Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

Ochsenkreuz ... kúsok zeme, strom a kaplnka.

Je to jedno z najfotogenickejších miest na východnom brehu jazera Wolfgangsee v Rakúsku.

 

Prisahal si, že ak sa zachráni, venuje toľko vosku, koľko vôl váži; keď neskôr vola vážil, zistil že mu postačí na váhu uložiť dve kilá vosku, a tak volovi daroval život.

fotogenicke, aj ked dolozene fotky nie su ziadny krajinarsky vykvet :D

ono sa tam asi dost tazko hlada vhodne miesto na stativ...

 

ta druha cast s 2 kg vosku ma zaujala - je to sice skor do temy "pomozte mi pocitat", ale nepochopil som tie dve kila

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ta druha cast s 2 kg vosku ma zaujala - je to sice skor do temy "pomozte mi pocitat", ale nepochopil som tie dve kila

 

Som na tom rovnako ako si aj ty. Keďže bolo pre mňa to čo písali nezmyselné, hľadala som text na viacerých stránkach, ale všade bol text rovnaký ... nechala som to teda tak; darmo, je to povesť zo 16.storočia ... plynúcim časom, ústnym podaním, ale asi aj prekladom vzniklo to čo vzniklo. :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aha, tak nie som sama. zostala som ticho, že asi zle čítam ... možno to nakoniec ani nebol vôl, ale kačica :innocent:

 

ale aj tak je to krásne miesto ... tieto nečakané minikaplnky kdekade v krajine ma udivujú odjakživa ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Že by sa mi práve stavba zvláštneho tvaru ... tvaru kanvice na čaj obzvlášť páčila, to povedať nemôžem;

ale tmavočervená stavba výšky ako 10-poschodový dom dobrým orientačným bodom naozaj môže byť ...

... a mať hlavne v cudzom meste "pevný bod", to je veru veľmi dôležité. :smile2:
 

Novým orientačním bodem města Wu-si ve východočínské provincii Ťiang-Su se stala komerční budova ve tvaru čajové konvice. Má temně červenou barvu, která nebyla zvolena náhodně. Jedním z nejoblíbenějších tradičních výrobků z města Wu-si jsou právě čajové konvičky z červené hlíny.

Nový architektonický přírůstek země rýže a ryb, jak se městu přezdívá, není žádným drobkem. Čajová konvička je vysoká jako desetipatrový dům a bude sloužit jako prodejní kancelář realitní developerské společnosti.

Stavba se přirozeně od samého počátku těší velké pozornosti obyvatel města. „Když jsem sem přijížděl, vypadalo to jako hora, ale z větší blízkosti bylo pak jasné, že je to čajová konvice. Je obrovská. Vypadá impozantně. A kromě toho, podle mě je to docela vtipné,” říká jeden z místních obyvatel, sedmadvacetiletý Ťiang Jü-lin.

Mezi místními není pochyb o tom, že se konvice pro město stane velmi brzy všeobecně známým poznávacím bodem.

Zdroj: http://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/329667-v-cine-vyrostla-cajova-konvice-velka-jako-desetipatrovy-dum.html

 

post-88-0-14893200-1394896179.png

 

_______________________________

Ďalšie stavby vo svete, ktoré svojim tvarom pripomínajú kanvice na čaj

/bez ohľadu na to akému účelu stavby slúžia/

http://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/325226-nejpodivnejsi-dum-skotska-je-na-prodej.html

http://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/298032-cajova-konvicka-kosik-ananas-i-tak-vypadaji-domy.html

https://www.google.sk/search?q=bob%27s+java+jive&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4FIkU43DHcOxtAazwYGYCA&sqi=2&ved=0CCoQsAQ&biw=1116&bih=713

http://www.megaloto.cz/cz/lottery-news/article/789/netradi%C4%8Dn%C3%AD-domy-nechte-se-inspirovat-.html

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Ateliér architektov vo veži vodojemu nie je akousi mimoriadnou, či výnimočnou stavbou čo sa týka tvaru stavby, ale za výnimočné považujem využitie stavby ...
 

Veža sa postavila v roku 1906. Pravdepodobne ide o typový projekt z obdobia Rakúsko-Uhorska, aké sa stavali bežne v Maďarsku a Rakúsku – podobných vodojemov architekti našli na rôznych lokalitách viac. Stavba pozostáva z nohy a vodojemu s obsahom 600 hektolitrov. Podnož bola pôvodne rozdelená na štyri podlažia, pred druhou svetovou vojnou sa však spodné podlažie ešte predelilo jedným stropom a spodná časť sa prihrnula zeminou, čím vznikol vojnový kryt.

 

"Pôvodne sme chceli zrekonštruovať celý objekt, ale jeho objem je pre naše potreby taký veľký, že sme sa rozhodli zrekonštruovať len samotnú hlavu vodojemu a časť v prízemí. Ostatné časti sú pripravené na rekonštrukciu, kedykoľvek budeme mať potrebu rozšíriť svoje priestory či využívať ich na iné účely," hovorí M. Kusý.
Miesto pôvodných točitých schodov umiestnili doprostred vodojemu architekti výťah a  na fasádu stavby umiestnili špirálovo sa vinúce únikové schodisko. Ľahko pôsobiace schodisko z oceľového roštu obohacuje fasádu o zaujímavú hru tieňov a zdôrazňuje technicistický ráz stavby. Je to jediný výrazný prvok, ktorý na stavbe pribudol a ktorý naznačuje, že sa okrem stavebnej rekonštrukcie v objekte niečo nové udialo.

Zdroj: http://www.asb.sk/architektura/realizacie/sidlo-atelieru-bkps

 

post-88-0-48322000-1396429689.png

 

post-88-0-97417700-1396429698.png

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Už o pár dní /prvého mája/ bude v kanadských horách v národnom parku Jasper oficiálne sprístupnená nová atrakcia - vyhliadka Glacier Skywalk. Čo sa týka vstupného, pre Kanaďana, vzhľadom na hodinovú mzdu to asi nebude až tak vysoká suma, ale či bude atrakcia lákať až také množstvá návštevníkov, aby sa im vynaložené náklady čo najskôr vrátili, to je ťažko posúdiť. Kto vie, či návštevníkov bude lákať skôr krásny výhľad, alebo adrenalínový zážitok.

Pre tých, ktorí budú chcieť mať čo najkrajšie zábery asi na adrenalín budú musieť zabudnúť.

 

Vysoko v kanadských horách se vypíná nová vyhlídka, na kterou si rozhodně netroufne každý. Vyčnívá daleko do prostoru a má průhlednou podlahu. Ve výšce 280 metrů si tak návštěvník připadá, jako by létal. Od toho je odvozen i název nové atrakce - Glacier Skywalk, tedy procházka vzduchem nad ledovci. Z vyhlídky je vidět velká část Columbijského ledovce, který tvoři kanadské Skalisté hory. Nerušeni stavbami či stromy mohou návštěvníci vychutnávat pohled na divokou přírodu národního parku Jasper a připadat si, že létají vysoko nad údolím Sunwapta.

Skleněná podlaha v oblouku vyhlídky je průhledná a také zábradlí je průsvitné. Vstupné pro dospělého stojí 24,95 kanadských dolarů a pro dítě 12,50, v přepočtu tedy 444 a 222 korun.

Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/vyhlidka-glacier-skywalk-0hz-/kolem-sveta.aspx?c=A140426_211145_kolem-sveta_skr

 

post-88-0-13787000-1398664976.png

 

post-88-0-27617200-1398664984.png

https://www.google.sk/search?q=Glacier+Skywalk&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=6elcU47DMMPy7Aa_j4GYBA&ved=0CCsQsAQ&biw=1093&bih=710

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Budova se jmenuje Silo Tower a vyrostla na silu z roku 1936. Pětipatrovou nástavbu s kancelářemi navrhla místní architektka Blanka Zlamalová ze Studia Zlamal. Stavba nedaleko centra Olomouce byla dokončena přesně za rok a stála 45 milionů korun.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/olomouc-silo-c99-/architektura.aspx?c=A140527_140910_architektura_web

 

Silo, ktoré predtým slúžilo ako sklad obilia bolo dvadsať rokov prázdne. S nadstavbou piatich poschodí začali v polovici apríla 2013; prvé nadstavené podlažie je vo výške 17 m, posledné 36 m nad zemou, a tak sú navrhnuté kancelárie vo výške zodpovedajúcej jedenástemu až pätnástemu podlažiu. Nadstavené podlažia pôdorysne nekopírujú pôdorys sila, ale z troch strán sú rozšírené; posledné podlažie má navyše terasu s výhľadom na mesto.

 

Nevyužívané silo by sa bez úprav rokmi stalo miestom, na ktoré by viacerí poukazovali ako niečo, čo je potrebné zlikvidovať. Nadstavbou, využitím a úpravou okolia bude možné dosiahnuť, že celý areál sa stane miestom, ktoré bude vhodné pozrieť si.

Raz darmo, tí architekti a stavbári sú naozaj šikovní ... :smile2:

post-88-0-18922200-1401545382.png

 

post-88-0-76212000-1401545388.png

 

post-88-0-76572900-1401545399.png

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

neviem celkom presne, kam zaradiť túto stavbu ... svojím spôsobom je výnimočná ...  :hmmm:

Hotel San Cruise v Jeongdongjin v Južnej Kórei ... výletná loď dlhá 165 metrov, vysoká 45 metrov, pevne zasadená v skale ...

zvuky mora sú prehrávané z reproduktorov, vyše dvesto izieb má formu a štýl námorných kajút

je vraj určený pre tých, ktorí nemajú peniaze na skutočnú výletnú cestu loďou ...

postavený r. 2002, zanedlho sa stal kórejskou atrakciou ... v každom zmysle:

má rovnako nadšencov ako odporcov, ktorí ju volajú pekne orientálne poeticky " plesňou krajinnej scenérie "

 

podľa mňa je to hrozné. iste je tam dobre, sú tam bazény a bary a kdečo, ako na ozajstnej lodi, ale pri pohľade na krajinu je to hrozné.

pripomenulo mi to to scénu z Blízkeho stretnutia tretieho druhu - tie lode v púšti Gobi ... :neviem:

 

post-3-0-53745100-1404757037.jpg   post-3-0-44931900-1404757039.jpg

 

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1074141-d1187583-Reviews-Sun_Cruise_Resort-Donghae_Gangwon_do.html , http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_Cruise_Resort_%26_Yacht

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

asi sem sa to najviac hodi, aj ked to nie je stavba, ale cele mesto:

 

 

Ukryté v kopcoch nad riekou Rio Trejo, toto mesto je jedným z najpodivnejších miest, aké sme kedy videli. Aj keď nie naživo, nasledujúce fotografie tiež stoja za to. Asi 3000 ľudí v španielskom meste Setenil de las Bodegas býva v domoch, postavených doslova pod skalou.

http://www.doba.sk/2014/10/28/ludia-v-tomto-meste-ziju-doslova-pod-skalou/

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V centru Rotterdamu vyrostla nová originální stavba ve tvaru obrovského tunelu či podkovy, která ve svých útrobách ukrývá nejen první krytou tržnici v Holandsku, ale i přes dvě stě bytů. Byla postavena podle návrhu rotterdamského studia MVRDV.

 

Zdroj: http://www.lidovky.cz/unikatni-dum-v-rotterdamu-kombinuje-trznici-i-byty-fx5-/design.aspx?c=A141021_143046_ln-bydleni_toh

TOH56b7ab_8907_ProvastMVRDVfotoOssipvanD

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

jedna výnimočná stavba, rekonštrukcia, prepojenie starého s novým, alebo len jednoducho menej tradičné vdýchnutie života starému kameňu.

 

Táto skvelá budova auditória, ktorá vznikla z kláštora Sant Francesc, reprezentuje akýsi boj medzi moderným a starým. Aby sme boli presnejší, moderné prvky kombinujúce kov, drevo a sklo, dopĺňajú pôvodnú historickú budovu. Tá (najmä v tomto spojení) pôsobí takmer ako zrúcanina, no všetko to spolu dokonale ladí. Autorom je španielsky architekt David Closes.

 

http://www.doba.sk/2012/07/02/moderne-auditorium-pretvorene-zo-stareho-klastora-sant-francesc/

 

post-3-0-61380100-1423740581.jpg

post-3-0-50794800-1423740584.jpg  post-3-0-38883300-1423740594.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Pri pohľade na túto lávku "bojujú" vo mne dva pocity ...

... jednak je to strach z výšky, ale na druhej strane, asi by ma predsa len "ťahalo" urobiť si obrázky, ktoré ten krásny výhľad umožňuje. :smile2:

Ako sa však so sklom na stenách zábradlia "vyrovnajú" vtáky, to tiež môže byť problém ... :hmmm:
 

Nejděsivější lávka na světě bude v provincii Chu-nan dokončena v červenci a slavnostně se otevře v říjnu 2015. Průhledný most unese najednou až 800 lidí a bude to nejdelší a nejvyšší skleněná lávka na světě, která má být téměř neviditelná a ztrácet se v mracích. Most má dva boční ocelové nosníky a závěsná lana a skleněnou podlahu i zábradlí. Bude tam i místo určené pro bungee jumping.

Nejnovější atrakce není pro každého. Kdo se bojí výšek a trpí závratí, ten by měl zůstat raději při zemi.

Zážitkový chodníček není určen na rychlé přeběhnutí, ani kvapnou chůzi. Po mostě širokém šest metrů se doporučuje kráčet rozvážně a kochat se okolím a krásnými scenériemi.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/skleneny-most-0fk-/stavba.aspx?c=A150527_152048_stavba_web

 

post-88-0-20626800-1433401423.png

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Na souostroví Šeng-s' při ústí řeky Jang-c’-ťiang ve východní Číně se schovává klenot. Domy v opuštěné rybářské vesničce jsou kompletně porostlé zelení a vytváří dechberoucí umělecké dílo.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/cina-rybarska-vesnice-priroda-pohltila-d9k-/architektura.aspx?c=A150615_165258_architektura_web

 

post-88-0-71917900-1434895674.png

 

post-88-0-48391900-1434895695.png

 

post-88-0-90189800-1434895714.png

 

Všetko je to až príliš pekné a uhladené na to, aby to mohlo byť iba dielom prírody.

Do takejto, oku lahodiacej podoby ich museli priviesť nožnice v šikovných rukách záhradníkov. :smile2:

Ale stálo to za to a toto miesto je pravdepodobne hodne navštevované ...

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

tento dom je svojím spôsobom výnimočná stavba ...  :)
 

kalifornský podnikateľ Peter Cohen je nielen bohatý, ale aj miluje mačky ... až tak, že im postavil dom ... teda postavil si dom, ktorý je nekonečne priateľský k jeho mačkám ...

do stavby sa pustil s rizikom, že jeho výtvory mačky nebudú používať ... naopak: mačky si ich prisvojili a začali veselo používať už počas výstavby.
dom stále nie je dokončený, a zrejme tak skoro ani nebude - majiteľ neustále pristavuje pre svojich 18 miláčikov nové cestičky, uličky, schodíky, tunely a domčeky ...

post-3-0-80994500-1453127747.jpg 

post-3-0-64598900-1453127771.jpg
post-3-0-56219100-1453127745.jpg   post-3-0-04209500-1453127765.jpg

post-3-0-68081200-1453127767.jpg   post-3-0-95272800-1453127769.jpg

viac fotiek tu: http://www.erdekesvilag.hu/kulonleges-macskabarat-otthon-a-cicak-fellegvara/

 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

V centru Kodaně se veřejnosti zpřístupnil nový most pro pěší. Dostal jméno Cirkelbroen (Kulatý most) a ihned se stal místní dominantou. Most, který tvoří pět různě velkých kruhových plošin, navrhl dánsko-islandský umělec Olafur Eliasson.

Eliasson se při navrhování mostu, který z dálky připomíná plachetnice v přístavu, inspiroval svým dětstvím v islandském přístavu, kde trávil hodně času. Jeho otec byl totiž námořník. Přístav byl plný lodí a dal se celý přejít po jejich palubách.  

Most dlouhý 40 metrů, jenž má na každé z pěti kruhových plošin, které vypadají jako trampolíny, vlastní „stožár“, vede přes kanál Christianshavns. Jedna jeho část je pohyblivá a lze ji odklonit tak, aby mohla loď bez problémů proplout.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/novy-most-v-kodani-0nf-/architektura.aspx?c=A150821_163650_architektura_web

 

post-88-0-29163100-1468922543.png

 

post-88-0-70017900-1468922559.png

 

post-88-0-91554100-1468922574.png

 

post-88-0-70081400-1468922589.png

 

Väčšinou sme všetci zvyknutí žiť v tom našom "zaužívanom kľudnom prostredí", a teda kto vie ako ľudia bývajúci po oboch stranách prijali tento návrh.

Ani nie tak samotné riešenie, či využívanie mosta po vybudovaní, ale určite neboli nadšení ruchom a hlukom, ktorým boli "obťažovaní" počas výstavby.

Všetko, a tak aj ruch z výstavby sa časom skončil, a oni sú dnes možno spokojní, že im most „skracuje“ vzdialenosti.

Ľudia sú predsa radi keď sa urobí niečo čo im v konečnom dôsledku uľahčí, či spríjemní život, len nech sa to nerobí pod ich oknami ... :smile2:

https://www.youtube.com/watch?v=OyFVPDJs

https://www.youtube.com/watch?v=Ku0cWnXYqrk

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

prišla som na to, že vlastne neviem, kam túto stavbu zaradiť ... ale asi je dosť výnimočná na to, aby bola tu.
bude to samozrejme hotel, a hotel v Číne.

 

čínske hotely sú stavby, kde sa architekti zvyčajne vyjašia do sýtosti, potom občas vznikajú hodne podivné stavby...

toto má byť veľká replika ametystovej drúzy:

 

post-3-0-98666400-1473952115.jpg

post-3-0-57763600-1473952110.jpg   post-3-0-60004300-1473952112.jpg

 

ďalšie obrázky: http://www.wisdompills.com/2015/08/11/china-to-build-worlds-first-amethyst-crystal-hotel/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Japonští stavitelé se upínají k polystyrenu. Domy z tohoto materiálu a navíc s klenutými stropy dokážou odolat ničivým otřesům při zemětřesení. Japonská společnost Dome House je staví již patnáct let.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/levne-domy-rodinny-dum-dum-z-polystyrenu-f1o-/stavba.aspx?c=A170125_113517_stavba_web

v zavere je poukazane na moznost skodlivych vplyvov polystyrenu na zdravie ludi. Neviem, veda a technologie postupuju, japonci by o tom mohli nieco vediet. Ale urcite nie je zanedbatelny ani vplyv na zivotne prostredie pri vyrobe a likvidacii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

niekde pôsobia ako landart, od toho sú ovšem väčšie a funkčnejšie.

 

tri roky chodili po svete a fotili tisícky výnimočných stavieb benzíniek - nakoniec vybrali

Z tisíců zhlédnutých benzínek vybrali odborníci deset výjimečných pro svůj „design, inovativnost a vztah s okolní krajinou“. První místo obsadila finská čerpací stanice a odpočívadlo v jednom v Niemenharju, kde nechybí dokonce ani sauna.

http://www.reflex.cz/clanek/fotogalerie/79561/nevsedni-architektonicke-perly-10-nejkrasnejsich-cerpacich-stanic-na-svete.html

 

Galéria: nevšední architektonické perly - 10 nejkrásnejších čerpacích stanic na světě

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...
  • Pred 1 rokom...

Vo veku nedožitých 91 rokov zomrel Vladimír Dedeček, jeden z najvýznamnejších povojnových architektov na Slovensku.
 

Medzi jeho najznámejšie stavby patrí areál Vysokej školy poľnohospodárskej v Nitre, dostavba a premostenie Slovenskej národnej galérie, Slovenský národný archív a mnohé ďalšie.


https://dennikn.sk/minuta/1876291/?utm_source=daily_digest&utm_medium=email&utm_campaign=mnt-daily-30.04.2020&utm_content=58071

Informáciu potvrdila Slovenská národná galéria.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

na insta som sa dostal k dielam tohto pána architekta - Anne Holtrop. Holanďan momentálne pôsobiaci v Bahraine. zaujala ma táto stavba: https://www.designboom.com/architecture/sand-casted-concrete-facade-anne-holtrop-green-corner-building-bahrain-05-18-2021/ . myslím, že nič silnejšie som už veľmi dávno nevidel. veľa zo svojej tvorby vysvetľuje aj v tejto prednáške pre UCLA:

 

  • Díky! 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Vždy si rada pozriem objekty, ktorým ľudia prestavbou dali úplne iné využitie, na rozdiel od účelu, k akému boli pôvodne postavené.

Nie, že by som v tej prerobenej vodárenskej veži mala záujem bývať, to určite nie, však bývať tam s dvomi malými deťmi, aj keď sa dá na podlažia dostať výťahom, to by určite nebolo to pravé orechové. Ale keby v horných podlažiach bol zriadený napr. projekčný ateliér, to by bolo už bolo niečo úplne iné.

Citát

Vodárenská věž stojí Seal Beach v Orange County v Kalifornii od konce 19. století. Unikátní stavba, která slouží přes třicet let k bydlení, nabízí nádherný 360stupňový výhled nejen na Tichý oceán. Majitelé se rozhodli nemovitost prodat za v přepočtu 104 miliony korun.

Zdroj: https://www.idnes.cz/bydleni/na-navsteve/vodarenska-vez-rekonstrukce-bydleni-vez-dum-na-prodej-kalifornie.A210611_141044_dum_osobnosti_web

 

 

- bývalá vodárenská veža -.PNG

  • Díky! 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keď sme pri tých vodných vežiach, pred rokmi sme s kolegom híkali pri tejto v Belgicku (teda nie že by sme tam boli osobne, ale v jednej buchli na kriedovom papieri) :https://architizer.com/blog/inspiration/industry/another-converted-water-tower-to-call-home/

bývať by som tam nechcel, ale zvonka sa na to dobre pozerá...

no myslím, že najviac sa mi páči tá prešovská http://www.gopresov.sk/zaujimavosti/pamiatky-v-meste/vodarenska-veza/

aj keď sa v nej nebýva.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov