemoze byt krestan, ale je skor len nejaky polyteisticky paskvil. ***

Zverejnené

*** To co som oznacoval ako HLUPOST boli wyskyho a elfantove tvrdenia, ze krestania veria v inych bohov....

Čo xeno vztiahol aj na Jána Pavla II., ktorý počas svojej návštevy v Indii podstúpil obrat zasväteniu hinduistickým bohom...:)

Zverejnené

Čo xeno vztiahol aj na Jána Pavla II., ktorý počas svojej návštevy v Indii podstúpil obrat zasväteniu hinduistickým bohom...

Ach ano, presne tak. Pretoze ak papez uznal, ze existuju ini bohovia ako jet ten JEDINY biblicky, tak tym povedal, ze biblia hovori NEPRAVDU. V biblii sa totiz na vela miestach uvadza, ze boh je len JEDEN.

Cize mal mozno papez pravdu. Ale v tom pripade bol celnym prestavitelom nabozenstva, v ktoreho svate pismo neveri a ktoreho svate pismo je nepravdive.

Este raz - v biblii sa pise, ze existuje len jediny boh. Pokial niekto tvrdi opak, je v rozpore s bibliou. Biblia je zakladom krestanstva. Wysky tu prave dokazal, ze katolicky papez veril v nieco, co je v rozpore s bibliou. Nebol by prvy ani posledny :)

ALebo je biblia proste len blbost, ktorej nemoze verit ani samotny papez, vsak?

Zverejnené

3. Ergo kazdy clovek na svete NEVERI v existenciou nejakych bohov.

a kedže prakticky každá cirkev tvrdí že kto neverí v toho ich boha, ten pôjde do pekla, dá sa logicky odvodiť že odkedy je počet cirkví viac ako 1 tak každý človek skončí v pekle. z toho tiež vyplýva že v nebi musí byť pomerne pusto a pekelná nuda :lol:
Zverejnené

ALebo je biblia proste len blbost,...

Amen... Xeno dospel k tomu názoru tak hádam už bude kľud... :)

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov