Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Asi mas pravdu ratali asi iba z 300 ton TNT, nikto neratal s vybuchom 300 ton TNT, iba ty :D

a o tom 3 cifernom, ja ti to verím, ale podla co tu predvadzas to bude tak na hrane s dvojciferným:)

Zverejnené

A ktore ine budovy na svete su narazu-odolne a vydrzia takyto vybuch? Ako sa to stavia? Adamantium a mimozemske technologie?

Proste by som rad vedel, ako to urobili. Kde je to kuzlo. Urcite to vies, pretoze by si len-tak neveril nejakemu typkovi z ameriky. Neveril by si niekomu na slepo, bez toho, aby si si to overil. Neveril by si nejaku tvrdeniu, ked modely nie su dokazy.

Takze urcite musis vediet, ake je to konstrukcne tajomstvo.

Ake je? Ako sa stavia budova ina nez bunker, co vydrzi bez ujmy takyto vybuch?

Konspiracne servre urcite obsahuju desiatky stran specifikacii, tak ma pls. nasmeruj na tie neznicitelne stavby.

A este aj zoznam inych, ktore uz stoja. Pre uplnost

PS. Ano, dakujem. Som si vedomy toho, ze som ovela schopnejsi ako vacsina konspiratorov, ktori sa za 10 rokov nedostali k vypoctu elementarnych veci. Uboziaci neschopni.

Zverejnené

Teraz som si uvedomil, ze Skilling vlastne hovori PROTI konspiracnej teorii :D

Za prve

Our analysis indicated the biggest problem would be the fact that all the fuel (from the airplane) would dump into the building. There would be a horrendous fire. A lot of people would be killed

Pokial naozaj, tak sa riesil poziar , ale nie nasledky vybuchu desiatok ton TNT. Podla jeho vlastnych slov sa toto nebralo do uvahy, pretoze hlavny problem bol poziar, nie vybuch - ktory moze fatalne narusit konstrukciu.

Skilling - a recognized expert in tall buildings - doesn't think a single 200-pound car bomb would topple or do major structural damage to a Trade Center tower.........

"However," he added, "I'm not saying that properly applied explosives - shaped explosives - of that magnitude could not do a tremendous amount of damage."

Takze co tvrdi? Ze 90-kilova bomba nemoze urobit vaznu skodu. Ale dalej tvrdi, ze smerovane vybusniny takej istej sily , teda 90 kg by mohli narobit skody obrovske. Vybuch vo WTC bol asi 3000x silnejsi.

Takze sam priznal, ze s vybuchom ako takym sa moc nezaoberali - a ze vybuch ovela slabsi by narobil velke skody.

Ale je pekne, ze vsetko to hranie sa na odbornikov skoncilo pri tom, ze konspiratori na slovo slepo veria nejakemu novinovemu clanku. Teda - rozumnejsi z nich tento argument uz nepouzivaju, len zopar zabrzdenych jedincov sa ho stale drzi. Ale co uz, aspon vieme, ze im staci strcit jednu vetu a zozeru ju aj s navijakom - a este sa budu chvalit tym, ze nevedia ci nechcu pocitat.

Nevedomost ako zakladny prepoklad viery v konspiraciu - to sedi :)

Zverejnené

no vidis, až take strašne rozdiely to nebudu. A predsa vieme na ake lietadlo to bolo dimenzovane, ci nevieme?

A samozrejme, že ten zvyšok si tiež nedoložil, prazdna nadrž a 1/3 rýchlost, či kolko si tu písal. Takže tu pisat, že mrakodrap nebol dimenzovaný na podobné lietadlo + rezerva je konšpiracia ako vyšita.

http://community.sea...27&slug=1687698

Pokial ti projektant povie, ze ratali s lietadlom, ktore zabludi v hmle pri hladani JFK, alebo Newark, tak to vylucuje moznost, ze to bude pri cruise speed. Lietadla pri pribizeni cruise speed nelietaju, bodka. Cruise speed letis v cruise altitude...tak 30000ft+
Zverejnené

Ved ja neviem, ale to predsa je určite niekde v projekte na čo presne to ratali na aky naraz, aku rychlosť, to je dokaz, že ano na toto to ratali, načo tu sa mame dohadovat na aku rychlost to robili?

Fakt je, že ten bezprostredný náraz to vydržalo. To predsa nikto nepopiera, že lokalne to narušilo konštrukciu, ale v akom meradle to globalne narušilo konštrukciu nevie nikto.

Ešte raz, rovnaka konšpiracia je oficialna teoria o zruteni ako ta, že jej pomohli dodatočne. Ja neviem o žiadnom nezvratnom dokaze, že to bolo tak alebo onak. Ale to čo sa tvari ako pravda, to staci pre xenocide, nie pre mna.

a dôležitá vec je ta, že s pomocou raidenej demolacie to 100% ide zhodit mrakodrap, ten oficialny zaver je cisty dohad.

Zverejnené

Niekde v projekte je nieco, co potvrdzuje, ze Titanic je nepotopitelny....asi takto znie fundovana argumentacia? :D

A nie, ze "nevie nikto" - nevedomost konspiratorov, ktori nedokazu vypocitat energiu vybuchu nemozno zovseobecnovat a automaticky prenasat na inteligentnejsiu cast populacie. V tvojom pripade napis pravu ako napr.: "Ja neviem." Ked nevies ty, neznamena to, ze niekto iny, kto vie pocitat, sa nedopracoval k spravnemu vysledku uz davno.

A ano, pomocou riadenej demolicie ide zdemolovat cokolvek. Rovnako ako pomocou vody je mozne cokolvek namocit, alebo pomocou bielef farby sa da kdeco nafarbit na bielo. To nie je nic objavne, to je uplna tautologia.

Alebo chces povedat, ze vsetky ostatne mrakodrapy rovnakej konstrukcie ako WTC, do ktorych nabudali lietadla za rovnakych podmienok, nespadli? Zaujimave.... ze by si skusal argumentovat nejakym "modelom"? To snad nie, ved fyzikalny model je neprijatelny a nie je to "dokaz" :)

Zverejnené

A tie naloze tam akoze umiestnili cez noc? Kilometre kabla tam natahali tiez cez noc? Konstrukciu na ostanych poschodiach oslabili kedy (lebo vies, to sa pri riadenej demolacii najprv spravi..oslabi sa konstrukcia budovy)? Tebe prijde skutocne realne, ze za plnej prevadzky tu budovu pripravili na riadenu demolaciu a nikto z tisicov pracovnikov si ziadne zvlastne prace na budove nevsimol? Ved len priprava na zhodenie nejakeho blbeho komina trva tyzdne...

A naraz lietadla sice poskodil nosne konstrukcie, ale naloze a kabelaz ostali bez poskodenia a prezili bez problemov aj nasledny poziar. Ako to, ze to mali nastavene presne tak, ze to zacalo padat v mieste narazu...to dopredu vedeli, kde lietadlo v ktorej budove narazi?

Zverejnené

Vedeli uplne vsetko, vsetko dokonale naplanovali....akurat sa sekli v tom, ze to chceli ako zamienku utoku na Irak, no omylom to nafingovali na uplne zbytocny Afganistan. Malicka chybicka :D

Zverejnené

Ale obaja zase rozpravky pišete. termitove nálože režú oceľ, načo káble? a za noc? a preco nie za týžden mesiac? to su take absurne sprostosti, že nie je na čo reagovaŤ. čo dopredu chceš oslabovat? ak rozmiestniš po nosnej konštrukcii nálože a odpališ ich v milisekundových intervaloch tak sa to pekne zosype do seba, ako sa zosypalo.

Zverejnené

Termitove naloze? Ake termitove naloze?

Mas tu vybuch v desiatkach ton TNT a ty sa hrajkas termitom :D

Mimochodom - aky objem by to musel byt? Kolko stoviek kg by bolo potrebne nainstalovat? Len tak pre uplnost - pretoze od ludi, ktori za 10 rokov nedokazali vypocitat kineticku energiu narazu nepredpokladam, ze zrazu zacnu rozmyslat.

Zverejnené

Ale obaja zase rozpravky pišete. termitove nálože režú oceľ, načo káble? a za noc? a preco nie za týžden mesiac? to su take absurne sprostosti, že nie je na čo reagovaŤ. čo dopredu chceš oslabovat? ak rozmiestniš po nosnej konštrukcii nálože a odpališ ich v milisekundových intervaloch tak sa to pekne zosype do seba, ako sa zosypalo.

Aha, lebo termitove naloze by v miestach zasiahnutym poziarom bez problemov vydrzali. A kable nato, ze je to bezpecnejsie a daleko spolahlivejsie ako wireless. A nikto by si nevsimol ze sa mesiace nieco v tej budove deje? Akoze to je pekna rozpravka. Tu v kancli potrebovali skontrolovat nosny stlp a kancel musel byt na vikend cely vypratany. Myslis ze nieco takeho by nebolo potrebne aj tam?

A mas aj predstavu, kolko termitu by bolo potrebne? Ci ani moc nie a naivne ti staci 'ved termitom by to islo' :D Sranda ze v oficialnej verzii ti vadia bulharske konstanty, ale v tejto konspiracnej ti ani taketo elementarnosti neprekazaju. :)

Zverejnené

Konspiratori sa zvyku odkazovat na zaber tento...ten zrezany pilier v pozadi

Obrázok

Podobne,ze? Pretoze termin kov roztavy, ale nie podla pravitka. Ale zase ked sa likviduju zvysky katastrofy, tak sa piliere narezali a vyzeralo to nejak takto...

Obrázok

To len tak na okraj, pretoze by sme kludne mohli tvrdit, ze tam CIA pouzila tajnu zbran, ktoru ziskali od mimozemstanov, ktorych maju v Area 51. Kvalitativna a inteligencna uroven by bola presne taka ista. Pche.

Zverejnené

1. prečo by mali vydrzať termit v mieste narazu? dovod na takuto blbosť? Lenže Vam netreba žiadne množstvo termitu, lebo stačí požiar.

2. našli sa mikročastice použitia termitu v prachových časticiach aj vo vzdialených miestach.

3. nezaoberám sa logistikou dopravy náloži do budovy ani ich inštaláciou. to množstvo môže byt zopár ton. Vy nepotrebujete žiadne lebo to spadne samo od seba. A udajne trapnosti, že tam nemohli take mnozstvo dostat a podobne tzv. elementarne veci, len predpokladaju, že to bolo dohodnute, že tam nejaka firma udajne niečo inštalovala.

A keby už tak im stačilo oslabit jadrové stlpy , teda nosnú konštrukciu a tam nie su kancle ale myslim že sú pristupné zo šachty

Zverejnené

Nijaky termit si nepotreboval predsa. Naraz vyssich poschodi sa rovnal explozii desiatok ton TNT. To bohato stacilo na znicenie konstrukcie.

Termit je zbytocny.

Ak mi neveris, tak vypocitaj kineticku energiu uvolnenu ked desiatky poschodi dopadnu na poschodie nizsie. Kolko to bude? Aka energia? Naco si vymyslat nezmysel, ked tu mas jasne riesenie.

(aj ked uznavam, aby bolo jasne, je potrebne premyslat a pocitat. Inac je nejasne. Logicky)

A nie, nenasli sa mikrocastice termitu. To je nepravda. Nasli sa mikrocastice kdecoho. Napriklad siry, ktora je zlozkou termitu. A rovnako sa nachadza v stavebnych materialoch a zariadeni budov. Takze sa nenasiel nijaky dokaz termitu.

Ked sa nasla sira, je to rovnaky dokaz zasahu diabla, ako dokaz pritomnosti termitu.

Konspiratori zavadzaju, alebo preukazuju neschopnosti logickeho uvazovania. Never im. Su to hlupaci.

Zverejnené

1. prečo by mali vydrzať termit v mieste narazu? dovod na takuto blbosť? Lenže Vam netreba žiadne množstvo termitu, lebo stačí požiar.

2. našli sa mikročastice použitia termitu v prachových časticiach aj vo vzdialených miestach.

3. nezaoberám sa logistikou dopravy náloži do budovy ani ich inštaláciou. to množstvo môže byt zopár ton. Vy nepotrebujete žiadne lebo to spadne samo od seba. A udajne trapnosti, že tam nemohli take mnozstvo dostat a podobne tzv. elementarne veci, len predpokladaju, že to bolo dohodnute, že tam nejaka firma udajne niečo inštalovala.

A keby už tak im stačilo oslabit jadrové stlpy , teda nosnú konštrukciu a tam nie su kancle ale myslim že sú pristupné zo šachty

1)Pozri sa, ty sa tu hras na niekoho, kto potrebuje mat v oficialnej verzii vsetko 100%, aj so 100% modelom a hodnotami, ale konsipracnej teorii ti staci 'da sa to termitom'. Ved to je uz uplne buky styl. Ak v oficialnej verzii potrebujes 100% korektny model, aby si mohol povedat 'mohol to sposobit ohen', tak aj v konspracnej by si mal pozadovat 100% presne udaje, aby si mohol povedat, ci je realne taku budovu odstrelit termitom. Lebo tvoje 'mozno aj par ton' je este horsie ako nepresne hodnoty modelu niecoho, co namodelovat proste niesme schopny.

V mythbuster na rozpoltenie jedneho SUV nestacilo ani 1000libier termitu.

Preco by to malo vydrzat v mieste narazu? Pretoze

a)Pad ocividne zacal tam

b)Vopred nevedeli, kde lietadlo narazi, tak nemohli povedat 'do 74 poschodia davame termit, vyssie uz nemusime, lebo tam narazi lietadlo'

2)Zisti si o tom viac, nasli sa prvky, ktore obsahuje termit, ale ktore sa len tak btw bezne vyskytuju aj napr. sadrokartone. Nenasli ani jeden prvok, ktory by v tej budove nemal co hladat...ale to je zas o tych polopravdach konspiratorov.

3)A ty nepotrebujes ziadnu logistiku 'lebo to termit'.

A aspon podorys budovy by si si mohol pozriet. Nosna konstrukcia bola bezne pristupna na chodbach, ved to bola centralna cast budovy, ziadna sachta, alebo schovany pristup.

Zverejnené

ja sa tu hram na 100%?. Nemaju ani model k pádu, maju volne vysvetlenie, že jadrove stlpy vplyvom tepla sa deformovali a tahali smerom dovnutra, čo odštartovalo kolaps. Zda sa ti toto ako 100% model, je toto vobec model? O com tu rozpravas?

A ja som napísal že s termitom zhodim budovu, ty si sa chytil toho, že kolko termitu, tak napis ty kolko termitu podla teba treba, ked odomna žiadaš, aby som ti tu dal presne cisla trhavin, su vysoko oučinne trhaviny pre armadu, ty vylucujes termit, termat, len preto, lebo ty v kancelarii by si vsimol, ze ho tam instaluju? no to su mi veci

A co je podla teba v tom čo uzatvaraju jadrove , to nie je šachta? tam nie je vytah, tam sa neda dostat k jadrovým stlpom? načo tu vobec debatujem, u xenocide sa necudujem ale u teba som prekvapeny darkman.

Este raz podla teba netreba ani 1 kg termitu, tak ked to bude 10 kg termitu na odpal, uz je to tresny cin a zamer. Tak tu nedavaj nezmyselne argumenty s tym, že neviem kolko termitu treba.

Zverejnené

Netreba nijaky termit. Fakt. Dopad hornych poschodi bol ekvivalent viac ako 50ton TNT - dostatocna energia na to, aby uplne zrusila konstrukciu poschodia nizsie.

Ano, dokazal by to aj termit. A rovnako to dokaze aj 50ton TNT. O tom, ze sa vyskytol vybuch a nasledny pad s touto silou mame jasne dokazy - je to vidiet.

Netreba si vymyslat nejake hlupe rozpravky, su zbytocne a Occamova britva nepusti. Aj ked - ocakavat u konspiratorov, ktori za 10 rokov, nedokazali urobit 5-minutovy vypocet na energiu padajucej budovy - nejaky rozum je prehnane.

Mali na to 1,051,200 patminutovych intervalov. Vdaka zadubenosti, hluposti, obmedzenosti nevyuzili z toho casu nic.

Zverejnené

ja sa tu hram na 100%?. Nemaju ani model k pádu, maju volne vysvetlenie, že jadrove stlpy vplyvom tepla sa deformovali a tahali smerom dovnutra, čo odštartovalo kolaps. Zda sa ti toto ako 100% model, je toto vobec model? O com tu rozpravas?

Na temu padu WTC existuju tucty peer-review publikacii v renomovanych odbornych casopisoch zaoberajucich sa materialovou chemiou a fyzikou, ci konstrukcnym inzinierstvom a vsetky do jednej, bez vynimky dochadzaju ku konsenzu - ziadna riadena explozia a ani podivny pad to byt nemohol.

niektore z nich: Journal of Engineering Mechanics v. 128, no. 3, (2002): 369-370., Fire Engineering v.155, no. 4, (2002): 145-150., Fire Engineering v.155, no. 10, (2002): 106-108., Practice Periodical on Structural Design and Construction v. 7, no. 3, (2002): 134-135, Civil Engineering ASCE v. 72, no. 5, (2002): 36-46, JOM, v. 54, no. 4, (2002): 13-17, JOM v. 53, no. 12, (2001): 8-12., The Journal of Acoustical Society of America v. 113, no. 1, (2003): 45-48,...

Co maju konspiratory? Par narychlo zbuchanych word dokumentov a stranok. Su modely, venuju sa tomu odbornici, to ze ty o tom netusis je len tvoj problem.

A ja som napísal že s termitom zhodim budovu, ty si sa chytil toho, že kolko termitu, tak napis ty kolko termitu podla teba treba, ked odomna žiadaš, aby som ti tu dal presne cisla trhavin, su vysoko oučinne trhaviny pre armadu, ty vylucujes termit, termat, len preto, lebo ty v kancelarii by si vsimol, ze ho tam instaluju? no to su mi veci

A co je podla teba v tom čo uzatvaraju jadrove , to nie je šachta? tam nie je vytah, tam sa neda dostat k jadrovým stlpom? načo tu vobec debatujem, u xenocide sa necudujem ale u teba som prekvapeny darkman.

Aha, takze ked ja tvrdim, ze islo o poziar a oslabenie konstrukcie, tak ziadas odomna model. Ked ty tvrdis, ze islo o riadenu demolaciu, tak opat ziadas odomna (???), aby som ti povedal, kolko a akej vybusniny muselo byt pouzite. No chlapec, je to teoria za ktorou si ty stojis, tak hadam by si si ju ty mal pred ostatnymi nejakymi faktami obhajovat.

Nie ja ti tvrdim, ze aj daleko mensie prace na budove si proste ludia, ktory v tej bude su vsimnu a musia vsimnut. Vidia ich, pocuju ich. Nedaju sa ututlat. Vsak si pozri nejaky dokument o riadenych demolaciach...kolko prace je potrebne na budove urobit aby ju bolo mozne zhodit.

Obrázok

Vidis, ze tie nosne stlpy v su normalne sucastou chodbovych stien? Vidis to, ze keby chceli na ne nieco umiestnit/oslabit ich, tak to proste nemaju sancu ututlat. Aj prace v sachtach si clovek v budove vsimne.

Zverejnené

Darkman,

Cele tvrdenie o termite je postavene na tom, ze udajne spominane budovy nemohli spadnut.

Jeden argument je stoji na jednom novinovom clanku, nie technickych parametroch, ktory vraj tvrdi, ze budovy boli odolne narazu - ale tento clanok zaroven tvrdi, ze vybuch mohol budovy poskodit.

Druhy argument je postaveny na tom, ze neexistovala nijaka sila, ktora by dokazala poskodit konstrukciu budovy natolko, aby sa tato zrutila. Kedze konspiratori rozmyslali celych 10 rokov stale rovnako obmedzenym sposobom, jednoducho vynechali zasadnu vec - energiu padajucich poschodi.

Rychli vypocet ukazal, ze v lepsom pripade to bol ekvivalent vybuchu asi 50ton TNT (u druhej veze nasobne viacej). Co je energia, ktora sa preniesla na nizsie JEDNO podlazie. Neexistuje konstrukcia, ktora by toto mohla vydrzat. Kovove nosniky sa museli polamat ako zapalky, ved islo o energiu rovnajucu sa vybuchu poriadne velkej bomby.

Co je inac aj dovod, preco konspiratori tento vypocet neurobili ani nahodou a preco sa robopol celu dobu snazi TOTO dokonale ignorovat. Netreba rozmyslat ako by sa termit dostal do budov, naco by tam bol? Energia uvolnena pri dopade vrchnej desatiny az tretiny veze bohato stacila na to, aby zlikvidovala to jedno nizsie poschodie.

Rovnako ako konspiratori radsej zo seba 10 rokov robia blbcov a tvaria sa, ze islo len o poziar (nie o naraz a vybuch), tak sa teraz tvaria, ze dopad vrchnej casti nemal nijaky vplyv. Na pad budov a ich poskodenie nebolo treba ani gram nejakej vybusniny.

Zverejnené

Po prve nie som tvoj chlapec, ani chlapec.

Po druhe ja vyjadrujem svoj názor na danu vec, neobhajujem konšpiratorov. A nestojím si za termitom, je to jeddna z možnosti, ktoru isto nevylučime tým, že by si to všimla veverička na strome, že tam niečo inštaluju. Máš pravdu akurát v tom, že to isto jednoduche nie je, ja som sa nazdaval, že je lahší prístup k jadrovým nosníkom. To je cele, tvoje zbytočne vypady sú nepodstatne. K inštalácii, mohla prebiehat aj v noci. Ja sa nevenujem logistike umiestnenia vybúšnín, ani som sa nevenoval.

Ja len hovorím, že oficialne teória NEMA dokaz na podporu svojej teorie a za tým si stojím, či už sa ti to pači alebo nie. A mam na to svoje argumenty, a nebudem ich tu predostierat, pretože nemam zaujem tu debatovat na tuto temu, lebo je to zbytočne.

Zverejnené

Oficialna teoria hovori v podstate o tom, ze naraz lietadla a vybuch paliva (sila v stovkach ton TNT) poskodili nosnu konstrukciu, ktora bola nasledne este oslabena poziarmi. Vzniknute teplo znizilo uz aj tak oslavenu konstrukcnu pevnost nosnikov, takze vrchne podlazia spadli na spodne podlazie - cim sa uvolnila energia v ekvivalentne desiatok ton TNT, co zakonite uplne znicilo poschodie nizsie atd.

Je to jednoduche ako facka.

Konspiracna teoria sa odvolava na...

- jeden novinovy clanok, kde sa jasne hovori, ze sa zaoberali hlavne poziarom, no nie vybuchom

- zamlciavanie faktov, ked sa vyhybaju vypoctu sily narazu, vybuchu a dopadu poschodi

- zamlciavanie faktov, ked sa vyhybaju realite, ze teplom klesa pevnost oceli (ani ty si tu neuviedol graf, vsak?)

- prekrucanie faktov, ked pritomnost prvkov, ktore su bezne pritomne v stavebnych materialoch vydavaju za dokaz pritomnosti termitu

- nepravdy, ked pad WTC porovnavaju s pripadmi, kde mala budova uplne inu konstrukciu, takze ide o rozdielne situacie

- nepravdy, ked tvrdia, ze veze nemohli spadnut tak rychlo ako spadli - pricom neberu do uvahy energiu, ktora sa uvolnovala pri postupnom pade poschodi (=ekvivalent vybuchu desiatok ton TNT na kazdom poschodi)

- umyselnom zahmlievani, ked sa za kazdu cenu vyhybaju sirsiemu pohladu na udajnu konspiraciu (ktora je totalne nezmyselna a boli by do nej zapojene desattisice ludi)

- navodzovaniu mylenho dojmu, ked fotografiu bez blizsej identifikacie vydavaju za jasny dokaz urciteho javu (rozrezane nosniky)

Ako mohli padnut veze? Tak ze na kazdom poschodi de facto vybuchlo zopar desiatok ton TNT - co je poriadna vybusnina. A kde sa tam to TNT vzalo? Jednoducho - ide o energiu uvolnenu pri dopade vyssich poschodi. Tym je cela zahada vyriesena. Pre konspiratorov to je stale nejasne, pretoze sa celych 10 rokov vyhybali tomu, aby si toto spocitali. Ich chyba, ich hlupost.

Pokial je niekomu 10x zopakovane a kludne si to moze vypocitat sam - je to uz aj jeho hlupost.

Zverejnené

xenocide,

ešte pre teba špecialna reakcia, lebo tu omielas bludy opakovane. prvy blud, čo si tu omielal do aleluje.

1. konšpiratoti nevyratali kinetickú energiu lietadla, mas to na konšpiračných stránkach, takže alebo nevidis, alebo zamerne klames

2. pri demolacii vybusniny su "koncentrovana" usmernená energia na prelomenie, rozrezanie v klučových miestach nosnej konštrukcie. ABOSLUTNE NEROZUMIEŠ tomu čo je koncentrovaná energia na narušenie "premyslené narušenie" konštrukcie

3. Aj pri demoláciach je gravitačná energia "UVOLNENA gravitačná energia" použitá na demoláciu A TIEZ JE TO EKVIVALENT tvojích výbusnin TNT.

A kedže ani nevieš používať logiku, tak ti nie je ani jasné, že pokiaľ vypočítaš energiu, tak je podsatne to ako je koncentrovaná, kde je koncentrovaná A TO NAJDLEZITEJŠIE je kolko taka konštrukcia je schopná pohltit tejto energie, kedže je rozptylená a nie koncentrovana "AKO PRI RIADENÝCH DEMOLACIACH"

a kedže viem, že toto co som ti napisal aj tak nepochopis, tak nech to tu aspon je.

Zverejnené

1. konšpiratoti nevyratali kinetickú energiu lietadla, mas to na konšpiračných stránkach, takže alebo nevidis, alebo zamerne klames

Tak preco si nikdy nepouzil tento argument, ked sami konspiratori vedia, ze naraz lietadla a vybuch sa rovna ekvivalentu vybuchu desiatok ton TNT?

Tym chces povedat, ze oni velmi dobre vedia, aka brutalna energia sa uvolnila - a uplne to ignoruju?? Divne.

2. pri demolacii vybusniny su "koncentrovana" usmernená energia na prelomenie, rozrezanie v klučových miestach nosnej konštrukcie. ABOSLUTNE NEROZUMIEŠ tomu čo je koncentrovaná energia na narušenie "premyslené narušenie" konštrukcie

Co ja ti viem... pracovne som sa zucastnil asi len tucta riadenych odstrelov, co nie je moc vela, ale urcite to je viacej nez vacsina ucastnikov na tomto fore.

A netreba nijaky riadeny odstrel. Sila narazu vrchnych poschodi bohato staci.

3. Aj pri demoláciach je gravitačná energia "UVOLNENA gravitačná energia" použitá na demoláciu A TIEZ JE TO EKVIVALENT tvojích výbusnin TNT.

Jo jasnacka, keby sa nepocitalo s gravitaciou, tak by veci asi nepadli dolu.

Ale tu mas situaciu, ked sa ti na kazdom poschodi uvolni energia od 50 ton TNT a viacej - co je ovela viacej ako sa pouziva pri demolicii budov. Bohato to staci, aby to zrusilo celu konstrukciu.

A kedže ani nevieš používať logiku, tak ti nie je ani jasné, že pokiaľ vypočítaš energiu, tak je podsatne to ako je koncentrovaná, kde je koncentrovaná A TO NAJDLEZITEJŠIE je kolko taka konštrukcia je schopná pohltit tejto energie, kedže je rozptylená a nie koncentrovana "AKO PRI RIADENÝCH DEMOLACIACH"

Ale ved to si predsa mozes vypocitat sam...

Mas celkovu energiu, mas plochu. Kde je problem? Preco nariekas, ked mozes pocitat? Prirodzene, musis zapocitat, ze sa nepreniesla rovnomerne, ale urcite vies sam. Takze to alebo vypocitaj, alebo najdi na konspiracnych strankach a bude to.

Sorry - ale ty, ako zastupca konspiratorov si neuviedol ani jeden vypocet spominanych energii, takze sa nediv, ze povazujem konspiratorov (na zaklade tunajsej vzorky) za neschopnych pocitat a rozumiet fyzike. Ti co su na tomto fore to totiz zatial vobec nepreukazali. Jedine vypocty ktore sa tohoto tykali boli MOJE. Nijaky konspirator sa nezmohol na to, aby urobil 5-minutovu kalkulaciu. Takze na zaklade tohoto, aspon tych pritomnych, povazujem uplne opravenene za vypoctovo poslabsich.

Zverejnené

Nic nie je divne, len ty vhlasujes nieco za druhych pričom nevieš, že to ratali. To je cele, ja nemam potrebu ti dokazovat, čo si môžeš prečítat.

keby nebolo treba vybusnin na demolaciu, tak to budu robit podla tvojho navodu, na vrchu odpalia poschodie a ten dokona symetrický pád, ibaže to akurat vo sne pri ocelovej konštrukcie. už z praktického hladiska je to totalny nezmysel, odporuje to prírode a k tomu, že energia sa premiana na teplo a straca sa do okolia a je pohltena deformáciami konštrukcie. A pre prelomenie nosných časti sú potrebné obrovské sily, ktoré su koncentrované, pretože OCEL je odolný materiál.

Zverejnené

Ja viem - ty nemas potrebu nic pocitat, ty nemas potrebu rozmyslat, ty proste vies :D

Ale co sa divis? 100% konspiratorov na tomto fore nevie pocitat a este sa tym chvali. Sa necuduj, ze potom maju nulovu kvalifikaciu cokolvek pochopit. Ked ani jeden konspirator na tomto fore nedokaze vypocitat kineticku energiu - nedokaze, ani jeden z nich proste netusi, co to kineticka energia je - tak necudo, ze naletia na akukolvek hlupost ^_^

A ked pises "obrovske" sily - ake? Napriklad rovnajuce sa vybuchu desiatok ton TNT? To je obrovska sila. To je sila, ktorou sa potapali ocelove bitevne lode. To je sila stovky krat vacsia nez je potrebna na demoliciu budov.

Ale to vies - musel by si pocitat, nie sa chvalit tym, ze pocitat nevies. Nevediet nie je v tomto pripade nijake plus, to len snad podla biblie bude chudobnym duchom patrit kralovstvo nebeske - ale kym budu v pozemskom kralovstve, tak budu proste stale chudobni duchom.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov