Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Neda sa popriet, ze Xeno aj uvadza citacie diskusie , aj dokonca k nim nieco dopisuje.

Ale tam iluzia diskusie aj konci. Pripomina mi to nejaky pseudo-UI automat, ktory si melie stale to iste dokola a donekonecna, bez toho aby nejako reflektoval prispevky oponentov.

-_-

Xeno, aj vo vede plati, ze sebelepsia odpoved na nezmyselne skonstruovanu otazku ta v poznani nikam neposunies.

Mozes ist na forum o kvantovej fyzike a dozadovat sa odpovede, ci elektron je vlna alebo castica - tiez nikdo nebude mat "gule" ti odpovedat podla tvojich predstav. :zubiska:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Mozes ist na forum o kvantovej fyzike a dozadovat sa odpovede, ci elektron je vlna alebo castica - tiez nikdo nebude mat "gule" ti odpovedat podla tvojich predstav.

Ako si si vsimol - ku kvantovej fyzike sa nevyjadrujem, pretoze jej nerozumiem.

V tejto teme sa vsak vyjadruje spusta ludi - ako napr. elfant vyssie - ktori jej nerozumeju. On nevie v co veria krestania. To je to iste akoby som ja isiel pisat do kvantovej fyziky a nevedel, ze existuje nejaky elektron. Bol by som za blbca. V nabozenskych temach je vsak divnym zvykom sa blbcov zastavat a dokonca, pokial je blbost na strane veriach, to prezentovat ako pozitivum.

Prirodzene, kazdy ma pravo pisat k temam, o ktorych vie prd - ved sa to aj deje. Ale rovako ako by ste ma vysmiali vo fyzike, to iste si zasluzia ludia bez elementarnych vedomosti v teme tejto. A pokial ide o krestanov - je to ako fyzik, ktory nevie, ze existuje elektron. V tom pripade to je tragicke a mozeme to oznacit za hanbu - ci uz fyzika, alebo krestana.

Fyzik ktory nevie, ze existuje elektron nie je fyzik - a krestan, ktory nevie, ze krestania veria (maju verit!) v boha jedineho, nie je krestan. Obaja su hlupou parodiou.

Zverejnené

šak aňo, dostala som chuť riešiť svetové problémy a zachovať svetový mier, zavedieme pokusne reč kvetov ... no nebude ten svet krásny ?!

namiesto si debil - si zlatý, namiesto choď si premyť mozog - prechádzka v prírode osvieži ducha ...

paráda. či nie ?

a k tomu ateizmu ... tam kdesi vyššie sme vymenovali, čo všetko je vlastne ateizmus. dokonca smiley zmenil radikálny názor, čo sa mi veľmi pozdávalo, pretože je xy ľudí, ktorí celkom iste nie sú ateisti typu Adam Roman - pokiaľ si niekto spomína na pána, ktorý pod týmto menom písal vskutku zaujímavé články k svojmu sekularizmu.

takto to tam bolo :

- presvedčenie, že Boh alebo bohovia neexistujú

- absencia viery v existenciu Boha alebo bohov

- slabá forma ateizmu zvykne byť zamieňaná s: nezastávaním žiadneho konkrétneho postoja ohľadom existencie boha či bohov (teda apateizmus), odmietaním možnosti dokázať alebo vyvrátiť existenciu boha (teda agnosticizmus), alebo s odmietaním zmysluplnosti vety „Boh existuje“ (teda ignosticizmus)

- pôvodne: popieranie uznávaných vládnúcich bohov (napríklad keď prví kresťania odmietali vykonávať kult pohanských bohov)

je viera, či ateizmus skutočnosť, že podľa posledných zistení takmer polovica veriacich verí v istú formu reinkarnácie či znovuzrodenia ... či naopak, bez viery v akéhoľvek východného boha, vo filozofiu budhizmu či čohokoľvek, čo bežne nazývame vierou, - viera v reinkarnáciu či znovuzrodenie je ešte ateizmus ?
Zverejnené

je viera, či ateizmus skutočnosť, že podľa posledných zistení takmer polovica veriacich verí v istú formu reinkarnácie či znovuzrodenia ...

Samotna reinkarnacia nemusi mat nic spolocne s bohmi... Kludne mozeme predpokladat, ze dusa existuje (akurat ju zatial nevieme registrovat a vedecky dokazat) a tato dusa sa po smrti telesnej schranky presunie/znovuzrodi v inom tele. Co je zase len hypoteticky mechanizmus, ktory proste len zatial nepozname a nevieme dokazat.

Reinkarnacia nie je to iste ako viera v boha/bohov.

Dokonca ani ked sa vezme uzky pojem karmickeho principu - pokial sa berie len ako urcity mechanizmus, ktory funguje podla danych pravidiel - je to blizsie prirodnym zakonitostiam, nez bohom. Ak to je len prirodna zakonitost, nemas tam nijaku samostatne identifikovatelnu postavu, ktora by samostatne a aktivne konala, rozhodovala sa a zasahovala.

Maximalne mozeme povedat, ze ide o priklon ludi k iracionalite, pokial veria v taketo veci. Ale v zasade to je kompatibilne s ateizmom, aj ked ako vysledok to potom posobi niekedy dost divne. Nabozenska iracionalita je odmietnuta v prospech inej iracionality.

Prirodzene - krestan, ktory veri ze sa jeho dusa po smrti reinkarnuje - uz neveri v to, co sa s dusou ma diat po smrti podla biblie. Taktiez sa stava len parodiou na krestana. Je to cisty konzument, ktory si vybera z nabozenstiev tak ako si kombinuje TV programy.

Zverejnené

Krestania veria v existenciu JEDINEHO boha - toho svojho. Je to logicke, pretoze takto je to pisane v Biblii a ich boh je tam opisovany ako JEDINY EXISTUJUCI. Pokial teda krestan veri v existenciu inych bohov, uz nemoze verit, ze biblicky boh je jediny.

A pokiaľ ateista rozpráva niečo o existencii kresťanov a moslimov, teda ľudí veriacich v existenciu bohov, nemôže tvrdiť, že žiaden boh neexistuje. To, že nemá, alebo neuznáva niečo ako dôkazy jeho existenie, je irelevantné....

Tu je pekný výpočet "prešľapov" pápeža Jána Pavla II. voči kresťanskej viere, ktoré uvádza jeden novinár.

http://www.societasb...le/?article=828

Je tam toho viacej, ale pre účely existencie, či neexistencie iných bohov a ich uznania zo strany kresťanov postačuje tento prípad.

Xeno sa zamýšľa:

Prirodzene, moze verit v existenciu hinduistov. Ale nemoze tvrdit, ze Šiva EXISTUJE. Pretoze ak by Siva existoval - uz by krestansky boh nebol JEDINY. A ak by krestansky boh nebol jediny, uz by nebol krestanskym bohom. Preco?

V roku 1986 navštívil Ján Pavol II. (Wojtyla) Indiu. Privítal ho:

veľkňaz oblečený do bieleho rúcha so zlatými ornamentmi, vpredu ozdobeného bielymi pásmi, a kladie mu okolo krku veniec kvetov na znak uvítania.

Tento rituál je zasvätením sa hinduistickým božstvám, čo je veľkým pohoršením pre indických kresťanských mučeníkov. Tí si radšej volili smrť, než aby zradili vieru v jediného Spasiteľa, Pána Ježiša a prešli na hinduizmus.

Ján Pavol II. sa teda nielen stretol so zástupcom iného náboženstva. On dokonca podstúpil obrad zasvätenia inému božstvu (v tomto prípade hinduistickému).....

Pevne verím, že xeno nebude tvrdiť, že čítal bibliu lepšie ako Ján Pavol II. A už vôbec neverím, že označí Jána Pavla II. za pseudokresťana, či snáď hlupáka.

Zverejnené

Ján Pavol II. sa teda nielen stretol so zástupcom iného náboženstva. On dokonca podstúpil obrad zasvätenia inému božstvu (v tomto prípade hinduistickému)..

Pevne verím, že xeno nebude tvrdiť, že Ján Pavol II. čítal horšie bibliu ako on. A už vôbec neverím, že označí Jána Pavla II. za pseudokresťana, či snáď hlupáka.

Takze pockaj wysky - ja som Bibliu citoval

TYMTO MI TVRDIS, ZE NEEXISTUJE JEDINY BOH AKO PISE BIBLIA A EXISTUJU TISICE BOHOV?

BIBLIA KLAME???

JEZIS KRISTUS KLAMAL??

KRESTANIA PO CELOM SVETE SU OKLAMANI V KOSTOLOCH, KED SA IM TVDI, ZE EXISTUJE JEDINY BOH?

Povedzme, ze uznam, ze mas pravdu - Krestanska cirkev je 2000-rocna LOŽ o tom, ze udajne existuje jediny Boh. Existuje ich obrovske mnozstvo. Biblia je LOŽ klamlivo tvrdiaca, ze Boh je udajne len jeden.

OK, wysky - kludne s tebou budem suhlasit, ze krestanstvo je od jeho prapociatkov v monoteistickom judaizme KLAMSTVO. Suhlasim, ze Jezis Kristus, evanjelisti, cirkev pocas celych staroci KLAMALI a miliardy ludi ziju v klamstve, do ktoreho ich doviedla cirkev.

Prave si dokazal, ze Biblia obsahuje zjavne KLAMSTVA a NEPRAVDY. V pohode, suhlasim.

Rovnako v klamstve ziju stovky milionov moslimov a zidov, ktori tiez veria v existenciu len JEDINEHO boha. Takze minimalne vidime, ako si prave krasne dokazal - NABOZENSTVA SU POSTAVENE NA KLAMSTVE A LZI.

A aby som nezabudol - klamal aj judeokrestansky boh, ked o sebe vyhlasoval, ze je jediny. Nie je. Boh klamal. Biblicky boh je vsak PRAVDA a nemoze klamat. Pokial by klamal, tak nemoze byt krestanskym bohom. Tym padom krestansky boh neexistuje. Ak by existoval, tak nemoze klamat. Ale on klamal, takze pokial nieco existuje, urcite to nie je krestansky boh.

Alebo klamal kto? Jezis Kristus a jeho nasledovnici? No ale o Bohu vieme od Krista. A kedze ten klamal, preco by sme mali verit klamarovi? Jeho slovo bez akychkolvek dokazov? Kdeze.

V podstate dakujem, vysvetlil si to jasne....tgrosku som v to dufal, pretoze keby som toto pisal ja, hned to zamietnete. Ale kedze si ty aj elfo spolocne dokazali, ze krestanstvo, biblia a vsetko naokolo je postavene na KLAMSTVE, urobili ste mi obrovsku sluzbu :)

Zverejnené

to, čo zozbieral pán novinár, bolo za x posledných rokov zverejnené kdekade, vrátane celých videí na youtube.

to, že to zverejňuje stránka exkomunikovanej štvorice kňazov, / píšeme o nich v inej téme v Náboženstve / znamená jedno :

že rigidné dodržiavanie všetkého, čo s kresťanstvom súvisí, je postavené nad aký taký pokoj na svete, nad ekumenizmus, nad to, že práve pre ľudskosť bol považovaný Ján Pavol ll. za charizmatického človeka, prijímaného aj inými náboženstvami.

téma je Ateizmus ... môžeme sa presunúť do niektorej témy v náboženstve, myslím, že kdesi tam už toto je spomenuté, aj okrem exkomunikovaných kňazov zo stránky societas :)

Zverejnené

game...

Ved ja kludne ustupim. Prave mi "krestania" wysky a elfo dokazali, ze krestanstvo je jedno obrovske klamstvo a ze boh v podstate nemoze existovat. Podstatne ale je, ze obaja svorne tvrdia, ze samotny zakladatel nabozenstva bol KLAMAR.

Takze ked rozuny clovek vidi, ze nabozenstva zakladali jeden klamar za druhym - ako im moze verit? Ako moze verit klamarom, ze bohovia existuju? :)

Zverejnené

OK, wysky - kludne s tebou budem suhlasit, ze krestanstvo je od jeho prapociatkov v monoteistickom judaizme KLAMSTVO.

Nič také som xeno nikdy netvrdil... :) A ani nebudem.

Zverejnené

á, nie ...

nemyslím, že to dokázali, aspoň nie tým, čo je tu práve popísané ... takto je možné zargumentovať každé náboženstvo, vrátane staroslovienskeho, všetky sú založené na viere v niečo.

skúsme sa neohadzovať klamstvami a veľkými písmenami, nedá sa to čítať ... díky

----

a skúsme sa vrátiť k Ateizmu.

prečo je ten ktorý ateista ateistom ? stále platia tie vyššie vymenované dôvody ?

alebo ako človek dospeje k tomu, aby bol ateistom ... prípadne aby ním prestal byť ...

viera v znovuzrodenie je myslím hlavne nechuť odísť do tmy. ani jedna viera neukončuje pozemskú púť ničotou.

-----

mimochodom, k tým štyrom exkomunikovaným muškatierom - píše sa o nich v tejto téme, aj o ich stránke, exkomunikácii, činom a vzore - ukrajinskom kňazovi a jeho prívržencom - podľa ich vzoru majú vytvorenú aj svoju stránku

http://forum.freespa.../strana__st__75

Zverejnené

a skúsme sa vrátiť k Ateizmu.

Je to jednoduche...

Ak veriaci veria vo svojich bohov, tak neveria v existenciu inych - ateizmus, neverit ze bohovia existuju, je uplne prirodzena sucast ludstva.

Ak maju pravdu wysky a elfant, ze krestania veria v inych bohov - nabozenstva su postavene na klamstve od svojho samotneho zakladu. Tym padom su nabozenstva dokonalym klamstvom a nedokazali predlozit ani jeden jediny dokaz toho, ze klamstvom nie su. Ateizmus je jedine riesenie, pretoze verit v nejakeho z bohov by znamenalo sa pridat k uceniu, ktore je postavene na klamstve.

Nič také som xeno nikdy netvrdil...

Krestanstvo podla biblie tvrdi, ze existuje JEDINY boh. Ty ale tvrdis, ze existuje VIACEJ bohov. Takze biblia obsahuje KLAMSTVO. Nepravdu. Viera v existenciu jedineho boha je vierou v klamstvo.
Zverejnené

Krestanstvo podla biblie tvrdi, ze existuje JEDINY boh. Ty ale tvrdis, ze existuje VIACEJ bohov. Takze biblia obsahuje KLAMSTVO. Nepravdu. Viera v existenciu jedineho boha je vierou v klamstvo.

Ak by som to mal veľmi zjednodušiť, tak ja len tvrdím, že:

Každý svojho boha chváli....

Zverejnené

Nuz - kazdy chvali svojho imaginarneho a NEEXISTUJUCEHO boha, vsak? Vari nejaky z tychto bohov existuje NAOZAJ? :)

Zverejnené

vážení páni, kľud prosím

ateizmus

zlezme trochu na zem ... medzi obyčajných ľudí.

v akékoľvek znovuzrodenie veríme, lebo nechceme zmiznúť z tohto sveta bez stopy.

vzletné frázy a hádky nechajme bokom, to vážne nejde slušne ? no.

ako sa dopracuje bežný človek k ateizmu :

prečo je ten ktorý ateista ateistom ? stále platia tie vyššie vymenované dôvody ?

alebo ako človek dospeje k tomu, aby bol ateistom ... prípadne aby ním prestal byť ...

prečo ?

x ľudí v detstve vyrastalo v prostredí veriacom, a neskôr obrátili ... naopak, ľudia, ktorí vyrastali v sekulárnom ovzduší, sa v istej fáze života stanú veriacimi.

prípadne ... ako napríklad smiley, a hodne veľa iných ľudí, len ktorých poznám, si vyberá inú možnosť: agnostik či ignostik je cesta, nie čistý ateizmus ... prečo ?

Zverejnené

Ako som pisal vyssie - neverit v existenciu bohov je prirodzene a tyka sa to kazdeho cloveka na tejto planete. Kazdy clovek neveri v existenciu niektorych, mozno tisiciek bohov. A nepotrebuje na to ani jeden jediny dokaz. Neverit v existenciu rozlicnych bohov je uplne normalne.

Otazka je - ako sa potom stane, ze zrazu a tak isto bez dokazov sa niekto stane veriacim? Prevazi iracionalita. Odkloni sa od rozumneho odmietania neexistujuceho tym, ze zacne nieco coho existenciu v podstate sam popiera verit.

Zverejnené

práveže si myslím, že to nie je zrazu. aspoň nie v tom zmysle, že je človek kdesi vo vákuu, a zrazu precitne ...

všetci žijeme v istom prostredí, ktoré chceme-nechceme, na nás vplýva.

on ... bez dôkazov sa zo svojho pohľadu nestane veriacim. on tam dôkazy vidí.

človek, ktorý sa zrazu stane veriacim, začne byť povedzme kresťanom, zažíva okolo seba niečo z kresťanstva, a zvyčajne je to nejaká životná udalsoť, ktorá ho presvedčí, že sa veci nedejú len tak. prípadne ho ktosi presvedčí, ale ten základ, poznanie, vedomosť o vybranom náboženstve tam je.

animista by bez misionára nebol kresťanom, na žiadny popud či zázrak života nemôže nikto reagovať vierou v kresťanstvo bez poznania kresťanskej kultúry. tam sme my.

naopak to platí podobne ... každé zrazu má kdesi nejaký základ, niekde to v človeku zahniezdené je, napriek kresťanskej výchove ... možno bola kresťanská výchova vlažná, možno s narastajúcim poznaním narastá presvedčenie, že sa veci dejú ináč

to hovorím o tých, ktorí prešli z jedného do druhého ...

iní ľudia nemusia byť takmer vôbec dotknutí ani vierou, ani nie-vierou, idú životom svojou cestou, a tak je to dobre, vyhovuje im to a je to v poriadku.

a ďalší sa obzerá po niečom, čo vskutku prináša kľud do duše, pretože to inde nenašiel

prečo si volíme agnosticizmus a ignosticizmus a možné zjemnenia ateizmu ? zrejme je to schodnejšia cesta, než čistý vedecký ateizmus, schodnejšia aj pre možnosť "nezmiznúť do ničoty" .

Zverejnené

Nuz - kazdy chvali svojho imaginarneho a NEEXISTUJUCEHO boha, vsak? Vari nejaky z tychto bohov existuje NAOZAJ? :)

Ani nevieš o čom píšem, ale ten "môj" výrok sa vzťahuje sa aj na teba.... :)

vážení páni, kľud prosím

game, nič také zvlášť vzrušujúce sa nedialo.... To je všetko, kľudne sa venujte téme.... :)
Zverejnené

Ako si si vsimol - ku kvantovej fyzike sa nevyjadrujem, pretoze jej nerozumiem.

No ale teologiu si tiez prave nestudoval, vsakze? Asi uznas, ze vo fyzike nestaci si precitat par clankov, treba sa jej systematicky venovat. Takze nechapem, preco prave tu si myslis, ze si po jednom precitani biblie pojedol vsetku mudrost sveta. A ked niekto sa opovazi nemat rovnaky pocit z biblie ako ty, tak je hned nevedomy hlupak, blbec, klamar a cojaviem co este.

Nehovoriac o tom, ze si uplne ignoroval tych ateistov (co tu uvadzal Elfant), co z biblie ziskali uplne opacny nazor nez ty - takze teraz vlastne nevieme ci aj oni su blbci a klamari, alebo ako to vlastne s nimi je. ;)

Zverejnené

...je viera, či ateizmus skutočnosť, že podľa posledných zistení takmer polovica veriacich verí v istú formu reinkarnácie či znovuzrodenia ... či naopak, bez viery v akéhoľvek východného boha, vo filozofiu budhizmu či čohokoľvek, čo bežne nazývame vierou, - viera v reinkarnáciu či znovuzrodenie je ešte ateizmus ?

Reinkanacia ci znovuzrodenie by este nejako mohlo fungovat aj bez boha.

Ja by som to asi videl podobne, ako Milan Rufus:

A predsa sa vsetko na tom lomi: sme bytosti, alebo sme len tvory?

Sme len nejaky zhluk molekul, alebo zijeme naozaj?

Je to vsetko len nahoda, alebo boli veci okolo nas niekym naplanovane?

Co potom nejak tak vedie k samotnemu zmyslu zivota. :flowers:

Zverejnené

:)

a je to otázka pre ateizmus, nadobudnutých ateistov, vedeckých ateistov, precitnutých ateistov, či len tak, neschopnosť pochopiť ničotu, potreba myslieť si, že sme tu neboli nadarmo ...

a ako pred pár rokmi vyšlo najavo - celkom presne to bolo po predposlednom sčítaní obyvateľstva, takmer 80 percent veiracich z populácie, a pár rokov po ňom výsledok prieskumu : cca päťdesiat percent obyvateľov tejto krajiny verí v nejakú formu znovuzrodenia prípadne reinkarnácie ... / čo nie je vždy to isté, nie každý sa chce znovuzrodiť ako mačka ... : )

čiže ... potrebujeme vedieť, aj keď len tak virtuálne, fiktívne, pre seba, pre svoje upokojenie, že ničota nie je úplná ničota.

možno je to pre ateistov ľahšie. vedeckí ateisti sa tým nemusia zaoberať, presne: zhluk molekúl, prach si v prach sa obrátiš, len bez akejkoľvek nádeje na čokoľvek ďalšie.

preto je ... príjemnejšie byť nie prísne vedeckým ateistom ... nemusia brať vážne cestu k nirváne, prežívať životy ako skúšky, staré duše, ... ale existencia má predsa len zmysel :)

Zverejnené

práveže si myslím, že to nie je zrazu. aspoň nie v tom zmysle, že je človek kdesi vo vákuu, a zrazu precitne ...

všetci žijeme v istom prostredí, ktoré chceme-nechceme, na nás vplýva.

on ... bez dôkazov sa zo svojho pohľadu nestane veriacim. on tam dôkazy vidí.

človek, ktorý sa zrazu stane veriacim, začne byť povedzme kresťanom, zažíva okolo seba niečo z kresťanstva, a zvyčajne je to nejaká životná udalsoť, ktorá ho presvedčí, že sa veci nedejú len tak. prípadne ho ktosi presvedčí, ale ten základ, poznanie, vedomosť o vybranom náboženstve tam je.

ja si myslím, že človek má v sebe zmysel pre posvätné, že je to súčasťou výbavy človeka

človek je jedinečný a verím, že stvorený k Božiemu obrazu - podobnosť po nemateriálnej stránke(duch/duša)

záleží to aj od prostredia v ktorom sa človek ďalej rozvíja, od jeho životných skúseností, poznania, vnímania, od slobodnej vôle..

Nikto nás nenúti, či budeme veriacimi ... , alebo neveriacimi, je to na nás, akú cestu si zvolíme.

Existencia, život má zmysel. :)

Zverejnené

No ale teologiu si tiez prave nestudoval, vsakze?

To nestudoval nikto z nas. Ale na rozdiel od niektorych pseudokrestanov viem, ze krestanstvo je postavene na viere v existenciu JEDINEHO boha. Co zjavne ani elfant, ani wysky nevedia. Cim su v pozicii fyzika (krestana),, ktory nevie ze elektron existuje (ze krestanstvo je viera v jedineho boha). Takze preto su v pozicii hlupakov, ktori sa vyjadruju k teme, o ktorej nemaju ani najzakladnejsie vedomosti - a navyse, vzhladom na to, za co sa povazuju (fyzik alebo krestan) je ich nevedomost jasnym vysmechom. Preto su to pseudokrestania - kedze nevedia co to je krestantvo, nemozu byt ani skutocni veriaci a prislusnici cirkvi. Je to len falos a pokrytectvo.

A ked niekto sa opovazi nemat rovnaky pocit z biblie ako ty, tak je hned nevedomy hlupak, blbec, klamar a cojaviem co este.

Ja som bibliu CITOVAL. Pokial si niekto mysli, ze by biblia mala mat ine znenie, musi ju napisat este raz. Ja som si nevymyslel jedneho boha. A ano - stale tvrdim, ze kazdy kto hovori, ze v monoteistickych nabozenstvach (krestanstvo,islam, judaizmus) ludia veria nie v existenciu jedneho, ale v existenciu viacerych bohov, je prinajlepsom strasny hlupak.

prečo si volíme agnosticizmus a ignosticizmus a možné zjemnenia ateizmu ? zrejme je to schodnejšia cesta, než čistý vedecký ateizmus, schodnejšia aj pre možnosť "nezmiznúť do ničoty" .

Pretoze clovek moze mat pocit, ze "je tu este nieco" - ale nedokaze to presne zadefinovat, opisat, dokazat ani zaradit. Ked vsak rozmysla a vidi nabozenske doktriny a na com su postavene, plus tak casto prejavovanu idiociu veriacich, vidi ze nabozenske doktriny, tak ako su teraz definovane a predstavovane, nemozu byt pravdive.

Pozri sa na iny priklad - clovek moze verit, ze po zemi lietaju tisicky UFO s mimozemstanmi, moze verit, ze mimozemstania ovladaju Washington a pod. Alebo moze verit, ze niekde vo vesmire existuje iny inteligentny zivot - no kvoli tomu sa neprikloni k prehnanej a casto mimoriadnej hlupej viere v UFO.

Minimalne tato diskusia ukazala, ze zjavne je skoro nemozne byt rozmyslajuci a zaroven byt krestanom. Takze rozmyslajuci clovek by pri vybere v ktoreho boha verit musel toto vyskrtnut. Podobnym principom sa zrusili snad vsetky nabozenstva, kedze ani jedno nevie dokazat svoju spravnost. Takze co ma robit clovek INTELIGENTNY? Nemoze si vybrat doktrinu blbcov, nasledovanu a obhajovanu blbcami?

Predstav si, ze ti nikto od malicka nevtlkal do hlavy vieru. Ani si nevyrastala v prostredi, kde je nabozenstvo vsade - co sa tyka kazdeho z nas, pretoze sa neda uniknut. A zrazu zacnes mat pocit, ze "nieco" mozno existuje. Ku ktoremu nabozenstvu sa pridas? Len k tomu, ktore sa ti bude najviac pacit? :) ....bez DOKAZOV?

Alebo sa pridas k nabozenstvu, ktoreho zakladatel, svata kniha aj samotny boh tvrdia ze je boh len jeden a jediny - a nasledovnici tvrdia, ze ich je viacej? K tejto particke trotlov? :)

!

Zverejnené

Takze preto su v pozicii hlupakov, ktori sa vyjadruju k teme, o ktorej nemaju ani najzakladnejsie vedomosti - a navyse, vzhladom na to, za co sa povazuju (fyzik alebo krestan) je ich nevedomost jasnym vysmechom. Preto su to pseudokrestania - kedze nevedia co to je krestantvo, nemozu byt ani skutocni veriaci a prislusnici cirkvi. Je to len falos a pokrytectvo.

zase preháňaš... :) k téme sa môže každý vyjadriť, pokiaľ sú dodržané pravidlá .. do srdca človeka nevidíme... a aj tá najčistejšia pravda sa dá niekym "prekrútiť"... čo neznamená, že jej v skutočnosti uberie na kráse... to, či je človek veriaci, vie najlepšie sám.. a Stvoriteľ

oného času som tiež, podľa niektorých nemala najzakládnejšie vedomostí v téme "Čo je láska..." :-) čo neznamená, že neviem, čo je láska... :)

Zverejnené

No jasnacka, ze sa moze vyjadrit - ja to pravo predsa nikomu neberiem, nemozem brat, ani nespochybnujem. Ale presne ako som pisal - ak do fyziky pise niekto, kto sa este oznaci za fyzika a nevie ze existuje elektron...je to take iste ako ked do nabozenstva pise niekto, kto sa oznacuje za krestana a nevie, ze krestanstvo je postavene na viere v existenciu jedineho boha.

To nie je vec nazoru, to je proste fakt. Krestanstvo je monoteisticke a je postavene na tom, ze existuje jeden jediny boh. To nie je MOJ nazor, to je zakladna doktrina krestanstva - tak ako v jedneho jedineho boha veria zidia, alebo moslimovia napriklad.

Zaroven toto pokladam za jednu z uplne elementarnych vedomosti pre kohokolvek. Pre krestana osobitne. A mimoriadne vhodne by bolo, keby toto vedel aj clovek pisuci v tejto teme :)

Otazka "co je to laska" je ovela subjektivnejsia, je o niecom uplne inom.

Zverejnené

Xeno,

Uzasny vykon. Kilometre textu, ale k tomu,k comu si sa mal vyjadrit uz davno, si sa este jaksi nestihol dostat.

Tento clanok vychadza z originalu biblie, ty sa snazis slovickarit na jeho preklade:

http://ateisti.sk/biblia-ocami-vedy/

Oni tvrdia, ze podla biblia pojednava o viacerych bohoch, nie jednom.

preto je ... príjemnejšie byť nie prísne vedeckým ateistom ... nemusia brať vážne cestu k nirváne, prežívať životy ako skúšky, staré duše,

No myslenie odjakziva bolelo.

Je to ako v tom filme Matrix, treba si vybrat modru alebo cervenu pilulku... ;)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov