Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

chcela to byť irónia ... aj tam je taký smajlík.

a okrem toho konšpirácie milujem z každej strany, ako to tu vykladám po fórach už pomaly desať rokov, rozoberať, prečo vznikli a vyvracať, prečo nesedia patrí k tomu rovnako ... konšpirácie sú proste paráda, a konšpirácie americké extra paráda, krajina neobmedzených možností, a najväčších bláznovstiev, či ni tak ? :)

a vôbec, nehádaj sa, pád WTC 7 bol divný, všetci konšpirátori každého druhu to potvrdia ! :jazyk:

WTC 7 trochu vyčuhuje z radu. nemyslím, že tam utekali naložiť nálože, ale vyčuhuje :) pri otrasoch zeme sa stavby skladajú kdejakými zvláštnymi spôsobmi, nariasia, poskladajú ako placky, alebo je po nich zmätené rumovisko, prípadne sa elegantne zosunú, dokazujúc, že sú to ... boli ... dokonalé stavby ... :)

a počítam roky, či dožijem, kedy uvoľnia Kennedyho spisy, keď na to budem musieť pozerať z obláčika, budem smutná ... alebo mi to niekto dobehne povedať :)

to je jedno, kto, hlavne že sa okolo vecí dá úspešne konšpirovať ... ako hovorí stará dobrá reklama, priam ako keby to vymysleli pre konšpirácie, nie pre toyotu : nic není nemožné ! :)

a čo už je lepšie na konšpirácie, než ufo, chupacabra, slobodomurári, dolárová bankovka, JFK a WTC ?!

aj tak to ľuďom nedá pokoj, viď to video vyššie :)

Zverejnené

Ja by som bol trošku opatrnejší, čo sa týka pádu WTC 7.

Jednoducho si nemyslím, že 1500 amerických architektov prípadne iných odborníkov nemá pádne dôvody na svoje tvrdenia.

Na videu je porovnanie dvoch padajúcich budov vedľa seba:

Jedna budova je prešpikovaná špeciálnymi výbušninami, termitom a vedľa máme budovu WTC 7 .

A obidve budovy sa zosypú za pár sekúnd presne na miesto svojich základov.

Načo venujú odborníci na riadenú demoláciu toľko času starostlivému umiestňovaniu náloží (a sa zrejme snažia, aby bola dodržaná aj určitá časová následnosť ich explodovania), keď stačí pár náhodných požiarov (v budove WTC 7) a výsledok je presne rovnaký ?

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ty si tych 1500 americkych architektov a odbornikov aj overoval, alebo ti staci, ze vo videu bolo spomenute nejake zdruzenie 1500 americkych architektov? Bez urazky, ale konspiracne videa su notoricky pretkane klamstvami a ucelovo zostrihanymi rozhovormi, takze nic v nich sa neda brat ako fakt.

K otazke padu, treba si uvedomit, preco budova pri zostrele pada. Pada preto, ze nosna konstukcia nie je schopna niest vahu budovy, nie preto, ze v nej niekto odpalil vybusniny. Ak z hociakeho dovodu situacia, ze nosna konstrukcia nie je schopna niest vahu budovy, tak budova bude padat ako pri zostrele.

Načo venujú odborníci na riadenú demoláciu toľko času starostlivému umiestňovaniu náloží (a sa zrejme snažia, aby bola dodržaná aj určitá časová následnosť ich explodovania), keď stačí pár náhodných požiarov (v budove WTC 7) a výsledok je presne rovnaký ?

Ty sa pytas, preco pri riadenich zostreloch chcu mat istotu a 100% kontrolu nad tym, ako sa budova zosype, a nespoliehaju sa na nahodu, ze snad ten poziar dostatocne poskodi, snad to padne tak ako chceme, snad ten poziar nikde nepreskoci, snad sa polovica mesta nebude stazovat na dym...? Skutocne? Ti to prijde ako normalna otazka?

A k samotnemu poskodeniu WTC7, zisti si o nom nieco viac. O konstrukcii a o tom, ako bola po pade WTC 1 a 2 poskodena. Skutocne neslo o len par poziarov. ;)

K obsahu videa (aspon tej casti co som videl).

1)Rozhovor s odbornikom na demolacie - ten rozhovor som videl pred par rokmi, a ked mu povedali, ze by celu pracu museli stihnut do hodiny (pretoze za plnej prevadzky budovy sa to neda), tak povedal, ze to nie je mozne a neexistuje, aby to niekdo sa hodinu stihol. Ktovie preco, tuto cast vystrihli.

2)Odvolavanie na hlasenia poziarnikov. Skutocne? To ste tak naivni, ze si myslite, ze o spikleni najvyssich kruhov by vedel radovy poziarnik a slobodne by to vykrikoval na ulici? :) Tak ale, ak ano, tak to kuva dobre zahrali. Dokonca par dobrovolne polozilo zivot, len aby sa to vlade USA prepieklo. Ci? Vedeli o tom, len ti co hasili WTC7, ale ti co naklusali do WTC 1 a 2 nie? Vybrana fuska?

Ja stale neviem najst nejaku logiku za konspiracou okolo WTC7, tak mi skus prosim povedat, aky tam mal byt scenar.

Nejakym zazrakom napakovali budovu vybusninami a potom tisko cakali a modlili sa aby to particka mohamedanov s tymi lietadlami nezbabrali, a oni mali dobre krytie pre zostrel WTC7?

Alebo potom, co lietdla naburali do WTC1 a 2, si povedali, ze 'juj, na toto sme cakali' a este vacsim zazrakom za hodinu v horiacej a poskodenej budove nakladli vybusniny a celu ju zostrelili.

Ci je tam nejaka ina, vierohodna, verzia?

Zverejnené

Jedna budova je prešpikovaná špeciálnymi výbušninami, termitom a vedľa máme budovu WTC 7 .

TERMIT je jedna z najvacsich kravin tejto teorie ;)

Je to nonsens sam o sebe.

A obidve budovy sa zosypú za pár sekúnd presne na miesto svojich základov.

Troska fyziky a znalosti stavieb,hm? Nevidel som padat budovu hodiny...ked to raz zacne, funguje fyzika a stovky ton. BUM!

A ze do svojich zakladov? Tak to podme skusit....najdi mi priklad mrakodrapu, ktory spadol z nejakej priciny - a padol NABOK. Najdes? Ak ano, budem vdacny. A ak nie, tak sa potom nediv ;)

Boooooze ktory neexistujes na nebesiach!! Tuto stupidnu otazku nemyslis vazne, vsak?

Ja stale neviem najst nejaku logiku za konspiracou okolo WTC7, tak mi skus prosim povedat, aky tam mal byt scenar.

Logika neexistuje. Ale absolutne ziadna - od neexistujuceho motivu, cez nelogicke prevedenie a nezmyselnost samotneho "utoku". Ale aj tak je zabava sledovat, ake nelogicke koniny konspiratori dokazu vymysliet :)
Zverejnené

http://www.youtube.com/watch?v=gH02Eh44yUg

vydarené video animácie, čo spôsobili lietadlá na WTC, a prečo sa pod váhou odhorených odrezaných horných poschodí zrútili do seba ... konkrétne WTC7 v tom nie je, ale je na začiatku animácie ... všetky budovy v areáli ľahli, wtc 7 bola predsa len výšková budova, a stačil otras z rútiacich sa tisícov ton veží v bezprostrednom susedstve. znovu som pozrela desiatky filmov z pádu wtc7, padla takmer tak do seba, ako veže. čo nie je a taký zázrak, konštrukciu mali veľmi podobnú.

Zverejnené

Ach jooo... niekde na minulej stranke ci tak nejak som nadskrtol vypocet, ktory uz zo samotneho principu konspiratori neberu do uvahy, pretoze by rozbil ich konstrukciu na padrt - co sa tyka WTC 1 a 2. Cim myslim, ze doslo k VYBUCHU a poziaru a nie len poziaru, neberu do uvahy oslabenie ocele (len jej tavenie), neberu do uvahy energiu vrchnych poschodi pri tlaku a pri naslednom dopade...a rovnako sa dementne tocia okolo termitu, ktory je na riadene demolicie prakticky nepouzitelny. Animacia by mala snad byt blbuvzdorna (nebude) - ale rozmyslajuci clovek by k niecomu podobnemu dospel aj sam.

Zverejnené

Obraz je viacej ako tisic slov.

National Geographic v ramci serialu Science & Conspirancy natocilo svojho casu velmi pekny dokument o konspiracnych teoriach o 9/11,

kde jednoducho zozbierali od konspiratorov ich najsilnejsie argumenty a potom ich pekne jeden po druhom vyvracali nazornymi experimentalnymi ukazkami.

Skoda, ze to medzicasom stiahli z youtube: http://www.youtube.com/watch?v=iR30IhksVVk&feature=related ,

pretoze prave tie nazorne experimenty by boli velmi vhodne pre tych, ktori sa s fyzikou az tak velmi nekamaratia. -_-

Pamatam si, ze tam bolo napriklad nazorne ukazane, ako sundali ocelovy nosnik ala. WTC horiacim benzinom do troch minut (co polda konspiratorov nebolo mozne ani za pol hodiny), alebo naopak nesundali nosnik ala. WTC, ktory bol doslova obsypany termitom.

No az by ste niekto vedeli, kde to najst....

• Pridať bod 1
Zverejnené

smiley...

Termitom sa ocelovy nosnik da "prerezat", resp. prepalit, rozdelit na dve casti. V tomto problem nie je.

Termit je ale horlavina, on kov vazne prepali. Neda sa ale presne nacasovat, nie je mozne dopredu na stotinu sekundy presne urcit kedy prehori a ako presne bude horiet. Pri demolicii budov, hlavne vysokych a komplikovanych, kde mas stovky/tisicky nalozi, potrebujes dokonalu synchronizaciu. S termitom/nanotermitom ju nemas sancu dosiahnut. Budova by zrejme spadla, ale uplne chaoticky - preto sa pouzivaju vybusniny.

Zverejnené

Pozrel som to video a tam veru termitom ani maly nosnik neprepalili. Proste 80kg termitu zhorelo skor, ako bolo schopne prepalit nosnik.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Mne ide o to, ze som videl, ako sa termitom prepaluju ocelove nosniky (aj ked uznavam, ze neslo o rekonstrukciu 9/11, takze mohli mat ine zlozenie). Ale pointa je v tom, ze aj keby to bolo mozne, tak je to nepouzitelny postup.

Plus - na prepalenie jedneho nosniku si mal 80kg horlaviny. Na kazdom poschodi bolo zopar stoviek ci desiatok pilierov? To by znamenalo rozmiestnit mozno minimalne TONU materialu - a na kazdom poschodi. Co je vlastne tiez nonsens. Plus termit standardne v smere gravitacie, smerom nadol. Nosniky ale musis prerazit horizontalne, takze by ho bolo nutne specialne pripevnit (vybusnina musi byt tiez prichytena a navrtana, ale vybuchuje do priestoru). Takze technicky ide o nemoznu vec.

Konspiratori ale tolko blabotali o termite, ze vlastne dokonale diskvalifikovali svoje teorie. Snazili sa dokazat a predlozili udajne dokazy, ze vybuchy sposobila latka, ktora je nepouzitelna :P

Zverejnené

a hlavne, to si nikto z tych tisic zamestnancov nikto ani nevsimol ze do budovy montuju thaviny. vraj sa to malo spravit cez wikend ...

aj ked dve veci su dost zabavne - wtc7 odvisielali vybuch dvadsat min. predtym nez skutocne nastal a neporuseny pas jedneho z teroristov, ktory " zazrakom" nezhorel a posluzil k identikacii. priklanam sa k verzii ked im do toho centra rachli, trochu tomu este napomohli (??)

Zverejnené

S tym predcasnym odvisielanim...wtf? Vo budove WTC7 nebol nijaky velky vybuch, ktory by sa dal odvysielat a samotna budova bola zakryta ostatnymi, takze sa na prevaznej vacsine zaberov vobec nevyskytovala.

A v troskach nasli neporusenych viacej veci, nez len jeden jediny pas - cize aj taketo divne veci sa deju a aj pri inych leteckych havariach, ci vybuchoch.

S tym pomahanim to ale stale nedava nijaky zmysel:

- preco by kua pomahali? Stacil aj samotny naraz.

- aky je motov pomahania?

- preco prave WTC7, co bola zbytocne zburana budova?

- ako prakticky nacpes tony a tony vybusnin do budov, plus kilometre kablov tak, aby si to nikto nevsimol?

Zverejnené

Takze BBC mala info o konspiraciach? T,j. par novinarov nazhavenych rozkriknut kazdu blbost do sveta vedelo o najvacsej konspiracii v historii USA? Sa niekto nad tymi kravinami aj zamysla?

Media v takych hektickych momentoch vypustaju do sveta kraviny. Toto bola jedna z nich. To, ze WTC7 nakoniec skutocne spadlo nesvedci o nicom.

A ten link.

Po 11. septembri Chalezov udalosti dôkladne skúmal a dokázal, že dvojičky Svetového obchodného strediska ako aj budova č. 7 boli demolované troma podzemnými termonukleárnymi explóziami

:hufi: :hufi: Keby niekto v centre manhattana odpalil tri, ho ci aj najmensie, ako fyzikalne mozu byt, nuklearne zbrane tak

a)Centrum manhattana by vyzeralo inak. Napr. najmensie hlavice testovane pocas studenej vojny, ako A-A zbrane, mali silu asi 10ton TNT, t.j. asi 4krat silnejsie ako bomba, co sposobila toto http://en.wikipedia....ma_City_bombing

b)Take nieco je nepouzitelne na kontrolovanu demoliciu

c)Otrasy z podzemnej explozii by citili vsetci v okoli, a namerali vsetky siezmicke stanice v okoli

d)Kazdy by tam nameral radioaktivitu.

Zverejnené

Termonuklearne vybuchy....ach jaj... a preco nie nejaky Tesla gun? Porusenie casopriestoroveho kontinua pomocou prastarej inteligencie, ktora ciha v hlbinach zeme? Proste blbost na kvadrat.

Nehovoriac o tom, ze pokial by podzemny vybuch porusil zaklady budov, ich kolaps by vyzeral diametralne odlisne :P

Nuz a BBC co? Mala utajene informacie o tom, ktora budova spadne (na co by im boli?) a odvisielala to dopredu (preco?). Takze reporteri a cely vysielaci stab su sucastou nezmyselnej a zbytocnej konspiracie? Occamova britva, heh.

Zverejnené

hohoho chlapci klidek, ja nie som zastancom conspiracy theories, len sa snazim byt max objektivna .... a kolega sa v predchadzajucej reakcii pytal co za wtf video. tak som mu sem skopcila, nic viac. netreba na tom onanovat ;-)

• Pridať bod 1
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Stavim sa,ze za 12 rokov zomrelo aj vela ludi co tvrdili, ze za utokmi na WTC stala Al Kaida...

Zverejnené

Korelacia nie je kauzacia.

edit:

Toto je celkom zaujimave

http://cavnews.wordp...n-then-himself/

(Boing Boing) -Phillip (alternately, “Philip”) Marshall, 54, a career airline pilot who claimed to have once served as a contract pilot for the CIA and DEA during the Iran-Contra affair, shot and killed his two teenage children, and the family dog, then killed himself.

Dalsi konspirator, co to nemal v hlave celkom v poriadku :)

Zverejnené

Ktovie ako k tomu prisiel ten chudak pes....

Ale zase podla inych sprav ho deti nasli, takze mozno mu hrablo v bedni cisto egoisticky a odpravil len seba :P

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

sa to vracia ako kométa... opakvane mam pocit, ze som to uz cital, tak vzdy kontrolujem datum vydania clanku ;)

Po jedenácti letech, kdy česká média, stejně jako většina světových, mlčela či tvrdošíjně hájila stále neobhajitelnější verzi teroristických útoků proti obyvatelům Spojených států amerických z 11. září 2001, se ledy pomalu začínají hýbat. Novinář Milan Vidlák, bývalý redaktor Lidových novin, který nyní píše pro časopisy ZEN a Právo&Byznys z vydavatelství Mladá fronta a který spolupracuje s AC24, připravujeme o jedné z nejvýznamnějších událostí moderních dějin obsáhlý seriál. Jednotlivé texty budou vycházet v měsíčníku pro právníky a byznysmeny - Právo&Byznys a na AC24.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1721-special-11-zari-lez-jako-dve-veze
Zverejnené

Myslim, ze ten clanok obsahuje uz hned pekne vela nezmyslov... drzi sa to ako pes jeza, proste ludia si budu svoje nezmysli opakovat do aleluja.

Zverejnené

Priznacne meno autora: "Vidlák".

Mna len fascinje, ako sa tento novinar zrazu stava expertom na fyziku a jednoznacne vie, ze budova musela padat dlhsie ako 11 sekund (volny poad sa uci na zakladnej skole!), co malo obsahovat trosky budov, ze ocel nemoze zmenknut vplyvom poziaru. Neciti ani najmensiu potrebu si svoju mudra prekonzultovat, nez ich verejne opublikuje. Uplna strata sebareflexie.

Zverejnené

On tam hlavne opakuje tvrdenia, ktore su nespravne, vyvratene a elementarne nezmyselne. Plus pre istotu obchadza otazku akejkolvek vseobecnej logiky, pretoze utok na WTC zo strany USA nedava nijaky zmysel. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov