iskra Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 http://ateisti.sk/biblia-ocami-vedy/ :) do tretice všetko dobré :smilieee:
xenocide Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Oni tvrdia, ze podla biblia pojednava o viacerych bohoch, nie jednom. Toš, to si musis vyjasnit s NIMI, opytat sa ICH, aby ti ONI odpovedali. Ja som JA a nie som ONI. Preto som sa pytal, v existenciu ktorych bohov veria KRESTANIA. Krestania nie su ONI, pretoze ONI su ateisti. ONI si nieco myslia, a krestania si myslia nieco ine ako si myslia ONI. Zakladom krestanstva je viera v existenciu JEDNEHO boha. ONI ale upozornili, ze samotna svata kniha je jeden bordel, ktory ma spustu nezrovnalosti (ako sa ukazalo, ked tu niekto obhajoval boziu moralku - pricom biblicky boh pozadoval zabijanie homosexualov). Neriesilo sa co si myslia ONI. Islo o krestanov. A krestania veria, by podla doktriny mali verit, ze existuje boh jediny. Krestania sa prirodzene nepytaju, co si myslia ONI, hlavne kedze ONI su ateisti. A kedze krestania veria v existenciu boha jedneho a jedineho, tak neveria v existenciu inych tisicov bohov. Cim je dokazane, ze pre ludi je uplne prirodzene a normalne neverit v existenciu bohov a samotni krestania sa podla toho spravaju, ked neveria v existenciu inych bohov. Prirodzene, bez dokazov. Vari predlozil niekedy nejaky krestan dokaz, ze ini bohovia neexistuju? :) Moj argument je jednoduchy - neverit v existenciu bohov je normalne pre vacsinu obyvatelov zeme a ktorykolvek krestan, ktory veri v boha jedineho, je toho zivym dokazom. Ateisti nie su nicim divni ani prilis odlisni. Rovnako neveria v existenciu bohov, tak ako to robia prislusnici nabozenstiev.
game Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 No myslenie odjakziva bolelo. Je to ako v tom filme Matrix, treba si vybrat modru alebo cervenu pilulku... ;) e, v tomto prípade by som skôr povedala, že to nie je ani modrá, ani červená - lilavá ... :) v podstate z xy diskusí za xy rokov s veriacimi nakoniec vždy vyjde najavo, že veriaci verí v svoju vieru / aby to bolo trochu zjednodušené / , ale trochu si ju namixuje pre seba. prakticky vždy sú tam minimum malé rozdiely. nielen v nespočetných odnožiach, cirkvách, spoločenstvách, sektách, ale aj v jednom a tom istom "košiari" - nenapadne mi práve lepšie slovo. každý človek si trochu prispôsobí svoju vieru pre seba. trochu. tam kdesi vzniká aj viera v ďalší život, prieskumy to potvrdzujú. nie zmŕtvychvtanie, ale znovuzrodenie. a myslím, že to platí aj pre ateistov. už len to, čo sme tu spomínali, ani ateizmus nie je jednoliata masa, ešte sa delí na ďalšie izmy, ktoré vyhovujú niekomu viac ... pod tými izmami je každý jeden ateista na tom rovnako, ako veriaci. prispôsobí si svoj ateizmus tomu, čo mu je bližšie, od prísneho vedeckého až po ... napríklad predstavu akéhosi znovuzrodenia. všetko to považujem ale za vcelku prirodzený prejav, pretože, viem, vraciam sa k tomu - pretože človek tu nechce byť len tak, odžiť a zaniknúť, tak si to spríjemnia predstavou. istou, akousi. život nás núti vybrať si pilulku, ale malou fintou si ju človek môže prifarbiť. trochu ako privrieť oči, a predstavovať si, že ten zlý koniec vo filme predsa len potom tam kdesi skončí dobre. :)
xenocide Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 - nenapadne mi práve lepšie slovo. každý človek si trochu prispôsobí svoju vieru pre seba. trochu. No prave... Ked si prisposobim veru pre seba - tak to robim preto, lebo mi tak uplne nesedi viera, predstava niekoho ineho. Toho "mojho" boha, v existenciu ktoreho verim, si opisem trosku inac nez niekto iny, vsak? Takze "moj" boh je iny, nez boh niekoho ineho... Ale vacsina ludi neveri sposobom - niekde tam hore je miliarda bohov a kazdy ma svojho sukromneho - ze?? Ludia su presvedceny, ze "ich" pravda, predstava boha, je ta spravna a univerzalna. A rovnako si myslia, ze predstava niekoho ineho je nespravna a aspon ciastocne mylna. Tym padom ale NEVERIA v predstavu niekoho ineho. Mozno neveria v miliardu predstav o bohu, pretoze sa tieto predstavy nezhoduju s ich nazorom. Neveria v bohov. A nebol im predlozeny ani jeden dokaz, ze tamti bohovia neexistuju. Neveria bez dokazov. Nie je toto presne vec, ktora sa tolko vycita ateistom? Kolko zarputilych veriach tu vykrikovalo - "Xenocide, ale nemas nijaky dokaz, ze boh neexistuje!!!" Nuz, oni presne takto pristupuju k svetu uz cele tisicrocia :) Neverit v existenciu bohov je uplne normalne pre kazdeho cloveka. Takze nema zmysel sa nejak podivovat nad ateistami, ale skor naopak - Ked niekto neveri v existenciu 1000 bohov a nema k tomu dokazy, tak preco zrazu veri v existenciu nejakeho boha bez dokazov? Pricom v existenciu presne tohto boha zase niekto iny neveri?
wysky Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Preto som sa pytal, v existenciu ktorych bohov veria KRESTANIA. Krestania nie su ONI, pretoze ONI su ateisti. Takže vlastne aj Ján Pavol II. bol ateista.... :zubiska: každý človek si trochu prispôsobí svoju vieru pre seba. Nikde nie je zadefinované, že takto a takto má vyzerať viera. Vtrepať ju do istého schématu sa pokúšajú najmä tí ortodoxní duchovní... Preto je v poriadku ak si človek vieru prispôsobí pre seba, je to jeho intímna vec. A vo veľa prípadoch sú najlepší veriaci takí, čo nenavštívia svätostánok ako je rok dlhý. Aj keď neúmyselne, najviac sa držia princípov zahrnutých povedzme v desiatich prikázaniach. A skutočné náboženstvo a viera má robiť človeka lepším. O to tu ide, nie o to, či nejaký boh existuje alebo nie (a či ho niekto niekde videl alebo nie), ako tu melie zacyklený xeno už niekoľko dní.
game Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 xeno, nie ... boh sa nemení. to nie je prispôsobovanie viery na svoj obraz. či niekto je veriacim bigotne, celou svojou bytosťou, či je niekto len pápežskejší než pápež, či niekomu prináša úľavu jeho dennodenná viera, spoveď, plazenie sa kolenačky, posedenie v prázdnom kostole, či vnímanie bohoslužieb celou svojou bytosťou, či búchanie päťkrát denne hlavou o zem, či tibetské plazenie sa po bruchu aj s patričnými pomôckami ... nie je to zmena, je to buď sebatrýznenie, alebo pohladenie duše, alebo tisíc odtieňov medzi tým.či akákoľvek forma a akýkoľvek stupeň ateizmu ... je to o človeku. nedokazuje to nič. viera má svoj rebríček hodnôt a dôkazov. môžeme diskutovať aj o počte bohov ... mimochodom ten pôvodný link tu je len tisíceré opakovanie starých vedomostí, ktoré skutočne existujú, a sú popísené v x knihách a prácach ...skutočne sú v starom zákone spomínaní "elohim" - bohovia.kresťania pápežskejší než pápež nepripustia pomaly ani len to, že bibliu pri prekladaní do iných jazykov nutne menili a prispôsobovali výrazivu dotyčného jazyka - ale to nám môže byť ukradnuté. dôkazy hovoria o tom, že biblia sa menila, prepisovaním, prekladaním, vysvetlivkami doby.keď chce niekto veriť v nemennosť od nadikotvania Bohom, nech verí. asi mu to robí dobre a cíti sa od toho cnostnejšie. presne ako sa tam píše, z elohim sa postupne stal jeden boh. môžeme o tom diskutovať, ale vykrikovanie a nadávanie do klamárov teistom nám nepomôže. je to vskutku tak, a nie je to ani nová, ani novátorská myšlienka.kdesi v témach o náboženstvách sme o tomto už písali. nič to nemení na tom, že ateisti majú svoje odstupňovanie, tušíme, ako prišlo k big bangu, ale nevieme. / to je len akože - na ukážku / dokazujeme veci postupne, ale nič to nemení na tom, že miliardy veriacich veria v svojich bohov. nepotrebujú dôkaz. veria.nič, čo sa preháňa, nie je "zdravé", a keď sa človek rodí ako ateista, od počiatkov vekov používania mozgu mu viera pomáha žiť. tak prečo nie ?tak ako viera v uzdravenie prináša úľavu. placebo prináša úľavu. mechanizmy sú podobné. ateisti nie, majú iné hodnoty, či dôkazy, či si myslia, že majú. aj to je poriadku.
xenocide Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 presne ako sa tam píše, z elohim sa postupne stal jeden boh. Takze ked niekto veri, ze existuje JEDEN BOH - tak neveri, ze existuju stovky bohov inych nabozenstiev, vsak? Vari niekedy niekto priniesol dokaz, ze ini bohovia neexistuju a existuje len jeden? Nepriniesol. ateisti nie, majú iné hodnoty, či dôkazy, či si myslia, že majú. Ale ved ateisti nijake dokazy nepotrebuju - samotni veriaci, teisti, ich predsa dolozili. Ateista neveri v existenciu krestanskeho boha na zaklade tych istych dokazov, ako v neho neveri hinduista ci moslim. Ateista neveri v existenciu hinduistickych bohov na zaklade tych istych dokazov, ako maju krestania. Ateista neveri v existenciu samanskych bozstiev na zaklade tych istych dokazov, ako maju krestania ci moslimovia :) Nijake INE hodnoty. Nijake INE dokazy. Nic INE nie je potreba. Kazdy clovek na svete NEVERI V EXISTENCIU NEJAKYCH BOHOV a nepotrebuje k tomu nijake dokazy :) Niektori ateisti to proste len prilis komplikuju, to je vsetko a v podstate ich argumentacny problem. Kedze nijaky krestan za 2000 rokov ani moslim za 1400 rokov ani zid za kolko, 8000 rokov nepredlozil nijaky dokaz ze ine bozstva neexistuju - a napriek tomu tvrdia a pevne veria tomu, ze ine bozstva neexistuju, nechapem, preco by zrazu tieto dokazy mali predkladat ateisti? VED ATEISTI TVRDIA LEN PRESNE TO ISTE AKO VERIACI - ze bohovia neexistuju. :D
informator Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Ateista neveri v existenciu krestanskeho boha na zaklade tych istych dokazov, ako v neho neveri hinduista ci moslim. Ateista neveri v existenciu hinduistickych bohov na zaklade tych istych dokazov, ako maju krestania. Ateista neveri v existenciu samanskych bozstiev na zaklade tych istych dokazov, ako maju krestania ci moslimovia :) VED ATEISTI TVRDIA LEN PRESNE TO ISTE AKO VERIACI - ze bohovia neexistuju. :D Skus mi popisat tvoje ateisticke hodnoty zivota.
xenocide Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Hodnoty zivota su otazkou mimo tuto temu a neexistuju univerzalne ateisticke hodnoty zivota, tak ako neexistuju krestanske hodnoty zivota - kedze medzi krestanmi su obrovske rozdiely. Rovnako ako byt veriaci krestan a chvalit boziu moralku - pricom boh prikazoval zabijat homosexualov a ludi ktori v neho neveria - nie je nijakym moralnym plus, takze bude lepsie sa o hodnotach nebavit. Tie su individualnou vecou.
Eiensama Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Nechcem sa vam tu pliest to debaty - bezo mna si urcite poradite - ale jedna vec mi neda; ateisti a krestania maju rovnake hodnoty, a to tie, ktore nemaju nic spolocne s tym, kto v co veri, alebo neveri. Spolocnymi hodnotami su rodina, priatelia, pokoj, a podobne. Nevidim dovod v tom, aby sa kladli az take velke rozdiely medzi ateistami a krestanmi, ked vo svojej podstate sme vsetci ludia, a teda tieto hodnoty mame spolocne. Viera ci neviera nepodmienuje nase hodnoty. Som ateista, ale tieto hodnoty mam i ja bez vynimky. 1
informator Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Suhlasim, ale tie hodnoty totalne pomenilo zrodenie krestanstva.....hodnoty pred a po su velmi odlisne. Ci su dobre alebo nie, je vecou nazoru, ale hodnoty chces nechces mas krestanske.
iskra Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 xeno, tvoje myšlienkové pochody sú riadne pošahané :D to sa podľa teba ateista len "opičí" , či čo ?! veď buď , aj k ateistom chápavý, tolerantný, slušný ... VED ATEISTI TVRDIA LEN PRESNE TO ISTE AKO VERIACI - ze bohovia neexistuju. :D ale, ak ateista tvrdí len presne to isté ako veriaci, tak verí, nie? bohovia neexistujú, ale jeden Jediný - áno ? :) tak podľa toho ateisti neexistujú... neviem, čo ti na to povedia ty , normálne uberáš ich právo na slobodné rozhodnutie? :happyroll:
Eiensama Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 ale, ak ateista tvrdí len presne to isté ako veriaci, tak verí, nie? bohovia neexistujú, ale jeden Jediný - áno ? :) tak podľa toho ateisti neexistujú... neviem, čo ti na to povedia ty , normálne uberáš ich právo na slobodné rozhodnutie? :happyroll: No ja by som skor rada vedela, ako si dospela k takym zaverom; nech by som sa Xenove slova snazila akokolvek prekrutit, k hentomu by som nedospela. :mellow: A no, no, ze posahane myslienkove pochody. Ocuj, tymto mozes len potencialnu hadku zacat :lol: Xeno ma silne nazory, ale posahane myslienkove pochody je az prilis.
member2793 Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 tiež sa tu ako katolík vo výslužbe nechcem príliš montovať do debaty, ale ja som si doteraz myslel že slovo ateizmus je cudzí výraz pre odpor k pitiu čaju :zubiska: a až táto diskusia mi rozšírila moje vedomosti :thumbsup: 1
Hellé Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Suhlasim, ale tie hodnoty totalne pomenilo zrodenie krestanstva.....hodnoty pred a po su velmi odlisne. Ci su dobre alebo nie, je vecou nazoru, ale hodnoty chces nechces mas krestanske. ludia pred krestanstvom nemali ani rodinu ani priatelov????? :zubiska:
wysky Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 game xeno sa možno prezentuje ako ateista, sám vyhlásil, že ním nie je: A co sa mna tyka - nie som ateista. A no, no, ze posahane myslienkove pochody. Xeno ma silne nazory, ale posahane myslienkove pochody je az prilis. Eien Výraz "pošahané" je expresívnejšie pomenovanie napríklad aj pre toto: Ale ked citam tie nebetycne kraviny, ktore pisu miestni "veriaci" - radsej sa k nim nebudem hlasit, pretoze to by znamenalo hlasit sa k skupine ludi, ktorym vo vacsine pripadov viera zobrala inteligencne schopnosti. Čiže, keď sa niekto prezentuje iným pohľadom, niečo s ním nie je v poriadku.... Aspoň podľa tohto xenovho výroku. V podstate len iskra oplatila xenovi rovnakou mincou.
Eiensama Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Oko za oko, zub za zub? Nieco v tom zmysle? A kde sme? Ved sme civilizovani ludia. Nazor sa da aj jednoduchsie vyjadrit a nemusime siahat po expresivnych vyrazoch. A zaroven - povedat niekomu, ze ma posahane nazory, tak v tom pripade sa odosielatel komunikacnej spravy stavia do pozicie daneho cloveka s "posahanymi myslienkovymi pochodmi". Nie je to nic lichotive a ani heroicke. 2
elfant Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 Len pre upresnenie. Link na ateisticku stranku som sem dal ako reakciu na xenove tvrdenie, ze lepsie cital Bibliu ako vacsina krestanov, ako dokaz, ze ini ateisti ju citali a rozoberali vedecky a prisli k inym zaverom, ako znalec Biblie xeno. :) Xeno cital bibliu lepsie nez vacsina krestanov a preto moc dobre vie, ze krestania veria v existenciu JEDINEHO BOHA a nijakych inych bohov. Nijake konstrukcie, ale fakt, ktory tu prakticky nikto nebol schopny priznat a nie je ani teraz. Choromyselnou konstrukciou, hlupostou, alebo priam klamstvom su tvrdenia, ze vraj krestania veria v existenciu inych bohov, nez je ten jediny - krestansky, biblicky boh. Xeno mozno cital Bibliu, ale moc dobre vie akurat tak prd. Ini ateisti tuto knihu vedecky skumali a prisli k inym zaverom. Ale utechou je to, ze xeno by bol rovnaky, aj keby nebol ateista, ale veriaci. U neho sa jedna o ine postihnutie. http://ateisti.sk/biblia-ocami-vedy/ Toš, to si musis vyjasnit s NIMI, opytat sa ICH, aby ti ONI odpovedali. Ja som JA a nie som ONI. Preto som sa pytal, v existenciu ktorych bohov veria KRESTANIA. Krestania nie su ONI, pretoze ONI su ateisti. ONI si nieco myslia, a krestania si myslia nieco ine ako si myslia ONI. Nie ONI krestania, ale ONI ateisti vedci a ON ateista xeno, co jediny spravne precital Bibliu. Veriaci tam neboli vobec uvadzani, napriek tomu, ze sa ich tam xeno snazi znova zamontovat, aby zahmlil svoje povodne tvrdenia o svojich znalostiach Biblie a mohol opakovat svoju mantru v co maju krestania verit, aby boli podla neho pravi krestania a nie falosni pseudokrestania. Mozete pokracovat dalej, dobre sa bavim. :)
game Zverejnené 17. Máj, 2012 Zverejnené 17. Máj, 2012 ateistické xenozáhady .... : ) zrejme to bude chcieť malé upresnenie ... pre iskru je xeno nie ateista, wysky tu cituje, že sám o sebe píše, že nie je ateista, pre infa je stopro xeno ateista, nejeden si tu myslí, že xeno rozpráva v mene všetkých ateistov, a dokonca sa ma dnes niekto súkromne pýtal, či je xeno teda teista, alebo ateista ...nepotrebujeme vyznanie, ale trochu v tom máme jednoznačne zmätok :)a ešte, trochu tie hodnoty sem patria, celkom iste, minimum hodnoty života ateistov. zrejme sa budem opakovať, ale nielen kresťania, akékoľvek iné konfesie a filozofické a náboženské smery sa delia na miriadu podsmerov, aj ateisti ... to reagujem na príspevky tam vyššie ... : už k základným poznatkom, alebo vôbec vysvetleniu slova ateizmus patrí niekoľko rozdelení ... čo je v poriadku, a okrem toho čo človek to mierne prispôsobenie, ako všade inde a v každom náboženstve. preto je celkom namieste hovoriť o hodnotách, pretože hodnoty človeka nie sú iné, nikde. vždy je to o tom, že náboženstvo by malo robiť človeka lepším, lenže to funguje rovnako, ako u neteistu, vždy je to na človeku.samotnom človeku.či verí v milión hinduistických bohov, či v spagetu, či je prísny vedecký ateista, vždy je to v prvom rade o tom, akým je človekom.
iskra Zverejnené 18. Máj, 2012 Zverejnené 18. Máj, 2012 1. ja neriešim xenovo vierovyznanie, alebo či je bez vierovyznania 2. xeno proste musí prestať urážať ľudí a musí byť seriozny diskutér 3. pokiaľ som tuná, budú platiť rovnaké pravidlá pre každého 4. áno, súhlasím, vždy je to o človeku5. som za porozumenie, lásku, pokoj
xenocide Zverejnené 18. Máj, 2012 Zverejnené 18. Máj, 2012 zahmlil svoje povodne tvrdenia o svojich znalostiach Biblie a mohol opakovat svoju mantru v co maju krestania verit, aby boli podla neho pravi krestania a nie falosni pseudokrestania. Nic nezahmlievam. Stale tvrdim, ze krestanstvo je nabozenstvo postavene na viere v existenciu JEDNEHO BOHA (trojjedineho) - a takto to je pisane ako v biblii, vyplyva to z krestanskej doktriny. Ak niekto veri v existenciu mnozstva bohov nie je krestan, pretoze krestanstvo je viera v boha JEDINEHO. Okrem ineho, aj preto sa krestanstvo oznacuje ako MONOTEISTICKE. Je vazne sranda, ze sa stale najde tolko ludi, ktori nemaju ani najzakladnejsie vedomosti o to, co je to krestanstvo. Alebo islam. Alebo judaizmus. A pokial sa tito ludia oznacuju za krestanov, tak su vysmech, su hanbou, su to pseudokrestania. Hlupák je člověk, jenž má nedostatek inteligence, pochopení, rozumu, vědomostí, důvtipu i poznání. Tito ludia nemaju inteligenciu, aby chapali, ze jediny boh je jediny. Tito ludia nedokazu pochopit pisany text, ani kazanie. Tito ludia nemaju dostatok rozumu, aby chapali ci uz pisany text, zmysel slov, alebo nabozenstvo, ku ktoremu sa hlasia. Tito ludia nemaju dostatok vedomosti aby vedeli, co to je krestanstvo. Tito ludia su HLUPACI. A ano, presne toto myslim na elfanta. Nie urazka, ale to ze presne splna definiciu hlupaka. On ani nevie, co to je krestanstvo, hahaha.... sa stavim, ze keby sa opovazil toto co tu vymysla povedat v kostole, leti rovnou ciarou. Kdeze. Tam urcite pekne cusi, derie si kolena a modli sa k bohu jedinemu. To len tu hra formu. 1. Dokazte mi prosim, ze krestanstvo spociva vo viere v EXISTENCIU VIACERYCH BOHOV. Dakujem. 2. Ak to urobite, tak mi prosim vysvetlite, preco ten *** *** BOH KLAME ked tvrdi, ze je vraj jediny (co podla vas nie je).
xenocide Zverejnené 18. Máj, 2012 Zverejnené 18. Máj, 2012 A ze preco su niektori ludia hlupaci - v zmysle nedostatocnej inteligencie, vzdelania, vedomosti a mozgovych schopnosti? 1. Bibliu som vam vyssie citoval. Ak je v biblii napisane, ze boh je JEDEN a tvrdi to o sebe aj sam boh, odpovede hladajte v sebe. Je biblia zakladom krestanstva? Alebo boh klame? 2. A akoze sa krestania modlia? Pokial elfant a podobne pseudokrestanske kreatury aspon raz pouzil variaciu na modlitbu, ktoru uvediem nizsie - je to ako hlupak, tak aj klamar. Sorry game, ale je to tak. Pretoze NEEXISTUJE aby sa clovek v nedelu modlil k jedinemu bohu co existuje a v pondelok nam tu tvrdil, ze ich existuje viacej. Cestny a rozumny clovek to urobit nemoze. Elfant nie je ani jedno z toho a tym ho neurazam, len nazyvam spravnym vyrazom to, co je. Věřím v Boha, Otce všemohoucího, Stvořitele nebe i země. I v Ježíše Krista, Syna jeho Jediného, Pána našeho; jenž se počal z Ducha svatého, narodil se z Marie Panny, trpěl pod Ponciem Pilátem, ukřižován umřel i pohřben jest; sestoupil do pekel, třetího dne vstal z mrtvých; vstoupil na nebesa, sedí po pravici Boha, Otce všemohoucího; odtud přijde soudit živé i mrtvé. Věřím v Ducha Svatého, svatou církev obecnou, společenství svatých, odpuštění hříchů, vzkříšení těla a život věčný. Amen. Alebo tu mame este ine zaujimave veci... Křesťanství (ze slova křesťan < lat. christianus < řec. χριστóς, christos pomazaný čili Mesiáš) je monoteistické, univerzální, historické (založené) a misijní náboženství, které je soustředěno kolem života a učení Ježíše z Nazaretu, kterého chápe jako mesiáše (tj. Krista), spasitele světa, Božího syna, který se v Kristu zjevil. http://cs.wikipedia.org/wiki/Křesťanství Ano, tema je o ateizme. Ale ateizmus je jednoduchy - ateisti neveria v existenciu bohov. Bodka. Do protikladu sa zvyknu stava teisti, veriaci - u nas hlavne krestania. A ako sa ukazalo, tato chaska nevie co je napisane v biblii, popiera bibliu, popiera slovo bozie, nevie v co by sa malo verit a tvrdi, ze papez veril v existenciu inych bohov. Tato znoska pseudointeligentnych bytosti tvrdi, ze ak sa papez stretol s clovekom ineho vyznania, tak tym uznal existenciu inych bohov. V tomto pripade je velmi tazko diskutovat, pretoze ta "druha" strana, krestanska strana stavia svoje argumenty na mimoriadne vysokokvalitnych stupiditach. Otazka: preco je niekto ateista a nie krestan? Odpoved: pretoze nie je hlupak.
xenocide Zverejnené 18. Máj, 2012 Zverejnené 18. Máj, 2012 Vy ste mi svedkami - hovorí Pán - a môj sluha, ktorého som si zvolil, aby ste vedeli a uverili mi a pochopili, že som to ja, predo mnou nebol utvorený nijaký Boh a ani po mne nebude. Iz 43:10 Toto hovorí Jahve, kráľ Izraela, vykupiteľ jeho, Pán zástupov: "Ja som prvý a ja som posledný, okrem mňa nieto Boha. Iz 44:6 Ty si to videl, aby si sa naučil, že Pán je pravý Boh a okrem neho iného niet. Dt 4:35 Dnes teda vedz a vezmi si k srdcu, že Pán je jediný Boh hore na nebi a dolu na zemi, iného niet. Dt 4:39 Lebo toto hovorí Pán, Boh, stvoriteľ neba, - on je Boh, ktorý stvoril zem, učinil ju a upevnil. Nie prázdnou ju stvoril, obydlím ju urobil - : "Ja som Pán a iného niet. Iz 45:18 A večný život je v tom, aby poznali teba, jediného pravého Boha, a toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista Jn 17:3 Veríš, že Boh je jeden? Dobre robíš. Ale aj diabli veria, a trasú sa! Jak 2:19 my máme iba jedného Boha, Otca, od ktorého je všetko a my sme pre neho, a jedného Pána, Ježiša Krista, skrze ktorého je všetko, aj my sme skrze neho. 1Kor 8:6 O jedení mäsa obetovaného modlám teda vieme, že na svete niet nijakej modly a nijakého boha, iba Jeden. 1Kor 8:4 Bol by niekto taky laskavy a dokazal mi INTERPRETOVAT citacie z PISMA SVATEHO a interpretovat SLOVO BOZIE tak, aby sa potvrdili slova wyskyho a elfanta - ze krestania veria aj v inych bohov ako je ten "ich"? Interpetovat, aby bolo jasne, ze pre krestanov je normalne a spravne verit v existenciu inych bohov? Este raz - ja bibliu nevykladam. Ja ju CITUJEM. Ak mi niekto dokaze interpetovat krestanstvo ako polyteisticke nabozenstvo, kde veriaci veria v existenciu viacerych bohov, budem vlastne len vdacny - pretoze ak to urobia, tak oznacia BOHA za KLAMARA. Ano, v citaciach vyssie boh o sebe tvrdi, ze je jediny. Takze pokial toto nie je pravda, tak boh nehovoril pravdu. Preto budem rad ak elfant a wysky dokazu svoje tvrdenia o viere v monohych bohov a tym oznacia krestanskeho boha za klamara. V tom pripade uznam, ze hlupaci nie su oni - ale miliardy monoteistickych krestanov.
wysky Zverejnené 18. Máj, 2012 Zverejnené 18. Máj, 2012 Otázky viery, vierovyznaní a spôsobu ako sa s tým ľudia vyrovnávajú je pre mňa rozhodne zaujímavejšia téma ako ateizmus. Aj mnohí veriaci sú zaujímavejší ľudia ako ateisti. Ale ako pozerám, s niektorými "ateistami" je rozhodne väčšia zábava. :zubiska:
elfant Zverejnené 18. Máj, 2012 Zverejnené 18. Máj, 2012 Je len jeden Boh? Existujú aj iné bytosti okrem neho ktoré je potrebné brať vážne? Tomáš Akvínsky kedysi tvrdil že pohanskí Bohovia sú vlastne tým čo má kresťan za anjela. Nevyškrtol to čo bolo predtým, ale hľadal pre starých Bohov reálny spôsob ich existencie a našiel. Veď by bolo choré vyhlásiť zrazu všetkých Bohov za démonov, ako keby naši predkovia boli deťmi Satana. Nie, ja verím v to že všetko sa dá rozumne vysvetliť tak aby to zapadlo do reálnej Stavby Sveta. Prvé prikázanie hovorí: Ja som pán, tvoj Boh! nebudeš mať iných bohov okrem mňa! Ale toto prikázanie nepopiera existenciu iných Bohov. Ak by bol len jeden Boh, široko ďaleko nikto a až potom človek a iný život, a tento Boh by chcel aby ľudia v neho verili, prvé prikázanie by vyzeralo asi takto: "Budeš veriť vo mňa ako jediného Boha, lebo iných Bohov niet!" V prvom prikázaní niekto žiada aby ho uctievali ako svojho Boha uprostred iných Bohov. Svet Ducha teda ukazuje aj iný rozmer a z písma to aj vyplýva. Ak si uvedomíme že ľudstvo nevedie len jedna duchovná bytosť, zrazu su nám rozpory v písme jasnejšie a pochopíme aj prečo Boha nazývali toľkými menami. Nakoniec sa nám ukáže v jasnejšom svetle rozpor ktorý ukazuje Nový zákon oproti starému. Čítajte viac: http://jozefkamensky...l#ixzz1vCfwLjPoJe mozne, ze taky Tomas Akvinsky je tiez len trubka a na myslitelskeho ducha xena proste nema :) Alebo to bol najskor tiez falosny pseudokrestan. Věřím v Boha, Otce všemohoucího, Stvořitele nebe i země. 2. A akoze sa krestania modlia? Pokial elfant a podobne pseudokrestanske kreatury aspon raz pouzil variaciu na modlitbu, ktoru uvediem nizsie - je to ako hlupak, tak aj klamar. Sorry game, ale je to tak. Pretoze NEEXISTUJE aby sa clovek v nedelu modlil k jedinemu bohu co existuje a v pondelok nam tu tvrdil, ze ich existuje viacej. Cestny a rozumny clovek to urobit nemoze. Elfant nie je ani jedno z toho a tym ho neurazam, len nazyvam spravnym vyrazom to, co je.Nuz, aj ako falosny pseudokrestan, kreatura a hlupak, klamar, necestny a aj nerozumny clovek tam nikde nevidim nieco take ako Verim v existenciu len Boha, Otca vsemohuceho Stvoritela neba i zeme ... A len cisto sedliackym rozumom, keby Boh mal byt len jeden, preco by potom pocitoval potrebu zdoraznovat svoje prioritne postavenie hned v desatore ? Logika nejako nepusti. Take nieco sa deje len tam, kde je konkurencia. :) Znova opakujem to, co som uz raz napisal. Verit v existenciu niecoho/niekoho a verit v nieco/niekoho, su dve rozdielne veci. Verim ze existuje socializmus, ale v ziadnom pripade to neznamena, ze v jeho idey nutne aj verim. Ale verim aj to, ze su ludia, ktorym to jednoducho do lebky neprenikne, ani keby ich parnik zrazil. :D
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz